Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 10:05   #1591
Inw
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cześć dziewczyny!

Marzy mi się tablet z klawiaturą, nie idzie mi siedzenie przy komputerze za długo a tyle do czytania i odpisać by się chciało
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:12   #1592
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Boję się porodu.... Jakośtak mnie naszło na strach
Ja miałam mega stracha jakoś z miesiąc temu, ale po SR i zwiedzaniu porodówki jest lepiej. Ciekawe jaka bedzie panika jak sie zacznie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:13   #1593
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Z tym, ze to nie jest podejście wszystkich lekarzy. Moja znajoma, która jest lekarzem powiedziała, ze cesarka to najbardziej krwawy zabieg jaki widziała, bo tylko skóra jest przecinana, a pozostałe powłoki rozrywane, bo liczy sie czas. Mówiła, ze ona na pewno bedzie rodziła naturalnie oczywiście jeśli nie bedzie przeciwwskazań. Tak wiec chyba ilu lekarzy, tyle opinii.

no oczywiscie, ze caserka to nic przyjemnego, szcegolnie dla matki- jak to stwierdzila ta moja znajoma neonatolog- " teraz robiac cesarki oszczędza się dziecko, nie oszczędza się matki"- mowie tylko ze ich zdaniem jest wiecej potencjalnych niebezpieczenstw dla DZIECKA podczas porodow naturalnych niz podczas cesarki...
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:18   #1594
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
czyli co tetrowych nie prasować ?? bo jak nie to nie będę wyciągać żelazka dla 2 ręczników...
Jesli bedziesz ich używać tylko do łapania ulewania itp. to wyprasowanie pewnie nie zaszkodzi, ale jesli tylko nie bedzie Cię bardzo razilo w oczy, to ja bym sobie darowala
Stary 2013-12-13, 10:20   #1595
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Jesli bedziesz ich używać tylko do łapania ulewania itp. to wyprasowanie pewnie nie zaszkodzi, ale jesli tylko nie bedzie Cię bardzo razilo w oczy, to ja bym sobie darowala
w planie jest używać ich jako "ściereczki" właśnie ... to sobie daruje. więc dzień lenia i bez prasowania
Stary 2013-12-13, 10:25   #1596
Le La
Zadomowienie

Dzień dobry,

Ja dzisiaj miałam przespana nockę, sikanie oczywiście było, ale od razu zasypiałam, więc spoko.
Wczoraj , pierwszy raz przez całą ciąże załapałam lekkiego doła, chyba mi się wszystko skumulowało, aż się rozpłakałam przy mężu. Biedny strasznie się przejął, bo widział mnie płaczącą może ze 4, 5 razy w życiu, bo ja raczej z tych "twardych" kobitek i nie wiedział, co ma zrobić , czy powiedzieć, żeby mi było lepiej
Ale dzisiaj jest nowy dzień i już lepiej.

dagmara trzymaj się w tym szpitalu, pewnie Cię niedługo wypuszczą.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:26   #1597
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
no oczywiscie, ze caserka to nic przyjemnego, szcegolnie dla matki- jak to stwierdzila ta moja znajoma neonatolog- " teraz robiac cesarki oszczędza się dziecko, nie oszczędza się matki"- mowie tylko ze ich zdaniem jest wiecej potencjalnych niebezpieczenstw dla DZIECKA podczas porodow naturalnych niz podczas cesarki...
No fakt, ale to wszystko przez to jak sa porody sn odbierane w szpitalach. Często na sile, mimo wszystko, bo cc jest za drogie itd. Wiadomo jak jest wiec nie ma co sie rozpisywać. Dlatego właśnie w szpitalach prywatnych sa kwalifikacje do porodów sn, bo oni po prostu na komplikacje sobie nie mogą pozwolić.

Le La, mój maź nigdy chyba sie nie naoglądal tyle mnie płaczącej co na początku ciąży po kilka razy na tydzien prawie był bek. Teraz już na razie spokój. Moze Ty teraz nadrabiasz

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html

Edytowane przez sweet_vintage
Czas edycji: 2013-12-13 o 10:28
Stary 2013-12-13, 10:32   #1598
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Magnusia ja dzis w nocy o 1 slyszalam jak jedna kobita rodzila, strasznie krzyczala,naprawde jeczala mega....mala urodzila sie 4100 i 60 dluga a mamusia juz o 7 rano po oddziale spacerek,zadowolna usmiechnieta wiec moze nie ma tragedii
Ja bym padła słuchając czegoś takiego
Stary 2013-12-13, 10:33   #1599
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
No fakt, ale to wszystko przez to jak sa porody sn odbierane w szpitalach. Często na sile, mimo wszystko, bo cc jest za drogie itd. Wiadomo jak jest wiec nie ma co sie rozpisywać. Dlatego właśnie w szpitalach prywatnych sa kwalifikacje do porodów sn, bo oni po prostu na komplikacje sobie nie mogą pozwolić.

u nas w szpitalu jest bardzo duzo cesarek, nie planowanych. polozna mowila ze co drugi porod ma kolizje pępowinową, dziecko jest owinięte pępowiną w roznych meijscach, albo na szyi, albo ma szeleczki zrobione z pepowiny, zwykle rodzi sie bez komplikacji, ale jak cos sie dzieje to od razu robia cesarki i nie czekaja... Ostatnio rodzila dziewczyna ze szkoly rodzenia, miala bardzo dlugą pępowinę i przy skurczu, jak parla, spadalo tetno dziecku, zdecydowali sie na szybką cesarkę i okazalo sie ze bylo 2 razy owinięte pępowiną wokół szyi. Nie wiem czy we wszystkich szpitalach lekarze sa tacy " ostrozni", ale wątpię...
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:39   #1600
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Huraaa!!

Jako ze jestem maniaczka kroliczkow i sama od pierwszych dni zycia byłam szczęśliwa posiadaczka pluszowego królika który pózniej okazał sie towarzyszem zycia i do teraz jest ze mną postanowiłam mojemu synowi tez kupic coś Uszatego i pluszowego. Niestety nic niespelnialo moich oczekiwań i nie budziło we mnie fali uczuć. Do teraz :
http://www.coocoo.pl/product-pol-538...wny-18-cm.html

Właśnie widziałam tą stronkę i wklejałam tutaj wczoraj.

Te pluszaki są megaśne!

Takie dopracowane, ładne, oryginalne. Jak z jakiegoś filmu.
Ceny też ładne...

No ale to najbardziej dopracowane pluszaki jakie do tej pory widziałam.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:42   #1601
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
u nas w szpitalu jest bardzo duzo cesarek, nie planowanych. polozna mowila ze co drugi porod ma kolizje pępowinową, dziecko jest owinięte pępowiną w roznych meijscach, albo na szyi, albo ma szeleczki zrobione z pepowiny, zwykle rodzi sie bez komplikacji, ale jak cos sie dzieje to od razu robia cesarki i nie czekaja... Ostatnio rodzila dziewczyna ze szkoly rodzenia, miala bardzo dlugą pępowinę i przy skurczu, jak parla, spadalo tetno dziecku, zdecydowali sie na szybką cesarkę i okazalo sie ze bylo 2 razy owinięte pępowiną wokół szyi. Nie wiem czy we wszystkich szpitalach lekarze sa tacy " ostrozni", ale wątpię...
No właśnie nie sa, dlatego tyle komplikacji i przypadków uszkodzeń zdrowych dzieci. Niestety w wielu szpitalach najważniejsze sa koszty, a nie dobro pacjentów. Ale nie demonizujmy, bo tutaj na pewno wszystkie prześwietlamy dobrze szpitale i wybieramy te najlepsze.

Ja jestem nastawiona na sn, choć kwalifikacja dopiero przede mną. No ale gdyby sie w trakcie okazało, ze musi byc cc, to sie opierac nie bede.

Stary 2013-12-13, 10:49   #1602
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie budyń bez cukru, bo już mi język do tyłka wchodził, a przypomniało mi się jak Selena pisała, że po budyniu miała niski cukier
Fuck! Wynik 165 Pobiłam rekord Od jutra znów ścisła dieta bez żadnych urozmaiceń
Ja pierdziele ale jestem na siebie zła Ostatnio za dużo sobie poluzowałam
Ja już nie pamiętam tego budyniu co jadłam ale podejrzewam, że jakbym zjadła go teraz na końcówce ciąży gdzie te hormony nam tak szaleją to wynik też byłby wysoki... :/

Ja się skusiłam wczoraj na 1 kosteczkę ptasiego mleczka <grzech>
A jeszcze wcześniej na 1 śliwkę w czekoladzie <grzech2>
A jeszcze wcześniej na 2 kawałki pizzy przed snem <grzech3>
cukru po tym grzeszeniu nie mierzyłam... bałam się

A jak nie grzeszę to jem serek homogenizowany o smaku brzoskwiniowym lub truskawkowym i po nim cukier jest ok.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Wiecie co robiłam przez 2 godz? Grałam w simsy Stworzyłam sobie naszą rodzinkę z Blanką na czele
Wstyd mi

No i dobrze, graj póki masz na to czas

Podejrzewam, że jak się wszystkie rozpakujemy to nawet na forum już nie będzie tyle czasu... - a raczej na pewno nie będzie.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny
Pierwsza nocka za mną,spałam godzine
Zapodali mi 3kroplowki, dwa zastrzyki, w obu rekach slady po iglach co godzine pielegniarka sprawdzala tetno malego,wiec nie zdazylam zasnac, a ona wracala jak bumerang
Ojj tak to jest ten minus, że w szpitalu się niestety zbytnio nie pośpi... Tam non stop coś się dzieje, ktoś łazi, mierzy, bada, wkłada prxez sen termometr w pupsko, wpada do sali z mopem o 5 rano itd itd
Stary 2013-12-13, 10:50   #1603
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny . Współczuję bezsennych nocy .
Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Amberella żartujesz?! Jestem Ci bardzo wdzięczna za ten wywód bo właśnie obaliłaś w logiczny sposób moje problemy
Cieszę się, że mogłam pomóc .
Cytat:
Wiecie co robiłam przez 2 godz? Grałam w simsy Stworzyłam sobie naszą rodzinkę z Blanką na czele
Wstyd mi
Oj tam wstyd. Podejrzewam, że dobrze się bawiłaś
Cytat:
Czesc dziewczyny
Zapodali mi 3kroplowki, dwa zastrzyki, w obu rekach slady po iglach co godzine pielegniarka sprawdzala tetno malego,wiec nie zdazylam zasnac, a ona wracala jak bumerang
Oj znam ból, ale wiem, że dasz radę. Dobrze, że nastrój masz już lepszy i faktycznie - dla maluszka zrobi się wszystko. "Twardym trza być nie miękkim"
Cytat:
Ja to się bardzo dziwie i nei moge nadziwic ze wszsytkie kobiety nie związane ze sluzba zdrowia chca naturalnych porodow ( bo do tego namawiaja polozne na SR- a co maja mowic? cesarki więcej kosztują!), a wszsytkie znane mi lekarki , zony lekarzy bez wskazan medycznych chca cesarki...lekarki ktore odbieraja porody, neonatolodzy- moja znajoma neonatolog powiedziela ze widziela tysiace porodow i nie bedzie ryzykowac zyciem i zdrowiem swojego dziecka rodzac naturalnie.....o czyms to swiadczy...
Właśnie te argumenty do mnie przemawiają dość mocno .
Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o kciuki Wasze... Jadę na usg, zobaczyć jak tam moja Mała. Lekarkę ostatnio zaniepokoiło, że mam taki mały brzuch, mam wielką nadzieję, że najwyżej Dzieciątko nie jest za duże, a że ilość wód itd jest ok...

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
To ja moze napisze z punktu widzenia dziecka rodzonego przez CC
Nie pamietam zadnego szoku, czy zawodu wyniajacego z tego, ze nie musialam sie wpuchac do kanalu rodnego. nie tulilam sie z mama 2 doby po porodzie i tez nie mam w zwiazku z tym zadnej traumy. Ojciec mnie nie kangurował, szpitalne bakterie nic mi nie zrobily ogólnie mam sie calkiem dobrze a orzytulanie z mama nadrobilysmy az nad to do mojego obecnego wieku
Lubię to!
Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Jade do kosmetyczki, poprawić sobie humor (i kondycję cery)
Zazdroszczę. A co sobie zafundujesz?
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Boję się porodu.... Jakośtak mnie naszło na strach
wszystkie się boimy, tylko chyba mamy takie dyżury kulminacji strachu. Ale damy radę, nie? Niezależnie od tego jak przyjdzie nam rodzić, każda z nas będzie fajną mamą ze zdrowym, ślicznym bobasem . A strach przed porodem to chyba jeden z nieodłącznych elementów ciąży. Będzie bolało, ale minie!
Cytat:
Z tym, ze to nie jest podejście wszystkich lekarzy. Moja znajoma, która jest lekarzem powiedziała, ze cesarka to najbardziej krwawy zabieg jaki widziała, bo tylko skóra jest przecinana, a pozostałe powłoki rozrywane, bo liczy sie czas. Mówiła, ze ona na pewno bedzie rodziła naturalnie oczywiście jeśli nie bedzie przeciwwskazań. Tak wiec chyba ilu lekarzy, tyle opinii.
Może widziała cesarkę, którą wykonywał Kuba-rozpruwacz . Żartuję, masz rację ile ludzi, tyle opinii i trzeba to uszanować.

Dziewczyny, mam nakaz leżenia, ale wstaję do toalety, kąpieli, czy do zrobienia sobie posiłku. Bywa, że robię szybki obiad. Marzę o zafarbowaniu włosów, bo mam okropne odrosty. Myślicie, że to dobry pomysł? Wszystko czego potrzebuję mam pod ręką.
Poza tym mam już dość remontów. Marzę o porządku w domu i dekoracjach świątecznych.Ale muszę jeszcze kilka dni wytrzymać.
Kacper chce chyba wystawić nogę przez mój prawy bok, ale to dobrze, bo przynajmniej nie naciska w bolący punkt.

Gosia, mam nadzieję, że mój Kacper nie wynurzy się przed imieninami 6 stycznia. Planuję urządzać mu imieniny latem - w maju lub czerwcu, tak, by w przyszłości mógł świętować w plenerze. Sama jestem styczniowa, imieniny obchodziłam w lutym, ale jak dorosłam, przesunęłam sobie je na czerwiec. Lubię zrobić dla znajomych grilla, czy ognicho. Może syn też polubi?

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-12-13 o 10:55
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 11:02   #1604
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No bez przesady
Przecież nie wyleje na siebie całego flakonu na porodówce, poród porodem ale trzeba wrócić do normalności, przynajmniej mi bardzo zależy, nie mówcie mi że to nie możliwe bo mam styczność z zadbanymi mamusiami które 3-4 tyg temu urodziły

Ja prasowałam flanele i tetre, ręczniki również
Nie trzeba całego flakonu, wystarczy ciut. Dla dziecka wszystko jest nowe, w brzuchu było bardzo neutralnie, na zewnątrz już będzie miało wystarczająco dużo drażniących bodźców, nadprogramowych dokładać nie zamierzam. Co innego 1-2 dniowy maluch, a maluch 2 czy 3 miesięczny. Z perfumami nie szczędzę sobie teraz, ale do szpitala nie zabieram żadnych. Już sobie wyobrażam tę cudowną woń, gdyby każda mamuśka po porodzie brała prysznic i psikała się swym ulubionym zapachem "tylko odrobinkę" - atmosfera jak na imprezie. Dla mnie przegięcie.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dbanie o siebie,a pryskanie się perfumami to dwie różne sprawy.
Ja przez pierwsze miesiące nie będę tego robić,bo dziecko bardzo mocno odbiera takie bodźce i może je to drażnić.
Otóż to. A jest przecież cały czas w bezpośrednim kontakcie z mamą, zwłaszcza, jeśli mama karmi cycem.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 11:06   #1605
em ma
Zadomowienie

Dzień dobry! Moje dziecię miało dziś inne plany w nocy niż spanie za to teraz jak najbardziej smacznie śpi
Cytat:
Em ma... Z lekarzy " maratonowych" byl tylko okulista... Reszta to moja histeria
Myślę, że jak coś wzbudza Twój niepokój to lepiej pójść do lekarza niż się martwić to nie histeria tylko matczyna troska!
Cytat:
Czesc dziewczyny
Ja nie pamiętam, żebym się w szpitalu wyspała Mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu
Cytat:
Aaaa. Gin po badaniu stwierdzil ze duze dziecko bedzie,dzis koncze 32 tydz. A on ma cos miedzy 2000 a 2100? To tak duzo? syna spasłam
Po pierwsze istnieje coś takiego jak błąd pomiaru, po drugie dzieci rodzą się większe i mniejsze-niekoniecznie zależy to od mamy a po 3 Dorotka urodziła się w 33 tygodniu i ważyła 2300 nikt nie mówił że z niej gigant
Cytat:
To ja chyba mam za mało bodow i spiochow
Mam body dlugi rekaw
56-4szt
62-7szt

Krotki rekaw- nie mam wcale bede potrzebowala teraz zima...myslalam ze dopiero na lato...
Pajace
Rozm 56-5
62-6
Mam bluzy sweterki spodenki rozne...tego akurat duzooo.
Tylko nocnych tematow chyba za malo???
Ja mam sporo z krótkim rękawem, ale korzystam z nich może ze 2 razy a więcej ubranek o tyle mieć lepiej bo nie trzeba prac wtedy codziennie a maluch potrafi nam różne niespodzianki zapodać i trzeba go czasem często przebierać
Cytat:
Huraaa!!

Jako ze jestem maniaczka kroliczkow i sama od pierwszych dni zycia byłam szczęśliwa posiadaczka pluszowego królika który pózniej okazał sie towarzyszem zycia i do teraz jest ze mną postanowiłam mojemu synowi tez kupic coś Uszatego i pluszowego. Niestety nic niespelnialo moich oczekiwań i nie budziło we mnie fali uczuć. Do teraz :
http://www.coocoo.pl/product-pol-538...wny-18-cm.html

.
Ale superowy!!!

Dziewczyny patrząc na moje doświadczenia z kombinezonami to gdybym miała kupować kupiłabym teraz taki śpiworkowaty. Wciśnięcie dziecięcych nóżek i rączek w te otworki graniczy z cudem Tym sposobem w wózku mamy kombinezon rozmiar 68 w który po prostu wkładam małą i zapinam a ona może sobie sama ułożyć ręce i nogi jak się jej podoba.
Stary 2013-12-13, 11:15   #1606
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dziewczyny patrząc na moje doświadczenia z kombinezonami to gdybym miała kupować kupiłabym teraz taki śpiworkowaty. Wciśnięcie dziecięcych nóżek i rączek w te otworki graniczy z cudem Tym sposobem w wózku mamy kombinezon rozmiar 68 w który po prostu wkładam małą i zapinam a ona może sobie sama ułożyć ręce i nogi jak się jej podoba.
O, dzięki za radę . A wychodzicie już z Dorotką na spacery?
Stary 2013-12-13, 11:20   #1607
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie demonizujmy, bo tutaj na pewno wszystkie prześwietlamy dobrze szpitale i wybieramy te najlepsze..
heheehhh ... no ja jak sobie wybrałam szpital to mi go zamknęli ... teraz to po prostu mam nadzieję że będę miała gdzie rodzić po nowym roku ...
Stary 2013-12-13, 11:22   #1608
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
O, dzięki za radę . A wychodzicie już z Dorotką na spacery?
Póki co na takie 15-20 minutowe, ale jak najbardziej się jej podobają
Stary 2013-12-13, 11:33   #1609
senira666
Zakorzenienie

a ja chyba zaraz sie przejde do SH bo musze sobie kurtke kupic i mam nadzieje ze cos znajde. niestety moja kurtka już stawia opor przy zapinaniu ...
Stary 2013-12-13, 11:47   #1610
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja już nie pamiętam tego budyniu co jadłam ale podejrzewam, że jakbym zjadła go teraz na końcówce ciąży gdzie te hormony nam tak szaleją to wynik też byłby wysoki... :/

Ja się skusiłam wczoraj na 1 kosteczkę ptasiego mleczka <grzech>
A jeszcze wcześniej na 1 śliwkę w czekoladzie <grzech2>
A jeszcze wcześniej na 2 kawałki pizzy przed snem <grzech3>
cukru po tym grzeszeniu nie mierzyłam... bałam się

A jak nie grzeszę to jem serek homogenizowany o smaku brzoskwiniowym lub truskawkowym i po nim cukier jest ok.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

No i dobrze, graj póki masz na to czas

Podejrzewam, że jak się wszystkie rozpakujemy to nawet na forum już nie będzie tyle czasu... - a raczej na pewno nie będzie.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Ojj tak to jest ten minus, że w szpitalu się niestety zbytnio nie pośpi... Tam non stop coś się dzieje, ktoś łazi, mierzy, bada, wkłada prxez sen termometr w pupsko, wpada do sali z mopem o 5 rano itd itd
Ale co Ty mówisz!! Jak sie rozpakujecie to mam nadzieje ze forum wcale niezmniejszy swojej aktywności myśle nawet ze zwiększy zwłaszcza w nocy

Cytat:
Dzień dobry! Moje dziecię miało dziś inne plany w nocy niż spanie za to teraz jak najbardziej smacznie śpi

Myślę, że jak coś wzbudza Twój niepokój to lepiej pójść do lekarza niż się martwić to nie histeria tylko matczyna troska!

Ja nie pamiętam, żebym się w szpitalu wyspała Mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu

Po pierwsze istnieje coś takiego jak błąd pomiaru, po drugie dzieci rodzą się większe i mniejsze-niekoniecznie zależy to od mamy a po 3 Dorotka urodziła się w 33 tygodniu i ważyła 2300 nikt nie mówił że z niej gigant

Ja mam sporo z krótkim rękawem, ale korzystam z nich może ze 2 razy a więcej ubranek o tyle mieć lepiej bo nie trzeba prac wtedy codziennie a maluch potrafi nam różne niespodzianki zapodać i trzeba go czasem często przebierać

Ale superowy!!!

Taaa mega troskliwa jestem
A co do kombinezonow to ja tez uważam ze te raczkowo nozkowe sa do kitu na takie maluchy.
No a na Dominika to juz wogole.

Cytat:
A ja wczoraj po łapkach oberwalam od neonatologa ze Domi kawał smoka a mama go na dwór wystawia tylko na chwile i tym sposobem wczoraj zaliczylismy dłuższy spacer.
Em ma , ile wazy Dorotka ?

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 11:48   #1611
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja chyba mam za mało bodow i spiochow
Mam body dlugi rekaw
56-4szt
62-7szt

Krotki rekaw- nie mam wcale bede potrzebowala teraz zima...myslalam ze dopiero na lato...
Pajace
Rozm 56-5
62-6
Mam bluzy sweterki spodenki rozne...tego akurat duzooo.
Tylko nocnych tematow chyba za malo???
To ja lepiej nie licze bo wszytkiego mam pewnie mało

Dziekuję Imie dla naszego malca było dla nas ważne

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 11:50   #1612
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Ależ Ci zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
a ja chyba zaraz sie przejde do SH bo musze sobie kurtke kupic i mam nadzieje ze cos znajde. niestety moja kurtka już stawia opor przy zapinaniu ...
Udanych łowów!

Wróciła mi faza z początku ciąży na sok pomidorowy . Właśnie się nim opijam i szukam inspiracji obiadowej. Dostałam os teściowej polędwiczki wieprzowe i muszę je tak przygotować, co by surowca nie zmarnować .
A Wy co dziś gotujecie?
Stary 2013-12-13, 11:52   #1613
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dziś fajna data na narodziny nie? 13.12.2013 Szczęśliwy dzień!!

Czy wam wczoraj też tak wizaż działał? Ja nie mogłam nic zacytować ani odpisać. Wczoraj cukru nie zmierzyłam wieczorem polałam sprawę, nie chce mi się denerwować.

Perfuzja, czy pracowałaś w laboratorium??
Mój wynik GBS dalej pozostaje zagadką, ten z odbytu przynajmniej, z pochwy ok. Pani z laboratorium powiedziała, że jest dużo proteusów (eeeee ) i znów ma problem odczytać wynik, a co to znaczy... ja oczywiście zapomniałam zapytać Jakby coś napisze mi ktoś na PW?

Dziękuję wam za wczorajsze słowa wsparcia (wcinało mi wczoraj wszystko i nie dało się cytować zakichany wizaż) dziś mi lepiej zdecydowanie.
Stary 2013-12-13, 11:53   #1614
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Ale co Ty mówisz!! Jak sie rozpakujecie to mam nadzieje ze forum wcale niezmniejszy swojej aktywności myśle nawet ze zwiększy zwłaszcza w nocy

A ja wczoraj po łapkach oberwalam od neonatologa ze Domi kawał smoka a mama go na dwór wystawia tylko na chwile i tym sposobem wczoraj zaliczylismy dłuższy spacer.
Em ma , ile wazy Dorotka ?
Też myślę, że forum ożyje w nocy . Gratki za spacer! A jakże, też zazdroszczę
Stary 2013-12-13, 11:55   #1615
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny, mam nakaz leżenia, ale wstaję do toalety, kąpieli, czy do zrobienia sobie posiłku. Bywa, że robię szybki obiad. Marzę o zafarbowaniu włosów, bo mam okropne odrosty. Myślicie, że to dobry pomysł?
A który u Ciebie tc? Ja się odważyłam na pójście do fryzjera w skończonym 35tc i jak po usg powiedzieli mi, że mały waży prawie 3kg. Ale ja farbowałam z blondu na brąz a poza tym nie potrafię sobie sama włosów farbować więc musiałam iść do fryzjera. Myślę, że jak chcesz to sobie zrobić w domu, sama to raczej będzie ok

perfuzja, u Ciebie świruje pies, u mnie kot. Od jakiś trzech dni kot zachowuje się dość dziwnie jak na niego. Zazwyczaj przychodził rano (jest wychodzący), jadł i kładł się na kanapie w bezpiecznej odległości ode mnie (on nie przepada za kobietami, woli facetów śmiejemy się, że mamy kota-geja ) i spał do następnego posiłku. A teraz wpada do domu, je i z kur**kami w oczach zaczyna szaleć, drapać meble. Wczoraj narobił na pod łóżkiem, zawsze jak chce się załatwić to siada pod drzwiami, żeby go wypuścić a wczoraj tylko poszedł za mną do łazienki, zakręcił się i poszedł do sypialni nakupkać pod łóżkiem, centralnie na środku. Dziś znowu szaleństwo aż w końcu położył się koło mnie i śpi. Ma jakiś dziwny wzrok, taki wystraszony jak na mnie patrzy.. Nie wiem czemu, bo ja mu krzywdy nie zrobiłam nigdy.. Moja mama mówi, że może kot czuje się zazdrosny (ale o kogo? mały jeszcze w brzuchu) albo przeczuwa moje rozpakowanie Bo w sumie wczoraj przed akcją z kupą widział, że ja ledwo chodzę i widział jak się popłakałam z bólu.
Stary 2013-12-13, 12:04   #1616
Lusso
Raczkowanie

Witam w piątek 13 ...
Miałam dziś umówiona wizytę kontrolną ale nie na konkretną godzinę bo już miejsc nie było kazali przyjść na 14 ale dzwonie aby się upewnić i od 10 rano nikt nie odbiera zadzwoniłam do dyrekcji zapytać o co chodzi bo nikt nie odbiera to mnie przełączyła na rejestracje ginekologiczna gdzie dzwonie od 10 rano :/ Jeszcze się z teściem pokłóciłam przed chwilą za dużo emocji jak na ranek :P

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

nooo kurde w końcu się dodzwoniłam i przyjmuję moja doktorka teraz muszę szybko se ogarniać i zrobić sobie spacerek w taki mróz. Chyba krowy piły kawę 2h
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:10   #1617
selena85
Wtajemniczenie

Nagle mnie `naszło` , wyjęłam ozdoby świąteczne i porozstawiałam/porozwieszałam/poustawiałam je po domu

CHoinki w tym roku nie ubieramy, bo nie mamy miejsca żeby ją gdziekolwiek postawić ale zamiennie wybiorę się dzisiaj i kupię wieeeelką gwiazdę betlejemską w doniczce

A w pokoiku małej przykleiłam na okno takiego "glutkowego" (z takiego tworzywa jest zrobiony ) renifera z Biedronki
Są też bałwanki - jednego umieściłam też na oknie w kuchi

Wesolutko, że ho ho ho

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Piątek 13 ???
Stary 2013-12-13, 12:12   #1618
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziś fajna data na narodziny nie? 13.12.2013 Szczęśliwy dzień!!

Czy wam wczoraj też tak wizaż działał? Ja nie mogłam nic zacytować ani odpisać. Wczoraj cukru nie zmierzyłam wieczorem polałam sprawę, nie chce mi się denerwować.

Perfuzja, czy pracowałaś w laboratorium??
Mój wynik GBS dalej pozostaje zagadką, ten z odbytu przynajmniej, z pochwy ok. Pani z laboratorium powiedziała, że jest dużo proteusów (eeeee ) i znów ma problem odczytać wynik, a co to znaczy... ja oczywiście zapomniałam zapytać Jakby coś napisze mi ktoś na PW?

Dziękuję wam za wczorajsze słowa wsparcia (wcinało mi wczoraj wszystko i nie dało się cytować zakichany wizaż) dziś mi lepiej zdecydowanie.
Obstawiam, ze chodzi o to, ze masz inne bakterie, ktore wygladaja bardzo podobnie/rosną w takim samym środowisku jak GBS i trudno odróżnić co jest ta inna bakteria, a co GBS.
Ale w laboratorium mikrobiologicznym nigdy nie pracowałam, wiec tylko zgaduje.
Stary 2013-12-13, 12:14   #1619
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Właśnie się nim opijam i szukam inspiracji obiadowej. Dostałam os teściowej polędwiczki wieprzowe i muszę je tak przygotować, co by surowca nie zmarnować .
A Wy co dziś gotujecie?
narobiłam wczoraj cały gar krupniku na grzybach, więc dziś ciąg dalszy ale z racji, że czasu dużo to może chałkę zrobię na podwieczorek, albo gofry coś za mną chodzi.. od rana wcinam kinderki i małe snickersiki mimo, że w ramach ograniczenia śmieciowego jedzenia przerzuciłam się na suszone figi, morele, śliwki i rodzynki dalej mam smaki..

Tak w ogóle to dzień dobry wstałam koło 8, ale komputer dopiero teraz włączyłam. TV jeszcze dziś nie chodziła. Chciałabym pokorzystać jeszcze z czasu wolnego i jakąś fajną książkę poczytać na tablecie, ale co zaczynam to mnie nie wciąga... Kto by pomyślał, że rok temu symulowałam chorobę, żeby w spokoju w domu przeczytać trylogię Greya tak więc, czytacie coś fajnego? i nie jest to fantastyka?
Stary 2013-12-13, 12:19   #1620
selena85
Wtajemniczenie

Migotko miałas rację!
Po 2 jajcach z pomidorem na śniadanie - cukier (jak nigdy) 88 <szok>

W nagrodę czas na cynamonowo-kakowego pierniczka

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
A który u Ciebie tc? Ja się odważyłam na pójście do fryzjera w skończonym 35tc i jak po usg powiedzieli mi, że mały waży prawie 3kg. Ale ja farbowałam z blondu na brąz a poza tym nie potrafię sobie sama włosów farbować więc musiałam iść do fryzjera. Myślę, że jak chcesz to sobie zrobić w domu, sama to raczej będzie ok

perfuzja, u Ciebie świruje pies, u mnie kot. Od jakiś trzech dni kot zachowuje się dość dziwnie jak na niego. Zazwyczaj przychodził rano (jest wychodzący), jadł i kładł się na kanapie w bezpiecznej odległości ode mnie (on nie przepada za kobietami, woli facetów śmiejemy się, że mamy kota-geja ) i spał do następnego posiłku. A teraz wpada do domu, je i z kur**kami w oczach zaczyna szaleć, drapać meble. Wczoraj narobił na pod łóżkiem, zawsze jak chce się załatwić to siada pod drzwiami, żeby go wypuścić a wczoraj tylko poszedł za mną do łazienki, zakręcił się i poszedł do sypialni nakupkać pod łóżkiem, centralnie na środku. Dziś znowu szaleństwo aż w końcu położył się koło mnie i śpi. Ma jakiś dziwny wzrok, taki wystraszony jak na mnie patrzy.. Nie wiem czemu, bo ja mu krzywdy nie zrobiłam nigdy.. Moja mama mówi, że może kot czuje się zazdrosny (ale o kogo? mały jeszcze w brzuchu) albo przeczuwa moje rozpakowanie Bo w sumie wczoraj przed akcją z kupą widział, że ja ledwo chodzę i widział jak się popłakałam z bólu.

Zwierzaki czują takie rzeczy i wiedzą co jest grane.
Tak więc napewno czuje i wie, że w brzuszku masz maleństwo i niebawem będzie musiał z nim dzielić Waszą miłość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości