|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
|
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Gosia: to mikołaj udany, fajne prezenty
ja dostałam strój mikołajki tzn czapka spódniczka i góra wszystko satynowe hehe![]() pokaże wam moje choinki |
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Wioli - te choinki są suuuper!
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Talk to widzę że prezenty jednak wypaśne sobie zrobiliście J
No i gratulacje za zdane testy i zakup autka, własne 4 - ry kółka to super sprawa. Mam nadzieję że z mieszkaniem też się Wam tak poszczęści.Paula wrzuć fotke w nowych okularach ![]() Wiolinka prezent od mikołaja super; choinki rewelacyjne, a ja z moim rękodziełem w czarnej Więcej nie pamiętam, u mnie fatalnie. Ząbkowanie przechodzimy bardzo źle, szkoda mi tej mojej niuńki no ale nijak już nie mogę jej pomóc Cały wieczór w sobotę robiłyśmy z mamą pierniczki na choinkę i piernika takiego zwykłego do jedzenia. Bosze o 23 poszłam dopiero spać Warunki drogowe u mnie tragiczne. Pod domem ślisko cały weekend było ( oczywiście gość odpowiedzialny za odśńieżanie nie raczył posypać piaskiem) dzisiaj rano już pół drogi zasypane śniegiem, więc powtórka z tamtego roku. Tż ma iść w tej sprawie do burmistrza. Znowu trasa Łańcut-Rzeszów) niby odśnieżona ale korki że matko boska; spóźniłam się pół godziny do pracy a jechałam 1,5 h, co normalnie rano 40 min Tż wrócił wczoraj z integracji i stwierdził że sam już nie pojedzie bo się biedak nie miał z kim bawić na wieczorku tanecznym
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę Wam na pewno zdjęcie, ale dopiero jak odbiorę, czyli w okolicy świąt
![]() Ifwka - czytałam o problemach Oliwki z ząbkami. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło, bo pewnie już wszyscy w domu razem z nią cierpią i mają dość ![]() Wioli - piękne choinki! U mnie w pracy koleżanka mnie zaskoczyła, bo wyciągnęła moją zeszłoroczną bo "szkoda było wyrzucać, bo taka ładna i będzie akurat na teraz". Też jestem w ciemnej de, miałam robić karczochy, choinki, kartki... chyba nic nie zrobię, tym bardziej, że jeszcze teściowej obiecałam zasłony obrąbić. I do tego kupiłam za 2 zł kawałek fajnego materiału i planuję go na sukienkę przerobić (tylko jeszcze nie mam dokładnego planu działania). A na deser - do piątku mam czas na złożenie projektu o finansowanie. Więc piszę. Jak widać... Obym zdążyła! |
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
widze że w tym roku u każdej z was mikołaj był bogaty
![]() my z tż sprawiliśmy sobie wspólny prezent sesja mikołajkowa Sebastianka dodatkowo kupiłam tż bon na zakupy do jednej z sieciówek niestety nie miałam czasu latać po sklepach ani siedzieć na allegro i poszukiwać prezentu wiec poszłam na łatwizne a od tż dostałam tableta.staram sie was podczytywać na bieżąco nawet pare razy próbowałam odpisać z komórki ale wiadomości mi nie wysłało i później już mi sie drugi raz tego samego nie chciało pisaćSebuś już ma 2 miesiące, czas strasznie szybko leci, cały czas mam zajęcia przy małym albo jakieś porządki, gotowanie, pieczenie bo co chwile znajomi wpadają synka naszego zobaczyć, jak już mam wolną chwile to czytam książki lub przeglądam strony z wystrojem wnętrz bo do końca zimy pasuje już mieć wizję jak ma wyglądać kuchnia łazienka i pokoje bo poxniej zacznie sie szukanie i porównywanie cen w sklepach małgoś jeszcze miesiąć i synek będzie już z wami na świecie! jeśli dużo nie przytyłaś to 2 tyg po poroodzie i bedziesz miała tą samą wagę co przed blue fajnie że tak szybko po powrocie twój tż znalazł pracę, a ty jak sie czujesz w Polsce? iwfka a ile ząbków ma już Oliwka? a dajecie coś znieczulającego dla małej? ostatnio od znajomych dowiedziałam sie że dają dziecku jakies specjalne lekarstwa i mała im przez chwile nie płacze |
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś: dziękuje
![]() Ifwka: również dziękuje, no właśnie miałam pytać czy w tym roku też coś działasz w tym kierunku, bo pamietam chyba rok temu robiłaś karczochy no ale wiadomo brak czasu, obowiązki, praca i jeszcze Oliwka, a jeszcze jak jej ząbki idą to jest co robić masz jakiś przepis na te pierniczki? wow jaka zima u Ciebie![]() Paula: dziękuje Kochana! ooo widzisz zeszłoroczna ale napewno dalej śliczna no pamiętam rok temu to tu była wręcz,,gorączka,, na papierową wiklinę większość dziewczyn coś tworzyła...ale bez obaw jeszcze dwa tygodnie to napewno coś zrobisz jeszcze, kto jak kto ale Ty to napewno![]() hehe a my dziś z tż-tem kupiliśmy sobie (w ramach jeszcze mikołajek) zestaw garnków indukcyjnych w lidlu i dostaliśmy do tego książkę Pascal & Okrasa ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Aga: fajny pomysł na sesje z małym, pochwal się nam fotami
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Aga - jak jakoś wiele nie przytyję przez te 1,5 miesiąca to może skończę z wagą niższą niż przed ciążą
choć zadowoli mnie i waga równa tej sprzed ciąży - przynajmniej na początek ![]() Nie dziwię się, że masz dużo zajęć, jednak dzidziuś jest pochłaniający ![]() czekamy zatem na zdjęcia ![]() Iwfka - współczuję dojazdów, wiem co to znaczy... ja jeszcze jeździłam pociągami ... biedactwa ... smarujesz jej czymś dziąsła? Do mnie dziś przyszedł jeszcze jeden Mikołaj Koleżanka z USA przysłała mi kilka rzeczy dla syneczka i wspaniały body lotion z Bath and Body works (uwielbiam tą firmę!!)
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-12-09 o 22:22 |
|
|
|
#2861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliwka ma dopiero jednego ząbka, ale myśle że do Świąt wyjda wszystkie jedynki ale strasznie to przechodzi. Daję jej nurofen bo ma tez gorączkę, no i dziąsła calgelem smaruję, ale to tylko na chwilkę pomaga. Pochwal się koniecznie zdjęciami ![]() Cytat:
![]() Mi brakuje 2 naklejek żeby książkę zgarnąć ale chyba już nie dam rady bo na razie wszystko co chciałam w lidu to już kupiłam. Mam w planach choinki z piórek, buty Mikołaja i kilka bombek; wszystko na prezenty. Wczoraj prawie buty skończyłam, zabrakło mi tylko kilku rzeczy do ozdoby. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajne prezenty ![]() Dziąsła smaruję ale to jakoś średniopomaga, bratowa ma jakiś żel z Anglii i chyb amusze poprosić żeby mi też taki załatwiła bo chyba skuteczniejszy. Ogólnie Oliwka to na prawde aniołek tylko teraz te zęby dają nam strasznie w kość.
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka -mam nadzieje ze synek poczeka do nowego roku z urodzinami
wiem ze tutaj bardzo chwala sobie bonjella czy jakos tak, gdybys potrzebowala to daj znac to ci wysle |
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięi Małgoś, jakby co to się będe odzywać
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do dziewczyn siedzących w UK- siostra jedzie na sylwka do Irlandii (tej od Belfastu) - chcę jej dać trochę kasy, żeby mi przywiozła jakieś fajne słodycze i przekąski, których u nas nie kupi (tak, wiem, łasuch jestem
). Ile mniej więcej jej dać, żeby mogła te 3-4 rzeczy kupić (takie, które tam są normalnie dostępne) i co sobie zażyczyć? W ogóle nie mam pojęcia jakie tam są ceny i co dobrego można chcieć ![]() Btw. jestem robocopem - poszłam spać o 6, wstałam o 10 totalnie wyspana. Poza skurczem łydki nic mi nie jest, czuję się jak po normalnie przespanej nocy
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
jakies zwykle czekolady beda kosztowac okolo 1funta albo i mniej ale jak chcesz jakies czekoladki z bailys-em albo cos takiego to mysle ze z 5 funtow trzeba liczyc choc to zalezy jakie i gdzie kupujesz
|
|
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
Ifwka: dziękuje za przepis napewno skorzystam! może nawet na te święta upieke je
ja mam jedną naklejke na zbyciu na tą książkę bo mi została, więc jakbyś chciała to wal śmiało to mogę Ci wysłać
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
ahhh chciałabym się zostać, ale musiałam wrócić...
Prawdę mówiąc życie tutaj mnie męczy. Praca-dom-praca... nie mam czasu na nic, a mam ochotę po prostu odpocząć. Strasznie potrzebuję wolnego. |
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Melduje, że żyjemy Byliśmy w środę na USG i wszystko w porządku z Maluszkiem
|
|
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawaj !
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - to świetnie! myślicie powoli nad imionami czy już macie jakieś typy?
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że wszystko w porządku oj to wasze maleństwo już duże nasze ma dopiero 4,5 no ale nasze jest młodsze. No i gratuluje prawdopodobnie synka![]() Ja ciągle tak jakby w jednym miejscu, ciągle zmęczona nie mam siły na nic Dziewczyny znacie jakiś fajny i sprawdzony przepis na sernik?
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, jeśli będzie chłopczyk to Kacper, a jeśli okaże się jakimś sposobem, że jednak dziewczynka, to Lena
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenka bardzo ładne imię, mi się podoba ale jak zaproponowałam mojemu Tż-towi to nie przeszło. A Kacperek też ładne
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłaś też na usg? Cytat:
o widzę, że same Kacperki się rodzą, ale nie dziwię się bo to ładne imię hahah Lena też mi się podoba
|
||
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co ginka mi mówiła, to daje jakieś 70 %, że to chłopiec
Ale się nie nastawiam na razie
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ja w sumie mam na każdej wizycie usg, ale cieszy mnie to bo wiem co i jak z maleństwem. Za tydz za to mam genetyczne badania i już się martwię, ale jestem dobrej myśli ale wiadomo to jest zawsze stres Mam nadzieję też że zobaczymy w końcu kogo tam noszę
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria, a w którym Ty tygodniu jesteś? Na genetycznych jeszcze raczej Ci nie powie jaka płeć, bo to za szybko...
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz, w sumie już się gubię w liczeniu tych tygodni ale normalnie mam 12 tydz i 6 dzień, więc teoretycznie chyba już 13 co do płci to różnie mówią, a to będzie usg 3d więc może być coś tam widać...
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rzeczywiście inna sprawa z tą płcią - kurcze ale czas leci! a jak tam tż? zadowolony z pracy? Anteria - nawet jak ci powie płeć to masz 50% więc to to samo jakbyś sama zgadywała niektórym się potwierdza, innym nie ... ale w sumie 50% to dużo hehhe
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh no wiadomo, nie nastawiam się, ale jakby lekarz powiedział że będzie dziewczynka może trochę przystopowało by to mojego Tż-ta który od początku jest pewny że to chłopiec i tak się zwraca do mojego brzucha, nie pozłościłabym się gdyby miał rację, ale jeżeli nie to ja się i tak będę cieszyć, nie chciałabym żeby on nie był zawiedziony...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

ja dostałam strój mikołajki tzn czapka spódniczka i góra wszystko satynowe hehe
za zdane testy i zakup autka, własne 4 - ry kółka to super sprawa. Mam nadzieję że z mieszkaniem też się Wam tak poszczęści.
22.05.2008
14.08.2011

i później już mi sie drugi raz tego samego nie chciało pisać

). Ile mniej więcej jej dać, żeby mogła te 3-4 rzeczy kupić (takie, które tam są normalnie dostępne) i co sobie zażyczyć? W ogóle nie mam pojęcia jakie tam są ceny i co dobrego można chcieć 
no ale nasze jest młodsze. No i gratuluje prawdopodobnie synka