Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 23:11   #3991
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Ja jak karmiłam piersią w nocy to często zdarzało mi się przysypiać i przez to później jak już spalam bez małego (on od urodzenia spał sam chyba tylko z 5 razy spał ze mną w łóżku i to w sumie w rozku) to się budziłam mając tak ręce złożone jakbym go trzymała, patrzę a tu nie ma dziecka! Panika że mi wypadł a on już dawno u siebie spał strasznie mi to banie ryło.
Zastanawiam się kiedy małego przenieść ze spaniem do jego pokoju

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 23:15   #3992
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Odstawilam tydzien temu biogaje i vit d. Filip robi kupki codziennie ( inne ale bez szczegolow) anie jak wczesniej co 2-3 dni. Mniej sie prezy itd. Co przetestowac pierw witamine D czy biogaje. Mozliwe ze biogaja dziala zatwardzajaco? Wkoncu jest na niej info ze jest na biegunke.
u mnie po wit d
podaje co drugi dzien i jest ok

MADZIUCHNA widze ze tesknilas za.mna pochwale.ci.sie ze doradva laktacyjna mnie skutecznie wyedukowala bo wczoraj caly dzien mlody na.piersi poza wieczornym papu z butli a dzis wieczorem.odciagnelam 285ml

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 23:32   #3993
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
hello

Dziewczyny umieram. Kość ogonowa (złamana podczas porodu) tak daje mi się we znaki że już szlag mnie trafia. Było coraz lepiej, ale od kilku dni jest tragedia. Nie moge seidziec, lezec. Tylko jak chodze to nie boli, ale kurna nie moge całą dobę spacerować. Od dwóch miesięcy nie usiałam na doopie bo sie nie da.. Jutro mam wizyte u gina to zapytam, ale ostatnio mówił, że nie ma na to lekarstwa i trzeba przeczekać A to tak cholernie boli. I w dodatku ciągle mi tam coś chrumka.

Ehh, nawet nie mam siły nadrabiać z tej złości i bezradności..
o kurcze, nie wiem jak to boli ale podejrzewam że nie przyjemne to to :/
oby szybko minęło!

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
A jak myjesz pupę w wanience nie przewracając na brzuch?
widzę że tu pisałyście o kąpielach na brzuszku, ja właśnie nigdy tak jeszcze nie zrobiłam, a widziałam u Bajki na zdjęciach i jeszcze tassia chyba pisała że tak kąpie, ale ja się boję i nie wiem jak to zrobić, ja zawsze leje prawie pełną tą wanienkę, Ola lubi wodę i zawsze całą ją umyję, zresztą takie dziecko brudne nie jest przecież
muszę kiedyś spróbować z tym brzuszkiem ale nie wiem co z tego wyjdzie
Stary 2013-12-12, 01:43   #3994
nephelim89
Rozeznanie

Zatluke mojego Tżta wychodził do pracy u tak się kręcił po sypialni i mieszkaniu, że obudził mnie po godzinie snu i małego... Gamoń jeden no....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 01:44   #3995
ja :)
Zakorzenienie

chwale sie - Pola przed chwila przewrocila sie z brzuszka na plecy po raz pierwszy! hurra tak z zaskoczenia ze nie zdazylam nakrecic filmiku. w przeciagu chyba 5 dni zaczela podnosic ladnie glowke i polubila lezenie na brzuszku dluzej niz 10 sek jestem z niej dumna

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 04:29   #3996
Madzia000
Zadomowienie

Moj Jasko przespal po niecalym 120ml od 22do 5:20... I skad te 7,9 kilograma ?
Jestę wyspana
Ale zawialo mnie wczoraj, boli mnie prawy migdal i zeby po prawej steonir

Apropos kreczu, narazie nie ide na rehabilitacje, sciagam ksiazki, szkole sie i sami sie bedziemy codziennie masowac i cwiczyc...

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 05:39   #3997
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
chwale sie - Pola przed chwila przewrocila sie z brzuszka na plecy po raz pierwszy! hurra tak z zaskoczenia ze nie zdazylam nakrecic filmiku. w przeciagu chyba 5 dni zaczela podnosic ladnie glowke i polubila lezenie na brzuszku dluzej niz 10 sek jestem z niej dumna

Brawo Pola
Wiktor spał od 21 do glupiego wyjscia tz o 1 po wypiciu 150 ml. Dałam mu 100ml na pół śpiącego i spał do 5:20- kupa go obudziła nie opłaca mi sie kłaść spać bo kurier ma być miedzy 7-9...

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 08:09   #3998
ja-ika
Zakorzenienie

Witam się z rana, wyspana jak nigdy
Emilcia spała ponad 9 godzin (od 20:30-5:40)
Teraz znowu śpi mój aniołek kochany. Jedziemy na 10 do bratowej, bo moja chrześnica się za mną stęskniła a ma 21 miesięcy i jak się ze mną rozstaje to płacze nie ma to jak ciocia
Stary 2013-12-12, 08:16   #3999
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Mój Adaś ostatnio nie lubi leżeć na brzuszku. Nie wiem co robić.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam się z rana, wyspana jak nigdy
Emilcia spała ponad 9 godzin (od 20:30-5:40)
Teraz znowu śpi mój aniołek kochany. Jedziemy na 10 do bratowej, bo moja chrześnica się za mną stęskniła a ma 21 miesięcy i jak się ze mną rozstaje to płacze nie ma to jak ciocia
Super
My staramy się nie kłaść go po 20, bo wtedy mamy pobudkę ok 00
Stary 2013-12-12, 08:22   #4000
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Adaś ostatnio nie lubi leżeć na brzuszku. Nie wiem co robić.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Super
My staramy się nie kłaść go po 20, bo wtedy mamy pobudkę ok 00
Ja tez mialam ten problem. Staraj sie mu lezenie uatrakcyjnic. Zacznij od noszenia na samolocik, kladz sobie na kolanach na brzuszku i jednoczesnie baw sie zabawka i wazne jest ze jak zobaczysz jakikolwiek objaw niezadowolenia przerywaj zabawe. Moj Julek dzieki temu w kilka dni poczynil spore postepy

Wczoraj narzekalam. Coprawda Julek zasnal dopiero o 00:30 ale obudzil sie na szame dopiero po 6 i slysze ze teraz sie wybudza. Mam nadzieje ze dzis nie da mi w kosc...
Stary 2013-12-12, 08:37   #4001
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Cześć,
cały dzień próbowałam nadrobić wątek, bo wczoraj mieliśmy chyba początek skoku w 12 tyg. Dziecko mi albo śpi albo z rąk nie schodzi...
Asiek84, sylwia1986, your Angel, Larysa88- dziekuję za słowa otuchy, mam nadzieje , że on się ogarnie bo jak nie to ja się męczyć z nim nie zamierzam

ooo normalnie ktoś moje dziecko opisał

Dopiero wróciliśmy ze spacerku zmotywowałam się i wzięłam cały ciamadan na dwór (tż, psa i syna ) Luna się wybiegała a szanowny tż ruszył cztery litery Mimo, że młody świrował pierwsze 20 minut i musiałam go wyjąć z wózka to później pięknie spał 1,5 godziny a to rekord
No i pięknie! Oby tak dalej
Moja Emi też po części wpisuje się w hight need ale nie do końca, aż tak dokuczliwa nie jest

A dzisiejsza noc (nie zapeszając kolejnych) już całkiem ładnie przespana. Niby nic, ale chce się żyć
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:37   #4002
butterfly20
Zakorzenienie

Hejooo

Zbieramy się odwiedzić małego Kacperka, zrobię zdjęcie porównawcze- tygodniowy noworodek i 3 miesieczny niemowlak

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
mi się podoba to krzesełkohttp://allegro.pl/krzeselko-2-w1-arti-betty-duzo-kolorow-kol-2013-i3771788470.html i w styczniu zakupię chyba żeby na spokojnie doszło
Za wielkie na nasze warunki No ja stoliczek i krzesełki do pokoiku na pewno będę chciała białe i drewniane

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Widzę, że nie macie lekko, dzieciaki pokazują różki.

Mój też mało płacze tfu tfu tfu
W nocy jak się budzi na jedzenie to "młóci" rękę aż ja usłyszę a później jak zmieniam pieluchę to tak słodko prosi o cycusia, nawet nie zapłacze

Poćwiczyłam, czas na prysznic i lulanko
Spokojnej nocy

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Za to Zuzia tak płakała, że słyszały Ją okoliczne wioski
No własnie, ostatnio to jest muldanie rączek
Ale ciekawe jest to,że ja się budzę zawsze wtedy kiedy tak robi i to coś oznacza- siku, papu.
Mój mąż często mnie budzi, bo ona coś stęka, a ja na nią patrzę i mówię,że to nie to. Pewnie intuicja?

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja jak karmiłam piersią w nocy to często zdarzało mi się przysypiać i przez to później jak już spalam bez małego (on od urodzenia spał sam chyba tylko z 5 razy spał ze mną w łóżku i to w sumie w rozku) to się budziłam mając tak ręce złożone jakbym go trzymała, patrzę a tu nie ma dziecka! Panika że mi wypadł a on już dawno u siebie spał strasznie mi to banie ryło.
Zastanawiam się kiedy małego przenieść ze spaniem do jego pokoju

Pierwotnie chciałam jak będzie miała pół roku,ale chyba za malutka będzie:P

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
u mnie po wit d
podaje co drugi dzien i jest ok

MADZIUCHNA widze ze tesknilas za.mna pochwale.ci.sie ze doradva laktacyjna mnie skutecznie wyedukowala bo wczoraj caly dzien mlody na.piersi poza wieczornym papu z butli a dzis wieczorem.odciagnelam 285ml

Ooo to brawo!!!

Cytat:

klask i:kla ski:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:39   #4003
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
moja mala tez nosi pieluche ;/
Moja Emi nosiła pieluchę od 6 do 12 tygodnia.
Po wizycie kontrolnej okazało się, że jest ok i się z szeroką pieluchą pożegnaliśmy!
U Was będzie podobnie!
Stary 2013-12-12, 08:40   #4004
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problemik z Julkiem taki dziwny Od trzech dni zauważyłam, że taki strachliwy się zrobił Mój szybki ruch, zbyt piskliwe odezwanie się, dzwonek do drzwi, zgniecenie plastikowej butelki, stuknięcie garnkiem w kuchni, gdy on śpi u siebie, powoduje płacz lub rozbudzenie ze snu Nie wiem, o co chodzi i czy to minie
Moj tez tak ma, ale niezawsze. Czasami spi jak susel nuc go nierusza. A czasamiszystko go budzi i wlasnie jak jest po drzemce to potrafi zaplakac przy jakims odglosie. Ale na szczescie po 3 sek sie smieje.
Stary 2013-12-12, 08:44   #4005
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Encia już śpi i nie wiem, jak ja później poćwiczę, a muszę godzinę odczekać po śniadaniu Wieczorem to nie wchodzi w grę, bo dzieci mi kiepsko śpią i musiałabym o 23 ćwiczyć
Poza tym nie mam cierpliwości, nic mi się nie chce, mam bałagan w domu, a waga nie chce spadać Także humor nie najlepszy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:27   #4006
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Miki to może 5minut dziennie płacze albo nawet nie
Twoj Miki to chyba podobny typ co moja Wika w tym wieku.Spioch, nie placze. Czasami mozna bylo zapomniec ze sie ma dziecko

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Odnośnie płaczu to widocznie jest to średnia, bo moja w ogóle nie płacze no może raz na kilka dni około minuty w ciągu całego dnia popłacze a tak to tylko podkówki robi
Co to jest ta podkowka?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Porostu wkładam rękę pod pupę i myje, lejemy dużo wody

Ja tez

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej

My dzisiaj byliśmy u pediatry. Filip waży 6810 (chociaż w tamtym tygodniu w czwartek byłam na szczepieniu i ważył 6900, no ale może to przez inną wagę, raczej nie schudł). Dalej ma anemię.
Mamy też niestety problem z podnoszeniem główki, tzn. główkę podnosi i przekręca, ale nie podnosi się na rączkach ręce mu się rozjezdzają.
Macie może jakieś filmiki albo instruktaż jak ustawiać te rączki?
Ja mu niby ustawiam, ale widocznie źle bo nadal mu się rozjezdzają
Stwierdziła, że na razie nie będzie dawała skierowania na rehabilitację, daje trochę czasu żeby z nim powiczyć.
A tak to powiedziała, że ładnie się ustawia do siadu. Robiła z nim taki 'samolot' i też się utrzymywał. I chyba tyle.
Mam podobny problem.Janek tez sie na raczkach nie podnosi.I jak lezy na brzuchu to glowe ma zawsze tylko w jedna strone.Jak probuje dac w druga to protestuje i od razy przeklada.Ciezko mi z nim cwiczyc bo bo sie boje, ze mu krzywde zrobie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:44   #4007
Madzia000
Zadomowienie

Ale piekna pogoda, maly spi, ja ogarne troche dom i smigamy na polko. Tata jest u mnie to pomoze mi sie zabrac z woziem... mam nadzieje, ze nie bedzie krzyku i alarmowego powrotu do domu

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:45   #4008
kaska87
Zakorzenienie

my już mamy posprzątane, zupka zrobiona jeszcze drugie danie i koniec roboty na dziś

co do spania.budzenia to Miki jak wstaje na jedzenie to tak mlaska/cmoka na mnie albo mówi a! a!
teraz np zasnął na leżaczku ale zaraz będzie pobudka bo będzie jedzonko

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Twoj Miki to chyba podobny typ co moja Wika w tym wieku.Spioch, nie placze. Czasami mozna bylo zapomniec ze sie ma dziecko
no można, mam nadzieję, że nie stanie się nagle zbójem

a! ile ściągacie mleczka po karmieniu?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:47   #4009
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

my już mamy posprzątane, zupka zrobiona jeszcze drugie danie i koniec roboty na dziś
to ja jeszcze nie zaczelam
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:49   #4010
marysia_258
Zadomowienie

Witam po kompletnie nieprzespanej nocy
Moje dziecko łaskawie zasnęło około pierwszej po czym obudziło się już o 6tej Do tego przyplątał nam się katar a ja dostałam pierwszej @, wygasło mi w piecu w chałupie zimno muszę dymać po drzewo i palić w kominku
Co do @ to chyba wcześnie skoro kp. Z Mają to pół roku nie miałam. Trudno kiedyś musiało to nadejść.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:49   #4011
MsLullaby
Zakorzenienie

Moje dziecko zasnęło wczoraj przed 22 i wstał po 6 zjadł i śpi do teraz. I to zjadł aż 180 a ostatnio to dla niego wyczyn

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:01   #4012
Natala84
Zakorzenienie

Marysia poszła dziś do żłobka, święto normalnie
Hania tez już lepiej, tzn z nosa już praktycznie nic nie wyciągam, ale ja tylniej ścianie gardła nadal coś furczy i kaszlnie jeszcze czasami no nic, jutro kontrola...

coś Wam powiem
kilka dni temu dostałam inf z payback, ile mam punktów - przez kilka lat uzbierałam ogromnie dużo, bo jakieś 8500, przy czym napisali mi, że jakieś 2100 pkt mi anulują jeśli nie wykorzystam do końca tego roku. więc patrze na co to mogę wykorzystać i wyszło mi, że mogę zaszaleć i wymienić na jakiś breloczek np więc stwierdziłam ze sobie daruje.
dziś dostałam maila ze smyka, że mają jakieś tam wyprzedaże. weszłam i okazało się, że tam można płacić tymi punktami
więc zamówiłam Hani:
http://www.smyk.com/cool-club-spioch...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-kaftan...a-dla-dzieci-p
i nic nie zapłace, a te durne punkty nie przepadna

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:09   #4013
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

co do spania.budzenia to Miki jak wstaje na jedzenie to tak mlaska/cmoka na mnie albo mówi a! a!
teraz np zasnął na leżaczku ale zaraz będzie pobudka bo będzie jedzonko

no można, mam nadzieję, że nie stanie się nagle zbójem

a! ile ściągacie mleczka po karmieniu?
moja robi e!e!

ale po co ściągasz po karmieniu?

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Marysia poszła dziś do żłobka, święto normalnie
Hania tez już lepiej, tzn z nosa już praktycznie nic nie wyciągam, ale ja tylniej ścianie gardła nadal coś furczy i kaszlnie jeszcze czasami no nic, jutro kontrola...

coś Wam powiem
kilka dni temu dostałam inf z payback, ile mam punktów - przez kilka lat uzbierałam ogromnie dużo, bo jakieś 8500, przy czym napisali mi, że jakieś 2100 pkt mi anulują jeśli nie wykorzystam do końca tego roku. więc patrze na co to mogę wykorzystać i wyszło mi, że mogę zaszaleć i wymienić na jakiś breloczek np więc stwierdziłam ze sobie daruje.
dziś dostałam maila ze smyka, że mają jakieś tam wyprzedaże. weszłam i okazało się, że tam można płacić tymi punktami
więc zamówiłam Hani:
http://www.smyk.com/cool-club-spioch...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-kaftan...a-dla-dzieci-p
i nic nie zapłace, a te durne punkty nie przepadna
o miałam ci pisać,że tyle pkt to nie dużo i nie zaszalejesz ale fajnie,że masz coś ze smyka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:14   #4014
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Jestem mamą prawie 3 miesięcznego bobasa. Wybaczcie, ale nie nadrobię forum. Może ktoś mi streścić? albo o czym ostatnio pisałyście?
Cześć
Ja też jestem nowa

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Hej Wam, czy mogę się dołączyć?
WITAM
Stary 2013-12-12, 10:17   #4015
your Angel
czyli Endżi

ja , strasznie współczuję bólu, co za okropność Jak do tego doszło podczas porodu? To od skurczy partych czy jak? Czułaś jak ta kość pęka?

Może to jakaś pełnia, że dzieci nam spać nie chcą
Mnie po kąpieli udało się ululać małego w jakieś 40 minut (odcinek serialu ). Ale z każdą koeljną pobudką w nocy było coraz gorzej. W końcu starałam się uśpić od 4 do 5:30, poddałam się, wzięłam małego z sobą do łóżka i po kolejnych 30 minutach oboje spaliśmy. Jakąś godzinę, do kolejnej pobudki

Mam teraz ubaw z mojego dziecka. Głośno pokrzykuje i zachwyca się swoim własnym głosem
Stary 2013-12-12, 10:39   #4016
tassia
Zakorzenienie

your Angel dzieki dzieki dzieki
dostalam paczuszke jest pieknie

kaska ja odciagam.od 50-140

motyl.odciagamy po karmieniu zeby wzmocnic laktacje

[/RIGHT]
Stary 2013-12-12, 10:42   #4017
sylwia1986sz
Zadomowienie

A wiecie, że moja Emi przy Waszych dzieciaczkach to taka kruszynka! Skończyła 14 tygodni i waży 5700, a mierzy ok 58-60cm (nie mogę jej dokładnie zmierzyć bo albo jest podwinięta, albo wierzga) zakładam jej teraz rozm.62 a nawet niektóre 56! 68 jeszcze zdecydowanie za duże!

W prezencie dostajemy ogólnie ubranka, które są zazwyczaj za duże! Mamy już dwa ubranka na 1,5-2 lata Ale najważniejsze, że nie za małe No i cieszmy się, że nasze pociechy w ogóle dostają prezenty

Też mieszkamy na 3 piętrze bez windy i jedynie tż znosi nasz wózek, bo mimo że jest najlżejszy z możliwych to ja nie daję rady
Stary 2013-12-12, 10:46   #4018
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
A wiecie, że moja Emi przy Waszych dzieciaczkach to taka kruszynka! Skończyła 14 tygodni i waży 5700, a mierzy ok 58-60cm (nie mogę jej dokładnie zmierzyć bo albo jest podwinięta, albo wierzga) zakładam jej teraz rozm.62 a nawet niektóre 56! 68 jeszcze zdecydowanie za duże!

W prezencie dostajemy ogólnie ubranka, które są zazwyczaj za duże! Mamy już dwa ubranka na 1,5-2 lata Ale najważniejsze, że nie za małe No i cieszmy się, że nasze pociechy w ogóle dostają prezenty

Też mieszkamy na 3 piętrze bez windy i jedynie tż znosi nasz wózek, bo mimo że jest najlżejszy z możliwych to ja nie daję rady
moj Maciej wielkoludem tez.nie jest
leci mu 13tydzien a wazy 5900 i tez nosi ubranka 62
a urodzil sie 3800

a wlasnie, wczoraj sie wazylismy i w tydzien przybral na.metodach laktacyjnej 280g ale chyba juz wam.o.tym.pisalam heje

[/RIGHT]
Stary 2013-12-12, 11:01   #4019
kaska87
Zakorzenienie

ja dzisiaj po karmieniu tylko 30ml ściągnęłam

Miki na domowej wadze 6,5kg dzisiaj skończył 14 tygodni i nie wiem czy mam się martwić bo żadnego skoku nie zauważyłam tzn. nie było płaczu, niespania, rzucania się przy piersi

w ogóle małż się ze mnie nabija, że ja chyba coś biorę i to do mleka przechodzi bo moje dziecko jak tylko się podejdzie do łóżeczka to ma zaciesz na 102 i się cieszy na głos, a jak mu się powie "dzień dobry" to już w ogóle eufornia aż łapkami trzepie

mój nosi 68 a nawet 74 trochę duże, ale nie ma sensu już 68 kupować

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-12-12 o 11:02
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:14   #4020
marysia_258
Zadomowienie

To my mamy skończone 11 tyg. ubranka rozmiar 57 bub małe 62 a waży ok 5kg.
Jutro mam wizytę w przychodni bo muszę iść po skierowanie na rehabilitację to się dokładnie dowiem ile waży.

Zeby moje dziecko spało w nocy tak jak śpi teraz...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2013-12-12 o 11:15
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości