|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
za kolejny mc. Współczuję dentysty, no i zazdroszczę puknięć Zmieniłaś avatar??? Lubiłam tamtego Niki popieram otwarcie nowego wątku a i tak dziś jakoś nie szalejecie... Miałam tylko 2 str do nadrobienia... ![]() paulka u mnie w pon rosół z niedzieli i jakiś makaron... Tylko zastanawiam się z czym, z brokułami znów??? Może polecicie mi coś szybkiego z makaronem, jakąś pastę? Uwielbiam A ciuszki słodkie Ilkas ja też o tym pomyślałam, że położyłabym się... Ale w pracy nie mam gdzie no chyba że na lapku A dla małża... Napewno da sobie radę z córką na basenie... No kto jak nie on ![]() princi 3maj się kochana... Dziewczyny czy któraś z was miała kiedyś wózek z firmy baby design??? Pytam bo mi się dosyć podbają te ich modele... A nie znam nikogo w okolicy któ by go używał... No i rozglądałam się na all za bujaczkami i matami dla malucha... No i zastanawiam się czy kupować już (bo znalazłam kilka ciekawych aukcji) czy się wstrzymać i liczyć że ktoś mi coś pożyczy??? A od znajomej dostałam rogala do spania. Wypiorę pokrowiec i jutro go zamierzam wypróbować, chociaż jestem sceptycznie nastawiona
|
#4262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Ja mam, ale tylko dziurkę, jakieś 2 tygodnie temu wyjęłam bo zaczął mi przeszkadzać. A to zahaczał mi o spodnie, i jakoś mi przestał pasować. Więc pozbyłam się go, ciekawe czy mi dziurka zarośnie. Mam go od ponad 7 lat
|
|
#4263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Principessina trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. |
|
|
|
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
witam sie po dlugiej nie obecnosci niewiem czy mnie jeszce pamietacie ?
a wy juz nowy watek zakładacie szlejecie ,podczytuje was co jakis czas , ale niemam weny co napisacw . W srode byłam na wizycie słuchałam serduszko małego tak go nazywamy z meżem ale płuci nie znamy jeszce 17 mam mic usg ale ginekolog powiedziała ze mi jeszce nie powie bo za wczesnie a to bedzie 20 tydz. Jeszcze niemam nic kupionego a wy juz tyle rzeczy macie dla dzieci ale pomału po nowym roku bede kupowac . Czuje juz ruchy dziedziatka takie fajne delikatne jakby ktos pukał od srodka do mnie , maz tez juz czuł jak położył renke na brzuchu, któras tu pokazała pępek super wyglada mój od góry sie tylko wypełnia narazie
|
#4265 | ||
|
Zadomowienie
|
Princi nie zacytowalo mi ciebie, oby wszystko było w porządku
Cytat:
Cytat:
Ja wyciagnełam jakiś miesiąc temu bo mi przeszkadzał, ale wkładam go od czasu do czasu żeby nie zarosła dziurka. Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2013-12-09 o 15:55 |
||
|
|
|
#4266 | |
|
Zadomowienie
|
Seleniti gratuluję 5. miesiąca
![]() Princi trzymam kciuki, oby wszystko było w porządku. Cytat:
Co do maty i bujaczka to u Nas były używane i lubiane
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kaorlak. Mam okazję kupić wózek tej firmy za grosze w bardzo dobrym stanie i dlatego o niego pytam...
No i właśnie zastanaiwam się nad matą i bujaczkiem czy już kupować, czy czekać aż dostane od kogoś, ale nie lubie na kogoś liczyć... A jak będę czekała to potem masę kosztów mi się spiętrzy... A wolałabym sobie to jakoś rozłożyć...
|
#4268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wózka to może poczytaj w necie opinie.
|
|
|
#4269 | ||
|
Zakorzenienie
|
jaki fajny! ja mam jeszcze "normalną" dziurkę, p.s zawsze w ciąży się tak wybula ?
principessina>> przykro mi... często się to zdarza? daj znać wieczorem, po wizycie u gin. wierze że wszystko będzie w porządku Cytat:
ale wydaje mi się że jak bym wzięła kolczyk i pchnęła mocno to by przeszedł.... Cytat:
a co myslicie o koszu mojżesza? ja sie chyba też zdecyduje |
||
|
|
|
#4270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lezaczek kupilam wczesnie, mate pozniej. Jedno i drugie bardzo przydatne Cytat:
gratuluje ruchow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
korzystaj hihi ciekawe jak Nikii ![]() ja dopiero późnym wieczorem zajrzę, bo zmykam na kurs językowy i kolacje
|
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
ale się wszyscy Niki słuchają i cisza tu jak makiem...
Ja obiad uszykowałam tylko usmażyć i ugotować ziemniory. Czekam tylko na znak sygnał od męża ![]() Ilkas - dla męża Ja to mam dziś taki dupny dzień... Znajomi nam się wbili że tak powiem na pierwszy dzień świąt. Może odproszą na sylwestra
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
a wracając jeszcze do tytułu naszego nowego watku to mi sie bardzo podoba nr 8.
"czy płeć znana czy nieznana- juz cię kocham -twoja mama" no jakoś tak nie pamiętam dokłądnie.. teraz jesteśmy w wątku "Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. A JA JESZCZE NIE POCZUŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! w wątek przeminie a ja dalej nie poczuje... |
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pocieszam sie ze jeszcze jest pare tygodni czasu i jeszcze nie panikuje a ten kosz mojzesza, to nie bedzie jak z gondola? że maluch predko wyrosnie? drogie takie cudo?
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
asia27100 >> mi chodzi gł. o przenoszenie malucha. w różne miejsca domu...
a koszt to zlaeży jakiej firmy, w jakim stanie/jesli mówimy o uzywanym/ czy bujany, czy na stelażu.... ja więcej niż 200zł nie przeznacze na niego... dlatego kupie używane, no i dla takiego maluszka jest on bardziej wygodny niż bujaczek - tak mi sie wydaje
|
|
|
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
Seleniti gratuluję za 5 miesiąc
![]() ![]() kasian86 mówisz że leżaczek bujaczek i mata się przydają ? Bo myślałam tylko o tym pierwszym ... ale tak samo wolałabym sama wcześniej kupić niż ktoś inny miałby mi wybierać . asiulka_22 no to nie jesteś sama mam nadzieję,że moja Misia zrobi prezent mi na święta lolitka888 brzusio cudny paulka0212 świetne te ciuszki principessina będzie dobrze ... 3mam kciuki ! musi być dobrze ! ![]() Nikii89 ja jestem za tematem nr 8 ! świetny ! Tak w ogóle to dziś się witam ... siedze i piję ciepły czerwony barszczyk bo zmarzłam troszkę .Kupiłam prezent dla taty i brata ciotecznego więc zostało mi coś dokupić dla tż'ta i dla cioci i wsio ... choinka już wczoraj została oficjalnie przystrojona
|
#4277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale wydaje mi się że jak bym wzięła kolczyk i pchnęła mocno to by przeszedł....[/QUOTE] dzięki dziewczyny |
||
|
|
|
#4278 |
|
BAN stały
|
Wyspałam się
A teraz czekam na męża i Milę i już tęsknie... Ciekawe jak im się pływało i czy tż wytarł Mili porządnie uszy ![]() Widzę, że poruszyłyście fajny temat Matę miałam z Milą i była super! Dostałam zaraz po porodzie od swojej chrzestnej. Bujaczka nie miałam i teraz zastanawiam się czy kupić. Ale widziałam, że już kilka z Was polecało A w jakich okolicznościach korzystałyście z tego bujaczka?A co do kosza mojżesza też się zastanawiałam..ze względu na to, że zajmuje mniej miejsca niż łóżeczko a Leoś będzie musiał być na początku z nami w pokoju. Przeraża mnie tylko jego cena Bo tak to myślałam, że w tym koszu byłby z nami kilka miesięcy i potem przeniosłabym go do łóżeczka już do pokoju Mili. Aha i pamiętajcie dziewczyny, że ten kosz podobno jest na 3-4 miesiące, bo jest mały - tak doczytałam w necie
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam 3bita. Ciekawe co to mi wyjdzie
ogladam serial, zjadlam kapustke.
|
|
|
|
#4280 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak NIKI
|
|
#4281 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No cos Ty znajomi beda was nawiedzac w swieta? W sumie to ja mam kolezanke ktora w wigilie wieczorami sie spotyka ze swoja ekipa, taka maja tradycje Wiec rozne ludzie mają podejscie do swiat, jedni tylko z rodziną a dla innych spotkania ze znajomymi w swieta to norma Cytat:
ale ja mam jeszcze wczesniejsza ciaze, doczekamy sie i my ![]() Cytat:
Sa tez takie lezaczki 3 w1: http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...%9Btawki-82596 tutaj przykładowy link, pierwsze co znalazlam. Ja mialam zwykly lezaczek, ale my mielismy wtedy male mieszkanie wiec Hania spala tylko w lozeczku. Teraz w wiekszym domu w sumie cos by sie przydalo do spania na dole, ale to zawsze jest gondola od wózka ![]() A w lezaczku Hania glownie siedziala jak ja sie kapalam, mylam glowe, albo korzystalam z wc ![]() Cytat:
w jednym miejscu sie szybko nudzi wiec u nas wszystko co mielismy bylo wykorzystywane: lezaczek, mata, taki pałąk z wiszącymi zabawkami, hustawka, ktora sie sama bujala, pozniej dostaliśmy mate taka z pianinkiem do grania stopkami - swietna sprawa tez Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mogę się już doczekać wieści od Nikii ![]() Leżę sobie na łóżeczku i obok mnie leżą te maciupkie ciuszki... I zaczyna do mnie docierać że nie długo będę tulić moje maleństwa Jakoś przez te ciuszki wszystko zdaje się takie "bliskie, realne"
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-09 o 18:40 |
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie nadrabiam bo na razie nie mam czasu , tak na szybko .
Z dzidziusiem wszystko dobrze, żołądek, wątroba , płuca , serce czterokomorowe jest. Waga to 230g. Wg USG 17t6d czyli tylko 1 dzień do przodu niż wg OM. Łożysko mam na ścianie tylnej. W sumie lekarz powiedział że za bardzo nie może dokładnie wszystkiego pomierzyć bo na połówkowe jeszcze za wcześnie. Co do płci to nie chciał Nam powiedzieć bo dziecko zbyt ruchliwe i ciężko określić , ale TŻ się pytał i powiedział że wydaje mu się że chłopczyk , ale mamy sie tym nie sugerować, bo tak jak pisałam wyżej dziecko zbyt ruchliwe i cięzko jest mu określić. Na 100% powie może na tym połówkowym. Ale powiedział że może się okazać że się zmieni, więc mamy się tym dzisiaj nie sugerować. Z jednej strony się cieszę bo mamy ubranka wszystkie , ale z drugiej trochę mi smutno bo marzą mi się sukieneczki , kucyki itp Ale najważniejsze że zdrowe Jutro dzwonię aby zapisać się na połówkowe. Na razie zmykam , bo zaraz kolacja , kąpanie i usypianie :P |
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii89>> słońce, ciesze sie zę wszystko wporządku
czyli dzidzia sie jeszcze nie ujawniła? |
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka no tak na 100% to nie
ujawniła się tylko na zasadzie "wydaje mi się " |
|
|
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii cieszę się że wszystko ok
Czyli połówkowe w styczniu??
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii same dobre wieści
a co do płci to jeszcze nie gratuluję synka/córeczki bo sama wiesz, dziecko za bardzo fikało i nie chciało pokazać co "tam" kryje
|
#4288 |
|
Zadomowienie
|
Skoro tyle z Was mnie nie poznało to ja już czekam na to moje bogactwo
![]() Princi ![]() Nikki no to super, że dzidzius rozwija się prawidłowo pewno na połówkowym padnie, że to dziewczynka no już niedługo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian, asiulka, kaorlak no ja właśnie też chce chyba sama sobie wybrać bujaczek czy matę... I też planuje kupić używane a najlepiej z fisher price...
Także chyba powoli zacznę to kupować. asiulka ja czuje się też oszukana przez wątek, przeminie a ja ciągle nic ![]() ilkas wydaje mi się że z uszami Misi będzie wszystko ok Ja o koszu nie myśle wydaje mi się że łóżeczko na dłużej nam wystarczy... Niki ja tam wierze że będziesz miała zdrową piękną córeczkę. A nawet jak będzie synuś to też super... Będzie jedyna z 3 facetami ![]() A kupiliśmy dziś żywą choinkę...
|
#4290 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 18 tygodniu!
Niki, gratuluję dobrych wieści! A do 9 stycznia (połówkowe) daleko W środę mam kontrolną wizytę u gina, ale On raczej płci nie oceni ![]() Co do tytułu, to ja jestem za 'ósemką' U nas leżaczek i mata bardzo się sprawdziły ![]() Podajcie przepis na to ciacho - 3 bit
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

za kolejny mc.

Bo tak to myślałam, że w tym koszu byłby z nami kilka miesięcy i potem przeniosłabym go do łóżeczka już do pokoju Mili. Aha i pamiętajcie dziewczyny, że ten kosz podobno jest na 3-4 miesiące, bo jest mały - tak doczytałam w necie 

W środę mam kontrolną wizytę u gina, ale On raczej płci nie oceni ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)