Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 14:15   #4951
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
O matko...zupka chińska..pomidorowa... Może można raz w ciąży zjeść....
No właśnie może
Sama chemia więc sobie chyba odpuszczę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:17   #4952
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
O matko...zupka chińska..pomidorowa... Może można raz w ciąży zjeść....
tez marze o zupce chinskiej knorr amore pomidore,albo ser w ziolach,albo kebabowa
ale i tak juz codziennie grzesze czekolada i slodyczaminie umiem sie opanowac..
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:21   #4953
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
tez marze o zupce chinskiej knorr amore pomidore,albo ser w ziolach,albo kebabowa
ale i tak juz codziennie grzesze czekolada i slodyczaminie umiem sie opanowac..

ja to tłumaczę sobie tym, że teraz jak zdrowo się odżywiam, o organizm domaga się tej chemii - taka reakcja na odwyk od konserwantów, stabilizatorów, emulgatorów
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:22   #4954
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry u nas piekna wiosna, az szkoda w domu siedziec, wiec korzystamy z pogody bylismy dzis na plazy, troszke sie zmeczylam tym spacerowaniem

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to kto u Was wie o ciąży już?bo u mnie to na razie rodzina i przyjaciółka i 2 znajome. Na razie kazałam trzymać gębę na kłódkę koleżankom, mam nadzieję, że się stosują, bo wiedzą, że milutka nie będę
z mojej rodziny nie wie jeszcze nikt, jak uslyszymy sie na swieta to powiem, a tutaj juz pare osob wie, mieszkam w malej miejscowosci, wiec trudno utrzymac cos w tajemnicy, ale milo mi jest jak za kazdym razem pytaja sie jak sie czuje, bo wiedza ze stracilam poprzednia ciaze
Stary 2013-12-12, 14:22   #4955
VwVampirka
Zakorzenienie

Ale miałam dziś pyszny obiadek Boczniaki zamiast kotletów, znacie to? Ja robiłam je pierwszy raz, TŻ mnie namówił, bo wcześniej jadał to w domu i byłam miło zaskoczona tym co wyszło

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać co rano zrobił mój syn jak wstał. Podszedł do stolika wziął swoje witaminki , przyszedł odkrył mi brzuch i przykłada je Na pytanie "dajesz dzidzi witaminki?" odpowiedział "tak" potem pobiegł po krem kazał sobie dać na paluszek i smarował mi brzuch
Ale słodziutko

Kasiab, Kuzyn miał kiedyś taką awarię na ścianie, gdy małemu wystrzeliła łyżeczka Usunąć się tego nie dało, ale w miejscu plam przykleił taki pasek z aplikacją na ścianę. Wyszło super i wszyscy, którzy do niego przychodzili, to go chwalili za pomysł i dopiero musiał pokazywać, że zrobił to z powodu plamy, która się zgubiła
Ja podobny patent zrobiłam na poprzednim samochodzie. Był stuknięty z boku (nie przeze mnie, ale za to był tani). Klepać się tego nie opłacało, ale kupiłam taką naklejkę na samochód i zakleiłam to wgniecenie. Naklejka była dość wzorzysta i jak jechałam nikt już nie widział wgniecenia, dopiero jak zaczął się przyglądać naklejce

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
W ogóle wczoraj byłam na badaniach i się okazało, że moja dzidzia to mega złośliwa bestia jest Poprosiłam lekarza, żeby jeszcze raz się upewnił co do płci, bo mój mąż strasznie wierzy, że siusiak jeszcze wyrośnie :P No i on mi robił USG przez brzuch, dzidzia się praktycznie w ogóle nie ruszała, więc było dość wygodnie, no ale niestety była dupką do dołu, więc lekarz stwierdził, że zrobi dopochwowo i wtedy będzie super widział. No to zmienia głowicę, trochę mu to zajęło, wkłada, a dzidzia hyc i się odwróciła do góry nogami

Moja ostatnio tak robiła na końcu przy badaniu kości nosowej, ale to gin próbował przez brzuszek złapać, raz z jednej, raz z drugiej, a ta jak tylko poczuła to hop i nie ma

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
tu jesteśmy patrz załącznik
No i po wątpliwościach

Cytat:
Moje hity:
- wysłałam moją kartę ubezpieczenia z Luxmedu, zamiast kartki z życzeniami do wujka na rocznice ślubu
- gotowałam sobie rosół i poszłam odwiedzić mamę i wróciłam jakieś 5 godzin później, zupełnie zapomniałam, że robię rosół
- standardem jest, że gadam z kimś na necie i pójdę sobie zrobić herbatę i już nie wracam, bo mnie tak coś zaabsorbuje w kuchni, że zapominam, że gadałam

Wczoraj mi kumpel powiedział, że on to nazywa transferem IQ z matki do dziecka. Rośnie mi chyba mały Einstein
A komentarz kumpla idealnie trafiony! U mnie też ten transfer jest spory, ale najlepszy numer zrobiłam u gina (pisałam już kiedyś o tym). Gin: "to zrobimy dziś USG przez brzuszek", a ja "ok" i chyc z majtek
A poza tym to w karcie ciąży urosłam o prawie 20 cm (z 166cm do 184cm)... Nie wiem czemu tak podałam, bo nawet szpilek takich nie mam

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj spaliłam swój obiad. Wstawiłam do odgrzania i poszłam buszować w necie A taki dobry miał być

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Witam Ja tylko wpadłam na chwilę ... poczytam Was później bo teraz jestem zabiegana.
Dziś z tż kupiliśmy wózek bo trafiła się okazja 3w1 taki jaki chciałam jasny beżowy ... jestem bardzo zadowolona !
Czekamy na focię

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Cenią się panie...
To nie może być u Ciebie mąż na sali normalnej od rana do wieczora? U nas może być. Jak jest za dużo odwiedzających do jednej pacjentki to zwraca się uwagę, ale mąż ma prawo być. Sale mamy dwuosobowe. No ale faktycznie jak ta druga karmi to może jej przeszkadzać nie swój chłop...
a są tam parawany?
Mi też by przeszkadzało (i to bardzo) karmienie przy obcych chłopach a z drugiej strony to też chciałabym, by mój był ciągle przy mnie...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:24   #4956
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

ja to tłumaczę sobie tym, że teraz jak zdrowo się odżywiam, o organizm domaga się tej chemii - taka reakcja na odwyk od konserwantów, stabilizatorów, emulgatorów
hm..czyli odwyk mówisz? Teraz to dopiero mam dylemat czy się skusić czy nie

Paulka0212 najpierw mi zrobiłaś mega smaka a teraz piszesz że odpuszczasz
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:26   #4957
paulka0212
Wtajemniczenie

Odpuszczam zupke na rzecz ryżu z jabuszkiem duszonym

Ilkas później nie chce mieć wyrzutów sumienia :-P

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-12 o 14:27
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:39   #4958
Seleniti
Zadomowienie

Dziewczyny ale Wy tu robicie smaki ładnie to tak ?

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

W ogóle zostały 41postów a tu taka cisza, no nie poznaje wątku

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:41   #4959
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Odpuszczam zupke na rzecz ryżu z jabuszkiem duszonym

Ilkas później nie chce mieć wyrzutów sumienia :-P
ehh no dobra...to jak Ty odpuszczasz to trudno...ja też muszę
będzie przynajmniej zdrowo!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
ej no ... prawda. dziewczyny gdzie jesteście???
Stary 2013-12-12, 14:55   #4960
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
z mojej rodziny nie wie jeszcze nikt, jak uslyszymy sie na swieta to powiem, a tutaj juz pare osob wie, mieszkam w malej miejscowosci, wiec trudno utrzymac cos w tajemnicy, ale milo mi jest jak za kazdym razem pytaja sie jak sie czuje, bo wiedza ze stracilam poprzednia ciaze
Ale masz fajnych sąsiadów w tej miejscowości
u mnie na wsi sytuacja bardziej wygląda tak: "ej, widziałaś tą..... ? chyba w ciąży jest albo chora. bo dawno jej nie widziałam, nawet nie było jej ostatnio na mszy w kościele"
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ale miałam dziś pyszny obiadek Boczniaki zamiast kotletów, znacie to?

moja kol z pracy a swoje boczniaki i latem dała mi trochę, usmażyłam jak schabowe smak - coś jakby kotlety sojowe, których nie mogę, więc pałaszowałam jak szalona
Stary 2013-12-12, 15:05   #4961
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
ehh no dobra...to jak Ty odpuszczasz to trudno...ja też muszę
będzie przynajmniej zdrowo!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

ej no ... prawda. dziewczyny gdzie jesteście???
to ja Wam powiem, że mamy nowy typ imienia po wczorajszym naskoku Ramony i dzisiejszym mojej mamy, zmieniłam zdanie aktualnie na topie: Feliks chociaż bardziej mi się podoba Tobiasz, no ale mąż jest na nie

a tak na marginesie, to dziewczynki poradzicie mi coś? bo odebrałam dziś morfologię i mocz.. i tak: odczyn 8.0, dość liczne bakterie, leukocyty 12-15, fosforany bezpostaciowe liczne w morfologii- %LYMP 16,7 (norma od 25), %GRA 80 (norma do 70), RBC 3,8 (norma od 4), HGB 11,6 (norma od 12), HCT 34 (norma od 36). myślicie, że jest się czym martwić?
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:08   #4962
gosius91
Zakorzenienie

Aaa ja tam zupke chinska jadlam przez pierwsze mc ciazy i to gulaszowa, taka ostra, mniam !

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:09   #4963
asia27100
Zakorzenienie

justyna sto lat!!!

widze ze watek kończymy

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:14   #4964
gosius91
Zakorzenienie

Slabo to konczenie i tak nam idzie

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-12, 15:17   #4965
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

Kolejny lekarz stwierdził u mnie dziewczynkę waży 250 gram i wszystko z nią w jak najlepszym porządku. O ile mi się uda napiszę o co chodzi w klubie.
Ściskam Was ciepło

Czyli dzieczynka

Cytat:

Ja Ci na pocieszenie powiem, że od początku ciąży przytyłam 800g (a jestem w końcowce 17 tc). Pytałam wczoraj lekarza bo zaczęło mnie to martwić (to i to, że w ogóle u mnie brzucha nie widać). Pomierzył dzidzie, powiedział, że jest nawet jeden dzień większa niż wg. OM, więc mam się nie martwić, widać taka moja uroda. Powiedział, że ma czasem pacjentki, które przez całą ciążę przytyją 8-9kg i rodzą zdrowe dzieci.

W ogóle wczoraj byłam na badaniach i się okazało, że moja dzidzia to mega złośliwa bestia jest Poprosiłam lekarza, żeby jeszcze raz się upewnił co do płci, bo mój mąż strasznie wierzy, że siusiak jeszcze wyrośnie :P No i on mi robił USG przez brzuch, dzidzia się praktycznie w ogóle nie ruszała, więc było dość wygodnie, no ale niestety była dupką do dołu, więc lekarz stwierdził, że zrobi dopochwowo i wtedy będzie super widział. No to zmienia głowicę, trochę mu to zajęło, wkłada, a dzidzia hyc i się odwróciła do góry nogami
To już na 100% pewne, że dziewczynka jak się wstydzi

Nie wiem, gdzie mi wcięło resztę cytatów

Justyna 100lat!!
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 15:18   #4966
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Aaa ja tam zupke chinska jadlam przez pierwsze mc ciazy i to gulaszowa, taka ostra, mniam !
właśnie ja mam smaka ogólnie na ostre... pieprzę teraz ile wlezie

Beatusia10 Feliks..fajne imię. W sumie nie znam żadnego Feliska A co do wyników to nie są jakoś bardzo przekroczone(te z morfologi) no ale to już lekarza musisz dopytać.
Stary 2013-12-12, 15:18   #4967
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnie, mąż w pracy, mogę zacząć spamować

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
a tak na marginesie, to dziewczynki poradzicie mi coś? bo odebrałam dziś morfologię i mocz.. i tak: odczyn 8.0, dość liczne bakterie, leukocyty 12-15, fosforany bezpostaciowe liczne w morfologii- %LYMP 16,7 (norma od 25), %GRA 80 (norma do 70), RBC 3,8 (norma od 4), HGB 11,6 (norma od 12), HCT 34 (norma od 36). myślicie, że jest się czym martwić?
Bakterie też miałam liczne i musiałam to leczyć. Zaczęłam od metody najmniej szkodliwej, tj. Żuravit, i do tego picie herbaty z żurawinki.Wskazane jest też jedzenie dżemików z żurawiny. Tymi naturalnymi sposobami możesz się leczyć od razu, a potem gin dobierze Ci sposób leczenia (pewnie też zacznie od Żuravitu lub karze powtórzyć badania, bo mogłaś źle pobrać próbkę).
Na reszcie się nie znam, ale przy wynikach masz normy dla osób niezaciążonych, a dla ciężarnych te normy są inne, więc nawet nie wiadomo, czy je przekroczyłaś... myślę, że przynajmniej połowa z nich dalej jest ok.

Oscar Wilde
Stary 2013-12-12, 15:19   #4968
ilkas
BAN stały

oo no właśnie VwVampirka dobrze radzi - racz się żurawinką
Stary 2013-12-12, 15:20   #4969
VwVampirka
Zakorzenienie

Też lubię ostre, ale staram się unikać... to mi się udaje... gorzej z coca-colą ją to po prostu muszę, bo inaczej mdłości wracają i nie mogę obiadu strawić...

Oscar Wilde

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 15:21   #4970
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
to ja Wam powiem, że mamy nowy typ imienia po wczorajszym naskoku Ramony i dzisiejszym mojej mamy, zmieniłam zdanie aktualnie na topie: Feliks chociaż bardziej mi się podoba Tobiasz, no ale mąż jest na nie
beatusia mną się nie sugeruj
zrób jak uważasz, ja wyraziłam swoja subiektywną reakcję
Tobiasz ładne mnie się podoba jeszcze Tymoteusz - Tymek
i gdyby był chłopak to będę się wahać między Tymoteusz a Mateusz
Stary 2013-12-12, 15:21   #4971
gosius91
Zakorzenienie

Ilkas - sugerujesz, ze moze u mnie chlopiec? Ja jem mieszanke, czekolady wchlaniam codziennie :p slone, ostre, kwasne Doslownie wszystko

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-12, 15:22   #4972
mala85
Raczkowanie

No i po wizycie wszystko ok (ale nie było usg) a kolejna 2 stycznia.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:24   #4973
gosius91
Zakorzenienie

Mala, ja tez mam wizyte wtedy

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-12, 15:24   #4974
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
gorzej z coca-colą ją to po prostu muszę, bo inaczej mdłości wracają i nie mogę obiadu strawić...
mnie coca cola pomaga na problemy z żołądkiem o dziwo, jak mnie boli - często mam niestrawność, to wypiję colę i jak ręką odjął
Stary 2013-12-12, 15:24   #4975
VwVampirka
Zakorzenienie

Mnie i TŻ teściowa ciągle się dopytuje na co mam smaka... a mi najlepiej wchodzą neutralne smaki, czyli bezsmaki
Ani kwaśne, ani słodkie mi nie wchodzi...

Oscar Wilde
Stary 2013-12-12, 15:25   #4976
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
No i po wizycie wszystko ok (ale nie było usg)
to najważniejsze, że wszystko w porządku
Stary 2013-12-12, 15:26   #4977
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ilkas - sugerujesz, ze moze u mnie chlopiec? Ja jem mieszanke, czekolady wchlaniam codziennie :p slone, ostre, kwasne Doslownie wszystko
hehehe może coś w tym jest Ale wiecie co..na czekoladę to ja mam w tej ciąży mega ochotę... I odkąd przyszedł do mnie mikołaj 6 grudnia to jem codziennie...
A w ciąży z Milą odrzucało mnie od słodkiego

Mała oo to zaraz w nowym roku No i dobrze, że wizyta udana
Stary 2013-12-12, 15:27   #4978
VwVampirka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a kiedy miałyście ostatnio badanie ginekologicze (nie usg). Ja to tylko na pierwszej wizycie, a potem to już tylko usg, albo tylko interpretacja wyników badań...

Oscar Wilde
Stary 2013-12-12, 15:29   #4979
kasiab91
Zakorzenienie

Wampirko - to nie u mnie ta tłusta plama, to u kasian

ilkas - ja też mam smaki na ostre i słone... Wszystko dla mnie teraz mało doprawione jest... A no i chińską to ja grzeszę raz na jakiś czas, nic nie poradzę na to że tak lubię ten smak

Myślałam, że jak wrócę to już w nowym wątku będziemy...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:30   #4980
ilkas
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny, a kiedy miałyście ostatnio badanie ginekologicze (nie usg). Ja to tylko na pierwszej wizycie, a potem to już tylko usg, albo tylko interpretacja wyników badań...
Mówisz o badaniu na samolocie? Hm, ja to mam za każdym razem jak jestem. Najpierw wskakuję na samolocik a potem mam usg dopiero.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości