|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Kaorlak najważniejsze , że dziecko zdrowe
|
|
|
|
#4592 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie cytowałam dziś dużo bo nie mam siły, ale nadrobiłam wszystko. Kupiłam siebie dziś spódniczkę w c&a ciążowa w promocji
|
||||
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
I po kapieli i suszeniu - nawet nie bylo tak zle.
Tylko po kapieli dostaje szalu, biega strasznie po calym mieszkaniu... Hehe. ![]() Leze juz, bo jutro mnie czeka dzien przy garach, maz zazyczyl sobie golabki bez zawijania na obiad Moze dziec popuka mamusie ? Ogladam m jak milosc - ktos to w ogole oglada? Pomalowalam pazurki, zwyklym lakierem z joko niby pisze ze przywraca naturalny kolor paznokcia, robia sie takie troche biale i tyle. Poluje na rimmela, ktory daje efekt jakbysmy mialy na paznokciach francuski yyyy pisze z telefonu i nie wiem czy dobrze teraz nazwe napisze, jest to chyba whintening czy cos takiego, widzialam na allegro, ale zas jednego lakieru mi sie nie oplaca zamawiac :p
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolak gratki człowieczka ![]() No nadal ma Po Tżcie chyba ale ciiii![]() Altacet?
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- ja obejrzałam z nudów koledzy w liceum jednej z moderatorek forum plotkowego tam grają zawsze mamy ubaw
|
|
|
|
|
#4596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie to jest to, że potem TŻ wraca z pracy, a Hania i tak chce być ze mną, potem zasypiać ze mną i w nocy ze mną.. no ale mój mąż mówi jak coś komentuję w tym temacie, że przecież zarabia na nas no i cóż.. nie mam z czym dyskutować. Cytat:
![]() Jutro oczywiście kciuki będą i czekamy na wieści ![]() Cytat:
Idę spać dziewczyny, głowa mnie trochę na wieczór przestała boleć, dobre i to jeszcze myślałam, że przed spaniem się dowiem co tam Ilkas zaserwowała dzisiaj na obiad ale nici z tego jak widzę Dobrej nocy |
|||
|
|
|
#4597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja wymyśliłam, że można by je rozjaśnić wodą utlenioną. Można kupić taką więcej procentową niż normalnie. Koleżanka w ten sposób włosy na głowie rozjaśniała i w sumie z ciemnych do białego... no i woda taka bardzo osłabia włosy, co w przypadku brzucha jest plusem. Nie szukałam jeszcze informacji na temat jej szkodliwości, ale chyba nie znajdę...
|
|
|
#4598 |
|
Raczkowanie
|
Oj kochane ale szalejecie
![]() Mnie troche wciagly porzadki przed swiateczne ![]() A tak chyba dobrze, mam wizyte 17 grudnia i chcialabym wiedziec co i jak i kto mieszka w brzusiu , bo wczoraj jak lało cały dzien to myslalam czy wszystko ok czy niema jakiegos innego sposobu by sprawdzic czy ktos tam jest czy sie rusza czy zyje i wogóle bo taka nie pewnosc macie tez tak ????niby nic powaznego sie nie dzieje niemam krwawienia brzuszek tam troche pobolewa zgaga caly czas ale ta niewiedza w takie ponure dni gdy sie jest samemu w domu dobija chce zobaczyc mojego babelka ????????To tyle mamuski ogolnie jest ok tylko tak jakos .......
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie i prośbę ... czy któraś mogłaby podać dobry i sprawdzony przepis na pierniczki ?
z góry dziękuję miałam iść spać ale nie mogłam zasnąć a dość miałam leżenia i na chwilkę wpadłam ... gosius91 mój york nienawidzi kąpieli ... ale jutro też wezmę się i go umyję bo śmierdzi już dla mnie bo dziś u rodziców zostaliśmy,tż nie miał siły iśc do domu po podróży i się walnął spać w moim byłym pokoiku no ... i jak suszę tego mojego Daffika to chce gryźć suszarkę tak już jej nie lubi wrrr ... teraz ledwo obcięłam mu włosy z łapek do zgięcia bo jak wychodzi na śnieg to strasznie się przylepiał i marzło mu to i doradzono mi żeby ściąć na krótko bo miał długie włosy ![]() A " m jak miłość " tak samo oglądam Magdi555 to naprawdę bardzo fajny prezent jak widzę ... po co tyle słodyczy,jakbyś chciała to byś sama kupiła takie jakie uważasz za słuszne ... a naprawdę mogli coś dokupić dla tych dzieci, masakra jakaś przecież nawet jakieś książki z kolorowankami mogli zakupić ... jakieś kredki co za rodzice ! Gosiiaczek właśnie miałam napisać,że jakoś dawno nie odzywałaś się i się zaczęłam martwić ... a co do niepewności,to czasem taka jest ... jak to mój ginekolog powiedział,trzeba czekać na ruchy dzidziusia wtedy rodzice odczuwają duży komfort bo jak dzidziuś się rusza to mają spokój,że jest ok . Też chciałabym widzieć moją niunię częściej,ale niestety wizyty mam co 3-4 tygodnie i trzeba jakoś czekać ... jeszcze musze poczekać 2,5 tygodnia wrr ale nie możesz się tak zamartwiać ! Z dzidzią jest wszystko dobrze, a też maluszek czuje że chodzisz smutna ! Jeszcze się nie obejrzysz a będziemy mieli swoje maluszki obok nas ! Szybciutko głowa do góry !
|
#4600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mąż w rozjazdach, jak wraca to jeszcze na kompa siada i dalej praca, Lena wtedy buntuje się przeciwko tacie i cały czas słyszę "mamo to", "mamo tamto", "ja chcę z mamą"...taty mogło by nie być, a mnie to wkurza bo nawet 5 min ciszy. Na szczęscie jest coraz starsza i więcej rozumie, no i potrafi coraz więcej samej zorganizować sobie czas. A TŻ zawsze z teorią zarania wyskakuje...Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje kochany robaczku
|
|
#4602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4603 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiiaczek nie ma za co i zawsze polecam się na przyszłość
no właśnie głowa do góry bo ...
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Beatusia10 skoro Natan a Nataniel to dwa rożne imiona to jak ja mam teraz nazwać synka ?:/ ech
Maź mowi ze Natan to dziwne imię i mu powiedziałam ze to skrót od Nataniela i stwierdził ze tak lepiej teraz mam mu powiedzieć ze to co innego hymn znowu bedzie stekał ze mam inne wybrać imię.Chyba zostanę przy Natanielu a wołać bede Natan ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Możliwe, ale mam małe zaniki pamięci w ciąży. .
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kobiety//Moda dla kobiet w ci%C4%85%C5%BCy/Sukienki i sp%C3%B3dnice/112856/1 |
|
|
|
|
#4607 |
|
Wtajemniczenie
|
sylvuniaa u nas w rodzinie własnie na Nataniela wołamy Natan albo Natanielek
bo dla nas to zdrobnienia tego imienia mimo,że Natan to inne imię Eh a tak mi się bardzo one podoba !Dobra ide wgramolić się do łożka i spróbować zasnąc ... do jutra brzuchatki
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeeejku, jakich boli dostalam podbrzusza ;(
|
|
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
Oki zmykam spać, oczy same się zamykają.
Dobrej nocki ![]() Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siostra synkowi dała na imię Jakub, ale wołamy Kuba, Kubuś ![]() moja znajoma woła na synka Kubuś a mały ma wpisaną w metrykę Kuba, nie Jakub powstały dwa różne imiona na to wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4611 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
O dziwo przestaly rosnac na nogach, ale tam mialam depilacje laserowa to moze dlatego (chociaz nie skonczylam calej serii zabiegow).O to to to! Nawet moja mama jak mnie dzis zobaczyla to powiedziala, ze wygladam jak szympans... Nie ma to jak wsparcie rodzicielki! Doceniam aspekty bycia w ciazy w zimie :P Cytat:
A pozatym dobre laboratorium jest sobie w stanie poradzic nawet i z taka probka, wszystko zalezy od sprzetu.
|
|||
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
idę nynać, za 15 minut będzie mąż, to będe już w łożeczku ide jeszcze umyć zęby, bo już oczy mi się zamykają
![]() dobranoc |
|
|
|
#4613 |
|
BAN stały
|
Buhahaha, bo padnę
Nie wiedziałam, że wywołam taką sensację jednym obiadem W sumie mąż ma na komórce nawet fote. Zamiast jeść to zdjęcie robił ![]() A zrobiłam takie "placuszki" z piersi z kurczaka (zmielonej) i szynki gotowanej (pociachanej w paseczki). Do tego ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem. Ale głównie pewnie wrażenie na nim zrobiło ułożenie na talerzu. Bo ułożyłam na talerzu rucole tworząc koło, na tej rucoli połówki pomidorków koktajlowych (to polałam sosem sałatkowym). I teraz w środku tego koła ułożyłam te placuszki mięsne. No i z boku tego wszystkiego, równolegle te ćwiartki pieczonych ziemniaczków. Mąż powiedział, że wygląda jak w jakiejś restauracji..więc nie powiem..było mi mega miło ![]() Aaa i do placuszków był sos...bardzo specyficzny. Sos sojowy+sos słodko kwaśny, do tego posiekane pistacje, i wcisnęłam jedną pomarańcz. Specyficzny...ale z mięsem komponował się pyysznie ![]() No to tyle z obiadu Aha, przepis z książki kucharskiej! Żebyście sobie nie myślały, że ja sama wymyślam takie dziwactwa ![]() Miałam już iść spać, ale jak zobaczyłam poruszenie obiadem to musiałam Wam napisać |
|
|
|
#4614 |
|
Rozeznanie
|
Pallas Ril a laserowej depilacji nie trzeba jakoś powtarzać co jakiś czas?
ilkas na pewno było pyszne to wysęp fotke i się pochwal gosiaczek ja też zawsze czekam do kolejnej wizyty, żeby tylko zobaczyć maluszka, ale nie nakręcam się, że coś może być nie tak... Zawsze jestem dobrej myśli, że dzidziuś jest zdrowy i dobrze się rozwija ![]() Dzień dobry mamusie właśnie sobie uświadomiłam, że za 2 tygodnie są święta jakoś tego nei czuję jeszcze... A jak u Was przygotowania? za dzisiejsze wizyty i nieśmiało też proszę o kciuki miłego dnia laski |
|
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry dzień ![]() Niestety musialam zjesc z rana sucha bulke, bo tylko otworzylam oczy, poszlam sie myc zeby pobrac mocz to od razu zaczelam wymiotowac woda ktora pilam przez noc :-( Odczekam chwilke, niech sie ułoży w brzusiu i lecę na pobranie. Oczywiście kciuki za dzisiejsze wizyty trzymam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-11 o 07:30 |
|
|
|
|
#4616 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tutaj masz jeden z wielu przepisów ja robie mniej więcej podobnie i zawsze wychodzi ale mam to dłużej w piekarniku, bo boję się że pierś się nie przepiecze a do tego te ciasto nie jest jeszcze takie chrupiące ale to już w zależności od piekarnika ![]() ciasto jest prawie wszędzie w wiejskim sklepie, w biedronce i w każdym hipermarkecie. Ja kupuje w biedronce bo tanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj mąż mi wymył wszystkie okna, pierwszy raz w życiu a dzisiaj obiecał pizze zrobić
|
||||||
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
Ale czuje,że mi brzusio od środka się rozciąga .. myślałam,że z łozka to nie wstanę. Tż dalej smacznie sobie śpi,a mnie obudził psiak,chociaż i tak pewnie zaraz bym wstała ![]() Nie wiem co dziś będziemy robić ... ![]() Może doradzicie mi co mogę dla niej kupić perfumy i kosmetyki odpadają,piżamy ma,ubrania też ma,książek nie czyta ... chodzi o niezbyt drogi prezent ![]() Prezent dla brata rodzonego mnie ominie ... niestety nic mu i jego żonie nie kupuję przez to co zrobili,wiem,że to święta ale zachowują się jak nie powiem co ... ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Aldrin a dodajeś jakies pieczarki czy cebulkę ? Bo właśnie myślę też to zrobić i do tego jeszcze dodać paprykę cienko pokrojoną tylko nie wiem jak to upchnąc żeby nie wypadło
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Beatusia trzeba wszystkiego spróbować. Wezmę na małym kawałku ściany popsikam tym ACE i zobaczę czy coś daje czy nie.
A bo pokłóciłam się z nim. Kaorlak no to też w sumie wiesz na „może” Ale najważniejsze że wszystko OK. ![]() Dwa tygodnie zlecą szybko , ja musze czekać miesiąc :P Kasian ja tak samo myślałam ale u Nas się nie sprawdziło bo Oskar biegał w majtkach i jak je zmoczył to nawet nie zauważył , a jak go próbowałam wysadzać to mega płacz, więc odpuściłam. Postanowiłam że zacznę po jego 1,5roczku a to była połowa października, akurat miał odparzoną pupę i biegał w majtkach w domu i wtedy już mu mokre przeszkadzało – przybiegał i podnosił nóżkę aby mu ściągnąć. I od wtedy kontynuujemy z małą przerwą jak był chory.Magdi też bym się wkurzyła , ja w sumie się wkurzam jak Oskar dostaje słodycze od kogoś bez mojego pytania za wizytę Mala ja właśnie jak jechałam w pon na USG to mówiłam TŻ że do pierwszej ciązy podchodziłam na luzie , a teraz troszkę się więcej stresuje. Ale podejrzewam że to tymi początkowymi przygodami. Ilkas brzmi pysznie ![]() Martuszka ja też tego nie czuję. W sumie jakby był śnieg już to inaczej by się to odczuwało. także za :jjjustynaaa martuszka janeczka dark lady Dzień dobry Dziś znów pobudka o 6.45 z hasłem Oskara "siku" :P Muszę dziś poszukać dentysty który ma podpisaną umowę na NFZ , aby skorzystać z tego leczenia kanałowego za free. Zawsze to 200zł w kieszeni ![]() Z TŻ nadal nie gadam i nie mam zamiaru póki mnie nie przeprosi i tak się zastanawiam czy robić dla niego obiad ![]() |
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, gratuluję wczorajszych wizyt i nowo poznanego chłopca u Light
![]() I oczywiście nowe kciuki za dzisiejsze wizyty, kolejny wysyp dobrych nowin napewno będzie
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
A no i dziś witam się w 18tc
![]() PS. podoba mi się ta reklama : - Jasiu uważaj bo Cię prąd kopnie - A to prąd jest zły?? - Prad jest dobry - To dlaczego mnie kopnie?? Przecież się z nim nie przezywałem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

wszystkich to dziwiło bo to raczej typowo świąteczna ozdoba 
ja mam z ziaji i właśnie mi się kończy i tak się zastanawiam, ale chyba nie musi być specjalny
Tylko po kapieli dostaje szalu, biega strasznie po calym mieszkaniu... Hehe. 
Pomalowalam pazurki, zwyklym lakierem z joko niby pisze ze przywraca naturalny kolor paznokcia, robia sie takie troche biale i tyle. Poluje na rimmela, ktory daje efekt jakbysmy mialy na paznokciach francuski 

Zła jestem, jak diabli - zwłaszcza, że te paczki robi rada rodziców
Oczywiście większość pochowałam, ale ile się oboje nadenerwowaliśmy...ehhhh, szkoda gadać
Tych słodyczy to na około 40zł jest. Można by 1/3 tego zakupić, jak już czują taka potrzebę, a za resztę książeczki, puzzle, gry...jest tyle opcji!
– rano raczej nie uda mi się tu zajrzeć.

macie tez tak ????niby nic powaznego sie nie dzieje niemam krwawienia brzuszek tam troche pobolewa zgaga caly czas ale ta niewiedza w takie ponure dni gdy sie jest samemu w domu dobija

za dzisiejsze wizyty i nieśmiało też proszę o kciuki