|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Cytat:
![]() justynaaaa - najtańsze ciasto francuskie oferuje biedronka trzymamy z dzieciem kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
No właśnie! przeglądałam pierwszą stronę w nadziei, że uda mi się wyłapać jakieś dopisane maluszki i zastanawiałam się nad Princi
|
#4623 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam i czuję że będę miała siniaka, ręka mnie boli. Z moich żył nie chciała dziś krew lecieć :-(
No i wierciła mi, wierciła zawołała drugą pielęgniarkę i w końcu poleciało. Przyznałam się, zjadłam pół bułki to zapytała czemu tylko pół ![]() Przed zwykła morfologią można jeść, tylko przed glukozą nadczczo. :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Dzisiaj w nocy koło 24:30 doświadczyłam 1 raz takich fest mocnych kopniaczków i ruchów Synusia a teraz jeszcze śpi![]() Chciałam polecić lakier Catrice C01 i scream ice cream. Ma przepiękny kolor jasny mroźny/mleczny fiolet! Zdjęcie nie oddaje koloru do końca,bo komórka słaby ma aparat Trzeba malować 2-3 warstwy ale długo się trzyma i nie prześwituje. Ja się zakochałam
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile razy bym przez to zemdlała to nie zliczę
|
|
#4626 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ubranka dostanę, więc nie mam tutaj za bardzo wyboru co do koloru. A że przeważnie kupowała je moja mama to są one żywe i kolorowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2 tygodnie szybko zleci ![]() Cytat:
Jak ja wczoraj powiedziałam na usg, że wygląda jak potworek to lekarz dziwnie na mnie spojrzał Cytat:
![]() Do 17 już niedaleko. Jeszcze tydzień Cytat:
Czasem muszę wstawać w nocy i przegryźć coś, żeby rano nie było mi źle. A w torebce jak gdzieś idę to noszę… marchewki. Do słodyczy mnie nie ciągnie, ale uwielbiam marchewki, więc sobie podgryzam ![]() Cytat:
![]() Nie słyszałam tej reklamy, ale dobra ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
#4627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w nocy obudziło mnie takie uczucie- albo jeden mocny skurcz, albo jeden mocny kopniak. Nie pamiętam Wystraszyłam się, ale potem zasnęłam.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do słodyczy w ciąży ja też nie przepadam Cytat:
Miłego dzionka kochane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Martuszka,Justyna, Janeczka, DarkLady
![]() Cytat:
I gratuluję Kochana 5 miesiąca lolitka888 jak super bardzo przyjemny kolor lakieru, lubię takie ![]() Dzień dobry Dziś śniły mi się 3 śluby zupełnie dla mnie obcych osób i każdej parze miałam świadkować później byłam u wróżki, chociaż ona nie za wiele mi powiedziała o i jeszcze romantyczny spacer z tż na, którym podniecałam się muchomorami, które były pod wodą, że wyglądają pięknie i że to dziwne, że w tym roku tyle muchomorów
|
|
#4630 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koniecznie pokaż zdjęcie ![]() Cytat:
za ocieplenie stosunków A co się stało, bo przeoczyłam ![]() Cytat:
![]() Śliczny ten kolor - zapisałam ![]() Dziękuję za kciuki - dam głos po wizycie. Miłego dnia
|
|
#4631 | |||
|
Zadomowienie
|
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kobiety//Moda dla kobiet w ci%C4%85%C5%BCy/Sukienki i sp%C3%B3dnice/112856/1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4632 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i tak dziękuję Kochane za kciuki My już po wizycie wszystko w porządku, lekarka nie dopatrzyła się jakiś nieprawidłowości, miałam chwilowo stresa bo nie widziałam stópki jednej ale potem spytałam czy są obie i kamień z sercaNo więc..... co do płci to TZ pierwsze pytanie jakie zadał to czy chłopak czy dziewczynka i na początku powiedziała, ze musi skupić się na tym co ważne w tym usg a potem płeć. No i oglądała, oglądała, jeździła, jeździła po tym brzuchu i nic męskiego się nie dopatrzyła heheheheMoje przeczucie sprawdziło się, chyba bardziej sny )))))) No i jakoś tak ni stąd ni zowąd ubzdurałam sobie od kilku dni, że to będzie Maja TZ się śmiał a ja już się cieszę Majeczka, Majusia, Majka , Maja ))))))Lekarka nie powiedziała, ze to na 100 % bo nigdy nie ma 100% pewności, mamy jeszcze 27.12. wizytę na prenatalnym USG więc za kilkanaście dni )
|
|
#4633 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast tak jak pisalam jestem w szoku, bo bardzo slabo rosna na nogach, a pamietam ze w innych miejscach po 2 zabiegach nie bylo takiego efektu, wiec spisuje to na rachunek hormonow ![]() Cytat:
A tak w ogole szukalam tego lakieru bell glam wear 60 i nigdzie nie moge znalezc to jakas stara kolekcja?Ja dzis mam wizyte o 15. Niby duzo czasu a jakos tak sie z lozka nie moge wygramolic i nie wiem czy zdaze wszystko zrobic :P ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Snilo mi sie ze maz mojej przyjaciolki byl w ciazy z dwojka dzieci, z tym ze jedno bylo o miesiac starsze od drugiego. W ogole jak sie urodzily to od razu zaczely chodzic na dwoch nogach A w ogole to mieszkalismy wszyscy razem, my, oni i ich dzieci w hotelu w jednym pokoju i sprzataczka sie wkurzala, ze nie bedzie sprzatac po tych wszystkich porodach A na koniec okazalo sie ze sprzataczka byla dziekanem u mnie na Uniwerku i powiedziala, ze mi cofnie dyplom i bede musiala isc na studia jeszcze raz
|
|||
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Janeczko super, że wszytko w porządku
![]() Pallas ciekawe skąd takie sny haha
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
janeczko - to po
gratuluję Majeczki
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
janeczka
super, że z Mają wszystko ok super i zazdroszczę poznanej płci
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka...
Gratuluje poznanych plci... Ja bylam dzis na targu, kupilam bieznik na lawe bo stary juz brzdki, a na swieta sie przyda... i chcialam zaslonki no ale takich jak ja chce nie wyprodukowano jeszcze... Co dzis na obiadek macie? Ja wczorajsza grochowa i mielone zrobie. Kciuki za wizyty zaciskam mocno
|
#4638 |
|
BAN stały
|
No widzisz co ta ciąża robi z człowieka
Martuszka0 jej..u mnie przygotowań póki co brak Zero porządków, zero prezentów, zero gotowania, pieczenia itd. Planujemy na ten weekend ubrać choinkę. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Nikii89 uuu, jak już mu nie chcesz obiadu robić to musiał Ci nieźle zaleźć za skórę ![]() No i gratuluję 5 miesiąca Ja zaczynam 5 za dwa dni Janeczka7891 jej..ale fajnie, gratuluję córci A wiecie co..tak sobie ostanio myślałam, że rok temu na święta też byłam w ciąży.. Tylko wtedy zostało mi tylko 2 miesiące do porodu..teraz jednak jest jeszcze więcej czasu.. I wtedy tak sobie myślałam, że chcę już te święta 2013, że będzie Emilka..że będzie tak fajnie...ale nawet przez myśl mi wtedy nie przeszło, że ja będę z Emilką...i z Leosiem w brzuszku Ojej..aż się boję pomyśleć w takim razie co będzie w kolejne święta.... Aha, no i w załączniku obiecany niewyraźny obiad
|
|
|
|
#4639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4640 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę dzieciątko tak wstydliwe jak moje ![]() Cytat:
Cytat:
bo najłatwiej jest iść do sklepu i nakupować słodyczy Cytat:
poza tym ostatnio męża strasznie ignoruje, ale to też mojego M. wina, bo go drażni specjalnie i pozwala Igorowi na za dużo. Cytat:
![]() Cytat:
moja też należy to takich nazbyt szczerych osób . no ja przy Igusiu w lato nad wodą chodziłam w bluzkach i nie pokazywałam brzucha ![]() Cytat:
zatrzymałam się na umyciu sprzętu agd tydzień temu ![]() Cytat:
jakieś ramki na zdjęcia, album? nie wiem o jakiej kwocie mówimy.Cytat:
także już dłuuugo.co do wizyty, dobrze, że wszystko w porządku i gratuluję Majeczki ciekawe czy u mnie się Majcia ujawni czy Kacperek
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-11 o 11:01 |
|||||||||
|
|
|
#4641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak nic nie dydnało to pewnie już nie będzie ![]() Wrzuciłam do klubu swoje"zdjęcie weryfikacyjne" , ale się namęczyłam. Bez sensu z tymi linkami...
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas dzisiaj byłaby dobra noc, gdyby o 3.30 nie włączyła się zebra do skakania Fisher price i nie zaczęła grać od tego momentu Hania się co chwila wybudzała, w związku z czym ja też mam nauczkę, żeby co wieczór klikać wszystkie zabawki na OFF, swoją drogą my mamy duchy w chacie czy jak? ![]() Gosiiaczek, to norma, ja też tak mam i z Hanią też tak miałam, że dopóki nie zaczęłam czuć regularnych ruchów i rozpychania to miałam codziennie wątpliwości jakieś tam czy wszystko jest ok. Zresztą.. nawet jak te ruchy już były to się naczytałam, że musi być ileś tam w ciągu godziny i jak się nie doliczyłam to już panikowałam nawet wynalazłam na allegro jakiś sprzęt, na którym można słuchać tętna dziecka samemu w domu, ale stwierdziłam, ze to przesada. Nic się złego nie dzieje, wszystko jest dobrze, więc dlaczego miałoby coś być nie tak? wszyscy mówili mi, że w brzuchu mamy dzidziuś jest najbardziej bezpieczny i tego się trzymajmy ![]() Mała, no to przybij piątkę a jak u Was w weekendy? Też taki bunt na tatę? U nas jak już mąż poświęca małej czas to wtedy jest dużo lepiej Ramona no co Ty, nie słyszałam o imieniu Kuba ale to chyba nie jedyne „nowe” imię, dla mnie zawsze Bartek to był Bartosz albo Bartłomiej, a teraz widziałam też nową opcję – właśnie Bartek. Moja mama mówiła, że nawet jest imie Kasia samo, a nie Katarzyna, więc jak widać wszystko możliwe jest no ale jak dziecko można nazwać nawet Windows Microsoft to nic mnie nie zdziwi Ilkas no to WOOOOOW, szacun ja jestem za leniwa zdecydowanie na takie rarytasy Martuszka, ja sobie o świętach przypominam jak czuję zapach pierników prezenty mamy już prawie wszystkie, poza jednym dla taty, ale to jutro mąż kupi w Poznaniu, nawet papier kupiłam już do pakowania, ale jakoś nie czuję tego w tym roku. Może to dlatego, że wiem ile nas roboty czeka ![]() Aldrin my też mamy w planie robić pizze ale to dopiero w niedzielę, już odliczam dni ![]() Meniaa ciężko doradzić coś na prezent jak się nic nie wie o danej osobie zależy co ciocia lubi, czym się interesuje |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Nikii w sumie to jest fakt, że jak się dziecko latem posika to nawet nie poczuje
ech no dobra, dla mnie to jest ciężki temat i się boję tej nauki sikania, ale z drugiej strony.. nie znam zdrowego dorosłego, który sikałby w pieluchy, więc jestem dobrej myśli ![]() Kiepsko z TŻ, mam nadzieję, ze się ogarnie i się dogadacie Boski tekst z reklamy ![]() Lolitka bardzo fajny lakier, taki mroźny i strasznie Ci zazdroszczę tych ruchów ![]() Light mi się też podoba ta naklejka drzewko z sówkami, ja w ogóle kocham wzór sowy i my będziemy raczej robili pokój dla dzidzi w beżach też Selenity ale miałaś sen ![]() Janeczka, cudownie, ze wszystko ok. no i cóż… chyba można już gratulować córeczki tak? ![]() Pallas, mi się często śni, że mnie straszą, że cofną mi dyplom i będę musiała iść jeszcze raz na studia albo śni mi się, ze zrobili reformę edukacji i coś nowego dołożyli i muszę wrócić do LO KasiaB u nas dzisiaj na obiad krupnik zupa oczywiście Trzymam mocno kciuki za kolejne wizyty i czekam na wieści Miłego dnia dziewczyny ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() U nas zawsze mój tata jak składa życzenia świąteczne przy stole to coś napomni w stylu: i obyśmy w przyszłym roku byli może w większym składzie i mu się udaje tak wcelować w ostatnich latach jakoś No bo w 2011 zaszłam w ciążę w grudniu, więc na święta jeszcze nie wiedzieliśmy no więc 2012 był w większym składzie, no i teraz też większy skład, chociaż jeszcze w brzuchu
|
|
|
|
|
#4644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a skoro poruszyłaś ten temat- zaszłaś w drugą ciążę mniej więcej po pół roku, tak? bo mój mąż stwierdził, że jak urodzę, to będziemy robić zaraz drugie no i powiedziałam to wczoraj mamie, a Ona do mnie, że chyba nie wiem, co mówię, bo tak nie można, bo organizm musi dojść do siebie i pół roku to na pewno za mało, i w ogóle.. i szczerze mówiąc trochę się zdziwiłam, bo nie wiedziałam o czymś takim.. powiedz, jak to było u Ciebie?
|
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A może nie całe drzewko, a gałązkę- też jest taka możliwość
|
|
|
#4646 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki, juz mniej więcej wiem, o co kaman ![]() Cytat:
ale najlepsza moja przyjaciółka, jak w ciąży się tak ubierała, bo akurat w tym roku był szał na koszulki z myszkami miki, kaczorami itd. Cytat:
![]() Cytat:
![]() imię wybrane, to nie może być inaczej niż dziewczynka ![]() oj Ty apetyt robisz ![]() Cytat:
![]() wiem, że np. w USC babka nie chciała kuzynce wpisać Nicole, musiała podać Nikola. Znajoma chciała dać na imię córce Mercedes (z miłości do Janis Joplin), ale nie przeszło u nas |
|||||
|
|
|
#4647 |
|
BAN stały
|
Carmenaa_88 a co byś wolała...Majcię czy Kacperka?
Kasian86 hehe, nieźle Ja już się nauczyłam wyłączać wszystkie zabawki odkąd moje koty sobie np o 2 w nocy włączyły pianinko...![]() A jogurcik to Mili Jej..a ja dla męża w ogóle taki prezent wymyśliłam...pochłonie moje całe oszczędności...ale kurcze...tak mi się wydaje, że się chłopinie należy... On nic sobie ostatnio nie kupuje...a całą kase, wszystkie oszczędności wpakował w wykup drugiego mieszkania..potem w remont...teraz jak już niby skończyły się wydatki to trzeba kupić auto..więc będą co miesiąc raty do płacenia. No już nie wspominam o drugiej dzidzi...ale tutaj już ja postaram się ogarnąć wszystkie wydatki. Beatusia10 bo teoretycznie tak mówią, że powinno się dać odpocząć kobiecie.. Chodzi o to żeby organizm się dobrze zregenerował po ciąży która no nie oszukujmy się jest dużym obciążeniem dla nas. Dlatego mówi się że dobrze jest odczekać rok po porodzie..nabrać w tym czasie sił No ale u nas życie zdecydowało inaczej :P Zaszłam w ciążę dokładnie pół roku po porodzie. Pocieszam się tym, że dobrze zniosłam pierwszą ciążę, poród, połóg też ok – ogólnie zero jakiś problemów, szybko doszłam do siebie. Dlatego mam nadzieję, że mój organizm da sobie radę Ale jeśli miałabym podjąć świadomie decyzję o drugim dziecku (a zależało by mi na małej różnicy wieku między dziećmi) to myślę, że odczekałabym tak przynajmniej z 9-10 miesięcy po porodzie A swoją drogą coś też zaczynam mieć wkręta na sowy...jakoś tak co oglądam w necie to mi się podobają różne motywy :P |
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
hej
tak na wstępie to chce Wam powiedzieć.....
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni i ujawnionych płci
![]() ja juz się nie mogę doczekac kolejnej wziyty, więc jeszcze przed świętami będe wiedziała kto mieszka u mnie..... marze skrycie o córci wszyscy mi mówią dookoła że chłopak będzie.... ale wiadomo - najwazniejsze by było zdrowe...nie wiem czy oglądałyśćie wczoraj na Tvn był reportaz o tym chłopcyku, Dawidku który urodził się w 5 czy 6 mies. ... łzy mi aż płynęły... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

macie tez tak ????niby nic powaznego sie nie dzieje niemam krwawienia brzuszek tam troche pobolewa zgaga caly czas ale ta niewiedza w takie ponure dni gdy sie jest samemu w domu dobija 

mam dość dużo kolorowych ubranek po niej, niektóre do te kolory takie oczo..ebne, dlatego teraz patrzeć będę za beżami i szarościami 

później byłam u wróżki, chociaż ona nie za wiele mi powiedziała 

gratuluję Majeczki

bo najłatwiej jest iść do sklepu i nakupować słodyczy 

ale to chyba nie jedyne „nowe” imię, dla mnie zawsze Bartek to był Bartosz albo Bartłomiej, a teraz widziałam też nową opcję – właśnie Bartek. Moja mama mówiła, że nawet jest imie Kasia samo, a nie Katarzyna, więc jak widać wszystko możliwe jest
oj Ty apetyt robisz