Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 09:46   #1831
Monica80
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

O właśnie już kiedyś miałam pisać, że czytałam Twojego bloga (edit, bo coś mi źle zacytowało- pytanie do Moniki ) i mam do Ciebie pytanie, bo Twoje zdjęcia na blogu są takie mega ostre. Moje są ostre ale tylko do momentu wrzucenia na serwer, niby robię wszystko jak powinnam i wielkość zdjęć i zapisywanie, a i tak na blogu nie są tak ostre jak być powinny. Zdradzisz co z nimi robisz? Bo już zaczynam myśleć, żeby zmienić u siebie template, że to może on jest kiepski, a cuduję już od dawna.
Czyli zapewne Twój blog kompresuje zdjęcia. Musisz wrzucać taki rozmiar zdjęć, jaki docelowo może być na blogu.Tak, żeby nie ulegały one już żadnej kompresji. Ja dodatkowo lekko wyostrzam zdjęcie po pomniejszeniu i dopiero wysyłam na serwer.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:54   #1832
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

cześć dziewczynki. miałam się odezwać w poniedziałek ale fatalnie się czułam. Od poniedziałkowego poranka powróciły mdłości nie miaam ochoty nic jeść ale ostatecznie się zmuszałam żeby choć trochę mieć na żołądku. w obiad zjadłam troszkę rosołu i nie minęło 5 minut jak mnie pogoniło. No i do wc zdążyłam tak w części bo sprzątanie podłogi w pokoju mnie czekało po tym. Masakra. Wczoraj podobnie, cały dzień było mi niedobrze. Cały dzień przeleżałam. Z rana jedynie musiałam pojechac do chrześnicy i ją trochę popilnować bo nie miała z kim zostać bo babcie obie chore. Jedyny plus że obeszło się bez wymiotowania, choć powiem wam że już naprawdę wolałabym się kulturalnie wyrzygać. chociaż na jakiś czas by mi ulżyło. A tu lipa jedynie brzuch mnie boli od tego wszystkiego od poniedziałku. dziś rano jak mężuś wychodził do pracy ledwo z łóżka wstałam.
Teraz jest już troszkę lepiej i nawet okna w pokoju umyłam bo po tych wiatrach to masakra była

No i rozkłada mnie coś. Kicham, czasem chusteczki idą w ruch. Najgorsze że mam uszy poprzytykane i głowa boli od tego
Ojjj niefajnie mi sie ten tydzień zaczął.

Niedługo zacznę II trymestr to liczę na to że się to wszystko uspokoi, a te mdłości teraz to tak na do widzenia mnie męczą jedynie

Wczoraj wieczorkiem was z tel podczytywałam więc jestem na bieżąco. Ja nie mogę o tych Macach czytać bo mi się od razu chce a nie mogę bo już mi się przytyło trochę Na początku ciąży jak się dowiedziałam do ważyłam 68 kg a teraz na ostatniej wizycie wyszło 72 w takim tempie to w 9 miesiącu będę jak zawodnik sumo wyglądać

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:56   #1833
poziomkka
Zadomowienie

Monica zerknęłam i ja na Twojego bloga, zdjęcia są po prostu mega, synek śliczny, a ten kolor włosów cud, miód i malina Jeszcze jest coś, czym bardzo się zachwycam - czarny kombinezon!!! Twoja mama jest baaardzo zdolna
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:10   #1834
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki. miałam się odezwać w poniedziałek ale fatalnie się czułam. Od poniedziałkowego poranka powróciły mdłości nie miaam ochoty nic jeść ale ostatecznie się zmuszałam żeby choć trochę mieć na żołądku. w obiad zjadłam troszkę rosołu i nie minęło 5 minut jak mnie pogoniło. No i do wc zdążyłam tak w części bo sprzątanie podłogi w pokoju mnie czekało po tym. Masakra. Wczoraj podobnie, cały dzień było mi niedobrze. Cały dzień przeleżałam. Z rana jedynie musiałam pojechac do chrześnicy i ją trochę popilnować bo nie miała z kim zostać bo babcie obie chore. Jedyny plus że obeszło się bez wymiotowania, choć powiem wam że już naprawdę wolałabym się kulturalnie wyrzygać. chociaż na jakiś czas by mi ulżyło. A tu lipa jedynie brzuch mnie boli od tego wszystkiego od poniedziałku. dziś rano jak mężuś wychodził do pracy ledwo z łóżka wstałam.
Teraz jest już troszkę lepiej i nawet okna w pokoju umyłam bo po tych wiatrach to masakra była

No i rozkłada mnie coś. Kicham, czasem chusteczki idą w ruch. Najgorsze że mam uszy poprzytykane i głowa boli od tego

Niedługo zacznę II trymestr to liczę na to że się to wszystko uspokoi, a te mdłości teraz to tak na do widzenia mnie męczą jedynie

Wczoraj wieczorkiem was z tel podczytywałam więc jestem na bieżąco. Ja nie mogę o tych Macach czytać bo mi się od razu chce a nie mogę bo już mi się przytyło trochę Na początku ciąży jak się dowiedziałam do ważyłam 68 kg a teraz na ostatniej wizycie wyszło 72 w takim tempie to w 9 miesiącu będę jak zawodnik sumo wyglądać
To zdrówka życzę a wagą się nie przejmuj, zaczniemy się martwić już po urodzeniu, dopiero wtedy będziemy ćwiczyć i się katować, teraz cieszmy się ciążą i niech maluszek się dobrze w nas rozwija
Stary 2013-12-11, 11:19   #1835
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ;-)
Monika Ja też chylę czoła, i dziękuję za inspirację - na święta kupimy porządny aparat, i postanowienie noworoczne, zgłębić tematykę fotografii, żeby była piękna rodzinna pamiątka
Cudną masz rodzinę, a synek
Beat Dużo zdrówka, mam nadzieję, że możesz trochę odpocząć. A mdłości jeszcze trochę, pewnie tak jak piszesz, to już ostatni rzut, i zaraz będą tylko przykrym wspomnieniem
Rybka Olać to, nie przejmuj się, jeszcze będzie czas na pracę, karierę, premie i inne wyróżnienia... teraz ją inne priorytety
Sylwia__88 Brawo za wizytę i za wyniki No i super, że znalazłaś fajną lekarkę
A na zaparcie polecam owsiankę z otrębami, ze 2 razy w tygodniu! To naturalny i bardzo skuteczny sposób! To kopalnia magnezu, witamin z grupy B, a jak dodasz orzechy i żurawinę to już w ogóle bajka!
pater86klask i: No i czekamy na wyniki! Zdolna dziewczyna!

Ja dziś trochę sprzątam, bo jutro mają oglądać nasze mieszkanie. Mam nadzieję, że najpóźniej w lutym już będziemy na swoim już nie mogę się doczekać!
Ja mam już spory brzuch, mimo, że od początku ciąży 1,5 kg, na plusie. Oby tak dalej, bo nie chcę wyglądać jak wieloryb!
Dobrego dnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:19   #1836
wonder_woman
Raczkowanie

Teraz w radio leci Spaceman came travelling - Chris de Burgh uwielbiam ta piosenkę
A jak w tv leci reklama coca-coli Coraz bliżej święta... to po prostu zamieram na te poł minuty i wpatruje się w telewizor jak dziecko i czuje magie świąt

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
he he, kiedyś oglądałam a ja już parę razy w ciąży włączałam sobie kelly family (nie wiem, czy pamiętacie był kiedyś taki zespół, na który był mega szał ), jakoś uspokajają mnie ich piosenki, a poza tym ile wspomnień...
Raaaaany jaka ja fanka byłam kiedyś, nawet na ich koncerty chodziłam, ehhh to były czasy teraz tez czasem mnie najdzie i puszcze sobie co nieco na yt, a wtedy TZ za głowę się chwyta i pewnie myśli, ze już całkiem oszalałam
wonder_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:43   #1837
Monica80
Raczkowanie

Dziewczyny palę buraka bo wszystkie weszlyście na mojego bloga ))))

A teraz spalę podwójnie - oto brzuch wieczorny, 12 tc (!!), schudam 1,5 kg i chyba urodzę słonika Rano jest TROCHE mniejszy....

Leoś
Natasha

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 11:45   #1838
poziomkka
Zadomowienie

wonder_woman ja również byłam fanką, może na koncerty nie chodziłam, bo miałam może z 9 lat wtedy, ale żadnej transmisji nie przegapiłam a wszystko po to, by napatrzeć się na Paddy'ego, w którym kochałam się bezgranicznie
zophiee polecam owsiankę pół na pół z płatków i otrębów, do tego miód, orzechy laskowe, migdały, suszona śliwka i morela pokrojone w kosteczkę Moje dzisiejsze śniadanie ...mmm pycha!!

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

MonicaJ ak to możliwe, że masz taki piękny brzuch już?????
TEŻ TAKI CHCĘ!!
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:46   #1839
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

A teraz spalę podwójnie - oto brzuch wieczorny, 12 tc (!!), schudam 1,5 kg i chyba urodzę słonika Rano jest TROCHE mniejszy....

Jaki już ładny brzuszek
Stary 2013-12-11, 11:47   #1840
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam trochę mniejszy, ale też już pokaźnych gabarytów
Wrzucę fotkę jak skończę sprzątać
Stary 2013-12-11, 11:48   #1841
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
[B]
zophiee polecam owsiankę pół na pół z płatków i otrębów, do tego miód, orzechy laskowe, migdały, suszona śliwka i morela pokrojone w kosteczkę Moje dzisiejsze śniadanie ...mmm pycha!!
To i moje dzisiejsze sniadanie - tylko ja owsianka na mleku + suszone sliwki + banan + siemie lniane

Cytat:
[/COLOR]MonicaJ ak to możliwe, że masz taki piękny brzuch już?????
TEŻ TAKI CHCĘ!!
Mnie on przeraza...Mam nadzieje ze teraz go tak wybujalo a potem przystopuje, bo przeciez do czerwca pęknę!

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2013-12-11 o 11:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 11:55   #1842
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
To i moje dzisiejsze sniadanie - tylko ja owsianka na mleku + suszone sliwki + banan + siemie lniane

Mnie on przeraza...Mam nadzieje ze teraz go tak wybujalo a potem przystopuje, bo przeciez do czerwca pęknę!

Ja też dodaję siemię lniane, ma dużo kwasów omega-3 i też zawsze z owocami, bo same płatki są mega mdłe

Ja też mam takie wrażenie, że brzuch, a w zasadzie moje plecy nie dadzą rady, ale jakoś trzeba będzie! Nie ma rady!
Stary 2013-12-11, 12:00   #1843
beat@
Zakorzenienie

Cytat:

Oo jaaa jaki śliczny brzusio Gdzie mi do Ciebie. Aż sprawdzałam czy ja faktycznie na nasze czerwcóweczki wlazłam

Patrycja 28.06.2014

Stary 2013-12-11, 12:29   #1844
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorkiem was z tel podczytywałam więc jestem na bieżąco. Ja nie mogę o tych Macach czytać bo mi się od razu chce a nie mogę bo już mi się przytyło trochęNa początku ciąży jak się dowiedziałam do ważyłam 68 kg a teraz na ostatniej wizycie wyszło 72 w takim tempie to w 9 miesiącu będę jak zawodnik sumo wyglądać
Zdrówka życzę, ja też żyję z nadzieją, że w II trymestrze będzie lepiej
Cytat:

Jaaaaa ale ładny A zdjęcia bajeczne Przystojnych masz chłopaków a Pobierowo też w tym roku byliśmy
--------
do domu. Bolą mnie plecy i brzuch, oj ciężko mi wysiedzieć 8h
Stary 2013-12-11, 12:34   #1845
D0tk4
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ja tak na szybkości wpadam tylko powiedzieć ze jesteśmy juz po usg maluch ma 6.3cm, fikal nam koziolki, machal raczkami, podskakiwal pani powiedziała ze bardzo aktywne dziecko sie nam szykuje preziornosc karkowa wyszła 1.5 więc pięknie. Pobrali mi krew i w ciagu 2 tyg będziemy mieli wyniki więc pozostaje tylko czekać choć wszystko wyglada bardzo dobrze mina Marcina na usg bezcenna juz sie doszukal ze to chłopiec choć pani powiedziała ze w takiej pozycji nie ma szans zetknąc zdjęcia wrzuce wieczorem a póki co uciekamy na lunch żeby poswietowac a pózniej do działów dziecięcych w h&m i gap
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:10   #1846
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Monica80 jaki bebzonek Zazdroszczę.
A myślałam że to ja mam duży

D0tk4 bardzo się ciesze. Ale duża ta Twoja dzidzia... Wg usg też Ci wychodzi 12 tygodni i 3 dni?

beat@ szczerze współczuje samopoczucia. Mnie w niedziele złapało i co pół godziny nad kibelkiem byłam. Aż sobie przełyk popaliłam

pater86 no to czekamy na wyniki, na pewno będzie ok

Czy tu działa jakiś klub? Bo chętnie bym zdjęcie brzucha wstawiła no ale nie publicznie
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:14   #1847
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tak na szybkości wpadam tylko powiedzieć ze jesteśmy juz po usg maluch ma 6.3cm, fikal nam koziolki, machal raczkami, podskakiwal pani powiedziała ze bardzo aktywne dziecko sie nam szykuje preziornosc karkowa wyszła 1.5 więc pięknie. Pobrali mi krew i w ciagu 2 tyg będziemy mieli wyniki więc pozostaje tylko czekać choć wszystko wyglada bardzo dobrze mina Marcina na usg bezcenna juz sie doszukal ze to chłopiec choć pani powiedziała ze w takiej pozycji nie ma szans zetknąc zdjęcia wrzuce wieczorem a póki co uciekamy na lunch żeby poswietowac a pózniej do działów dziecięcych w h&m i gap
za wizytę. Grunt, że wszystko cacy jak te nasze dzieci teraz takie ruchliwe to, co będzie jak zaczną kopać

Monica80
piękny brzuchol napatrzeć się nie mogę ja to mam wklęsły przy Tobie też bym taki chciała tylko wtedy już musiałabym wszystkie ciuchy schować do piwnicy
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:32   #1848
Rybka12321
Raczkowanie

Monica80 dzięki za odpowiedz. To chyba template, bo robiè jak Ty. A brzuszek masz cudny

D0tk4 super że wszystko ok na wizycie Ja też dziś mam wizytę, ale wieczorem.
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:07   #1849
Prowansja88
Raczkowanie

Hej,
co do książek to nie mam zdania, bo to moje 1. dziecko i nic tego typu nie czytałam. Ale chętnie, BARDZO CHĘTNIE zaopatrzyłabym się w lekturę, która pomoże mi ogarnąć i zrozumieć nasze maleństwo. Bo wizja tego, że to ono zacznie totalnie nami rządzić i zmasakruje nasze życie jest przerażająca.
Nie chciałabym popełniać jakiś podstawowych błędów wychowawczych, ale co dom to obyczaj itd.
Co do leków to chętnie się z Wami podzielę:
http://www.prenalen.pl/nasze-produkty/jestem-w-ciazy
Moje najlepsze, jak do tej pory, odkrycie to syrop oraz tabletki na gardło z serii Prenalen <3 Pastylki na gardło to najlepszy specyfik od czasów dzieciństwa, kiedy mama kazała mi płukac gardło propolisem i zapalenie znikałoooo. Później o tym zapomniałam i faszerowałam sie popularnymi strepsils czy orofar, ale żadne nie miały tak spektakularnego efektu jak te dla mam w ciąży. ))

Robię dziś kaczkę z jabłkami, ziemniakami i czerwoną kapustą. 3majcie kciuki by się udała... ajjj

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:

WOOOW, ja dzis zaczynam 14 TC a mam połowę Twojego brzuszka. Ciekawe czy to kwestia tego, ze to 2. dziekco?
Czekamy na dalsze brzuszkowe relacje
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:41   #1850
D0tk4
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
[B]

D0tk4 bardzo się ciesze. Ale duża ta Twoja dzidzia... Wg usg też Ci wychodzi 12 tygodni i 3 dni?)
Wg usg dzidzia ma 12t5d więc przegonila termin wg OM i termin porodu mi przesuneli na 20/06
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 17:50   #1851
zophiee
Zakorzenienie

Dotka Gratulacje Cudowne są takie informacje
Ja też już bym chciała rozpocząć zakupy, ale czekamy do przeprowadzki i potwierdzenia płci, choć pewnie też sporo unisexów szarych, białych, granatowych, czerwonych kupimy!
Monika przy 2 ciąży mięśnie szybciej się rozluźniają, bo mają "pamięć" tak samo macica, stąd większy brzuszek! Ale też szybciej poczujesz ruchy!

Ja już zaczynam czuć smyranie delikatne, zwłaszcza tuż przed snem, jak leże na plecach taka pływająca ryba w środku Już nie mogę doczekać się pierwszych kopniaczków

Kucyk_Truskawkowy Można by pomyśleć o jakimś klubie- bo zaraz zacznie się lawinowo- brzuszki, ciuszki, akcesoria, wózki...

Dobrego wieczoru
Stary 2013-12-11, 17:59   #1852
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczynki chyba wychodzi ze mnie zmęczenie, bo po pracy od razu zasnęłam i się przed chwilą obudziłam, na szczęście zdążyłam Was przeczytać
Monica80 piękny brzuszek
Rybka12321 ja nawet do tej pory mam płytękelly family i od czasu do czasu sobie słucham, tyle niewinnych wspomnień
A co do świątecznych piosenek to jakoś nie mogę ich słuchać lecą w kółko i można od nich oszaleć...
Muszę spróbować tej Waszej owsianki, może mi coś pomoże, tylko że nie mam za bardzo rano czasu na takie rzeczy, można ją sobie przygotować wieczorem a rano tylko podgrzać? Przyznam się szczerzę, że nigdy nie robiłam owsianki...
Stary 2013-12-11, 18:12   #1853
sylvuniaa84
Zadomowienie

Monica80 ale masz już brzusio śliczny

Nie nadrobie was,rozłożyło mnie całkiem.
Katar mam okropny,głowa strasznie boli.Gardło drapie...
A najgorsze jest to że jestem sama w domu z córą i z psem musze wychodzić na to zimno ;/ Przed szkołą psa wyprowadzi córa,po szkole też ale 2x wieczorem ja musze iść bo samej jej po ciemku nie wypuszczę na miasto ;/

I nie wiem jak teraz z badaniami... we wtorek wizyta a jutro mialam robić badania... zastanawiam się czy nie wyjda zmienione wyniki i czy nie kaze mi powtarzać... a mam sporo badań teraz jak podliczyłam to 300 zł i nie chciala bym robić ich podwójnie..jak myślicie?
Stary 2013-12-11, 18:21   #1854
NecroKitty
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny udzielałam się na początku wątku, niestety później dopadła mnie długa przeprowadzka i brak internetu
Aktualnie kończę 12tc a moje maleństwo 3 tyg temu miało 2cm i piękne serduszko Następna wizyta w tą sobotę i już się nie mogę doczekać.
A i prosiłabym o zmianę terminu porodu na 27.06; dzidzia zrobiła nam numer i jest tydzień młodsza
Stary 2013-12-11, 18:25   #1855
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
A i prosiłabym o zmianę terminu porodu na 27.06; dzidzia zrobiła nam numer i jest tydzień młodsza
Imho nie ma sensu. Bierzmy termin z OM. Na każdym usg ten termin bedzie inny wychodził a okazać sie może jeszcze inny . Nie będziemy przecież zmieniać co miesiąc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Leoś
Natasha
Stary 2013-12-11, 18:51   #1856
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Imho nie ma sensu. Bierzmy termin z OM. Na każdym usg ten termin bedzie inny wychodził a okazać sie może jeszcze inny . Nie będziemy przecież zmieniać co miesiąc
W sumie faktycznie; zresztą zobaczę co powie w sobotę bo wspominała coś, że może małe jeszcze nadrobi
Stary 2013-12-11, 19:16   #1857
beat@
Zakorzenienie

Rozmawiałam właśnie przed chwilą z kuzynką na fejsie. Pokazała mi foto jak teraz wygląda jaki ma brzuszek. No jestem w szoku. U niej (a jest 2 miesiące wyżej niż my bo rodzi w kwietniu) brzuszek taki jak u Monica80. To chyba na prawdę nie ma reguły. Jednej z nas wywali brzuszek szybciej a drugiej później. Ja mojej kuzynce wróżę meeeega brzuch. pamiętam jak była z pierwszym w ciąży chyba 7 lat temu bo szok jaki wielki miała brzuch. No jak by miała co najmniej 5-raczki urodzić. z jednej strony fajnie taki brzuszek ale z drugiej pamiętam jak pod koniec się już męczyla bo ciężko było jej cokolwiek zrobić.
Jutro jak mi się uda to swój wrzucę

Patrycja 28.06.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 19:21   #1858
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Monica80 ale masz już brzusio śliczny

Nie nadrobie was,rozłożyło mnie całkiem.
Katar mam okropny,głowa strasznie boli.Gardło drapie...
A najgorsze jest to że jestem sama w domu z córą i z psem musze wychodzić na to zimno ;/ Przed szkołą psa wyprowadzi córa,po szkole też ale 2x wieczorem ja musze iść bo samej jej po ciemku nie wypuszczę na miasto ;/

I nie wiem jak teraz z badaniami... we wtorek wizyta a jutro mialam robić badania... zastanawiam się czy nie wyjda zmienione wyniki i czy nie kaze mi powtarzać... a mam sporo badań teraz jak podliczyłam to 300 zł i nie chciala bym robić ich podwójnie..jak myślicie?
a co masz robić za badania???
Jeżeli coś miałoby wyjść nie tak, to leukocyty- bo jest stan zapalny, może OB - ale tego chyba nie zlecają w ciąży...
A reszta bez zmian, bo przeciwciała, czy cukier czy cholesterol nie mają wpływu na infekcję- a raczej infekcja na nie
Stary 2013-12-11, 19:29   #1859
eweden
Raczkowanie

Monica80 ale masz piękny brzuszek!!

Nie odzywałam się jakiś czas, bo jakoś tak... Czuje się kiepsko, szczególnie rano, nie mogę umyć zębów, a nawet wydmuchać nosa czy zakaszleć, bo mam od razu odruch wymiotny... Jak coś zjem to jest już zdecydowanie lepiej i w ciągu dnia też w porządku... Jestem już w 14tc, a brzuch chyba mam bardziej gruby niż ciążowy
Jutro idę do lekarza więc proszę o trzymanie kciuków o 16:30, zwłaszcza, że zamierzam poprosić o L4 w pracy nadrabiam teraz wszystkie "zaległości", muszę zostawić porządek, bo później dziewczyny będą niestety musiały robić i moją robotę... Mam już trochę wyrzuty z tego powodu :/

Co do książek o ciąży to ja mam jakąś G. B. Curtis "Ciąża, 40 kolejnych tygodni" i od koleżanki "Ciężarówką przez 9 mcy..." - co do tej pierwszej nie mam zdania, bo przejrzałam ją bardzo pobieżnie, ale drugą czytam w miarę kolejnych upływających tygodni, nawet wolę to niż czytanie w necie

za wszystkie wizyty i za kolejne
Stary 2013-12-11, 19:51   #1860
sylvuniaa84
Zadomowienie

Zophiee mam ogólne badania i Toxoplazma + różyczka Grupa krwi... HIV wszystkie te pierwsze co lekarze zalecają....

Zakupiłam dzis tą emulsje dla kobiet w ciazy beybyderm fur mama... Strasznie gęste to jest,na początku cieżko idzie smarowanie ale wchłania sie ok.Nie wiem jak z nawilzaniem bo to dzis 1 dzien stosowania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości