Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 21:12   #4591
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Kaorlak najważniejsze , że dziecko zdrowe super

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:30   #4592
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Moja mama w zeszłym roku kupiła gwiazdę betlejemską i do końca sierpnia kwitla wszystkich to dziwiło bo to raczej typowo świąteczna ozdoba

A do storczyków to nie mam ręki w ogóle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Na kupiłam w zeszłym roku gwiazdę betlejemska i mam na do tej pory zielona... cały rok wytrzymała!

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki chcialam tylko napisac, ze wszystko ok, tym razem mam krwawiaca nadzerke, chyba musze sie oswoic z tymi plamieniami, bo inaczej zwarjuje
Pomimo, ze nie zalezalo nam na poznaniu plci, to siusiaka bylo widac jak na dloni hehe
ide gotowac pozniej Was nadrobie
Najważniejsze że synuś:-D zdrowy

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Co jest dobre na nadarwanego paznokcia ? Popiskalam oksykortem teraz, bo troche krwi i takie zolte bylo na opatrunku z nocy. :/ Rywanol moze jeszcze? I powiedzcie mi czy ktoras z mamus, miala w ciazy tzw 'zastrzaly' u nog ?
Jest taki żółty proszek w aptece na rany ale je pamiętam nazwy

Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie, używacie płynu do higieny intymnej? Jak tak to czy specjalny dla kobiet w ciąży ja mam z ziaji i właśnie mi się kończy i tak się zastanawiam, ale chyba nie musi być specjalny

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
Na używam laktacyt, po innych miałam różne pieczenia

Nie cytowałam dziś dużo bo nie mam siły, ale nadrobiłam wszystko. Kupiłam siebie dziś spódniczkę w c&a ciążowa w promocji
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:31   #4593
gosius91
Zakorzenienie

I po kapieli i suszeniu - nawet nie bylo tak zle. Tylko po kapieli dostaje szalu, biega strasznie po calym mieszkaniu... Hehe.

Leze juz, bo jutro mnie czeka dzien przy garach, maz zazyczyl sobie golabki bez zawijania na obiad

Moze dziec popuka mamusie ? Ogladam m jak milosc - ktos to w ogole oglada? Pomalowalam pazurki, zwyklym lakierem z joko niby pisze ze przywraca naturalny kolor paznokcia, robia sie takie troche biale i tyle. Poluje na rimmela, ktory daje efekt jakbysmy mialy na paznokciach francuski yyyy pisze z telefonu i nie wiem czy dobrze teraz nazwe napisze, jest to chyba whintening czy cos takiego, widzialam na allegro, ale zas jednego lakieru mi sie nie oplaca zamawiac :p

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:33   #4594
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Moje dziecko w przedszkolu na Mikołaja dostało torbę słodyczy Zła jestem, jak diabli - zwłaszcza, że te paczki robi rada rodziców Oczywiście większość pochowałam, ale ile się oboje nadenerwowaliśmy...ehhhh, szkoda gadać Tych słodyczy to na około 40zł jest. Można by 1/3 tego zakupić, jak już czują taka potrzebę, a za resztę książeczki, puzzle, gry...jest tyle opcji!

Ja również proszę o kciuki za jutrzejszą wizytę – rano raczej nie uda mi się tu zajrzeć.
No faktycznie przegieli

Karolak gratki człowieczka

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
a naprawdę miał?
No nadal ma Po Tżcie chyba ale ciiii No ale po porodzie wszyscy chłopcy chyba mają duże, no takie opuchnięte

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Jest taki żółty proszek w aptece na rany ale je pamiętam nazwy
Altacet?

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:36   #4595
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Nie cytowałam dziś dużo bo nie mam siły, ale nadrobiłam wszystko. Kupiłam siebie dziś spódniczkę w c&a ciążowa w promocji
zapodasz fotkę albo chociaz linka

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
I
Ogladam m jak milosc - ktos to w ogole oglada?
ja obejrzałam z nudów
koledzy w liceum jednej z moderatorek forum plotkowego tam grają zawsze mamy ubaw
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:37   #4596
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mój tez z Olim tak gadał A jeszcze jak sie urodził to się wszyscy zachwycali jakie wielkie jajka ma

To tak jak mój przed 19, nie wiem jak do świąt wytrzymam... Jeszcze Oli wariuje jak tata wróci, bo zły na niego jest Tylko ja nie mam komu młodego podrzucić na 5 minut

Łe kurcze, a teraz drugi synuś w drodze a tu taki fan klub jego sisiola jeszcze przed urodzeniem to też TŻ może być dumny

No właśnie to jest to, że potem TŻ wraca z pracy, a Hania i tak chce być ze mną, potem zasypiać ze mną i w nocy ze mną.. no ale mój mąż mówi jak coś komentuję w tym temacie, że przecież zarabia na nas no i cóż.. nie mam z czym dyskutować.

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

Moje dziecko w przedszkolu na Mikołaja dostało torbę słodyczy Zła jestem, jak diabli - zwłaszcza, że te paczki robi rada rodziców Oczywiście większość pochowałam, ale ile się oboje nadenerwowaliśmy...ehhhh, szkoda gadać Tych słodyczy to na około 40zł jest. Można by 1/3 tego zakupić, jak już czują taka potrzebę, a za resztę książeczki, puzzle, gry...jest tyle opcji!
!
No co Ty porażka, baaardzo fajny prezent, nie ma co

Jutro oczywiście kciuki będą i czekamy na wieści

Cytat:
I po kapieli i suszeniu - nawet nie bylo tak zle. Tylko po kapieli dostaje szalu, biega strasznie po calym mieszkaniu... Hehe.
No nasz pies też tak robi, szaleństwo po prostu ją ogarnia

Idę spać dziewczyny, głowa mnie trochę na wieczór przestała boleć, dobre i to jeszcze myślałam, że przed spaniem się dowiem co tam Ilkas zaserwowała dzisiaj na obiad ale nici z tego jak widzę

Dobrej nocy
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:49   #4597
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja na brzuszku to mam tragedię
Ale pocieszam się, że po ciąży te włoski nie będą takie ciemne, oby
Ja wymyśliłam, że można by je rozjaśnić wodą utlenioną. Można kupić taką więcej procentową niż normalnie. Koleżanka w ten sposób włosy na głowie rozjaśniała i w sumie z ciemnych do białego... no i woda taka bardzo osłabia włosy, co w przypadku brzucha jest plusem. Nie szukałam jeszcze informacji na temat jej szkodliwości, ale chyba nie znajdę...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:49   #4598
Gosiiaczek
Raczkowanie

Oj kochane ale szalejecie
Mnie troche wciagly porzadki przed swiateczne
A tak chyba dobrze, mam wizyte 17 grudnia i chcialabym wiedziec co i jak i kto mieszka w brzusiu , bo wczoraj jak lało cały dzien to myslalam czy wszystko ok czy niema jakiegos innego sposobu by sprawdzic czy ktos tam jest czy sie rusza czy zyje i wogóle bo taka nie pewnosc macie tez tak ????niby nic powaznego sie nie dzieje niemam krwawienia brzuszek tam troche pobolewa zgaga caly czas ale ta niewiedza w takie ponure dni gdy sie jest samemu w domu dobija chce zobaczyc mojego babelka ????????
To tyle mamuski ogolnie jest ok tylko tak jakos .......
Stary 2013-12-10, 22:03   #4599
meniaa94
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie i prośbę ... czy któraś mogłaby podać dobry i sprawdzony przepis na pierniczki ?
z góry dziękuję miałam iść spać ale nie mogłam zasnąć a dość miałam leżenia i na chwilkę wpadłam ...

gosius91 mój york nienawidzi kąpieli ... ale jutro też wezmę się i go umyję bo śmierdzi już dla mnie bo dziś u rodziców zostaliśmy,tż nie miał siły iśc do domu po podróży i się walnął spać w moim byłym pokoiku no ... i jak suszę tego mojego Daffika to chce gryźć suszarkę tak już jej nie lubi wrrr ... teraz ledwo obcięłam mu włosy z łapek do zgięcia bo jak wychodzi na śnieg to strasznie się przylepiał i marzło mu to i doradzono mi żeby ściąć na krótko bo miał długie włosy
A " m jak miłość " tak samo oglądam oraz " na dobre i na złe " . Jeszcze 2xl oglądałam ale już się skończyło i ciekawe czy drugą serię puszczą

Magdi555 to naprawdę bardzo fajny prezent jak widzę ... po co tyle słodyczy,jakbyś chciała to byś sama kupiła takie jakie uważasz za słuszne ... a naprawdę mogli coś dokupić dla tych dzieci, masakra jakaś przecież nawet jakieś książki z kolorowankami mogli zakupić ... jakieś kredki co za rodzice !

Gosiiaczek właśnie miałam napisać,że jakoś dawno nie odzywałaś się i się zaczęłam martwić ... a co do niepewności,to czasem taka jest ... jak to mój ginekolog powiedział,trzeba czekać na ruchy dzidziusia wtedy rodzice odczuwają duży komfort bo jak dzidziuś się rusza to mają spokój,że jest ok . Też chciałabym widzieć moją niunię częściej,ale niestety wizyty mam co 3-4 tygodnie i trzeba jakoś czekać ... jeszcze musze poczekać 2,5 tygodnia wrr ale nie możesz się tak zamartwiać ! Z dzidzią jest wszystko dobrze, a też maluszek czuje że chodzisz smutna ! Jeszcze się nie obejrzysz a będziemy mieli swoje maluszki obok nas ! Szybciutko głowa do góry !
Stary 2013-12-10, 22:07   #4600
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

No właśnie to jest to, że potem TŻ wraca z pracy, a Hania i tak chce być ze mną, potem zasypiać ze mną i w nocy ze mną.. no ale mój mąż mówi jak coś komentuję w tym temacie, że przecież zarabia na nas no i cóż.. nie mam z czym dyskutować.
No jakbym czytała o mojej rodzince mąż w rozjazdach, jak wraca to jeszcze na kompa siada i dalej praca, Lena wtedy buntuje się przeciwko tacie i cały czas słyszę "mamo to", "mamo tamto", "ja chcę z mamą"...taty mogło by nie być, a mnie to wkurza bo nawet 5 min ciszy. Na szczęscie jest coraz starsza i więcej rozumie, no i potrafi coraz więcej samej zorganizować sobie czas. A TŻ zawsze z teorią zarania wyskakuje...

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:10   #4601
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie i prośbę ... czy któraś mogłaby podać dobry i sprawdzony przepis na pierniczki ?
z góry dziękuję miałam iść spać ale nie mogłam zasnąć a dość miałam leżenia i na chwilkę wpadłam ...

gosius91 mój york nienawidzi kąpieli ... ale jutro też wezmę się i go umyję bo śmierdzi już dla mnie bo dziś u rodziców zostaliśmy,tż nie miał siły iśc do domu po podróży i się walnął spać w moim byłym pokoiku no ... i jak suszę tego mojego Daffika to chce gryźć suszarkę tak już jej nie lubi wrrr ... teraz ledwo obcięłam mu włosy z łapek do zgięcia bo jak wychodzi na śnieg to strasznie się przylepiał i marzło mu to i doradzono mi żeby ściąć na krótko bo miał długie włosy
A " m jak miłość " tak samo oglądam oraz " na dobre i na złe " . Jeszcze 2xl oglądałam ale już się skończyło i ciekawe czy drugą serię puszczą

Magdi555 to naprawdę bardzo fajny prezent jak widzę ... po co tyle słodyczy,jakbyś chciała to byś sama kupiła takie jakie uważasz za słuszne ... a naprawdę mogli coś dokupić dla tych dzieci, masakra jakaś przecież nawet jakieś książki z kolorowankami mogli zakupić ... jakieś kredki co za rodzice !

Gosiiaczek właśnie miałam napisać,że jakoś dawno nie odzywałaś się i się zaczęłam martwić ... a co do niepewności,to czasem taka jest ... jak to mój ginekolog powiedział,trzeba czekać na ruchy dzidziusia wtedy rodzice odczuwają duży komfort bo jak dzidziuś się rusza to mają spokój,że jest ok . Też chciałabym widzieć moją niunię częściej,ale niestety wizyty mam co 3-4 tygodnie i trzeba jakoś czekać ... jeszcze musze poczekać 2,5 tygodnia wrr ale nie możesz się tak zamartwiać ! Z dzidzią jest wszystko dobrze, a też maluszek czuje że chodzisz smutna ! Jeszcze się nie obejrzysz a będziemy mieli swoje maluszki obok nas ! Szybciutko głowa do góry !

Dziekuje kochany robaczku niechce sie martwic i zamartwiac i dziekuje ze o mnie myslalas
Stary 2013-12-10, 22:12   #4602
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Oj kochane ale szalejecie
Mnie troche wciagly porzadki przed swiateczne
A tak chyba dobrze, mam wizyte 17 grudnia i chcialabym wiedziec co i jak i kto mieszka w brzusiu , bo wczoraj jak lało cały dzien to myslalam czy wszystko ok czy niema jakiegos innego sposobu by sprawdzic czy ktos tam jest czy sie rusza czy zyje i wogóle bo taka nie pewnosc macie tez tak ????niby nic powaznego sie nie dzieje niemam krwawienia brzuszek tam troche pobolewa zgaga caly czas ale ta niewiedza w takie ponure dni gdy sie jest samemu w domu dobija chce zobaczyc mojego babelka ????????
To tyle mamuski ogolnie jest ok tylko tak jakos .......
Też tak mniewam, choć nie ukrywam, że po tym usg genetycznym co miałam tydz temu trochę się uspokoiłam. A niby do drugiej ciąży podchodzi się na spokojnie. U mnie to działa w drugą stronę, pierwsza to był pełen luz.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

Stary 2013-12-10, 22:14   #4603
meniaa94
Wtajemniczenie

Gosiiaczek nie ma za co i zawsze polecam się na przyszłość no właśnie głowa do góry bo ...
Stary 2013-12-10, 22:15   #4604
sylvuniaa84
Zadomowienie

Beatusia10 skoro Natan a Nataniel to dwa rożne imiona to jak ja mam teraz nazwać synka ?:/ ech
Maź mowi ze Natan to dziwne imię i mu powiedziałam ze to skrót od Nataniela i stwierdził ze tak lepiej teraz mam mu powiedzieć ze to co innego hymn znowu bedzie stekał ze mam inne wybrać imię.Chyba zostanę przy Natanielu a wołać bede Natan

Stary 2013-12-10, 22:15   #4605
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
No faktycznie przegieli

Karolak gratki człowieczka

No nadal ma Po Tżcie chyba ale ciiii No ale po porodzie wszyscy chłopcy chyba mają duże, no takie opuchnięte

Altacet?
Możliwe, ale mam małe zaniki pamięci w ciąży. .
Stary 2013-12-10, 22:18   #4606
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
zapodasz fotkę albo chociaz linka

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

ja obejrzałam z nudów
koledzy w liceum jednej z moderatorek forum plotkowego tam grają zawsze mamy ubaw
Taka, tylko była w promocji za ok 60 zł
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kobiety//Moda dla kobiet w ci%C4%85%C5%BCy/Sukienki i sp%C3%B3dnice/112856/1
Stary 2013-12-10, 22:18   #4607
meniaa94
Wtajemniczenie

sylvuniaa u nas w rodzinie własnie na Nataniela wołamy Natan albo Natanielek bo dla nas to zdrobnienia tego imienia mimo,że Natan to inne imię Eh a tak mi się bardzo one podoba !

Dobra ide wgramolić się do łożka i spróbować zasnąc ... do jutra brzuchatki
Stary 2013-12-10, 22:24   #4608
gosius91
Zakorzenienie

Ojeeejku, jakich boli dostalam podbrzusza ;(

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:24   #4609
mala85
Raczkowanie

Oki zmykam spać, oczy same się zamykają.

Dobrej nocki

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

Stary 2013-12-10, 22:39   #4610
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
sylvuniaa u nas w rodzinie własnie na Nataniela wołamy Natan albo Natanielek bo dla nas to zdrobnienia tego imienia mimo,że Natan to inne imię Eh a tak mi się bardzo one podoba !

Dobra ide wgramolić się do łożka i spróbować zasnąc ... do jutra brzuchatki
Z tymi imionami to można czasem się pogubić
siostra synkowi dała na imię Jakub, ale wołamy Kuba, Kubuś
moja znajoma woła na synka Kubuś a mały ma wpisaną w metrykę Kuba, nie Jakub powstały dwa różne imiona na to wychodzi

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Taka, tylko była w promocji za ok 60 zł
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kobiety//Moda dla kobiet w ci%C4%85%C5%BCy/Sukienki i sp%C3%B3dnice/112856/1
nie mogę załadować
Stary 2013-12-10, 22:42   #4611
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
to lubisz takie żywsze kolory?

ja znowu odwrotnie, wszystko mi się podoba co kremowe, brązowe i beżowe, chyba mam uraz po siostrze, która do chłopca wszystko mega kolorowe kupowała - niebieskie i zielone, a do córci różowe mam dość dużo kolorowych ubranek po niej, niektóre do te kolory takie oczo..ebne, dlatego teraz patrzeć będę za beżami i szarościami
Kremy i beze tez mi sie podobaja. Chodzi mi tylko o to, ze taki jasny roz czy niebieski wyglada dla mnie jakby ubranko bylo juz tryliardylon razy prane...

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Wow a co za specjały przygotowalas?

Dziewczyny co do wlosow to niby rosna szybciej w ciazy i to nie tylko na glowie chociaz ja nie zauwazylam u siebie

Wlasnie zjadlam melona miodowego - mniaaaam uwielbiam

U mnie szaleja na glowie i na brzuchu niestety tez O dziwo przestaly rosnac na nogach, ale tam mialam depilacje laserowa to moze dlatego (chociaz nie skonczylam calej serii zabiegow).

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

lekki meszek? ja to mam istny tors niewiele mi do męża brakuje
O to to to! Nawet moja mama jak mnie dzis zobaczyla to powiedziala, ze wygladam jak szympans... Nie ma to jak wsparcie rodzicielki! Doceniam aspekty bycia w ciazy w zimie :P

Cytat:

A skąd wiesz? Mi brat mówił że niestety lepiej nie jeść, przy zwykłej morfo tez jest chyba cukier... A on w tym poniekąd siedzi

:
Duzo sie dowiadywalam w tym temacie, bo bardzo zle znosze pobieranie krwi na czczo (czesto mdleje). Pytalam i lekarzy i w laboratorium. W morfologii nie bada sie poziomu cukru, to osobne badanie. Ktos tu wspominal, ze jedzenie przed badaniem moze spowodowac lipemie. Owszem, ale nie po lekkim smiadanku, tylko po 3 daniowym obiedzie A pozatym dobre laboratorium jest sobie w stanie poradzic nawet i z taka probka, wszystko zalezy od sprzetu.
Stary 2013-12-10, 22:48   #4612
Ramona_85
Zakorzenienie

idę nynać, za 15 minut będzie mąż, to będe już w łożeczku ide jeszcze umyć zęby, bo już oczy mi się zamykają

dobranoc
Stary 2013-12-10, 22:55   #4613
ilkas
BAN stały

Buhahaha, bo padnę Nie wiedziałam, że wywołam taką sensację jednym obiadem
W sumie mąż ma na komórce nawet fote. Zamiast jeść to zdjęcie robił ..więc jak uda mi się od niego ją wysępić to wrzucę

A zrobiłam takie "placuszki" z piersi z kurczaka (zmielonej) i szynki gotowanej (pociachanej w paseczki). Do tego ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem. Ale głównie pewnie wrażenie na nim zrobiło ułożenie na talerzu. Bo ułożyłam na talerzu rucole tworząc koło, na tej rucoli połówki pomidorków koktajlowych (to polałam sosem sałatkowym). I teraz w środku tego koła ułożyłam te placuszki mięsne. No i z boku tego wszystkiego, równolegle te ćwiartki pieczonych ziemniaczków. Mąż powiedział, że wygląda jak w jakiejś restauracji..więc nie powiem..było mi mega miło
Aaa i do placuszków był sos...bardzo specyficzny. Sos sojowy+sos słodko kwaśny, do tego posiekane pistacje, i wcisnęłam jedną pomarańcz. Specyficzny...ale z mięsem komponował się pyysznie
No to tyle z obiadu

Aha, przepis z książki kucharskiej! Żebyście sobie nie myślały, że ja sama wymyślam takie dziwactwa
Miałam już iść spać, ale jak zobaczyłam poruszenie obiadem to musiałam Wam napisać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 07:25   #4614
martuszka0
Rozeznanie

Pallas Ril a laserowej depilacji nie trzeba jakoś powtarzać co jakiś czas?

ilkas na pewno było pyszne to wysęp fotke i się pochwal

gosiaczek ja też zawsze czekam do kolejnej wizyty, żeby tylko zobaczyć maluszka, ale nie nakręcam się, że coś może być nie tak... Zawsze jestem dobrej myśli, że dzidziuś jest zdrowy i dobrze się rozwija

Dzień dobry mamusie

właśnie sobie uświadomiłam, że za 2 tygodnie są święta jakoś tego nei czuję jeszcze... A jak u Was przygotowania?

za dzisiejsze wizyty i nieśmiało też proszę o kciuki

miłego dnia laski
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 07:28   #4615
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ja wymyśliłam, że można by je rozjaśnić wodą utlenioną. Można kupić taką więcej procentową niż normalnie. Koleżanka w ten sposób włosy na głowie rozjaśniała i w sumie z ciemnych do białego... no i woda taka bardzo osłabia włosy, co w przypadku brzucha jest plusem. Nie szukałam jeszcze informacji na temat jej szkodliwości, ale chyba nie znajdę...
Dobry pomysł

Dobry dzień

Niestety musialam zjesc z rana sucha bulke, bo tylko otworzylam oczy, poszlam sie myc zeby pobrac mocz to od razu zaczelam wymiotowac woda ktora pilam przez noc :-(
Odczekam chwilke, niech sie ułoży w brzusiu i lecę na pobranie.

Oczywiście kciuki za dzisiejsze wizyty trzymam

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-11 o 07:30
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 07:43   #4616
Aldrin
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Cytat:
u mnie wręcz odwrotnie, wyłazi tam, gdzie ściana jest najbardziej narażona na zimno, od strony południowo - zachodniej, nie jest niczym osłonięta, nawet mebli tam nie może być bo od razu grzyb
a najlepsze jest to, że prawie 2 lata w tym pokoju mieszkał teść i jestem w szoku, że nie poczuł stęchlizny z szafy
mąż posmarował ścinę unigruntem z tym środkiem przeciwgrzybicznym, dam znać, czy grzyb zniknął czy jeszcze tam jest
Kochana ja Ci tego dokładnie nie wyjaśnię, musiałabym tu Wam męża podesłać ale z tego co on mówi to jak dom jest za szczelny to robi się grzyb ale jak masz ścianę narażoną na ciągłą wilgoć to to samo się zrobi nawet bez ocieplenia, wtedy potrzebna jest dobra wentylacja, u nas jest podobnie stary dom i jak posadziliśmy drzewka obok domu i ściana nie ma dostępu do słońca to za meblami chciał się grzyb robić ale wiem, że mąż jakąś wentylacje w ścianie robił i teraz jest już ok

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Aldrin dzięki... A istnieje możliwość że mi to nie wyjdzie?? Gdzie kupujesz to ciasto francuskie ??
http://www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html

tutaj masz jeden z wielu przepisów ja robie mniej więcej podobnie i zawsze wychodzi ale mam to dłużej w piekarniku, bo boję się że pierś się nie przepiecze a do tego te ciasto nie jest jeszcze takie chrupiące ale to już w zależności od piekarnika

ciasto jest prawie wszędzie w wiejskim sklepie, w biedronce i w każdym hipermarkecie. Ja kupuje w biedronce bo tanie

Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie, używacie płynu do higieny intymnej? Jak tak to czy specjalny dla kobiet w ciąży ja mam z ziaji i właśnie mi się kończy i tak się zastanawiam, ale chyba nie musi być specjalny

Ja używałam green pharmacy bo miałam a teraz mam biały jeleń

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
jak ja Wam zazdroszczę moje paznokcie, owszem, pobijają życiowe rekordy długości, ale o włosach nie mogę tego w ogóle powiedzieć ciąża zmobilizowała mnie do powrotu do naturalnego koloru, ale zapuszczanie wcale mi nie idzie no chyba, że na nogach, tam to klęska urodzaju- nawet na udach mam takie jasne meszkowate włoski
a tak włoski rosną wszędzie i wyglądam jak małpka

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Ale zaszalałyście - 5 stron do nadrobienia miałam
Znów cichy wieczór z TŻ
Mama nadzieje, że nic poważnego

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Niestety musialam zjesc z rana sucha bulke, bo tylko otworzylam oczy, poszlam sie myc zeby pobrac mocz to od razu zaczelam wymiotowac woda ktora pilam przez noc :-(
Odczekam chwilke, niech sie ułoży w brzusiu i lecę na pobranie.

Oczywiście kciuki za dzisiejsze wizyty trzymam

Niech te wymioty już sobie idą

Wczoraj mąż mi wymył wszystkie okna, pierwszy raz w życiu a dzisiaj obiecał pizze zrobić już mi ślinka cieknie na samą myśl
Stary 2013-12-11, 07:58   #4617
meniaa94
Wtajemniczenie

Witam z rana
Ale czuje,że mi brzusio od środka się rozciąga .. myślałam,że z łozka to nie wstanę. Tż dalej smacznie sobie śpi,a mnie obudził psiak,chociaż i tak pewnie zaraz bym wstała
Nie wiem co dziś będziemy robić ... W następnym tygodniu idę dokupić resztę prezentów,czyli hantle dla tż, kosmetyki dla brata ciotecznego do koszulki i coś dla cioci ale nie wiem co ...
Może doradzicie mi co mogę dla niej kupić perfumy i kosmetyki odpadają,piżamy ma,ubrania też ma,książek nie czyta ... chodzi o niezbyt drogi prezent
Prezent dla brata rodzonego mnie ominie ... niestety nic mu i jego żonie nie kupuję przez to co zrobili,wiem,że to święta ale zachowują się jak nie powiem co ...

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Aldrin a dodajeś jakies pieczarki czy cebulkę ? Bo właśnie myślę też to zrobić i do tego jeszcze dodać paprykę cienko pokrojoną tylko nie wiem jak to upchnąc żeby nie wypadło
Stary 2013-12-11, 08:05   #4618
Nikii89
Zakorzenienie

Beatusia trzeba wszystkiego spróbować. Wezmę na małym kawałku ściany popsikam tym ACE i zobaczę czy coś daje czy nie.
A bo pokłóciłam się z nim.

Kaorlak no to też w sumie wiesz na „może” Ale najważniejsze że wszystko OK.
Dwa tygodnie zlecą szybko , ja musze czekać miesiąc :P

Kasian ja tak samo myślałam ale u Nas się nie sprawdziło bo Oskar biegał w majtkach i jak je zmoczył to nawet nie zauważył , a jak go próbowałam wysadzać to mega płacz, więc odpuściłam. Postanowiłam że zacznę po jego 1,5roczku a to była połowa października, akurat miał odparzoną pupę i biegał w majtkach w domu i wtedy już mu mokre przeszkadzało – przybiegał i podnosił nóżkę aby mu ściągnąć. I od wtedy kontynuujemy z małą przerwą jak był chory.

Magdi też bym się wkurzyła , ja w sumie się wkurzam jak Oskar dostaje słodycze od kogoś bez mojego pytania
za wizytę

Mala ja właśnie jak jechałam w pon na USG to mówiłam TŻ że do pierwszej ciązy podchodziłam na luzie , a teraz troszkę się więcej stresuje. Ale podejrzewam że to tymi początkowymi przygodami.

Ilkas brzmi pysznie

Martuszka ja też tego nie czuję. W sumie jakby był śnieg już to inaczej by się to odczuwało.

także za :
jjjustynaaa
martuszka
janeczka
dark lady

Dzień dobry
Dziś znów pobudka o 6.45 z hasłem Oskara "siku" :P

Muszę dziś poszukać dentysty który ma podpisaną umowę na NFZ , aby skorzystać z tego leczenia kanałowego za free. Zawsze to 200zł w kieszeni

Z TŻ nadal nie gadam i nie mam zamiaru póki mnie nie przeprosi i tak się zastanawiam czy robić dla niego obiad
Stary 2013-12-11, 08:14   #4619
agaaga89
Zakorzenienie

Kochane, gratuluję wczorajszych wizyt i nowo poznanego chłopca u Light przepraszam, jeżeli jeszcze któraś poznała a nie dotarłam do tego, nie zdążę nadrobić tyle
I oczywiście nowe kciuki za dzisiejsze wizyty, kolejny wysyp dobrych nowin napewno będzie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 08:30   #4620
Nikii89
Zakorzenienie

A no i dziś witam się w 18tc czyli 5 miesiąc

PS. podoba mi się ta reklama :

- Jasiu uważaj bo Cię prąd kopnie
- A to prąd jest zły??
- Prad jest dobry
- To dlaczego mnie kopnie?? Przecież się z nim nie przezywałem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości