|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Około 3 miesiace temu wstępnie i na luzie rozmawiałam z tż o imionach. Ja byłam przekonana, że będzie dziewczynka i wybrałam Natalkę, a tż powiedział, ze mu się Natan podoba. I mi tez się spodobało i tak wstępnie było ustalone Natalka i Natan. Nawet w poprzednich watkach pisałam. Potem tż poszedł do brata i mu napąknął o imieniu Natan. Powiedział mi tylko, że bratu się spodobało. Ale ja byłam przekonana, że będziemy mieli dziewczynka, więc w sumie mnie to nie interesowało. Wczoraj jak dowiedzielismy się, że chłopak to od razu wiedziałam że Natan albo Nataniel, ale bardziej Natan. A teraz tż mówi, że brat ma Natana...
Ja chyba w zyciu nic nie mogę planować, bo wszystko jest na odwrót.
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-11 o 18:05 |
|
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Carmenaa_88 dokładnie tak z JYSKA
|
#4743 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
U Nas ciężki dzień, Misia ma początki anginy Gratuluję poznanych płci ![]() Zaczynamy dzisiaj 21 tc
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale wedlug mnie to troche nie fair, delikatnie mowiac. Znajac siebie to ja bym Ich z☠☠☠utala troche. Ale to ja. Moze Tobie, Wam to nie bedzie przeszkadzalo jezeli bedzie dwoch Natanow w tak bliskiej rodzinie. Np. Ramonie to nie przeszkadz. Ja bym sie wsciekla.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Vampirka, już myślałam, ze na końcu będzie, ze Gargamel Was uratował
A mi się też coś kojarzy, że Gosius mówiła, że ściąga Smerfy 2 ![]() Lucynka fajne ubranka ![]() ilkas, no masz czas na przemyślenie, z dwójką takich maluchów może być Ci ciężko pracować w domu, nawet z samym skupieniem na pracy może być problem, bo widzę po Hani jaka ona jest teraz absorbująca a ma 15 miesięcy akurat za 4 dni. Lolitka, fajny film wybraliście, mi się podobał Principessina, w sumie dla dziecka lepiej, że rodzeństwo tej samej płci, więcej wspólnych tematów więc nie wiem o co tym ludziom chodzi. Koleżance współczuję, ale aż nie mogę uwierzyć, ze nie wiedzieli o tym wcześniej..Monijaaa to zdrowia dużo życzę Light ale kaszana z tym imieniem… a macie ze sobą duży kontakt? Tak, ze dzieci będą często spędzały ze sobą czas? Bo jeśli nie to się nie przejmuj Paulka pokaż się po fryzjerze Co do malowania paznokci na stopach i obrabiania szanownej to ja sobie radziłam sama do samego końca nawet dwa dni przed porodem dałam radę a na stopy poszłam pod koniec 8 miesiąca, ale to bardziej dla poprawienia samopoczucia niż dlatego, że sama bym sobie nie poradzila ![]() A i Ramona – ja mojemu podbieram golarkę elektryczną ale ciiiiiii ![]() Ale mam ochotę na winogrona, ale do miasta tak daleko, więc nie chce mi się wysyłać TŻta, bo raz,że przed chwilą przyjechał dopiero, a dwa, że jak pojedzie to go nie będzie 40 minut, więc chyba aż takiej ochoty nie mam ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
No włanie kontaktu z nimi nie mamy. Raz tą dziewczynę widziałam, a brata może z 2 razy. Nigdy z nimi nie rozmawiałam. Tż z bratem rozmawia tylko jak coś chcą. Ani razu u nich nie byliśmy,a oni u nas.
Ale z drugiej strony mama tż będzie miała 2 wnuków Natanów. Nie chcę usłyszeć, że odgapiliśmy imię. Zmienię, trudno. Szkoda, że cała moja rodzina została wczoraj poinformowana, że będzie Natan
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Bastian juz odrzucony całkowicie? Jak w Niekończącej się opowieści
|
|
|
|
|
#4748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie "ukradli" Maję, ale to kuzynka męża, więc taka w sumie dalsza rodzina. Jakby brat mojego tak dał córce to bym już nie dała. Ale to ja Cytat:
sierota zgubiła paragon i już nie mógł zwrócić. dechy cienkie, krzywo wycięte, szyny nie trzymają ty nie narzekasz?Cytat:
|
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#4750 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym, ze ja mialam bardzo ciemne i grube wlosy, a jasna skore i to jest najlepsze polaczenie dla depilacji laserowej. Przy jasniejszych wlosach trzeba wiecej serii. Cytat:
Juz predzej przyjaciolke, albo bym wolala do kosmetyczki pojsc na wosk. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4751 |
|
Rozeznanie
|
Light Limara, oj w kurzyłabym się!
W przedszkolu próby nie bylo, wiec w piatek idziemy na żywioł,jeśli jasełka w ogole będą, bo grypa żołądkowa w przedszkolu sie rozgościła! Mam nadzieje że nas nie dopadnie, chociaz mój młody dzis pare razy na kibelku siedział. Zaraz lecę go kąpać i zobaczymy jak jutro. Na weekend zaplanowalam ubieranie choinki, mam nadzieje że do tego czasu dojdzie, bo w tym roku zakupilismy sztuczną. Na zdj. wygląda super i podobno z 2-3 metrów ciężko ja odróżnić. Jeszcze jutro muszę dokupić bombki i bedzie juz troche światecznie u nas.
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Ha, czyli pomysł nie głupi
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmenaa_88 u mnie nie ma takich wad, wszystko jest tak jak ma być i idealnie się rozsuwa , zasuwa , może trafił na jakiś felerny akurat :|
|
#4754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie wczoraj jak wyszliśmy z Badania i było wiadomo, że chłopak, to mu mówiłam, a więc nie Natalka a Natan . A on eee że nie. A sam w sumie to wymyślił i mu się podobało. Spytałam jak brat nazwał to powiedział, że nie wie ( a dziedko urodziło się w tamtym tygodniu- o czym dowiedział się od mamy, tak samo o tym, że brat będzie miał dziecko; brat w ogóle nie raczył poinformować)I mówiłam mu, że Natan mi się podoba i tak zostaje jak było ustalone. I powysyłałam smsy do rodzinki, źe Natan. Wieczorem wczoraj dał mi kartkę z imionami co wyszukał w necie. Dziewczyny już Myszon czy Żyraf byłby lepszy, niż to co on wybrał. Tragedia. |
|
|
|
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja teściowa też ma 2 Julcie i jakoś krzywdy jej nikt tym nie zrobił ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
, ale to był wybór pierwszy Light i ja bym nie odpuściła, bo ktoś mi ukradł imię ![]() trudno byłoby dwóch wnuków o tym samym imieniu i basta - w końcu to brat tż się tak zachował, co to konkurencja "kto pierwszy, ten lepszy"
|
||
|
|
|
#4756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Lucynka - piękne zdobycze, nawet Calvina Kleina upolowałaś
![]() Kaorlak - zdrówka dla Misi ![]() Cytat:
![]() Light - przykro mi w sprawie imienia... rozumiem cię że chcesz dublować imion... w rodzinie mojego tż są trzy siostry, które tak zrobiły i tym sposobem są dwa Tomki i dwie Patrycje - pamiętam moją pierwszą reakcję: to nie ma już innych imion
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, jeszcze wspominałaś o Bastianie i tak ładnie nazywałaś go panem Prezesem...
|
#4761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może Kaspian ? ![]() dla zainteresowanych : https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater |
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ;-)
Ja to chyba jednak się nudzę.. Nie dość, że dałam się namówić na obiad - gołąbki bez zawijania, to jeszcze pączki musiałam teraz robić... No,ale jak to tata stwierdził "musimy Cię jak najdłużej trzymać przy zdrowiu.." Ze względu na obiadki, hehe ![]() TŻ pojechał sobie grać na halę.. W ogóle ostatnio nie mogę się nim nacieszyć
|
|
|
|
#4765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no, przepraszam Może Ksawery jak ten orkan, przez który nie miałam prądu dwa dni? Akurat ładne imię ![]() Cytat:
Już choinka? My pewnie ubierzemy w wigilie rano, albo względnie dzień przed Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma szans kobietki aby Was nadrobić.... nie mam do tego glowy,ani siły.
Katar mam okropny,głowa strasznie boli.Gardło drapie... A najgorsze jest to że jestem sama w domu z córą i z psem musze wychodzić na to zimno ;/ Przed szkołą psa wyprowadzi córa,po szkole też ale 2x wieczorem ja musze iść bo samej jej po ciemku nie wypuszczę na miasto ;/ I nie wiem jak teraz z badaniami... we wtorek wizyta a jutro mialam robić badania... zastanawiam się czy nie wyjda zmienione wyniki i czy nie kaze mi powtarzać... a mam sporo badań teraz jak podliczyłam to 300 zł i nie chciala bym robić ich podwójnie..jak myślicie?
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
LightLimara oo ja to bym się wściekła
masakra jakaś... widać, że ktoś tu był mało kreatywny, skoro właśnie tak dano dziecku na imię ale wierzę, że wynajdziesz jeszcze piękniejsze imię
|
#4768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A choinkę pierwszy raz tak wczesnie ubierzemy, bo tak to też przed wigilią ubieraliśmy. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Ja ostatnio badania sobie robiłam, jak mnie ostro przeziebienie wzielo i wyniki mialam ok
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Light a powiedz mi czym się sugerowałaś wybierając imię? Bo jeżeli między innymi tym, że są oryginalne i rzadko spotykane to mnie np dla chłopca podobają się takie:
Nikodem, Serafin, Fabian, Alan, Kornel, Eryk, w tym pierwszym jestem zakochana )
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

♥♥ 

sierota zgubiła paragon i już nie mógł zwrócić. dechy cienkie, krzywo wycięte, szyny nie trzymają
ty nie narzekasz?