|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Oj gdyby to było takie proste polozyc się zLilką i czekac az zasnie..lezenie na łózku jej nie pasi,lulanie na rękach tez nie..jakąś godzinke temu lezała spokojnie bo jej uruchomiłam projektor tyle ze mój szanowny stwierdził ze za głosny jest i on nie moze zasnąć ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-10 o 23:39 |
||
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Rano wstaje, karmie dzieci i siebie, potem ogarniam dom, cwicze, idę na spacer, karmie dzieci, ogarniam dom i nagle okazuje się, ze już 19... Do tego wymyśliłam sobie przemeblowanie. A tz tak pracuje, ze go nadal nie ma, a wyszedl przed 6 rano... I żadnej pomocy od niego nie mam. No i tak coraz mniej czasu, żeby pisac ![]() Poza tym dół mnie straszny łapie i żyje myślą "byle do świąt"
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
dziś zakończyliśmy antybiotyk a mimo to Bartek dalej ma katar i czasem kaszle, poza tym robi kilka kup dziennie wszystkie kwaśne ze śluzem, żółte. Poza tym mimo że skończył wczoraj trzy miesiące to dalej ma problemy z gazami. Przypuszczam że to wina antybiotyków i braku osłony bo się głupia lekarza posłuchałam. Czekam na biogaie i oby to pomogło. Poza tym w poprzedni czwartek mały miał mieć drugie szczepienie ale nawet go nie zapisałam bo i tak by jego zdrowie na to nie pozwoliło i tak się zastanawiam jak długo jeszcze czekać? My dziś ubraliśmy choinkę bo się TŻ uparł Czytałam o waszych spacerach i u nas są minimum 5 razy w tygodniu i trwają 2-3h. Mały jest na nich super spokojny i albo śpi albo patrzy sobie grzecznie. Poza tym moje dziecko zrobiło się takie śmieszne że nie mogę z niego. Bez przerwy się uśmiecha, zaczyna się śmiać i piszczeć jak go coś bardzo rozweseli. Łapie już ładnie zabawki i coś kombinuje żeby je do buzi wsadzić ale jeszcze tego nie ogarnia ach to tyle. Oczywiście wszystko nadrobiłam.Poza tym po cichu liczę że w końcu TŻta olśni i mi się może w święta oświadczy? zdało by się po ponad sześciu latach. Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa! Nie wytrzymam. Za ścianą u sąsiada karaoke. Tak drą ryje, że ja zasnąć nie mogę, a Szymek się kręci i rozbudza co chwilę. Nóż kur... Jest środek nocy i środek tygodnia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Moj Jasiu wlasnie pierwszy raz w zyciu robi kupe w srodku nocy
Edit: i to taka ze mial ja na calym brzuchu po cyce i obydwu udach teraz oczy wielkie i imprezka... Edit 2: lozeczko + cieple mleczko = kimono w wydaniu Jasia . Ide spac dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
02.08.2006 r Ty i Ja... ![]() 29.09.2012 r Na zawsze razem.. ![]() Nasz Skarb: JAŚ 09.09.2013 ![]() Edytowane przez Madzia000 Czas edycji: 2013-12-11 o 03:18 |
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie te czasy gdy nocna zmiana urzedowała
moje dziecko ani myśli wstać, więc ja w kuchni z laktatorem urzęduję
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
U nas drugie nocne karmienie
Mam nadzieję, że Szymek szybciutko się naje i jeszcze szybciej zaśnie , bo ja padam na pysk.U sąsiada była policja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam karmić Emilkę, znowu się obudziła po 5
Dobra idę spać dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
przeczucia co do nocy miałam dobre
pierwsza pobudka o 22 i karmienie i tak do rana co 1,5 godziny praktycznie coś czuje ze dzisiaj padne a takie miałąm ambitne plany na dzisiaj...........
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie ma nocnej zmiany
dziś spala od 21, jadła o północy i teraz. A ja durna matka narzekam, bo jestem przyzwyczajona do dłuższego snu, ostatnio jadła 23 i 7...
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Moj spi 20:3-4/6. Nie wiem, od czego to zalezy, ile spi. Wczoraj probowalam nna piocha pokarmic, ale nie chcial.
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wspolczuje...Ps. Czemu czas Twojej wiadomosci pokazuje mi na 01.01.1970r ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
Podrozujesz w czasie
? Hihihi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecko przeżywa właśnie skok 12 tygodnia
Po wczorajszym dniu czuję się padnięta i mam wrażenie, że moje piersi odpadną Taka sytuacja jest już od 3 dni - zaczęło się w niedziele...wcześniej tak ładnie przesypiała w ciągu dnia nawet po 3 godz Dzisiaj karmiłam ją przed 6 a już słysze, że pojękuje Czuje, że czeka mnie dziś powtórka z rozrywkiJuż nie śpi
Edytowane przez agaabuu Czas edycji: 2013-12-11 o 07:13 |
|
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
z jednodniowym opoznieniem wrzucam obiecany przepis na szarlotke http://gingerbreath.blox.pl/2013/03/...to-kruche.html i na poduszeczki z jablkiem https://gotujmy.pl/poduszki-z-jablki...is,201972.html tylko jakbyscie robily to wezcie mniej jablek bo nie da rady tego zmiescic w 1 ciescie franc. albo wiecej ciasta, ja ostatnio robilam 4 jablka i 3 ciasta franc. sa przepyszne, polecam!
|
|
|
|
#3798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Michaś wstał o 7 , zjadł, teraz leży w bujaczku i walczy z snem , a matka trzyma kciuki żeby jednak się poddał i zasnął bo też chętnie bym jeszcze pospała ![]() w nocy obudził się o 2:30,zasnął o 4 ![]() Cytat:
ale narobiłaś mi ochoty na szarlotkę ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() u nas były 3 dni z rzędu takie łaskawe noce ,ale nie utrzymały się, poi co pobudka ok 2 i harce zaglądaj do nas częściej w miarę możliwości ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
kiedy Ty nie masz ambitnych planów podziwiam Cię ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- mój Syn dalej walczy wytrwale ,już myślałam że śpi ale to zmyłka była ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- chyba śpi , idę i ja w kimono
|
|
#3799 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Nie moge spac juz trzeci ranek...Zupelnie jak na poczatku ciazy. Janek chyba zakumal, że moze sterowac swoimi raczkami.Wpatruje ie w niw bardzo lapie np, mniw za koszulke i sie caly czas wpatryje.A najlepsza zabawka to moje cycki.Jak kolo niego leze to mi tam majda. Ok kiedy dzieci moga jesc owoce morza? |
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
Probowalam kremu emolientowego allerco, obawiam sie, ze to cos alergi czbego. Zobaczymy, co alergolog powie.
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Raczkowanie
|
Czy jeszcze jakas matka wariatka spi z dzieckiem na brzuchu;/ MAlego karmie okolo 20-21 i spi mi do 3 ale pozniej juz tak sie przyzwyczil ze sam nie zasnie;/ wierci sie i kreci ale jak tylko go wezme do siebie zasypia w kilka sekund. RATUNKU
jak go odzwyczaic ??? Moje flaki juz dlugo nie wytzymaja! 7kg malego czlowieka mnie szantarzuje a ja codziennie obiecuje sobie ze to ostatni raz i polegam znowu. TZa nawet wybuch bomby by nie obudzil a ja jestem tak ledwo zywa o tej 3 nad ranem ze wole go zabrac na ten brzuch niz sluchac skrzeku;p---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- aaa zaznaczam ze jak go odkladam to cwaniak sie budzi |
|
|
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dzięki za głaski. Beznadzieja z tym usypianiem i pobudkami Dzisiaj miałam ich tyle, że nawet już nie liczę.
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
agaabuu wywołuje Cię do tablicy
![]() ostatnio chyba umknęło Ci moje pytanko ![]() karmisz KP?bo Tosia ma juz 2 ząbki tak?to pewnie niezle boli co?bo mnie jak ugryzła Lila w paluta to myslałam ze zejde a co to by było jakbym kp karmił..przeciez to chyba idzie odgryźć suta nie?jak u Ciebie jest?uzywasz osłonek? ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Bajko pisz jak zareagowała Blanka na kotka ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Te lampeczki są rewelacyjne!Moze na przyszły rok się tez na takie zdecyduje.U Nas w tym roku okno skromnie ustrojone.Jedynie girlanda na karniszu oplątana lampeczkami i wsio. |
|
|
|
#3806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie nie cala noc. O 20 zasypia sam i spi w lozeczku. Dopiero po tym 1 dluzszym snie nie chce spac sam. Czyli od okolo 3:30, 4:00 Ja tez z nim zasypiam ale budze sie jak sie tylko poruszy po 2 jest mi straznie ciezko
Edytowane przez tigaaa814 Czas edycji: 2013-12-11 o 09:42 |
|
|
|
|
#3807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Antosi na razie się wybijają te ząbki na szczęście....i są one z tyłu na górze jakoś tak nietypowo ![]()
|
|
#3808 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
chyba o ten ci chodziło robiłam jeszcze z tego przepisu i oczywiście dawałam rózne rodzaje maki http://www.zajadam.pl/dobre-przepisy/pizza-ciasto
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo.
ale mam nerwówe ostatnio Andzia ,moja miłość tak mnie wczoraj wkurzyła ze normalnie aż sie wydarłam na nią. Chciałam wykąpać wczoraj dzieciaki razem, tż pojechał na zakupy. Andzia zaczęła sie wydzierać jak zobaczyła siusiaka marcina, ze ona sie boi i w ryk więc musialam odłożyc mokrego marcina na przewijak, wyjąć ją z wanienki, umyć na prędce małego i włożyć ją z powrotem a to wszystko w akompaniamencie ryku i mojego krzyku... az Marcin zrobil podkówkę w pewnym momencie i musiałam dwójkę uspokajać. ehh..ja nie wiem dziewczyny jak wy dajecie radę z dwójką rozrabiaków po kilkanaście godzin w ciągu dnia. eh.. muszę znaleźć jakieś ujście emocji, marzy mi się kilka dni odpoczynku od ciągłego zabiegania. Najchętniej nie zdejmowalabym z siebie i dzieciaków pidżamy i zaryglowała się na cztery spusty obecność tż w domu też by sie przydała, bo ostatnio tylko się mijamy w drzwiachCytat:
my wczoraj uznalismy z tż ze przy ciągłej gonitwie za robotą nie ma szans i sił na wypady jedyne o czym marzymy wieczorem to gorący prysznic i ciepła podusia.a co do spacerów to ja tez strasznie marzne brrr.. i nie chce mi się zwyczajnie wychodzić codziennie, wiec korzystam z tarasu i ogródka. |
|
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

ale to dlatego bo fajny pan jest 
moja tez na chwile sie przebudzila, ale zaraz zasnela tylko sie poprzeciagala.

29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013
, bo ja padam na pysk.

coś czuje ze dzisiaj padne a takie miałąm ambitne plany na dzisiaj...........

wspolczuje...

ale narobiłaś mi ochoty na szarlotkę 

więc musialam odłożyc mokrego marcina na przewijak, wyjąć ją z wanienki, umyć na prędce małego i włożyć ją z powrotem