|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Paulka tak połówkowe dopiero w styczniu.
Magdi gratuluję 18tc No to będziemy miały wizytę podobnie bo mój lekarz przyjmuje 7 i 9 stycznia więc jutro się okaże na kiedy dokładnie się umówię. Więc albo się coś zmieni u Nas w płci albo i nie :PMala zdrówka dla Lenki ![]() Kasian mam tak samo z wizytą jak Ty , a jeszcze jak jest dzień wizyty to się stresuję :P W sumie to Wam powiem że ja i tak nadal mam przeczucie że to jednak dziewczynka Najbardziej mnie przeraża myśl że jak się okaże że to chłopak to mój syn drugi będzie bezimienny I widzę że się przeraziłyście i zwolniłyście tempo :P |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Dziewczyny ja juz sie zbieram do lazienki i do spania bo dzis wyjatkowo padnieta jestem. Dobrej nocy Wam zycze i do jutra
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie co do ruchów ostatnio zaczęłam zastanawiać się czy ułożenie łożyska na przedniej, tylnej czy bocznej ścianie macicy ma jakieś znaczenie w odczuwaniu ruchów i tu rodzi się moje pytanie do podwójnych mam jak to było u Was? Bo czytałam, że niby przy łożysku na przedniej ścianie ruchy można odczuwać słabiej gdyż są amortyzowane
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4324 | |
|
BAN stały
|
Nikii bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. A co do płci..no to w takim razie trzeba jeszcze trochę poczekać
Pallas Ril wiesz co, u nas Mila leżała na tej macie już jak skończyła miesiąc. Najpierw tylko patrzyła na te wiszące zabawki. Ale potem było widać, że coraz bardziej ją interesują. Zwisał tam też taki słonik który grał różne melodyjki, które bardzo lubiła. Sporo czasu minęło zanim zaczęła chwytać to co zwisało..ale wtedy to dopiero była frajda JJJustynAAA miłego czytania Ja się wkręciłam w Kaznodzieja Cytat:
Ponoć dziś były nowe ćwiczenia w wodzie, pływanie w kółku, na nowych deskach i takie tam..więc mam gula, że mnie nie było Wracają...wyciągam małą z kombinezonu, a ona w cienkich rajstopkach i samym body... Pytam się małża gdzie są jej spodenki i bluza??? Małż: "aa w torbie. nie ubierałem jej, bo jej było za gorąco" Także moje dziecko po basenie, w deszczu..przyjechało w rajtach i body z krótkim rękawem... Dobrze, że mnie tknęło i przed ich wyjściem ubrałam jej kombinezon a nie kurtkę...Ale uszy były suche Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2013-12-09 o 21:46 |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też w styczniu ![]() Już się doczekać nie mogę jak zobaczę moje skarbeczki Zbieram się do spania, mąż dziś w pracy na noc. Po pracy chyba pojedzie do swojej rodzinki na dwa dni, i tym sposobem będę miała dwa dni tylko dla siebie <3 Moja chrześnica chora więc ja pojechać nie mogę, a w sumie to mi się za bardzo nie chce. A w środę idę w końcu do fryzjera. Spokojnej nocki mamusie
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, zerwalam paznokcia na kciuku ;( ohhh ;(
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
hej, podczytuje tylko, bo jakos mocy wieczorami mi brak, troche porzadkow swiateczynch na raty robie, bo zaraz jakies gotowanie trzeba zaczyc, wigila w tym roku u nas, ale w weekend przed swietami mam tesciow na noc, wiec juz musze byc ogarnieta
Cytat:
Ale z drugiej strony porownujac pierwsze ruchy z obu ciaz nie moge powiedziec, ze teraz te pierwsze kopniaki byly jakies slabsze, jak dla mnie takie same tyle ze pozniej ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Nikii fajnie, ze dzidzia zdrowa, a na plec sie doczekacie, mi sie dzis snilo, ze urodzilam drugiego chlopca i bylismy wielce zdziwieni, bo nie mielismy dla niego imienia co do mat edu, to mam z canpolu ta farme, mlody lezal na niej jako miesieczniak juz i bardzo ja lubil, on nigdy nie interesowal sie zabawkami, grzechotkami, niczym, to byla jedyna rzecz, ktora go zajmowala |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4328 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To zasluga dzidzi, bo przed ciaza strasznie mi sie lamaly, a teraz sa jak ze stali! Jakas tam mala nagroda pocieszenia za te nieustajace wymioty :PTak tak, z aparta Jedyny jaki mi sie podoba z calej kolekcji i nie do wiary, ze moj maz tak utrafil. Nic mu wczesniej nie mowilam Widac mnie zna ![]() Cytat:
ale widze, ze wiekszosc i tak sie przekonala do zakupu :PCytat:
Chociaz ja osobiscie nie cierpie lososia i to bardziej dla rodzinki robie, bo sobie zazyczyli po zeszlym roku Ja bede wcinac poledwiczki
|
|||
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde coraz czesciej mam te skurcze... ale nie jestem w stanie twardnienia rozpoznac bo brzuch miekki od tluszczu..... polozylam sie i czekam az minie bo sie chyba pierwszy raz przestraszylam. Jeszcze mi kot w sypialni nasikal...na tyle byl przyzwoity, ze na reklamowowke, ale i tak cuchnie.....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4330 | |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze a propos matowych lakierow o mi sie cos takiego spodobalo (chodzi o tego frencha)
http://feriabarw.blogspot.com/2011/0...ariacje-i.html Sprobuje jutro zrobic ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetny ten matowy!
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Co do maty i leżaczka mieliśmy ale Nasz syn ich nie lubił i za bardzo Nam się nie przydały . Zobaczymy jak będzie z drugim
CZĘŚĆ IV - KLIK Na razie piszcie nadal tu , a jak ten się skończy to następny już czeka
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, zobaczyłam że komp nie wyłączony to stwierdziłam że jeszcze rzucę okiem co się tu dzieje Ważne że uszy suche Pallas Rill świetny ten czarny french... Ja nigdy nie umiałam tak zaszaleć z pasnokciami ![]() zmykam teraz już na dobre. Spijcie dobrze
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
A co do łożyska to ciężko mi coś powiedzieć , w sumie w pierwszej miałam na ścianie przedniej i ruchy czułam w 20-21tc , teraz mam na tylnej i już czuję ruchy ale jeszcze delikatne i nieregularne
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem padnięta, w tym momencie starczy mi już sił tylko na prysznic i rzucenie się na łóżko
dobrej nocy!
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Przepraszam, znowu nie mam czasu, a w dodatku jestem chora i nawet w łóżku poleżeć nie mogę .Odezwę się do was po wizycie środowej ![]() Trzymajcie się dziewczyny, mam nadzieję że wszystko u was dobrze. |
|
|
|
#4337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój też póki co pozostaje bezimienny i już nie wiem, gdzie tych imion szukać ![]() a tak w ogóle to tak patrzę na Twój etap ciąży i mój (wg ostatniego usg wychodzi mi dziś 19tydzień 0dni....) to nie ma opcji, żebym miała TP na 12.05. no i wygląda na to, że dzisiaj jestem równo w połowie |
|
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Mufinko dzięki
Nikki widzisz właśnie o to też miałam zapytać, bo też wyczytałam, że przy pierwszej ciąży i z łożyskiem na przedniej ścianie ruchy można poczuć właśnie nie wcześniej niż około 20,21 tygodnia Tak mnie to ciekawi, że jak nie zapomnę to koniecznie muszę zapytać o to ginki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-12-09 o 22:17 |
|
|
|
#4340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Beatusia a kiedy miałaś ostatnią OM ? i czy miałaś regularne??
Ja 7.08 . Seleniti a ja się z ciekawości muszę zapytać jak jest lepiej czy łożysko na przedniej czy na tylnej ścianie . |
|
|
|
#4342 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja wieczorowo
oczywiście nie mam kiedy w dzień Was nadrobić Pojechałam popołudniu jeszcze na zakupy z tatą, zeszło nam z 2 godziny, kasę straciłam i nic do domu nie przywiozłam też tak macie? Rany te pieniądze nic wartości nie mają...Cytat:
![]() Iga lubiała zasypiać w bujaczku bo miał fajne wibracje i służył nam też do karmienia ![]() Cytat:
a płeć znana czy nie znana..Ty wiesz gratulacje 18 tygodnia ![]() Cytat:
też tak mam
|
|||
|
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
Niki właśnie niby pod względem ruchów ponoć to ma znaczenie, że lepiej jak jest na tylnej bo się niby szybciej ruchy czuje
tak mi coś pod tym względem mówił lekarz na prenatalnych bo niedobrze jest kiedy łożysko jest przodujące właśnie, ale zapytaj dobrze pogłębiać wiedzę i się podziel tylko później Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-12-09 o 22:33 |
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Dark Lady zdrowka
![]() Cytat:
Lepiej jest na przedniej scianie, najmniejsze ryzyko przodowania lozyska, lozysko na scianie tylnej moze sie opuszczac na szyjke (ale nie musi, zebyn ie bylo ze sieje panike). Tak mi gin mowil na usg w zeszlym mies, bo pytalam o to. Ostatnio mialam na tylnej i gin bardzo pilnowal na kazdym usg, gdzie jest, ale u mnie sie podnioslo z wiekiem ciazy. |
|
|
|
|
#4345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem, lekarz mi tłumaczył, że w sierpniu też miałam miesiączkę tylko bez krwawienia, była normalna owulacja i do zapłodnienia doszło pod koniec sierpnia.. dlatego tak ciężko mi się ogarnąć z tym wszystkim...
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki ciotki w imieniu Lenki za życzenia zdrówka
Nio szybko wstała, ur się 5 kwietnia a 26 września wstała,byliśmy w wielkim szoku, a na boże narodzenie to już chodziła, fakt faktem trzeba było na nią bardzo uważa, ale nawet za rączki zbytnio nie chciała.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
Muffinko o widzisz dobrze wiedzieć
a mówił od czego może zależeć to opadanie?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Nie ma opcji, żebym zasnęła ten ząb tak strasznie boli ja to zawsze muszę mieć pecha, bo to odtruwanie czy tam zatruwanie miało nie boleć a wiedziałam, że u mnie bedzie odwrotnie.. Niech mnie ktoś przytuli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
a wiesz co, ze ja juz nawet nie pytalam, bo przyzwyczajona do mojego malo wylewnego gina pytalam o wszystko i w koncu facet stwierdzil, ze jestem za bardzo zestresowana, a nie ma po co, bo ciaza super i ja zdrowa i zebym przestala sie tak przejmowac, to juz nie dopytywalam, hehe
|
|
|
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na chwile. Weszłam sprawdzić jak Nikii... Dobrze, że z maluszkiem wszystko ok
![]() dobranoc, jutro Was nadrobię |
|
|
|
#4350 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę spać Dobranoc |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

No to będziemy miały wizytę podobnie bo mój lekarz przyjmuje 7 i 9 stycznia więc jutro się okaże na kiedy dokładnie się umówię. Więc albo się coś zmieni u Nas w płci albo i nie :P
Najbardziej mnie przeraża myśl że jak się okaże że to chłopak to mój syn drugi będzie bezimienny 

Ja ledwo małego ogarniałam kiedyś, pełen podziw
Pytam się małża gdzie są jej spodenki i bluza???
Małż: "aa w torbie. nie ubierałem jej, bo jej było za gorąco"
Także moje dziecko po basenie, w deszczu..przyjechało w rajtach i body z krótkim rękawem... Dobrze, że mnie tknęło i przed ich wyjściem ubrałam jej kombinezon a nie kurtkę...

Wczoraj przechodziłam obok kuchenki i wlazłam na gorącą patelnię, a przed chwilą jak smażyłam jajka i chciałam sięgnąć po szpachelkę do obracania, to zahaczyłam o rączkę patelni i całe jaja (w zasadzie już gotowe) wylądowały na podłodze
Na szczęście TŻ kupił mi nowe 

.
a wiedziałam, że u mnie bedzie odwrotnie.. Niech mnie ktoś przytuli