Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 09:05   #211
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja co prawda dzis nigdzie nie bylam, ale zaczelam porzadkowac ciuszki po starszej corci Powiem tylko jedno, dzieki Bogu bedzie dziewczynka
Ile fajnych ciuszków!

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzisiaj wreszcie zobacze Kacperka na USG Ostatnio widzialam go w 7tc, bo potem juz mi nie pokazywali - takze jak to mowi moja siostra "jaram sie"
No i TZ pierwszy raz go zobaczy, bo tez nie chodzil ze mna wczesniej
O kurczę, to na pewno jesteś podekscytowana! Ja swoje co miesiąc oglądam (prywatnie oczywiście) a i tak za każdym razem nie mogę się napatrzeć .
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Lecę zaraz na USG W końcu zobaczę maleństwo.

Całą noc dokazywało, co się nie przebudziłam to czułam kopniaki. Chowało się przed badaniem czy co
A może szuka najlepszego profilu
Na pewno! za wizytę!

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jesteś mega! Ja będę miała chyba od 34 tyg spakowaną ze strachu
Ja też, jeśli nie wcześniej!

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
No nie wierzę własnym oczom, aż sprawdzałam, czy aby na pewno przejrzałam wszystkie posty z dzisiaj Żadnych raportów zakupowych dzisiaj dziewczyny? Lumpków? Ciuszków? Termometry się nie liczą :P
Eee... nie wierzę, że żaden ciuszek dzisiaj nie padł zaliczony :P
No dobra, to ja się poświęcę, i poszukam dziś dla siebie kozaczków .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:07   #212
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
A ja siedzę w ZUSie i czekam na komisję za 10 minut - trzymajcie kciuki!
Zdam relację po.
Trzymamy

Cytat:
Lecę zaraz na USG W końcu zobaczę maleństwo.
A może szuka najlepszego profilu
Coby dobrze wyjsc na zdjęciach

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
hej melduję się po wizycie
Fajnie, że wszytsko ok

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Yy nie wiem czym się różni tz mówi ze ma lepszy wyświetlacz. Rzeczywiście nawet nawet pod światło wszystko widać. Możesz ściągać co chcesz na komp i przerzucać z kompa jeśli na kobo nic nie znajdziesz polskiego. Ja tez wole papierowe aleczytnik ma ta przewagę ze wszystkie swoje książki mogę zabrać ze sobą i nie ważą 15kg.
Czytnik jest super- ja mam Kindla Paperwhite- tez czytam w słońcu i w kompletnej ciemności. Troche rzeczy po polsku ściągam z chomika, bo czasem nawet na czytniki są niepowydawane, zreszta "przerób" mam dośc duży.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Nie mam cukrzycy juppi! W nocy dostałam wyniki od mojej gin
Jadę zawieźć zwolnienie do pracy-
Gratulacje

Cytat:
Polski NFZ
Nauczylam sie cieszyc z tego ze lekarz mowil ze wszystko ok
Ale jezeli kiedys zdecyduje sie na drugie dziecko to od razu pojde prywatnie do ginekologa

Kciuki za piękne zdjęcia

Ja sie obudziłam ok. 6 rano, zanim jeszcze tż wstał do pracy, bo mi sie takie straszne bzdury śniły, że szok. Dzis byłam morderczynią i chowałam zwłoki jakiejs laski do samochodu, żeby je wywieźc i unieszkodliwić. Potem śniło mi się spotkanie po latach z chłopakiem z podstawówki w czasie którego poznałam jego żonę i w tym samym czasie ukradli mi rower, na którym przyjechałam... Ja nie wiem skąd mi się w głowie takie rzeczy biorą. Nie mogłabym śnić o karmieniu piersią albo o przytulaniu Emilki jak niektóre z Was???

I ostatnie dni mam takiego głoda, że masakra...
Stary 2013-12-11, 09:25   #213
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
To już widziałyśmy pokaż swoje lepiej
Chciałam Wam wstawić, ale mi się już wczoraj nie chciało

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A gdzie się wybierasz na Sylwestra?

Ja w niedzielę idę na Opowieść Wigilijną. Jak tak w domu posiedzę, to lubię czasem się zrobić i wyjść do ludzi, a już do teatru to najbardziej
A nic specjalnego, domówka-parapetówka u rodziny, ale własnie przyjemnie będzie fikuśniej się ubrać
A tej Opowieści Wigilijnej to straaasznie Ci zazdroszczę

Cytat:
ja co prawda dzis nigdzie nie bylam, ale zaczelam porzadkowac ciuszki po starszej corci Powiem tylko jedno, dzieki Bogu bedzie dziewczynka
No to wyprawka gotowa Córa rodziła się też jakoś na wiosnę? Bo chyba masz takie letnie ciuszki

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
hej melduję się po wizycie
dzidzia zdrowa, zbadana z każdej strony i jest super. Machała rączką, potem widziałam ja otwiera usta i wkłada tam paluszki
gratki za udaną wizytę i prawdopodobnie córeczkę drugą

Cytat:
Dzien dobry

Dzisiaj wreszcie zobacze Kacperka na USG Ostatnio widzialam go w 7tc, bo potem juz mi nie pokazywali - takze jak to mowi moja siostra "jaram sie"
No i TZ pierwszy raz go zobaczy, bo tez nie chodzil ze mna wczesniej
Trzymam kciuki bardzo mocno za Ciebie i pozostałe dzisiejsze wizyty!
Tż będzie zachwycony

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Nie mam cukrzycy juppi! W nocy dostałam wyniki od mojej gin

Ja dzisiaj z mamą i siostrą na zakupy kolejne przedświąteczne Muszę do H&M zajrzeć, może coś będzie fajnego już - bo jak nie, to jutro będę zmuszona jechaż jeszcze raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1897.jpg (39,6 KB, 46 załadowań)

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:26   #214
filupka
Rozeznanie

Dien dobry

oto moj wczorajszy zakup
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2013-12-10-22-09-24.jpg (37,8 KB, 41 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:26   #215
Ela87
Zakorzenienie

Hm, ale mam nadrabiania
Pozwólcie, ze zrobie to na raty
Szał zakupów był wczoraj? A ja kupiłam mięso mielone i wode tylko no i dzień wcześniej zamówiłam na allegro skarpetki dla siebie ale w czwartek (czyli jutro) jadę na miasto

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Pies wepchnął pod kanapę swoją kość a teraz udaje, ze nie może jej wydostać i piszczy. Chłopaki już śpią a ten koncert urządził. Czy on mysli, ze ja z tym bebzolem mam sie kłaść na podłodze i jej tam szukać
Wyrzucić kanapę. Ja miałam taką mini rogówkę, która w ogóle była nie używana i fretki mi non stop tam mięso znosiły ja musiałam się kłaść na boczku, latarka i kij w rękę i łowiłam codziennie. Wynieśliśmy ostatnią to rogówkę i mam spokój W miejsce rogówki trafi komoda, a w miejsce komody łóżeczko dziecia i mam spokój

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
A właśnie sprawdzam ten Twój kobo i nie kumam różnicy mdzy tym a kindle, a uważam, że może mogłabym wpisać do listu do Mikołaja
Bo rozumiem, że mogłabym polskie książki w pdf nabywać i się rozkoszować nimi? Wolę papierowe, no ale jak się nie ma co się lubi...akurat na obczyźnie to mogłoby zdać rezultat..
Nie wiem czy Kindle obsługuje PDF, czy trzeba jakoś formatować

Cytat:
łooooo to już nic nie kupujesz ??
Ja chcę ten dres pomarańczowo biały

Cytat:
A to i ja sie przyznam do czysto egoistycznych zakupow - kupilam te kalosze, ktore Wam pokazywalam
To musi byc cudowne uczucie miec suche stopy podczas ulewy
Ja zawsze dużo inwestuję w buty i nie mam problemu z mokrymi stopami
Uczucie ekstra

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:32   #216
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Czytnik jest super- ja mam Kindla Paperwhite- tez czytam w słońcu i w kompletnej ciemności. Troche rzeczy po polsku ściągam z chomika, bo czasem nawet na czytniki są niepowydawane, zreszta "przerób" mam dośc duży.

Ja sie obudziłam ok. 6 rano, zanim jeszcze tż wstał do pracy, bo mi sie takie straszne bzdury śniły, że szok. Dzis byłam morderczynią i chowałam zwłoki jakiejs laski do samochodu, żeby je wywieźc i unieszkodliwić. Potem śniło mi się spotkanie po latach z chłopakiem z podstawówki w czasie którego poznałam jego żonę i w tym samym czasie ukradli mi rower, na którym przyjechałam... Ja nie wiem skąd mi się w głowie takie rzeczy biorą. Nie mogłabym śnić o karmieniu piersią albo o przytulaniu Emilki jak niektóre z Was???

Ja sobie wybrałam takiego czytnika taniocha za 200 złotych i też wydaję mi się, że da radę - jestem szczęśliwa

Z tymi snami Jakiś freudowski psychoanalityk, to miałby na naszych ciążowych snach uzywanie

I też jem CO-CHWI-LĘ... musze na okrągło mieć coś w buzi i przeżuwać, bo nie wiem co ze sobą zrobić

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dien dobry

oto moj wczorajszy zakup
O, dokładnie taka mała czarna by mi się przydała... Super wygląda Ale w PL takich cen w dziale H&M mama nie uświadczysz. Tu zwykła koszulka z długim rękawem kosztuje 60 złotych.

Drugie serce
Stary 2013-12-11, 09:33   #217
Ela87
Zakorzenienie

Gratuluje udanej wizyty (uparta) i dla reszty dobrych wyników z badań

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja na tym etapie na usg nic nie widzę Same plamy tylko ostatnio dostałam zdjęcie profilu mojej małej, ale na ekranie to ja nic nie widzę...

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ale super Mi by tak nie wyszło

Stary 2013-12-11, 09:37   #218
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja zawsze dużo inwestuję w buty i nie mam problemu z mokrymi stopami
Uczucie ekstra
No jak sa porzadne buty to na pewno suchutko - ja kupuje duzo butow ktore szybko mi sie nudza, dlatego kupuje tanie badziewie, aby tylko ladne byly i jak najszybciej sie zniszczyly, zebym bez wyrzutow sumienia mogla kupic nastepne
Stary 2013-12-11, 09:39   #219
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

:
Można film nakręcić na podstawie takich snów
No ja z kolei szukałam relikwii jakiegoś świętego Chyba św Piotra jeśli dobrze pamietam) Bardzo niebezpieczna misja to była I skad sie to bierze nie mam pojęcia. Zadnego filmu nie oglądałam itp.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:44   #220
filupka
Rozeznanie

mmhym sliczna ta twoja chmurka
ja niestety nie umiem z filcu nic robic.

a w H&M akurat sie zaczynaja wyprzedaze i nawet sie zdziwilam ze tyle rzeczy dla ciezarnych bylo juz przecenionych. Ciesze sie z tej sukienki bo juz sie martwilam co zaloze na te swieta zeby ladnie wygladac ale tez zeby sie dobrze czuc

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:54   #221
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No jak sa porzadne buty to na pewno suchutko - ja kupuje duzo butow ktore szybko mi sie nudza, dlatego kupuje tanie badziewie, aby tylko ladne byly i jak najszybciej sie zniszczyly, zebym bez wyrzutow sumienia mogla kupic nastepne
Też bym tak chciała, zawsze coś nowego ale ja miałam wieczny problem z bolącymi stopami Nie mogłam nigdzie na dłuższy spacer wyjść, bo mnie stopy bolały. Jak zainwestowałam w porządne buty, tak problem znikł i teraz nie żałuję funduszy, bo i tak starczaja mi na 3-4 sezony
Mam jedne tanie trampki, kupiłam, bo mi się podobały, ale mogę w nich co najwyżej do sklepu pójść, bo od razu bolą mnie stopy

Stary 2013-12-11, 09:56   #222
thidien
Rozeznanie

witam się leniwie

nie przebiję Waszych snów, ale... w moim śnie mąż zakupił szlifierkę (no... kupiliśmy wczoraj :P jaram się opalarką, dzięki której już 4ty dzień skrobię futryny i drzwi z 3-4 warstw farby, która "narosła" przez te -dziesiąt lat, i wczoraj szlifierka zamieszkała u nas),
ale ta szlifierka była w kształcie... eleganckiego czarnego lakierowanego męskiego buta
oczywiście pomijając inne pierdoły "okołosenne", których już nie pamiętam, to tą szlifierką chciałam mu pomóc pod jego nieobecność i coś tam zeszlifować, ale... obcas tej buto-szlifierki zamieniał się w wodę :P niby się topił, ale wodniście :P:P:P
i postanowiłam ją schować na jakiejś komodzie za kwiatkiem, że niby nie zauważy, a ja w 'międzyczasie' nabędę nową, ale... mąż wrócił z pracy i zanim się nawet przywitał, to zaczął z tej komody wszystko wyrzucać, jakby robił porządki, i... wydało się :P
na szczęście nie był na mnie zły, a ja się zaraz obudziłam P:P:P:P:P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:03   #223
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Super Ci to wyszło Ja chyba zrobię w innych kolorach, żeby mi do pokoiku pasowało i mam "trochę" więcej liter.
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
witam się leniwie

nie przebiję Waszych snów, ale... w moim śnie mąż zakupił szlifierkę (no... kupiliśmy wczoraj :P jaram się opalarką, dzięki której już 4ty dzień skrobię futryny i drzwi z 3-4 warstw farby, która "narosła" przez te -dziesiąt lat, i wczoraj szlifierka zamieszkała u nas),
ale ta szlifierka była w kształcie... eleganckiego czarnego lakierowanego męskiego buta
(...)
Dobreee... potem napiszemy książkę z opowiadaniami ciążowymi na podstawie tych snów- to będzie bestseller
Stary 2013-12-11, 10:09   #224
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
A ja siedzę w ZUSie i czekam na komisję za 10 minut - trzymajcie kciuki!
Zdam relację po.
Trzymam kciuki

Cytat:
Coby dobrze wyjsc na zdjęciach

Ja już po wizycie i jestem zadowolona Dzidziuś waży ok 1 kg, jest ułożony główką w dół, płeć się potwierdziła i co najważniejsze nie widać u malucha oznak tokso
Tylko jak tak patrze na wagi waszych dzieci to moje jest najmniejsze

Teqiba wpisz mi proszę wagę 28t 4 d - 1000 g

A mam głupie pytanie Jak jestem w 28 t i 4 d to na tej siatce centylowej patrzę na 28 czy 29 tydzień Jak wy to sprawdzacie?

Co do głupich snów to ja chyba dzisiaj pobiłam swój rekord. Śniło mi się, że mam dwójkę dzieci dziewczynkę i chłopca. Oraz męża - ojca dzieci.
W śnie nagle po latach wróciłam do rodziny. Młodsze dziecko mnie nie poznawało, starsze wiedziało kim jestem, ale też jakoś nie było specjalnie ufne. Męża swojego w ogóle nie znałam
I miałam wejść w tą niby swoją rodzinę i normalnie z nimi żyć

Na szczęście się obudziłam i moje maleństwo akurat buszowało w brzuszku
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:12   #225
Madzia 90
Przyczajenie

Dzień dobry.

Ja mam wrażenie, że przechodzę znowu przez pierwszy trymestr. Ciągle mi się spać chce i przyznam się bez bicia, że dopiero teraz w łóżka wylazłam jeśli chodzi o sny to też mam strasznie głupie. Dziś przez całą noc szukałam skarpet narciarskich dla mojego męża- strasznie męczący sen

Będę mamą!
http://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73hs905hsj.png
Madzia 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:24   #226
Trisdom
Zadomowienie

Madzia, kozie mleko- no bestseller murowany
Stary 2013-12-11, 10:36   #227
amelka2006
Raczkowanie

Dziewczyny gratuluję wizyt i trzymam kciuki za następne. Teqiba poogladaj dziś Kacperka dokładnie.
Ja mam jutro usg połówkowe na Nfz. Prywatnie już miałam. Wczoraj zamowiłam szafę ogromną taką na 2, 20 szeroką. Dziś jadę do Leroy po farby do pokoju Amelki nowego. Na weekend mamy przeprowadzkę Amelki do naszej sypialni, a my przenosimy się do jej pokoiku. Już drżę na samą myśl. Szafa przed samymi świętami przyjdzie, więc znow będzie rewolucja. Na święta będę jak kocmołuch wyglądać ostatni. Bo nie mam się w co ubrać, ani czasu na zakupy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:54   #228
mmhym
Zadomowienie

Dzięki za miłe słowa o chmurce

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
Byłam pewna, że po wielokropku przeczytam "penisa"

Cytat:
Super Ci to wyszło Ja chyba zrobię w innych kolorach, żeby mi do pokoiku pasowało i mam "trochę" więcej liter.
No własnie u mnie pasuje róż, bo mam ogólnie szarości i dodatki w kolorach ciemnej fuksji. Nie wiem, co bym kombinowała, gdyby to syn miał być A w jakich kolorach planujesz? Z literakami - nie podołałabym Urszuli

I przy okazji polecę filc z empiku - fajny, sztywny i niezłe kolory do wyboru

Cytat:
Ja już po wizycie i jestem zadowolona Dzidziuś waży ok 1 kg, jest ułożony główką w dół, płeć się potwierdziła i co najważniejsze nie widać u malucha oznak tokso

A mam głupie pytanie Jak jestem w 28 t i 4 d to na tej siatce centylowej patrzę na 28 czy 29 tydzień Jak wy to sprawdzacie?
brawa ogromne! Kilogram stuknął

Mmhym wpisuje wagę

Ja patrzyłabym na 28 tydzień

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję wizyt i trzymam kciuki za następne. Teqiba poogladaj dziś Kacperka dokładnie.
Ja mam jutro usg połówkowe na Nfz. Prywatnie już miałam. Wczoraj zamowiłam szafę ogromną taką na 2, 20 szeroką. Dziś jadę do Leroy po farby do pokoju Amelki nowego. Na weekend mamy przeprowadzkę Amelki do naszej sypialni, a my przenosimy się do jej pokoiku. Już drżę na samą myśl. Szafa przed samymi świętami przyjdzie, więc znow będzie rewolucja. Na święta będę jak kocmołuch wyglądać ostatni. Bo nie mam się w co ubrać, ani czasu na zakupy.
Taka szafa to coś świetnego - ja mam szeroką 228 cm i nie wiem co bym bez niej zrobiła. Chyba na kartonach bym żyła.

Trzymam kciuki za bezstresową przeprowadzkę pokojową

Drugie serce
Stary 2013-12-11, 11:05   #229
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Jejku jakie to śliczne

Cytat:
Dien dobry

oto moj wczorajszy zakup
Bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Można film nakręcić na podstawie takich snów
No ja z kolei szukałam relikwii jakiegoś świętego Chyba św Piotra jeśli dobrze pamietam) Bardzo niebezpieczna misja to była I skad sie to bierze nie mam pojęcia. Zadnego filmu nie oglądałam itp.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
No masakra mi dzisiaj się parę rzeczy śniło .Między innymi, że poszłam na imprezę z babcią do kolegi , a wracałyśmy przez jakiś śmietnik, który był też cmentarzem cyganów i Oni byli chowani w ścianie na której wisiało mnóstwo krzyży w kolorach typu landrynkowy róż czy żółty jak kamizelki robotników .Powiedziałam babci, że oni tak lubią się obnosić i że musimy się pośpieszyć bo zaraz mój mąż wraca z pracy i jedziemy na dalszy ciąg imprezy na działkę no i się obudziłam

Cytat:

Gratulacje super że nie ma oznak tokso

Zdrzemnełam się teraz trochę i jak na złość co pół godziny ktoś dzwoni bo coś potrzebuje

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 11:07   #230
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Dien dobry

oto moj wczorajszy zakup

super!

ja wczoraj kupiłam taką na święta bo się rozciąga ładnie:
http://www.promod.pl/kobiety/sukienk...200133001.html

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:14   #231
margo80
Zakorzenienie

chmurka dla Uli - śliczna

wasze sny - powalające

mój przy Waszych -nuuuda :P śniło mi się, że w łazience miałam niedźwiedzia brunatnego, który mnie zaatakował, a jak udało mi się go raz walnąć, to zamienił się w brodatego faceta rozebranego do pasa :P
więcej nie pamiętam.

wstałam i patrzę, że mam jakieś dziwne placki czerwono/różowe na policzkach. nie swędzi mnie to, raczej jest suche i ściągnięte. wczoraj na noc użyłam nowego kremu. nie wiem, czy to przypadkiem nie jego wina. ale wygląda to dziwnie. teraz wszyscy będą myśleć, że będę miała córkę, skoro zbrzydłam :P

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:15   #232
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Trzymam kciuki

Co do głupich snów to ja chyba dzisiaj pobiłam swój rekord. Śniło mi się, że mam dwójkę dzieci dziewczynkę i chłopca. Oraz męża - ojca dzieci.
W śnie nagle po latach wróciłam do rodziny. Młodsze dziecko mnie nie poznawało, starsze wiedziało kim jestem, ale też jakoś nie było specjalnie ufne. Męża swojego w ogóle nie znałam
I miałam wejść w tą niby swoją rodzinę i normalnie z nimi żyć

Na szczęście się obudziłam i moje maleństwo akurat buszowało w brzuszku

gratuluję kilograma szczęścia!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:42   #233
asienka213
Wtajemniczenie

juz pol dnia zlecialo, a ja jeszcze nic nie zrobilam. Tz dopiero poszedl do pracy bo rano mielismy mnostwo rzeczy do zalatwienia

Gratuluje udanych wizyt i trzymam za wszytskie dzisiejsze

Cytat:
No to wyprawka gotowa Córa rodziła się też jakoś na wiosnę? Bo chyba masz takie letnie ciuszki
w polowie kwietnia, teraz tez mam tak termin

przepiekna chmurka moze bedziesz robic na zamowienia ja jestem pierwsza w kolejce tylko musze jeszcze imie wymyslec

Cytat:
łooooo to już nic nie kupujesz ??
Ja chcę ten dres pomarańczowo biały
jakos w to nie wierze, ze na nic sie nie skusze

Cytat:

swietne wiesci, zwlaszcza o toxo

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:43   #234
Ela87
Zakorzenienie

Koziemleko za wizytę.
Dzieciątko wcale nie takie malutkie. Troszkę poniżej 50 centylu Ale to się może też zmienić, bo u mnie inny centyl był w 22 tygodniu a inny teraz Jeszcze 21 idę na usg, więc ciekawe jaki wtedy będzie

Stary 2013-12-11, 11:44   #235
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

Wiesz, ze ja też...

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

No masakra mi dzisiaj się parę rzeczy śniło .Między innymi, że poszłam na imprezę z babcią do kolegi , a wracałyśmy przez jakiś śmietnik, który był też cmentarzem cyganów i Oni byli chowani w ścianie na której wisiało mnóstwo krzyży w kolorach typu landrynkowy róż czy żółty jak kamizelki robotników .Powiedziałam babci, że oni tak lubią się obnosić i że musimy się pośpieszyć bo zaraz mój mąż wraca z pracy i jedziemy na dalszy ciąg imprezy na działkę no i się obudziłam
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
mój przy Waszych -nuuuda :P śniło mi się, że w łazience miałam niedźwiedzia brunatnego, który mnie zaatakował, a jak udało mi się go raz walnąć, to zamienił się w brodatego faceta rozebranego do pasa :P
więcej nie pamiętam.

wstałam i patrzę, że mam jakieś dziwne placki czerwono/różowe na policzkach. nie swędzi mnie to, raczej jest suche i ściągnięte. wczoraj na noc użyłam nowego kremu. nie wiem, czy to przypadkiem nie jego wina. ale wygląda to dziwnie. teraz wszyscy będą myśleć, że będę miała córkę, skoro zbrzydłam :P
Padłam z tych snów....

A plamki to pewnie od kremu. Ja jestem wierna moim wynalazkom z biochemii urody. Własnie na nie nawróciłam szwagierkę i przyjaciółkę.

A chmurka moja.mimo że dla dziewczynki będzie w karmelowym- zielonym z jakimis kolorowymi dodatkami. Kolor fuksji z fioletem (uwielbiam)mam w sypialni, ale Emilkowy jest biały z dodatkami zupełnie w innej tonacji.
Stary 2013-12-11, 11:51   #236
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
jakos w to nie wierze, ze na nic sie nie skusze
To wyprawka w jakich rozmiarach?

Ja już mam dużo ciuszków i w lumpie już nie poszaleję, bo za dużo nie potrzebuje już. Brakuje mi tylko śpiochów i kaftaników, a tego w lumpie jeszcze nie widziałam Chyba, że będzie coś naprawde fajnego to się skuszę, ale ogółem jakby się uprzeć to ciuszków żadnych już nie potrzebuję

Stary 2013-12-11, 11:53   #237
czbasia
Zakorzenienie

Mmhym.. ale cudeńko.. JA kompletnie nie mam zdolności manualnych. Baaa….guzika zwykłego nie potrafie dobrze przyszyć. Zawsze od wewnątrz namotam nici
Tequiba… i rozumiem podekscytowanie bo naNFZ też chodzę.. Ale posiłkuję się prywatnie. Byłam w 12tc i niedawno w 27. A na NFZ na początku i pozniej dopiero w 21tc..
Koziemleko Gratuluję
Kolba i jak?? Skontrolowali już??
A sny mega!! U mnie pewnie dlatego, że najadam się przed snem. Normalnie nie jadałam kolacji a jak już to lekką a teraz jak się nie najem do w nocy albo ciut świt musze wstawać bo mnie ssie z głodu..

Dziś jade zapas mandarynek uzupełnić.. skończyły się wczoraj Mam nadzieję załapać się jeszcze na promo w kauffie bo za niewiele ponad 2 zł za kg a naprawdę pyszne były
I do Pepco podskoczę. Muszę się zorientować co tam jest i w jakich cenach dla maluszka..

Miłego dzionka

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2013-12-11 o 11:54
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:57   #238
teQiba
Moderator

Cytat:
Też bym tak chciała, zawsze coś nowego ale ja miałam wieczny problem z bolącymi stopami Nie mogłam nigdzie na dłuższy spacer wyjść, bo mnie stopy bolały. Jak zainwestowałam w porządne buty, tak problem znikł i teraz nie żałuję funduszy, bo i tak starczaja mi na 3-4 sezony
Mam jedne tanie trampki, kupiłam, bo mi się podobały, ale mogę w nich co najwyżej do sklepu pójść, bo od razu bolą mnie stopy
To faktycznie biedna jesteś z tymi stopami

Cytat:

To już działka mmhym

Gratuluje wspaniałych wieści

Ja też już po
Płeć potwierdzona Wszystkie parametry w normie
Kacper ewidentnie będzie synusiem mamusi - też nie lubi zdjęć i cały czas zakrywał buzię rączkami Tylko na jedno zdjęcie się odsłonił - i otworzył oczka Także bez rączek mamy tylko jedno zdjęcie - ale jakie!
26t4d - 1011g

250 zł nie moje, ale warto - miła atmosfera bez pośpiechu, no i widoki cudowne
Stary 2013-12-11, 11:58   #239
thidien
Rozeznanie

Cytat:
o, to by było ciekawe

swoją drogą rozumiem skąd szlifierka we śnie, ale elegancki but ostatni raz taki widziałam na własnym ślubie ;P (a nie, bym skłamała, na ślubie naszego świadka, 3 tyg po naszym :P )
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:07   #240
monkaa321
Zakorzenienie

Ale macie sny śmiałam się jak głupia a sikać mi się chciało

mmhym piękna chmurka

Cytat:
Nie wiem czy Kindle obsługuje PDF, czy trzeba jakoś formatować
obsługuje z tym, że czasem się tekst rozjeżdża

Cytat:
I też jem CO-CHWI-LĘ... musze na okrągło mieć coś w buzi i przeżuwać, bo nie wiem co ze sobą zrobić
a ja za to mam od wczoraj tak, że jak coś zjem to mi zaraz brzuch wyskakuje, cały napompowany i nie mam siły wcisnąć nic więcej a na tyyyle rzeczy mam ochotę a najgorsze jest to, że byłam w weekend w domu i dostałam całe torby słodyczy na mikołaja

koziemleko ale super wieści, już kilogram masz dobrze, że dziecinka zdrowiutka

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
To wyprawka w jakich rozmiarach?

Ja już mam dużo ciuszków i w lumpie już nie poszaleję, bo za dużo nie potrzebuje już. Brakuje mi tylko śpiochów i kaftaników, a tego w lumpie jeszcze nie widziałam Chyba, że będzie coś naprawde fajnego to się skuszę, ale ogółem jakby się uprzeć to ciuszków żadnych już nie potrzebuję
mi tż powiedział, że będziemy dostawać ubranka na bieżąco od jego szefa botam u niego w rodzinie siostra w grudniu rodzi, więc z czego wyrośnie mały to my dostaniemy więc też koniec z zakupami... A mi to taką frajdę sprawiało

czbasia ja wczoraj kupiłam 2 kg bo akurat jak weszłam to dowieźli nową palete a dzisiaj już połowy nie ma z tym, że mi się jakoś nie chce iść dzisiaj i jeszcze dokupić troszkę...

teQiba super wieści! zazdroszczę tych otwartych oczek ja też tylko prywatnie dzidzie mogę zobaczyć a prawdopodobnie już nie będę szła aż do porodu a miałaś to usg coś w stylu genetycznego? Czy tylko zwykłe usg? Bo u mnie takie usg bez oceny ryzyka kosztuje 150zł a genetyczne 250 a kiedyś jak poszłam na takie zwykłe to lekarz też małego dokładnie wymierzył i się zastanawiam czy takiego myku znowu nie zrobić
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości