|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
A ja to wręcz jestem fleją i bałaganiarą, że wstyd. Ale czy to znaczy, że jestem złym człowiekiem? Kochamy sie z Ł. I to wystarczy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
moj mial zrobic obiad i zajac sie Kacprem przez 3h i dopiero mieso smaży
dzidzia- ja tez jestem bałaganiara ![]() kupilam czape mikołaja i jak tylko Kacper bd lepiej wygladac tomoze cos stworzymy ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- i to najwazniejsze
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie jestem Małgorzata Rozenek i ostatnio nawet rzadko łóżko ścielę. Wolę ten czas spędzić z synem. Z kurodomowych rzeczy to lubię jedynie gotować. Prasowania nienawidzę. Rzeczy Miłka nie prasuję. Chyba, że są bardzo pomięte. Czasem mam dni [jak dziś], kiedy wpadam w szał sprzątania, ale zdecydowanie za rzadko.
Co na to mój mąż? Ano jak zobaczył, że sprzątam kurze, podszedł do mnie, zabrał szmatkę i powiedział: "Zgłupiałaś do reszty? Marsz odpoczywać!". Tak, jestem niedorajdą. Ale kochaną przez męża z całym dobrem inwentarza
|
|
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża |
|
|
|
|
#845 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zresztą nawet tu kiedyś pisałam, patrzyłam ostatnio na allegro - jest dużo i niektóre w baaardzo korzystnej cenie, ale nie wiem czy to nie podróbki, nie chcę podróbki Sophie Cytat:
![]() ![]() A pytanie o kolejne dziecko w trakcie porodu super Cytat:
![]() Cytat:
Moje jest takie: http://www.babymaxi.com/tricot-slen/...len-brown.html Oczywiście też nie za taką cenę ![]() Wydaje mi się to fajniejsze od zwykłej chusty do noszenia Cytat:
![]() W ogóle wczoraj zrobiliśmy sobie całodniową wycieczkę, m.in na zakupy do outletu i zwiedzanie. I stwierdzam że strasznie męczące są takie wyjścia z dzieckiem, szczególnie teraz w zimie. To ciągłe rozkładanie/składanie wózka, opatulanie, rozbieranie,montowanie fotelika, szukanie miejsca do przewijania, karmienie . Normalnie zakupów i wszystkiego mi się odechciało Gratuluje nowej mamusi ![]() Trzymam kciuki za wszystkie chore dzieciaczki, jak sobie pomyślę że mnie też to czeka to
|
|
#846 |
|
Rozeznanie
|
powoli wracam...ale nie wiem na jak dlugo....Mały na razie buja sie w hustawce tylko nie wiem jak długo
na razie nic sie nie zmieniło ciagle kolki gazy i tak codziennie od 15-16 sie zaczyna Ja przezyłam rozstroj nerwowy bo wyszły mi rozstępy!!!i to teraz i to z dnia na dzień...oczywiście od razu poleciałam wykupilam pół apteki i namietnie smaruje sie mam nadzieje ze troche zbledna.... TŻ na szczescie od wtorku jest na ojcowskim to mi pomaga choć Mały jakos nie chce z nim siedzieć ale zawsze przewinie czy do odbicia ponosi...noi Marysia z niego taka że hoho sprzata gotuje....niemusze nic robic tylko Małym sie zajmowac...az mi sie paznokcie na dloniach odnic nie robienia polepszyły hehe![]() NO I GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ a tu macie dawkę Patryczka I TŻ orli nos heheh
Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2014-03-14 o 22:25 |
|
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
sorento hej późno odpisuje bo jakoś nie było czasu wcześniej nadganiać
no na wizycie ok , ktg też ok jakies skurcze ale nic poważniejszego... Dzis tez mnie tak krzyze bolały i promieniowało na nogi, ale nic z tego ![]() A dziś termin ! Liczyłam że jutro się urodzi bo nasz ślub też był 13 w piątek, aeheheh
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Newtrend gratulacje!
Rinco sie odzywała jak po wizycie? Kurde nirmalnie dzisiaj starsza daje taki popis ze hej. Nie pospala w dzien za bardzo i pewnie dlatego. Co chwile ryk, wszystko ma byc po jej myśli i kropka. Jedyny plyta ze fajnie stara sie słowa powtarzać. Wlasnie siedzi mi na kolanach i liczę ze zaraz zasnie. Ja jestem juz glodna, maz byl w sklepie teraz. Anie miałam kiedy zrobic kolacji. Z mloda przy piersi siedziałam a Malwina wola siku. I szybko dziecko odstawić i lecieć posadzić druga na nocnik... Oj jak maz pójdzie do pracy, to malwina z golfa dupka bedzie latać. Ooo i zasnela ![]() W ogole przyszedł nam pesel. Same 0,1,2,3 haha
|
|
|
|
#849 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecie właśnie zasypia w łóżeczku, znaczy kręci się i memla swoje piąstki, jest w tym mistrzynią, wkłada kciuka albo całą piąstkę i memla i mlaska ile się da. A nie żeby zjadła przed chwilą 150 ml mleka
|
|
#850 |
|
Rozeznanie
|
Ahoj
Zaraz będę czytać co ![]() Newtrend, gratulacje, witamy Zosieńkę!!! ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Gabrysiaczek szczerze mówiąc obstawiałam, że już na porodówce jesteś, tak zniknęłaś nagle ![]() I wiesz, jeszcze jest 12.12, kto wie co tam Laura knuje w brzuszku ![]() rinco jak tam? Termin ustalony?
|
#851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
skąd Wy macie takie huśtawki!! ja też chcę!! ![]() Kacper już ma jaśniutkie gilutki chyba antybiotyk działa ![]() Co do prania- też piore tylko Kacperkowe rzeczy, uzbiera sie zazwyczaj 1/3 pralki, ale nie mam tyle ciuszków
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
No i nie rodzę jutro
Lekarz stwierdził, że szyjka zamknięta i trzyma, młody się nie spieszy, ja czuję się dobrze, więc nie ma co robic cięcia jutro. Czekamy do środy. Akurat trochę jeszcze podrośnie, bo na razie ma niecałe 3200g.No i odetchnęłam, jeszcze kilka dni spokoju i przespanych nocy ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Newtrend gratulacje!!!
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na marginesie mamy małe święto. Witek jest o 1 Dzień swojego życia więcej w domu niż w szpitalu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#855 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ! ![]() Cytat:
A co do tego dziecinnego zachowania - jest jeszcze młody i wiem że wydorośleje z czasem stąd moja cierpliwość do niego Ciesz się że Ty trafiłaś na ideał ![]() Cytat:
Mój facet też ideałem nie jest, ale to są tylko faceci ![]() Cytat:
dla męża ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A Ty się nie załamuj bo rozstępy to nie koniec świata Patryś Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-12-12 o 21:13 |
||||||
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Ha! Mąż zadzwonił do t-mobile i mam pakiet 100 000 smsów/mmsów na 24 miesiące
tzn, ze 100 000 mam do dyspozycji za friko na całą umowę, czyli 4166smsów miesięcznie ![]() Domi - pani na infolinii powiedziała, że czasem ten pakiet się nie włącza i wtedy jest 90 dni, żeby to reklamować i wtedy oni odliczają za smsy i ma się jako nadpłatę. Zadzwoń sobie na infolinię. |
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Newtrend Gratulacje!!!!!!!!!!! ale Zosia podrosła My jesteśmy po wizycie u ortopedy,niestety czeka nas szerokie pieluchowanie ![]() Ortopeda stwierdził że jest niewielki przykurcz nóżek i jedno bioderko słabiej się odwodzi i dał nam skierowanie na usg.Tymka nawet nie ogladnął dokładnie,nie sprawdził fałdek czy symetryczne,posladków a bioderka badał przez pieluchę nawet nie oglądnał tylko na dotykDobrze że idziemy na usg do babeczki która jest bardzo dobra i chwalona wiec mam nadzieje że ona mi więcej rozjaśni. Muze sie nauczyc tego pieluchowania chociaz czytałam że podobno teraz sie odchodzi od tej metody ![]() No i mamy robic podczas kapieli ćwiczenia- bioderkami zataczac kóleczka. wyczytałam tez że dobrze jest kłasc na brzuszku żeby nóżki były w pozycji na żabkę. Mam nadzieje że będzie ok. Ide poczytać co tam słychać... |
|
|
|
#858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiedziałam że mam takie szczęście .... bo u mnie brak ... |
|
|
|
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u Tymka będzie wszystk ok zobaczysz! ćwiczcie i będzie ok
|
|
#860 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale narazie nawet regularnych skurczy brak... mój TŻ to już jajko znosi... na nocce w pracy co 5 min sms "jak skurcze" albo "są skurcze" ... jak wczesniej mnie te krzyże tak bolały to leżałam a on prztszedł z bananem i że już haeheh ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() Boje się że mi będą musieli wywoływać, ale w sumie jeszcze mamy czas
|
||
|
|
|
#861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martwię się ale przez chwilke miałam załamkę.ale to tylko dlatego że Ciężko mi zaakceptować swoje cialo- i nie przez ciąże tylko przez ostatniee lata w ktorych przytyłam sporo. |
|
|
|
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie jutro zadzwonię i zgłoszę to bo 90 dni minie mi 27 grudnia ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
asistnalezy psikac octeniseptem i gazikiem wycierac.ze.srodka.ta maz
uwaga uwaga! moj maly przytyl od wyjscia ze szpitala 700gr polozna kazala.obowiazkowo dawac smoczka bo bedzie mial wzdecia, brzuszek za pelny...do tej pory karmilam na.zadanie ale widac za czestoaaa i oderwala nam ten kikut z pepka. on co prawda wisial juz na kawaleczku ale ja sie balam. na buzi ma potowki al ja go nie przegrzewam tylko raczej od.mleka mu sie pory zapychaja i mam mu po kazdym karmie.iu myc buzie i codziennie przemywac octeniseptem poliki. a ja do tej pory mylam mu buzie tylkorano i wieczorem a w dzien wycieralam tetra. mya pytalam o plesniawki. powiedziala ze mozna aphtin w razie potrzeby do 3 dni uzyc. powiedziala tez ze.przy karmieniu porsia plesniawki sa zadkoscia a czesto zdarzaja sie przy butli. a no i myc swoje brodawki. |
|
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Ja przemywam jeszcze Octinoseptem i później do sucha, póki tam jest ta wydzielina jeszcze.
I dzisiaj była położna i powiedziała, żeby faktycznie tak właśnie robić. Położna była i siedziała 2 godziny. Jutro borę za telefon i umawiam wizyty do lekarzy (oprócz tego neurologa mam zalecenie też na profilaktyczne wizyty do kardiologa, okulisty i ortopedy). Babka bardzo fajna i dużo rozjaśniła. Następna wizyta w przyszłym tygodniu. A ja zamówiłam dzisiaj kolejne staniki do karmienia. Mam nadzieję, że przyjdą dobre.
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
B]Sorento jestem.[/B]I znowu tak na chwilke - probuje Was nadgonic ale jestem dopiero na 18stronie
NIUNIA20 gratulacje kochana! Trzymamy za Was mocno kciuki. Czytalam o Waszych rozwazaniach na temat posiadania dwojeczki i powiem tak. Bardzzo chcialam miec drugie zanim Zuzia skonczy dwa lata. Teraz jestem przeszczesliwa, ze staranka tak dlugo potrwaly i Zuzka ma lat trzy. :-P Sezeon przedswiateczny i lapy pelne ro oty. A w dodatku w tym tygodniu na 7dni mam piec wizyt - w wiekszosci z nich sa to znajomi, ktorzy wyjezdzaja z irlandii i chcieli jeszcze przed wyjazdem spotkac sie zemna i tz i zobaczyc nasz nowy narybek ;-) Jestem zmeczona bo za kazdym razem wizyty zaczynaja sie ok 3-4 a koncza o 8-9 kiedy dziewczynki powinny byc wykapane i w lozkach. Juz drugi raz w tym tygodniu pieklam ciasto (ide na latwizne - pieke biszkopt i przekladam kremem z bialej czekolady z dodatkiem smakowym - a to z kawa a to z woda rozana...) bede jeszcze musiala upiec cos w sobote. Dolaczam fotke tortu, ktory robilam w zeszlym tygodniu image.jpg[ |
|
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
aaa i Marcin wazy 4150 g
|
|
|
|
#867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Noi znow się coś rozkręca .... teraz w krzyżu pachwinie i podbrzuszu .. ale sama nie wiem czy się przejmować bo u mnie to było dużo tych przepowiadających
|
|
|
|
|
#869 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
newtrend gratulacje!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

dla męża
, zresztą nawet tu kiedyś pisałam, patrzyłam ostatnio na allegro - jest dużo i niektóre w baaardzo korzystnej cenie, ale nie wiem czy to nie podróbki, nie chcę podróbki Sophie
a chya z 2tygodnie czekałam z tymi butami czy jakiś obniżek nie zrobią przypadkiem bo ostatnio często były w koncu zwątpiłam i kupiłam i klops.

. Normalnie zakupów i wszystkiego mi się odechciało

Zaraz będę czytać co 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a bioderka badał przez pieluchę nawet nie oglądnał tylko na dotyk