|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Cytat:
dla Adasia rośnie ) Magnusia, Katie, Malgos zleciało to wasze oczekiwanie, zaraz na dniach katie urodzi, a magnusia i maglos to chyba gdzieś koło siebie w styczniu o ile dobrze pamiętam... Zobaczycie że poród szybko wam minie i zapamiętacie z niego same dobre rzeczy... A u mnie ciągle bez ruchów, nic cholera nie czuje... A od poniedziałku biegnie mi 20 tc... W jakich tygodniach poczułyście ruchy??? Nie wiem czy widziałyście jakie są promocje w 5,10,15 jedziemy do znajomych ktorym sie urodziła dziewczynka i kupiłam jej sukieneczkę http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...5?c=3111:love: Ciekawe jak Niki beta???
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poczułam ruchy tak około 20-24tc ale każda czuje inaczej. Poza tym może czujesz tylko nie wiesz że to jest to u mnie to było tak jakby bąki w jelitach się przemieszczały- takie kulki- baloniki
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - jeszcze masz czas na pierwsze ruchy... każdy ma inaczej. Ja poczułam dość wcześnie bo gdzieś końcem 17tc - prawie w 18tc... i to było jak uderzenia skrzydełek motyli, więc może jeszcze nie czujesz, albo nie wiesz że to "to"
aaa zapomniałaś jeszcze, że Justii z nami rodzi wszystkie prawie w jednym czasie. Ja i Magnusia mamy tę samą datę porodu wg OM a Justii dosłownie kilka dni wcześniej, ale dziewczyny lecą teraz datami wg usg a ja nadal wg OM
|
|
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękna sukieneczka- taka radosna ![]() No właśnie, ciekawe co z naszą Niki
|
|
#1955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
bóle krzyżowe, rozerwanie c.i.p.o.s.z.k.i i niemiłosierny ból, a po tym wszystkim tylko przyjemne szycie "małej" i dochodzenie do siebie , a po miesiącu ciężka walka z kg i trzeba będzie brać się za ćwiczenia, żeby w ciuchy się zmieścić Ja ruchy poczułam w 18t 2d czyli w 19 tc , ale pamiętaj każda ciąża jest inna nie stresuj się spokojnie Ty możesz już czuć ruchy, ale nie wiesz, że to właśnie maluszek Cie muska ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to są same dobre rzeczy to ja się chyba wypisuje z tego biznessu Malgos do waszego grona rodzących w tym samym czasie trzeba dopisać Justii zapomniałam, głowa już nie ta w ciąży Tak jak opisujecie te ruchy to wydaje mi się że może wiczorem jak leże na boku coś mi sie tam dzieje, a ja nie wiem że to dzidziol... Gdzie ta NIKI???
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ten czas faktycznie leci!!
Kasia będzie pierwsza zdawała relacje- mam nadzieję, że opiszesz co się działo w czasie porodu? (tak mniej więcej )Kurcze, jeszcze niedawno każda po kolei chwaliła sie o 2 kreseczkami a niedługo będziecie chwalicćsię dziećmi!!! Już nie mogę się doczekać zdjęć ![]() aaa....od niedawna mam kabelek w aparacie...wrzucam fotki mojej częściowej roboty popołudniami
|
#1958 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
Pamiętacie mnie jeszcze? Podczytuję Was dość często, ale ciężko wbić się w rozmowę. Rzeczywiście tematy ciążowe cieszą się tu wielką popularnością - bardzo fajnie czytać o Waszych zakupowych zdobyczach, ubrankach, mebelkach i pojazdach dla Maluszków, ale też o objawach, obawach i radościach Wszystkie wyglądacie pięknie w dwupakach Mocno trzymam kciuki za Wasze porody - jestem pewna, że świetnie sobie poradzicie! Za starające się mocno trzymam kciuki Dawno się nie odzywałam, bo mieliśmy małe zawirowania - bardzo pozytywne, ale intensywne i dość wyczerpujące, więc było niewiele czasu na utrzymywanie kontaktów ze światem Otóż wynajęliśmy mieszkanie Oczywiście szczytem marzeń byłyoby kupienie własnego gniazdka, ale na razie nie mamy takiej możliwości, więc wynajęcie było dla nas krokiem ważnym i radosnym, choć wiązało się też z pewną dozą lęku i obaw... Tak więc od trzech tygodni nasz pokoik w mieszkaniu moich rodziców zamieniliśmy na dwupokojowe mieszkanie na I piętrze w bloku na drugim końcu miasta. Dobrze nam tu razem, ciągle się jeszcze urządzamy, dokupujemy sprzęty i akcesoria, wiele jeszcze brakuje, ale przecież mamy czas i bez robota kuchennego czy kompletu lampek do wina da się żyć Nie mamy dotąd żadnych ozdób czy dekoracji, trochę trudno mi urządzać mieszkanie, które jest stosunkowo "tymczasowe" i w sumie nie wiemy jak długo tu będziemy... Nie wiem czy mnie rozumiecie, bo chyba wszystkie macie już własne domy/mieszkania... Nie staramy się na razie o dziecko, TŻ wręcz twierdzi, że teraz - dopóki nie ma stałej pracy - to boi się, że nie będzie mógł utrzymać rodziny... No i jest mi z tym trochę ciężko, bo czuję, że już bym chciała... Zdroworozsądkowo myślę też, że powinniśmy zacząć starania, bo przecież nie wiadomo czy szybko się uda, a przy mojej niedoczynności i Hashimoto ponoć może być troszkę trudniej... Poza tym ostatnio w moim bardzo bliskim otoczeniu zaczęły się 4 ciąże (świadkowa, szwagierka, 2 koleżanki- wszystkie mają już po jednym dziecku) i tym bardziej martwię się, że nasze dziecko nie będzie miało rówieśników wśród dzieci naszych znajomych... Wiem, że trochę marudzę i przepraszam Was za to... Trochę mi głupio, że odzywam się po tak długim milczeniu i tak smęcę... Mam nadzieję, że mi wybaczycie... Monia już kiedyś Ci powiedziałam, że masz talent
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytałam Twoją wiadomość to stwierdziłam, że wiele nas łączy ![]() jeśli chodzi o wyposażenie, to my np. nie mamy do tej pory telewizora. Niektórzy znajomi \strasznie się dziwią jak można żyć bez telewizji-jednak można! Rodzina wręcz nam współczuje, bo niektórzy myślą, że nie mamy pieniędzy )Ostatnio też tż stwierdził, że nie stać jeszcze nas na dziecko......co moim zdaniem nie jest argumentem. Tym bardziej, że tak jak Ty Kasiu, ja również zmagam się z moją niedoczynnością i Hashimoto. Jestem świadoma tego, że od razu może nam się nie udać zajść w ciążę, szczególnie, też, że mam "jakąś tam budowę" i są pewne trudności.....a tym bardziej, że umowę w pracy mam do konca 2015 więc....albo trzeba się spieszyć, albo czekać jeszcze 2 lata (!!!!!). Sama już nie wiem.
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - strasznie się cieszę, że jesteście na "swoim" i dokładnie cię rozumiem, bo ja ciągle w cudzych mieszkaniach, ale pamiętaj, że wszystko można potem przewieźć do kolejnego
![]() facecie w inny sposób dojrzewają do decyzji posiadania dziecka, mój tż też nie miał takiej pewnej pracy, ale pojawiła się ciąża i praca - coś w tym temacie na pewno da się zrobić ![]() i o jakim ty smęceniu piszesz?? bo jakoś nigdzie nie zauważyłam... Monika - prześliczne te bransoletki, nawet nie wiedziałam, że takie cuda robisz ![]() co do tv to dokładnie cię rozumiem, bo my mamy tv (jako sprzęt), ale nie mamy łącza bo zupełnie nie potrzebujemy - jakoś nigdy nie oglądałam za wiele, a zresztą teraz jest net i wszystko można sobie ściągnąć heheh ja gdzieś przeoczyłam zupełnie że ty też masz Hashimoto... |
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya--super, ża na swoim jesteście
Ja tak sobie czułam że nie jestem gotowa do 35 lat i nadal nie jestem- no ale jak widzisz trafiło się co było dla mnie zaskoczeniem bo bociany nie latały Monika- super bransoletki masz talent
|
|
#1962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
i to niezły Bardzo ładne ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Wspaniałe zmiany następują wszystko po woli Zrobiliście już pierwszy krok teraz z czasem przyjdzie kolej na następne poważne decyzje ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
![]() Hej jestem Beta wyszła mi 108 (w sumie to mi się wydawało trochę mało no ale ważniejszy jest chyba przyrost) więc dziś byłam powtórzyć żeby sprawdzić czy dobrze przyrasta i w poniedziałek idę z wynikami do gina A poza tym to chodzę nieprzytomna , padam do łóżka o 20 i budze się o 4 lub 5 i mdli mnie tak ,że już nie jestem w stanie usnąć |
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
kasiona zaglądaj do nas częściej... No i gratuluje nowego lokum... My mieszkamy z rodzicami i wiem co to znaczy byc tylko we dwoje, urządzać się
Niki ewidentne oznaki ciąży ![]() justii zero ironii, sama prawda... hihi Ja dziś na wolnym - jedziemy do znajomych na weekend przed nami 300 km więc mam nadzieje że nas nie zwieje... Wklejam zdjęcie brzuszka
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
no i oczywiście chce podziękować wszystkim tym które pamiętają o zagłosowaniu czasem na link z opisu - głosowanie tylko do 9.12
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za betę najważniejszy jest przyrost, a oznaki mówią same za siebie ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() Spokojnej i szczęśliwej podróży, bawcie się dobrze i odpoczywajcie
|
||
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
monika860902-cudeńka!
masz talent kasioonya- witaj bardzo się cieszę ze do nas zaglądasz, domyślam sie że nie łatwo Ci sie wbić w nasze monotematyczne rozmowy... Super, ze już jesteście w swoich kątach my mieszkamy u moich rodziców, co prawda mamy soje dwa pokoje, ale nie ma chwili praktycznie zebysmy byli sami. Czasem zazdroszczę parom które mają swoje mieszkanie (lub wynajęte- poprostu mieszkają sami) i mogą sie nacieszyć tylko sobą wiadomo i takie i takie rozwiązanie ma swoje dobre i złe strony![]() Co do planów dzidziusiowych to musicie przemyśleć i przegadać tą kwestię tak jak już do Moni mówiłysmy, finanse zawsze będą stanowiły problem tak na prawdę, bo jak juz sie wydaje że cos się odłożyło i zacząć snuć plany to wypadnie niespodziewanie takie COŚ że znów się nie ma kasy i kicha... No ale to już Wasza wspólna decyzja musi byćniki19- czyli oznaki ciąży masz trzymam kciuki za 100% potwierdzenie![]() JJJustynAAA- jaki fajny brzucholek
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze- ja Ci to mówię, teraz beta będzie tylko rosła ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- piękny brzuszek wylukałam gin bombay w tle mniam
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam chęć na drinka, takiego słodkiego , malibu , piwo z sokiem , martini ze spritem , szampana
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak- drinka!!!! mohito, pinacolada, tequila sunrise, aaaaaa
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brzusio fajny...taki zgrabny ![]() Dzięki dziewczyny za komplementy jutro moja bizu jedzie się sprzedać....mam nadzieję
|
|
#1972 |
|
Rozeznanie
|
NIKI gratulacje! Fajne chwile przed Tobą
![]() Ciezko uwierzyč że już niektóre z Was będą lada chwila rodzić. Nie tak dawno latałyśmy na przymiarki kiecek ślubnych szok! Zawsze wydawało mi się że ciąża i te 9 miesięcy to szmat czasu a tu się okazuje że niewiadomo kiedy to pędzi strasznie. W sumie w sam raz aby człowiek poukładał sobie w głowie wszystko iprzygotował psychicznie na zmiane w życiu.
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - baaardzo się cieszę!
Justyna- bardzo zgrabnie wyglądasz ale nie ma co... tło wybrałaś sobie niesamowite! hehehMonika - mam nadzieję, że sprzeda wszystkie - jak bym mieszkała gdzieś bliżej, to sama bym kupiła ![]() Gawa - mi to najszybciej leci ciąża u kogoś... bo u mnie to na zmianę, a to szybciej a to znów strasznie się wlecze |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie niedzielnie.
Dziewczyny tlo to przypadek. Ale maz moj jest dumny z tego tla zbiera go od lat... GAWA czas leci nieublaganie. Niestety. Milego dnia. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza?
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Justii też na to zwróciłam uwagę... Że zamiera nam wątek...
Niki jak tam pierwsze tygodnie ciąży??? ![]() Kasia jak u ciebie ostatnie tygodnie ciązy??
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
no przycichło coś
![]() Niki-- co tam u Ciebie? jak znosisz stan błogosławiony? u mnie z nowości- zepsuła się pralka Już miałam wizje kolejnego wydatku i to nie małego
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam zakomunikować że od wczoraj zaczeliśmy z Frankiem 21 tc No i zaczełam się zastanawiać czy Franek nie będzie jednak Bastianem - muszę chyba zagaić męża co on na to ![]() A poza tym mam nadzieje że ginka nie stwierdzi że siusiak znikł :P bo jakoś się już tak przyzwyczaiłam do myśli że będzie chłopczyk...
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna-- łałłłłł 21tc ale ten czas leci
no to połówkowe już niedługo - jestem pewna że wszystko będzie OK a maluszek jest zdrowy i rośnie jak na drożdżach będziesz brała sobie 3D lub 4D czy takie "tradycyjne"?
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - pewnie zadam głupie pytanie, ale Bastian to od imienia Sebastian czy jakiegoś innego?
Magnusia - współczuję niepotrzebnego wydatku... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

a oto najnowsza fota
dla Adasia rośnie 
u mnie to było tak jakby bąki w jelitach się przemieszczały- takie kulki- baloniki
16.06.2012 

trzymam kciuki za 100% potwierdzenie
, malibu