Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 08:36   #2221
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A z przygotowań - w sobotę miałam próbną fryzurę - jestem pozytywnie zaskoczona całokształtem (wiem, że ślubna będzie bardzo podobna). Zdjęcia w załączniku - tutaj tylko zaznaczę, że na żywo było mniej wicherków i kosmyków.
Bardzo ładna fryzurka. Też chcę coś w tym stylu

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
WItam się
ostatnio sie sporo u mnie dzieje, nie koniecznie fajnych rzeczy.

dziś moja mama ma operacje.. proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:36   #2222
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
WItam się

mocno zaciśnięte!

WIDZIAŁYŚCIE?

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:59   #2223
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
mocno zaciśnięte!

WIDZIAŁYŚCIE?
Takie rzeczy to tylko w USA!
Niestety tak jak zaręczają się z wielkim hukiem tak też z hukiem rozwodzą. Takie zaręczyny są fajne na filmach, ja wolałam nasze skromne bez widowni

Ysia za dużo myślisz o ślubie i mieszkaniu! Serce szybciej zabiło no i masz! Zdrówka Kochana

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-12-10 o 09:04
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:00   #2224
asia1206
Raczkowanie

misia880 będzie dobrze-oczywiście trzymam kciuki
ysia kochana uważaj na siebie
Co do Wigilii to my spędzamy razem-najpierw u mojej rodziny , a póżniej jedziemy do rodziców Tż-a i tam pójdziemy na pasterkę,w pierwsze święto wracamy do domu,a w drugie jedziemy do moich dziadków
Poza tym w sobotę zostałam w domu by pomyć okna i ogólnie posprzątać a moi chłopacy pojechali do teściów-żeby nie było kwasu powiedzieli że się źle czułam i wymiotowałam-genialnie-teraz codziennie dzwonią czy już mi lepiej-pewnie myślą ze jestem w ciąży
Co do godziny ślubu to my mieliśmy do wyboru 15 i 16.30-i mimo,że wolałabym pełną godzinę wybraliśmy 16.30 bo bardziej nam odpowiadała
Miłego dnia kochane

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:04   #2225
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
bardzo fajna, delikatna fryzurka

co się stało? dlaczego ? chyba to nie na miejscu, trzeba było ją wywaalić na zbity pysk
no nie na miejscu. podważyła mój autorytet jako nauczyciela przydzieciach i niektorych rodzicach... Przyszła odebrać dziecko a ja zapytałam czy płaci za syna na zajęcia dodatkowe(u nas płaci się co miesiąć), a ona na mnie wsiadła, że ciągle wyłudzamy jakieś pieniądze, że nic nie wie co tu się dzieje, że niewie kim ja jestem , że z jakiej racji jej syn dostaje paczki jakieś tutaj (od Rady Rodziców naMikołajki) ona nie chce. dlaczego dostał jakies słodycze wczoraj a ona o tym nie wie (dziewczynka miała urodziny a jest taki zwyczaj, żewtedy przynosi dlareszty cukierki). Wedle jej życzenia wypisałam syna ze wszystkich dodatkowych zajęć mimo,że on chce chodzić aleona ma co miesieczne problemy z płaceniem. Ona bardzooo skąpa jest i męża bije w domu wieć nie dziwi mnie jej prostackie zachowanie. Ja się niedałami stanowczo ale kulturalnie jej odpowiadałam więc potem dałą sobiespokoj bo zonaczyła ze się nie dam... Jeszcze wyciągała mnóstwo absurdlanych rzeczy zupełnie niezwiązanych z moimi obowiązkami orazpracą dydaktyczną.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć!

Elrosa
Jeszcze raz dziękuję za linka

iLoNuS_ktl
Fajne te zawieszki na alko. Tekst bardzo mi się podoba

Anesthesia
Jak to moi rodzice mawiają związek to ciągłe ścieranie się i docieranie by do siebie pasować. Myślę, że on powinien zauważyć, w którymś momencie Waszego związku co jest ważne dla Ciebie. Głowa do góry! Magia świąt często znika lub wcale jej nie ma. z biegiem czasu możesz go zachęcić do wspólnego świętowania, zobaczy jakie to przyjemne. On nie rozumie bo jest jakby z innego świata. To tak jak ja nie chodziłam nigdy na pasterkę i twierdziłam, że bez sensu skoro można iść następnego dnia .

cornflower_girl
Bardzo podoba mi się ta fryzura

mimi_77
Głowa do góry Lepiej się czasem rozpłakać niż dusić w sobie i tak zbierać, zbierać aż nagle wybuchnąć złością . Babą się nie przejmuj. Są ludzie i parapety...

A tak na koniec to pozdrawiam chrypiąco ;/. Mówię jak jakaś żaba!
Przyszły mi dzisiaj zaproszenia. Jestem bardzo zadowolona! Trzeba jeszcze koperty dokupić...
dziękuję

Cytat:
WItam się

trzymamy!! co sie dzieje, ten grudzień nas nie oszczędza....

Cytat:
mocno zaciśnięte!

WIDZIAŁYŚCIE?
popłakałam się....piękne

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:13   #2226
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Ja się chyba pożegnałam z fantazjami na temat fioletowych szpilek bo mnie rodzina spacyfikowała a mój Tż stwierdził uroczyście, że jak nie założę białych butów w dniu ślubu to on założy marynarę w kwiaty
Poza tym do tej pory myślałam że w kwestii wódki będziemy liczyć 0,5 na parę a tu mnie koleżanka wystraszyła w ten weekend że ona tak kupowała i po 2 godz. młody pędził do marketu bo wódy zabrakło inna zaś też twierdzi że liczy 0,5 na łeb a nie parę.......szczerze boję się że troszkę "mało hojni" przyszli teściowie kupią za mało trunków.
Mnie też spacyfikowali, ale nie poddam się
Liczy się 0.5 litra na osobę, a na weselu schodzi średnio 0.33/osobę Więc zawsze jest troszkę zapasu

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

iLoNuS_ktl, zawieszki wyszły extra!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:19   #2227
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Weź fuksjowe, nie będziesz jak każda pm
Skończy się pewnie tak, że będę miała i takie i takie
W sumie jedne srebrne mam ale bez palców i boję się że będzie mi zimno

mimi_77 trzymaj się :tuli: Dobrze wiem, że niektórzy ludzi potrafią wyprowadzić z równowagi. Dobrze, że przy niej nie pokazałaś słabości
Stary 2013-12-10, 09:24   #2228
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
OMG jaka cena! My zapłaciliśmy 19,50 / za 0,5l bierz i się nie zastanawiaj! Nie wiem czy można dużą ilość, ale można przykombinować, przyjść w więcej osób i każda kupi część
Jeśli oddadzą nam dzisiaj samochód z warsztatu, to jedziemy w hurtowniach jest po 19,99 za 0,5 l.

A tak a propos samochodów - jak dużym nietaktem będzie przejechanie spod kościoła na salę własnym? To ok. 6 km. Od mojego domu do kościoła będziemy iść pieszo (mieszkam naprzeciwko). Ja się napaliłam jak szczerbaty na suchary, ale mama z siostrą i kuzynką jednogłośnie twierdzą, że własnym to wstyd. Nówka to nie jest, ale się umyje i nawoskuje, jakoś nie uśmiecha mi się wynajmowanie samochodu (szczególnie, że w mojej rodzinnej miejscowości już prawie nikogo nie znam).

Jedyne, co mogłoby świadczyć na niekorzyść tego auta, to jego kolor. Jest zielone w odcieniu kojarzącym się z wiosenną trawą... albo z żabą

Stary 2013-12-10, 09:31   #2229
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
A tak a propos samochodów - jak dużym nietaktem będzie przejechanie spod kościoła na salę własnym? To ok. 6 km. Od mojego domu do kościoła będziemy iść pieszo (mieszkam naprzeciwko). Ja się napaliłam jak szczerbaty na suchary, ale mama z siostrą i kuzynką jednogłośnie twierdzą, że własnym to wstyd. Nówka to nie jest, ale się umyje i nawoskuje, jakoś nie uśmiecha mi się wynajmowanie samochodu (szczególnie, że w mojej rodzinnej miejscowości już prawie nikogo nie znam).

Jedyne, co mogłoby świadczyć na niekorzyść tego auta, to jego kolor. Jest zielone w odcieniu kojarzącym się z wiosenną trawą... albo z żabą

Dla mnie żadnym! Mój tata uważa podobnie jak Twoja mama ale my i tak pojedziemy Renault Scenic świadka.
Fajna zieleń! Do tego prosta dekoracja, np. kokardy i jazda

Stary 2013-12-10, 09:35   #2230
asia1206
Raczkowanie

ale ja niekumata-patrzyłam na ten obrazek i myślałam,że coś źle się zdjęcie wczytało-a to kolor samochodu ....co do auta to my jeszcze o tym nie myślimy-do tego czasu pewnie kupimy nowy bo nasz Ford się zaczyna sypać...zresztą ja też do Kościoła chciałam iść pieszo bo mamy jakieś 600 metrów ale podobno nie wypada i bądź tu mądrym ...

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:39   #2231
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dla mnie żadnym! Mój tata uważa podobnie jak Twoja mama ale my i tak pojedziemy Renault Scenic świadka.
Fajna zieleń! Do tego prosta dekoracja, np. kokardy i jazda
Jako całą dekorację chciałabym w sumie coś takiego, niezależnie od auta

Zawsze mogę zaproponować, żebyśmy zamienili się autami z rodzicami - wtedy żadne z nas nie będzie jechać własnym, a ich jest nawet ładniejsze

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
ale ja niekumata-patrzyłam na ten obrazek i myślałam,że coś źle się zdjęcie wczytało-a to kolor samochodu ....co do auta to my jeszcze o tym nie myślimy-do tego czasu pewnie kupimy nowy bo nasz Ford się zaczyna sypać...zresztą ja też do Kościoła chciałam iść pieszo bo mamy jakieś 600 metrów ale podobno nie wypada i bądź tu mądrym ...
Kolor to jedyna rzecz, którą umiem o nim powiedzieć

Co do chodzenia pieszo, u nas chyba wszyscy chodzą - może to zależy od regionu albo wielkości miejscowości mi się to nawet zawsze podobało, taki orszak z młodymi i rodzicami na czele. W 90% przypadków w sumie to z akordeonistą, ale u nas będzie bez, to akurat mi się niezbyt podobało (nie przepadam za akordeonem).
Stary 2013-12-10, 09:44   #2232
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie rzeczy to tylko w USA!
Niestety tak jak zaręczają się z wielkim hukiem tak też z hukiem rozwodzą. Takie zaręczyny są fajne na filmach, ja wolałam nasze skromne bez widowni
*
hmmm to nieprawda, że takie rzeczy tylko w USA chociażby dlatego, że już filmiki podobne z PL widziałam śledzisz iich małżeństwa, że wiesz o hucznych rozwodach czy czysto stereotypowo?
mi się spodobał filmik - choć nie wiem czy chciałabym tego doświadczyć w każdym bądź razie fajne było jej zdezorientowanie

Cytat:
ja nie chcę robić śllubu na zasadzie "zastaw się, a postaw" więc dla mnie to żaden wstyd Sami chcieliśmy jechać autem brata no ale plan legł w gruzach. Szukamy teraz tanich rozwiązań, ale niezbyt nam to wychodzi. Przestało mi zależeć aż tak na aucie gdy zaczeliśmy się dowiadywać ile za taki przejazd sobie liczą bo 1000 zl nie uśmiecha mi się wydawać

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
ale ja niekumata-patrzyłam na ten obrazek i myślałam,że coś źle się zdjęcie wczytało-a to kolor samochodu .......
gigant jesteś

Stary 2013-12-10, 09:45   #2233
Anesthesia
Wtajemniczenie

mimi_77, współczuję strasznie, doskonale Cię rozumiem, bo ja też mam odruch płaczu, gdy ktoś na mnie bezpodstawnie wrzeszczy, a ktoś obcy to już w ogóle... Znajdź chwilę dla siebie na relaks i odpoczynek

Cytat:
Anesthesia spokojnie, na pewno się ułoży Zresztą, mama i TŻ też mają swoje emocje, do tego jeszcze trudniejszy dzień i powstaje mieszanka wybuchowa. Hormony też niestety robią swoje, jeśli tylko możesz, to takie ważne rozmowy najlepiej przekładać.

Co do fryzury - dziękuję Będzie grzebień z kryształkami i welon (ale ten tylko do kościoła). Zastanawiam się, czy nie będzie to jakieś duże wykroczenie przeciwko tradycji, jeśli nie chcę krótszego welonu na salę
Dziękuję jeszcze raz Myślałam o przełożeniu tych rozmów, ale z Mamą to wyszło z jej strony i nie spodziewałam się, a z TŻ to byłam tak dobita od rana, że chciałam z nim porozmawiać, bo po prostu to poniekąd wyszło z kontekstu...

Wg mnie grzebień będzie świetnie wyglądać przy tej fryzurze i wg mnie welon na sali absolutnie nie jest niezbędny
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Anesthesia
Jak to moi rodzice mawiają związek to ciągłe ścieranie się i docieranie by do siebie pasować. Myślę, że on powinien zauważyć, w którymś momencie Waszego związku co jest ważne dla Ciebie. Głowa do góry! Magia świąt często znika lub wcale jej nie ma. z biegiem czasu możesz go zachęcić do wspólnego świętowania, zobaczy jakie to przyjemne. On nie rozumie bo jest jakby z innego świata. To tak jak ja nie chodziłam nigdy na pasterkę i twierdziłam, że bez sensu skoro można iść następnego dnia .
Święta racja, to ciągłe kompromisy... na codzień ich nie dostrzegam, ale mama mi uświadomiła, że w naszym związku jest ich naprawdę sporo i TŻ np. nie wychodzi często z domu, nie jeździmy na wakacje itp. i ok, ja to zaakceptowałam, że on tego nie lubi, więc mam nadzieję, że on zrozumie jak bardzo święta są dla mnie ważne i będzie ze mną w ten dzień, bez tak trudnych rozmów co rok... właśnie rok temu myślałam już że nastąpił ten przełom, że zaakceptował święta i może nie polubił, ale że mu nie przeszkadzały, ale jednak nie... może z czasem to się zmieni...

Cytat:
Trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Anesthesia nie dziwię się, ze masz żal .Może za rok zróbcie Wigilię u siebie i mimo wszystko zaproś rodziców tz, nie musi mieć to wymiaru religijnego ale jako normalna kolacja.
Dziękuję Zastanawiałam się nad tą opcją, ale chyba oni i TŻ będą przeciwni czemuś takiemu, bo Wigilia to u nas w zasadzie zwykła kolacja, ale zawsze po Wigilii są prezenty i to jest w sumie jedyny typowo "tradycyjny" element, poza barszczem i rybą, i głupio by było jakby rodzice TŻ nic nie dostali albo nic nie podarowali, pewnie by się niezręcznie czuli, a nie chcę im tego narzucać...
Cytat:

Wg mnie to żaden wstyd ani nietakt, gdyby moje autko było w ciut lepszym stanie, pojechalibyśmy moim
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:48   #2234
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli oddadzą nam dzisiaj samochód z warsztatu, to jedziemy w hurtowniach jest po 19,99 za 0,5 l.

Żaden wstyd. My też nie wynajmujemy samochodu, bo będzie nam tylko potrzebny, żeby ode mnie z domu jechać nim na salę. Prawdopodobnie świadek przyjedzie swoim. Z sali do kościoła i z powrotem idziemy na pieszo, bo jest bardzo blisko i tam wszyscy tak robią.
Stary 2013-12-10, 09:52   #2235
enzunio
BAN stały

My chcieliśmy też jechać swoim, ale wszyscy twierdzili, ze nie jeździ się swoim czy rodziców to odpuściliśmy...

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:53   #2236
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
A z przygotowań - w sobotę miałam próbną fryzurę - jestem pozytywnie zaskoczona całokształtem (wiem, że ślubna będzie bardzo podobna). Zdjęcia w załączniku - tutaj tylko zaznaczę, że na żywo było mniej wicherków i kosmyków.
Bardzo ładna fryzurka
Wygląda bardzi naturalnie i kobieco

Cytat:
Lg_ago Świetne zaproszenia
A dziękuje

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
to jest po porstu szary papier
Człowiek uczy się całe życie
Dzięki
Wspominałaś coś, że używaliście podobnych kopert. Skąd zamawiałaś ?

Cytat:
WItam się

Trzymam !!

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:56   #2237
ysia
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki za miłe słowa, już jest lepiej, chociaż co się wszyscy najedliśmy strachu to nasze.

Jeszcze jak byłam w szpitalu zadzwonił jubiler, że nasze obrączki są gotowe to odebrania Muszę wysłać mamę, bo to we Wrocławiu, ale dopiero mi ciśnienie skoczyło jak to usłyszałam
Cytat:
Napisane przez misia880

Trzymamy trzymamy, będzie dobrze. Musi!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2013-12-10 o 09:59
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:02   #2238
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
J
A tak a propos samochodów - jak dużym nietaktem będzie przejechanie spod kościoła na salę własnym?
No coś Ty, żaden nietakt, tylko spora oszczędność
Ładna dekoracja i będzie super

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:04   #2239
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
mocno zaciśnięte!

WIDZIAŁYŚCIE?

Wg mnie każde oświadczyny mają swój urok i uwielbiam słuchać opowieści o nich bo każde były inne, jedyne i wyjątkowe

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:04   #2240
iza1336
Raczkowanie

Hej!! Mam ją!! Zakochałam się!!

Wczoraj rano wstałam z okropnym nastrojem i w ogóle nie miałam ochoty iść na te przymiarki. O 10 byłam umówiona we FLOSSMANIE. Pooglądałam katalogi, ponieważ wcześniej nie miałam głowy do patrzenia na suknie w necie. Powybierałam kilka i zaczęły się przymiarki z Panią Małgosią, która była słodka jak miód, że aż uszami się przelewało Mierzyłam te suknie, ale w ogóle mnie to nie cieszyło, były ładne, podobały mi się ale nie było tego WOW! Uważam, że ten salon jest przereklamowany.
Później byłam umówiona i po spotkaniu miałam jeszcze trochę czasu, więc na spontanie weszłam do salonu z sukniami na ul.Oławskiej. Pani przyjęła mnie bez umawiania. Przymierzyłam 3 sukienki, ale takie trochę starodawne księżniczki z ciężkim i sztywnym tiulem. Wyszłam i przestałam wierzyć, że czuje się to WOW...
Zrezygnowana i cała mokra od deszczu poszłam do następnego salonu CELEBRITY, w którym byłam umówiona. Weszłam i mówię, że jestem trochę wcześniej niż byłyśmy umówione i czy mogę zaczekać bo lało jak z cebra. Nie było, żadnych klientek, więc zaczęłam wcześniej. Babeczka była taka konkretna i naprawdę szczera. Mówię zrezygnowana, że sama nie wiem czego chcę. Obejrzałyśmy katalogi, powybierałyśmy, a jak ona szykowała suknie ja jeszcze przeglądałam suknie w szafie i spodobały mi się dwie, zapytałam czy można jeszcze te, ona powiedziała, że pewnie i mój typ przymierzyłam jako pierwszy i poczułam to WOOW, szybkie bicie serca! Jest boska! <3 Następnie pomierzyłam kolejne i były ładne, ale moje serce biło tylko przy tamtej. Przyłam ją jeszcze raz i potwierdziło się! ZAKOCHAŁAM SIĘ BEZ RESZTY! Niestety nie mogę Wam jej pokazać, ponieważ to najnowsza kolekcja i jeszcze nie ma jej zdjęcia w internecie.

Dziękuję za dobre słowo i za wsparcie kochane! *** jesteście najlepsze <3
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:06   #2241
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm to nieprawda, że takie rzeczy tylko w USA chociażby dlatego, że już filmiki podobne z PL widziałam śledzisz iich małżeństwa, że wiesz o hucznych rozwodach czy czysto stereotypowo?
mi się spodobał filmik - choć nie wiem czy chciałabym tego doświadczyć w każdym bądź razie fajne było jej zdezorientowanie
Owszem, w PL też się zdarzają takie oświadczyny ale jednak w USA są one częstsze, większość filmików z YT jest właśnie od nich.
Co do trwałości małżeństw, niestety ale nie mam czasu śledzić wszystkie
Mówię ogólnie, mam kilkoro znajomych którzy mieszkają teraz w USA lub byli tam przez jakiś czas, np. w ramach au-pair. Jedna z koleżanek trafiła do świetnej rodziny, mieli bliźniaczki, zakochani w sobie. Po roku przedłużyła z nimi kontrakt, a 3 miesiące później on wyjechał na ryby z kolegami, w tym czasie dzieci zachorowały a on nie miał zasięgu i nie wiedział. Wrócił po tygodniu, zaczęli się kłócić i po miesiącu on się wyprowadził i się rozwiedli. Koleżanka mieszkała z nimi 15 miesięcy i nic nie wskazywało na to że coś się psuło...
Inny kolega wyjechał po maturze do ojca do Nowego Jorku, ojciec miał już piątą żonę, a jego rozstania wyglądały tak: kłótnie o byle co, np. pozostawioną pustą butelkę mleka na blacie, niedomknięte drzwi od łazienki. Kilka kłótni i rozwód.
Ludzie nie rozmawiają ze sobą, nie chcą niczego naprawiać. W PL powoli robi się to samo...

Stary 2013-12-10, 10:06   #2242
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość

Wczoraj rano wstałam z okropnym nastrojem i w ogóle nie miałam ochoty iść na te przymiarki. O 10 byłam umówiona we FLOSSMANIE. Pooglądałam katalogi, ponieważ wcześniej nie miałam głowy do patrzenia na suknie w necie. Powybierałam kilka i zaczęły się przymiarki z Panią Małgosią, która była słodka jak miód, że aż uszami się przelewało Mierzyłam te suknie, ale w ogóle mnie to nie cieszyło, były ładne, podobały mi się ale nie było tego WOW! Uważam, że ten salon jest przereklamowany.
Później byłam umówiona i po spotkaniu miałam jeszcze trochę czasu, więc na spontanie weszłam do salonu z sukniami na ul.Oławskiej. Pani przyjęła mnie bez umawiania. Przymierzyłam 3 sukienki, ale takie trochę starodawne księżniczki z ciężkim i sztywnym tiulem. Wyszłam i przestałam wierzyć, że czuje się to WOW...
Zrezygnowana i cała mokra od deszczu poszłam do następnego salonu CELEBRITY, w którym byłam umówiona. Weszłam i mówię, że jestem trochę wcześniej niż byłyśmy umówione i czy mogę zaczekać bo lało jak z cebra. Nie było, żadnych klientek, więc zaczęłam wcześniej. Babeczka była taka konkretna i naprawdę szczera. Mówię zrezygnowana, że sama nie wiem czego chcę. Obejrzałyśmy katalogi, powybierałyśmy, a jak ona szykowała suknie ja jeszcze przeglądałam suknie w szafie i spodobały mi się dwie, zapytałam czy można jeszcze te, ona powiedziała, że pewnie i mój typ przymierzyłam jako pierwszy i poczułam to WOOW, szybkie bicie serca! Jest boska! <3 Następnie pomierzyłam kolejne i były ładne, ale moje serce biło tylko przy tamtej. Przyłam ją jeszcze raz i potwierdziło się! ZAKOCHAŁAM SIĘ BEZ RESZTY! Niestety nie mogę Wam jej pokazać, ponieważ to najnowsza kolekcja i jeszcze nie ma jej zdjęcia w internecie.

Dziękuję za dobre słowo i za wsparcie kochane! *** jesteście najlepsze <3

Super!!!!!!!!! opisz chociaż jak wygląda!!

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:07   #2243
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie chcę robić śllubu na zasadzie "zastaw się, a postaw" więc dla mnie to żaden wstyd Sami chcieliśmy jechać autem brata no ale plan legł w gruzach. Szukamy teraz tanich rozwiązań, ale niezbyt nam to wychodzi. Przestało mi zależeć aż tak na aucie gdy zaczeliśmy się dowiadywać ile za taki przejazd sobie liczą bo 1000 zl nie uśmiecha mi się wydawać
Można wynająć fajny samochód w zwykłej wypożyczalni, koszt 200-300 zł za dobę w zależności od marki, + tankowanie do pełna. I bez szofera!

Stary 2013-12-10, 10:12   #2244
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:

To ja mam taką samą sytuację Też mieszkam obok kościoła więc idziemy pieszo, a na salę mamy 10 km. I zdecydowaliśmy, że jedziemy swoim autem. My akurat mamy czarne, ale myślę, że ten zielony fajnie przystrojony też byłby ok (na pewno zwracałby większą uwagę)

Cytat:
Super gratuluję! Skoro kupiłaś to nie mogłaś zrobić sobie zdjęcia? Ja też kupiłam w Celebrity i mogłam obfocić kieckę po zakupie
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:13   #2245
Kaniuchna
Przyczajenie

Cześć
Jestem nowa i to bedzie pierwszy mój post. Nie wiem co zrobic aby sie do Was wbić
Ślub bierzemy 21.06.2014 a ja nie moge sie zdecydowac na suknie bede ja szyla u krawcowej. Nie chodzilam po salonach bo mam daleko. Mamy sale fotografa kamerzyste i tyle
Kaniuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:15   #2246
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Owszem, w PL też się zdarzają takie oświadczyny ale jednak w USA są one częstsze, większość filmików z YT jest właśnie od nich.
Co do trwałości małżeństw, niestety ale nie mam czasu śledzić wszystkie
Mówię ogólnie, mam kilkoro znajomych którzy mieszkają teraz w USA lub byli tam przez jakiś czas, np. w ramach au-pair. Jedna z koleżanek trafiła do świetnej rodziny, mieli bliźniaczki, zakochani w sobie. Po roku przedłużyła z nimi kontrakt, a 3 miesiące później on wyjechał na ryby z kolegami, w tym czasie dzieci zachorowały a on nie miał zasięgu i nie wiedział. Wrócił po tygodniu, zaczęli się kłócić i po miesiącu on się wyprowadził i się rozwiedli. Koleżanka mieszkała z nimi 15 miesięcy i nic nie wskazywało na to że coś się psuło...
Inny kolega wyjechał po maturze do ojca do Nowego Jorku, ojciec miał już piątą żonę, a jego rozstania wyglądały tak: kłótnie o byle co, np. pozostawioną pustą butelkę mleka na blacie, niedomknięte drzwi od łazienki. Kilka kłótni i rozwód.
Ludzie nie rozmawiają ze sobą, nie chcą niczego naprawiać. W PL powoli robi się to samo...
Rozwody o głupotę zdarzają się wszędzie. Mogłabym Ci b. duzo takich historii z PL wymienić
odniosłam się do huczne zaręczyny - huczny rozwód To co teraz napisałaś wcale do tego nie nawiązuje

ale nie drążmy dalej tematu bo nie ma sensu wiadomo o co cho

Moniczka miała wczoraj urodziny z tego co wyczytałam - spóźnione, ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO niedługo będzie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIE

Ysia b. szybko macie te łobrączki koniecznie zdaj relację foto! Jak już bedziesz oczywiście w pełni sił

Stary 2013-12-10, 10:17   #2247
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Bardzo ładna fryzurka

Wygląda bardzi naturalnie i kobieco

A dziękuje

Człowiek uczy się całe życie

Dzięki

Wspominałaś coś, że używaliście podobnych kopert. Skąd zamawiałaś ?

Trzymam !!

Z etsy na save thr date a na zaproszenia w lokalnym papierniczym.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:17   #2248
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Można wynająć fajny samochód w zwykłej wypożyczalni, koszt 200-300 zł za dobę w zależności od marki, + tankowanie do pełna. I bez szofera!
własnie też o tym myślelismy, ale są tego minusy i chyba podziękujemy nie wiem jak to rozwiążemy, wiem jedno - na pewno nie szybko

Witam nową Pmke opowiedz coś o Was

Stary 2013-12-10, 10:20   #2249
justynkie
Wtajemniczenie

iza1336 może jest gdzieś w necie podobna suknia do Twojej?

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Super gratuluję! Skoro kupiłaś to nie mogłaś zrobić sobie zdjęcia? Ja też kupiłam w Celebrity i mogłam obfocić kieckę po zakupie
W Madonnie w Gdyni mimo kupienia sukni nie można robić zdjęć...

KaEs chodziło mi o to że poważna kłótnia, nerwowa atmosfera i pach! Rozwód! Takie działanie w afekcie, zamiast pogadać i pcozekać aż sytuacja się unormuje

Stary 2013-12-10, 10:22   #2250
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje
Opisz ją chociaż troszkę.

Cytat:
Napisane przez Kaniuchna Pokaż wiadomość
Cześć
Jestem nowa i to bedzie pierwszy mój post. Nie wiem co zrobic aby sie do Was wbić
Ślub bierzemy 21.06.2014 a ja nie moge sie zdecydowac na suknie bede ja szyla u krawcowej. Nie chodzilam po salonach bo mam daleko. Mamy sale fotografa kamerzyste i tyle
Witaj, opowiedz coś więcej o Was.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości