Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 23:16   #1111
iwantyou99
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Mój szpital nr 1 ma całkiem niezłe opinię. Poza tym są znajomi lekarze i położne. Więc myślę, że krzywdy zrobić nie dadzą. W szpitalu nr 2 podobnie
Ale obawiam się wpływu znieczulenia na dziecko. Gdzieś kiedyś migna mi niepochlebny artykuł na ten temat i stąd to zastanawianie się
Wszystko jest kwestia formy znieczulenia. Na dolargan bym sie nigdy w życiu nie zdecydowała nawet jakby mieli mi płacić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 23:19   #1112
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Mój szpital nr 1 ma całkiem niezłe opinię. Poza tym są znajomi lekarze i położne. Więc myślę, że krzywdy zrobić nie dadzą. W szpitalu nr 2 podobnie
Ale obawiam się wpływu znieczulenia na dziecko. Gdzieś kiedyś migna mi niepochlebny artykuł na ten temat i stąd to zastanawianie się
Myśle, ze gdyby znieczulenie złe wpływało, to by nie było stosowane.

Dobrze, ze u Ciebie w szpitalach jest z tym ok, u mnie mam wrażenie, ze podają je, bo dobrze wyglada w statystykach. Gorzej już ze skutkami działania..., z reszta sa u mnie nawet porodówki, ze np. możesz trafić tak, ze akurat anestyzjologa nie ma opinie niby maja dobre (w sieci) ale po rozmowach z dziewczynami, które tam rodziły stwierdzam, ze te opinie mogą byc mocno przypadkowe.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 23:24   #1113
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Myśle, ze gdyby znieczulenie złe wpływało, to by nie było stosowane.

Dobrze, ze u Ciebie w szpitalach jest z tym ok, u mnie mam wrażenie, ze podają je, bo dobrze wyglada w statystykach. Gorzej już ze skutkami działania..., z reszta sa u mnie nawet porodówki, ze np. możesz trafić tak, ze akurat anestyzjologa nie ma opinie niby maja dobre (w sieci) ale po rozmowach z dziewczynami, które tam rodziły stwierdzam, ze te opinie mogą byc mocno przypadkowe.

Niestety nie zgodzę sie. Napatrzylam sie na dzieciaczki donoszone duzutkie mamy rodziły wlasnie na dolarganie i niestety dzieci bez napięcia mięśniowego albo ze wzmozonym bez oddechu bo układ nerwowy upośledzony działaniem leku. I niestety dało sie słyszeć niemy krzyk lekarzy zeby wreszcie przestać to stosować.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 23:27   #1114
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Niestety nie zgodzę sie. Napatrzylam sie na dzieciaczki donoszone duzutkie mamy rodziły wlasnie na dolarganie i niestety dzieci bez napięcia mięśniowego albo ze wzmozonym bez oddechu bo układ nerwowy upośledzony działaniem leku. I niestety dało sie słyszeć niemy krzyk lekarzy zeby wreszcie przestać to stosować.

Czy dolargan to ten środek stosowany przy pełnej narkozie?

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 23:34   #1115
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Zaczynam coraz poważniej myśleć nad znieczuleniem
Czytałyście coś na ten temat? Albo mamusie może znają z doświadczenia?

Bardzo chcę ZZO. Miałam z Erykiem i dla mnie była to super opcja. A z początku jeszcze sobie gaz wdychałam.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
to coś jak mój Kazik- zmówili się, czy co? zaczynam się martwić, czy to jednak nie za dużo

A jadłaś dużo słodkiego dzisiaj?

Bo ja tak i tak myślę czy to nie dlatego...

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
spryciula, przyłapała wróżkę?
Nie udało się

Cytat:

Ja też już trochę zlych rzeczy słyszałam o dolarganie i nie chciałabym go brać.
Stary 2013-12-11, 23:35   #1116
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:

No faktycznie.... Polska rzeczywistość w końcu. Znajoma para lekarzy robi teraz staż na internie w największym szpitalu w Łodzi. Historie, które opowiadają sa zatrważające. Od podawania szkodliwych środków pacjentom, powtarzania rtg, bo "w kolejnym moze nie bedzie widać guza i pacjenta sie wypisze", po naprawdę mrorzace krew w żyłach przypadki. Nie ma sie wiec czemu dziwić w sumie...

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 23:36   #1117
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny, my chcemy zrobic wlasnie tak, ze TZ bedzie do niego mowil tylko po fr, ja po polsku i jak troszke podrosnie to stala godzina gdzie mowimy po angielsku.....Ja akurat patrzac na nauke j angielskiego tutaj, wole zatroszczyc sie sama, bo tak to bedzie mowil jak wiekszosc Francuzow, czyli wcale Z czasem chcialabym mu dac jeszcze jakies podstawy chinskiego skoro w nim mowie, ale boje sie, ze stane sie taka matka, ktora ma przerost ambicji nad trescia
czesc dziewczyny!!
nadrabiam Was i nadrabiam i konca nie widac... w kazdym razie wlasnie doszlam do tej wypowiedzi guapissimy i wybuchnelam smiechem ehhh... tylko nie mow tego prwdziwemy Francuzowi bo sie obrazi

wracam do czytania...
Stary 2013-12-11, 23:39   #1118
PawMaj13
Rozeznanie

a tak w ogóle... obecnie brakuje mi 4 kg do setki ... + 15 kg na liczniku. Planowałam nie przybrać więcej, niż 10. Do 7 miesiąca szło całkiem OK, ale w 8 równia pochyła...

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-12-11, 23:50   #1119
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas na zajęciach w SR położna mówiła, żeby absolutnie nie zgadzać się na dolargan. Nie dziwię się skoro to pochodna morfiny...
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 23:54   #1120
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a tak w ogóle... obecnie brakuje mi 4 kg do setki ... + 15 kg na liczniku. Planowałam nie przybrać więcej, niż 10. Do 7 miesiąca szło całkiem OK, ale w 8 równia pochyła...
Jak ostatnio widziałam twoje zdjęcie to wyglądasz super (w tej sukience co w jednej wersji nie było widać brzuszka)! Więc to chyba najważniejsze,a nie jakieś cyferki na wadze.
Poza tym po porodzie to wszystko się zrzuci,serio! A tak to już jest,że w ostatnim trymestrze z reguły dużo się tyje.
Ja miałam tydzień temu + 13 .
Stary 2013-12-11, 23:57   #1121
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A jadłaś dużo słodkiego dzisiaj?

Bo ja tak i tak myślę czy to nie dlatego...
ogólnie dzisiaj dużo nie jadłam... i nie, na co najmniej osiem (myli mi się, która dziś, która wczoraj, bo już mam tak kolejny dzień) przynajmniej 2 były przed jedzeniem (jedna na głód, druga nie) ze dwie tuż po, i jakieś po, ale nie bezpośrednio (choć z raz po słodkim batoniku musli a raz po soku), reszty nie pamiętam.
częściej je czuję jak siedzę, rzadziej jak leżę lub stoję (jak chodzę nie kojarzę, ale pewnie i trudniej wyczuć)

też staram się odkryć o co chodzi, i czy powinnam się martwić

----

dobra dziewczyny, spadam spać, dobranoc
Stary 2013-12-11, 23:59   #1122
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko jest kwestia formy znieczulenia. Na dolargan bym sie nigdy w życiu nie zdecydowała nawet jakby mieli mi płacić.

Chyba właśnie o tym gdzieś czytałam i stąd negatywne skojarzenia.
W szpitalu, który wybrałam jest i zzo i gaz, a do tego koło porodowe i inne takie udogodnienia dla rodzących. Mam tylko nadzieję, że nie bedzie tłoku na porodówce i spokojnie będę mogła z tego korzystać- a może obejdzie się bez znieczulenia chociaż chyba jednak bardziej nastawiam się na poród z jeszcze muszę męża przeszkolić.

PawMaj nie martw się prawie każda z nas przekroczyła wyznaczona sobie granicę. Ba! Przypuszczam, że większość mamusiek tego świata ja przekroczyły- a popatrz na ulicach znaczna część pań z wózkami to zadbane kobitki u których nie widac specjalnie nadprogramowych kilogramów
Stary 2013-12-12, 00:05   #1123
pilotka86
Rozeznanie

dobry wieczór
trochę podczytywałam, ale i tak ile nadrabiania
dostałam dzisiaj wózek od dalszego znajomego activebaby jet dokładnie taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1454

niezłe miałam zdziwko na miejscu, widziałam już wczoraj zdjęcia (nie podobał i nie podoba mi się ), pojechałam właściwie z grzeczności żeby delikatnie odmówić no ale mi go wręcz wcisnął, żebym brała na spróbowanie a on nic nie chce
ma 2 lata. Wózek ma z przodu delikatnie wygięte koło i to trzeba poprawić.
stwierdziłam więc, że wezmę nawet dla samego fotelika, bo jak wspomniałam nie miałabym w czym wybrać dziecka ze szpitala a tak to problem z głowy
tak sobie na szybko przekalkulowałam że w sumie to mogę przeboleć zimę w tej gondoli a później kupię samą klasyczną, retro spacerówkę. zobaczymy co będzie z tym kółkiem czy da się naprawić.
a teraz sobie nadrobię
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 00:05   #1124
kukurydzianaa
Rozeznanie

Ja mam +9 póki co

Co do wagi/diety - posiada któraś może jakiś pdf z menu matki karmiącej? Bo mi już nie chodzi o te kolki (jak ma mieć, to będzie miało), ale miałabym okazję poodżywiać się nieco zdrowiej. No i zamierzam w następne wakacje ważyć co najmniej 2 kg mniej niż przed ciążą

W sumie zabawne to jest - niektóre z Was ważą naprawdę dużo, a nie widać tego (przynajmniej na zdjęciach), a taka ja mam BMI 19,4 (czyli górna granica niedowagi, bądź dolna granica normy, jak kto woli), a wyglądam zupełnie normalnie, a na niektórych zdjęciach/w niektórych pozach wręcz jak pączek
Stary 2013-12-12, 00:08   #1125
J0zefina
Raczkowanie

boszzzzz!!!!!!!!!!!!1 znowu mi uciekł dzień już jest jutro a właściwie dzisiaj, a ubranka się nei uprasowały i torba się nie spakowała

za to mój bohater dziś taki grzeczny wstaliśmy prawie o 9

w urzędach przelecial mi dzień i jeszcze nie wszystko załatwiłam buuu a już myślałam ze jutro odpoczynek ehss

wybaczcie że nie nadrabiam

i pochwalę się jeszcze że moja brzuszkowa lokatorka otrzymała imiona
a mój mąż dziś wyjątkowo romantyczny co chwilę pisał że nas Kocha

dobrej nocy
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 00:10   #1126
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Jak ostatnio widziałam twoje zdjęcie to wyglądasz super (w tej sukience co w jednej wersji nie było widać brzuszka)! Więc to chyba najważniejsze,a nie jakieś cyferki na wadze.
Poza tym po porodzie to wszystko się zrzuci,serio! A tak to już jest,że w ostatnim trymestrze z reguły dużo się tyje.
Ja miałam tydzień temu + 13 .
to zdjęcie było właśnie robione 2 miesiące temu, dokładnie 12.10.
przez te 2 miesiące niestety stałam się słoniątkiem. No ale jest jak jest i inaczej nie będzie, pozostaje mi tylko wierzyć w to, że faktycznie po rozwiązaniu i przy KP pójdzie w miarę gładko zrzucanie kilogramosów.

Co do KP - miałam dziś sen - bardzo realny, zdziwiłam się, gdy się obudziłam i okazało się, że to tylko sen. Otóż" ścisnęłam sobie sutek i wyciekło sporo siary... nie kropelka, ale taka stróżka. Zdecydowałam się więc wziąć laktator i sprawdzić ile mam mleka... i odciągnęłam pół buteleczki tej małej. Niemal czułam jak to mleko ze mnie wycieka i sprawiało mi to mega przyjemność
zastanawiałam się co z tym mlekiem zrobić i czy przypadkiem nie rozkręcam laktacji za szybko, a tu zadzwonił telefon i sen się skończył :P

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-12-12, 00:11   #1127
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
i pochwalę się jeszcze że moja brzuszkowa lokatorka otrzymała imiona
A jak?
Stary 2013-12-12, 00:15   #1128
PawMaj13
Rozeznanie

lece spac... jutro kardiolog i usg serducha, od wyniku zależy, czy kardio nie przekreśli możliwości rodzenia SN.

2013-04-30
II kreski

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-12-12 o 00:20
Stary 2013-12-12, 00:18   #1129
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
zastanawiałam się co z tym mlekiem zrobić i czy przypadkiem nie rozkręcam laktacji za szybko, a tu zadzwonił telefon i sen się skończył :P
Jak leżałam w szpitalu to na oddział z zapaleniem piersi zgłosiła się dziewczyna w 7 miesiącu ciąży, matka małego dzieciaczka. Próbowała wcisnąć położnym, że nie karmi już dziecka.... (nawet nie miały ochoty spierać się z nią). W każdym bądź razie karmienie w ciąży, podobnie jak w jej przypadku może skutkować takim zapaleniem - dziewczyna jak przyszła to wyła z bólu, a jak położne zaczęły wyciskać jej ropę z piersi, to darła się na cały oddział... późnym wieczorem, prawie w środku nocy.
Stary 2013-12-12, 00:19   #1130
Akkma
Zadomowienie

Dziewczyny kupujecie prześcieradło do wózka?
Właśnie poczyniam ostatnie zakupy i mam dylemat
Stary 2013-12-12, 00:20   #1131
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie prześcieradło do wózka?
Właśnie poczyniam ostatnie zakupy i mam dylemat
Nie. Niby nie jest drogie, ale po co?
Stary 2013-12-12, 00:22   #1132
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja upiekę 20 grudnia i zaraz jak wystygnie rozcinam na 3x albo 4x i przekładam powidłami, najlepiej zakryć go ściereczką albo folią a dzień przed wigilią obleje go czekoladą
Dzięki, tak też uczynię

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Śliczne mebelki, a psiaka masz uroczego. Już pilnuje pokoju dziecka.
Dopiero jak napisałaś o psiaku, to zauważyłam, że się wmontował do zdjeciaon wszędzie za mną chodzi, tam gdzie ja tam i pies. A do tego pokoju swoją drogą lubi chodzić

Cytat:

Najważniejsze,że wszystko dobrze. Może jeszcze się obróci?
Ja wiem,że w Anglii czasem próbują ręcznie przekręcać dziecko,nie wiem jak to w Polsce wygląda...
W Polsce raczej już tego nie praktykują ( mało kto się odważy) bo to jest bardzo niebezpieczne dla dziecka i trzeba do ego extra umiejętności i szczęścia, już nie mówiąc jaki to ból dla matki.

Zakupiliśmy piękną jodłę Mały jak zazwyczaj daje mi w nocy popalić więc spać nie mogę, a jestem zmęczona jak nie wiem... znów będę odsypiać do 11
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 00:23   #1133
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Nie. Niby nie jest drogie, ale po co?
No właśnie też nie wiem :P Patrzę, że sprzedawca u którego kupuję właśnie pierdoły do łóżeczka ma też takie prześcieradełko stąd moje zawahanie
Stary 2013-12-12, 00:26   #1134
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie też nie wiem :P Patrzę, że sprzedawca u którego kupuję właśnie pierdoły do łóżeczka ma też takie prześcieradełko stąd moje zawahanie
My dostaliśmy w tym celu kocyk od teściowej. Ażurowy, bardzo ładny i trochę mi go szkoda chować w wózku ale specjalnie nic innego kupować nie będę zobaczymy w praktyce, czy to okaże się tak niezbędne- zawsze można dokupić
Stary 2013-12-12, 00:28   #1135
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Eee tam. Ja wyszłam z założenia, że rzeczy niezbędne będę kupować, a i tak mam pewnie trochę niepotrzebnych - wszystko niby wyjdzie w praniu, ale podczas robienia zakupów jak tak człowiek patrzy na różne duperele, to czasem głupieje i wydaje mu się, że to czy tamto jest jednak potrzebne
Stary 2013-12-12, 01:17   #1136
pilotka86
Rozeznanie

ło matko zaraz chyba oszaleję co się tam dzieje w moim brzuchu i macicy
najpierw miałam takie skurcze w dole aż musiałam iść do wc (nie wiem czemu, ale mam taką manię - przy skurczach idę do wc bo praktycznie zawsze wydaje mi się że cisną mnie siuśki )
później standardowo czkawka
a teraz tak kopie że chyba zaraz mi skóra pęknie takie mam wybrzuszenia

więc gratuluję udanych wizyt i zakupów
sharey piękne mebelki i pokoik

Cytat:
Napisane przez nattalli
I mówi że jestem jedyną osobą do kórej kiedykolwiek powiedzial kocham Cię a jego rodzice jak słyszą że jedno do drugiego tak powie to mają zgorszone miny jakbyśmy zrobili coś wyjątkowo niestosownego np kupę na środku salonu;p
nattalli wybacz, bo temat poważny ale moja wyobraźnia zupełnie odwrotnie i od razu mam przed oczami: Wy plus teściowie pijący kawkę w leniwe niedzielne popołudnie, odbywa się dyskusja na poważne tematy aż tu nagle wstajecie i robicie klocka na środku pokoju

Cytat:
Napisane przez marieee
A.... my..... te... dwie pieluszki. Nawet się teściowa nie zapytała...
Po prostu zrobiło mi się strasznie przykro.. i wyszło jak RÓWNO traktuje dzieci.. no i wnuki też.
Wiem że nie nikt nie ma mi obowiązku nic dać, ani kupic. Ale było mi najzwyczajniej w świecie przykro i smutno. Byłam z daleka od domu, nie miałam się gdzie położyć, bolało mnie spojenie, byłam głodna ( przykro mi.... ale nie chciałam jeśc tatara, sałatki z fetą, czy łososiem.....)
szczerze mówiąc to ja nie wierzę w równe traktowanie wnucząt
dzieci zresztą raczej też.
i piszę to jako ukochana wnuczka moich babć a dziadków już nie. co ja jako dziecko a później dorosła miałam na to poradzić że mnie bardziej lubią? albo moja mama czy tata?
nie zgadzam się z tą teorią faworyzowanych wnuków od córki, bo ja byłam z dwóch stron. tzn z jednej strony mama mojej mamy (która ma też drugą córkę) a z drugiej strony mama mojego taty (która miała też córkę i jej dzieci wcale nie były faworyzowane). W dodatku moja mama miała od zawsze kosę z teściową a z moim ojcem również kiepsko dogadywała się i mimo to byłam jej ukochaną wnuczką. Może w dzieciństwie tak tego nie odczuwałam, ale później już tak.

sadlaczyca gratuluję czopkachyba niedługo zaczną się porody! ja wolałabym swoje opóźnić a nie ma jak

Cytat:
Napisane przez gosia261282
Właśnie kupowanie w lumpkach jest eko!
Ja nawet jeśli mnie stać na nowe to zaglądam do lumpków,bo można wyszukać coś oryginalnego. I ogólnie lubię zdobywać takie perełki. I pewnie jakbym wygrała w totka to nadal do lumpków bym zaglądała. Nowe też kupuję. Ale jednak...iść i kupić coś fajnego za dużą kasę to nie jest ten fun,co wyszukać coś super za grosze.
No i gwiazdy telewizji,piosenkarki też ubierają się w lumpeksach!
Bo to jest trendy
gosia z tym eko chodziło mi o jedzenie. a raczej takie pseudo eko (ogólnie to mam uczulenie na słowo/skrót "eko" i jak słyszę te eko wywody to mnie flakami wywraca)

Cytat:
Napisane przez selena85
Świetny filmik o porodzie: http://dzieci.pl/kat,132642,title,Pr...uti caid=611d2d

ale mimo tego utwierdziłam się, że nie chciałabym rodzić naturalnie bo to jakaś rzeźnia dla dziecka... : ]
ona miała w brzuchu jakąś kamerkę czy to jest animacja??
jeżeli miała to zazdroszczę!!!! sprawa sama chciałabym być takim modelem do badań

eee tam właśnie poród naturalny jest.... naturalny a kobiece ciało jest do tego przystosowane(no dobra nie każde), dziecko zresztą też
Stary 2013-12-12, 01:23   #1137
Akkma
Zadomowienie

Zamówiłam łóżeczko i wszelkie pierdoły do łóżeczka Tym samym oficjalnie zamykam moją listę wyprawkową Mogę rodzić

Jeszcze parę rzeczy chciałam kupić, ale nie uważam ich za 100% przydatne więc wrzuciłam je na listę ''jak ktoś przyjdzie odwiedzić małą oraz koniecznie będzie chciał coś kupić i w tym celu będzie do nas dzwonił, aby zapytać czego nie mamy ''
Stary 2013-12-12, 01:32   #1138
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

Jeszcze parę rzeczy chciałam kupić, ale nie uważam ich za 100% przydatne więc wrzuciłam je na listę ''jak ktoś przyjdzie odwiedzić małą oraz koniecznie będzie chciał coś kupić i w tym celu będzie do nas dzwonił, aby zapytać czego nie mamy ''
też mam taką listę
a jednak zaśnięcie po przespaniu prawie całego dnia, nie przychodzi mi łatwo.

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-12-12, 01:34   #1139
pilotka86
Rozeznanie

Akkma jakie łóżeczko?
i co to za lista niekoniecznie przydatnych??

a ja właśnie kupiłam na allegro termometr i dzienniczek nocy i dnia maluszka
muszę mieć jakiś organizer, bo znając życie wszystko będę zapominała a kalendarza nie chcę zaśmiecać wpisami o karmieniu, wadze , kupkach itp
Stary 2013-12-12, 01:50   #1140
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Akkma jakie łóżeczko?
i co to za lista niekoniecznie przydatnych??
Ostatecznie wzięliśmy takiego zwyklaczka
http://allegro.pl/show_item.php?item=3761099204

A na liście rzeczy niekoniecznie przydatnych (tzn. niby przydatnych ale nie śpieszę się z ich kupnem) mam:
poduszka do karmienia, zabawka na wózek, chusta do noszenia, termofor z pestek wiśni, karuzela na łóżeczko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości