Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 08:24   #3721
bijkora
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Co myślicie o takim prezencie dla TŻ, to ne jest czasem jakiś szajs ?
http://allegro.pl/zegarek-gino-rossi...699063314.html
Wiem że muszę mu kupić kubek termiczny, do tira sie na pewno przyda, myślę o tym. http://allegro.pl/kubek-termiczny-bi...704450077.html

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-10, 08:24   #3722
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jutro mam zabieg.
Trzymajcie kciuki.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
trzymam kciuki Kochana

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Za zakończenie dnia naszła mnie taka refleksja. jak dobrze, że ja nie mam teściowej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bardzo dobra refleksja

ojoj Moja siostra była niedotleniona i w zamartwicy teraz up. lekki stopień...

BOKEH Artykuł
ale czemu jesteś pod panieńskim nazwiskiem
i czemu Ci byka w nazwie bloga walnęli?

Dadziol wstał o 7:30 idziemy na śniadanko.
Śniło mi się że TZ mnie zdradza

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:28   #3723
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44086103]Zyje, mam angine ropna i wciaz temperature i zamarzam a gardlo boli jak szlag.[/QUOTE]

Zdrówka!

Cytat:
Pytanie mam.

Czy któras z Was kupiła Pampersy w Lidlu te za 88zł i zaobserwowała odparzenie lub chociaż podrażnioną pupe? Ja zauważyłam, że w środku są one inne od tych z mniejszej paczki. Mają jakąś taką jakby siateczkę? I w ogóle...no i Ola znowu ma odparzenie!
A no i dodam, że od jakichś 4 dni kupa w każdym pampersie,nie jakaś biegunkowa, normalna... innych objawów brak, martwi mnie to

U nas nic się nie działo.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Okazuje się że mamy więcej ciekawych zabawek pomikołajowych. Takie na przykład pianinko. Na dnie ma kapitalne dziurki w których są schowane śrubki, nie jest to wprawdzie aż tak fajne jak sznureczek od autka ale też można nieźle spędzić czas kombinując jak się dostać do śrubek

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Zdjęcia jako Mikołajek nie mamy ale fota z prezentem

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
wywaliłam małża na siatkówkę, bąbel śpi, mam ochotę na grzańca!!!
I jestem grubaaaaaaa buuuuuu

Bokeh, padłam z Twojego snu, tak na serio to na spotkaniu miałam wypożyczone dziecko a myślisz, że dlaczego odwołałam sesję w sobotę? Nie dałam rady wypożyczyć dziecka na czas!

Black, śliczna kiecka, ale ubrałabym tylko na

nadrobiłam cały dzień ale nie cytuję, bąbel dał mi dzisiaj do wiwatu no i kompletnie nie chciał jeść nic poza mleczkiem jak jeden dzień będzie miał na samym mleku chyba się nic nie stanie prawda? No i kaszkę zjadł rano i wieczorem

głodna jestem a nie mam nic w domu poza chlebem
Taaa jasne

Na mleku to i nawet przez tydzień nic by mu nie było, bez obaw.

Cytat:
Jutro mam zabieg.
Trzymajcie kciuki.

Trzymam mocno.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to samo dziecko, podobnego tż... normalnie
a jak próbuję uczyć go kosi kosi to cały sztywnieje i zaczyna się wyrywać...
Mój tez tak miał, niedawno mu przeszło, teraz nawet nogami kosi kosi robi

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
masalra ten opis. poryczLam sie ... podobne mialam odczucia jak cesarka juz byla ... ahh ide soe przytulic do mojej coreczki ...

sarah pytalas mam 30 lat jeszcze cale 2 mies ...

dobranoc laseczki
Taaa stara, ja jeszcze przez miesiąc będę miała 31, potem już 32. A chcę jeszcze jedno kiedyś

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Przepraszam, na to byla cala wiosna i lato. Szkoda, ze w Polsce nie mowi sie o tym. Tutaj bardzo zwraca sie na to uwage.
Nie mówi się, masz rację, teraz już za późno!

Straszne, u nas pewnie, jakbym poszła do szpitala na miejscu a nie pojechała do Katowic, to by mnie trzymali aż sama zacznę rodzić, nie ważne by były złe parametry przepływów u Michałka Jak moją kuzynkę ze wskazaniami do cc (ułożenie pośladkowe, 1 dziecko) trzymali niemal do pełnego rozwarcia do rana (przecież nie wezwą anestezjologa, musi się wyspać) i jeszcze zastanawiali się czy nie próbować naturalnie. Albo bliźniaczki u Bonków Koszmar, dlaczego tak czekają Nie zawsze poród sn to piękne przeżycie niestety nie zawsze najlepszy dla dziecka. Pamiętam jak na sali operacyjnej jak miałam cc neonatolog mówiła, ze jej córka w ciąży i ona usilnie ją namawia na cc, bo to wg niej, najlepsza droga do przyjścia na świat dziecka.
Oby z maleństwem było wsztstko dobrze
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:29   #3724
hope01
Zakorzenienie

dla Amelci i Ewci

Lady podgrzewacze które mają tryb samochodowy, przełączone na tenże tryb nie potrzebują wtedy wody w aucie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:33   #3725
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się śniło ze mój znów zaczął palić i go za karę z domu wykopałam i chciałam rozwodu
Z tego miejsca muszę go pochwalić ponad 2 miesiące nie pali! 7 lat walczyłam o to.

Piekłam wczoraj te pierniki dziś chciałam ozdabiać, ale chyba nie znajdę czasu, dziś zapowiedział się chrzetny Michała z prezentem. Co ja mam kupić półtoraroczniakowi? pomocy!
Stary 2013-12-10, 08:38   #3726
jakajakaja5
Raczkowanie

U nas nocka taka sobie. Niby jestem wyspana ale maly i tak budził się bardzo często. Co do tych linków od mamy listopadowej to jestem w szoku !! ! No kretynizm, a jak było zagrożenie trzeba było ją zawieźć chociaż na chirurgię. Mówię wam niektórzy to mają sieczkę we łbie. My z mężem bardzo długo zastanawialiśmy się czy nie ruszyć tematu mojej cc gdyż tak jak wam pisałam zrobili mi ją bo niedouczona mloda doktórka przy badaniu czystości wód zdiagnozowala u mnie kłykciny czyli wirusa hpv :/ WTF miałam cytologię wszystko ok a tu nagle wyjeżdżają mi z groźną chorobą weneryczną jednocześnie sugerując mi że mój mąż mnie zdradzał no bo jak inaczej. Kwas na całej linii! oczywiście zgodziłam się na cc. potem dostałam izolatkę by nie pozarażać inne pacjętki. Czułam się jak trędowata !!!!!!!!!! A o atmosferze pomiędzy nami małżonkami to już wogóle ciężko pisać, choć ja do końca wierzyłam w męża i to że mnie nie zdradził smród pozostał. musiałam czekać 6 tyg żeby pójść do gina żeby doiedzieć się że jednak nie mam hpv tylko mam rzadko spotykaną budowe. dziecko urodzilo się zdrowe i daliśmy sobie spokój ......
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:38   #3727
laurka23
Zakorzenienie

A i jeszcze dzisiejsze zdjęcie, kota złapana na gorącym uczynku :/
Zazwyczaj się tak nie zachowuje, dziś ją skusiła woda po gotowaniu kiełbasy, mąż nie wylał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0161.jpg (93,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-12-10, 08:43   #3728
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
U nas nocka taka sobie. Niby jestem wyspana ale maly i tak budził się bardzo często. Co do tych linków od mamy listopadowej to jestem w szoku !! ! No kretynizm, a jak było zagrożenie trzeba było ją zawieźć chociaż na chirurgię. Mówię wam niektórzy to mają sieczkę we łbie. My z mężem bardzo długo zastanawialiśmy się czy nie ruszyć tematu mojej cc gdyż tak jak wam pisałam zrobili mi ją bo niedouczona mloda doktórka przy badaniu czystości wód zdiagnozowala u mnie kłykciny czyli wirusa hpv :/ WTF miałam cytologię wszystko ok a tu nagle wyjeżdżają mi z groźną chorobą weneryczną jednocześnie sugerując mi że mój mąż mnie zdradzał no bo jak inaczej. Kwas na całej linii! oczywiście zgodziłam się na cc. potem dostałam izolatkę by nie pozarażać inne pacjętki. Czułam się jak trędowata !!!!!!!!!! A o atmosferze pomiędzy nami małżonkami to już wogóle ciężko pisać, choć ja do końca wierzyłam w męża i to że mnie nie zdradził smród pozostał. musiałam czekać 6 tyg żeby pójść do gina żeby doiedzieć się że jednak nie mam hpv tylko mam rzadko spotykaną budowe. dziecko urodzilo się zdrowe i daliśmy sobie spokój ......
Ja pier... nie dość że rodzenie dziecka, to oni jeszcze ze zdradami wyjeżdzają..co za debilizm
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Zazwyczaj się tak nie zachowuje, dziś ją skusiła woda po gotowaniu kiełbasy, mąż nie wylał.

Moja kota dzisiaj na stole w kuchni spała

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-10, 08:46   #3729
elllmi
Zakorzenienie

hej
kawa wypita, zabieram się za papiery;
muszę jeszcze z psem na szczepienie jechać, a skubaniec zwiał na panienki, zakochany...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
poczytam na spokojnie na wolny czas, przyda sie jak nic bo w sobote mamy miec ta sesje roczkowa
a co planujecie? w plenerze? jakieś gadżety?

Cytat:
Dzwonilam wczoraj do mojej pediatry i powiedziala zebym dawala mlodemu syropki ktore dostal ostatnio i jest po jednej dawce miliard rady lepiej
dobrze, że się poprawia

Cytat:
BOKEH Artykuł
też mnie nazwisko zastanowiło pewnie nie chce, żeby jej sukcesy były z mężem kojarzone

Cytat:
Mi się śniło ze mój znów zaczął palić i go za karę z domu wykopałam i chciałam rozwodu
Z tego miejsca muszę go pochwalić ponad 2 miesiące nie pali! 7 lat walczyłam o to.
ja też walczyłam i wywalczyłam; ale to już parę lat temu po każdym papierosie musiał iść myć zęby, jeśli chciał się do mnie zbliżyć, więc mu teraz wygodniej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:47   #3730
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka!

U nas nic się nie działo.

Taaa jasne

Na mleku to i nawet przez tydzień nic by mu nie było, bez obaw.

Trzymam mocno.

Mój tez tak miał, niedawno mu przeszło, teraz nawet nogami kosi kosi robi

Taaa stara, ja jeszcze przez miesiąc będę miała 31, potem już 32. A chcę jeszcze jedno kiedyś

Nie mówi się, masz rację, teraz już za późno!

Straszne, u nas pewnie, jakbym poszła do szpitala na miejscu a nie pojechała do Katowic, to by mnie trzymali aż sama zacznę rodzić, nie ważne by były złe parametry przepływów u Michałka Jak moją kuzynkę ze wskazaniami do cc (ułożenie pośladkowe, 1 dziecko) trzymali niemal do pełnego rozwarcia do rana (przecież nie wezwą anestezjologa, musi się wyspać) i jeszcze zastanawiali się czy nie próbować naturalnie. Albo bliźniaczki u Bonków Koszmar, dlaczego tak czekają Nie zawsze poród sn to piękne przeżycie niestety nie zawsze najlepszy dla dziecka. Pamiętam jak na sali operacyjnej jak miałam cc neonatolog mówiła, ze jej córka w ciąży i ona usilnie ją namawia na cc, bo to wg niej, najlepsza droga do przyjścia na świat dziecka.
Oby z maleństwem było wsztstko dobrze
To jeszcze masz mase czasu Byle zdarzyc przed 40. Dzis w drodze do pracy wlasnie o tym z tz dyskutowalismy.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:48   #3731
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
dla Amelci i Ewci

Lady podgrzewacze które mają tryb samochodowy, przełączone na tenże tryb nie potrzebują wtedy wody w aucie
dołączam się do życzeń
Cytat:
trzymam kciuki Kochana

bardzo dobra refleksja

BOKEH Artykuł

Cytat:
kota wie, co dobre

Bijkora zegarek fajny, kubek też. Tego gościa od kubków polecam, kiedyś sporo rzeczy od niego kupiłam, bardzo szybka wysyłka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:49   #3732
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
o skubana
u mnie wczoraj kota wyjadła psu mokrą karmę z miski, a suchą zostawiła dla niego

Stary 2013-12-10, 08:52   #3733
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
temat przytulasków - moj też tulisiński się zrobił
ale jak czytam co Wasze dzieci potrafią to Leo jest daaaleko w tyle może gdybym nie pracowała i miała więcej czasu to byłoby inaczej
czasem mi przykro jak mówię,że coś nauczyłam małego a teściowa mowi- oj kochana, ja już wczoraj tak z nim robiłam wiecie o co chodzi....
no ale nie można mieć wszystkiego

Leosiowi wychodzą górne trójki, czuję już pod palcami
dziewczyny, czy jest jakaś reguła, które ząbki idą najbardziej boleśnie?
Wiesz co ja to się ciesze z każdej umiejątności nawet jak mnie nie ma jak coś robi pierwszy raz, chcoiaż moja mama jest dużo delikatniejsza w tej kwestii bo jak np pytam ją czy ząb jest to ona mówi że nie sprawdzała żebym ja pierwsza zobaczyła, itp.
Co do zębów to podobno 3 i4 sa najgorsze, chociaż patrząc na moją małą której jedynki wychodzą nie wiem jak może być jeszcze gorzej
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Zdrówka!
Twoja Oliwka jak mój Oliwek on też najpierw zaczął stać a potem raczkować. Też najpierw pomału a teraz to już zapitala ale dalej nie siedzi/nie siada... Martwi mnie to.

Mały offtop od offtopu: rzućcie jakimś tytułem fajnego filmu, jakaś dobra komedia albo komediodramat mam czas żeby coś obejrzeć ale nie mam pomysłu.
No to jest jakas nadzieja że moje dziecię będzie jeszcze raczkować.
Oglądałś "Służące", mi się bardzo podobał.
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Kochana dzis myslalam o Tobie bo moja Mała nie chce jesc ostatnio, i zauwazylam, ze ona ze swojego talerzyki ale z mojego owszem, i oniecznie ja sobie wkladam do buzi i pozniej Jej zeby widziala ze to z tego samego talerza inaczej nie chce
Ifka
Może lepiej pojsc do lekarza, zapytać
Moja swoją łyżeczką i ze swojej miseczki nei chce wogóle jesć, trochę skubnie ode mnie ryżu, ziemniaka, mięsko jej palcami wkładam do buzi to trochę zje, dla mnei to masakra.
Dzisiaj dzwonię do lekarza zappytać czy to narmalne przy zębach.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lady: skoro moje dziecko jeszcze żyje;p znaczy to, że może być na samym mleku, przynajmniej na trochę.
Dobra wiadomość dla mnie bo moja ostatnio tez tylko mleko
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

CZA BYLO SLEEP & PLAY kupić...na,sprobowanie:p
Kupiłam w realu w piatek bo były dwie paczki za 50 zł
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Gratulacje

trochę gorączka spadła, właśnie śpi mam nadzieję że będzie ok. Tylko po zjedzeniu przed snem zrobiła mi rzadką kupe

No i obiecany atrykuł : http://issuu.com/magazynsupermama/do...teczne_2013/72

Bokeh brawo klask i:
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Z biedronka
Nie wiem dlaczego, ale wiekszy szal byl na karton i folie po niej
U mnie wszystkie kratoniki ida w obroty, najlepsza zabawa.
Masakra,
Cytat:

Fewciu, wsio oki z podgrzewaczem, dzisiaj wyprobowalam w nocy, woda cieplutenka idealna przez cala noc, dziekuje jeszcze raz! tylko pytanko mam o uzywanie w samochodzie, nalewaliscie do srodka wody tez? Boje sie, ze zaleje pol auta przy podgrzewaniu

Pietraszko coraz czesciej sie puszcza a wczoraj kostki uzyl jako pchacza <3 cudownosci moje! Wszyscy po kolei przegrywaja zaklady dot.chodzenia Pietraszka, malz obstawia jeszcze swieta ja roczek
Ja właśnie tez mam podgrzewacz od kilku dni i cudo, szkoda że tak późno kupiłam, podobnie sterylizator.
A właśnie: wyparzacie/sterylizujecie jeszcze butelki ???
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:01   #3734
LadyWhisper
Zakorzenienie

laurko, ale kota!!!!!!!

dobra, wiem skad mega marud wczorajszy, mamy druga gorna jedynke peklo dziaselko na swieta nie bedzie szczerbakiem

bijkora, znajoma jakis czas temu wysylala mi linka do kubkow termicznych, genialne sa podobno, nie wylewaja, nie przechodza zapachem, tylko wiadomo, kosztuja troche, ale moze jeden prezent a bardzo dobrej jakosci?

malz mi kupil to
http://www.empik.com/zimowe-opowiesc...1144,gadzety-p

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

hope, dziekuje

ifwka, ja przelewam wrzatkiem tak raz na dwa dni

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:06   #3735
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

A co ja mam powiedzieć, ja już niedługo 33

Dziewczyny u mnie nie jedzenia ciąg dlaszy, wczoraj jogurt, obiadek już nie, wyciaga z buzi, pluje, odruch wymiotny, mleko na szczęście zjadła.
Noc nawet przespała, dostała nurofen; rano obudziła się z płaczem, o 4 zjadła, jeszcze coś tam się zdrzemnęła; o 5:30 płacz, ręce wyciaga do mnie, wzięłam ją, zrobiła qupe (wreszcie), i mama próbowała ją uspać, zmierzyłam temo: 36,8; ręce i nogi lodowate (dlaczego????), O 7 już powyżej 37 stopni, sotała nurofen, uspokoiła się, zjadła nawet kaszę i humor powrócił. O co chodzi???
Któraś może spotkała się z zimnymi rączkami i nóżkami a potem wzrost temp, gorączka???
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-12-10, 09:07   #3736
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a wróciłam do domu po lekarzu - i mam siwo !!!!!!!!!!!! dziś zacierali gips więc:/ ciut się osprzątałam ale jeszcze jest brudno
my scieralismy bodajze woda z octem, ladnie schodzilo z framug, podlog

Cytat:
o losie

Zauważyłam że Hania ma dziś jeden policzek czerwony i ciepły. Nie szorstki ani nie podrażniony tylko taki rumiany a drugi normalny i zimny o co CHo?
tez tak ostatnio mielismy, ale nie wiem od czego

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Właśnie robiłyśmy z Blanka zawody w raczkowaniu. Z przykrością muszę przyznać że przegrałam z kretesem.

mama ma za dlugie nogi, male Blanusi latwiej przeniesc to szybsza

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Moje dziecko po wstaniu z drzemki jest masakryczne .. caly czas jojczy, placze, chwilowo tak jakby ja ze skory obdzierali .. a przed drzemka bylataka rozkoszna ...

Nagralam dzis mine ( marszczy nosek i tak sapie smiesznie ) i jezorki, bo to co innego niz indianin, ktorego tez umie

Ja to nazywam mina na byczka Glos masz dokladnie taki jak sobie wyobrazalam :P

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44086103]Zyje, mam angine ropna i wciaz temperature i zamarzam a gardlo boli jak szlag.[/QUOTE]

Zdrowka!

Cytat:
Pytanie mam.

Czy któras z Was kupiła Pampersy w Lidlu te za 88zł i zaobserwowała odparzenie lub chociaż podrażnioną pupe? Ja zauważyłam, że w środku są one inne od tych z mniejszej paczki. Mają jakąś taką jakby siateczkę? I w ogóle...no i Ola znowu ma odparzenie!
A no i dodam, że od jakichś 4 dni kupa w każdym pampersie,nie jakaś biegunkowa, normalna... innych objawów brak, martwi mnie to

U nas zrobilo sie male odparzenie ale to od kupek, bo paczke pampow juz druga zuzywamy i bylo ok wczesniej, co do awiza to sie okazalo, ze z banku... Sad ma czas przeciez

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja niemiesna, ale takie miesko zjem
A jeszcze odnosnie Twoich wyczynow kulinarnych - wielki szacun!!

ellmi, fajne zakupy! Jak kurtka ciepla, to nie oddawaj!

Ill, nancy, wspolczuje kretynskich tekstow t. :/
hope, rzeczywiscie cos tu nie gra jesli chodzi o faworyzowanie maluchow...

Ktos pytal o sniadanie.
U nas zawsze kaszka (kuku, jaglana, krakowska, quinoa) z owocami i pestkami, bo Kubus chleba nie lubi... Jak tylko widzi, ze zblizam go do jego buzki to odwraca glowke i kreci nia jakby mowil "nie nie nie"

jaglana jest super, mloda wcina i robi przy tym takie 'Omomoomom'
Cytat:
Trzymamy!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

CZA BYLO SLEEP & PLAY kupić...na,sprobowanie:p

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Aaaa..ostatnio pierwszy raz Antoniowi pomidorowke zrobilam, i kurdę taka mi dobra,wuszla,ze teraz dla nas wszystkich oogromny gar ugotowalam..no a potem rozdzielilam co dla niego..trochę makaronu zblendowalam...i troche pociapcialam widelcem...i jego wyszła i tak koniec z koncow lepsza

Dla mnie sleep and play to porazka, bo nie maja rozciagliwych boczkow.

Cytat:
Gratulacje

trochę gorączka spadła, właśnie śpi mam nadzieję że będzie ok. Tylko po zjedzeniu przed snem zrobiła mi rzadką kupe

No i obiecany atrykuł : http://issuu.com/magazynsupermama/do...teczne_2013/72

Widze, ze laski pytaly ale tez zapytam czemu panienskie

O kurcze Pamietam u nas tez na ostatnia chwile, bylo niedotlenienie i jakis wylew krwi , do tego mala przenoszona, wody zielone i waga ponad 4 kilo ;/ ale przeciez wszystko ok, czekajmy na porod ktory sam z siebie rozpoczac sie nie chcial

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:14   #3737
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedzieć, ja już niedługo 33

Dziewczyny u mnie nie jedzenia ciąg dlaszy, wczoraj jogurt, obiadek już nie, wyciaga z buzi, pluje, odruch wymiotny, mleko na szczęście zjadła.
Noc nawet przespała, dostała nurofen; rano obudziła się z płaczem, o 4 zjadła, jeszcze coś tam się zdrzemnęła; o 5:30 płacz, ręce wyciaga do mnie, wzięłam ją, zrobiła qupe (wreszcie), i mama próbowała ją uspać, zmierzyłam temo: 36,8; ręce i nogi lodowate (dlaczego????), O 7 już powyżej 37 stopni, sotała nurofen, uspokoiła się, zjadła nawet kaszę i humor powrócił. O co chodzi???
Któraś może spotkała się z zimnymi rączkami i nóżkami a potem wzrost temp, gorączka???
To chyba normalne przed wzrostem temperatury

Cytat:
Wiesz co ja to się ciesze z każdej umiejątności nawet jak mnie nie ma jak coś robi pierwszy raz, chcoiaż moja mama jest dużo delikatniejsza w tej kwestii bo jak np pytam ją czy ząb jest to ona mówi że nie sprawdzała żebym ja pierwsza zobaczyła, itp.
Co do zębów to podobno 3 i4 sa najgorsze, chociaż patrząc na moją małą której jedynki wychodzą nie wiem jak może być jeszcze gorzej

No to jest jakas nadzieja że moje dziecię będzie jeszcze raczkować.
Oglądałś "Służące", mi się bardzo podobał.

Moja swoją łyżeczką i ze swojej miseczki nei chce wogóle jesć, trochę skubnie ode mnie ryżu, ziemniaka, mięsko jej palcami wkładam do buzi to trochę zje, dla mnei to masakra.
Dzisiaj dzwonię do lekarza zappytać czy to narmalne przy zębach.

Dobra wiadomość dla mnie bo moja ostatnio tez tylko mleko

Kupiłam w realu w piatek bo były dwie paczki za 50 zł

Bokeh brawo klask i:

U mnie wszystkie kratoniki ida w obroty, najlepsza zabawa.

Masakra,

Ja właśnie tez mam podgrzewacz od kilku dni i cudo, szkoda że tak późno kupiłam, podobnie sterylizator.
Juz niczego nie wyparzam ani nie sterylizuje.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Mam czas dla siebie; Yae zajeta jedzeniem jablka. Z dnia na dzien jej to lepiej idzie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:30   #3738
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, wiem skad mega marud wczorajszy, mamy druga gorna jedynke peklo dziaselko na swieta nie bedzie szczerbakiem

malz mi kupil to
www.empik.com/zimowe-opowiesci-kubek-szary-edl-sp-z-o-o,p1077031144,gadzety-p

ifwka, ja przelewam wrzatkiem tak raz na dwa dni
Brawo za ząbka
Kubek super
Kurcze ja to jakoś tak butelki wyparzam, teraz sterilzuje po każdym użyciu
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dla mnie sleep and play to porazka, bo nie maja rozciagliwych boczkow.
Kurcze jeszcze nie rozpakowałam bo wykańczam te lidlowe.

Meneq dzięi za odpowiedzi. Mam nadzieję że to faktycznie tak jak piszesz.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-12-10, 09:34   #3739
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
o skubana:d
u mnie wczoraj kota wyjadła psu mokrą karmę z miski, a suchą zostawiła dla niego
:d
Stary 2013-12-10, 09:37   #3740
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hmm, kurczę, długo można wymieniać... Na początek polecam Ci film "Naznaczony", o którym pisałam ostatnio - obie części są fajne i utrzymane w ciekawym klimacie.
Ok, to zerknę. Jak mi się spodoba to dalej Cię pomęczę

straszne. oby mała się dobrze rozwijała...

Cytat:
co za debilizm

Jestem w szoku - Domcia usnęła o 20:30 i pierwszy raz jadła o 3:40 Ale na pewno to tylko jednorazowy wybryk

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:53   #3741
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
popłakałam się z samego rana
właśnie tego się bałam...
Ja też! Dlatego tak panicznie się bałam sn, na szczęście bez powodu... Ale nie wszyscy mają tyle szczęścia, to jest straszne...

Cytat:
u nas to samo, w porownaniu z inymi dzieciaczkami to mlody praktycznie nic nie umie i tez winie za to prace

o jaaaa.... i bede caly czas powtarzac to jak mantre - jak sa tylko jakies minimalne oznaki ze cos moze byc nie tak podczas porodu to sie KUR.WA robi cesarke a nie czeka nie wiadomo na co do ostatniej chwli, bo sie moze uda
Ale dziewczyny! Pamiętajcie, że każdy szkrab jest inny... Jakby nie patrzeć, to moja Oliwka przez długi, długi czas była w tyle ruchowo, dopiero niedawno nadrobiła... Nie przejmowałam się tym zbytnio, bo oglądał ją pediatra i mój szwagier (rehabilitant), który stwierdził, że wszystko u niej w porządku. Pewnego dnia niepewnie stanęła, a teraz robi to już całkiem sprawnie i do tego raczkuje. Z dnia na dzień. Tak samo będzie u Was z innymi umiejętnościami.

A co do cesarki, to zgadzam się! Czasem czekają niepotrzebnie i potem się to tak właśnie kończy - niedotlenienia i inne gówna. Syn mojej chrzestnej urodził się w podobnym stanie, jak dzieciątko tej mamusi listopadowej - na szczęście wyszedł z tego i jest zdrowym człowiekiem, jedyna pozostałość u niego po tym ciężkim porodzie to wiotkość (jest bardzo chudy i niezbyt dobry w sporcie) oraz bardzo silne migreny. Poza tym, wszystko jest w normie. Normalny człowiek, ma swoją firmę i normalnie żyje.

Cytat:
Nie, już od dawna nie... Czasem, co jakiś czas, wyparzamy, ale rzadko, generalnie myjemy w gorącej wodzie z płynem i jest okej.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:55   #3742
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
nic tylko
Stary 2013-12-10, 09:56   #3743
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Bokeh super artykuł

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

a jabłko surowe i w całości? Ćwiartka wystarczy?
jabłko oczywiście surowe...i taki kawałek żeby się zmieścił jak zawiniesz pierś... ja ostatnio układałam dwie ćwiartki-jedna za drugą.

HEJ HAJ HELOU.... ELLMI...po piersi z ZIOUEM..jest jazda

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-12-10 o 09:57
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:05   #3744
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
HEJ HAJ HELOU.... ELLMI...po piersi z ZIOUEM..jest jazda

Stary 2013-12-10, 10:07   #3745
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej! Blanuś juz w żłobku od 7.30.
Kolejna straszna noc za nami. Ja mam nadzieję, że to zęby bo się wykończę

Cytat:
I jestem grubaaaaaaa buuuuuu
chyba w kciuku, puknij się Lasencjo

Cytat:
Fewcia
A platki z jakim mlekiem daja w żłobku
A i czy musialas przed przyejciem do zlobka szczepic na pneumokoki??
wiesz co napisane że to mleko 2%, ale nie wiem dokładnie, nie widziałam i w sumie nie dowiadywałam się, bo to nas nie dotyczy.
A nie musiałam żadnych szczepień robić. My z własnego wyboru szczepiliśmy na rota, zastanawiam się nad pneumo, ale to taki koszt

A po roku skończonym będziemy mieć darmową szczepionkę na ospę. Myślę, że skorzystamy.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
przyszedł nam wózek xlander xa. fajny, póki co jestem zadowolona, zobaczymy co będzie w trasie
fewciu
Ty też się nad nim zastanawiasz??
Wiesz co już sama nie wiem Bo w sumie Blanka całymi dniami w żłobku będzie, tam na spacer wychodzą na chwilkę, jak dzieci zaczynają chodzić to dzieci idą na własnych nóżkach. Zostaje nam weekend, może moja jakoś da radę zimę przetrzymać. Nie wiem sama.

Cytat:

Fewcia

ja tez chce przepis,moze wstaw do klubu,, a wsamym nauczyniu zaroodpornym nie moza? i wiazesz jakos zeby sie fajnie kroilo?
myślę, że można w naczyniu, wiążę nitką.

Cytat:
Jutro mam zabieg.
Trzymajcie kciuki.

ejjj... a o co chodzi z tym serkiem topionym???
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:07   #3746
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki Kochana

bardzo dobra refleksja

BOKEH Artykuł

bo ta dziewczyna pisała do mnie niby najpierw na fb, ale potem na mailu na którym mam niezmienione i sie pomyliła i juz do niej pisalam żeby na J. zmienili

A byka.... to ja se kiedys walłam przy zakładaniu bloga ale chyba będę zakładac takiego na własnej domenie ..... jeszcze nie wiem

Dzięki dziewczyny

u nas nocka licha, było i 39 stopni, schładzałam czółko zimna pieluchą i spała z nami taka bidna oczka takie z gorączki i lezała i sie wtulała tylko dzielna była o 3 podałam jej ibum o 4 zadziałał i spadło do 37 i zasnęła no i ja też dopiero o 4, potem pobudka o 6 na mleko i dopiero o 9 wstała jak tż sie zorientował że zaspał.... i bez gorączki. Chociaż teraz znów coś jest cieplejsza.
Stary 2013-12-10, 10:09   #3747
charlizz
Zadomowienie

Neti, też chce tego cyca z ziołem

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:09   #3748
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam i o zdrowie Szakę Fewcię i Agę...pytam.....no Aga ma dziś zabieg of cors...a dziewczynki, jak Wy???

u nas katarek i czasem kaszel..i wciąż zimne rąsie?????

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:09   #3749
charlizz
Zadomowienie

Neti, macham Ci w Sulejówku, widzisz??

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:09   #3750
marsi11
Zakorzenienie

hello,
kurde u nas z tymi zębami śmiesznie- u góry 6 a na dole tylko dwa
Cytat:
gratulacje, ale masz się czym pochwalić, Hania jest przecudna
Bokeh, śniłaś mi się dzisiaj że byłam u Ciebie w domu z Całąwdeszczu, miałaś prześlicznie urządzone mieszkanie, wszystko mi się podobało bo było w białych kolorach, miałaś taką niesamowitą dekorację nad stołem jadalni, to było tak niesamowite,że pomyśłałam,że faktycznie można by było coś takiego wykonać bo nigdy nie widziałam tego w żadnej gazecie wnętrzarskiej- stół stał na środku pokoju, nisko nad nim wisiały różnego rodzaju lampy dizajnerskie, kule- szklane przezroczyste a także takie kryształowe w różnej wielkości- było tego dość gęsto, przeplatane z lampionami a także z imitacją klatek dla ptaków takich pobielanych, to było takie piękne że szok,tłumaczyłaś mi gdzie to wszystko kupiłąś i jak Ci TZ pomagał

Cytat:
u nas to samo, w porownaniu z inymi dzieciaczkami to mlody praktycznie nic nie umie i tez winie za to prace
tylko pytanie czy tak naprawdę jest czy tylko coś nam się roi w głowie bo przecież nasze dzieci mają nalepszą opiekę pod naszą nieobecność i na pewno cały czas ktoś coś do nich mówi, uczy, pokazuje

Cytat:
Jutro mam zabieg.
Trzymajcie kciuki.
trzymaj się cieplutko

Cytat:
Za zakończenie dnia naszła mnie taka refleksja. jak dobrze, że ja nie mam teściowej
rozbawilaś mnie

Lady o kurde to Pietraszka łatwo rozregulować
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości