Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 11:21   #4111
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Szaja jak się czujesz?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:23   #4112
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Aska właśnie wyrzuciłam ciążową piżamę Wiecie jak to z tym moim sąsiadem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:25   #4113
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Elllmi, Bokeh ;-) Pietraszko i żyrafka. Mina lekko zdziwiona

Elmi, a Ty wiesz spamiaro, że masz prawie 100postów więcej od drugiej na liście Bokeh?
On ma zawsze taki cudny przestraszony wyraz twarzy

Fakt, ellmi przyspamiła ostatnio

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę że powinna to napisać na FB, myślę że kupę ludzi by jej napisało że to lubi i zrobiłaby furorę (tak to działa? )

Uwielbiam Cie!

Ale Aska dzis wygrywa!!!! : hahaha:

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:26   #4114
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Fewciu

Hope, żyję, dzięki jest lepiej, ale migdały nadal ogromne i bolą :/ jak miałam 20 lat to trafiłam po anginie (zwykłej, nie ropnej) do szpitala, bo mi się powikłanie zrobiło i ropienie jakieś, miałam 3 razy na dobę zastrzyki i ciąć mnie chcieli :/ boję się tego...

Debrah, dobrze cię znów widzieć

Popatrz: http://wentylbezpieczenstwa.wrzuta.p...pelnosprawnych co sądzisz? wg mnie akcja zrobiona świetnie, delikatnie, subtelnie... nie jest niemiła ani dla uczestników akcji, ani nie jest nachalna dla odbiorców.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:30   #4115
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
KIJA, ja Cię nie chce martwić, ale fb powoli odchodzi do lamusa, teraz modny jest INSTAGRAM

Wlasnie, co jest grane z tym Instagramem?
U mnie na fb jest szal na to...

Olenko, wszystkiego, co najlepsze!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:33   #4116
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Chyba ząb wychodzi małej... Jakaś trójka czyżby? Od 4:00 do 8:00 było jęczenie, potem zasnęła i wstała o 9:00, padam na ryj, takie nocki to u nas ewenement. Wczoraj były 4 kupy, kiedy normą u nas jest 1, maks 2... Więc obstawiam zęby.
współczuje i przytulam- u nas też trojki idą, noc kooooszmarna

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

chodzi Ci o ta afere we Włoszech??

ja przechodzilam swinkę w lo, oj strasznie było
a co to za afera?

Aska jesteś najlepsza
dupa w majtkach czy bez ,duża czy mała, ważne żeby była czysta
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:33   #4117
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Buziole laseczki

az przeczytalam 2 strony tego forum kurna ale ze my takie france, no kto by pomyslal

Aha yeahhh Ty to masz pomysly ... Bokeh zrobisz nam artystyczna skarpete ... moge sie zalozyc ze dla Ciebie to pestka

A tak z Ciekawosci ma ktoras was instagrama ja nie zakladam, bo i tak fb cally dzien na kompie otwarty

Mloda mi wczoraj z pol godziny grasowala ale na szczescie usnela .. pobodke zrobila o 4, wypila 120 flaszki, nastepna o 7, znow 120 ... kurde i juz nie spala, a tu cimno faaak ... na szczescie tz sie nia zajal, bo ja udalam ze mnie boli brzuch, dupa sie odwrocilam i poszlam spac jeszcze ... co nie przeszkadzalo Tz mnie ... kurna sie budze tak mi cos dobrze, a ten se przygotowalem Ciebie to biore ... a mala w tym czasie
gzrecznie w lozeczku byla
MIalam nieprzyjemna sytuacje, dzieki bogu Tz byl .. zrobilam sobie kawe i postawilam ja na komodzie, odwrocilam sie na sekunde zeby wziac tel i tz sie drze, ze kawa ... a mloda na palcach juz ja sciagala ... dzieki bogu zdazylam zlapac i wylalo sie tylko troche ... na nia polecailo ociupinke na wloski i body .. przestraszyla sie, bo ja sie wydarlam z przerazeniem Blanka ... kurna byloby nieszczescie jakby tak caly kubek na nia polecial ....

A teraz sytuacja zenu oku ... mam takie spodnie ukochane z czasow ciazy, kt tz nienawidzi i mowi na nie obeliksy ... to sa takie wielkie czerwone flanelowe spodnie od pizamy w krate meskie ... sa na mnie luzne w pasie juz teraz ale znalazlam je ostatnio i zanim sie nie doprowadze do uzytku to w nich chodze z ranca ... Przyszedl listonosz, a ze michu byl w kiblu to ja musialam isc mu otworzyc ... paczke mial dla mnie, otwieram, podpisalam, mloda sie tam paleta miedzy nogami, koles do niej ze sliczna i macha do niej ... se mysle aaa dam mu ze 2 zety taki mily ... o tego oles mega wysoki, taki po 30 i przystojny .... podpisalam i mowie prosze sekunde zaczekac, odwracam sie do torby a mloda co ... cap mnie za spodnie i mi sciagnela do kostek ... stalam odwrocona do niego z gola dupa bo majtek nie zalozylam pod obeliksy ... laski kuwa jaki wstyd, a on tekst "noooooo warto bylo poczekac warto i taki usmiech " .... kuwa spalilam takiego buraka ze szok ... juz nigdy mu nie otworze, wole smigac z awizami na poczte ....
Padłam ze śmiechu
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:35   #4118
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

moja Hania ma nową umiejętność, ma takiego króliczka z którym śpi, zawsze się w niego wtula a dziś jak powiedziałam gdzie króliczek? to go wzięła i przytuliła i buziaczki mu dawała
Stary 2013-12-11, 11:35   #4119
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Elllmi, Bokeh ;-) Pietraszko i żyrafka. Mina lekko zdziwiona

Elmi, a Ty wiesz spamiaro, że masz prawie 100postów więcej od drugiej na liście Bokeh?

ale jej oczy wystają na boki taka mała się wydaje, czy to Pietraszek duży?

jeeeee, spamiary to MY

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja sobie zamówiłam

przez Was k.urwa! PRZEZ WAS!

widzę że chłopaki podobne ciągoty mają, Dawid jeszcze za gumki się ostatnio brał
a ja wytrwam w postanowieniu
to uważaj żeby dziurek nie narobił, bo będzie buuuuum

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny znowu mnie mniej ale jutro z samego rana lecę z Małym do pl, już na święta i teraz mam pakowanie, latanie jeszcze po sklepach bo ciągle czegoś zapominam
mi to się wydaje jak czytam Twoje posty, ze Ty tylko do Polski latasz

Cytat:
Aśka
Tak sobie myślę że powinna to napisać na FB, myślę że kupę ludzi by jej napisało że to lubi i zrobiłaby furorę (tak to działa? )

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
gorzej jakby ją listonosz zaprosił do znajomych i też by polubił
no raczej powinien być w znajomych Aśki, bo przecież nie każdy jej d.upkę widział ma chłop prawo

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ale instagram to prawie same zdjęcia, mnie on nie przekonuje. Na facebooku się coś dzieje ciekawego przynajmniej.
a instagram to z telefonu tylko, nie?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:36   #4120
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44110516]Fewciu

Hope, żyję, dzięki jest lepiej, ale migdały nadal ogromne i bolą :/ jak miałam 20 lat to trafiłam po anginie (zwykłej, nie ropnej) do szpitala, bo mi się powikłanie zrobiło i ropienie jakieś, miałam 3 razy na dobę zastrzyki i ciąć mnie chcieli :/ boję się tego...

Debrah, dobrze cię znów widzieć

Popatrz: http://wentylbezpieczenstwa.wrzuta.p...pelnosprawnych co sądzisz? wg mnie akcja zrobiona świetnie, delikatnie, subtelnie... nie jest niemiła ani dla uczestników akcji, ani nie jest nachalna dla odbiorców.[/QUOTE]

powiem ci że podziwiam dystans osób biorących udział. Ja chyba nie mam go tyle.
Brakuje mi na końcu jakiegoś hasła tam, żeby odbiorcy rozumieli o co z manekinami chodzi, własnie np to "who is perfect"?, wyjaśnienia jakiegoś?

Ale...mocne aczkolwiek nie przesadzone. Fajne.

W Pl swego czasu akcja była odnośnie niepełnosprawnych modelek reklamujących odzież, pewnie kojarzysz.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:39   #4121
elllmi
Zakorzenienie

nawijko, napisz po raz tysiąc pińcetny, jak robisz jaglankę zrobiłam dzisiaj Filipowi i jakoś mu nie podeszła i nie wiem, czy coś spaprałam, czy nie lubi jakaś taka sucha się zrobiła, jak trochę ostygła

Cytat:

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

o cholera

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
moja Hania ma nową umiejętność, ma takiego króliczka z którym śpi, zawsze się w niego wtula a dziś jak powiedziałam gdzie króliczek? to go wzięła i przytuliła i buziaczki mu dawała
ale słodko u nas jest stworek-potworek, smoczkiem się z nim dzieli

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:42   #4122
marsi11
Zakorzenienie

Oleńko,rok temu wyświetliła nam się waidomość na czerwono od Twojej mamy o Twoich narodzinach,dziś miaja roczek od tej cudownej chwili, pierwszy bardzo ważny roczek, oby wszystkie kolejne były dla Ciebie tak szcześliwe i pełne miłości, ściskam Cię serdecznie i przesyłam także gratulacje dla Twojej mamy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:43   #4123
aska27adopcje
Zadomowienie

Lady, ale pietraszko ma wloski fajne ... blondasek sliczny

Marsi dupa umyta rano, wiec nie jest tak zle

a tak wogole nie jest mi do smiechu juz, bo kilka paczek zamowilam na prezenty i bede musiala z mloda na poczte jechac .. a oze ten stary bedzie chodzil .... kurde wywalilabym te obeliksy ale one takie fajne sa, cieplutkie,mieciutkie ... no i wciazy nosilam, kurde sentyment mam
Stary 2013-12-11, 11:54   #4124
Lenova
Wtajemniczenie

Hejka
Witam się nieśmiało , staram się poczytać i nadrobić

Na początek pytanko (Szaja) : Czy to prawda, że jeśli dziecko "gada" po swojemu ale dużo to gorzej dla jego rozwoju mowy niż jakby mówiło mało a wyraźnie typu "mama", "baba", "tata" ???
Bo mój mąz dzisiaj opowiadał t. przez telefon, że Blanka dużo gada po swojemu, że nie wyraźnie, czasem jej się powie baba czy tata ale zazwyczaj to taki bełkot. I Ona powiedziała, że to nei dobrze i że późno się nauczy mówić przez to.

OLEŃKO wszystkiego naj naj naj !!!!! Oby każdy następny rok był równie cudowny i szczęśliwy jak ten !!!!!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:55   #4125
Konto usunięte

Cytat:

a co to za afera?

Aska jesteś najlepsza
a wiesz, tego to już nie napisała...

Cytat:

cudnie
Dorka dzisiaj w nocy, 4 rano, obudziła się i nie umiała usnąć, bach na brzuszek i leży i patrzy... podnosi głowę i widzi niekapek z piciem (na oparciu łóżka zawieszony), zaczęła iść w jego stronę (pełzać) patrzy na niego, na mnie, na niego... ewidentnie pokazywała że chce! no i dałam i piła :d

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
powiem ci że podziwiam dystans osób biorących udział. Ja chyba nie mam go tyle.
Brakuje mi na końcu jakiegoś hasła tam, żeby odbiorcy rozumieli o co z manekinami chodzi, własnie np to "who is perfect"?, wyjaśnienia jakiegoś?

Ale...mocne aczkolwiek nie przesadzone. Fajne.

W Pl swego czasu akcja była odnośnie niepełnosprawnych modelek reklamujących odzież, pewnie kojarzysz.
trzeba pod uwagę też brać, że to nie PL i pewnie niepełnosprawność jest postrzegana lepiej niż u nas.

ja to kojarzę: http://tvp.info/informacje/ludzie/dz...odelka/5753067
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:05   #4126
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hej

Po pierwsze buziaczki i życzenia samych cudownych chwil w życiu dla naszej rocznej Oleńki!!!!

Po drugie: Aska przez Ciebie wyślą mnie w pracy na komisję lekarską żeby mnie przebadali czy wszystko gra po kopułą bo jak je.butłam śmiechem przy wszystkich to masakra A po tym jak na pytania z czego tak się śmieję odpowiadałam że z niczego i znowu w smiech to już na bank mnie wyślą do psychiatry Nie- ne sprzedałam Twojej historii nikomu ale tak sobie myślę, że wśród rodziny i znajomych listonosza ta opowieść będzie długo krążyła

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Eee pokażcie te spodnie

insolito - takie ooo spodnie z szelkami, tu nówki na all http://allegro.pl/next-sign-jeansy-n...616927085.html. nie będę pisała lepiej ile ja zapłaciłam
Cytat:
no ale w sensie to nie jest tak że nie rozróżniasz i amen nie wiesz jaka to prawa a jaka lewa. Tylko nie ejst to takie automatyczne, jak np ktos mi powie że za regałem w sklepie skręć w lewo no to zanim tam dojde już wiem gdzie lewo. kurde cięzko to wytłumaczyć
hahaha to i ja się przyznam. Też tak mam Ja stosuję inna metodę, nie którą ręką piszę jak Wy tylko puszczam oczko i wiem wtedy że to oko co zamknełam to lewa strona

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale w sumie nie chodziło mi o taką sytuację jak Twoja...
bardziej o to, że z wygody, bo lepiej dać butlę...
Ja bym chciała już odstawić chyba właśnie tak dla siebie bo:
- Igi jest już duży i uważam że krzywdy bym mu odstawieniem już nie zrobiła
-nie mogę się ruszyć nigdzie, od razu po pracy muszę lecieć na łeb na szyję do domu
- nie mogę nigdzie wyjść wieczorem, spotkać się z koleżankami, na imprezę firmową itd.
No ale nie udało mi się to na razie....

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-12-11 o 12:18
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:05   #4127
s i l v e r
Zakorzenienie

Aniołek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-12-11 11.08.04.jpg (103,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-12-11, 12:07   #4128
Konto usunięte

Lenova :d nie ma absolutnie takiej zależności są dzieci (jak w wątku widać) które przed rokiem mówią kilka-kilkanaście wyrazów. Są i takie, które "mama" powiedziały pierwszy raz mając 17mcy (Agatka ) a dzisiaj im się buzia nie zamyka.

Ogólnie - każde gaworzenie jest dobre. Najczęściej koło 1rż dziecko zaczyna wypowiadać pierwsze słowa, ale jeśli tego nie robi a mamy pewność, że słyszy, i np. nadal jest na etapie gaworzenia lub własnych słowotworów to nic nie znaczy. Albo znaczy tyle, że obecnie w nosie ma rozwój mowy, bo skupia się na rozwoju ruchowym na przykład. Dużo ważniejsze jest, by dziecko na początku 2rż (13-18mc) wykonywało polecenia - to znak, że słyszy, ROZUMIE, przyswaja mowę, dźwięki. To tzw. słownik bierny. Moja Agatka nie mówiąc potrafiła wykonywać 2etapowe polecenia, np. idź do pokoju i przynieś misia, podejdź do stołu i połóż książkę. Na początku pojawienia się mowy charakterystyczne jest upraszczanie słów (to, że są dzieci które od razu mówią całość - to raczej wyjątki), czyli pi - pić, dzia - dziadek, miii - miś i tak dalej. Miaaa może być kotkiem na przykład, muuu - oznaczać krowę. Albo np. ko - mleko, tyty - buTY

I pamiętaj, że dziecko rozwija się skokami - jednego dnia nie mówi świadomie mama, za 2 dni zacznie nagle.
Stary 2013-12-11, 12:08   #4129
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A co to za cholerstwo? I musiałabyś odstawić małego, żeby wziąć leki?
mam problem z czerwieniem się a od jakiś dwóch lat jak tylko wyjdę na dwór na zimno a potem przejdę do ciepłego to od razu pojawiają się bąble które strasznie swędzą i wstrętnie wygladają :/
tak twierdzi pani dr :/
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Patrzcie jaka dzisiaj fajna data: 11.12.13.
O godz. 9.10 było: 9.10. 11.12.13.
I jeszcze o 14.15 będzie: 11.12.13 14.15.

Następne takie cuda za niespełna sto lat
faktycznie data spoko
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Bardzo bardzo współczuję.

Ja myślę jak Szaja. Dobrze robisz odciągając i nie dając czegoś - bo umówmy się, nie wszystko można dać dziecku, komp, szczotka od wc i inne zwyczajnie niebezpieczne rzeczy. Też zabieram Małą. Aczkolwiek ja robię tak, że zabieram z pomieszczenia, a potem już nie stwarzam sytuacji w której znów jest pokusa. Czyli laptop gdzieś wyżej, i inne.

Bo w przypadku tak Małego dziecka pokusa jest ogromna i emocje też - jeszcze rozumowo nie wytłumaczysz, kiedy rzecz jest blisko i pokusa za duża. Tak własnie jak Szaja pisze : jakby podsuwać kostkę czeko ale nie dać zjeść.
Da się te papiery i lapka gdzieś przełożyć?

Oczywiście zgadzam się z Wami do co konsekwencji - warto zacząć już teraz, bo to jest też nauka DLA RODZICA - potem łatwiej nie będzie
Ale do tego trzeba pamiętać o możliwościach dziecka i pamiętać, że najlepiej działa zabranie dziecka i odwrócenie uwagi

leżę i sikam!
Ale współczuję jednocześnie!

Kurdę, Nancy : też się zastanawiam kiedy padną komentarze typu "jeeeeszczeeee karmisz"?
Dziwi mnie to, 9-10 mczne dziecko za duże na kp?
ja myślę, że akurat dla tej pani dr, to nawet miesięczne dziecko byłoby za duże na kp :/ taki typ
Cytat:

a co to za afera?

Aska jesteś najlepsza
oo właśnie
Cytat:

Cytat:

a tak wogole nie jest mi do smiechu juz, bo kilka paczek zamowilam na prezenty i bede musiala z mloda na poczte jechac .. a oze ten stary bedzie chodzil .... kurde wywalilabym te obeliksy ale one takie fajne sa, cieplutkie,mieciutkie ... no i wciazy nosilam, kurde sentyment mam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:11   #4130
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale jej oczy wystają na boki taka mała się wydaje, czy to Pietraszek duży?

jeeeee, spamiary to MY

a ja wytrwam w postanowieniu
to uważaj żeby dziurek nie narobił, bo będzie buuuuum

mi to się wydaje jak czytam Twoje posty, ze Ty tylko do Polski latasz

no raczej powinien być w znajomych Aśki, bo przecież nie każdy jej d.upkę widział ma chłop prawo

a instagram to z telefonu tylko, nie?

doradzicie mi??? będe miec nową strone, ale chce tam przenieśc moja grafikę blogowa i troche ja ulepszyc... nie wiem jak które z tych 3? (to niekoniecznie finalne)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg by Magdalena Janosz.jpg (19,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg by Magdalena Janosz3kolor.jpg (22,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg by Magdalena Janosz3kolorciemniejsze.jpg (23,4 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-12-11, 12:13   #4131
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie mogę się otrząsnąć po tym....poryczałam się w pracy...
http://www.tvn24.pl/przez-lata-mieli...,378714,s.html
Stary 2013-12-11, 12:16   #4132
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Aniołek
cuuudna !!!! jakas mi taka do Hani podobna....
Stary 2013-12-11, 12:25   #4133
treselle0
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie 'powodzi', ... ale nie oszukujmy sie, mogłabym wiedzieć, który zawór łapać i co z Nim zrobic, zamiast leciec po sasiada
Fewciu niestety facet nie w moim typie, ale niezwykle sympatyczny

Bishonka
OluniaNajlepsze życzenia
Kija zawiodłaś mnie... teraz to chyba zostałam ostatnia żyjącą osobą bez facebooka
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:32   #4134
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Aniołek

Śliiiiczny aniołeczek

Nancy ja też jestem trądzikowa i niestety baba ma rację - nic z tym nie zrobisz dopóki karmisz/planujesz kolejne dziecko/jesteś w ciąży/karmisz... Olałam sprawę i na razie chodzę czerwona bo cóż mi pozostaje. Te leki są paskudne i absolutnie ich nie można w ciąży i przy karmieniu. Antybiotyki się bierze, czasem nawet parę miesięcy, jakieś maści dziwne, średnio to wszystko zresztą pomaga bo trądziku się nie da raz na zawsze wyleczyć z tego co kojarzę

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Tres nie martw się, moja teściowa też chyba nie ma
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:34   #4135
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!

dziękuuuuję bardzo za przyjęcie i za pamięć!

ale mam zamieszanie od rana właśnie zamawiam zaproszenia, i w ostatniej chwili TŻowi się odwidziało na szybko szukanie innych, bo musimy je mieć przed świętami, tu Ania rozrabia, tu ten dzwoni w sprawie zaproszeń, tu mój tata nie wie jak na imię ma jego siostra no masakiera!

Cytat:
Co do żłobka... to mam dobrą koleżankę która jest Panią w żłobku i powiedziała, że zanim zaczęła prace była bardzo na nie dawaniu dziecka do żłobka. A teraz mówi że dla dziecko to super sprawa, bo ma kontakt z rówieśnikami i w ogóle. Gdyby nie to że to przedszkole troche dalej, tzn w Kato ale trzeba by jechać busem (w moim przypadku busem..) jakieś 40 minut. To dała bym Hanie na np 3 h do żłobka, żeby poznała dzieci inne a nie tylko ciągle moja morda....
przepraszam ale

Cytat:
Blanka moja ięknie piła z niekapka, z łyżeczki czy z kubka. A wczoraj Panie w żłobku mi mówią, że Mała nie chce pic z niekapka, tylko zabiera butelki innym dzieciom Więc zaniosłam dzisiaj butlkę, piła, zabrałam niekapek, w domu z niego piła. Nic już nie rozumiem
wiesz, moja Ania nei chciała nigdy silikonowego smoczka, tylko lateksowego. Ostatnio byłyśmy u mojej koleżanki, która ma córkę z marca. Sobie pijemy kawkę, gadamy nagle patrzymy a tu... Ania ma smoczka Laury, a Laura smoczka Ani i nagle jej nie przeszkadzał silikonowy nie wiem kiedy się zamieniły, generalnie unikam takich zamian, no ale i tak już było po ptokach

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Podłączam się do pytania: Co kupujecie TŻ pod choinkę ? Szukam inspiracji
ja zamierzam kupić zegarek, i myślałam że za 400 zł to kupie super ekstra firmowy i wypaśny a tu jak się zaczęłam orientować, to tak jakbym masło chciała za 1zł kupić

Cytat:
u mnie też w łazience, zaczyna gryźć brzeg brodzika. i jej nie pozwalam to krzyk. Tylko ja np powiem stanowczo że nie wolno biorę zamykam łazienkę i idziemy do innego pokoju czy coś tam jej pokazuje. I zapomina.

Aśka nie pozwól sobie wejść na głowę. Bo to że teraz odpuścisz, to potem dziecko będzie wiedziało że jak długo pomarudzi to w końcu odpuścisz a jak od początku będziesz stanowcza to będzie wiedziała że nie znaczy ni i koniec.

U mojej kumpeli jest taka sytuacja, że jej 3 letni syn ją słucha jak są razem w domu to grzeczny słucha jej czegoś nie wolno to nie. A tylko przychodzi jego tata z pracy w dziecko wstępuje normalnie dzikus. Bo ojciec pozwalał mu na wszystko to on teraz to wykorzystuje, kładie się przy nim na podłoge, chce coś to płacze, zupełnie inaczej. Więc niech Twój tż nie fandzoli(pieprzy) głupot, że jestes wyrodna....
Ania obgryza...muszle! i też jej zabraniam różnych rzeczy, mówię do niej innym tonem itd. No nie dajmy się zwariować! Te nasze dzieci są mądrzejsze niż sobie myślimy.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
powiedz mu, że zaczyna mieć objawy jak dzieciaczki na zęby, więc jeszcze tylko rzadką kupę musi zrobić i mniej jeść

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ja rowniez przylaczam sie do buziakow dla roczniakowej Olci alez ten czas zapitala

Olu sto lat kochana!!!!!!!!!!

więc już oficjalnie otwarty sezon roczkowy? jak to zleciało!

Bishonka
- dużo siły dla was! bardzo mi przykro

Lady - kochana, trzymaj się tam bez mężula! A jeśli chcesz to możemy być z Anną czasoumilaczem w przyszłym tygodniu

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:43   #4136
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Illusion dawno nie obejrzałam nic tak wstrząsającego... Nie umiem nic napisać.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:45   #4137
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Doradzicie mi??? Będe miec nową strone, ale chce tam przenieśc moja grafikę blogowa i troche ja ulepszyc... Nie wiem jak które z tych 3? (to niekoniecznie finalne)
bokeh...3 !

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:46   #4138
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę jakaś rozmemłana jestem, 3ci dzień pobolewa mnie głowa i mam niechcieja..oby nie żadne choróbsko!

W kontekście kp to się zaczełam martwić - jeśli mnie choroba rozłoży np? eh cholera.
Książkę czytam, cieszę się bardzo że ją kupiłam.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:49   #4139
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44110516]Fewciu

[/QUOTE]

życzę, żeby szybko minęło i nic więcej się nie działo!

Cytat:

a weź.. po prostu na drugi raz oszczęć sobie zakładania czegokolwiek

Cytat:
Aniołek

Cytat:

doradzicie mi??? będe miec nową strone, ale chce tam przenieśc moja grafikę blogowa i troche ja ulepszyc... nie wiem jak które z tych 3? (to niekoniecznie finalne)
mnie się pierwsza ( Z LEWEJ ) podoba

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mogę się otrząsnąć po tym....poryczałam się w pracy...
http://www.tvn24.pl/przez-lata-mieli...,378714,s.html
oglądałam wczoraj "Uwagę" na ten temat.. wstrętne i bestialskie. Wyrźnąć s☠☠☠☠ieli..

Bokeh co do sukienusi Hani, która jest piękna kapnęłam się że mi nie zacytowało - może rajskiestópki i sweterek w kolorze kawy z mlekiem?

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie 'powodzi', ... ale nie oszukujmy sie, mogłabym wiedzieć, który zawór łapać i co z Nim zrobic, zamiast leciec po sasiada
Fewciu niestety facet nie w moim typie, ale niezwykle sympatyczny

Bishonka
OluniaNajlepsze życzenia
Kija zawiodłaś mnie... teraz to chyba zostałam ostatnia żyjącą osobą bez facebooka

MArsi i Pstryczkowa nie maja też - i żyją

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:49   #4140
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Aniołek

Cytat:
Śliiiiczny aniołeczek

Nancy ja też jestem trądzikowa i niestety baba ma rację - nic z tym nie zrobisz dopóki karmisz/planujesz kolejne dziecko/jesteś w ciąży/karmisz... Olałam sprawę i na razie chodzę czerwona bo cóż mi pozostaje. Te leki są paskudne i absolutnie ich nie można w ciąży i przy karmieniu. Antybiotyki się bierze, czasem nawet parę miesięcy, jakieś maści dziwne, średnio to wszystko zresztą pomaga bo trądziku się nie da raz na zawsze wyleczyć z tego co kojarzę

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Tres nie martw się, moja teściowa też chyba nie ma
a jaki typ trądziku masz i czy te maści coś Ci pomogły, czego używasz do codziennej pielęgnacji, bierzesz jakieś suplementy?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości