Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 21:01   #4321
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

bijorka, gratulacje!

dziewczyny, mam problem.

Nie mam pojęcia co Ani kupić pod choinkę! A musze wymyślić coś od nas, od mojej siostry, od brata i od taty Myślałam nawet o czymś większym, bo gdybyśmy się złożyli to dość pokaźna suma by była, no ale ni cholery nie wiem co by to miało być

Moje dziecko wszystko ma Ma szczeniaczkowy choidzk-jeździk, krzesełko-uczydełko, sorter ślimakowy z fp, ma fontanne z piłek, ma drewniane puzzle i to nie jedne, ma kubeczki, jakieś interkatywne zabawki z vtecha i fp, no w zasadzie wszystko co mi przychodzi do głowy to ona już ma!

Może wy macie jakiś pomysł? wiem, że jest taki temat w k., przejżałam, ale ona już to ma

jedyne co wymyśliłam, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł dla 10miesięcznego dziecka to namiothttp://allegro.pl/3w1-zestaw-namiot-domek-wigwam-iglo-tunel-2-5m-i3768688492.html albo wózek dla lalek. Ale czy to nei za wcześnie dla takiego malucha?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:04   #4322
elllmi
Zakorzenienie

bokeh, już kiedyś miałam pytać: jak Ci przyszła ta książka "Lisia dolina" to nie pomyślałaś na pierwszy rzut oka, że okłądka jest poplamiona? bo ja byłam pewna i już w myślach się %$#&*^ sypały, a potem patrzę, że to tak ma być, takie plamki jakby

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jej, ja tez pamietam zeszloroczna wigilie, jak sie dzielilam z malzem w szpitalu oplatkiem, i jak wszystkim odpisywallam ze nie mozna nas odwiedzac bo mlody z ta zotlaczka a tak naprawde to nie chcialam zeby ktokolwiek przyszedl w wigilie bo bym sie chyba poryczalala na amen
ja miałam podobnie, jak siedzieliśmy tak długo w szpitalu i ktoś do mnie dzwonił, to nie odbierałam, bo od razu płakałam do słuchawki wolałam smsa napisać

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tu fajny pomysł na zapakowanie prezentów
że niby gdzie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:06   #4323
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

A TEN KU.REWSKI DEBIL NIE WZIĄŁ!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:07   #4324
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

AŚKA, tak mnie wzięło na rozmyślania o Twojej historii... Skoro listuncio zobaczył Twój tył w momencie, kiedy się schylałaś... To może widział też trochę przód, tylko że od tyłu?
pewno, że widział. kurde zapewne myślał o tym cały dzień

Cytat:
hahaha nikomu nie powiemy :P spoko piórnik jak co jej zostanie
ja nie codziennie ale co jakiś czas
no juz piórnika nie zjadłam
oj ja nie lubię

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Uwaga Uwaga
Dzisiaj ja się chwalę

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

a nic takiego specjalnego, bodziaka i koszulkę (na dole), bo rozmiarów nie było; i zdecydowanie dziewczyńskie rzeczy tam rządzą
ale fajne!

Cytat:
ale ja jestem ciele majowe, maskra kapie Filipa, biorę na rękę płyn do kąpieli smaruję po młodym i jakiś dziwny...patrzę, a ja balsam kupiłam
kiedyś tak samo zrobiłam z odżywką do włosów - kupiłąm zamaist szamponu i TŻ mi mówi, że jakoś dziwnie mu sie tym włosy myje
głowa w

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:08   #4325
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
bokeh, już kiedyś miałam pytać: jak Ci przyszła ta książka "Lisia dolina" to nie pomyślałaś na pierwszy rzut oka, że okłądka jest poplamiona? bo ja byłam pewna i już w myślach się %$#&*^ sypały, a potem patrzę, że to tak ma być, takie plamki jakby

ja miałam podobnie, jak siedzieliśmy tak długo w szpitalu i ktoś do mnie dzwonił, to nie odbierałam, bo od razu płakałam do słuchawki wolałam smsa napisać

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

że niby gdzie

już zedytowałam zapomniało mi się wkleić

a ja nie myślałam, że pobrudzona bo wcześniej już widziałam ta okładkę w matrasie I wtedy tam se pomyślałam że mają uciapraną . W ogóle obijam się w czytaniu stanęłam na 200 str i od 4 dni nie czytałam
Stary 2013-12-11, 21:10   #4326
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny moja koleżanka robi aniołki
PIĘKNE!
Sama jak nie będę mieć pomysłu na prezent to ją będę prosić

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...00&oe=52AA5A87

i u mnie na blogu też fotka http://timidhope.blogspot.com/2013/1...ho-mikoaj.html
Hi hi ja robiłam aniołki rodzince parę lat temu Ostatnio robiłam dla szwagra tenisisty, bo mu poprzedni spadł i się rozbił, wkleję zdjęcie a co pochwalę się.

Cytat:
dziewczęta a propo manarynek - jak je dzieciom podajecie?
Ja daję Miśkowi całe cząstki, on wycyckuje sok i wypluwa

Cytat:
no bez Twojego wytłumaczenia to nie wiem co miało być w tym smiesznego ...

o o te błonki mi chodzi bo ja właśnie obierał i mu daję i się zastanawiałam czy któraś w skórce daje.

A słuchajta, która to jajecznicę w mikrofali robiła?
Chyba Ezzo a ja zgapiłam, ale to wychodzi taki omlecik który kroję na paseczki i młody wcina trzymając w łapce, część zje, część po przememlaniu wypluwa, jak to Michał.

Cytat:
jeszcze odnosnie tych lampek świątecznych, to kupiłam w pepco takie lampki gwiazdeczki ledowe na druciku i tez fajnie to wygląda (coś takiego http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/5,1133..._domu.html?i=3, tylko mniejsze); i mam zamiar wsadzić je do jakiegoś szklanego wazonu i czymś czymś wypełnić, szyszkami może

Filip juz kiedyś jadł

świąt nie będzie
Fajowe lampki, muszę pepco nawiedzić.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka upadła na pupę i powiedziała BAM! a tu moja słodka babuleńka
Cudna, tatuńciowa jest bardzo

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Fewcia: dodam jeszcze, że wodę pije z niekapka Aventu, wie do czego służy, ale mleka tak nie wypije.. no nie wiem o co chodzi - w każdym razie mi chodzi o rzeczy poza mlekiem, ja się martwię także że będzie w tyle za dziećmi, jak tu się prawidłowego żucia i gryzienia nauczyć?
Po nowym roku się przejdziemy na pewno do terapeuty sl jeśli się nic nie zmieni, bo mnie to rozwala totalnie.
Ksiązka "moje dziecko nie chce jeść" pomaga mi na głowę, schiz jest mniejszy, już się tak nie boję że jest głodna, ale dziwię się, że jej nie interesuje inne jedzenie jakoś bardziej, bierze do rąk, smakuje i tyle? dlaczego przez tyle czasu nie może załapać? to mega dziwne jest.
Z Miśkiem mam podobnie niestety, tłumaczę sobie tym, że po prostu nie potrzebuje jeszcze.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, właśnie taki jest ten kaszel, nie jest już mokry, tylko taki... drażniący, podrażniony? Coś w ten deseń. Jutro i tak z nią do tego lekarza pójdę, niech rzuci okiem.
Jak młody miał zapalenie płuc w lutym, w szpitalu lekarka nam powiedziała że kaszel poinfekcyjny może się utrzymywać do dwóch tygodni. Po sobie wiem, ze jak mam np zapalenie krtani, to masakra kaszel mnie trzyma z miesiąc mimo żem zdrowa już.

Cytat:
Uwielbiam Cię <3

Aśka no wiesz co, nieznajomy,a ty od razu z dupy strony się pokazujesz :nonono:

Ale u Was sarkastycznie dzisiaj, Neti dziś ma głupawkę

A co do tych dup, to też mieliśmy z TŻ taką wpadkę.
Nakreślę sytuację.
Jakaś leśna dróżka, bunga bunga w aucie, jakoś po południu, TŻ na górze. Wszystko pięknie, miło, ale się zorientowałam że jakieś światła mi mrugają. Aaaa tam, myslę sobie- to pewnie z wrażenia. Bunga trwa, a tu jakis samochod na nas trąbi. Ja pierdziu. Na przeciwko nas stał jeep, maska do maski. Kilku leśniczych tam było, stare dziadki Oni dawali dyskretne sygnały świetlne,że też ja nie zczaiłam. Ja zaczęłam się śmiać, TŻ zapuscił buraka. Ja leżałam dalej, tylko jakąś bluzką się nakrylam, a Tż na golaska zjeżdzał im z drogi. Jak sobie to przypomnę to nie mogie Do tej pory mu przypominam jak świecił dupą

Cytat:
Uwaga Uwaga
Dzisiaj ja się chwalę
Gratulacje!!

Insolito mąż pamiętał o swoich próbach siusiania na klatce schodowej czy nie?

Michaś śpi, jakiś taki z wypiekami dziś wieczorem był, taki tulaśny, chyba ząbki męczą bidę. Oby nie przeziębienie.
Mnie za to coś drapie w gardle, muszę kupić alitol bo mi się skończył a super na mnie działa w takich sytuacjach.
Idę się kąpać i spać, bom wykończona
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:13   #4327
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy wy też takie ześwirowane na pkt świąt? w tym roku czuję je niesamowicie, coś pięknego, jeszcze pierwszy raz od 5 lat jadę do morze do całej mojej rodziny no po prostu świruję ze szczęścia
Ja nie, w ogole ich nie czuje, TZ tez

Cytat:
bzika nie czuję ale cieszę się bardzo bo to pierwsze święta z Dadusiem
Natomiast t. siotra TZ i w sumie sam TZ mi to skutecznie obrzydzają, jeśli mogę tak to nazwać, bo odkąd ojciec od nich poszedł to T. tylko nawija że po ch.uj te święta, że ona się na wigilie nie ma zamiaru stroić itp (aluzja że mówiłam do TZ żeby się nad koszulą zastanowił) że ona będzie tak jak po domu chodzi (dziurawe spodnie i stary polar). No bo wigilia w tym roku i niej. Już się cieszę
a okno uroczo
Oooo, wypraszam sobie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
ale wspaniala z Ciebie mamusia, tak sie poswiecac i jesc slodycze zeby mlodej nie zaszkodzily

Cytat:
sorry za offtop:
przed weekendem COŚ mnie zaczeło TAM denerwować. Brałam clotrimazolum docipnie później lactovaginal i od wczoraj czuję dyskomfort przy sikaniu. Masakra jakiaś nienawidze tego.

Dziękuję
Jejku, mnie teeez.
Chyba mam jakas infekcje, a pierwsze wolne miejsce u gina jest pod koniec stycznia :/
Znacie jakies leki bez recepty? (do czasu az sie nie wybiore do gina)
Clotrimazolum nie pomaga

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja mam już dość, wysiadam całkowicie. Nocki ostatnio beznadziejne, jak śpię ciągiem godzinę to dużo, w ciągu dnia nie jestem w stanie iść się wysikać bo Ewa od razu łzy jak grochy. Mało tego, nawet jak ją przypnę do fotelika do karmienia to muszę ją ciagle trzymać, oddalam się na 20cm i płacze jakby ją ze skóry obdzierali. Nie wiem już co sobie sąsiedzi myślą I na dodatek wczoraj zrobiło mi się zapalenie piersi, boli jak szlag, cała połamana jestem, mam gorączkę i siedzę z Ewą sama w domu. Nic mi się nie udaje, nic mi nie wychodzi, wszystko mi się pieprzy przepraszam, że tak smęcę, ale już na serio nie wiem jak to wszystko dalej będzie
Kochana, tak bardzo Ci wspolczuje U Was od poczatku jest ciezko, podziwiam Cie, ze i tak malo narzekasz i dzielnie dajesz sobie rade
A mozesz liczyc na jakakolwiek pomoc...? Rodzice? T.?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:22   #4328
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga Uwaga
Dzisiaj ja się chwalę
znaczy sie zdalas? klask i:
ja tam chyba takiej karteczki nie mialam

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Pstryniu Oliwka miała zapalenie górnych dróg oddechowych a to się ciut inaczej objawia... Flegamina na odksztuszanie ( Black tak mi właśnie przyszło do głowy że może niepotrzebnie jej to dajesz, skoro Oliwka nie odksztusza wydzieliny to to ją chyba może prowokować do kaszlu), Clemastin to taki odczulający trochę, dają przy krtani bo ona miewa podłoże alergiczne. A mokry kaszel co do zasady lepszy, powinno się wyodrywać co się ma oderwać i przejść
a to zapalenie to diagnozuje lekarz, tak? sorki z badziewne pyt ale ja u lekarza sama ze soba to chyba nigdy nie bylam i dopiero teraz jak mam dziecia to sie ucze wszystkiego

bo u nas mlody mial katar, do tej pory z reszta ma i od 2 dni jest kaszel wlasnie... to nie jest zapalenie g.d.o.?

Stary 2013-12-11, 21:26   #4329
bijkora
Rozeznanie

To stawiam flaszki

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-11, 21:28   #4330
aska27adopcje
Zadomowienie

Bylam w pepco, kupilam choinke, lampki, bombki, rogi renifera ... ledziny dla mlodej na 2 lata kt beda dobre juz teraz ... rogi renifera i zestaw czapka sliniak, niestety czapke to se mloda moze na stope wsadzic ...

zaraz sie poodnosze do waszyxh postow ... odpisze tylko na nurtujace was dupne pytanie ...

ja nie napisalam ze sie do torby schylilam i pokazalam od razu bozene w pakiecie ... ja sie do torby odwrocilam, bo wisiala na wieszaku ... musze was zawiesc ... to nie byl taki hardcore ... bozenka byla bezpieczna
Stary 2013-12-11, 21:29   #4331
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
To stawiam flaszki
ło jezusie, nie wiem czy podołam
Stary 2013-12-11, 21:31   #4332
nafiyqa
Zakorzenienie

ellmi, pytalas rano o jaglanke.
Ja robie tak, ze najpierw kasze jaglana plucze porzadnie na sitku, potem przelewam wrzatkiem (pozbywam sie w ten sposob goryczki), wsypuje do garnka i zalewam woda (nie powiem Ci jaka ilosc wody, na oko - niby powinno sie w stosunku 1:2; oczywiscie 1 to kasza :P).
Dodaje kapke oleju (wtedy nie przywiera) i gotuje ok 20min. Ja zwykle ją rozgotowuje, bo Kubus nie lubi takiej na sypko. Co jakis czas dolewam odrobine wody, zeby mi sie nie przypalila. Po ugotowaniu wyglada mniej wiecej tak: http://4.bp.blogspot.com/-I-3OIjzYBA...0/IMG_0947.JPG
Po jakims czasie od sciagniecia z kuchenki faktycznie robi sie taka hmm... zwarta i jakby sucha. Dodaje wtedy odrobine wody przegotowanej i jest ok.

Jaglanke dodaje do zblendowanych wczesniej owocow suszonych i jablka. Posypuje zmielonymi pestkami i voila

A Ty z czym podawalas Fifkowi? Moze malo slodkie bylo?
Kubus nie chce jesc jak dam za malo owocow...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-12-11 o 21:33
Stary 2013-12-11, 21:32   #4333
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ja jestem ciele majowe, maskra kapie Filipa, biorę na rękę płyn do kąpieli smaruję po młodym i jakiś dziwny...patrzę, a ja balsam kupiłam
kiedyś tak samo zrobiłam z odżywką do włosów - kupiłąm zamaist szamponu i TŻ mi mówi, że jakoś dziwnie mu sie tym włosy myje
To mi się przypomniała taka historia jak nocowałam na studiach u przyjaciółki i rano słyszymy a jej ojciec drze się na cały dom. Zbiegłyśmy na dół w piżamach a ten wrzeszczy że mu skóra schodzi...a okazało się że postanowił posmarować gębę kremem a że na umywalce akurat maseczka stała a nie krem...to o kilku minutach od nałożenia miał prawo się facet wystraszyć
Stary 2013-12-11, 21:32   #4334
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
b

Nie mam pojęcia co Ani kupić pod choinkę! A musze wymyślić coś od nas, od mojej siostry, od brata i od taty Myślałam nawet o czymś większym, bo gdybyśmy się złożyli to dość pokaźna suma by była, no ale ni cholery nie wiem co by to miało być

Moje dziecko wszystko ma Ma szczeniaczkowy choidzk-jeździk, krzesełko-uczydełko, sorter ślimakowy z fp, ma fontanne z piłek, ma drewniane puzzle i to nie jedne, ma kubeczki, jakieś interkatywne zabawki z vtecha i fp, no w zasadzie wszystko co mi przychodzi do głowy to ona już ma!

Może wy macie jakiś pomysł? wiem, że jest taki temat w k., przejżałam, ale ona już to ma

jedyne co wymyśliłam, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł dla 10miesięcznego dziecka to namiothttp://allegro.pl/3w1-zestaw-namiot-domek-wigwam-iglo-tunel-2-5m-i3768688492.html albo wózek dla lalek. Ale czy to nei za wcześnie dla takiego malucha?
kiedys jak bylam mloda to pamietam ze jak szukalam z kolezanka prezentu dla jej siostrzenca 2-3 latka to mnie strasznie wkurzala bo na kazda moja propozycje odpowiadala - ale on to juz ma se wtedy myslalam- jak to kuwa ma? wszystkie zabawki swiata ma?
a teraz wiem ze jest to mozliwe
ja sie absolutnie nie spinam co do prezentu dla mlodego jesli chodzi o zabawke,, on zabawki ma generalnie w doopce (aska - pozdrawiam Cie ) wiec ten tego...
za rok bede bardzej myslec nad prezentem...
ten namiot fajny ale masz na niego miejsce?

Stary 2013-12-11, 21:35   #4335
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
on zabawki ma generalnie w doopce (aska - pozdrawiam Cie )
Stary 2013-12-11, 21:40   #4336
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Boszeszzz, ale żem głupia! ja albo TŻ...

umówiliśmy się, że robimy sobie prezenty niepodzianki... no spoko, teraz szukam pidżamy dla młodej, bo z wszystkiego wyrosła, więc wchodzę do obserwowanych a tam co?? no prezent dla mnie... to będę miała niespodziankę :rolleys:

przecież wiadomo, że mamy wspólne allegro, no co za chłop... to ja tu przeglądam w trybie incognito, żeby sie nie domyślił, a ten se wrzucił do obserwowanych i ma to w :pupa: ale żem się zdenerwowała

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2013-12-11, 21:41   #4337
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
już zedytowałam zapomniało mi się wkleić
no fajne, tylko gdzie takie torebki na przykład dostać? jak ja normalnych brązowych nie mogę znaleźć

Cytat:
To stawiam flaszki
jutro każda zgon po takim piciu

Stary 2013-12-11, 21:41   #4338
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
kiedys jak bylam mloda to pamietam ze jak szukalam z kolezanka prezentu dla jej siostrzenca 2-3 latka to mnie strasznie wkurzala bo na kazda moja propozycje odpowiadala - ale on to juz ma se wtedy myslalam- jak to kuwa ma? wszystkie zabawki swiata ma?
a teraz wiem ze jest to mozliwe
ja sie absolutnie nie spinam co do prezentu dla mlodego jesli chodzi o zabawke,, on zabawki ma generalnie w doopce (aska - pozdrawiam Cie ) wiec ten tego...
za rok bede bardzej myslec nad prezentem...
ten namiot fajny ale masz na niego miejsce?

w sumie nie zwróciłam uwagi na jego wymiary troche doopny (czyli ukłon w stronę asi? ) ale może i by się coś znalazło

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2013-12-11, 21:44   #4339
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
znaczy sie zdalas? klask i:
ja tam chyba takiej karteczki nie mialam

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

a to zapalenie to diagnozuje lekarz, tak? sorki z badziewne pyt ale ja u lekarza sama ze soba to chyba nigdy nie bylam i dopiero teraz jak mam dziecia to sie ucze wszystkiego

bo u nas mlody mial katar, do tej pory z reszta ma i od 2 dni jest

kaszel wlasnie... to nie jest zapalenie g.d.o.?
Górne drogi u dzieci to zazwyczaj krtań. A krtań sobie sama zdiagnozujesz jak usłyszysz pierwsze kilka szczeknięć, choćbyś nigdy nie słyszała jak to brzmi będziesz wiedzieć że to to. Obyś oczywiście nie słyszała. Katar to raczej po prostu spływa do gardła i podrażnia. A krtań jest typowo wirusowa
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:44   #4340
Delicjanka
Zakorzenienie

tak w ogole, jade sobie dzis samochodziną moją i na rowno ze mna na lewym pasie jechal jakis koles;> zaczął mi machać;>...dodałam gazu to ten ciot chcial sie sciagać

nie ma nic w tv...ale ....dupaśnie.......: hahaha:

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:45   #4341
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

w sumie nie zwróciłam uwagi na jego wymiary troche doopny (czyli ukłon w stronę asi? ) ale może i by się coś znalazło

Stary 2013-12-11, 21:46   #4342
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ellmi, pytalas rano o jaglanke.
dziekuję
własnie taką konsystencję miała zaraz po ugotowaniu, ale jak trochę ostygła, to taka sucha; no i dodałam morele suszone (wczesniej moczyłam, płukałam zgodnie z instrukcjami) i nie było mało słodkie, nawet ok, tylko trochę wyczuwałam tą goryczkę; może za mało płukałam tą kaszę ale kurde przez sitko mi przelatywała i sie bałam, że cała w zlewie wyląduje

będę próbować znowu, może się przekona

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To mi się przypomniała taka historia jak nocowałam na studiach u przyjaciółki i rano słyszymy a jej ojciec drze się na cały dom. Zbiegłyśmy na dół w piżamach a ten wrzeszczy że mu skóra schodzi...a okazało się że postanowił posmarować gębę kremem a że na umywalce akurat maseczka stała a nie krem...to o kilku minutach od nałożenia miał prawo się facet wystraszyć

Cytat:
on zabawki ma generalnie w doopce (aska - pozdrawiam Cie )
ja pierdziele

Cytat:
no i co dostaniesz
to powiedz,ze prezent spalony i niech szuka dalej

Stary 2013-12-11, 21:47   #4343
Kija80
Zadomowienie

Czyli według mnie (ale ja nie lekarz, tak sobie gdybam) katar jak spływa to raczej na dolne drogi czyli oskrzela lub płuca. A na górne się rzucają wirusy. U nas tak to wygląda
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:47   #4344
nafiyqa
Zakorzenienie

Nie wiem juz jak to z tymi drzemkami jest...
Dzis byla jedna 30minutowa o 11, potem druga 1h od 15 do 16.
O 18 bylo tarcie oczek, ale przetrzymalam, potem kapanie, mleczko, itp.
I do teraz nie spimy... Tylko ze jest ryk, marudzenie i w ogole wszystko be.
UU nie chce, smoczka tez, bawic sie nie chce... Teraz TZ go pacyfikuje...
NIE WIEM co jest.
Moze zeby znow...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-12-11 o 21:49
Stary 2013-12-11, 21:48   #4345
ytre
Raczkowanie

Dziewczyny, powiem Wam jedno, ja Was podczytuje, z racji tego, że moja córka jest ze stycznia (chociaz powinna być z marca), więc mniej więcej chce wiedzieć na jakim etapie rozwoju są jej rówieśnicy, ale śmieje się na głos jak Was czytam poprawiacie mi humor, naprawde. Was to lepiej czytać, niż dobrą komedię oglądać.

Pozdrawiam, serdecznie
ytre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:48   #4346
aska27adopcje
Zadomowienie

Bijkora gratulejszyn, witamy w swiecie driverow

Ciekawe jak dlugo moja dupa bedzie na tapecie Moze na pudelku o niej napisza
Stary 2013-12-11, 21:49   #4347
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Górne drogi u dzieci to zazwyczaj krtań. A krtań sobie sama zdiagnozujesz jak usłyszysz pierwsze kilka szczeknięć, choćbyś nigdy nie słyszała jak to brzmi będziesz wiedzieć że to to. Obyś oczywiście nie słyszała. Katar to raczej po prostu spływa do gardła i podrażnia. A krtań jest typowo wirusowa
o kutfa, zapomnialam!!!! przeciez black miala akcje z Oliwka, no tak...
wtedy nadabialam 5894875632145 stron na szybcika i zapomnialam o tym zupelnie... black - szacun! ja sie starsznie boje tego krtaniowego kaszlu
dziekuje

Stary 2013-12-11, 21:50   #4348
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

umówiliśmy się, że robimy sobie prezenty niepodzianki... no spoko, teraz szukam pidżamy dla młodej, bo z wszystkiego wyrosła, więc wchodzę do obserwowanych a tam co?? no prezent dla mnie... to będę miała niespodziankę :rolleys:

przecież wiadomo, że mamy wspólne allegro, no co za chłop... to ja tu przeglądam w trybie incognito, żeby sie nie domyślił, a ten se wrzucił do obserwowanych i ma to w :pupa: ale żem się zdenerwowała
co dostaniesz?

pozdrów tż powiedz że teraz musiszdostac to i cos jeszcze nowego

Cytat:
no fajne, tylko gdzie takie torebki na przykład dostać? jak ja normalnych brązowych nie mogę znaleźć

jutro każda zgon po takim piciu

http://www.google.pl/imgres?sa=X&esp...4&tx=150&ty=86 to też fajne

a torebki na allegro

http://allegro.pl/torebka-papierowa-...786679577.html tu takie
Stary 2013-12-11, 21:51   #4349
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Ciekawe jak dlugo moja dupa bedzie na tapecie Moze na pudelku o niej napisza
ty lepiej zobacz ile osob na pasku!!!!!

Stary 2013-12-11, 21:51   #4350
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dobre to musiało byc
Cytat:

Co Ci wybrał
Cytat:
Napisane przez ytre Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiem Wam jedno, ja Was podczytuje, z racji tego, że moja córka jest ze stycznia (chociaz powinna być z marca), więc mniej więcej chce wiedzieć na jakim etapie rozwoju są jej rówieśnicy, ale śmieje się na głos jak Was czytam poprawiacie mi humor, naprawde. Was to lepiej czytać, niż dobrą komedię oglądać.

Pozdrawiam, serdecznie
Fajnie, że Ci się podoba

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości