|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
Ślub jest chyba zawsze jednoznaczny z ciążą , przymusem i samym złem ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
||
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie jestem u kardiologa , dostałam jakieś leki i trochę sie uspokojam ale martwi mnie to bardzo , bo normalnie jak mam ciśnienie 110 to dopiero po 2 kawach ;(
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
ysia z tego co pamietam to piłaś dziisaj wiele kaw, wypij szklanke mleka, a najlepiej to z 3, zneutralizują działanie kofeiny
Teraz troche pocwaniakuje - u mnie cisnienie 150/95 to norma od 15 roku życia mniej więcej. Jeżeli nie przekroczysz 140/90 to nie jest źle, bo taka jest właśnie norma, każda nadwyżka to tylko lekkie podniesienie ciśnienia, nie ma co panikowac na razie. Na pewno zrobią ci echo serca i holter założą (nie wiem jak sie pisze, ale mierzy cisnienie przez całą dobę).
|
#2164 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie to jest zdecydowany plus tej wersji ale i tak wszystko się okaże w trakcie wypełniania ![]() Cytat:
Cytat:
trzeba się rozpytać, chyba, że udało Ci się już coś więcej dowiedzieć ![]() Cytat:
O kopertach jeszcze nie myślałam, na razie czekam na projekt TŻ-a potem cała reszta, a może na internecie da się kupić takie zwyczajne koperty "szare"? Papier też szary, a naklejany jaśniejszy, jakieś ecru czy coś :P A i sznureczek, niby nic, ale trzeba kupić taki żeby się nie strzępił, orientowałaś się gdzie takowy można dostać? Cytat:
![]() Z braku dostępu do klubu ja udzielam się wiernie na wątku chociaż też bardziej w roli kibica przygotowaniom innych, u mnie na razie względny spokój.dziewczyny, które pisały o rozdawaniu szampana zamiast wódki - my też planujemy rozdawać inny alkohol i będzie to winko - wydaje mi się tak elegancko no i nie ukrywajmy - dużo taniej niż wódka ;/
|
|
#2165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mamie na pewno przyda się pomoc. No i jak jeszcze przyszła teściowa spróbuje jakiegoś twojego dania to przy okazji zapunktujesz ![]() Może jestem mało romantyczna, ale mi byłoby głupio siedzieć w weekend z TŻ zamiast pomóc mamie, może nie tylko w gotowaniu, ale i jakimś sprzątaniu, ubieraniu choinki itp. w końcu też i wy będziecie tam w święta; byłoby mi trochę głupio przyjechać "na gotowe".
|
|
#2166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nie lubię poniedziałków, bo zawsze wtedy mam czas nadrobić dopiero późnym popołudniem
Dziś jeszcze poranek miałam mocno dołujący, w ogóle to stwierdziłam, że kobieta powinna móc dla dobra swojego i innych zapaść w sen na czas PMSu ![]() ijaa, dzięki za wskazówki. Większość rzeczy mamy tak jak Wy, jednak chcemy kamerzystę no i nie udało się znaleźć sali, która poszłaby na taki układ, jak Wy macie... niestety ![]() Cytat:
![]() Elrosa, śliczny naszyjnik, bardzo mi się takie podobają! Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze co do Wigilii to my wczoraj z TŻ właśnie mieliśmy rozmowę na 2h (moje 2h płaczu)... to mnie jeszcze dzisiaj mocno przybijało, bo mimo, że nasza relacja szybko wróciła na normalne tory i humor TŻtowi szybko wrócił, to we mnie to siedzi, pewnie jeszcze bardziej mnie "gniecie" przez PMS... ale w wielkim skrócie chodzi o to, że jego rodzice nie obchodzą Świąt, a więc u niego w domu się Wigilii nie obchodzi, TŻ też nie obchodzi. Jego tata pracuje za granicą i przyjeżdża do kraju tylko na przerwy świąteczne i urlopy. No i założyłam z góry że będzie jak rok temu, czyli na Wigilii i 1 dzień Świąt tutaj, a potem do domu rodzinnego TŻ na Sylwestra i aż do Trzech Króli. Ale TŻ nie może zrozumieć, czemu nie możemy jechać do niego wcześniej, np. 21-ego, skoro jego tata przyjeżdża i nie jest w stanie zrozumieć, czemu Wigilia jest dla mnie tak ważna, skoro nie ma dla mnie wymiaru religijnego, a argument "spędzenia czasu z rodziną" nie działa, bo przecież mieszkamy piętro nad nimi, a u nas nie ma dużych Wigilii, tylko rodzice i siostra. No i nie potrafię mu racjonalnie wyjaśnić, dlaczego nie jestem w stanie zrezygnować z Wigilii, on nie jest w stanie tego zrozumieć i wczoraj miał do mnie żal, że pojedziemy do jego domu te 4-5 dni później, niż gdyby Wigilii nie było... rok temu przechodziliśmy przez to samo, miałam nadzieję, że załatwiliśmy tą sprawę (cały listopad i grudzień chodziłam struta, choć w Święta było już bardzo przyjemnie, ale wiem, że TŻ częściowo nałożył "maskę"), ale widzę, że nie, i jak co roku mam przechodzić to samo tuż przed Świętami to nie wiem jak to wytrzymam emocjonalnie i pewnie mi Wigilia sama zbrzydnie Chciałabym dekorować dom, cieszyć się na Święta, a jakoś czuję blokadę, skoro wiem, że mój TŻ tego nie lubi i nie świętuje... nie chcę mu tego "wpychać", ale nie chcę też z tego rezygnować... Przepraszam, musiałam się znów wygadać Obiecuję już tak nie monologować...
|
|||
|
|
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
moniczka_90 wszystkiego najjjjjlepszego, wspanialych 100lat z tż
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
anannke namiary na hurtownie masz na priv
|
#2169 | |||||
|
Zakorzenienie
|
moniczka_90
Wszystkiego, co najlepsze, dużo radości, zdrówka i spełnienia najskrytszych marzeń! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To smutne, co napisałaś. Trzymaj się. Owszem, majteczki piękne, ale nie cierpię takiego kroju. Preferuję albo stringi, albo szorty. Fig na połowę pośladków nie znoszę
|
|||||
|
|
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
ładna sukienka i super wyglądają te ozdoby,
|
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
My z kolei jesteśmy z TŻ już ponad 11 lat razem i już od co najmniej kilku słyszymy pytania o ślub
![]() Wigilę, a raczej dwie spędzimy na szczęście razem. Od ponad roku mieszkamy razem, a nasze rodziny mieszkają w tym samym mieście więc obskoczenie dwóch imprez nie powinno być problemem Co do ślubu, to wiele macie osób które zapraszacie tylko do kościoła? Czy zamawiając zaproszenia można część zamówić z treścią zapraszającą tylko do kościoła, a część do kościoła i na wesele? Aha, jestem już po pierwszym przymierzaniu sukien
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziękuję ![]() To chyba na bogato co ?No ale może tż też chce mieć taki strój jak suknia 2 tysiące gdzieś to co on będzie gorszy ![]() Dziewczyny pożalę się trochu bo ja też w temacie ślubnym jestem sama. z mamą - to wam pisałam kiedyś... moja przyjaciółka odkąd się zaręczyła i na hurra organizuje ślub za rok to też nie ma dla mnie czasu i zajęta tylko swoimi sprawami i kiedy jej misiaczek pysiaczek będzie co jak i gdzie, na czym jeszcze oszczędzić i hit usilnie próbuje przerobić suknie swej siostry na swój ślub - tzn wydłużyć ją o jakiś 8 - 10cm... i suknie nie jest z falbanek ani nic... ma gładką spódnicę bez żadnych warstw zewnętrznych, nie ma falbanek tak by niezauważalnie doszyć pasek materiału... druga umówiła się ze mną na mierzenie sukien i nie przyszła - wystawiła mnie no i nie ma z nią kontaktu - nie odpisuje nie odbiera... przykre... btw strasznie pędzicie - nie nadrobię was... Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-12-09 o 18:24 |
|||
|
|
|
#2174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i czasem ćwiczyłam z nimi to wydawało mi się, że szybko efekty są ![]() oo hardkorowy miałaś grafik szacun ja w liceum trenowałam pływanie synchroniczne, 4x tyg basen, 2x choreografia to miałam i ramiona fajne i pośladki i wszystko.. a terazzz od pasa w dół ...![]() Cytat:
ja odwrotnie-mam niskie ciśnienie i lekarz mi wręcz zalecał min 2 kawki dziennie..ale nie lubię i nie piję czasem sobie burna walne albo coś w tym stylu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pokaż jaka sukienka ![]()
|
|
#2175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do sukni-hiszpanska i falbana to mi sie z moja suknią kojarzy ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Dziewczyny które robiły nauki w Warszawie. Możecie mi polecić coś? |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anannke przykre to o czym piszesz, bo wiadomo, że każda z nas chce dzielić z bliskimi radość i rozterki ślubne.. Ja mam przede wszystkim Mamę, która jest w ślub zaangażowana bardziej ode mnie hehe i twierdzi, że zasługuję na wszystko co najlepsze i ślub ma być bajkowy. nie wyobrażam sobie nie mieć w niej wsparcia. Dodatkowo mam dwie siostry i dwie przyjaciółki i kilka bliskich koleżanek, z którymi zawsze temat mogę poruszyć (ale uważam żeby ich nie zanudzać :P) dlatego dziwne, że Twoja przyjaciółka, która też szykuje się do ślubu nie chce przechodzić tego razem z Tobą... mam jednak nadzieję, że wszystko się ułoży pozytywnie, a co najwazniejsze Ty nie będziesz w żadnym stopniu osamotniona
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak już tak sobie dzisiaj narzekamy to i ja ponarzekam (proszę nie cytujcie) Okazało się że mojej siostry nie będzie na moim ślubie (jest w ciąży, mieszka w UK, termin an sierpień).
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-12-09 o 19:35 |
|
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Narobiłam tak troszkę tylko dziś
dzięki za opinie o sukienkach, też myślę, że to najlepszy wybór, sama bym taką chciała, ale nie ma już mojego rozmiaru ![]() Justynkie szelki ok! Myślę, że do waszej stylizacji to strzał w 10 ![]() Iza współczuje! Mam nadzieje, że się wszystko jakpś ułoży! Trzymaj się! Moniczka sto lat! Spelnienia wszystkich marzeń ślubnych i tych nie btw widzę, że sporo nas tu Grudniowych ja będę w sobote ćwierć wieku świętować ![]() Opiumalfa majteczki bardzo sexy! Kocham Oysho, a u mnie nie ma Ysia biedulko, tak jak Dziewczyny piszą pij dużo mleka i chillout wszystkim, głęboki wdech i relax. U mnie 140/80 to norma jest, jak jestem u lekarza to pierwszy odczyt zazwyczaj 170/80 dopiero jak sie troche uspokoje to spada. Zawsze sie stresuje mierzeniem ![]() Co do zaproszeń, my dajemy Rodzicom normalnie, wesele organizujemy sami wiec nie ma tego problemu, ze glupio zapraszac wspolorganizatorow ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#2179 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
mojakaren planujesz też dużo gipsówki ?
![]() Co do sznurka myślę, że będę z all zamawiać ![]() Strzępić nie powinien się sznurek lniany - teraz tylko trzeba odpiednią grubość dobrać. Strzępi się sznurek z juty - ma takie meszki wokół. Ten z lnu nie ma tak. Z niego zresztą robi się też biżuterie ![]() Ja potrzebuje dwie grubości - grubszy do zaproszeń i cieńszy do wkładki z potwierdzeniem przybycia. Co do kopert - ja chcę takie: http://loveprints.pl/images/vintage_...%20%281%29.jpg Zresztą zamawiałam właśnie od nich próbki, więc wiem jak koperty wyglądają na żywo. Dokładnie o coś takiego mi chodzi ![]() Tylko nie potrafię znaleźć nigdzie w necie A może źle szukam? Jak coś znajdziesz, to podrzuć link !
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2013-12-09 o 19:09 |
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wrzuciłam do klubu zdjęcia zrobionych zawieszek, proszę o opinie
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwile, bo chcialam sie pochwalic, zamowilismy obraczki, klasyczne z zóltego zlota, dla mnie 4mm dla TZ 5 mm, do odbioru juz 19 grudnia, jedna mozliwe, ze odbierzemy po Nowym roku bo, 21 wyjezdzamy a tak to pracujemy całe dnie.
Ah i kupilam prezenty, zostal mi tylko brat i tesciowa
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
Lemon_Drop wiadomo, że oczywiście pojadę jednak moja pozycja w tej sytuacji tj. pomiędzy młotem a kowadłem jest jednak nieprzyjemna i zawsze ktoś na tym "ucierpi", ale te parę dni to wiadomo że się wytrzyma
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
No i odwiedziłam księdza
Ogólnie spoko, chyba nam zaliczy nauki, i nie będziemy musieli chodzić, zostanie tylko poradnia Pogadaliśmy, było całkiem miło, wszystko co chcemy mamy dogadane, ślub na dzień dzisiejszy tego dnia mamy tylko my, a jeśli chodzi o koszt to 600 plus organista, i kościelny Kobiety to już jutro !!! Może moja sukienka już tam na mnie czeka i tęskni
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Ah i mam wielki problem, pochodzilam dzisiaj po sklepach, nie tylko za prezentami, bo bylam i w dopasowanej i w triumpfie, nie znalazlam fajnego straplesa ;/ gdzie jeszcze moge znalezc cos fajnego ? juz mi sie odechcialo latania i szukania, bo pani w triumpfie mi powiedzialam, ze nawet nie wiedziala, ze to nazywa sie straples :|
|
#2186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się chyba pożegnałam z fantazjami na temat fioletowych szpilek bo mnie rodzina spacyfikowała a mój Tż stwierdził uroczyście, że jak nie założę białych butów w dniu ślubu to on założy marynarę w kwiaty ![]() ![]() Poza tym do tej pory myślałam że w kwestii wódki będziemy liczyć 0,5 na parę a tu mnie koleżanka wystraszyła w ten weekend że ona tak kupowała i po 2 godz. młody pędził do marketu bo wódy zabrakło inna zaś też twierdzi że liczy 0,5 na łeb a nie parę.......szczerze boję się że troszkę "mało hojni" przyszli teściowie kupią za mało trunków.
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Bo alkohol sie liczy na osoby a nie na pary, przynajmniej my liczymy wódke na ilosc osob a nie par, bo par bysmy mieli tylko z 35, a to stanowczo za malo...
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie, sie przekonalam dzisiaj, Pani mi wcisnela 70E, ledwo co oddychalam... ale fakt poszukam czegos innego, znalazlam w necie Satine niby maja tam tez biustonosze Ewy Michalak, moze jutro przed praca do nich wpadne, bo nie chce zostawic ponad 200zl za jeden stanik :P choc sama mysle, ze faktycznie ten straples mi bedzie potrzebny, bo jednak nie bede miala golych ramion ... eh sama juz nie wiem.
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lecę się wyspać bo jutro będzie ciężko ![]() Jak tylko wrócę to dam Wam znać co i jak, choć pewnie rano napiszę do Was, żebyście mnie kopnęły na szczęście papapap dobranoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

po zaręczynach, które odbyły się po pół roku związku dwóch troskliwych znajomych pytało mnie czy jestem w ciąży
ostatnio spotkałam się ze starymi znajomymi z liceum i przewinął się oczywiście temat naszego ślubu, to padały pytania czy nie za szybko, czy jestem pewna itd..jakaś koleżanka stwierdziła, że ona to by się nie zdecydowała wyjść za mąż w takim krótkim czasie, a sama mieszka już z chłopakiem 3 lata i widać, że ją zazdrość zżera, że jeszcze pierścionka nie dostała
wróciłam do domu, miałam iść na siłownie , nagle zrobiło mi sie strasznie dziwnie i zaczęły mi sie trzasc ręce, zmierzylam sobie ciśnienie i miałam prawie 140/90 , zmierzylam jeszcze pare razy i byłam tak przerażona ze poszłam od razu do przychodni bo myślałam ze może coś z cisniomierzem nie tak. W przychodni zrobili mi badania i wyszło ze serce mi wali jak szalone, od razu jakieś leki i teraz mam siedzieć i czekać aż zadziałają. Boje sie strasznie
15:00
) ale chyba się zdecyduję 
trzeba się rozpytać, chyba, że udało Ci się już coś więcej dowiedzieć
Dziś jeszcze poranek miałam mocno dołujący, w ogóle to stwierdziłam, że kobieta powinna móc dla dobra swojego i innych zapaść w sen na czas PMSu 

Obiecuję już tak nie monologować...

inna zaś też twierdzi że liczy 0,5 na łeb a nie parę.......szczerze boję się że troszkę "mało hojni" przyszli teściowie kupią za mało trunków.