|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WIDZIAŁYŚCIE? |
|
|
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie rzeczy to tylko w USA!
Niestety tak jak zaręczają się z wielkim hukiem tak też z hukiem rozwodzą. Takie zaręczyny są fajne na filmach, ja wolałam nasze skromne bez widowni ![]() Ysia za dużo myślisz o ślubie i mieszkaniu! Serce szybciej zabiło no i masz! Zdrówka Kochana
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-12-10 o 09:04 |
|
|
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
misia880
będzie dobrze-oczywiście trzymam kciukiysia kochana uważaj na siebie Co do Wigilii to my spędzamy razem-najpierw u mojej rodziny , a póżniej jedziemy do rodziców Tż-a i tam pójdziemy na pasterkę,w pierwsze święto wracamy do domu,a w drugie jedziemy do moich dziadków Poza tym w sobotę zostałam w domu by pomyć okna i ogólnie posprzątać a moi chłopacy pojechali do teściów-żeby nie było kwasu powiedzieli że się źle czułam i wymiotowałam-genialnie-teraz codziennie dzwonią czy już mi lepiej-pewnie myślą ze jestem w ciąży Co do godziny ślubu to my mieliśmy do wyboru 15 i 16.30-i mimo,że wolałabym pełną godzinę wybraliśmy 16.30 bo bardziej nam odpowiadała Miłego dnia kochane |
|
|
|
#2225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, że z jakiej racji jej syn dostaje paczki jakieś tutaj (od Rady Rodziców naMikołajki) ona nie chce. dlaczego dostał jakies słodycze wczoraj a ona o tym nie wie (dziewczynka miała urodziny a jest taki zwyczaj, żewtedy przynosi dlareszty cukierki). Wedle jej życzenia wypisałam syna ze wszystkich dodatkowych zajęć mimo,że on chce chodzić aleona ma co miesieczne problemy z płaceniem. Ona bardzooo skąpa jest i męża bije w domu wieć nie dziwi mnie jej prostackie zachowanie. Ja się niedałami stanowczo ale kulturalnie jej odpowiadałam więc potem dałą sobiespokoj bo zonaczyła ze się nie dam... Jeszcze wyciągała mnóstwo absurdlanych rzeczy zupełnie niezwiązanych z moimi obowiązkami orazpracą dydaktyczną.Cytat:
![]() Cytat:
popłakałam się....piękne
|
|
|
#2226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Liczy się 0.5 litra na osobę, a na weselu schodzi średnio 0.33/osobę Więc zawsze jest troszkę zapasu ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- iLoNuS_ktl, zawieszki wyszły extra! |
|
|
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Skończy się pewnie tak, że będę miała i takie i takie W sumie jedne srebrne mam ale bez palców i boję się że będzie mi zimno ![]() mimi_77 trzymaj się :tuli: Dobrze wiem, że niektórzy ludzi potrafią wyprowadzić z równowagi. Dobrze, że przy niej nie pokazałaś słabości
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w hurtowniach jest po 19,99 za 0,5 l.A tak a propos samochodów - jak dużym nietaktem będzie przejechanie spod kościoła na salę własnym? To ok. 6 km. Od mojego domu do kościoła będziemy iść pieszo (mieszkam naprzeciwko). Ja się napaliłam jak szczerbaty na suchary, ale mama z siostrą i kuzynką jednogłośnie twierdzą, że własnym to wstyd. Nówka to nie jest, ale się umyje i nawoskuje, jakoś nie uśmiecha mi się wynajmowanie samochodu (szczególnie, że w mojej rodzinnej miejscowości już prawie nikogo nie znam). Jedyne, co mogłoby świadczyć na niekorzyść tego auta, to jego kolor. Jest zielone w odcieniu kojarzącym się z wiosenną trawą... albo z żabą ![]()
|
|
#2229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna zieleń! Do tego prosta dekoracja, np. kokardy i jazda
|
|
#2230 |
|
Raczkowanie
|
ale ja niekumata-patrzyłam na ten obrazek i myślałam,że coś źle się zdjęcie wczytało-a to kolor samochodu
|
|
|
|
#2231 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zawsze mogę zaproponować, żebyśmy zamienili się autami z rodzicami - wtedy żadne z nas nie będzie jechać własnym, a ich jest nawet ładniejsze ![]() Cytat:
![]() Co do chodzenia pieszo, u nas chyba wszyscy chodzą - może to zależy od regionu albo wielkości miejscowości mi się to nawet zawsze podobało, taki orszak z młodymi i rodzicami na czele. W 90% przypadków w sumie to z akordeonistą, ale u nas będzie bez, to akurat mi się niezbyt podobało (nie przepadam za akordeonem).
|
|
#2232 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociażby dlatego, że już filmiki podobne z PL widziałam śledzisz iich małżeństwa, że wiesz o hucznych rozwodach mi się spodobał filmik - choć nie wiem czy chciałabym tego doświadczyć w każdym bądź razie fajne było jej zdezorientowanie ![]() Cytat:
Sami chcieliśmy jechać autem brata no ale plan legł w gruzach. Szukamy teraz tanich rozwiązań, ale niezbyt nam to wychodzi. Przestało mi zależeć aż tak na aucie gdy zaczeliśmy się dowiadywać ile za taki przejazd sobie liczą Cytat:
gigant jesteś
|
|||
|
|
|
#2233 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
mimi_77, współczuję strasznie, doskonale Cię rozumiem, bo ja też mam odruch płaczu, gdy ktoś na mnie bezpodstawnie wrzeszczy, a ktoś obcy to już w ogóle... Znajdź chwilę dla siebie na relaks i odpoczynek
Cytat:
Wg mnie grzebień będzie świetnie wyglądać przy tej fryzurze i wg mnie welon na sali absolutnie nie jest niezbędny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 |
|
BAN stały
|
My chcieliśmy też jechać swoim, ale wszyscy twierdzili, ze nie jeździ się swoim czy rodziców to odpuściliśmy...
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygląda bardzi naturalnie i kobieco ![]() A dziękuje ![]() Człowiek uczy się całe życie ![]() Dzięki ![]() Wspominałaś coś, że używaliście podobnych kopert. Skąd zamawiałaś ? Trzymam !!
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za miłe słowa, już jest lepiej, chociaż co się wszyscy najedliśmy strachu to nasze.
Jeszcze jak byłam w szpitalu zadzwonił jubiler, że nasze obrączki są gotowe to odebrania ![]() Trzymamy trzymamy, będzie dobrze. Musi!
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2013-12-10 o 09:59 |
|
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ładna dekoracja i będzie super
|
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
Wg mnie każde oświadczyny mają swój urok i uwielbiam słuchać opowieści o nich bo każde były inne, jedyne i wyjątkowe
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
Hej!! Mam ją!! Zakochałam się!!
Wczoraj rano wstałam z okropnym nastrojem i w ogóle nie miałam ochoty iść na te przymiarki. O 10 byłam umówiona we FLOSSMANIE. Pooglądałam katalogi, ponieważ wcześniej nie miałam głowy do patrzenia na suknie w necie. Powybierałam kilka i zaczęły się przymiarki z Panią Małgosią, która była słodka jak miód, że aż uszami się przelewało Mierzyłam te suknie, ale w ogóle mnie to nie cieszyło, były ładne, podobały mi się ale nie było tego WOW! Uważam, że ten salon jest przereklamowany. Później byłam umówiona i po spotkaniu miałam jeszcze trochę czasu, więc na spontanie weszłam do salonu z sukniami na ul.Oławskiej. Pani przyjęła mnie bez umawiania. Przymierzyłam 3 sukienki, ale takie trochę starodawne księżniczki z ciężkim i sztywnym tiulem. Wyszłam i przestałam wierzyć, że czuje się to WOW... Zrezygnowana i cała mokra od deszczu poszłam do następnego salonu CELEBRITY, w którym byłam umówiona. Weszłam i mówię, że jestem trochę wcześniej niż byłyśmy umówione i czy mogę zaczekać bo lało jak z cebra. Nie było, żadnych klientek, więc zaczęłam wcześniej. Babeczka była taka konkretna i naprawdę szczera. Mówię zrezygnowana, że sama nie wiem czego chcę. Obejrzałyśmy katalogi, powybierałyśmy, a jak ona szykowała suknie ja jeszcze przeglądałam suknie w szafie i spodobały mi się dwie, zapytałam czy można jeszcze te, ona powiedziała, że pewnie i mój typ przymierzyłam jako pierwszy i poczułam to WOOW, szybkie bicie serca! Jest boska! <3 Następnie pomierzyłam kolejne i były ładne, ale moje serce biło tylko przy tamtej. Przyłam ją jeszcze raz i potwierdziło się! ZAKOCHAŁAM SIĘ BEZ RESZTY! Niestety nie mogę Wam jej pokazać, ponieważ to najnowsza kolekcja i jeszcze nie ma jej zdjęcia w internecie. Dziękuję za dobre słowo i za wsparcie kochane! *** jesteście najlepsze <3
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do trwałości małżeństw, niestety ale nie mam czasu śledzić wszystkie ![]() Mówię ogólnie, mam kilkoro znajomych którzy mieszkają teraz w USA lub byli tam przez jakiś czas, np. w ramach au-pair. Jedna z koleżanek trafiła do świetnej rodziny, mieli bliźniaczki, zakochani w sobie. Po roku przedłużyła z nimi kontrakt, a 3 miesiące później on wyjechał na ryby z kolegami, w tym czasie dzieci zachorowały a on nie miał zasięgu i nie wiedział. Wrócił po tygodniu, zaczęli się kłócić i po miesiącu on się wyprowadził i się rozwiedli. Koleżanka mieszkała z nimi 15 miesięcy i nic nie wskazywało na to że coś się psuło... Inny kolega wyjechał po maturze do ojca do Nowego Jorku, ojciec miał już piątą żonę, a jego rozstania wyglądały tak: kłótnie o byle co, np. pozostawioną pustą butelkę mleka na blacie, niedomknięte drzwi od łazienki. Kilka kłótni i rozwód. Ludzie nie rozmawiają ze sobą, nie chcą niczego naprawiać. W PL powoli robi się to samo...
|
|
#2242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super!!!!!!!!! opisz chociaż jak wygląda!!
|
|
|
#2243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mieszkam obok kościoła więc idziemy pieszo, a na salę mamy 10 km. I zdecydowaliśmy, że jedziemy swoim autem. My akurat mamy czarne, ale myślę, że ten zielony fajnie przystrojony też byłby ok (na pewno zwracałby większą uwagę) ![]() Super gratuluję! Skoro kupiłaś to nie mogłaś zrobić sobie zdjęcia? Ja też kupiłam w Celebrity i mogłam obfocić kieckę po zakupie
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Jestem nowa i to bedzie pierwszy mój post. Nie wiem co zrobic aby sie do Was wbić ![]() Ślub bierzemy 21.06.2014 a ja nie moge sie zdecydowac na suknie bede ja szyla u krawcowej. Nie chodzilam po salonach bo mam daleko. Mamy sale fotografa kamerzyste i tyle
|
|
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odniosłam się do huczne zaręczyny - huczny rozwód To co teraz napisałaś wcale do tego nie nawiązuje ![]() ale nie drążmy dalej tematu bo nie ma sensu wiadomo o co cho ![]() Moniczka miała wczoraj urodziny z tego co wyczytałam - spóźnione, ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO niedługo będzie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIE Ysia b. szybko macie te łobrączki koniecznie zdaj relację foto! Jak już bedziesz oczywiście w pełni sił
|
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z etsy na save thr date a na zaproszenia w lokalnym papierniczym. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jak to rozwiążemy, wiem jedno - na pewno nie szybko Witam nową Pmke opowiedz coś o Was
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
iza1336
może jest gdzieś w necie podobna suknia do Twojej?Cytat:
KaEs chodziło mi o to że poważna kłótnia, nerwowa atmosfera i pach! Rozwód! Takie działanie w afekcie, zamiast pogadać i pcozekać aż sytuacja się unormuje
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Opisz ją chociaż troszkę. Witaj, opowiedz coś więcej o Was. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

dziś moja mama ma operacje.. proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze 

, że z jakiej racji jej syn dostaje paczki jakieś tutaj (od Rady Rodziców naMikołajki) ona nie chce. dlaczego dostał jakies słodycze wczoraj a ona o tym nie wie (dziewczynka miała urodziny a jest taki zwyczaj, żewtedy przynosi dlareszty cukierki). Wedle jej życzenia wypisałam syna ze wszystkich dodatkowych zajęć mimo,że on chce chodzić aleona ma co miesieczne problemy z płaceniem. Ona bardzooo skąpa jest i męża bije w domu wieć nie dziwi mnie jej prostackie zachowanie. Ja się niedałami stanowczo ale kulturalnie jej odpowiadałam więc potem dałą sobiespokoj bo zonaczyła ze się nie dam... Jeszcze wyciągała mnóstwo absurdlanych rzeczy zupełnie niezwiązanych z moimi obowiązkami orazpracą dydaktyczną.
. 
inna zaś też twierdzi że liczy 0,5 na łeb a nie parę.......szczerze boję się że troszkę "mało hojni" przyszli teściowie kupią za mało trunków.

w hurtowniach jest po 19,99 za 0,5 l.

.Może za rok zróbcie Wigilię u siebie i mimo wszystko zaproś rodziców tz, nie musi mieć to wymiaru religijnego ale jako normalna kolacja.