![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Strefy wolne od dzieci?
Cytat:
nie musi byc fotelika jak dziecko siedzi to moze siedziec bez fotelika, inaczej uzywa sie fotelik samochodowy dziecko nie zawsze ma znizke, w Lot jest znizka chyba do 12 lat. Ale np w zadnej innej lini w US nie mam znizki na dzieci, nawet dla tych ponizej 2 lat jak kupujesz miejscowke. Jesli chodzi o placz to wystarczy smoczek lub butelka lub oczywiscie piers, wtedy lagodziny zmiany jak dziecko cos ssie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a smoczek nie może być? serio pytam - bo pamiętam jak kiedys mamuśka na pokładzie wydarła się na pasażera, że dziecko musi płakać bo tak jest zdrowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Konto usunięte
|
Dlaczego nie ma tylu miejsc bez dzieci? Nie dlatego ze to najwiekszy rynek zbytu-jesli ktos tak twierdzi to pozdrawiam, tylko dlatego ze hejt na ten lokal przyslonilby jakosc jego uslyg a komu sie chce zrec z matkami i odpowiadac na glupie pytania reporterow? Wystarczy zobaczyc co bylo w stanach gdy lokale wprowadzaly polityke "nie dla rozdartych dzieciat" - ho ho ho ho ho i jeszcze raz ho ho ho.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak ty ja I moje dziecko placimy za bilet I chcemy miec wybor gdzie chcemy siedziec |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kwestia fotelika i zniżek to zależy od linii - sąsiedzi latają lufą do stanów i tam mała (ma 1,5 roku) ma 90% zniżki + bagaż |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na większości imprez rodzinnych (chrzciny,roczki,komunie, wesela,urodziny) są dzieci,wiele restauracji z tego zyje,nie z kawy czy sałatki. Jesli restauracja państwa B organizuje takie imprezy a w tygodniu jest strefą bez dzieci,to nikt do nich po taką usługę nie przyjdzie,nawet jesli będą to dwie oddzielne sale. Większość dorosłych ludzi ma dzieci i będą się czuć zwyczajnie urażeni,ze nie mogą wejść tam gdzie chcą (zostawić swoje pieniądze).
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-12-10 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Konto usunięte
|
jeśli ignorujesz tzw rynek dziecięcy to po prostu nie wiesz o czym piszesz. nie masz zielonego a nawet bladego pojęcia. tyle
wygugluj sobie ![]() niestety dla Was ; a stety dla firm róznej maści rodzice nie kupią dla siebie a dla swego didika tak też pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Mamuśki mnie dobijają, to jest chore podejście. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak ktoś ma 8-miorodzieci to ma figloraj w domu ; a jak ktoś jedno to jest tam raz na tydzien ; by zapewnić jedynakowi rozrywkę Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2013-12-10 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś w 3 dzieci ładowało się mniej kasy,niż dziś w jedno,dzieciak staje się dobrem luksusowym tak jak (brzydkie porównanie) rasowy pies
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-12-10 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Smoczek, pierś, butelka, obojetne.
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
chore podejscie do czego? na jakiej podstawie ty twierdzisz ze twoj wybor jest wazniejszy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
z dziećmi się lata nie tylko na wakacje
![]() |
#316 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dla sztarszych guma do żucia ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
ślepa jestem
![]() mnie też,ale z drugiej strony ,ktoś ma rezygnować z wakacji przez parę lat,bo komuś innemu przeszkodzi to,ze jego dziecko zapłacze podczas startu/lądowania ?
![]() |
#319 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a nawet dla starszych nie wiem czy to taka frajda kilka/kilkanascie godzin na lotnisku w samolocie, klimatyzacja, jetlag itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie każdy wyjazd to kilka godzin w podróży,kwestia dostosowania warunków do możliwości /wieku dziecka
![]() |
![]() |
#321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
mnie nie,jesli jest odpowiednio 'zabezpieczone'
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Mnie też, ale mnie wiele rzeczy dziwi
Mnie by się zwyczajnie nie chciało z takim niemowlakiem va wczasy jechać, w domu wygodniej. ![]()
![]() |
#324 |
Konto usunięte
|
Smiech na sali ogolnie. Grupka mam ktora twierdzi ze najczestszym klientem drogich ekskluzywnych lokali sa dzieci.
Co ja pacze. Ps. Mcdonald to zaden ekskluziw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- a tam jest cos w ogole do jedzenia dla doroslych oprocz kawy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą byliśmy z tż w muzeum ostatnio oglądamy, chodzimy... i wchodzi baba z dwójką dzieci. Dzieci latają, drą się no po prostu jakiś koszmar, matka nie lepsza. I zastanawiam się co takie kobity mają w głowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Ilekroć lecę na wakacje (nie na zwiedzanie a na wczasy pakietowe z biurem) to wiele rodzin z dziećmi, i mój pech że dzieciak mi kopie w fotel z tyłu
![]() Aczkolwiek mimo tego że z całego serca popieram pomysł o lokalach child free, to przyznam rację dziewczynom że jednak dla restauratora rodziny z dziećmi są opłacalne, bo w końcu mamusia dziecku nie odmówi deseru, kolejnego soku, coli w większości przypadków. I przychodzi rodzina 4os i bierze dwudaniowy obiad z deserem + niezliczona ilość picia vs dwie koleżanki albo para która bierze obiad + piwo. Rachunek jest niestety prosty co się bardziej opłaca... No chyba że faktycznie w dużych miastach gdzie jest więcej młodych, w mniejszych miejscowościach upadek gwarantowany.
![]() |
#330 | |
BAN stały
|
Cytat:
zawsze mi się wydawało, że lepiej jak jest ta 2 niż jedno bo jedynaki to samoluby własnie przez to, że rodzice trzymają pod kloszem, bo najważniejsze, bo jedno i nie musi się niczym dzielić. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- chore podejście na zasadzie: ja płacę, ja wymagam. nie istotne czy ja wymagam lokalu bez dzieci albo ja idę z dzieckiem. To jest po prostu podejście na samoluba i egoistę: płacę, nie gadaj, rób, bo JA tak chcę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.