|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Selena85, mam nadzieję już wkrótce poustawiać dekoracje świąteczne. gwiazdę też chcę mieć. I choinkę też
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadlo mi wszystkie posty
Dziewczyny macie acje,szpital specyiczna instytucja.niby ma leczyc a człek wykonczony,glodny i powyginany Aaa ciuchow to ja dokupie, jak tylko TZ uslyszy ze mamy cZegos malo od razu poleci i nakupuje |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje ale niestety nic nie znalazłam.. w ogóle wyboru nie było a kolejna "świeża" dostawa po nowym roku
A na obiad dzisiaj ryż + kotlety sojowe ala schabowy + fasola żółta ostatnio też jakoś mam problemy żeby skupić się na książkach ... jakoś mi nie idzie.
|
|
#1624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to jeszcze grzybowy! Uwielbiam...Co do czytania, to zawsze byłam molem książkowym, a ostatnio tez coś nie mam weny i co zaczynam czytać to jakoś nie mogę... Nie wiem, czy to nie ten żelek z mózgu tak działa, albo totalne zafiksowanie na ciążę i dziecko. Kolejny raz powtarzam z trwogą, że mogę zostać matką-wariatką ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
ja się aktualnie zaczytuję w kryminałach skandynawskich- jestem na etapie serii książek Lizy Marklund, skończyłam serię z Walanderem. A jak mam dość mrocznych klimatów, to znaczy żelek przechodzi w fazę budyniu
to zabieram się za romanse Nora Roberts, Palmer, Graham itd.![]() Głupio mi trochę bo nie przeczytałam żadnej książki dzieciowej
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o to że nie chcę się w żaden sposób zaniedbywać, chce robić i wyglądać jak przed ciążą, tęsknie już za "tamtą ja" po prostu chce się czuć kobieco....a teraz w 8 miesiącu zwłaszcza, nie czuję się tak Może wy macie inaczej, ja czuje się okropnie pomimo tego że kocham naszą córeczkę nad życie Tak sobie myślę że przez pierwsze tygodnie będę musiała wywiesić kartkę na drzwiach dla wszystkich gości którzy będą chcieli poznać Lenkę " nie używać perfum, ostrych balsamów i intensywnych antyperspirantów" no chyba lekka przesada ![]() Trzeba żyć normalnie i przyzwyczajać dziecko do wszystkiego Wróciłam...... Jestem padnięta po prostu... W marketach jest pełno ludzi jak by mieli sklepy nagle pozamykać, myślałam że jak zrobię zakupy dziś to trochę będzie luźniej 1,5 tyg przed świętami ale się myliłam....a jeszcze wszystkiego nie kupiłam Ale to już takie świeże artykuły typu śledziki, karp, sałata hehhh ale to już kupię u nas bliżej bo do marketu się nie wybieram już....a jeszcze czekaja mnie zakupy ciuchowe jak mąż wróci ale to już chyba przyjemniejsze niż przeciskanie się po majonez ![]() Robię na obiad jajo sadzone i surówkę
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Pleczyska mnie bolą kuźwa.mać, zjadłabym coś ale nie wiem co, rura pali i wszystko do dupy
No to ponarzekałam
|
|
#1629 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Znowu jem śledzie Wczoraj kupiłam zapasik na parę dni, ale nie jestem pewna czy przetrwa ten zapasik tyle czasu. ŚLEEEEDZIEEE
|
#1630 | ||
|
Rozeznanie
|
Powiem Wam, że jeśli chodzi o książki to mi całkiem odeszło czytanie w ciąży, chociaż kiedyś czytałam dużo. Próbuję jedynie przebrnąć przez "w oczekiwaniu na dziecko" - robię to trochę na siłę, bo nie chodzę na SR, a jakieś informacje się jednak przydają, a potem dzięki Olusi zamierzam przeczytać "język niemowląt" - to będzie jeszcze gorsze, bo nie lubię czytać na laptopie/telefonie. Ale u mnie to jest tak, że gdy miałam dużo zajęć to zawsze znalazłam czas na książkę, a teraz mi jakoś nie wychodzi. Założę się, że więcej będę czytała gdy Zuzka będzie już na świecie - jak wpadnę w rytm, że ciągle coś robię.
Ja mój mąż wraca w piątki to chce mi się gotować, bo mam dla kogo Zrobiłam zupę buraczkową (Senira, to dzięki Tobie, pamiętam jak kiedyś gotowałaś, a ja zdziwiłam się, że istnieje jakaś zupa z burakami poza barszczem ukraińskim i botwinką ), a na wieczór robię risotto z warzywami i kotlety jajeczne. A gdy wrócę z zakupów zabieram się za takie bezy: http://www.mojewypieki.com/przepis/b...---czekoladowe Cytat:
Cytat:
|
|
#1631 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hehe tak dobrze, że dzisiaj chyba też trochę pogram ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ma któraś z Was jakieś dzieciowe ebooki i może podesłać na maila ? Muszę sobie przeczytać jakąś książkę żeby czuć się pewniej
|
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A co do opisu tego jak się czujesz, mam tak samo. Paznokci u nóg już od dawna nie próbuję malować. A bielizny seksownej nawet nie zakładam, bo najwygodniej mi w bawełnianych gaciorach .Pyszności dla małżonka szykujesz
|
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie w ciąży w stringach latać
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Co do e-booków nie pomoge, bo książki ciążowe mam papierowe. Przeglądam je raczej niż czytam od deski do deski. Tam jest tyle rad, że nie sposób tego ogarnąć. A żelkiem to już w ogóle ![]() No i ave gacie! |
|
|
|
|
#1635 |
|
Raczkowanie
|
Hehe Amberella mnie uprzedziła
dokładnie o to chodzi- ja przez półtorej miesiąca wstawałam tylko do łazienki, ewentualnie zrobić sobie herbatę/kanapkę, więc wyprawa do fryzjera była dość "ryzykowna" i musiałam poczekać na bezpieczniejszy czas
|
|
#1636 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A pęknięcie przepukliny brzmi groźnie. Czy gdyby podczas naturalnego porodu przepuklina Ci pękła, byłabyś w stanie zająć się dzieckiem? Cytat:
Nie mamy telewizora i mieć nie będziemy. Filmy oglądamy przez neta, a atrakcji typu "jak oni tańczą", "trudne sprawy" i "superniania" to lepiej unikać dla własnego zdrowia psychicznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Zastanawiam się, co z agacią_cz; pisała, że ma plamienia i doradzłyśmy jej, by jechała na IP. Od tego czasu chyba nic nie pisała? Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku. |
|
|
|
|
#1638 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sama zweryfikujesz empirycznie, czy to dobry pomysł, czy niekoniecznie. Ja też nie zamierzam się zaniedbywać, nie zrezygnuję z pielęgnacji ciała, włosów, paznokci. Kiedy przyjdzie odpowiedni moment, będę walczyć z wiszącym brzuchem, nadprogramową wagą itp. Dojście do siebie po porodzie wymaga czasu i kilka kropel perfum w szpitalu tego w cudowny sposób nie zmieni. Myślę, że jak zrezygnuję z intensywnych zapachów, to przy całej gamie innych możliwości wdrożenia działań, żeby poczuć się dobrze we własnej skórze, w niczym mi to nie umniejszy uroku, a i otoczenie nie będzie miało powodów, żeby uznać mnie za zaniedbaną. Zastanawiam się właśnie nad sensownością stwarzania dziecku możliwie neutralnego środowiska wokół ciałka i łóżeczka (pranie w dzieciowych proszkach i płynach, podwójne płukania, prasowanie) i jednocześnie zagwarantowanie mu kontaktu z zupełnie odwrotnym środowiskiem maminym - żeby było naturalnie. Logiki nie widzę. Na wszystko przyjdzie czas. Co do odwiedzin znajomych - nie planuje rzeszy odwiedzających, najbliżsi owszem - rodzce moi czy tż, rodzeństwo. Ale znajomi i przyjaciele ten miesiąc do dwóch mogą odczekać z wizytacją. Z, być może, krwawiącym i pociętym kroczem, z możliwością siedzenia na jednym półdupku, ogólnym osłabieniem, pewnie z nadmiernym poceniem, które często po ciąży występuje (organizm wyzbywa się nagromadzonej wody) ostatnią rzeczą jaką będę chciała - to odwiedziny rzeszy ludzi i nadskakiwanie nad nimi - kawka, herbatka? A rodzinę - owszem, poproszę o "niepachnienie" intensywnymi, ciężkimi zapachami, czy papierochami, niestety bliscy tża palą. Cytat:
a na mani i pedicure wybieram się w przyszłym tyg Tak samo jak na depilacje woskiem, pewnie już ostatnią przed porodem ![]() Ostatni też raz przed porodem wybieram się w poniedziałek do kina, w sumie film nieistotny, mam ochotę na popcorn karmelowy
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-12-13 o 13:42 |
||
|
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam serdecznie Dziewczyny za kciuki!
Po raz kolejny pomogły. Wszystko jest ok, Emilka waży 2430 g (34t0d) wód jest wystarczająco, łożysko działa sprawnie. Doktor powiedział, że jest na 40 centylu, według tabelki, którą wstawiła Senira na pierwszej stronie, trochę powyżej 50c. Odetchnęłam z ulgą, w nagrodę kupiłam Małej piękne chłopięce (niebiesko- brązowe ) pajace, a sobie sweter już na PO ciąży. ![]() A teraz siadam i nadrabiam.
|
|
#1640 |
|
Wtajemniczenie
|
Akkma: po jogurcie np. Jogobella czy innym też bym miała kosmos z cukrem zapewne. Bałam się nawet próbować jeść takiego.
Właśnie wcinam fistaszki.
|
#1641 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję wyboru.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- PawMaj13 dawno o swoim TŻcie nie pisałaś. Dalej trzyma się w pionie?
|
|
#1642 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Myślę, że w Paryżu lepiej byłoby Ci się wczuć w bólowy kimat ![]() Cytat:
![]() Dobra, idę w końcu na te zakupy
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Spakowałam torbę, tak, że mogę zamknąc na zamek. Jestem z siebie dumna!! Mam wszystko!!
zmieściłam się w 1 torbę ale rozdzieliłam na rzeczy na poród. Na torbie kartka: nie zapomnij szczoteczki do zębów, glukometru batonika (eh przy cukrzycy mam zeżreć podobno :P) w razie "wu", dresu, koszulki i bułek dla męża. Jeszcze tylko jedną rzecz z operatorem sieci załatwię (nie mogę mmsów wysyłać kurka) i ..... jestem GOTOWA.Nawet porządek w torbie i dokumentach mam, żeby nie szukać karty zdrowia jak szalona (co miało ostatnio miejsce..) Perfuzja nie wiem czemu cię pomyliłam, ale Ambrella już pomogłam wszystko wiem mniej więcej jest tak jak piszesz, we wtorek wyniki. Niech ktoś się w końcu rozpakuje no! Na co wy czekacie, ja nie wiem.
|
#1644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie....oczywiście ![]() Już widzę minę lekarzy i położnych jak bym miała w takich szortach do szpitala wyskoczyć Do szpitala to ja mam gustowne, bawełniane, ekologiczne koszule do kolan
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-12-13 o 13:58 |
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie było się co martwić ![]() no i za zakupy ![]() Cytat:
|
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wziął się "kozok" do roboty, w tym miesiącu ma już takie obroty wygenerowane, jakie zawsze ma za cały miesiac, pozyskał nowego klienta, nowego ma już "na widelcu" na styczeń, bo ten się nie chce przed remanentem zaopatrywać już w tym roku, także widzę postęp Czekam teraz tylko aż sam z siebie się zapisze na nowy termin egzaminu na prawko, żeby nie było, że to ja go znowu za uszy wyciągam grzecznie wczoraj jak wrócił z delegacji to włączył kompa na chwilę tylko, żeby uwaga, wysłać zamówienie klienta nie w celu, w którym używa go zazwyczaj. Po złożeniu zamówienia włączył film, który sobie razem obejrzeliśmy. Także normalnie sielanka ![]() Wspominał coś o Wigilii formowej, że chce na nią pojechać w przyszłym tygodniu do Warszawy, ale zaznaczył, że to zależy jak ja się będę czuła. Porzucił też pomysł zrobienia pępkowego turne po Polsce (daaaawno o tym pisałam, że miał taki szalony pomysł) i będzie na miejscu jak się młody urodzi i będziemy w szpitalu. Postawi flaszkę w domu kilku kolegom. Także - jest OK - dorasta ten mój duży chłopiec do ciąży i bycia tatkiem proporcjonalnie do wielkości mojego brzucha ALE JAKBY CO TO JA WAM NIC NIE MÓWIŁAM
|
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
Już druga moja ciężarna znajoma zdzwiwiła się, zawiodła a w konsekwencji przejęła, że będzie miała córeczkę a nie synka.
Jakas moda na chłopców chyba się zrobiła, że kobiety przeważnie liczą na syna ![]() Biedne dziewczynki...
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na stronie www operatora powinny być podane ustawienia dla internetu i mms
|
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
Jej...ale wstyd...jestem w mamusiach ledwo się odzywających;( Aż się zaczerwieniłam ze wstydu
Powinna być jeszcze rubryka: Mamusi nocami podczytujące Staram się faktycznie podczytywać, tęsknię za byciem na b ieżąco, ba, nawet czuję się wyrodną mamą, że nie zgłębiam swojej wiedzy i w ogóle, ale co zrobić? Mam na serio ciężką sytuację rodzinna, nawet pisać nie mam już o tym sił...wszystko kręci się wokół mojej babci...Ja zawsze byłam bardzo blisko niej i teraz nadal wszyscy z babcią na czele oczekują, że będę trwała na posterunku, trzymała rekę na pulsie...a ja mam szyjkę 1cm, mam leżeć z pupą w górze i się nie denerwować...łatwo powiedzieć...Jak Wam pisałam początkiem listopada mojajbabcia się wywróciła, leżała kilka godzin na ziemi w mieszkaniu,wezwane przeze mnie pogotowie jej nie wzięło (a powinno jak się wczoraj okazało), więc w trubie natychmiastowym załatwiłam jej (sama) pensjonat seniora, częściowo sama za niego zapłaciłam, bo jeden babci syn to mój nieodpowiedzialny ojciec (szkoda gadac), a drugi w niemczech siedzi i nie był tu baaaardzo długo...Potem się zgadałam z wujkiem i podpisalismy już umowę na babci pobyt, babcia przestała od upadku sama chodzić, musi mieć pampersa itd...babcia do mnie wydzwaniałą po 10 razy dziennie ze ona nie chce być z inna pania w pokoju, że jedzenia za dużo, że chce mandarynki a to cytryny,a to dżem ananasowy czy kapcie...sama tam jeżdziłam 60km w jedną stronę i jej to woziłam cały listopad....a dwa dni temu znów telefon, że babcia źle się poczuła i mam jej załatwić miejsce na internie, bo ma anemię...ja znowu stres, masakra....od wczoraj jest w szpitalu, a ja ledwo zipię...jestem wykończona...jestesmy z Tż sami wobec tych wszystkich wydarzeń, nerwy mamy na postronkach, boję się już odbierać telefon, bo cała rodzina chce wiedzieć nagle co u babci i dzwonią do mnie(przecież jesteś służba zdrowia i pewnie wiesz).... I na to wszystko problem z teściową...która robi awantury o byle pierdoły i ma focha. źle się mieszka z taką osobą, która nie potrafi poradzić sobie z własnymi problemami i się wyżywa na innych domownikach (nawet na zwierzętach, przyuważyłam, że bije naszego psa, gdy myśli, że nikt nie widzi)...ostatnio mi powiedziała, że za dużo kupujemy dla Zosi rzeczy, że bezmyślnie (po co gondola, przecież nikt mnie w zimę z nią nie zobaczy- to jej słowa) i za szybko (dziecko umrze jak kupicie przed urodzeniem wyprawkę - to jej cytat). A przedwczoraj zrobiła awanturę, straszny był ryk, że za dużo prądu zużyte jest....my mamy jedną lodówkę na 1 piętrze i wszystkie żaróki energooszczędne, a ona ma 2 piętra, 3 lodówki, ani jednej oszczędnej żarówki i cały czas farelka w pralni chodzi....Tż usłyszał, że jest popierdo......, a ja uciekłąm zaplakana na nasze poddasze... Mam dość...serio Wam mówię...problem goni problem a ja nie umiem tego ogarnąć, na szczęscie od poniedziałku jestem na L4, już chyba najwyższy czas...ale boję się nawet pomyśleć, że chciałabym odpocząć, poczytać książkę, poprać ubranka....bo od razu dzwoni telefon i mam inne atrakcje.... No to się wygadałam )Jeśli dotrwam, to mam nadzieję, że w cz. 9 nie będę w rubryce mamusie ledwo odzywające się...spróbuje )) ![]() :brzyda l:![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- A teraz biorę się za podczytywanie...komórkę wyciszyłąm, bo wyłączyć nie mam odwagi:P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

coś za mną chodzi.. od rana wcinam kinderki i małe snickersiki
mimo, że w ramach ograniczenia śmieciowego jedzenia przerzuciłam się na suszone figi, morele, śliwki i rodzynki
dalej mam smaki..
I to jeszcze grzybowy! Uwielbiam...

za zakupy