|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 3,5 to tak akurat, moje dziewczyny obie tyle miały i nie było źle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() może sobie zrobie rybke z ananasem bo tego w rodzinie nikt nie robi a ja bardzo lubię ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
święta świeta
![]() i bedzie barszcz z uszkami, ryba w porach (przepis z biedronki), ryba po grecku, śledź w śmietanie,pierogi, kapusta z grochem(akurat tego nie bede jadła, chyba ze do wigilii uda mi sie ściągnąc wiecej mojego mleka, zebym sobie mogła zjeść ![]() ![]() EDIT- zapomniałam o mojej najukochańszej potrawie- grzyby w śmietanie ![]() ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-13 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Zakorzenienie
|
wystarczy że wejdę na konto sprawdzić ile kasy jest i już widzę że ubyło
![]() Cytat:
![]() moja Mała jest teraz za ścianą u mamy a ciągle nadsłuchuję czy nie płacze i mam wyrzuty sumienia że ją oddaje i w domu jest za pusto i za cicho bez niej ![]() tak ostatnio doszliśmy do wniosku z TŻ że nie wyobrażam sobie teraz życia bez Nelki i nie umiemy sobie wyobrazić jak to było jak jeszcze byliśmy tylko we dwoje i że wtedy było.. nudno [w odniesieniu do tego co jest teraz]
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Wy tu o świętach, a ja wciąż głową w październiku, w ogóle nie czuje tego, że już tak blisko święta
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#997 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Newtrend
![]() GRATULACJE
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja rozumiem raz na jakiś czas jak jest coś do załątwienia, nawet żeby sobie po prostu odpocząc i nic nie robić. Ale tak co chwile to przegięcie. Tym bardziej że jak tesciowa mówi Majeczka dużo śpi i nie robi jakiś koncertów ![]() Cytat:
![]() Zbieramy się na usg bioderek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie
![]() Chodzi o karmienie piersią i przybieranie na wadze. Kubuś je bardzo często i mam wrażenie, że dużo. Położna co do nas przychodzi uparła się, że mamy co tydzien przyjezdzac na ważenie małego do szpitala. Jak się urodził ważył 4020, ale w szpitalu sporo stracił (wymiotował wodami itp) i jak wychodziliśmy to miał 3720, jak pojechaliśmy po 1 tygodniu na ważenie to miał 3740 ![]() Nie przejmowałam się bo nie ryczał nam co chwila, jadł i w miarę spał ( w nocy czasem około 4 godzin), ale od dwóch nocy jest coś nie tak :/ Baaardzo często je, przy cycku zaczyna płakać i wydzierać się, jak zje to pośpi max pół godziny i znowu krzyczy :/ Pokarm mam, ale ja już nie wiem - może za mało dla niego? Wczoraj mąż kupił mleko Enfamil (takie w gotowych butelkach po 60ml) i zastanawiam się, czy mu nie podać ![]() A jeśli tak to kiedy ? i ile razy dziennie? Nie chcę rezygnować z karmienia piersią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maja robi koncerty na wieczór bo ma kolki, i to podobno jedyny jej płacz ![]() Acelinka! przypomniałaś mi że miałam zadzwonić zapisać Nele na USG ![]() EDIT: możemy dzisiaj jechać na 19 ale nie bardzo mi to pasuje bo wlew gazu trzeba w samochodzie napawić a nie bardzo uśmiecha mi się jechać tym smokiem na benzynie 50 km w obie strony ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-13 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u T. je sie : ryba smazona-karp,sola,panga ; rybe po grecku sledz w smietaanie sledz w occie ziemniaki i marchew z gtroszkiem, makowki, i zupa grzybowa ![]() ![]()
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
wiecie moze czy jest jakis okreslony czas w jakim trzeba zgłosic dziecko zeby dostac pieniadze z ubezpieczenia?
#1003 | ||||
Zakorzenienie
|
Mao
![]() ![]() Cytat:
![]() De rodzinkę mam naprawdę super, choć jak mieszkałam z rodzicami to wydawało mi się że to tacy zwykli rodzice. Od kąd się wyprowadziłam widzę jacy są wspaniali, jak wiele dla mnie robią i jak bardzo mnie/nas kochają. Sama sobie zazdroszczę takich rodziców - lepszych nigdzie bym nie znalazła. Przykro się czyta że własna matka Cię tak potraktowała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chciałabym być cudowną matką dlatego denerwuję się tym że tak mało wiem o dzieciach, nie raz jak mam gorszy dzień wmawiam sobie że miałam tyle czasu żeby zapoznać się z tym jak zajmować się takim maluszkiem. A co do tego że nie mogę podnieść Jasia... Wiem że to nie moja wina ale serce mi pęka kiedy biorę go na ręce i nagle mam wrażenie że go upuszczę bo mi ręka drętwieje, to takie przykre kiedy mam trudności z podnoszeniem własnego dziecka ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() Mąż wieczorem dość długo zajmował się Jasiem, nosił, usypiał, głaskał, przytulał itd (do około 1) później przysnął a jak Jaś miał gorączkę to wstał do niego ale kazałam się mu położyć spać bo rano do roboty miał iść. Kazał mi się obudzić żeby mnie podmienił jak coś ale stwierdziłam że nie ma sensu go budzić bo przecież nic złego się nie dzieje. Jaś nie płakał a temperatura spadała... Grzeczny był tyle że miał problem żeby zasnąć Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Aaa pisałyście o tym że Wasze maluchy mają problemy z kupą... Biedactwa małe ![]() Mój natomiast dzisiaj problemy ze zwieraczami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domii, ale co innego jak dziadkowie chcą Jasia wziąć żebyś mogła odpocząć czy coś zrobić a co innego jak się podrzuca dziecko bo tak, babci która pracuje po 24 godziny i ma swoje życie i trójkę innych wnucząt do których też chce zajrzeć a nie może bo prawie codziennie ma Majkę pod opieką. poza tym... jak szwagier jest w domu to on wszytsko robi przy małej, szwagierka tylko karmi, jak bylimsy na urodzinach w niedzielę to szwagier chodził bujał usypiał, dawał butle, przebierał a szwagierka siedziała i piła colę szklanka za szklanką nie wspomnę o tym, że jak się ktokolwiek zapyta coś o Majkę np o pielęgnację to odpowiada szwagier nie szwagierka, w ogóle tak mało mówi o tym dziecku że aż jestem zdziwiona, bo ja to bym mogła przez cały czas mówić o Neli
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-13 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie wiem... ja od początku mówiłam że to tak będzie że właściwie ona będzie tylko od karmienia a reszta spadnie na szwagra i On wie więcej na temat dzieci niż matka ja się w ogóle jeszcze dziwię że kp, co prawda dokarmiają ją mm ale myślałam że będą to robić od samego początku a no i jeszcze powiedziała, zanim się Maja urodziła że skoro teściowa nasza wychowała starsze dziecko najszej drugiej szwagierki to MA WYCHOWAĆ i jej dziecko ![]() ![]() a ja zamiast porobić coś jak Małej nie ma to siedzę i nic nie robie ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-13 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
aaaaa mamy neuro na 9tego zalstwionego
![]() ![]() ![]()
#1010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że Ulka przybrała w tydzień 180g ![]() ![]() ![]() I ma wypukłe cycuszki, musze tego pilnować bo jak się zrobi obrzęk to mam owinąć lekiem i folią ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
adoosienka- nie pomoge, ale mozeszspróbowac mu dac te mleko jak mimo piersi nadal chce i zobaczysz, bo moze boli go brzuszek, albo jakies plesniawkima w buzi? gardlo go boli...ze possie tylko troche i zasypia?... a moze on wcale glodny nie jest, tylko chce pociumkac/?
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robota nie zając ![]() ![]() Super ! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Jestem dziwna bo wszędzie tam gdzie ja i Jaś jest również mój aparat ![]() ![]() Od narodzin Jaśka do chwili obecnej zrobiłam już 1500 zdjęć ![]() ![]() ![]() Tak apropo planuję sobie zrobić prezent pod choinkę i kupić nowy lepszy aparat bo ten mam już stary i mi coś świruje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide zaraz chyba pod prysznic, zrobie akcje depilacje i naloze cos na wlosy o! ![]() Tez musze aparat wyciagnac i cykac wiecej zdjec Malej ![]() ![]() Rybko, super ze sie udalo z neurologiem! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-13 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Twojej szwagierki to dodam tylko tyle że szkoda mi tego dziecka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
ja tylko witam się masakrycznie chora, załapałam i ja rotawirusa, tylko ja w przeciwieństwie do mojego dziecka przechodze to masakrycznie wczoraj właściwie noc spędziłam przywiązana do wc, gorączka 39 i takie wymi9oty że co wypiłam wode to w 5 min wracało, myślałam że zdechne z odwodnienia, ale wymioty przeszły jeszcze że tak powiem druga strona została... Ale Tż był wczoraj nie ocenioną pomocą, ja odciągałam tylko mleko, a on karmił i przewijał bo ja nie byłam w stanie się ruszyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta jej siostra teraz na koniec grudnia ma termin i wcale nie jest lepsza a ma corke taka ze 12 lat chyba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idesie szykowac i z małym do lekarza idziemy..
![]() |
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do szwagierki Lineczki... Wydaje mi się że ta szwagierka tą małą traktuje troszkę tak jak dodatek do torebki, " jest moda na dzieci więc zróbmy sobie i my !" Rybko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.