|
|
#31 | |
|
and cigarettes
|
Dot.: TŻ nie chce iść na moją studniówkę
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Chłopak po prostu nie lubi takich imprez. Po co ma się męczyć? Ja na swojej studniówce nie byłam, bo tego typu imprezy, podobnie jak wesela, kojarzą mi się z kiczem.
Edytowane przez natka 94 Czas edycji: 2013-12-12 o 19:00 |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
A Ty co byś na moim miejscu zrobiła jakby facet nie chciał przyjść na Twoją 18nastkę bo to nie jego klimat? Kochasz go bardzo i chcesz żeby był, dlatego czepiasz się każdego możliwego sposobu żeby tak było i przyszedł. Przecież wcześniej napisałam, że był na tej mojej osiemnastce i bardzo mu się podobało i że głupotę by zrobił jakby nie przyszedł na nią
|
|
|
|
|
#35 |
|
I'm your Wonderwall.
|
Myslę, że autorka zauważyła już, że jej chłopak nie lubi imprez. Kolejne wspominanie o tym nie jest pomocne. Zwłaszcza, że dla niej, studniówka to nie kicz, ale ważna impreza, zdarzająca się raz.
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Każdy ma inne poglądy, ja uważam, że chłopak powinien pójść bez zmuszania na takiego typu imprezy, a jak nie chce, to takie uświadamianie "szantaż" pokaże mu jak mi na czymś zależy |
|
|
|
|
|
#37 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
On nie rozumie "ważności" Twojej studniówki, ale pomimo tego szuka kompromisu, za to Ty go zmuszasz i nie ustąpisz w niczym, bo musi być idealnie jak chcesz. Dopuszczasz w ogóle jakąkolwiek formę kompromisu w tej sytuacji? W innych kwestiach też go tak "uświadamiasz" małym szantażykiem?
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
|
|
|
#41 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
I'm your Wonderwall.
|
A w jaki inny sposób ma go przekonać? Może Ty pomożesz? Bo już ustaliłyśmy, że to bardzo dla niej ważne. Nie prosi go, żeby obleciał wszystkie imprezy w mieście. Chce go tylko na swojej studniówce, jak każda normalna dziewczyna, chciałaby mieć swojego chłopaka.
|
|
#43 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Czy przekonać, żeby dostosował swój gust do autorki i zmienił się w miłośnika wszystkich imprez i imprezek, bo autorka takiego chłopaka chce? |
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ona chce żeby z nią poszedł, on nie chce. pójdą razem na dwie godziny, a potem ona będzie się bawiła ze swoją klasą - niewystarczający kompromis? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby mój facet nie chciałby się poświęcić by sprawić mi przyjemność w tak ważnym dniu jak 18 urodziny czy studniówka (spęd jak spęd ale jednak fajnie zakonczyc czasy szkoły średniej z przytupem) to miałabym poważne wątpliwości co do tego związku. Ubranie się w ten garnitur i dotrzymanie towarzystwa ukochanej osobie jeden wieczór to tak wielki ból, że trzeba bronić się nogami i rękami? A jak przyjdzie czas poważnych poświęcen? To znow bedziesz musiala używać szantażu? Mi się taka postawa nie podoba, można mieć swoje zdanie owszem. Tż nie musi uwielbiac imprez typu studniówka ale wiedząc jak bardzo jego obecnosc moze Cię uszczęśliwić powinien zmienić swoje zachowawcze postępowanie.
Moi przyszli teściowie raz mnie wkurzyli pewnym komentarzem i powiedziałam tż, że nie zamierzam do jego domu wiecej przyjeżdżać. Jednak widziałam, że jemu zależy na dobrych relacjach i ściągnęłam koronę z głowy i jakby nigdy nic odwiedzam jego rodzinę. Miłość buduje się na takich drobnych poświęceniach przynajmniej moim zdaniem.
|
|
|
#46 | |||
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Największy problem to ja tu widze pt. co powiedzą koleżanki
![]() i autorka oczekuje by jej chlopak nie dość że poszedł na studniówke,zatańczył poloneza,tanczyl później to jeszcze by siedział do końca no...bo...jak to tak... żeby jej ksiaze uciekł z balu zaraz będzie gadanie że co to za chłopaka ma co nie chce z nią być na tak wspaniałej imprezie... a co jeśli on nie lubi być w centrum uwagi,nie umie tańczyć i jest niesmiały? ja miałam mega stresa na studniówce i najchętniej bym z niej wtedy uciekła Jak dla mnie to oboje nie dojrzali za bardzo - on uparty i bez szantażu na kompromis nie pójdzie,a ona za bardzo nie potrafi też zrozumiec chłopaka i oczekuje że bedzie tak jak ona zagra i itd Jeśli chłopak zgodzi się na poloneza + 2 h na balu to uwazam,że jest dobry kompromis, a nuż zostanie dłużej i nie rozumiem dlaczego miałabyś wychodzić razem z nim skoro to Twoje studniówka bo będzie to źle widziane?
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-12-12 o 19:52 |
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
I'm your Wonderwall.
|
ale jak już napisałam, studniówka jest jedna. ten jeden raz, chłopak mógłby sie poświęcić odrobinę bardziej.
|
|
#50 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Ja rozumiem, że masz swoją studniówkę przed sobą, idealizujesz ją, żyjesz nią, emocjonujesz i empatyzujesz z autorką... Ja swoją mam dawno za sobą i nie kojarzę, by były jakieś fochy, bo ktoś nie chciał tańczyć i wolał posiedzieć i pogadać. Partner/partnerka tej osoby tańczyła z innymi, na luzie, bez zmuszania i szantaży "będę mieć żal do koooooońca życia". To chore. Autorko - ponawiam pytanie. Dopuszczasz jakiś kompromis? |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
|
|
|
#52 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Jest kilka wyjść: 1) Iść samej i bawić się ze znajomymi. 2) Zaprosić kolegę. 3) Zaszantażować chłopaka. 4) Pójść na kompromis z chłopakiem. 5) Siedzieć w domu. Autorka widzi tylko 3. Musi być po jej myśli, a jeśli nie będzie, to foch i siedzi w domu. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
ma zielone pojęcie
|
kinomaniakowa, a pytałaś go w ogóle o to, dlaczego nie chciał iść na Twoją osiemnastkę i dlaczego nie chce iść na studniówkę?
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na studniówkę "nie chce iść na żadną śmieszną imprezę, moja noga w szkole nigdy nie postanie tak jak sobie obiecałem ostatni raz wychodząc z niej", no ale teraz co do studniówki jest na tak, bo nie chce żebym przez niego później płakała |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Uważam, że oboje macie prawo do swoich chęci i niechęci, dlatego też z mojej perspektywy Twoje szantaże są mocno nie fair stosunku do Twojego partnera. Takie zachowanie to jawne okazanie mu braku szacunku i wymuszenie na nim zachowań, na które nie ma ochoty. Ty masz prawo chcieć iść na daną imprezę, ale on ma takie samo prawo nie chcieć na nią iść. A wszelkie szantaże to tak naprawdę odbieranie mu prawa do niepójścia na dane spotkanie. Jesteś w stanie być dalej z tym chłopakiem i pogodzić się z tym, że on na ileś imprez nie będzie chciał przyjść i nie przyjdzie? Jesteś gotowa nie mieć do niego o to pretensji, nie szantażować go, żeby przyszedł?
|
|
|
#56 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chodze na studniowki itp. imprezy, a na weselach nie tancze i w zyciu nie ruszylabym do poloneza. Dobrze jest dowiedziec sie, ze jestem typem czlowieka, ktorego partner moze sie tylko wstydzic i ktorego nie warto zabierac w cywilizowane srodowisko. Jesli cywilizowane srodowisko jest takimi osobami jak ty-to faktycznie wole zostac w domu. Jeszcze raz zatem gratuluje podejscia. Cytat:
Autorko, chodzi o to, ze twoj chlopak w ogole nie lubi takich imprez i tancow, czy ze odmawia pojscia na te konkretne potancowy? Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2013-12-12 o 23:43 |
||
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Nie ładnie z Twojej strony, że stosujesz szantaż, bo nie tędy droga, ale z drugiej strony rozumiem szargające Tobą uczucia.
Moja koleżanka miała takiego chłopaka. Nie odludek, na imprezy z kumplami bardzo chętnie, na grilla do nich, ależ oczywiście, na ognisko z nimi - czemu nie! Za to na studniówkę koleżanka poszła sama. 18stki nie wyprawiła wcale, bo zapowiedział, że go tam nie będzie, bo to są jej znajomi, a jej tak było przykro, że olała całe świętowanie.W związku była 3 lata (jak na ten wiek to dużo) i wszędzie sama. Urodziny przyjaciółki, wesele siostry, studniówka, 18stka i wszystkie inne okazje. On nie lubił takich imprez i cześć! A ona, jak później po zerwaniu mi wyznała, zawsze się wszędzie czuła jak piąte koło u wozu, bo wszyscy w parach, a ona sama jak ta wierzba na wygwizdowie. W dodatku żadnej uroczystej (lub mniej, bo imprezy z jej znajomymi też odpadały, wszystkie!) dla niej chwili nie spędziła z osobą, którą kocha. Chyba czarę goryczy przepełnił fakt, że nie przyszedł na premierę przedstawienia, w którym grała. Jasne, że nie trzeba partnera wszędzie ciągać, zwłaszcza jak nie lubi. Sama swojego nie ciągam na jakieś imprezy, gdzie nikogo nie będzie znał i twierdzi, że będzie się nudził, ani na przedstawienia zaprzyjaźnionej grupy teatralnej, na które cały czas łażę. Nie chce, niech nie idzie. Ale ważne dla mnie imprezy (studniówka, 18stka, wesela, moje urodziny...) powinny być z gruntu ważne dla niego. Dlaczego? Bo mu na mnie zależy i chce ze mną być w ważnych dla mnie chwilach (nawet jeśli osobiście uważa, że to pierdoły). To samo i to bez szemrania i zbędnych wyrzutów robię dla niego.
książki: 12 filmy: 70 "Epidemia" Robin Cook miesiąc z hula hop: 2/30 Edytowane przez Pestka88 Czas edycji: 2013-12-13 o 00:01 |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wiem. Po prostu ty lubisz takie rzeczy on nie. I albo sobie żyjecie, nikomu to nie przeszkadza... albo jest jak widać w tym wątku. Dla mnie związek na dłuższą metę bezsensu. Ile jeszcze będzie takich sytuacji ;p
Ja np nie lubię, tż nie lubi i nigdzie nie chodzimy w sensie tego typu wydarzenia. Jakby on łaził no to bym nie mogła |
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
najezdzacie na dziewczyne a ona chce po prostu normalnej rzeczy zeby jej facet byl przy niej w waznych chwilach dla niej
nie wymaga od niego zeby latal z nia po dyskotekach co tydzien ale uczcil z nia jej 18stke i studniowke (co jak dla mnie nie jest czynem nie do spelnienia) rozumiem,ze jesli beda brac slub to tez jasnie pan stwierdzi,ze on nie bedzie bo on ni lubi taki impez autorko albo Twoj luby ma zwyczajnie gdzies Twoje uczucia(ale nie oceniaj tego na podst podejscia do immprez tylko w szerszym horyzoncie zdarzen) albo tak bardzi nie lubi imprez wiec przygotuj sie,ze na kazde wazne dla Ciebie wyjscoe bedziesz szla sama(wiec pomysl czy jego zalety sa wieksze niz ta wada i inne wady jakie ma)
|
|
|
#60 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

zaraz będzie gadanie że co to za chłopaka ma co nie chce z nią być na tak wspaniałej imprezie... a co jeśli on nie lubi być w centrum uwagi,nie umie tańczyć i jest niesmiały? ja miałam mega stresa na studniówce i najchętniej bym z niej wtedy uciekła
bo będzie to źle widziane?