Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 15:34   #4261
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Witam się w 5 miesiącu
za kolejny mc.
Współczuję dentysty, no i zazdroszczę puknięć

Zmieniłaś avatar??? Lubiłam tamtego

Niki popieram otwarcie nowego wątku a i tak dziś jakoś nie szalejecie...
Miałam tylko 2 str do nadrobienia...

paulka u mnie w pon rosół z niedzieli i jakiś makaron... Tylko zastanawiam się z czym, z brokułami znów??? Może polecicie mi coś szybkiego z makaronem, jakąś pastę? Uwielbiam

A ciuszki słodkie

Ilkas ja też o tym pomyślałam, że położyłabym się... Ale w pracy nie mam gdzie no chyba że na lapku
A dla małża... Napewno da sobie radę z córką na basenie... No kto jak nie on

princi 3maj się kochana...

Dziewczyny czy któraś z was miała kiedyś wózek z firmy baby design???
Pytam bo mi się dosyć podbają te ich modele... A nie znam nikogo w okolicy któ by go używał...

No i rozglądałam się na all za bujaczkami i matami dla malucha... No i zastanawiam się czy kupować już (bo znalazłam kilka ciekawych aukcji) czy się wstrzymać i liczyć że ktoś mi coś pożyczy???

A od znajomej dostałam rogala do spania. Wypiorę pokrowiec i jutro go zamierzam wypróbować, chociaż jestem sceptycznie nastawiona

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:39   #4262
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
a któraś z Was nosi/ nosiła kolczyk w pępku? mój pępek na razie jest taki jaki był, lekarz powiedział, że mogę normalnie nosić do końca ciąży, ale nie wiem.. no i nie wiem czy nie zmienić na takiego z ftp czy jakoś tak, żeby był taki plastyczny?

Ja mam, ale tylko dziurkę, jakieś 2 tygodnie temu wyjęłam bo zaczął mi przeszkadzać. A to zahaczał mi o spodnie, i jakoś mi przestał pasować.
Więc pozbyłam się go, ciekawe czy mi dziurka zarośnie.
Mam go od ponad 7 lat

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:43   #4263
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Seleniti ledwo co Cie poznałam :-P

Nasze pierwsze ciuszki

Słaba jakoś zdjęcia, bo jakoś ciemno się na dworku zrobiło
Ta piżamkę w żabki mam po Lenie, świetna jest. Reszta ciuszków też fajna. Ja jeszcze nic nie kupowałam.

Principessina trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:51   #4264
wiola883
Rozeznanie

witam sie po dlugiej nie obecnosci niewiem czy mnie jeszce pamietacie ?
a wy juz nowy watek zakładacie szlejecie ,podczytuje was co jakis czas , ale niemam weny co napisacw .
W srode byłam na wizycie słuchałam serduszko małego tak go nazywamy z meżem ale płuci nie znamy jeszce 17 mam mic usg ale ginekolog powiedziała ze mi jeszce nie powie bo za wczesnie a to bedzie 20 tydz.
Jeszcze niemam nic kupionego a wy juz tyle rzeczy macie dla dzieci ale pomału po nowym roku bede kupowac .
Czuje juz ruchy dziedziatka takie fajne delikatne jakby ktos pukał od srodka do mnie , maz tez juz czuł jak położył renke na brzuchu, któras tu pokazała pępek super wyglada mój od góry sie tylko wypełnia narazie
Stary 2013-12-09, 15:54   #4265
pomarancza24
Zadomowienie

Princi nie zacytowalo mi ciebie, oby wszystko było w porządku

Cytat:
Seleniti ledwo co Cie poznałam :-P

Nasze pierwsze ciuszki

Słaba jakoś zdjęcia, bo jakoś ciemno się na dworku zrobiło
Super, ja też ostatnio kupiłam, ale nie dawałam zdjęcia bo zapomniałam zrobić. ..

Cytat:
ja tam doszłam do wniosku, że niech się inni śmieją i pukają po głowie... i wczoraj ubrałam moje choineczki

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

To idziemy podobnym tropem ja na początku też bardzo byłam za Filipem, później rozważałam Oskara, ale jednak chyba nic z tego.. aktualnie czarna dziura... ja bym bezapelacyjnie chciała Aleksandra, mężowi podoba się Alan, no i mamy impas.. bo Jemu źle się kojarzy Oluś, a ja w życiu nie zgodzę się na Alana..
Hihihi no nieźle, u nas będzie prawdopodobnie Oskar chyba że nam się jeszcze odmieni na Filip a Leona mąż nie chce. No chyba ze będzie jednak dziewczynka

Cytat:
a któraś z Was nosi/ nosiła kolczyk w pępku? mój pępek na razie jest taki jaki był, lekarz powiedział, że mogę normalnie nosić do końca ciąży, ale nie wiem.. no i nie wiem czy nie zmienić na takiego z ftp czy jakoś tak, żeby był taki plastyczny?
Ja wyciagnełam jakiś miesiąc temu bo mi przeszkadzał, ale wkładam go od czasu do czasu żeby nie zarosła dziurka.

Edytowane przez pomarancza24
Czas edycji: 2013-12-09 o 15:55
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:10   #4266
kaorlak
Zadomowienie

Seleniti gratuluję 5. miesiąca

Princi trzymam kciuki, oby wszystko było w porządku.

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Pytam bo mi się dosyć podbają te ich modele... A nie znam nikogo w okolicy któ by go używał...

No i rozglądałam się na all za bujaczkami i matami dla malucha... No i zastanawiam się czy kupować już (bo znalazłam kilka ciekawych aukcji) czy się wstrzymać i liczyć że ktoś mi coś pożyczy???

A od znajomej dostałam rogala do spania. Wypiorę pokrowiec i jutro go zamierzam wypróbować, chociaż jestem sceptycznie nastawiona
My mieliśmy małą spacerówkę dla Misi baby design i nie do końca byłam z niej zadowolona Po krótkim czasie użytkowania jakoś tak się rozklekotała,ale może trafiłam na wadliwy egzemplarz, bo od początku były z nim kłopoty. Jakie są normalne wózki to nie wiem.

Co do maty i bujaczka to u Nas były używane i lubiane
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:14   #4267
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzięki Kaorlak. Mam okazję kupić wózek tej firmy za grosze w bardzo dobrym stanie i dlatego o niego pytam...

No i właśnie zastanaiwam się nad matą i bujaczkiem czy już kupować, czy czekać aż dostane od kogoś, ale nie lubie na kogoś liczyć...
A jak będę czekała to potem masę kosztów mi się spiętrzy... A wolałabym sobie to jakoś rozłożyć...

Mama Franka

Stary 2013-12-09, 16:24   #4268
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Kaorlak. Mam okazję kupić wózek tej firmy za grosze w bardzo dobrym stanie i dlatego o niego pytam...

No i właśnie zastanaiwam się nad matą i bujaczkiem czy już kupować, czy czekać aż dostane od kogoś, ale nie lubie na kogoś liczyć...
A jak będę czekała to potem masę kosztów mi się spiętrzy... A wolałabym sobie to jakoś rozłożyć...
My dostaliśmy bujaczek od chrzestnej, a matę kupiliśmy, ale to wszystko już po urodzeniu Misi. W ciąży w ogóle nie kupowałam zabawek Teraz też o nowy bujaczek zamierzam poprosić chrzestnych

Co do wózka to może poczytaj w necie opinie.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:31   #4269
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Pan Pępuszek
jaki fajny! ja mam jeszcze "normalną" dziurkę, p.s zawsze w ciąży się tak wybula ?

principessina>> przykro mi... często się to zdarza? daj znać wieczorem, po wizycie u gin. wierze że wszystko będzie w porządku

Cytat:
ja mam kolczyk juz od kilku lat / z 6 juz będzie/ ale jak zaczęliśmy mysleć o powiększeniu rodzinki to wyjęłam bo słyszałąm że dziurka może się powieekszać i rozciągać jak się za późno wyciągnie...
ale wydaje mi się że jak bym wzięła kolczyk i pchnęła mocno to by przeszedł....

Cytat:
.
ja takie bujaczki leżaczki to napewno uzywane kupie, na allegro, czy tablicy.
a co myslicie o koszu mojżesza? ja sie chyba też zdecyduje
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:57   #4270
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
za kolejny mc.
Współczuję dentysty, no i zazdroszczę puknięć

Zmieniłaś avatar??? Lubiłam tamtego

Niki popieram otwarcie nowego wątku a i tak dziś jakoś nie szalejecie...
Miałam tylko 2 str do nadrobienia...

paulka u mnie w pon rosół z niedzieli i jakiś makaron... Tylko zastanawiam się z czym, z brokułami znów??? Może polecicie mi coś szybkiego z makaronem, jakąś pastę? Uwielbiam

A ciuszki słodkie

Ilkas ja też o tym pomyślałam, że położyłabym się... Ale w pracy nie mam gdzie no chyba że na lapku
A dla małża... Napewno da sobie radę z córką na basenie... No kto jak nie on

Ja kupilam sama bujaczek i mate bo chcialam takie jakie chcialam ja a nie jakie kto inny by wybieral lezaczek kupilam wczesnie, mate pozniej. Jedno i drugie bardzo przydatne

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
witam sie po dlugiej nie obecnosci niewiem czy mnie jeszce pamietacie ?
a wy juz nowy watek zakładacie szlejecie ,podczytuje was co jakis czas , ale niemam weny co napisacw .
W srode byłam na wizycie słuchałam serduszko małego tak go nazywamy z meżem ale płuci nie znamy jeszce 17 mam mic usg ale ginekolog powiedziała ze mi jeszce nie powie bo za wczesnie a to bedzie 20 tydz.
Jeszcze niemam nic kupionego a wy juz tyle rzeczy macie dla dzieci ale pomału po nowym roku bede kupowac .
Czuje juz ruchy dziedziatka takie fajne delikatne jakby ktos pukał od srodka do mnie , maz tez juz czuł jak położył renke na brzuchu, któras tu pokazała pępek super wyglada mój od góry sie tylko wypełnia narazie
Pamietamy gratuluje ruchow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:09   #4271
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Małż zaproponował, że sam dziś pojedzie z Milą na basen...a ja mam w tym czasie odespać nieprzespaną noc...
Więc zaraz zmykam do domu, ubiorę Milę, spakuje im torbę i niech lecą. A ja idę do łóżka. Tylko oczywiście już mam w głowie mnóstwo obaw jak oni sobie sami tam poradzą Ogarnięcie takiego małego dziecka po basenie wcale nie jest takie proste Ale pokusa spania wygrała...
No to mąż dba o żoneczke korzystaj hihi

ciekawe jak Nikii

ja dopiero późnym wieczorem zajrzę, bo zmykam na kurs językowy i kolacje
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:43   #4272
kasiab91
Zakorzenienie

ale się wszyscy Niki słuchają i cisza tu jak makiem...

Ja obiad uszykowałam tylko usmażyć i ugotować ziemniory. Czekam tylko na znak sygnał od męża

Ilkas - dla męża

Ja to mam dziś taki dupny dzień... Znajomi nam się wbili że tak powiem na pierwszy dzień świąt. Może odproszą na sylwestra
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:54   #4273
asiulka_22
Zakorzenienie

a wracając jeszcze do tytułu naszego nowego watku to mi sie bardzo podoba nr 8.
"czy płeć znana czy nieznana- juz cię kocham -twoja mama" no jakoś tak nie pamiętam dokłądnie..
teraz jesteśmy w wątku "Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. A JA JESZCZE NIE POCZUŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
w wątek przeminie a ja dalej nie poczuje...
Stary 2013-12-09, 18:01   #4274
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
"czy płeć znana czy nieznana- juz cię kocham -twoja mama" no jakoś tak nie pamiętam dokłądnie..
teraz jesteśmy w wątku "Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. A JA JESZCZE NIE POCZUŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
asiulka my jestesmy chyba na tym samym etapie ciazy i ja tez nic nie czuje jeszcze
ale pocieszam sie ze jeszcze jest pare tygodni czasu i jeszcze nie panikuje

a ten kosz mojzesza, to nie bedzie jak z gondola? że maluch predko wyrosnie? drogie takie cudo?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 18:08   #4275
asiulka_22
Zakorzenienie

asia27100 >> mi chodzi gł. o przenoszenie malucha. w różne miejsca domu...
a koszt to zlaeży jakiej firmy, w jakim stanie/jesli mówimy o uzywanym/
czy bujany, czy na stelażu.... ja więcej niż 200zł nie przeznacze na niego... dlatego kupie używane, no i dla takiego maluszka jest on bardziej wygodny niż bujaczek - tak mi sie wydaje
Stary 2013-12-09, 18:10   #4276
meniaa94
Wtajemniczenie

Seleniti gratuluję za 5 miesiąc

kasian86 mówisz że leżaczek bujaczek i mata się przydają ? Bo myślałam tylko o tym pierwszym ... ale tak samo wolałabym sama wcześniej kupić niż ktoś inny miałby mi wybierać .

asiulka_22 no to nie jesteś sama tak samo jeszcze nie poczuła ruchów a to już 19 tydzień ... ale czekam cierpliwie mam nadzieję,że moja Misia zrobi prezent mi na święta

lolitka888 brzusio cudny

paulka0212 świetne te ciuszki a zwłaszcza te szare body

principessina będzie dobrze ... 3mam kciuki ! musi być dobrze !

Nikii89 ja jestem za tematem nr 8 ! świetny !

Tak w ogóle to dziś się witam ... siedze i piję ciepły czerwony barszczyk bo zmarzłam troszkę .
Kupiłam prezent dla taty i brata ciotecznego więc zostało mi coś dokupić dla tż'ta i dla cioci i wsio ...
choinka już wczoraj została oficjalnie przystrojona czuć już klimacik świat !
Stary 2013-12-09, 18:17   #4277
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam, ale tylko dziurkę, jakieś 2 tygodnie temu wyjęłam bo zaczął mi przeszkadzać. A to zahaczał mi o spodnie, i jakoś mi przestał pasować.
Więc pozbyłam się go, ciekawe czy mi dziurka zarośnie.
Mam go od ponad 7 lat
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Hihihi no nieźle, u nas będzie prawdopodobnie Oskar chyba że nam się jeszcze odmieni na Filip a Leona mąż nie chce. No chyba ze będzie jednak dziewczynka

Ja wyciagnełam jakiś miesiąc temu bo mi przeszkadzał, ale wkładam go od czasu do czasu żeby nie zarosła dziurka.
principessina ja mam kolczyk juz od kilku lat / z 6 juz będzie/ ale jak zaczęliśmy mysleć o powiększeniu rodzinki to wyjęłam bo słyszałąm że dziurka może się powieekszać i rozciągać jak się za późno wyciągnie...
ale wydaje mi się że jak bym wzięła kolczyk i pchnęła mocno to by przeszedł....[/QUOTE]

dzięki dziewczyny mnie jeszcze w ogóle nie przeszkadza, ale gdzieś przeczytałam, że jak się za późno wyjmie, to mogą rozstępy polecieć z promyczkami.. no i nie wiem sama. podobno jak się ma kilka lat to już nie trzeba "przepychać" dziurki, ale jakoś w to nie wierzę, bo mi jakoś tak szybko zarasta, jak wyjmę choćby na jeden dzień..
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 18:17   #4278
ilkas
BAN stały

Wyspałam się

A teraz czekam na męża i Milę i już tęsknie... Ciekawe jak im się pływało i czy tż wytarł Mili porządnie uszy Chyba jestem trochę przewrażliwiona

Widzę, że poruszyłyście fajny temat
Matę miałam z Milą i była super! Dostałam zaraz po porodzie od swojej chrzestnej. Bujaczka nie miałam i teraz zastanawiam się czy kupić. Ale widziałam, że już kilka z Was polecało A w jakich okolicznościach korzystałyście z tego bujaczka?

A co do kosza mojżesza też się zastanawiałam..ze względu na to, że zajmuje mniej miejsca niż łóżeczko a Leoś będzie musiał być na początku z nami w pokoju. Przeraża mnie tylko jego cena Bo tak to myślałam, że w tym koszu byłby z nami kilka miesięcy i potem przeniosłabym go do łóżeczka już do pokoju Mili. Aha i pamiętajcie dziewczyny, że ten kosz podobno jest na 3-4 miesiące, bo jest mały - tak doczytałam w necie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 18:19   #4279
gosius91
Zakorzenienie

Zrobilam 3bita. Ciekawe co to mi wyjdzie ogladam serial, zjadlam kapustke.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 18:21   #4280
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Seleniti wrzuce wieczorem do klubu fotki brzucha aż taki duży nie jest,ale ten pępek mnie tak śmieszy hihi..zawsze miałam normalną widoczną dziurkę a teraz taki dzyndzelek
kiedy będe mogła awansowac do tego tajnego klubu??

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Ja już mam zjedzony obiadek. Dziś była rybka smażona, ziemniaczki i fasolka szparagowa z bułką tartą.
Teraz idę na poobiednia drzemkę
oj ale mi smaka narobiłas na ta fasolke

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Mamcie uf nie jest mi dane cieszyc sie w pelni ta ciaze, znowu mam mega plamienie, wieczorem ide do ginka

Lolitka sliczny brzusio ktory to juz tydzien?
bedzie dobrze kochana.. daj znać co i jak

Ciekawe jak NIKI
Stary 2013-12-09, 18:22   #4281
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
No to mąż dba o żoneczke korzystaj hihi

ciekawe jak Nikii

ja dopiero późnym wieczorem zajrzę, bo zmykam na kurs językowy i kolacje
A jakiego jezyka sie uczysz?

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
ale się wszyscy Niki słuchają i cisza tu jak makiem...

Ja obiad uszykowałam tylko usmażyć i ugotować ziemniory. Czekam tylko na znak sygnał od męża

Ilkas - dla męża

Ja to mam dziś taki dupny dzień... Znajomi nam się wbili że tak powiem na pierwszy dzień świąt. Może odproszą na sylwestra

No cos Ty znajomi beda was nawiedzac w swieta? W sumie to ja mam kolezanke ktora w wigilie wieczorami sie spotyka ze swoja ekipa, taka maja tradycje
Wiec rozne ludzie mają podejscie do swiat, jedni tylko z rodziną a dla innych spotkania ze znajomymi w swieta to norma

Cytat:
No ja tez nie czuję i jeszcze pewnie troche zanim poczuje ale ja mam jeszcze wczesniejsza ciaze, doczekamy sie i my

Cytat:
asia27100 >> mi chodzi gł. o przenoszenie malucha. w różne miejsca domu...
a koszt to zlaeży jakiej firmy, w jakim stanie/jesli mówimy o uzywanym/
czy bujany, czy na stelażu.... ja więcej niż 200zł nie przeznacze na niego... dlatego kupie używane, no i dla takiego maluszka jest on bardziej wygodny niż bujaczek - tak mi sie wydaje

Sa tez takie lezaczki 3 w1: http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...%9Btawki-82596 tutaj przykładowy link, pierwsze co znalazlam.
Ja mialam zwykly lezaczek, ale my mielismy wtedy male mieszkanie wiec Hania spala tylko w lozeczku. Teraz w wiekszym domu w sumie cos by sie przydalo do spania na dole, ale to zawsze jest gondola od wózka
A w lezaczku Hania glownie siedziala jak ja sie kapalam, mylam glowe, albo korzystalam z wc

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Seleniti gratuluję za 5 miesiąc

kasian86 mówisz że leżaczek bujaczek i mata się przydają ? Bo myślałam tylko o tym pierwszym ... ale tak samo wolałabym sama wcześniej kupić niż ktoś inny miałby mi wybierać .

asiulka_22 no to nie jesteś sama tak samo jeszcze nie poczuła ruchów a to już 19 tydzień ... ale czekam cierpliwie mam nadzieję,że moja Misia zrobi prezent mi na święta

lolitka888 brzusio cudny

paulka0212 świetne te ciuszki a zwłaszcza te szare body

principessina będzie dobrze ... 3mam kciuki ! musi być dobrze !

Nikii89 ja jestem za tematem nr 8 ! świetny !

Tak w ogóle to dziś się witam ... siedze i piję ciepły czerwony barszczyk bo zmarzłam troszkę .
Kupiłam prezent dla taty i brata ciotecznego więc zostało mi coś dokupić dla tż'ta i dla cioci i wsio ...
choinka już wczoraj została oficjalnie przystrojona czuć już klimacik świat !
No u nas mata byla mocna eksploatowana, oczywiscie nie od początku, ale jak Hania zaczela kojarzyc to js kladlam i bardzo lubila cos trzeba robic z tym dzieckiem caly dzien, z miesiaca na miesiac coraz mniej spi a dzien jest tak samo dlugi w jednym miejscu sie szybko nudzi wiec u nas wszystko co mielismy bylo wykorzystywane: lezaczek, mata, taki pałąk z wiszącymi zabawkami, hustawka, ktora sie sama bujala, pozniej dostaliśmy mate taka z pianinkiem do grania stopkami - swietna sprawa tez

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 18:38   #4282
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Zrobilam 3bita. Ciekawe co to mi wyjdzie ogladam serial, zjadlam kapustke.
Ja jeszcze nigdy nie robiłam, ale jadłam i był meeeega

Nie mogę się już doczekać wieści od Nikii

Leżę sobie na łóżeczku i obok mnie leżą te maciupkie ciuszki... I zaczyna do mnie docierać że nie długo będę tulić moje maleństwa
Jakoś przez te ciuszki wszystko zdaje się takie "bliskie, realne"

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-09 o 18:40
Stary 2013-12-09, 18:45   #4283
Nikii89
Zakorzenienie

dziewczyny nie nadrabiam bo na razie nie mam czasu , tak na szybko .
Z dzidziusiem wszystko dobrze, żołądek, wątroba , płuca , serce czterokomorowe jest. Waga to 230g. Wg USG 17t6d czyli tylko 1 dzień do przodu niż wg OM. Łożysko mam na ścianie tylnej.
W sumie lekarz powiedział że za bardzo nie może dokładnie wszystkiego pomierzyć bo na połówkowe jeszcze za wcześnie. Co do płci to nie chciał Nam powiedzieć bo dziecko zbyt ruchliwe i ciężko określić , ale TŻ się pytał i powiedział że wydaje mu się że chłopczyk , ale mamy sie tym nie sugerować, bo tak jak pisałam wyżej dziecko zbyt ruchliwe i cięzko jest mu określić. Na 100% powie może na tym połówkowym. Ale powiedział że może się okazać że się zmieni, więc mamy się tym dzisiaj nie sugerować.
Z jednej strony się cieszę bo mamy ubranka wszystkie , ale z drugiej trochę mi smutno bo marzą mi się sukieneczki , kucyki itp Ale najważniejsze że zdrowe
Jutro dzwonię aby zapisać się na połówkowe.

Na razie zmykam , bo zaraz kolacja , kąpanie i usypianie :P
Stary 2013-12-09, 18:50   #4284
asiulka_22
Zakorzenienie

Nikii89>> słońce, ciesze sie zę wszystko wporządku
czyli dzidzia sie jeszcze nie ujawniła?
Stary 2013-12-09, 18:52   #4285
Nikii89
Zakorzenienie

Asiulka no tak na 100% to nie ujawniła się tylko na zasadzie "wydaje mi się "
Stary 2013-12-09, 18:54   #4286
paulka0212
Wtajemniczenie

Nikii cieszę się że wszystko ok
Czyli połówkowe w styczniu??

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-09, 18:54   #4287
carolyna86
Zakorzenienie

Nikii same dobre wieści a co do płci to jeszcze nie gratuluję synka/córeczki bo sama wiesz, dziecko za bardzo fikało i nie chciało pokazać co "tam" kryje

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 19:10   #4288
Seleniti
Zadomowienie

Skoro tyle z Was mnie nie poznało to ja już czekam na to moje bogactwo

Princi

Nikki no to super, że dzidzius rozwija się prawidłowo pewno na połówkowym padnie, że to dziewczynka no już niedługo

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 19:16   #4289
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Kasian, asiulka, kaorlak no ja właśnie też chce chyba sama sobie wybrać bujaczek czy matę... I też planuje kupić używane a najlepiej z fisher price...

Także chyba powoli zacznę to kupować.

asiulka
ja czuje się też oszukana przez wątek, przeminie a ja ciągle nic

ilkas wydaje mi się że z uszami Misi będzie wszystko ok
Ja o koszu nie myśle wydaje mi się że łóżeczko na dłużej nam wystarczy...

Niki
ja tam wierze że będziesz miała zdrową piękną córeczkę. A nawet jak będzie synuś to też super... Będzie jedyna z 3 facetami

A kupiliśmy dziś żywą choinkę... Pięknie pachniało w samochodzie czuć już święta. Stoi na tarasie i czeka na ubranie w świecidełka...

Mama Franka

Stary 2013-12-09, 19:16   #4290
Magdi555
Rozeznanie

Witam się w 18 tygodniu!

Niki
, gratuluję dobrych wieści! To masz określoną płeć tak samo, jak ja A do 9 stycznia (połówkowe) daleko W środę mam kontrolną wizytę u gina, ale On raczej płci nie oceni

Co do tytułu, to ja jestem za 'ósemką'

U nas leżaczek i mata bardzo się sprawdziły Po Kubie sprzedałam, bo nie miałam, gdzie tego trzymać, ale teraz również zamierzam zakupić
Podajcie przepis na to ciacho - 3 bit

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości