|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Szaja jak się czujesz?
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Aska właśnie wyrzuciłam ciążową piżamę
Wiecie jak to z tym moim sąsiadem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, ellmi przyspamiła ostatnio ![]() Cytat:
Uwielbiam Cie! ![]() Ale Aska dzis wygrywa!!!! |
||
|
|
|
#4114 |
|
Konto usunięte
|
Fewciu
Hope, żyję, dzięki jest lepiej, ale migdały nadal ogromne i bolą :/ jak miałam 20 lat to trafiłam po anginie (zwykłej, nie ropnej) do szpitala, bo mi się powikłanie zrobiło i ropienie jakieś, miałam 3 razy na dobę zastrzyki i ciąć mnie chcieli :/ boję się tego...Debrah, dobrze cię znów widzieć ![]() Popatrz: http://wentylbezpieczenstwa.wrzuta.p...pelnosprawnych co sądzisz? wg mnie akcja zrobiona świetnie, delikatnie, subtelnie... nie jest niemiła ani dla uczestników akcji, ani nie jest nachalna dla odbiorców. |
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na fb jest szal na to... Olenko, wszystkiego, co najlepsze!
|
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aska jesteś najlepsza ![]() dupa w majtkach czy bez ,duża czy mała, ważne żeby była czysta |
||
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Hania ma nową umiejętność, ma takiego króliczka z którym śpi, zawsze się w niego wtula a dziś jak powiedziałam gdzie króliczek? to go wzięła i przytuliła i buziaczki mu dawała
|
|
#4119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jej oczy wystają na boki taka mała się wydaje, czy to Pietraszek duży?![]() jeeeee, spamiary to MY ![]() Cytat:
![]() to uważaj żeby dziurek nie narobił, bo będzie buuuuum ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no raczej powinien być w znajomych Aśki, bo przecież nie każdy jej d.upkę widział ma chłop prawo![]() a instagram to z telefonu tylko, nie?
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44110516]Fewciu
Hope, żyję, dzięki jest lepiej, ale migdały nadal ogromne i bolą :/ jak miałam 20 lat to trafiłam po anginie (zwykłej, nie ropnej) do szpitala, bo mi się powikłanie zrobiło i ropienie jakieś, miałam 3 razy na dobę zastrzyki i ciąć mnie chcieli :/ boję się tego...Debrah, dobrze cię znów widzieć ![]() Popatrz: http://wentylbezpieczenstwa.wrzuta.p...pelnosprawnych co sądzisz? wg mnie akcja zrobiona świetnie, delikatnie, subtelnie... nie jest niemiła ani dla uczestników akcji, ani nie jest nachalna dla odbiorców.[/QUOTE] powiem ci że podziwiam dystans osób biorących udział. Ja chyba nie mam go tyle. Brakuje mi na końcu jakiegoś hasła tam, żeby odbiorcy rozumieli o co z manekinami chodzi, własnie np to "who is perfect"?, wyjaśnienia jakiegoś? Ale...mocne aczkolwiek nie przesadzone. Fajne. W Pl swego czasu akcja była odnośnie niepełnosprawnych modelek reklamujących odzież, pewnie kojarzysz. |
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
nawijko, napisz po raz tysiąc pińcetny, jak robisz jaglankę
zrobiłam dzisiaj Filipowi i jakoś mu nie podeszła i nie wiem, czy coś spaprałam, czy nie lubi jakaś taka sucha się zrobiła, jak trochę ostygłaCytat:
o cholera Cytat:
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Oleńko,rok temu wyświetliła nam się waidomość na czerwono od Twojej mamy o Twoich narodzinach,dziś miaja roczek od tej cudownej chwili, pierwszy bardzo ważny roczek, oby wszystkie kolejne były dla Ciebie tak szcześliwe i pełne miłości, ściskam Cię serdecznie i przesyłam także gratulacje dla Twojej mamy
|
|
|
|
#4123 |
|
Zadomowienie
|
Lady, ale pietraszko ma wloski fajne ... blondasek sliczny
Marsi dupa umyta rano, wiec nie jest tak zle ![]() a tak wogole nie jest mi do smiechu juz, bo kilka paczek zamowilam na prezenty i bede musiala z mloda na poczte jechac ..
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Witam się nieśmiało , staram się poczytać i nadrobić ![]() Na początek pytanko (Szaja) : Czy to prawda, że jeśli dziecko "gada" po swojemu ale dużo to gorzej dla jego rozwoju mowy niż jakby mówiło mało a wyraźnie typu "mama", "baba", "tata" ??? Bo mój mąz dzisiaj opowiadał t. przez telefon, że Blanka dużo gada po swojemu, że nie wyraźnie, czasem jej się powie baba czy tata ale zazwyczaj to taki bełkot. I Ona powiedziała, że to nei dobrze i że późno się nauczy mówić przez to. ![]() OLEŃKO wszystkiego naj naj naj !!!!! Oby każdy następny rok był równie cudowny i szczęśliwy jak ten !!!!! |
|
|
|
#4125 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
cudnie ![]() Dorka dzisiaj w nocy, 4 rano, obudziła się i nie umiała usnąć, bach na brzuszek i leży i patrzy... podnosi głowę i widzi niekapek z piciem (na oparciu łóżka zawieszony), zaczęła iść w jego stronę (pełzać) patrzy na niego, na mnie, na niego... ewidentnie pokazywała że chce! no i dałam i piła :d Cytat:
ja to kojarzę: http://tvp.info/informacje/ludzie/dz...odelka/5753067 |
|||
|
|
|
#4126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Po pierwsze buziaczki i życzenia samych cudownych chwil w życiu dla naszej rocznej Oleńki!!!! Po drugie: Aska przez Ciebie wyślą mnie w pracy na komisję lekarską żeby mnie przebadali czy wszystko gra po kopułą bo jak je.butłam śmiechem przy wszystkich to masakra A po tym jak na pytania z czego tak się śmieję odpowiadałam że z niczego i znowu w smiech to już na bank mnie wyślą do psychiatry ![]() insolito - takie ooo spodnie z szelkami, tu nówki na all http://allegro.pl/next-sign-jeansy-n...616927085.html. nie będę pisała lepiej ile ja zapłaciłam ![]() Cytat:
Ja stosuję inna metodę, nie którą ręką piszę jak Wy tylko puszczam oczko i wiem wtedy że to oko co zamknełam to lewa strona ![]() Cytat:
- Igi jest już duży i uważam że krzywdy bym mu odstawieniem już nie zrobiła -nie mogę się ruszyć nigdzie, od razu po pracy muszę lecieć na łeb na szyję do domu - nie mogę nigdzie wyjść wieczorem, spotkać się z koleżankami, na imprezę firmową itd. No ale nie udało mi się to na razie....
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-12-11 o 12:18 |
||
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek
|
#4128 |
|
Konto usunięte
|
Lenova :d nie ma absolutnie takiej zależności
są dzieci (jak w wątku widać) które przed rokiem mówią kilka-kilkanaście wyrazów. Są i takie, które "mama" powiedziały pierwszy raz mając 17mcy (Agatka ) a dzisiaj im się buzia nie zamyka.Ogólnie - każde gaworzenie jest dobre. Najczęściej koło 1rż dziecko zaczyna wypowiadać pierwsze słowa, ale jeśli tego nie robi a mamy pewność, że słyszy, i np. nadal jest na etapie gaworzenia lub własnych słowotworów to nic nie znaczy. Albo znaczy tyle, że obecnie w nosie ma rozwój mowy, bo skupia się na rozwoju ruchowym na przykład. Dużo ważniejsze jest, by dziecko na początku 2rż (13-18mc) wykonywało polecenia - to znak, że słyszy, ROZUMIE, przyswaja mowę, dźwięki. To tzw. słownik bierny. Moja Agatka nie mówiąc potrafiła wykonywać 2etapowe polecenia, np. idź do pokoju i przynieś misia, podejdź do stołu i połóż książkę. Na początku pojawienia się mowy charakterystyczne jest upraszczanie słów (to, że są dzieci które od razu mówią całość - to raczej wyjątki), czyli pi - pić, dzia - dziadek, miii - miś i tak dalej. Miaaa może być kotkiem na przykład, muuu - oznaczać krowę. Albo np. ko - mleko, tyty - buTY I pamiętaj, że dziecko rozwija się skokami - jednego dnia nie mówi świadomie mama, za 2 dni zacznie nagle. |
|
|
|
#4129 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mam problem z czerwieniem się a od jakiś dwóch lat jak tylko wyjdę na dwór na zimno a potem przejdę do ciepłego to od razu pojawiają się bąble które strasznie swędzą i wstrętnie wygladają :/
tak twierdzi pani dr :/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() doradzicie mi??? będe miec nową strone, ale chce tam przenieśc moja grafikę blogowa i troche ja ulepszyc... nie wiem jak które z tych 3? (to niekoniecznie finalne)
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie mogę się otrząsnąć po tym....poryczałam się w pracy...
http://www.tvn24.pl/przez-lata-mieli...,378714,s.html
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie 'powodzi', ... ale nie oszukujmy sie
, mogłabym wiedzieć, który zawór łapać i co z Nim zrobic, zamiast leciec po sasiada![]() Fewciu niestety facet nie w moim typie, ale niezwykle sympatyczny ![]() Bishonka Olunia Kija zawiodłaś mnie... teraz to chyba zostałam ostatnia żyjącą osobą bez facebooka |
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Śliiiiczny aniołeczek ![]() Nancy ja też jestem trądzikowa i niestety baba ma rację - nic z tym nie zrobisz dopóki karmisz/planujesz kolejne dziecko/jesteś w ciąży/karmisz... Olałam sprawę i na razie chodzę czerwona bo cóż mi pozostaje. Te leki są paskudne i absolutnie ich nie można w ciąży i przy karmieniu. Antybiotyki się bierze, czasem nawet parę miesięcy, jakieś maści dziwne, średnio to wszystko zresztą pomaga bo trądziku się nie da raz na zawsze wyleczyć z tego co kojarzę---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Tres nie martw się, moja teściowa też chyba nie ma
|
|
|
|
#4135 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
![]() dziękuuuuję bardzo za przyjęcie i za pamięć! ale mam zamieszanie od rana właśnie zamawiam zaproszenia, i w ostatniej chwili TŻowi się odwidziało na szybko szukanie innych, bo musimy je mieć przed świętami, tu Ania rozrabia, tu ten dzwoni w sprawie zaproszeń, tu mój tata nie wie jak na imię ma jego siostra no masakiera! ![]() Cytat:
Cytat:
i nagle jej nie przeszkadzał silikonowy nie wiem kiedy się zamieniły, generalnie unikam takich zamian, no ale i tak już było po ptokachCytat:
![]() Cytat:
i też jej zabraniam różnych rzeczy, mówię do niej innym tonem itd. No nie dajmy się zwariować! Te nasze dzieci są mądrzejsze niż sobie myślimy.Cytat:
Cytat:
Olu sto lat kochana!!!!!!!!!! ![]() więc już oficjalnie otwarty sezon roczkowy? jak to zleciało! ![]() Bishonka - dużo siły dla was! bardzo mi przykro ![]() Lady - kochana, trzymaj się tam bez mężula! A jeśli chcesz to możemy być z Anną czasoumilaczem w przyszłym tygodniu
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion dawno nie obejrzałam nic tak wstrząsającego... Nie umiem nic napisać.
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę jakaś rozmemłana jestem, 3ci dzień pobolewa mnie głowa i mam niechcieja..oby nie żadne choróbsko!
W kontekście kp to się zaczełam martwić - jeśli mnie choroba rozłoży np? eh cholera. Książkę czytam, cieszę się bardzo że ją kupiłam. |
|
|
|
#4139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44110516]Fewciu Hope, żyję, dzięki jest lepiej, ale migdały nadal ogromne i bolą :/ jak miałam 20 lat to trafiłam po anginie (zwykłej, nie ropnej) do szpitala, bo mi się powikłanie zrobiło i ropienie jakieś, miałam 3 razy na dobę zastrzyki i ciąć mnie chcieli :/ boję się tego...[/QUOTE] życzę, żeby szybko minęło i nic więcej się nie działo! Cytat:
![]() Cytat:
) podoba Cytat:
Bokeh co do sukienusi Hani, która jest piękna ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
MArsi i Pstryczkowa nie maja też - i żyją
|
|||||
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Wiecie jak to z tym moim sąsiadem 

jest lepiej, ale migdały nadal ogromne i bolą :/ jak miałam 20 lat to trafiłam po anginie (zwykłej, nie ropnej) do szpitala, bo mi się powikłanie zrobiło i ropienie jakieś, miałam 3 razy na dobę zastrzyki i ciąć mnie chcieli :/ boję się tego...
Jakaś trójka czyżby? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja nie zakladam, bo i tak fb cally dzien na kompie otwarty 

jakaś taka sucha się zrobiła, jak trochę ostygła

na szybko szukanie innych, bo musimy je mieć przed świętami, tu Ania rozrabia, tu ten dzwoni w sprawie zaproszeń, tu mój tata nie wie jak na imię ma jego siostra