|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Justyna, u mnie w pracy przedświąteczna gorączka, większość ludzi "nafonfana"/zła/agresywna/niepomocna/marudna - nie lubię takiej atmosfery
|
#4682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Cytat:
![]() o ile się jeszcze nic nie zmieni Mąż na córę mnie na razie na Nikolę namawia ![]() Cytat:
a co do dzieci to mój też mi truje o trójeczce...ta jasne ![]() Cytat:
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rocznikowo były w tym samym wieku, chodziły razem do klasy i pamiętam, że my jako dzieciaki kilkuletnie ni w ząb nie mogliśmy zrozumieć, że nie sa bliźniaczkami, jak miały tyle samo lat |
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4685 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Predzej slyszalam, ze sie w ogole nie powinno malowac paznokci w ciazy ze wzgledu na chemikalia, ale moim skromnym zdaniem to juz przesada... Takim razie w ogole z domu nie powinnam wychodzic, zeby spalin nie wdychac :P |
||
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej jak to trzecie to będzie naraz trzecie i czwarte czyli bliźniaki - wtedy Hania śpi bez smoka i to już długo, od czerwca? Lipca? Jakoś tak No Ilkas masz jeszcze czas, żeby obmyślić, ale na pewno będzie ciężko Ci pracować w domu, bo pomimo tego, ze Leoś będzie spał w dzień to Mila jednak będzie chciała Ciebie dla siebie w tym czasie, a będzie za mała żeby się długo zając sobą, więc albo opcja, że niania w domu razem z Tobą albo będziesz musiała odpuścić chyba na jakiś czas, nie wiem, to tak na szybko wymyślone może wpadniesz na sensowniejsze rozwiązanie, oby ![]() Cytat:
Mój mąż mówi jak wraca z pracy, ze on nie jest zmęczony, bo co on robi takiego, siedzi przy biurku, coś tam robi na kompie, spotyka się z ludźmi, a to ja cały dzień jestem w ruchu, więc wg niego ja jestem bardziej zmęczona od niego tylko co z tego jak go nie ma całe dnie i tak ![]() Cytat:
Wiesz co no coś takiego słyszałam nawet kosmetyczka na pedicure jak byłam to mówi, że mi pomaluje na jasny kolor, bo potem będę musiała zmywać. Nie wiem o co chodzi dokładnie, ale niby jak coś tam się dzieje to to widać na paznokciach ja miałam jasny lakier i na stopach i na dłoniach i było ok ale nawet na listach wyprawkowych czasami jest pozycja: zmywacz do paznokci ![]() A Ilkas tu są te sowy, takie z tańszych wybierałam, bo były boskie ale za 169zł, więc dla mnie trochę drogo jak na poszewkę na kołderkę i podusię http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...728498927.html mi się podoba nr 8 i 9 Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-12-11 o 14:01 |
|||
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu nie ma cię na pierwszej stronie
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja gin nie miała nic przeciwko by malować nawet włosy - wiem, bo szwagierka i przyjaciółka do niej chodziły i się jej o każdą pierdołę pytały ![]() wiem, że na porodówce nie wolno mieć pomalowanych paznokci
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
a jakoś nie pomyślałam, żeby się dopominać
za krótko jestem. poczekam, aż poznam płeć Cytat:
|
|
#4691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po mega ciezkim weekendzie.
Rozlozylam sie w poniedzialek bylam u lekarza i dostalam antybiotyk. Dopiero dzis wracam do zywych ;/
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się namyślisz to pisz do Nikii
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2013-12-11 o 14:16 |
|
|
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, moze Was troche nadrobie
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4695 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapytam w moim szpitalu co oni o tym sadza.---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja tez mialam ale moja mama jednak nie chce sie podjac buu a tamten material byl zdecydowanie najladniejszy ze wszystkich Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie dopiero teraz.
![]() Z samego rana nawet nie włączyłam komputera tylko szybko się zbierałam na morfologię Jutro idę odebrać wyniki ![]() Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni, udanych wizyt i oczywiście poznanych płci ![]() ![]() Za chwilkę dodam zdjęcia ubranek które udało mi się wczoraj wyłapać
|
#4698 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Gratuluję kolejnych płci i za pozostałe wizytująceZnowu mam sen do opowiedzenia: tym razem śniło mi się, że byłam w wiosce smerfów, która była na jakiejś potężnej górze. Nawiedzał ją wielki smok, który chciał pożreć wszystkie smerfy i smerfy pokazywały mi sposoby na uniknięcie pożarcia, np trzeba było stać w takich 2 kręgach i nie wolno było z nich wypaść, a smok w tym czasie wszystkich wąchał i lizał... nie było to łatwe, tym bardziej, że smok wyczuł w moim brzuszku dzidziusia i mnie najbardziej próbował wypchnąć z kręgu... ![]() Gosius, Ty chyba wczoraj pisałaś coś o smerfach ![]() A poza tym byłam dziś na pobraniu krwi... tym razem chyba na spr żółtaczki, więc mogłam zjeść śniadanie. W poczekalni zrobiło mi się słabo, a po pobraniu krwi jeszcze gorzej... wróciłam do domu, zjadłam pomarańczko i musiałam się położyć... teraz wstałam i ledwo siedzę... słabo mi i mnie mdli... obiadu na razie nie robię, tylko kanapki zjadłam... i dalej ledwo, ledwo... ![]() Cytat:
Albo załatw sobie tragarza do pomocy, albo zmień prezent, bo sobie jeszcze krzywdę zrobisz! Nawet jeśli to będzie tylko kawałak do samochodu to i tak nie powinnaś ich ruszać!Cytat:
!Cytat:
Cytat:
No i zazdroszczę chociaż tych paszek i bikini Cytat:
Też tak kiedyś szukałam do swojego pokoju u rodziców... parę miesięcy szukałam i w końcu znalazłam na youtube instrukcję, kupiłam materiał i miałam idealne... Tu gdzie teraz wynajmuję też chętnie bym sobie uszyła, ale okna są bardzo duże i sam materiał wyniósł by ze 400zł... a mieszkanie nie moje, więc odpuściłam... Wygląda smakowicie i tej jogurt idealnie do niego pasuje...Cytat:
Cytat:
Co do szybkiego zmywania, to ja od dawna używam takiego zmywacza z gąbką w środku. Wkłada się do niego palca i nawet ciemne kolory szybko schodzą. W sumie roboty na pół minuty Zuzywa się szybciej niż zwykły, ale w netto jest taki "luksusowy", tani a dobry.
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-12-11 o 14:36 |
|||||||||
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4700 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
To ubranka mojego Maleństwa
Wyszperałam na SH taniutko ![]() Gatunkowo są super ![]() Na razie takie kolorki bo nie znam płci, a osobiście to mi intuicja podpowiada że będzie chłopczyk, zobaczymy ![]()
|
#4702 |
|
BAN stały
|
Martuszka0 pewno, że wrzucę
Ale to już jak będę w domu. Trzymam kciuki za wizytę!! Bo nie wiem czy już pisałam, że trzymam Kasian86 z tą pracą to myślałam już tak jak właśnie napisałaś...ale z drugiej strony chciałabym ten czas poświęcić Mili wtedy. Wszystko jeszcze do przemyślenia ![]() A co do smoka to u nas Mila w dzień nie używa..ale do spania to jeszcze musi mieć. Oo fajne sówki. Szczególnie właśnie te ecru mi się podobają Ja nie mogę patrzeć na ciuszki chłopięce w sklepach bo brałabym wszystko od razu Matko jak mi się podobają ubranka chłopięce beżowe, szare i brązowe Ale nie chcę jeszcze za bardzo kupować bo muszę najpierw przejrzeć ile uniseksów będę miała z ciuszków po Mili. Nie chcę tego potem mieć za dużo.
|
|
|
|
#4703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje nowych tygodni,miesiąca i córeczek dwóchMy dziś idziemy do kina ze znajomymi na Igrzyska Śmierci |
||
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki w koncu widac moj brzuszek
w ogole nie rozumiem dlaczego jak mowie, ze oczekujemy braciszka dla naszego Flavcia to ludzie robia dziwna mine hmm rozumie, ze najfajniej byloby miec parke spotkalam dzis znajoma, niedawno urodziala, okazalo sie ze synus ma zespol Downa w ogole te przeziernosc karkowa i testy pappa to chyba sa o dupe potluc zdenerwowalam sie o taka jakas jestem zamyslona...
|
#4705 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam zapalenie oskrzeli, nie wiem czy bez by mi przeszlo. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- kurde, a na usg genetycznym wyszlo Jej, ze wszystko z bobasem ok ?
||
|
|
|
#4706 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja w ciąży z Milą raz musiałam brać..bo aż tak się rozchorowałam. A co do filmu to też byliśmy na tym i mi się mega podobało
|
|
|
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to rodzinka z zagranicy gratulowała i się własnie dziwili skąd babcia ma presję na parkę, u nich liczy sie by zdrowe A to przezierność u małego wyszła dobrze? Z moich świątecznych porządków to tylko lapek został zewnętrznie oczyszczony, bo podłogi wołały o szornięcie
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapalenie oskrzeli?Ojej To życzę szybkiego powrotu do zdrowia P.S. dziwnie zabrzmiało moje pytanie przez tą minke confused ale miałobyć o neutralnym brzmieniu bo po prostu myslalam,ze nie mozna i kropka ![]() Hmm..ja myślę,że takie dzieci się rodzą mimo to,bo ich rodzice się na to decydują po prostu, a nie, że testy i przezierność jest do dupy..choć wiadomo 100% nigdy nie ma. |
|
|
|
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
Rany, ale się dziś rozpisałyście
![]() Pallas nie do końca zgodzę się ze stwierdzeniem, że lipemię powoduje 3 daniowy obiad. Robiłam kiedyś badanie, gdzie nie było konieczności bycia na czczo. robiłam je koło 12 po lekkim śniadaniu i wyszła mi lipemia. Laboratorium owszem sobie poradzi, ale wynik może być trochę zafałszowany. Byłam dziś na badaniach na czczo, a muszę dojechać ponad 50 km i powiem Wam, ze nie było źle. Głód poczułam dopiero po pobraniu krwi. Mam nadzieję, że tak już zawsze będzie. Janeczka gratuluję córci. Dark Lady również gratuluję córeczki. Gosius jak tam brzuch dzisiaj? Do do paznokci to po nich lekarze poznają niedotlenienie. Najszybciej właśnie widać po siniejących paznokciach. Potwornie głowa mnie dziś boli I chyba położę się na krótka drzemkę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

i chwila relaksu nam się należy, dlatego ja zawsze walczę o to by TŻ spędzał czas z małą (choć nie ukrywam, że czasem z marnym skutkiem
) 

Łaskawca mówi, że da mi odpocząć tak z dwa lata 

Ehh..jeszcze sporo czasu...ale póki co jak o tym pomyślę..to nie ogarniam tematu

w ogole te przeziernosc karkowa i testy pappa to chyba sa o dupe potluc