Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 12:21   #4921
/Mycha/
Raczkowanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Z tymi paznokciami to spokojnie, albo przed szpitalem zmyjecie, albo w razie nieplanowanego cc położna Wam jeden zmyje na szybkości (tak słyszałam).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:29   #4922
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Coś czuję, że dziś zaczniemy nowy wątek

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:30   #4923
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
To ja mam prośbę, na sam koniec wrzućcie jeszcze raz linka z tego nowego wątku, bo nie zapisałam sobie
Stary 2013-12-12, 12:33   #4924
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Z tymi paznokciami to spokojnie, albo przed szpitalem zmyjecie, albo w razie nieplanowanego cc położna Wam jeden zmyje na szybkości (tak słyszałam).

No dokładnie tak jak pisze Mycha. Po prostu nie róbcie tylko dziewczyny żadnych tipsów przed porodem..ani hybryd bo wtedy już ze zmyciem na szybko byłby problem

Cytat:
Pewnie tak będzie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:36   #4925
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
To ja mam prośbę, na sam koniec wrzućcie jeszcze raz linka z tego nowego wątku, bo nie zapisałam sobie
tu jesteśmy patrz załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (95,8 KB, 5 załadowań)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:38   #4926
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ojejj, jak to możliwe ? Co ja przeoczyłam, pozostaje mi prosić o wybaczenie
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Znalazłam Twoją odpowiedź Wiesz, on się nadzwyczajnie boi Wczoraj też nic z tego, była gra wstępna i koniec i jeszcze usłyszałam, że trochę zarosłam tam..

no wybaczam mam Cię na oku

ja też w ciąży się mniej golę niż zawsze, kicham to, wcześniej musiałam być wygolona do zera, teraz się tym aż tak nie przejmuję ważne by z buszu nie było i do gina pieroga wygolonego miała
a małż trochę podeschnie bez seksu i przyjdzie na kolanach zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Carmena jak na razie płaczu nie ma, jakoś gładko jak na razie idzie to schowanie smoczka A prędzej to by TŻ wymiękł , aby mieć spokój
U mnie tak samo teście się raczej nie cieszą , bo tego nie okazują , za to u drugiej synowej pokazują zainteresowanie itp.

Zapomniałam Wam napisać co rano zrobił mój syn jak wstał. Podszedł do stolika wziął swoje witaminki , przyszedł odkrył mi brzuch i przykłada je Na pytanie "dajesz dzidzi witaminki?" odpowiedział "tak" potem pobiegł po krem kazał sobie dać na paluszek i smarował mi brzuch
mój mąż też słaby w postanowieniach. dlatego ja synka wszystkiego uczyłam i uczę gdyby mąż się zajmował Igorem to syn do dzisiaj by latał w pampersach i ze smokiem trzymają flachę z mlekiem

co do Oskarka to widzę przejął się rolą jak mój

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No ja bym nasze kontakty określiła jako "poprawne" mąż ma ze swoją babcią świetny kontakt niby, ale to tylko mąż, jego żona i dzieci już są nieistotni, mama natomiast nie wiem.. oże źle jej z tym, że będzie po raz 5 babcią
no moi teście będą po raz 3 dopiero co prawda. oczywiście z naszej strony to już koniec niech teraz reszta rodzeństwa się stara

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

W ogóle weźcie pod uwagę fakt, że raz, że danego lekarza może nie być w dany dzień w szpitalu, dwa, że dla was nawet może nie być miejsca i będziecie musiały jechać do innego. A trzy, że de facto poród obiera położna, a ona wcale się z danym lekarzem nie musi lubić

Moim zdaniem już lepiej sobie opłacić zaufaną położną, która z wami pojedzie do szpitala.
to trzeba głośno powiedzieć LEKARZ ZJAWIA SIĘ NA PUNKT KULMINACYJNY PORODU I NA SZYCIE, wcześniej jest tylko i wyłącznie położna, ale to i tak nie można się nastawiać, że będzie z nami non stop. Przynajmniej ja cały czas oprócz badania szyjki i ew. sprawdzania KTG byłam sama, aż do porodu.

A dwa to co powiedziałaś z lekarzem. Mojego lekarza również nie było przy porodzie bo był na urlopie i w dupie miał czy rodzę czy nie oczywiście poinformował mnie o tym wcześniej.
Bardziej liczyłam na to, że że jako znają tego lekarza i pracują z nim, inaczej będą mnie traktować.
Teraz dlatego zdecydowałam się na ordynatora. Nie wymagam by był przy porodzie. Ważne by położne wiedziały, że jestem jego pacjentką.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:39   #4927
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Cześć

Justynko wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń, lekkiego porodu i grzecznego maluszka Ci życzę

Kolejny lekarz stwierdził u mnie dziewczynkę waży 250 gram i wszystko z nią w jak najlepszym porządku. O ile mi się uda napiszę o co chodzi w klubie.
Ściskam Was ciepło

Bianka kolejny raz potwierdzona:-D

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Rany dziewczyny, ale ten czas zasuwa. Niedawno zaczynalysmy watet bedac w 5-6 t a tu juz Lolitka wchodzi w 6 miesiac. Gratuluje

Light Limara kicha z tym imieniem, ale ja tak jak wiekszosc dziewczyn nawet bym sie nad tym nie zastanawiala. To bylo wasze imie, wiec dlaczego macie je "oddawac"

Justyna gratuluje syna! Wszystkiego najlepszego, duzo radosci, samych slonecznych i szczesliwych dni.

Dziewczyny dzisiaj wizytujace

Zrobilam wczoraj badania krwi i wyniki mam zawsze dostepne w rejestracji internetowej, a tych wynikow akurat nie ma. Dzwonie wiec na infolinie do lux medu i pytam sie dlaczego nie mam do nich dostepu i uslyszalam, ze prawdopodonie moga byc zle i dlatego nie mam do nich dostepu. Teraz musze czekac do jutra, dac mezowi upowaznienie do odbioru i martwic sie co jest nie tak. Wrrr. Kurde ani troche tego nie rozumiem, dobre wyniki pokazuja, a zlych juz nie. Wg powinno byc chyba na odwrot. Zla jestem

Co do wagi i wazenie sie u lekarza to mnie wkurza to jak waza przed wizyta. Ja waze sie zawsze rano przed jedzeniem i jak narazie mam kilogram na plusie, ale jak ide do lekarza to mam juz 3. Tyle tylke, ze pielegniarki waza przewaznie po obiedzie, w ubraniach juz teraz zimowych i butach! Przeciez to wszystko ma swoja wage, a zadna nie zadaje sobie klopotu zeby jakis 1 lub 1,5 odja:
Daj zaraz znać co i jak

Cytat:
Witajcie dziewczyny

U nas dzisiaj pobudka o 6.20, więc jest coraz lepiej niby 30 minut różnicy a jednak inaczej się człowiek czuje jak wstaje o 6.20 a inaczej jak o 5.50

Justyna już Ci składałam życzenia z samego rana, ale jeszcze raz wszystkiego najlepszego

Nikii naprawdę super miałaś pomysł z tym smoczkiem, Miłolaj jednak wzbudza szacunek u dzieci

Ilkas ale śpioszek z Emilki, masz z nią za dobrze u nas się tylko 1 raz zdarzyło, że się obudziłam przed Hanią

Sylvunia porażka z tą koleżanką, zero wyobraźni :

Carmenaaa my nie ukrywamy ciąży, nie mamy powodu, więc wiedzą ci, którzy się nawinęli. Moirodzice się chwalili swoim rodzinom, od strony TŻta wie niewiele osób, bo teściowa i babcia mają w pompie, że będziemy mieli drugie dziecko, no cóż, ich strata

Martuszka ja uważam, że lekarza nie warto mieć tego, który pracuje na porodówce, bo to nic nie daje. Bardziej na Twoim miejscu „zaprzyjaźniłabym” się z jakąś położną, jeśli masz taką możliwość, bo one tam mają najwięcej do gadania
I widzę, ze sporo z Ws myli mnie z KasiaB, ciekawe czemu :b

Paulka gratki za tydzień, ja wczoraj zaczęłam ten sam co Ty

Lolitka, 6 miesiąc, wow wow jak to brzmi poważnie już

Pomarańczka, ale sesję zrobiłaś wszystko super A ta bluzka z H&M jest cudowna, to z działu ciążowego?

Selenity, znowu lekarz? Ty chyba nie przeżyjesz tygodnia bez patrzenia na córusię bardzo się ciesze, że wszystko ok.

Miłego dnia dziewczyny
I czekam na wieści z wizyt

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

No ale to zawsze na wizytę idziesz w ciuchach i po jedzeniu, więc porównuj wagę od wizyty do wizyty a nie od ważenia porannego do wizyty
Nie
Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
:le:Super bardzo mi sie pdoba bluzeczka z hm, no ite z allegro szara sukienka i narzutka jest od tego samego sprzedawcy ?

Powiedz mi jeszcze proszę jak rozmiarowo wypada ta narzutka ?

Ta... A ja staje na wage w pełnym ubraniu i kozakach i tak jak wyjdzie tak wpisuje do karty
Tak ten sam sprzedawca, bluza wychodzi tak większą M, jest mi trochę luźna ale do końca ciąży będzie super

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
aaaa i pomarańcza mówił ci ktoś, że jak patrzysz w dół to wyglądasz jak DODA ?
Hihihi nikt jeszcze nie powiedział że jestem do niej podobna hmmm ciało mogłabym mieć takie jak ona

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Agusia mogłaś się z położną dogadać , że będziesz się w dniu wizyty ważyła w domu rano i to Ci będzie wpisywała w kartę ciąży Ja tak jestem dogadana

Gosius wydaje mi się że przejdziemy

Carmena jak na razie płaczu nie ma, jakoś gładko jak na razie idzie to schowanie smoczka A prędzej to by TŻ wymiękł , aby mieć spokój
U mnie tak samo teście się raczej nie cieszą , bo tego nie okazują , za to u drugiej synowej pokazują zainteresowanie itp.

Zapomniałam Wam napisać co rano zrobił mój syn jak wstał. Podszedł do stolika wziął swoje witaminki , przyszedł odkrył mi brzuch i przykłada je Na pytanie "dajesz dzidzi witaminki?" odpowiedział "tak" potem pobiegł po krem kazał sobie dać na paluszek i smarował mi brzuch
Jaki cudny;-)
Lolitka gratuluje
Justyna Wszystkiego najlepszego
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 12:42   #4928
kasiab91
Zakorzenienie

Pallas- napisałam, o ordynatorze, bo u nas w szpitalu zupełnie inaczej patrzy się na pacjentki "swoje". Położną już mam - chrzestną, która pracuje w tym szpitalu. Jak nie zdążę pójść to też się nic nie stanie. Wiem, że opiekę tam mam zapewnioną w 100%. Póki co zamierzam się wybrać do niego, jak będzie zobaczymy.
Dobrze napisane i tak najważniejsza jest położna.
Akurat w mojej rodzinie lekarz zaglądał do dziewczyn w czasie porodu i po porodzie.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-12-12 o 12:45
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:47   #4929
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
tu jesteśmy patrz załącznik

Dzięki kochana, po napisaniu wiadomości to znalazłam, wybacz mój budyń
Stary 2013-12-12, 12:53   #4930
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Pallas- napisałam, o ordynatorze, bo u nas w szpitalu zupełnie inaczej patrzy się na pacjentki "swoje". Położną już mam - chrzestną, która pracuje w tym szpitalu. Jak nie zdążę pójść to też się nic nie stanie. Wiem, że opiekę tam mam zapewnioną w 100%. Póki co zamierzam się wybrać do niego, jak będzie zobaczymy.
Dobrze napisane i tak najważniejsza jest położna.
Akurat w mojej rodzinie lekarz zaglądał do dziewczyn w czasie porodu i po porodzie.

Ja Ci tak tylko napisałam dlatego, że pamiętam jak ostatnio była taka sytuacja, że jedna dziewczyna chodziła do dwóch lekarzy: swojego jakiegoś dobrego, żeby prowadził ciąże i drugiego ordynatora po to, żeby być "jego pacjentką" w szpitalu. Wydała na to mnóstwo kasy (bo wiadomo, ordynator sobie liczy) i wiecie co się stało? Przyjechała rodzić, a w szpitalu.. NIE MA MIEJSCA!!! No generalnie taka sytuacja może się zdarzyć, szpital nic tu nie zawinił, ale trochę mi szkoda było dziewczyny, że takie nadzieje sobie zrobiła i tyle kasy wydała... a koniec końców rodziła w szpitalu gdzie nikt jej nie znał.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Dzięki kochana, po napisaniu wiadomości to znalazłam, wybacz mój budyń
Ej.. kiedy ten budyń wraca do normalnego stanu? Bo ja już się boję przebywać we własnym towarzystwie...

Moje hity:
- wysłałam moją kartę ubezpieczenia z Luxmedu, zamiast kartki z życzeniami do wujka na rocznice ślubu
- gotowałam sobie rosół i poszłam odwiedzić mamę i wróciłam jakieś 5 godzin później, zupełnie zapomniałam, że robię rosół
- standardem jest, że gadam z kimś na necie i pójdę sobie zrobić herbatę i już nie wracam, bo mnie tak coś zaabsorbuje w kuchni, że zapominam, że gadałam

Wczoraj mi kumpel powiedział, że on to nazywa transferem IQ z matki do dziecka. Rośnie mi chyba mały Einstein
Stary 2013-12-12, 12:56   #4931
agus7ia
Raczkowanie

Nikii o dogadaniu się z położną to nie pomyślałam, ale teraz chyba nie ma już sensu, bo mi naraz waga z 58 spadnie do 56 kg. Ale ten twój mały to fajny aparat.

Madziula chodzi mi o to, że ja w rzeczywistości nie przytyłam tyle ile mam w karcie, a na tym etapie to już chyba powinnam. Lekarz patrzy na kartę i widzi, ze prawidłowo przybieram na wadze, a to nie prawda, bo moja ostatnia waga składa się również z butów, dżinsów i grubego swetra, a to na pewno nie był kilogram dodatkowej wagi. Zastanawiam się czy nie powinnam mieć może jakiś jeszcze badań zleconych, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Mnie też nie martwi ile przytyję tylko czy dzieje się to prawidłowo. Wybaczcie, ale to moja pierwsza ciąża i nie mam zielonego pojęcia co jest prawidłowe, a co nie nie. Nie chciałabym mieć potem problemów z ciążą, bo np nie zostało mi zlecone jakieś badania, a powinno być.

Pallas to były zwykle badani krwi, które zawsze są dostępne poprzez internet. I pracownik infolinii powiedział, że jedyne co mu przychodzi do głowy to to, że wyniki mogą być złe. Może faktycznie laboratorium coś pokręciło.

Zostawiłam coś w klubie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 12:56   #4932
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci tak tylko napisałam dlatego, że pamiętam jak ostatnio była taka sytuacja, że jedna dziewczyna chodziła do dwóch lekarzy: swojego jakiegoś dobrego, żeby prowadził ciąże i drugiego ordynatora po to, żeby być "jego pacjentką" w szpitalu. Wydała na to mnóstwo kasy (bo wiadomo, ordynator sobie liczy) i wiecie co się stało? Przyjechała rodzić, a w szpitalu.. NIE MA MIEJSCA!!! No generalnie taka sytuacja może się zdarzyć, szpital nic tu nie zawinił, ale trochę mi szkoda było dziewczyny, że takie nadzieje sobie zrobiła i tyle kasy wydała... a koniec końców rodziła w szpitalu gdzie nikt jej nie znał.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Ej.. kiedy ten budyń wraca do normalnego stanu? Bo ja już się boję przebywać we własnym towarzystwie...

Moje hity:
- wysłałam moją kartę ubezpieczenia z Luxmedu, zamiast kartki z życzeniami do wujka na rocznice ślubu
- gotowałam sobie rosół i poszłam odwiedzić mamę i wróciłam jakieś 5 godzin później, zupełnie zapomniałam, że robię rosół
- standardem jest, że gadam z kimś na necie i pójdę sobie zrobić herbatę i już nie wracam, bo mnie tak coś zaabsorbuje w kuchni, że zapominam, że gadałam

Wczoraj mi kumpel powiedział, że on to nazywa transferem IQ z matki do dziecka. Rośnie mi chyba mały Einstein

nie wiem kiedy ale mnie to przeraża

Ty to faktycznie masz przeżycia ta kartka wymiata

to że z kimś rozmawiam i zapominam to też tak mam, słów mi brakuje nawet najprostszych, przekręcam wyrazy, ciągle coś zapominam a i jak cokolwiek piszę to robię mnóstwo błędów ortograficznych a nigdy tak nie miałam. Przynajmniej mąż ma ze mnie ubaw
Stary 2013-12-12, 12:58   #4933
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Nikii o dogadaniu się z położną to nie pomyślałam, ale teraz chyba nie ma już sensu, bo mi naraz waga z 58 spadnie do 56 kg. Ale ten twój mały to fajny aparat.

Madziula chodzi mi o to, że ja w rzeczywistości nie przytyłam tyle ile mam w karcie, a na tym etapie to już chyba powinnam. Lekarz patrzy na kartę i widzi, ze prawidłowo przybieram na wadze, a to nie prawda, bo moja ostatnia waga składa się również z butów, dżinsów i grubego swetra, a to na pewno nie był kilogram dodatkowej wagi. Zastanawiam się czy nie powinnam mieć może jakiś jeszcze badań zleconych, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Mnie też nie martwi ile przytyję tylko czy dzieje się to prawidłowo. Wybaczcie, ale to moja pierwsza ciąża i nie mam zielonego pojęcia co jest prawidłowe, a co nie nie. Nie chciałabym mieć potem problemów z ciążą, bo np nie zostało mi zlecone jakieś badania, a powinno być.

Pallas to były zwykle badani krwi, które zawsze są dostępne poprzez internet. I pracownik infolinii powiedział, że jedyne co mu przychodzi do głowy to to, że wyniki mogą być złe. Może faktycznie laboratorium coś pokręciło.

Zostawiłam coś w klubie
Jak ja powiedziałam lekarzowi, że się boję, że za mało przybieram na wadze to mi powiedział, żebym się nie martwiła, a jak bardzo chce coś sobie "zbadać" to mi zlecił, żeby przy kolejnej morfologii zrobić dodatkowo: żelazo i elektrolity. No i cały czas mierzyć ciśnienie.
Stary 2013-12-12, 12:58   #4934
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Moje hity:

sikam!!! Też mam rózne akcje,zwłaszcza przekręcanie wyrazów i np.zamiast zapytać kto? to powiedziałam kot? Nie mówiąc o tym,że ciągle czegoś zapominam..niesamowite to jest co się z Nami dzieje

Ja właśnie skończyłam sprzątać łazienke,rety 2 h mi zeszło,wszystko z kurzu przetrzeć,szafki w środku wysprzątać,narobiłam się jak głupia i zdycham

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-12 o 13:00
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:17   #4935
Seleniti
Zadomowienie

Pallas no to nieźle, haha ta kartka chyba najlepsza z tego wszystkiego

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:17   #4936
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Moje hity:

chyba bym się załamała z tym szpitalem

a co do Twojego rozstrzepania/zapominalstwa to http://www.ciazowy.pl/artykul,ciazow...ie,1795,1.html i pocieszę Cię mam to samo, tyle, że u mnie objawia się zapominaniem słów i niekiedy mówię lub piszę bardzo nieskładnie

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:18   #4937
kasiab91
Zakorzenienie

Pallas- u mnie są dwa szpitale, nie ma opcji, że nie ma miejsc, bo najbliższy od nich z porodówką jest daleko Ja będę rodzić tam gdzie mają neonatologię, mimo że podobno narzekania są na personel. Ja mam to w doopsku, wolałabym gorszy personel niż brak opieki dla noworodków.
A powiedzcie mi ile życzą sobie położne za prywatny poród w Waszych okolicach? U mnie granicą jest 700-900zł. Zależy od położnej...

Ja też mam kłopoty z pamięcią:mdlej: Idę do sklepu, kupuję zupełnie coś innego niż zaplanowałam. Wkurza mnie to. Nawet jak na kartce mam napisane to i tak z niej czegoś nie wyczytam
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-12, 13:22   #4938
agus7ia
Raczkowanie

A ja dzisiaj spaliłam swój obiad. Wstawiłam do odgrzania i poszłam buszować w necie A taki dobry miał być
Stary 2013-12-12, 13:23   #4939
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
A powiedzcie mi ile życzą sobie położne za prywatny poród w Waszych okolicach? U mnie granicą jest 700-900zł. Zależy od położnej...
U mnie 600zł Chciałabym ale za drogo dla nas..Myślę teraz by chociaż izolatke sobie załatwić za 350zł. Mąż może wtedy być od rana do wieczora z nami w pokoju
Stary 2013-12-12, 13:28   #4940
meniaa94
Wtajemniczenie

Witam Ja tylko wpadłam na chwilę ... poczytam Was później bo teraz jestem zabiegana.
Dziś z tż kupiliśmy wózek bo trafiła się okazja 3w1 taki jaki chciałam jasny beżowy ... jestem bardzo zadowolona !
Stary 2013-12-12, 13:32   #4941
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
U mnie 600zł Chciałabym ale za drogo dla nas..Myślę teraz by chociaż izolatke sobie załatwić za 350zł. Mąż może wtedy być od rana do wieczora z nami w pokoju
Cenią się panie...
To nie może być u Ciebie mąż na sali normalnej od rana do wieczora? U nas może być. Jak jest za dużo odwiedzających do jednej pacjentki to zwraca się uwagę, ale mąż ma prawo być. Sale mamy dwuosobowe. No ale faktycznie jak ta druga karmi to może jej przeszkadzać nie swój chłop...

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Witam Ja tylko wpadłam na chwilę ... poczytam Was później bo teraz jestem zabiegana.
Dziś z tż kupiliśmy wózek bo trafiła się okazja 3w1 taki jaki chciałam jasny beżowy ... jestem bardzo zadowolona !
To pochwal się zdjęciami

Ja wczoraj rozmawiałam z mężem, ze powoli musi zacząć kompletować wyprawkę. Stwierdził, ze pierwsze będą skarpetki Wariat mój...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-12, 13:35   #4942
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Super
Na zdjęcia czekamy

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-12, 13:37   #4943
kasiab91
Zakorzenienie

57 i nowy wątek...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-12, 13:41   #4944
pikaso
Zadomowienie

Witam.
Justynka wszystkiego naj, naj, naj.
Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci.
Dzisiaj zamówiłam sobie ocieplane leginsy, ciekawe jak będę w nich wyglądać, bo duża już jestem
Co do wagi, to mnie pielęgniarka zawsze się pyta czy się ważyłam i wpisuje mi podaną wagę.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:43   #4945
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
mój mąż też słaby w postanowieniach. dlatego ja synka wszystkiego uczyłam i uczę gdyby mąż się zajmował Igorem to syn do dzisiaj by latał w pampersach i ze smokiem trzymają flachę z mlekiem

to trzeba głośno powiedzieć LEKARZ ZJAWIA SIĘ NA PUNKT KULMINACYJNY PORODU I NA SZYCIE, wcześniej jest tylko i wyłącznie położna, ale to i tak nie można się nastawiać, że będzie z nami non stop. Przynajmniej ja cały czas oprócz badania szyjki i ew. sprawdzania KTG byłam sama, aż do porodu.
U mnie wpadł lekarz raz, w trakcie i nawet spojrzał jakie rozwarcie Po niby też był ale szyć kazał połoznej
A no własnie ze 2-3 tyg przed porodem byłam na IP i trafiłam na niego na dokładnym usg, bo uczył stażystkę jak rozpoznac niedrożność jelit i jak wygląda owinieta pępowina Tak że trwało pół godziny a nie zapamiętał więc tak to nie ma sensu iść

Co do butli z mlekiem to mi się zbtnio nie chce odzwyczajać, młody spoko pija ze szklanki w domu, ale wieczorem i rano butla z wygody...

Cytat:
Madziula chodzi mi o to, że ja w rzeczywistości nie przytyłam tyle ile mam w karcie, a na tym etapie to już chyba powinnam.
No to już Pallas wyjaśniła

Cytat:
A odnośnie witamin przedwczoraj podawałam Hani tą jej omege dha z witaminą D i jakoś tak niefortunnie wyprysnęło mi, że oblałam tym ścianę zamiast wcisnąć jej do buzi no i teraz mam na ścianie tłuste plamy po tej rybce, macie jakiś pomysł czym to zmyć? Wodą z mydłem nie schodzi
A miałam kiedyś podziękować za te witaminki, ale mój tak średnio chciał, jednak ryba nie podeszła, za to wypija w mleku
Co do ściany to mieliśmy awarię przy remoncie sypialni - tłusty balsam "sie wylał" i czytałam o posypaniu pudrem na tłuste, potem umyciu ale nie poszło i ściana była odmalowywana...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:46   #4946
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Cenią się panie...
To nie może być u Ciebie mąż na sali normalnej od rana do wieczora? U nas może być. Jak jest za dużo odwiedzających do jednej pacjentki to zwraca się uwagę, ale mąż ma prawo być. Sale mamy dwuosobowe. No ale faktycznie jak ta druga karmi to może jej przeszkadzać nie swój chłop...[COLOR="Silver"]
Czy na normalnej sali może być caly czas ze mna to nie wiem..a sale są 4-6 osobowe,także wątpie..
Stary 2013-12-12, 13:52   #4947
paulka0212
Wtajemniczenie

|Mam mega chęć na chińską zupkę, jak myślicie mogę spełnić swoją zachciankę??

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 13:57   #4948
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Czy na normalnej sali może być caly czas ze mna to nie wiem..a sale są 4-6 osobowe,także wątpie..
ja byłam na sali 3-osobowej i nie było ograniczeń w gościach i czasie ich przyjmowania,oprócz nocy oczywiście
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:05   #4949
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Moje hity:

ale prawdziwy rosół podobno tyle musi się gotować, wtedy jest najlepszy

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
|Mam mega chęć na chińską zupkę, jak myślicie mogę spełnić swoją zachciankę??
za mną chodzą ziemniaczki puree z cebulką i boczkiem Knorra i nikt mi nie chce kupić

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
57 i nowy wątek...
wielkie odliczanie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:12   #4950
ilkas
BAN stały

O matko...zupka chińska..pomidorowa... Może można raz w ciąży zjeść....
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości