Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 09:34   #4081
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

hope arka y lidla jest hitem, jak cyegos nie moyemz ynaleyc to na bank jest w arce hahaha wsyzstko tam wryuca

jak naprawic ta klawiature______

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:36   #4082
nancykenator
Zakorzenienie

Lady ctrl+shift
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:37   #4083
hope01
Zakorzenienie

Lady ctrl+shift

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:38   #4084
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Daria się obudziła o 6.00. Buszowała do 7.30 po czym zasnęła i spałyśmy do 10.00
Nawet nie wiem kiedy tz wyszedł do pracy.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
powiedz mu, że zaczyna mieć objawy jak dzieciaczki na zęby, więc jeszcze tylko rzadką kupę musi zrobić i mniej jeść

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jak coś wrzuca któras z nas to absolutnie niezbędne
O o o ! Tak!
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Nie cytuję bo nie mam już siły. Dziś miałam z Olim maraton po Galerii Katowickiej, no i szlag mnie tam trafia (dziewczyny ze Śląska, byłyście z wózkami?), poza tym dołączam do mistrzyń gracji bo w Rossie przy kasie wypadła mi z ręki paletka cieni i się potłukła więc musiałam wziąć dwie bo to na prezent było. Ale nie miałam nawet jak koszyka wziąć, bo w jednej ręce reklamówka z zakupami, drugą pchałam wózek a zakupy pod pachą... Oczywiście wszyscy obdarzyli mnie miną godną pożałowania
a ja jeszcze w ogóle nie byłam w tej galerii. Jest tam coś ciekawego??

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44107785]
Doszłam do wniosku że Bnkeh powinna nam zrobić artystyczne foto skarpetek, co wy na to? Bokeh, podejmujesz wyzwanie? [/QUOTE]
JESTEM ZA!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bylam po wyniki. Sa idealne, a lekarz sprawdzal wszystko, co tylko mogl.
za wyniki
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
KIJA, ja Cię nie chce martwić, ale fb powoli odchodzi do lamusa, teraz modny jest INSTAGRAM

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A co to ? Jestem w tyle. Pierwsze słyszę
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A kumajcie to, tyle czasu od odstawienia zrobil mi sie zator boli jak szlag :'( buuuuu

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
o ku.wa!! Współczuję

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A ja nie wiem co z naszymi drzemkami, z naszym snem nocnym Panie w żłobku trzymają drzemki, tyle, że Blanka śpi tam dwa razy po 30min. Pada o 19-20, a od 21 pobudki co 15 min. Jestem wykończona. Kiedy to się skończy? Do tego widze, że Blanka jest niewyspana, zmęczona... Czy tak dużo chcemy z M.?? Jednej spokojnej nocy....
Tłumaczę sobie, że to może też żłobek swoje robi, dużo nowych wrażeń, emocji i Niuńka odreagowuje w nocy...
Jejku masakra u Was z tymi nockami. Nie wiem co doradzić.... kurde dziwne że co 15 min się budzi ...
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
A teraz sytuacja zenu oku ... mam takie spodnie ukochane z czasow ciazy, kt tz nienawidzi i mowi na nie obeliksy ... to sa takie wielkie czerwone flanelowe spodnie od pizamy w krate meskie ... sa na mnie luzne w pasie juz teraz ale znalazlam je ostatnio i zanim sie nie doprowadze do uzytku to w nich chodze z ranca ... Przyszedl listonosz, a ze michu byl w kiblu to ja musialam isc mu otworzyc ... paczke mial dla mnie, otwieram, podpisalam, mloda sie tam paleta miedzy nogami, koles do niej ze sliczna i macha do niej ... se mysle aaa dam mu ze 2 zety taki mily ... o tego oles mega wysoki, taki po 30 i przystojny .... podpisalam i mowie prosze sekunde zaczekac, odwracam sie do torby a mloda co ... cap mnie za spodnie i mi sciagnela do kostek ... stalam odwrocona do niego z gola dupa bo majtek nie zalozylam pod obeliksy ... laski kuwa jaki wstyd, a on tekst "noooooo warto bylo poczekac warto i taki usmiech " .... kuwa spalilam takiego buraka ze szok ... juz nigdy mu nie otworze, wole smigac z awizami na poczte ....
POPŁAKAŁAM SIĘ ! Pewnie Tobie nie było do śmiechu ale czytając to przez 15 min się śmiałam i łezki mi leciały. A Daria widząc że mam atak śmiechu też zaczęła się ze mną śmiać
Masakra!! Ja bym się chyba spaliła ze wstydu

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-12-11 o 09:39
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:39   #4085
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
KIJA, ja Cię nie chce martwić, ale fb powoli odchodzi do lamusa, teraz modny jest INSTAGRAM
Nie ogarniam Instagramu
Cytat:
I co? Trzymalam sie wczoraj godzin drzemek i mlody pieknie spal, zasnal o 20, mleczko o 1,30 i 5,20, spalismy do 7,30 do idealu sporo brakuje ale troche rozwalony przez chorobe jest. W kazdym razie juz nie ma kaszlu, wczoraj katarku tez minimalnie, tylko cos ja sie wykurowac nie moge i jeszcze wszystko mnie tak boli ze cos okropnego :'(
Kurde ja chyba też powrócę do godzin spania bo teraz rozregulowane wszystko i przez to w nocy nie śpi.
Cytat:

A teraz sytuacja zenu oku ... mam takie spodnie ukochane z czasow ciazy, kt tz nienawidzi i mowi na nie obeliksy ... to sa takie wielkie czerwone flanelowe spodnie od pizamy w krate meskie ... sa na mnie luzne w pasie juz teraz ale znalazlam je ostatnio i zanim sie nie doprowadze do uzytku to w nich chodze z ranca ... Przyszedl listonosz, a ze michu byl w kiblu to ja musialam isc mu otworzyc ... paczke mial dla mnie, otwieram, podpisalam, mloda sie tam paleta miedzy nogami, koles do niej ze sliczna i macha do niej ... se mysle aaa dam mu ze 2 zety taki mily ... o tego oles mega wysoki, taki po 30 i przystojny .... podpisalam i mowie prosze sekunde zaczekac, odwracam sie do torby a mloda co ... cap mnie za spodnie i mi sciagnela do kostek ... stalam odwrocona do niego z gola dupa bo majtek nie zalozylam pod obeliksy ... laski kuwa jaki wstyd, a on tekst "noooooo warto bylo poczekac warto i taki usmiech " .... kuwa spalilam takiego buraka ze szok ... juz nigdy mu nie otworze, wole smigac z awizami na poczte ....
Ąśka chyba nikt Cię teraz nie pobije
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:40   #4086
aska27adopcje
Zadomowienie

Buziaczki urodzinowe dla naszego 1 roczniaka ...

Ciesze sie, ze was tak z ranca rozbawilam .... a ten listonosz naprawde przystojniak ... kiedys deli pisalam. ze nastepnym razem jak bedzie mial przyjsc to chociaz se oko pierdykne ... paczki zawsze nosi taki starszy gosciu ... chyba nie sadzicie, ze chcialam przyjac takie ciacho w obeliksach no to moja corka zadbala o to, zeby o nich nie pamietal
Stary 2013-12-11, 09:43   #4087
s i l v e r
Zakorzenienie

Oleńko!!! Solenizantko nasza! Już roczek za Tobą!WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 09:43   #4088
nancykenator
Zakorzenienie

Aśka a nie pomyślałaś, że go tym rozochociłaś, męża Twojego nie widział, co by to się działo jakby chciał zobaczyć jeszcze więcej
Stary 2013-12-11, 09:44   #4089
Ifwka
Zakorzenienie

100 lat dla Oleńki

Hej Dziewczyny u mnie masakry ciag dalszy, jedyny plus że wczoraj wreszcie zjadła na obiad pół słoiczka ( pierwszy raz od czwartku) ale ogólnie jedzenie i spanie mamy maksymalnie rozregulowane. Dzisiaj obudziła się po 3, zjadła, część zwymiotowała, i chciała się bawić, więc siedziałyśmy w łazience i układałyśmy moje kometyki na półeczce i tak do 4:40. Nie chciała dać się położyć w wózku ale była taka zmęczona że usnęła w wózku na siedząco. Masakra. Ja jestem wykończona. JEszcze się pokłóciłam prawie z Tż, bo ona płacze on wstał (a wrócił 0 1 z pracy dopiero) i mówi mi co mam robić... jakbym kur.a nie wiedziała. I on że on ją uśpi, wziął ją na ręce a ona jeszcze większy wrzask i już nerwowo się zaczyna robić, jeszcze mama swoje komentarze wtrąca zza ściany. Mówię mu Chłopie idź spać my sobiew radę damy no i póki siedziałam w łazioence i pozwalałam układac buteleczki puty było ok.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-12-11, 09:45   #4090
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Aśka a nie pomyślałaś, że go tym rozochociłaś, męża Twojego nie widział, co by to się działo jakby chciał zobaczyć jeszcze więcej
ale kurde za duzo juz nie zostalodo pokazania w sumie malo osob w moim zyciu taki widok mialo jak on

kuwa ja tu se zartuje, ale serio ja juz go nigdy nie wpuszcze ...bede zawsze udawac, ze mnie w domu nie ma chyba bym umarla ze wstydu przed nim, widzial moja gola dupe
Stary 2013-12-11, 09:48   #4091
Kija80
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Oleńki!

Aśka
Tak sobie myślę że powinna to napisać na FB, myślę że kupę ludzi by jej napisało że to lubi i zrobiłaby furorę (tak to działa? )
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 09:50   #4092
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
100 lat dla Oleńki

Hej Dziewczyny u mnie masakry ciag dalszy, jedyny plus że wczoraj wreszcie zjadła na obiad pół słoiczka ( pierwszy raz od czwartku) ale ogólnie jedzenie i spanie mamy maksymalnie rozregulowane. Dzisiaj obudziła się po 3, zjadła, część zwymiotowała, i chciała się bawić, więc siedziałyśmy w łazience i układałyśmy moje kometyki na półeczce i tak do 4:40. Nie chciała dać się położyć w wózku ale była taka zmęczona że usnęła w wózku na siedząco. Masakra. Ja jestem wykończona. JEszcze się pokłóciłam prawie z Tż, bo ona płacze on wstał (a wrócił 0 1 z pracy dopiero) i mówi mi co mam robić... jakbym kur.a nie wiedziała. I on że on ją uśpi, wziął ją na ręce a ona jeszcze większy wrzask i już nerwowo się zaczyna robić, jeszcze mama swoje komentarze wtrąca zza ściany. Mówię mu Chłopie idź spać my sobiew radę damy no i póki siedziałam w łazioence i pozwalałam układac buteleczki puty było ok.
może to przez zęby?
a tż chciał dobrze a wyszło jak zwykle :/
Cytat:
ale kurde za duzo juz nie zostalodo pokazania w sumie malo osob w moim zyciu taki widok mialo jak on

kuwa ja tu se zartuje, ale serio ja juz go nigdy nie wpuszcze ...bede zawsze udawac, ze mnie w domu nie ma chyba bym umarla ze wstydu przed nim, widzial moja gola dupe

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość

Aśka
Tak sobie myślę że powinna to napisać na FB, myślę że kupę ludzi by jej napisało że to lubi i zrobiłaby furorę (tak to działa? )
gorzej jakby ją listonosz zaprosił do znajomych i też by polubił
Stary 2013-12-11, 09:51   #4093
hje
Zakorzenienie

Cytat:
A kumajcie to, tyle czasu od odstawienia zrobil mi sie zator boli jak szlag :'( buuuuu
Mnie się zrobił zator po prawie dwóch miesiącach od odstawienia, gdzie przecież pokarmu nie miałam w ogóle, samoistnie zniknął Ale wystarczyły masaże ciepłą woda.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
helloł
ja chodzę na rzęsach dzisiaj
nie dość że jest chora, to jeszcze jej dwie 3 na górze idą !!! całą noc przewyła jakby ją za skóry obdzierali :/
do tego ten remont...ach, dobra dość marudzenia
Milego dzionka dziewczyny
zdrówka dla Ewci i niech zęby szybko wyjdą!

Cytat:
kota mi yepsula klawiature
Chciałam być błyskotliwa, ale widzę, że już nie muszę

Wpadłam przede wszystkim w wiadomym celu:
Oleńko kochana, 100 lat! Nasza pierwsza forumowa dziecinko!
To już się zaczęło...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:52   #4094
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
helloł
nie dość że jest chora, to jeszcze jej dwie 3 na górze idą !!! całą noc przewyła jakby ją za skóry obdzierali :/

Cytat:
a komentarz tz ... mowilem Ci wyrzuc te dziady ....
No i teraz muszę się z nim zgodzić
Cytat:
Elllmi, Bokeh ;-) Pietraszko i żyrafka. Mina lekko zdziwiona

Elmi, a Ty wiesz spamiaro, że masz prawie 100postów więcej od drugiej na liście Bokeh?
Jaki Pietraszko uroczy jest!! Słodziaaaaaak
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny znowu mnie mniej ale jutro z samego rana lecę z Małym do pl, już na święta i teraz mam pakowanie, latanie jeszcze po sklepach bo ciągle czegoś zapominam

Pozdrawiam serdecznie

Nadrabiam i zjada mi tyle cytatów że szok!
Stary 2013-12-11, 09:53   #4095
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:

Aśka
Kija w 1 dzien i nocke rozgryzlas FB

Ifwka strasznie wspolczuje nocki ... moze zeby ida
u mnie jest tak samo, tz sie madrzy mowi daj mi ja, a ona u niego na rekach jeszcze wiekszy ryk i sie do mnie wyrywa ...
Stary 2013-12-11, 09:53   #4096
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie wiem co napisać. Trafiłam do szpitala z krwotokíem no i okazało się że to poronieníe.

Wczoraj w nocy miałam zabieg. Zostałam jeszcze do jutra bo dostałam gorączki chyba z płaczu .

Byle do jutra bo strasznie tęsknię za córeczką.

To koszmar jakiś,mówię wam.

A myślałam że miesiączki dostałam.
bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej nie nadrobię, nie mam siły. Zabieg miałam dopiero koło 15, więc ja bez jedzenie, bez picia już umieralam. Zabieg trwał raptem 15 minut, ale udało się ten zastój rozbić.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Wracaj szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Noooo..Kija...za duzo jak na jeden dzień...będziesz miala koszmary...będą śniły Ci sie DWA SLOWA powtarzane w kółko: "LUBIĘ TO"... LUBIĘ TO"

Cytat:
a u lekarza cóż, przyjęła mnie pani dr, stwierdziła, co mi jest, ale ponieważ karmię (dużego człowieka jak się wyraziła) to nic mi nie może przepisać i całą zimę mam chodzić z bąblami na gębie.
I takie pytanie do dziewczyn, które nie karmiły w ogóle albo przestały? Czy któraś z Was zrobiła to dla siebie? albo z wygody?
Ale to co Ci jest?

Cytat:
Dzisiaj roczek Olenki???
Wszystkiego najlepszego sloneczko!!!!!!!!!!!! Nasza pierworodna corka forumowa
Przyłączam się! Oleńko wszystkiego najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a aśka posikałam się prawie ze smiechu:c ojest:
ja też, dobrze, że sama jestem w pokoju Wybacz Asiu, ale jak sobie to wyobrażę to nie mogę wytrzymać

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:57   #4097
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Ciesze sie, ze was tak z ranca rozbawilam .... a ten listonosz naprawde przystojniak ... kiedys deli pisalam. ze nastepnym razem jak bedzie mial przyjsc to chociaz se oko pierdykne ... paczki zawsze nosi taki starszy gosciu ... chyba nie sadzicie, ze chcialam przyjac takie ciacho w obeliksach no to moja corka zadbala o to, zeby o nich nie pamietal
Stary 2013-12-11, 09:58   #4098
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

to żeś se pierdykła

Stary 2013-12-11, 09:59   #4099
BlackSanctum
Zakorzenienie

Chyba ząb wychodzi małej... Jakaś trójka czyżby? Od 4:00 do 8:00 było jęczenie, potem zasnęła i wstała o 9:00, padam na ryj, takie nocki to u nas ewenement. Wczoraj były 4 kupy, kiedy normą u nas jest 1, maks 2... Więc obstawiam zęby.

Mam do Was pytanie - czy po mokrym kaszlu powinien zostać suchy i przez jakiś czas się utrzymywać? Bo mała taki ma i się zastanawiam, czy iść jutro do lekarza... Poza tym, ma jedynie trochę katarku i nic więcej... Cały czas jej daję Clemastin i Deflegmin jeszcze...

Cytat:
Ale instagram to prawie same zdjęcia, mnie on nie przekonuje. Na facebooku się coś dzieje ciekawego przynajmniej.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 09:59   #4100
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Aśka, mistrzyni moja

Cytat:
helloł
współczuję, trzymajcie się!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
PADŁAM!! ASKA-WYMIOLTLAS...JESZCZE TEGO TU U NAS NIE GRALI...lajzaz z listonoszem...tak pięknie mu się wypielas...

no nie? męża jej mało, skubana!

Cytat:

Elmi, a Ty wiesz spamiaro, że masz prawie 100postów więcej od drugiej na liście Bokeh?
świetny ci on!

Cytat:
Pierwsze słyszę, brzmi jak pentagram... Czy tam też muszę być bo inaczej nie istnieję czy na razie się obejdzie???
istniejesz, luzik, ja też nie mam i nie planuję

Cytat:
aska posikalam sie ye smiechu hahahahahaha

ide spac poki mlodz tey spi

kota mi yepsula klawiature
ctrl + shift

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny znowu mnie mniej ale jutro z samego rana lecę z Małym do pl, już na święta i teraz mam pakowanie, latanie jeszcze po sklepach bo ciągle czegoś zapominam

Pozdrawiam serdecznie
spokojnego lotu

Cytat:

Aśka
taaaak szybko się uczysz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:59   #4101
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no ale w sensie to nie jest tak że nie rozróżniasz i amen nie wiesz jaka to prawa a jaka lewa. Tylko nie ejst to takie automatyczne, jak np ktos mi powie że za regałem w sklepie skręć w lewo no to zanim tam dojde już wiem gdzie lewo. kurde cięzko to wytłumaczyć
Mam tak samo
Stary 2013-12-11, 10:05   #4102
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mam tak samo
też tak mam to jest takie chwilowe zaćmienie umysłu

Dominika

Alicja
Stary 2013-12-11, 10:05   #4103
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
może to przez zęby?
a tż chciał dobrze a wyszło jak zwykle :/

gorzej jakby ją listonosz zaprosił do znajomych i też by polubił
To by dopiero było
Cytat:
Ifwka strasznie wspolczuje nocki ... moze zeby ida
u mnie jest tak samo, tz sie madrzy mowi daj mi ja, a ona u niego na rekach jeszcze wiekszy ryk i sie do mnie wyrywa ...
Na pewno przez zęby, ale jak tak przechodzimy jedynki to aż się boję co będzie przy 3 i 4. Mi to tam nic, jakoś to przetrzymam ale ona tak się męczy, nie wie co się dzieje, coś jej nagle w buzi wyrosło... Wydaje mi sie że mniejsze dzieci jakoś łatwiej to znoszą, a moja prawie 10m i pierwszy ząb

Bishonka współczuję
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-12-11, 10:05   #4104
nancykenator
Zakorzenienie

Ewik mam trądzik różowaty :/
Stary 2013-12-11, 10:12   #4105
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za cholerstwo? I musiałabyś odstawić małego, żeby wziąć leki?

Dominika

Alicja
Stary 2013-12-11, 10:13   #4106
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
laski.ale.mam.wqurwa. poszlam z psem na prawoe godzine. wypilam herbe chce e sie isc kapac mloda zaczyna skrzeczec..to poszlam szybko do lazienki zeby myje i slysze tz ... a ten zamiaat ja uszuszac to do niej gada .. blanka.se siedzi w najlepsze i sie smieje ... rewela mega szczesliwa uspilam dzoecko o 19,30 ... to ma teraz powera zeby skakac po.lozku. ale twardo.lezymy i szuszamy ... tzn ja bo tz juz padl ... ciemno jest to mloda soe boi.z lozka zejsc ....

Aga ciezko mloda. wziac do.innego pokoju bo mamy 1
mój często robi tak samo... tylko to chyba wynika z tego że ich nie widza całe dnie...

a co do histori z obeliksami umarłam ze smiechu !!!!! hahahahahaha, bidulko Ty

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Nie cytuję bo nie mam już siły. Dziś miałam z Olim maraton po Galerii Katowickiej, no i szlag mnie tam trafia (dziewczyny ze Śląska, byłyście z wózkami?), poza tym dołączam do mistrzyń gracji bo w Rossie przy kasie wypadła mi z ręki paletka cieni i się potłukła więc musiałam wziąć dwie bo to na prezent było. Ale nie miałam nawet jak koszyka wziąć, bo w jednej ręce reklamówka z zakupami, drugą pchałam wózek a zakupy pod pachą... Oczywiście wszyscy obdarzyli mnie miną godną pożałowania

Widziałam się dziś z tżtem jakieś 10 minut i już zdążył mnie wpienić...

A, patrzcie co znalazłam: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5362334

takie jesteśmy, o!
masakra z wózkiem !!!!!! projektowali to chyba jacyś bezdzietni debile ! jedna winda na dół tzn tylko z jednej strony galerii, a na dole smyk, rossman haha dobre. Szlag mnie zawsze trafia jak mam tak kursowac góra dół. W galeri krakowskiej jest zupełnie inaczej, nie trzeba iść w jakies wyjście ewakuacyjne żeby windą pojechać tylko są na głównym placu zaraz przy schodach ruchomych....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44107785]Nancy ale butelka nie jest latwhejsza.

Doszłam do wniosku że Bnkeh powinna nam zrobić artystyczne foto skarpetek, co wy na to? Bokeh, podejmujesz wyzwanie? [/QUOTE]

podejmuje dajcie mi chwile, tzn dłuższą bo teraz z Hanią sie będę bawić :P

Cytat:

chcę żyrafę !!!

hah Ems

Cytat:

Aśka
zaczynasz czaić czaczę

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mam tak samo
to piona !

OLEŃKO !!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 1SZYCH URODZINEK
Stary 2013-12-11, 10:14   #4107
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
oj, współczuje

Iwfka a moze by się przejść z małą do lekarza jednak...?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 10:17   #4108
hje
Zakorzenienie

Patrzcie jaka dzisiaj fajna data: 11.12.13.
O godz. 9.10 było: 9.10. 11.12.13.
I jeszcze o 14.15 będzie: 11.12.13 14.15.

Następne takie cuda za niespełna sto lat
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:18   #4109
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Patrzcie jaka dzisiaj fajna data: 11.12.13.
O godz. 9.10 było: 9.10. 11.12.13.
I jeszcze o 14.15 będzie: 11.12.13 14.15.

Następne takie cuda za niespełna sto lat

Dominika

Alicja
Stary 2013-12-11, 10:18   #4110
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie wiem co napisać. Trafiłam do szpitala z krwotokíem no i okazało się że to poronieníe.

Wczoraj w nocy miałam zabieg. Zostałam jeszcze do jutra bo dostałam gorączki chyba z płaczu .

Byle do jutra bo strasznie tęsknię za córeczką.

To koszmar jakiś,mówię wam.

A myślałam że miesiączki dostałam.
Bardzo bardzo współczuję.

Cytat:
Dziewczyny, a ja chcialam cos sie poradzic .. nie wiem czy ja moze nie przesadzam, ale przeraza mnie mloda i jej wymuszanie ... jak juz Lady zauwazyla ona jest SZOGUN i kurde nie usiedzi chwili sama, oczywiscie bawi i interesuje ja wszystko co nie powinno .. skumala juz ze jak sie jeczy i placze i wije miedzy nogami to finalnie sie ja bierze ... zauwazyla juz ze dziadki biora zawsze, pozniej tata, a matka to juz sie trzeba nameczyc ... No i ja nie wiem czy ja juz powinnam zaczac jej wyznaczac zasady czy pozwalac na wszytsko, jak niestety robi tz ... on ja wszedzie sadzi, wszytsko da, ciagle nosi ... ale on wychodzi o 10 i wraca czesto 21 i pozniej, wiec w sumie wdizi ja ylko rano ...
Dzisiaj byla taka sytuacja, ze mloda chciala wejsc na lozko ... obok lozka stoi lawa, na ktorej stoja laptopy i dzis lezaly papiery bo robilam porzadek z rachunkami ..oczywiscie z lozka da sie wejsc na ten stol ... i mloda weszla i na stol, do laptopow do papierow ... no to ja jej mowie blaneczko nie wolno, zdjelam ze stolu, polozylam na puzlach, na kt sama usiadlam i bylo pelnbo zabawek ... i mowie tu sie bawimy ... na co mloda w ryk i na lozko ( na slowo nie wolno wpada w mega ryk od razu jakby sie je ze skory obdzieralo ) i biegie do stolu.. no to ja zow ze nie wolno, na podloge i mowie bawimy sie ... a gdzie tam ... dziewczyny kolo pol godziny byla wojna z nia ... ryczala tak ze sie dlawila, caly czas wchodzac na lozko i probujac wejsc na ten stol ... ja caly czas ja zdejmowalam, w koncu siedzialam na brzegu lozka, blokujac jej mozliwosc wejscia ... zagadywalam probowalm odwrocic uwage ... po pol godzinie poddala sie ...poszla na puzle jakby nigdy nic przestala plakac i zajela sie zabawkami .. i teraz czy ja przesadzam, czy robie dobrze ...serce mi pekalo w tym czasie, bo ona wyje masakrycznie, lzy jej leca jak grochy ... ole wiem, ze krzywda jej sie nie dzieje ...

czy dorze robie czy powinnam jej jednak pozwolic ... tz namnie wsciekly, ze jestem wyrodna matka, ale kurde boje sie, ze ona mi na glowe wejdzie, skoro juz takie akcje sa
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44106404]
dobrze
aczkolwiek może prędzej by odwróciło uwagę zabranie z tego pomieszczenia, bo tam to trochę tak... jakbyś podsuwała kostkę czekolady a nie pozwoliła zjeść [/QUOTE]
Ja myślę jak Szaja. Dobrze robisz odciągając i nie dając czegoś - bo umówmy się, nie wszystko można dać dziecku, komp, szczotka od wc i inne zwyczajnie niebezpieczne rzeczy. Też zabieram Małą. Aczkolwiek ja robię tak, że zabieram z pomieszczenia, a potem już nie stwarzam sytuacji w której znów jest pokusa. Czyli laptop gdzieś wyżej, i inne.

Bo w przypadku tak Małego dziecka pokusa jest ogromna i emocje też - jeszcze rozumowo nie wytłumaczysz, kiedy rzecz jest blisko i pokusa za duża. Tak własnie jak Szaja pisze : jakby podsuwać kostkę czeko ale nie dać zjeść.
Da się te papiery i lapka gdzieś przełożyć?

Oczywiście zgadzam się z Wami do co konsekwencji - warto zacząć już teraz, bo to jest też nauka DLA RODZICA - potem łatwiej nie będzie
Ale do tego trzeba pamiętać o możliwościach dziecka i pamiętać, że najlepiej działa zabranie dziecka i odwrócenie uwagi

Cytat:
Buziole laseczki

az przeczytalam 2 strony tego forum kurna ale ze my takie france, no kto by pomyslal

Aha yeahhh Ty to masz pomysly ... Bokeh zrobisz nam artystyczna skarpete ... moge sie zalozyc ze dla Ciebie to pestka

A tak z Ciekawosci ma ktoras was instagrama ja nie zakladam, bo i tak fb cally dzien na kompie otwarty

Mloda mi wczoraj z pol godziny grasowala ale na szczescie usnela .. pobodke zrobila o 4, wypila 120 flaszki, nastepna o 7, znow 120 ... kurde i juz nie spala, a tu cimno faaak ... na szczescie tz sie nia zajal, bo ja udalam ze mnie boli brzuch, dupa sie odwrocilam i poszlam spac jeszcze ... co nie przeszkadzalo Tz mnie ... kurna sie budze tak mi cos dobrze, a ten se przygotowalem Ciebie to biore ... a mala w tym czasie
gzrecznie w lozeczku byla
MIalam nieprzyjemna sytuacje, dzieki bogu Tz byl .. zrobilam sobie kawe i postawilam ja na komodzie, odwrocilam sie na sekunde zeby wziac tel i tz sie drze, ze kawa ... a mloda na palcach juz ja sciagala ... dzieki bogu zdazylam zlapac i wylalo sie tylko troche ... na nia polecailo ociupinke na wloski i body .. przestraszyla sie, bo ja sie wydarlam z przerazeniem Blanka ... kurna byloby nieszczescie jakby tak caly kubek na nia polecial ....

leżę i sikam!
Ale współczuję jednocześnie!

Kurdę, Nancy : też się zastanawiam kiedy padną komentarze typu "jeeeeszczeeee karmisz"?
Dziwi mnie to, 9-10 mczne dziecko za duże na kp?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości