|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
cześć dziewczynki. miałam się odezwać w poniedziałek ale fatalnie się czułam. Od poniedziałkowego poranka powróciły mdłości
![]() Teraz jest już troszkę lepiej i nawet okna w pokoju umyłam bo po tych wiatrach to masakra była ![]() No i rozkłada mnie coś. Kicham, czasem chusteczki idą w ruch. Najgorsze że mam uszy poprzytykane i głowa boli od tego ![]() Ojjj niefajnie mi sie ten tydzień zaczął. Niedługo zacznę II trymestr to liczę na to że się to wszystko uspokoi, a te mdłości teraz to tak na do widzenia mnie męczą jedynie ![]() Wczoraj wieczorkiem was z tel podczytywałam więc jestem na bieżąco. Ja nie mogę o tych Macach czytać bo mi się od razu chce a nie mogę bo już mi się przytyło trochę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zadomowienie
|
Monica zerknęłam i ja na Twojego bloga, zdjęcia są po prostu mega, synek śliczny, a ten kolor włosów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ;-)
Monika Ja też chylę czoła, i dziękuję za inspirację - na święta kupimy porządny aparat, i postanowienie noworoczne, zgłębić tematykę fotografii, żeby była piękna rodzinna pamiątka ![]() Cudną masz rodzinę, a synek ![]() Beat Dużo zdrówka, mam nadzieję, że możesz trochę odpocząć. A mdłości jeszcze trochę, pewnie tak jak piszesz, to już ostatni rzut, i zaraz będą tylko przykrym wspomnieniem ![]() Rybka Olać to, nie przejmuj się, jeszcze będzie czas na pracę, karierę, premie i inne wyróżnienia... teraz ją inne priorytety ![]() Sylwia__88 Brawo za wizytę i za wyniki ![]() ![]() A na zaparcie polecam owsiankę z otrębami, ze 2 razy w tygodniu! To naturalny i bardzo skuteczny sposób! To kopalnia magnezu, witamin z grupy B, a jak dodasz orzechy i żurawinę to już w ogóle bajka! pater86 ![]() ![]() ![]() Ja dziś trochę sprzątam, bo jutro mają oglądać nasze mieszkanie. Mam nadzieję, że najpóźniej w lutym już będziemy na swoim ![]() Ja mam już spory brzuch, mimo, że od początku ciąży 1,5 kg, na plusie. Oby tak dalej, bo nie chcę wyglądać jak wieloryb! Dobrego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Raczkowanie
|
Teraz w radio leci Spaceman came travelling - Chris de Burgh uwielbiam ta piosenkę
![]() A jak w tv leci reklama coca-coli Coraz bliżej święta... to po prostu zamieram na te poł minuty i wpatruje się w telewizor jak dziecko i czuje magie świąt ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny palę buraka bo wszystkie weszlyście na mojego bloga
![]() A teraz spalę podwójnie - oto brzuch wieczorny, 12 tc (!!), schudam 1,5 kg i chyba urodzę słonika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1838 |
Zadomowienie
|
wonder_woman ja również byłam fanką, może na koncerty nie chodziłam, bo miałam może z 9 lat wtedy, ale żadnej transmisji nie przegapiłam
![]() ![]() zophiee polecam owsiankę pół na pół z płatków i otrębów, do tego miód, orzechy laskowe, migdały, suszona śliwka i morela pokrojone w kosteczkę ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- MonicaJ ak to możliwe, że masz taki piękny brzuch już????? ![]() TEŻ TAKI CHCĘ!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki już ładny brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucę fotkę jak skończę sprzątać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2013-12-11 o 11:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dodaję siemię lniane, ma dużo kwasów omega-3 ![]() Ja też mam takie wrażenie, że brzuch, a w zasadzie moje plecy nie dadzą rady, ale jakoś trzeba będzie! Nie ma rady! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------- ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja tak na szybkości wpadam tylko powiedzieć ze jesteśmy juz po usg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Monica80 jaki bebzonek
![]() A myślałam że to ja mam duży ![]() D0tk4 ![]() beat@ szczerze współczuje samopoczucia. Mnie w niedziele złapało i co pół godziny nad kibelkiem byłam. Aż sobie przełyk popaliłam ![]() pater86 no to czekamy na wyniki, na pewno będzie ok ![]() Czy tu działa jakiś klub? Bo chętnie bym zdjęcie brzucha wstawiła no ale nie publicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Monica80 piękny brzuchol napatrzeć się nie mogę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Raczkowanie
|
Monica80 dzięki za odpowiedz. To chyba template, bo robiè jak Ty. A brzuszek masz cudny
![]() D0tk4 super że wszystko ok na wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Raczkowanie
|
Hej,
co do książek to nie mam zdania, bo to moje 1. dziecko i nic tego typu nie czytałam. Ale chętnie, BARDZO CHĘTNIE zaopatrzyłabym się w lekturę, która pomoże mi ogarnąć i zrozumieć nasze maleństwo. Bo wizja tego, że to ono zacznie totalnie nami rządzić i zmasakruje nasze życie jest przerażająca. Nie chciałabym popełniać jakiś podstawowych błędów wychowawczych, ale co dom to obyczaj itd. ![]() Co do leków to chętnie się z Wami podzielę: http://www.prenalen.pl/nasze-produkty/jestem-w-ciazy Moje najlepsze, jak do tej pory, odkrycie to syrop oraz tabletki na gardło z serii Prenalen <3 Pastylki na gardło to najlepszy specyfik od czasów dzieciństwa, kiedy mama kazała mi płukac gardło propolisem i zapalenie znikałoooo. Później o tym zapomniałam i faszerowałam sie popularnymi strepsils czy orofar, ale żadne nie miały tak spektakularnego efektu jak te dla mam w ciąży. ![]() Robię dziś kaczkę z jabłkami, ziemniakami i czerwoną kapustą. 3majcie kciuki by się udała... ajjj ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Czekamy na dalsze brzuszkowe relacje ![]() ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
Dotka Gratulacje
![]() ![]() Ja też już bym chciała rozpocząć zakupy, ale czekamy do przeprowadzki i potwierdzenia płci, choć pewnie też sporo unisexów szarych, białych, granatowych, czerwonych kupimy! Monika przy 2 ciąży mięśnie szybciej się rozluźniają, bo mają "pamięć" tak samo macica, stąd większy brzuszek! Ale też szybciej poczujesz ruchy! Ja już zaczynam czuć smyranie delikatne, zwłaszcza tuż przed snem, jak leże na plecach ![]() ![]() ![]() ![]() Kucyk_Truskawkowy Można by pomyśleć o jakimś klubie- bo zaraz zacznie się lawinowo- brzuszki, ciuszki, akcesoria, wózki... Dobrego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Monica80 piękny brzuszek ![]() Rybka12321 ja nawet do tej pory mam płytękelly family i od czasu do czasu sobie słucham, tyle niewinnych wspomnień ![]() A co do świątecznych piosenek to jakoś nie mogę ich słuchać lecą w kółko i można od nich oszaleć... Muszę spróbować tej Waszej owsianki, może mi coś pomoże, tylko że nie mam za bardzo rano czasu na takie rzeczy, można ją sobie przygotować wieczorem a rano tylko podgrzać? Przyznam się szczerzę, że nigdy nie robiłam owsianki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zadomowienie
|
Monica80 ale masz już brzusio śliczny
![]() Nie nadrobie was,rozłożyło mnie całkiem. Katar mam okropny,głowa strasznie boli.Gardło drapie... A najgorsze jest to że jestem sama w domu z córą i z psem musze wychodzić na to zimno ;/ Przed szkołą psa wyprowadzi córa,po szkole też ale 2x wieczorem ja musze iść bo samej jej po ciemku nie wypuszczę na miasto ;/ I nie wiem jak teraz z badaniami... we wtorek wizyta a jutro mialam robić badania... zastanawiam się czy nie wyjda zmienione wyniki i czy nie kaze mi powtarzać... a mam sporo badań teraz jak podliczyłam to 300 zł i nie chciala bym robić ich podwójnie..jak myślicie?
#1854 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() Aktualnie kończę 12tc a moje maleństwo 3 tyg temu miało 2cm i piękne serduszko ![]() A i prosiłabym o zmianę terminu porodu na 27.06; dzidzia zrobiła nam numer i jest tydzień młodsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam właśnie przed chwilą z kuzynką na fejsie. Pokazała mi foto jak teraz wygląda jaki ma brzuszek. No jestem w szoku. U niej (a jest 2 miesiące wyżej niż my bo rodzi w kwietniu) brzuszek taki jak u Monica80. To chyba na prawdę nie ma reguły. Jednej z nas wywali brzuszek szybciej a drugiej później. Ja mojej kuzynce wróżę meeeega brzuch. pamiętam jak była z pierwszym w ciąży chyba 7 lat temu bo szok jaki wielki miała brzuch. No jak by miała co najmniej 5-raczki urodzić. z jednej strony fajnie taki brzuszek ale z drugiej pamiętam jak pod koniec się już męczyla bo ciężko było jej cokolwiek zrobić.
Jutro jak mi się uda to swój wrzucę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli coś miałoby wyjść nie tak, to leukocyty- bo jest stan zapalny, może OB - ale tego chyba nie zlecają w ciąży... A reszta bez zmian, bo przeciwciała, czy cukier czy cholesterol nie mają wpływu na infekcję- a raczej infekcja na nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Raczkowanie
|
Monica80 ale masz piękny brzuszek!!
![]() ![]() ![]() Nie odzywałam się jakiś czas, bo jakoś tak... Czuje się kiepsko, szczególnie rano, nie mogę umyć zębów, a nawet wydmuchać nosa czy zakaszleć, bo mam od razu odruch wymiotny... Jak coś zjem to jest już zdecydowanie lepiej i w ciągu dnia też w porządku... Jestem już w 14tc, a brzuch chyba mam bardziej gruby niż ciążowy ![]() ![]() Jutro idę do lekarza więc proszę o trzymanie kciuków o 16:30, zwłaszcza, że zamierzam poprosić o L4 ![]() Co do książek o ciąży to ja mam jakąś G. B. Curtis "Ciąża, 40 kolejnych tygodni" i od koleżanki "Ciężarówką przez 9 mcy..." - co do tej pierwszej nie mam zdania, bo przejrzałam ją bardzo pobieżnie, ale drugą czytam w miarę kolejnych upływających tygodni, nawet wolę to niż czytanie w necie ![]() ![]() ![]()
#1860 |
Zadomowienie
|
Zophiee mam ogólne badania i Toxoplazma + różyczka Grupa krwi... HIV wszystkie te pierwsze co lekarze zalecają....
Zakupiłam dzis tą emulsje dla kobiet w ciazy beybyderm fur mama... Strasznie gęste to jest,na początku cieżko idzie smarowanie ale wchłania sie ok.Nie wiem jak z nawilzaniem bo to dzis 1 dzien stosowania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.