|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie budyń bez cukru, bo już mi język do tyłka wchodził, a przypomniało mi się jak Selena pisała, że po budyniu miała niski cukier
![]() Fuck! Wynik 165 Od jutra znów ścisła dieta bez żadnych urozmaiceń Ja pierdziele ale jestem na siebie zła Ostatnio za dużo sobie poluzowałam
|
|
#1533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To samo powtarza mi mój chłopak i pewnie macie rację Dziękuję ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Amberella żartujesz?! Jestem Ci bardzo wdzięczna za ten wywód bo właśnie obaliłaś w logiczny sposób moje problemy A Ty właśnie napisałaś to co powinnam była usłyszeć (szczególnie o tych złamaniach którymi się przejmowałam zanim się okazało że nie będę rodziła naturalnie przez co o nich zapomniałam) i teraz już jestem o wiele spokojniejsza I tak jak napisała em_ma, nastawienie też jest ważne więc od teraz już spokojniej, szczególnie że nie ma co się wykłócać z lekarskimi wskazaniami. Więc wspierajmy się i podzielimy się wrażeniami (oby jak najspokojniejszymi) po naszych cc
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co robiłam przez 2 godz? Grałam w simsy
Stworzyłam sobie naszą rodzinkę z Blanką na czele Wstyd mi
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
Akkma, haha graj póki możesz
a simsy to bardzo fajna gra, mam do niej niesamowity sentyment <ociera łezkę> przy tym pocieszasz mnie że nie jestem jedyną durną przyszłą matką która siedzi na wizażu o 3 w nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Choćbym się położyła o 21 to przez parę godzin tylko tłukę się po tym łóżku i usnąć nie mogę. A tak to o 4 wślizgnę się do cieplutkiego tżta i migiem zasypiam ![]() Co z tego, że później śpię do 12 ? Jestem w ciąży Wolno mi heh
|
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
Poza tym trzeba się wyspać na zapas co nie?
i też nie wiadomo w jakich porach będzie spało Maleństwo Ja tak samo jak Ty - leżę juz w łóżku od godziny i aktualnie czytam na tel wizaż bo i tak latam co 3 minuty do łazienki na "kropelkowanie" i za bardzo mnie bolą nogi żeby zasnąć i tak co noc.. Wiec niech żyje wstawanie o 12, a co! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Cieszcie się, że Wy na kropelkowanie
ja na 2 ledwo zdążyłam, matko jedyną, jakby mi się cały organizm oczyscil, chyba nie rodze 2 m-ce przed terminem? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
Kropelkowanie, kropelkowaniem, ale mój brzuch i zgaga
![]() O Akkma przypomniałaś mi też bym w simsy pograła ![]() Chyba idę zrobić sobie kakao
|
#1541 |
|
Raczkowanie
|
To ja mam o tyle dobrze ze w ogóle nie wiem jakim uczuciem jest zgaga
Ale co z tego skoro i tak nie śpię tak jak teraz do 5 na ranem bo muszę wypuścić z siebie aż 3 krople moczu raz na 5 minut Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Albo gorzej - wstanę i do wc, wrócę, ułożę się w łóżku wygodnie, po czym od razu wstaje jeszcze raz bo tym razem nie wyleciało wszystko (zostały jeszcze aż 2 krople!) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kibelek i wizyty swoją drogą - tym bardziej, że właśnie wypiłam kubek kakao, które nie posłuży ani mojemu gardłu (i tej zgadze złej) ani drogom moczowym ![]() W ogóle pić mi się chce jak nie wiem, a niczym innym jak mleko się napić nie mogę od kilku dni .
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
Uuu, wspolczuje
W ogóle uwielbiam wizaż to chyba jedyne miejsce w którym mogę publicznie opowiadać o swoich 3 kropelkach raz na pare minut i spotyka sie to z ogólną akceptacją i zrozumieniem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A te wszystkie kropelki to bardzo poważna sprawa- musimy się wspierać toż to byśmy powariowały leżąc pół nocy, patrząc w sufit i uskuteczniając spacery co 3-6 minut :p
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-13 o 05:21 |
|
|
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
Żartujesz? Z moim szczęściem po czymś takim nie zasne przez trzy dni chyba ze z pampersem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ---------- Oj, wspieramy sie - zamiast patrzeć w sufit patrzymy na wizaż ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypuszczam, że pampersy dla ciężarnych głupim pomysłem wcale by nie były. Że też jeszcze nikt na to nie wpadł :p
|
|
#1547 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
Pierwsza nocka za mną,spałam godzine Zapodali mi 3kroplowki, dwa zastrzyki, w obu rekach slady po iglach co godzine pielegniarka sprawdzala tetno malego,wiec nie zdazylam zasnac, a ona wracala jak bumerang
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dasz radę! Za chwilkę dostaniesz śniadanko , zrobi sie jasno i bedzie dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze byc twardzielka,robie to dla mojego syna. Gdyby to tylko o mnie chodzilo bylabym juz w domku. Ja po zabiegu w znieczuleniu ogolnym,pojechalam do domuMoj TZet mowi ze maly tam wlazl wiec teraz trzeba sie pomeczyc a pozniej go wyciagnac Tylko czemu wyciaganie nie moze byc tak przyjemnie jak wkladanie ? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze bedzie w końcu sa kobiety które podczas porodu przezywają najlepszy orgazm w życiu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaaa. Gin po badaniu stwierdzil ze duze dziecko bedzie,dzis koncze 32 tydz. A on ma cos miedzy 2000 a 2100? To tak duzo? syna spasłam Edytowane przez poczatkujaca-dagmara Czas edycji: 2013-12-13 o 07:26 |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podczas swojego porodu będę na to liczyła w takim razie ![]() Dagmara - zaciśnij zęby i pomyśl, że ten szpital to taka odmiana. Poza tym zawsze mozesz zająć się szpitalnym menu- temat na forum dosyć interesujący ![]() No i jak sama zauważyłaś robisz to dla syna, a to najlepsza motywacja ![]() A ja nadal próbuję usnąć
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana!
Kiedy Wy jeszcze nie zasypiacie, ja już wstaje z mężem , potem jeszcze się kładę na moment książkę poczytać, ale i tak jakbym była takim nocnym markiem to bym Męża nie oglądała w innym stanie tylko jak śpiCytat:
Perfuzja jak te sale wyglądają ![]() Shizu mi ostatnio na wizycie lekarka powiedziała, że mam próbować rodzić naturalnie, że przepuklina wskazaniem do cc nie jest , to samo powiedział mi chirurg . Także co lekarz to opinia, więc pewnie też, co położna to opinia, na temat porodów. Nie ulega wątpliwości, że cc stworzono i do tej pory jest tzw. "wyjściem awaryjnym", ale skoro u Ciebie taka potrzeba "wyjścia" jest, to na pewno lekarze zadbają, abyś i Ty i synuś nie ucierpieli![]() Miłego dnia Mamuśki! |
|
|
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja i Shizu współczuję bezsennych nocy. Ja po 1 usnelam .
A w ogóle to dzień dobry Miłego dnia i dobrych nastrojów !!!!---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- http://www.polskieradio.pl/9/306/Art...leczenie-kotem Są tu kocie matki jakieś ??
|
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Och menu mnie powalilo
z pajdy wygietego chleba,dzem koloru wody...zupa mleczna
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
tak jeszcze w nawiązaniu do wczorajszej rozmowy o ubrankach i ilościach to podliczyłam się i u mnie to jest tak: Body długi rękaw - 19 Body krótki rękaw - 20 Body bez rękawów - 6 Bluzeczki/kaftaniki/sweterki - 38 Pajace długi rękaw/cieplejsze - 18 pajace bez rękawów - 17 spodnie/półśpiochy - 7 wszystko w rozmiarach 50-56 a mam pytanko - czy pieluchy tetrowe też się prasuje ?? i ręczniki dziecięce ??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, proszę o kciuki Wasze... Jadę na usg, zobaczyć jak tam moja Mała. Lekarkę ostatnio zaniepokoiło, że mam taki mały brzuch, mam wielką nadzieję, że najwyżej Dzieciątko nie jest za duże, a że ilość wód itd jest ok...
|
|
|
#1560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

Od jutra znów ścisła dieta bez żadnych urozmaiceń
To samo powtarza mi mój chłopak i pewnie macie rację
Stworzyłam sobie naszą rodzinkę z Blanką na czele

ja na 2 ledwo zdążyłam, matko jedyną, jakby mi się cały organizm oczyscil, chyba nie rodze 2 m-ce przed terminem? 

, to samo powiedział mi chirurg