|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
![]() Dziewczynki Ośrodek Ufność ten obok Nisi utworzyl wydarzenie na fb,zaglądnijcie proszę ![]() https://www.facebook.com/events/1439...=join&source=1 |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś.
Tzn. bez zmian, nadal diabeł jakich mało. Zębów nadal mamy 6, choć jedną dolną 2 widać już od tygodnia, to przebić się nie może. Chodził 2 dni i przestał, widocznie to jeszcze nie jego czas. A jak Zuzia w kwestii chodzenia? Nadal leniuszek z niej jak z narzeczonego? Dobrze widziałam na fb, że zrobiłaś pasemka?
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii chodzenia to Misiek śmiga aż miło. Choć to może złe określenie bo drepta powolutku i ostrożnie. Ale coraz więcej. wysłane z fona
|
|
|
|
|
#1894 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie znoszę tego zapachua wujek google nic nie podpowiada? Cytat:
dla Miśkaja też sama robię, właśnie turek jest dobry, i ogólnie większość wychodzi ![]() tylko lepiej dwukrotnie obtoczyć w panierce ![]() Antek dziś dostał 2 samochodziki od dziadków i aż się trząsł ze szczęścia ![]() zasnął z nimi w dłoni... rozczula mnie
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa dzięki za przepis, na pewno wypróbuje
Katiaska co gotujesz Antkowi do jedzenia? bo mi już pomysłów brakuje. u nas najchetniej gnocchi, ewentualnie kopyta, ale te pierwsza bardziej, makaron sam albo z sosem pomidorowym i soczewicą, rosół z lanym ciastem, krupnik ale z kaszą jaglaną. a i kapusniak tez jej smakuje i nic jej nie było po nim. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-12-11 o 21:19 |
|
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak to makaron z sosem pomidorowym i mięsem albo tuńczykiem, pulpeciki, oszukane gołąbki, gulasz, i pierożki z mięsem (też hit) jak sobie coś przypomnę to napiszę
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- No właśnie jakieś tu pustki ostatnio, czyżby wszystkie tak się zaczęły do świat szykować? A propos, jakie potrawy szykujecie? Ja jak zwykle coś zaniosę do mamy i teściowej. W tamtym roku robiłam sałatkę śledziową, a co w tym? Rzućcie pomysłami ![]() Moje dziecko dziś się zbuntowało i nie poszło w dzień spać A już już zasypiał u babci na huśtawce i w samochodzie w drodze do domu. Na nockę za to poszedł godzinę wcześniej.
|
||
|
|
|
#1898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no wlasnie jak ![]()
|
||
|
|
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamcie
![]() Wpadam na chwilę. Tamlin no taka kamerka świetna sprawa ![]() Angel pozałatwiaj wszystko i powodzenia Ale o pysznościach piszecie.....camemberta też sama robię. Robiłam jeszcze z sera żółtego i też jest pycha. |
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
A panierkę do tego camemberta jaka dajecie? Zwykłą bułkę tartą czy coś jeszcze? Czemuż to ja wcześniej tego nie robiłam
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię sernik nowojorski, śledzie w kefirze (5 minut roboty a pycha są) i jak zdążę to pewnie sałatkę śledziową z burakami.
|
|
|
|
#1902 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie mamie w czymś pomogęKrem z kukurydzy - włoszczyzna - mięsko (np. skrzydełka) - puszka kukurydzy - mleczko kokosowe gotuję bazę jak do każdej zupki na mięsie albo samą włoszczyznę, następnie wyciągam wszystko, zostawiam marchewkę, dorzucam puszkę kukurydzy (na garnek 2,5 l), gotuję chwilkę, jakieś 10 -15 min, i miksuję blenderem, jak chcę Antkowi przemycić mięsko to też troszkę zostawiam i też miksuje.Doprawiam solą. Na talerzu dodaję troszkę mleczka kokosowego. Jak gotujecie dla siebie to polecam dodać jakiś ostry sos. Wtedy jest taki fajny słodko-ostry smak. Najlepsza kukurydza do tego to bondualle, dawtona używałam i za słabo się zmiksowało. Oszukane gołąbki: -0,5 kg mięsa mielonego - kapusta (w zależności od upodobań ) ja dodaję ok połowę tego co mięso- szklanka kaszy manny - przecier pomidorowy lub sok pomidorowy - jajko - bulion - przyprawy - mąka Kapustę szatkujemy i przelewamy wrzątkiem. Odstawiamy na kilka minut. W misce mieszamy mięso, jajko, kaszę mannę, oraz kapustę. Doprawiamy, następnie formujemy kotleciki. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy kaszę, jeśli za gęsta jajko. Kotleciki obtaczamy w mące. Następnie podsmażamy z obu stron. Przekładamy do dużego garnka, zalewamy bulionem (ewentualnie wodą) oraz przecierem. Gotujemy ok. 30 min. Gulasz: - o,5 mięsa wieprzowego (polecam łopatkę) - mąka - marchewka - cebula - 2 liście laurowe - 3 ziarenka pieprzu - 2 ziarenka ziela angielskiego Mięso kroimy w kosteczkę, solimy i obtaczamy w mące. Podsmażamy dość mocno. Następnie zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. W międzyczasie kroimy warzywa, również dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem ok. 30 - 40 min. Jeśli sos jest za rzadki można zagęścić mąką. ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
ponoć dobre też w cieście naleśnikowym, ale nie jadłam.a zwykły ser też pyszny w panierce kurczę z 1,5 roku tego nie jadlam, jutro sobie zrobię
Moja miłość - Antek 16.09.2012 Edytowane przez Katiaskaa Czas edycji: 2013-12-12 o 12:45 |
||
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Katiaskaa dzięki za przepisy! Zupę z kukurydzy chyba jutro wyprobuje brzmi pysznie.
wysłane z fona
|
|
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję Ci bardzo |
|
|
|
|
#1905 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
To dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana po dośc dobrym dyżurze.
Elena może już będziesz z powrotem w domu z okruszkiem, tylko i tak na diecie ale radosnej
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, mała jeszcze leży w lozeczku i gada także mam chwilę na wizaz
![]() Tamlin mysllam ale opiekunka to drogi intetes. Zobaczymy jak to wyjdzie z teściowa do końca mc. Od stycznia jak nie zadzwonią z państwowego żłobka to spróbuje z prywatnym,bo byłam wczoraj i od stycznia jest szansa mała zapisać. Cytat:
i oby odstawienie mleka pomogło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Ula ja byłam w całym ośrodku medycyny pracy i wszyscy czekali na badania z zakładów. Z 30chłopa Tauron przysłał,którzy już od 6tam koczowali. Ale wyszło,ze tylko do laryngologa czekałam bo do okulisty mnie przepuscili ![]() Widzę i słyszę, także mogę pracować
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Oj może nie będzie tak źle
![]() Michaś wstał dziś o 6 gdzie są moje dwie godziny jego wczorajszej drzemki, które brutalnie mi odebrał chyba już ich nie odzyskam ![]() Dziś mam wizytę u gina a potem randkę z TŻtem pierwszą od urodzenia Miśka...
|
|
|
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My byliśmy na koncercie we wtorek (prezent dla męża na mikołajki)
|
||
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Angel a jak sobie babcia poradziła?
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Nooo... ale gdybym ja tego nie zorganizowała to jeszcze długo byśmy pewnie nie poszli, bo mojemu to chyba niepotrzebne, aczkolwiek się ucieszył. |
|
|
|
#1911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
My mieliśmy raz randkę - w lesie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na randce bawcie się dobrze Moje dziecko ciągle miałczy. Nawet w nocy obudzi się i słyszę nie mama, tylko miaaaaaaa, miaaaaaaaaaaaa |
|||
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1914 |
|
potworkowa
|
z zaległości, jakie sobie narobiłam (kartki). dopiero z połowy się wygrzebałam, ale już widzę światło w tunelu, bo druga połowa jest jeszcze względnie długoterminowa
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzien dobry tak mi narobiłyscie smaka na krem z kukurydzy,ze zrobię dzisiaj ![]() na drugie klopsiki w sosie smietanowo -koperkowym i na deser ciasto upiekę ![]() moja niunia od kilku dni obrazona na obiad,nie wiem co sie z nią dzieje ![]() Wiktor chyba przemęczony albo ma jakąś anemie bo juz 2 razy w ciągu 2 tyg.leciała mu krew z nosa w nocy.musze mu wyniki porobić
|
|
#1917 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może nie będzie tak źle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy ja na randce byłam,chyba przed ślubem ![]() Cytat:
![]() Nareszcie Cytat:
zrób morfologię koniecznie.
|
|||||||
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
matko, co za dzień.. ale mi się
cche...dziś Zu mnie tak strasznie irytuje (wiem, nie powinam tego pisać, bo ogólnie jest grzeczna tylko dziś dziabeł wcielony z niej). wszystko nie, sama nie wie, czego chce, wyje mi bez przerwy... na chorą nie wygląda, jak na reakcje po szczepieniu po 2,5 tyg. za późno, więc pewnie rosnące 3 albo po prostu gorsze dni... niech już mminął.... Cytat:
całe szczęście fajnie, że interes się kręci!
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Ula sernik nowojorski to najlepszy sernik na świecie, z dodatkiem białej czekolady i śmietankową polewą. Jak będę wieczorem w domu to wrzucę przepis, bo w pracy komp mi tak zamula że zaraz go wy###ę przez okno
|
|
|
|
#1920 | |||||
|
Zadomowienie
|
może mają specjalne menu świąteczne
![]() Cytat:
taka nowość już edytowaneCytat:
interes się kręciCytat:
zrób mu badaniaA Poli moze zęby idą? Cytat:
każda znas ma tak, że czasami dziecko ją irytuje Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Tzn. bez zmian, nadal diabeł jakich mało.
Zębów nadal mamy 6, choć jedną dolną 2 widać już od tygodnia, to przebić się nie może. Chodził 2 dni i przestał, widocznie to jeszcze nie jego czas. A jak Zuzia w kwestii chodzenia? Nadal leniuszek z niej jak z narzeczonego? Dobrze widziałam na fb, że zrobiłaś pasemka?
czy już raczej są do wyrzucenia?
dla Miśka

gdzie są moje dwie godziny jego wczorajszej drzemki, które brutalnie mi odebrał 
cche...