Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 18:54   #1891
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki.
Dziś miałam intensywny dzień, bo latałam po mieście. Nawet wstąpiłam do swojej firmy, coraz dziwniej się tam czuje, w ogóle nie wyobrażam sobie powrotu tam, ale na razie nie muszę

W biedrze pojawił się chyba ostatnio, bo nie widziałam wcześniej, camembert z turka w panierce, mniam, polecam!
Widziałam ale drogi,wole sama zrobić

Dziewczynki Ośrodek Ufność ten obok Nisi utworzyl wydarzenie na fb,zaglądnijcie proszę
https://www.facebook.com/events/1439...=join&source=1
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 19:32   #1892
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dearlie odezwij się co u Was,brakuje tu Ciebie.
Martuś. U Antka wszystko dobrze. Tzn. bez zmian, nadal diabeł jakich mało. Zębów nadal mamy 6, choć jedną dolną 2 widać już od tygodnia, to przebić się nie może. Chodził 2 dni i przestał, widocznie to jeszcze nie jego czas. A jak Zuzia w kwestii chodzenia? Nadal leniuszek z niej jak z narzeczonego? Dobrze widziałam na fb, że zrobiłaś pasemka?
Stary 2013-12-11, 21:00   #1893
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Widziałam ale drogi,wole sama zrobić

Dziewczynki Ośrodek Ufność ten obok Nisi utworzyl wydarzenie na fb,zaglądnijcie proszę
https://www.facebook.com/events/1439...=join&source=1
O widzisz a ja nigdy sama nie robiłam, ale poprobowalam to chyba zrobie. A z jakiego sera robisz?

W kwestii chodzenia to Misiek śmiga aż miło. Choć to może złe określenie bo drepta powolutku i ostrożnie. Ale coraz więcej.

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:16   #1894
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Co tu tak cicho ostatnio

Dziewczyny macie jakieś sposoby na wywabienie z ubrań zapachu tranu? Piorę ubranka Małej po kilka razy i dalej czuć czy już raczej są do wyrzucenia?
niestety nie nie znoszę tego zapachu
a wujek google nic nie podpowiada?
Cytat:
O widzisz a ja nigdy sama nie robiłam, ale poprobowalam to chyba zrobie. A z jakiego sera robisz?

W kwestii chodzenia to Misiek śmiga aż miło. Choć to może złe określenie bo drepta powolutku i ostrożnie. Ale coraz więcej.

wysłane z fona
dla Miśka
ja też sama robię, właśnie turek jest dobry, i ogólnie większość wychodzi
tylko lepiej dwukrotnie obtoczyć w panierce

Antek dziś dostał 2 samochodziki od dziadków i aż się trząsł ze szczęścia
zasnął z nimi w dłoni... rozczula mnie
Stary 2013-12-11, 21:17   #1895
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Iwa dzięki za przepis, na pewno wypróbuje

Katiaska co gotujesz Antkowi do jedzenia? bo mi już pomysłów brakuje. u nas najchetniej gnocchi, ewentualnie kopyta, ale te pierwsza bardziej, makaron sam albo z sosem pomidorowym i soczewicą, rosół z lanym ciastem, krupnik ale z kaszą jaglaną. a i kapusniak tez jej smakuje i nic jej nie było po nim.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-12-11 o 21:19
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:30   #1896
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Iwa dzięki za przepis, na pewno wypróbuje

Katiaska co gotujesz Antkowi do jedzenia? bo mi już pomysłów brakuje. u nas najchetniej gnocchi, ewentualnie kopyta, ale te pierwsza bardziej, makaron sam albo z sosem pomidorowym i soczewicą, rosół z lanym ciastem, krupnik ale z kaszą jaglaną. a i kapusniak tez jej smakuje i nic jej nie było po nim.
kopytka też gotuję, z zup to głównie rosół, pomidorową (ale mamy odpuścić pomidory), zupę z marchewką i ryżem, z soczewicy, zupę krem z kukurydzy (to jest hit!)
a tak to makaron z sosem pomidorowym i mięsem albo tuńczykiem, pulpeciki, oszukane gołąbki, gulasz, i pierożki z mięsem (też hit) jak sobie coś przypomnę to napiszę
Stary 2013-12-11, 21:47   #1897
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
niestety nie nie znoszę tego zapachu
a wujek google nic nie podpowiada?

dla Miśka
ja też sama robię, właśnie turek jest dobry, i ogólnie większość wychodzi
tylko lepiej dwukrotnie obtoczyć w panierce

Antek dziś dostał 2 samochodziki od dziadków i aż się trząsł ze szczęścia
zasnął z nimi w dłoni... rozczula mnie
ileż to radości sprawia radość dziecka

Cytat:
kopytka też gotuję, z zup to głównie rosół, pomidorową (ale mamy odpuścić pomidory), zupę z marchewką i ryżem, z soczewicy, zupę krem z kukurydzy (to jest hit!)
a tak to makaron z sosem pomidorowym i mięsem albo tuńczykiem, pulpeciki, oszukane gołąbki, gulasz, i pierożki z mięsem (też hit) jak sobie coś przypomnę to napiszę
A jak robisz ten krem z kukurydzy?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

No właśnie jakieś tu pustki ostatnio, czyżby wszystkie tak się zaczęły do świat szykować?
A propos, jakie potrawy szykujecie? Ja jak zwykle coś zaniosę do mamy i teściowej. W tamtym roku robiłam sałatkę śledziową, a co w tym? Rzućcie pomysłami

Moje dziecko dziś się zbuntowało i nie poszło w dzień spać A już już zasypiał u babci na huśtawce i w samochodzie w drodze do domu. Na nockę za to poszedł godzinę wcześniej.
Stary 2013-12-11, 21:49   #1898
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
a jakie to oszukane gołąbki? a gulasz?

Cytat:

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

.

no wlasnie jak

Stary 2013-12-11, 21:51   #1899
katiem
Wtajemniczenie

Hej mamcie

Wpadam na chwilę.

Tamlin no taka kamerka świetna sprawa

Angel pozałatwiaj wszystko i powodzenia

Ale o pysznościach piszecie.....camemberta też sama robię. Robiłam jeszcze z sera żółtego i też jest pycha.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:55   #1900
Lewek
Zakorzenienie

A panierkę do tego camemberta jaka dajecie? Zwykłą bułkę tartą czy coś jeszcze? Czemuż to ja wcześniej tego nie robiłam
Stary 2013-12-11, 22:05   #1901
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
A propos, jakie potrawy szykujecie? Ja jak zwykle coś zaniosę do mamy i teściowej. W tamtym roku robiłam sałatkę śledziową, a co w tym? Rzućcie pomysłami
ja robię sernik nowojorski, śledzie w kefirze (5 minut roboty a pycha są) i jak zdążę to pewnie sałatkę śledziową z burakami.
Stary 2013-12-11, 22:19   #1902
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie jakieś tu pustki ostatnio, czyżby wszystkie tak się zaczęły do świat szykować?

Moje dziecko dziś się zbuntowało i nie poszło w dzień spać A już już zasypiał u babci na huśtawce i w samochodzie w drodze do domu. Na nockę za to poszedł godzinę wcześniej.
Na święta nic nie robię pewnie mamie w czymś pomogę
Krem z kukurydzy
- włoszczyzna
- mięsko (np. skrzydełka)
- puszka kukurydzy
- mleczko kokosowe
gotuję bazę jak do każdej zupki na mięsie albo samą włoszczyznę, następnie wyciągam wszystko, zostawiam marchewkę, dorzucam puszkę kukurydzy (na garnek 2,5 l), gotuję chwilkę, jakieś 10 -15 min, i miksuję blenderem, jak chcę Antkowi przemycić mięsko to też troszkę zostawiam i też miksuje.Doprawiam solą. Na talerzu dodaję troszkę mleczka kokosowego. Jak gotujecie dla siebie to polecam dodać jakiś ostry sos. Wtedy jest taki fajny słodko-ostry smak.
Najlepsza kukurydza do tego to bondualle, dawtona używałam i za słabo się zmiksowało.
Cytat:
a jakie to oszukane gołąbki? a gulasz?
Oszukane gołąbki:
-0,5 kg mięsa mielonego
- kapusta (w zależności od upodobań ) ja dodaję ok połowę tego co mięso
- szklanka kaszy manny
- przecier pomidorowy lub sok pomidorowy
- jajko
- bulion
- przyprawy
- mąka
Kapustę szatkujemy i przelewamy wrzątkiem. Odstawiamy na kilka minut. W misce mieszamy mięso, jajko, kaszę mannę, oraz kapustę. Doprawiamy, następnie formujemy kotleciki. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy kaszę, jeśli za gęsta jajko. Kotleciki obtaczamy w mące. Następnie podsmażamy z obu stron. Przekładamy do dużego garnka, zalewamy bulionem (ewentualnie wodą) oraz przecierem. Gotujemy ok. 30 min.

Gulasz:
- o,5 mięsa wieprzowego (polecam łopatkę)
- mąka
- marchewka
- cebula
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka pieprzu
- 2 ziarenka ziela angielskiego

Mięso kroimy w kosteczkę, solimy i obtaczamy w mące. Podsmażamy dość mocno. Następnie zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. W międzyczasie kroimy warzywa, również dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem ok. 30 - 40 min. Jeśli sos jest za rzadki można zagęścić mąką.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
A panierkę do tego camemberta jaka dajecie? Zwykłą bułkę tartą czy coś jeszcze? Czemuż to ja wcześniej tego nie robiłam
bułkę tartą ponoć dobre też w cieście naleśnikowym, ale nie jadłam.
a zwykły ser też pyszny w panierce
kurczę z 1,5 roku tego nie jadlam, jutro sobie zrobię

Edytowane przez Katiaskaa
Czas edycji: 2013-12-12 o 12:45
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 22:34   #1903
Lewek
Zakorzenienie

Katiaskaa dzięki za przepisy! Zupę z kukurydzy chyba jutro wyprobuje brzmi pysznie.

wysłane z fona
Stary 2013-12-11, 22:36   #1904
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Na święta nic nie robię pewnie mamie w czymś pomogę
Krem z kukurydzy
- włoszczyzna
- mięsko (np. skrzydełka)
- puszka kukurydzy
- mleczko kokosowe
gotuję bazę jak do każdej zupki na mięsie albo samą włoszczyznę, następnie wyciągam wszystko, zostawiam marchewkę, dorzucam puszkę kukurydzy (na garnek 2,5 l), gotuję chwilkę, jakieś 10 -15 min, i miksuję blenderem, jak chcę Antkowi przemycić mięsko to też troszkę zostawiam i też miksuje.Doprawiam solą. Na talerzu dodaję troszkę mleczka kokosowego. Jak gotujecie dla siebie to polecam dodać jakiś ostry sos. Wtedy jest taki fajny słodko-ostry smak.
Najlepsza kukurydza do tego to bondualle, dawtona używałam i za słabo się zmiksowało.

Oszukane gołąbki:
-0,5 kg mięsa mielonego
- kapusta (w zależności od upodobań ) ja dodaję ok połowę tego co mięso
- szklanka kaszy manny
- przecier pomidorowy lub sok pomidorowy
- jajko
- bulion
- przyprawy
- mąka
Kapustę szatkujemy i przelewamy wrzątkiem. Odstawiamy na kilka minut. W misce mieszamy mięso, jajko, kaszę mannę, oraz kapustę. Doprawiamy, następnie formujemy kotleciki. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy kaszę, jeśli za gęsta jajko. Kotleciki obtaczamy w mące. Następnie podsmażamy z obu stron. Przekładamy do dużego garnka, zalewamy bulionem (ewentualnie wodą) oraz przecierem. Gotujemy ok. 30 min.

Gulasz:
- mąka
- marchewka
- cebula
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka pieprzu
- 2 ziarenka liścia laurowego

Mięso kroimy w kosteczkę, solimy i obtaczamy w mące. Podsmażamy dość mocno. Następnie zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. W międzyczasie kroimy warzywa, również dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem ok. 30 - 40 min. Jeśli sos jest za rzadki można zagęścić mąką.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

bułkę tartą ponoć dobre też w cieście naleśnikowym, ale nie jadłam.
a zwykły ser też pyszny w panierce
kurczę z 1,5 roku tego nie jadlam, jutro sobie zrobię

dziękuję Ci bardzo

Stary 2013-12-11, 22:53   #1905
elena_100
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Niania ekstra! Henio zaczarowany Tylko dwa razy sobie o mnie przypomniał
To dobrze

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Elena ja myślę, że da sobie radę. Było dobrze kiedy chodziłaś do pracy więc teraz też Chyba, że macie wspólne rytuały, które robicie tylko we 2.
Za krótki czas, a rytuały to wieczorne, tatuś mnie godnie zastąpi.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Takie zalatanie to ja rozumiem

Umówiłam się na czwartek do lekarza. Od ponad miesiąca dokuczają mi zatoki, teraz w niedzielę doszedł ból po obu stronach szyi (węzły chłonne?), ból gardła, a dziś rano zaczęło mi to do ucha promieniować. Chwilowo nawet świnkę podejrzewałam, bo nigdy nie miałam, no ale nie puchnę Pora wziąć się za siebie. Na l4 nie mam czasu, ale bez leków się chyba nie obejdzie, nie pokonam sama tych infekcji
Takie niedoleczone infekcje to złoooo....

Cytat:
No to ja żadnego bólu na razie nie odczuwam, ale z tą wydzieliną to podobnie... Rano masakra. Ale w nocy jak się budzę to czuje dyskomfort, bo gardło boli i taka zapchana jestem... Kurczę nigdy nie miałam problemów z zatokami..
Biedaku, a tu żadnego lekarstwa nie można ....

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Poćwiczyłam z Tomkiem,Tamlin ten nowy trening z Shape jest mega
Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny,podczytuję z pracy,bo w domu to juz totalne urwanie głowy.Mąż w gipsie do dla mnie totalna klapa,bo nie panuję nad wszystkim.Remont w pełni,a tu ciągle coś nie tak.Płyty na meble źle wycięte(ja chyba coś namieszałam przy zamówieniu),mąż wczoraj domawiał telefonicznie i dzis podobno juz dojechaly,okap zamówiony z agito jest wgnieciony-czekamy na decyzję odnośnie reklamacji,ale czarno to widzę,bo kurier przywiózł do juz ponad tydzien temu a my dopiero obejrzeliśmy wczoraj jak miał być wieszany.Sama zostałam z przeglądami po wypadku,zmianą opon,zakupami i tak dalej.Dzis sie popsuł piec,bo teść tam doglądał i chyba zaniedbał wywalanie popiołu bo dzoś poszła jedna wielka chmura pyłu.Dobrze,że mamy alternatywny gazowy,bo byłoby zimno. W ogóle zaprosiliśmy na Wigilię calą rodzinę,coś koło 15 osób,a u mnie kuchni ani widu ani słychu,a jeszcze wczoraj się dowiedziałam ,że w Wigilię pracujemy w przychodni do 18.No to się poskarżyłam. Zaraz kończę prace i musze wrócić w ten nasz cyrk na kółkach.
Salud nie zazdroszczę ale do wigilii troch czasu jeszcze jest. Oby się wszystko poukładało.

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Siema!
Odnośnie mleka, - słyszałam że to w kartonach UHT to pomyje jakieś i że lepiej nie wiedzieć jak jest przygotowywane, ale osobiście nie zagłębiałam się w temat. Najlepsze krowie mleko od znajomego gospodarza
Słyszałam o dziecku które jak Otylka nie lubiło modyfikowanego i już w 4 miesiącu życia(!) dostało krowie, wcinało aż miło.

W pracy ciągle się mylę i dostaję bury od kierowniczki, poza tym albo ona sieje ferment w zespole albo nikomu nie można już ufać.
My nie kupiliśmy jeszcze prezentów. Niedobrze...
Mój brat być może się rozwedzie, chociaż jakoś nie potrafię dopuścić do siebie takiej myśli. Zobaczymy czy bratowa pojawi się na wigilii
Mam lekką gorączkę. Jutro powinnam dostać miesiączkę, mam nadzieję że nie przyjdzie chociaż wątpię żeby się udało, w końcu ostatnio długo leczyłam infekcję intymną
To trzymam, żeby nie przyszła

Cytat:
Coś czuję, że zdam się na szpitalny wikt

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:07   #1906
kraven
Zakorzenienie

Witam się z rana po dośc dobrym dyżurze.

Elena może już będziesz z powrotem w domu z okruszkiem, tylko i tak na diecie ale radosnej

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:36   #1907
angel166
Zakorzenienie

Dzień dobry, mała jeszcze leży w lozeczku i gada także mam chwilę na wizaz
Tamlin mysllam ale opiekunka to drogi intetes. Zobaczymy jak to wyjdzie z teściowa do końca mc. Od stycznia jak nie zadzwonią z państwowego żłobka to spróbuje z prywatnym,bo byłam wczoraj i od stycznia jest szansa mała zapisać.
Cytat:
Marta, świetny ten tatuaż

o to samo miałam pytać może warto poszukać jakieś niani?

Byliśmy wczoraj u alergologa. Pani bardzo miła i rzeczowa, mimo że miała dla nas mało czasu. Pindzie na recepcji umówiły nas na 18, a ona wcześniej prosiła, żeby o 18.50 mieć ostatniego pacjenta. Przychodzimy, a babka na recepcji, pani doktor już praktycznie nie ma, a ja dzwoniłam by państwo byli wcześniej. Tia... pół godziny wcześniej mieliśmy telefon... A my jechaliśmy z Gdyni do Gdańska, autobusem i skm, więc kawał drogi. ale pani doktor nas przyjęła. Stwierdziła AZS, ale delikatne, mleko kazała zostawić na razie, prowadzić dzienniczek jedzenia, unikać alergenów nadal, kazała zrobić kał na posiew. Za 1,5 miesiąca mamy przyjśc, wydaję mi się, że będzie okej
A Antek podczas badania beknął i się roześmiał, kultura
Antos mnie rozbawil i oby odstawienie mleka pomogło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Ula ja byłam w całym ośrodku medycyny pracy i wszyscy czekali na badania z zakładów. Z 30chłopa Tauron przysłał,którzy już od 6tam koczowali. Ale wyszło,ze tylko do laryngologa czekałam bo do okulisty mnie przepuscili
Widzę i słyszę, także mogę pracować

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:52   #1908
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Oj może nie będzie tak źle

Michaś wstał dziś o 6 gdzie są moje dwie godziny jego wczorajszej drzemki, które brutalnie mi odebrał chyba już ich nie odzyskam

Dziś mam wizytę u gina a potem randkę z TŻtem pierwszą od urodzenia Miśka...
Stary 2013-12-12, 09:03   #1909
gda
Zakorzenienie

Cytat:
gda jak tam Twoja stopa? byłaś u dermatologa?
ja bym kamere zamontowała, przecież teraz nawet w przedszkolach/żłobkach są żeby rodzic mógł sprawdzić to robi dziecko

Iwa wrzuć przepis na muffiny
Byłam w zeszłym tygodniu i dermatologa. Powiedziała, że nie potrafi powiedzieć na tę chwilę, czy to grzyb czy nie. Mam poczekać aż paznokieć urośnie (jakieś 3 tygodnie) i dała mi skierowanie na badanie mykologiczne. Nie chce mi się tyle czekać!

Cytat:

Michaś wstał dziś o 6 gdzie są moje dwie godziny jego wczorajszej drzemki, które brutalnie mi odebrał chyba już ich nie odzyskam

Wow! Ale długo wytrzymaliście bez randki!
My byliśmy na koncercie we wtorek (prezent dla męża na mikołajki)
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:09   #1910
Lewek
Zakorzenienie

Angel a jak sobie babcia poradziła?

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Wow! Ale długo wytrzymaliście bez randki!
My byliśmy na koncercie we wtorek (prezent dla męża na mikołajki)
Nooo... ale gdybym ja tego nie zorganizowała to jeszcze długo byśmy pewnie nie poszli, bo mojemu to chyba niepotrzebne, aczkolwiek się ucieszył.
Stary 2013-12-12, 09:42   #1911
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.

My mieliśmy raz randkę - w lesie
Cytat:
Gulasz:
- mąka
- marchewka
- cebula
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka pieprzu
- 2 ziarenka liścia laurowego
Liść w ziarenkach?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Tamlin mysllam ale opiekunka to drogi intetes. Zobaczymy jak to wyjdzie z teściowa do końca mc. Od stycznia jak nie zadzwonią z państwowego żłobka to spróbuje z prywatnym,bo byłam wczoraj i od stycznia jest szansa mała zapisać.
A ile za żłobek będziesz płaciła? Przecież opiekunka nie byłaby co dzień po 8 czy 10 godzin, bo przecież Ty na zmiany, a mąż zawsze do 15-16. Ja bym to przemyślała. Opiekunki przynajmniej u mnie biorą 5-7zł za godzinę.

Cytat:
Czekam na wieści z wizyty.
A na randce bawcie się dobrze

Moje dziecko ciągle miałczy. Nawet w nocy obudzi się i słyszę nie mama, tylko miaaaaaaa, miaaaaaaaaaaaa
Stary 2013-12-12, 10:15   #1912
kaczuszka69
potworkowa

chyba wracam do żywych

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:36   #1913
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
chyba wracam do żywych
a skąd?
Stary 2013-12-12, 10:43   #1914
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
a skąd?
z zaległości, jakie sobie narobiłam (kartki). dopiero z połowy się wygrzebałam, ale już widzę światło w tunelu, bo druga połowa jest jeszcze względnie długoterminowa

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:59   #1915
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
z zaległości, jakie sobie narobiłam (kartki). dopiero z połowy się wygrzebałam, ale już widzę światło w tunelu, bo druga połowa jest jeszcze względnie długoterminowa
no to interes się kręci, super
Stary 2013-12-12, 11:02   #1916
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

wow!udanej randki

dzien dobry

tak mi narobiłyscie smaka na krem z kukurydzy,ze zrobię dzisiaj
na drugie klopsiki w sosie smietanowo -koperkowym i na deser ciasto upiekę

moja niunia od kilku dni obrazona na obiad,nie wiem co sie z nią dzieje

Wiktor chyba przemęczony albo ma jakąś anemie bo juz 2 razy w ciągu 2 tyg.leciała mu krew z nosa w nocy.musze mu wyniki porobić

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:55   #1917
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Camemberta z biedronki panieruję podwójnie w jajku i bułce tartej i smaże powolutku na oleju
Cytat:

Na dzien dzisiejszy plan jest taki że ja robię ciasta a mama mięsa bo mama nie ma piekarnika.

Cytat:
ja robię sernik nowojorski, śledzie w kefirze (5 minut roboty a pycha są) i jak zdążę to pewnie sałatkę śledziową z burakami.
Co to?

Cytat:
Może nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

Ula ja byłam w całym ośrodku medycyny pracy i wszyscy czekali na badania z zakładów. Z 30chłopa Tauron przysłał,którzy już od 6tam koczowali. Ale wyszło,ze tylko do laryngologa czekałam bo do okulisty mnie przepuscili
Widzę i słyszę, także mogę pracować
No moje chlopy tez wczoraj byli,jeden sie bał do okulisty bo miał oko zszywane,drugi poszedł do laryngologa a tam ucho zatkane.Się śmiałam że głuchy ze ślepym na dach się pchają

Cytat:
Uhuuu...
Kiedy ja na randce byłam,chyba przed ślubem

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ciągle miałczy. Nawet w nocy obudzi się i słyszę nie mama, tylko miaaaaaaa, miaaaaaaaaaaaa
To znak że z kotem uczą się siebie nawzajem

Cytat:
chyba wracam do żywych
Nareszcie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Wiktor chyba przemęczony albo ma jakąś anemie bo juz 2 razy w ciągu 2 tyg.leciała mu krew z nosa w nocy.musze mu wyniki porobić
Oj niedobrze zrób morfologię koniecznie.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:04   #1918
maggie123
Zakorzenienie

matko, co za dzień.. ale mi się cche...
dziś Zu mnie tak strasznie irytuje (wiem, nie powinam tego pisać, bo ogólnie jest grzeczna tylko dziś dziabeł wcielony z niej). wszystko nie, sama nie wie, czego chce, wyje mi bez przerwy... na chorą nie wygląda, jak na reakcje po szczepieniu po 2,5 tyg. za późno, więc pewnie rosnące 3 albo po prostu gorsze dni... niech już mminął....
Cytat:

wow! to bawcie sie dobrze i trzymam kciuki za wizytę!
Cytat:
chyba wracam do żywych
całe szczęście fajnie, że interes się kręci!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:33   #1919
Iwa844
Zakorzenienie

Ula sernik nowojorski to najlepszy sernik na świecie, z dodatkiem białej czekolady i śmietankową polewą. Jak będę wieczorem w domu to wrzucę przepis, bo w pracy komp mi tak zamula że zaraz go wy###ę przez okno
Stary 2013-12-12, 12:48   #1920
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:

może mają specjalne menu świąteczne
Cytat:

no to udanej randki
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Liść w ziarenkach?

taka nowość Tż mnie poganiał wczoraj już edytowane
Cytat:
interes się kręci
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
biedny Wiktor zrób mu badania
A Poli moze zęby idą?
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
matko, co za dzień.. ale mi się cche...
dziś Zu mnie tak strasznie irytuje (wiem, nie powinam tego pisać, bo ogólnie jest grzeczna tylko dziś dziabeł wcielony z niej). wszystko nie, sama nie wie, czego chce, wyje mi bez przerwy... na chorą nie wygląda, jak na reakcje po szczepieniu po 2,5 tyg. za późno, więc pewnie rosnące 3 albo po prostu gorsze dni... niech już mminął....
zaraz minie
każda znas ma tak, że czasami dziecko ją irytuje
Cytat:
Ula sernik nowojorski to najlepszy sernik na świecie, z dodatkiem białej czekolady i śmietankową polewą. Jak będę wieczorem w domu to wrzucę przepis, bo w pracy komp mi tak zamula że zaraz go wy###ę przez okno
wrzuć koniecznie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości