Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 14:04   #1651
PawMaj13
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O wypachnieniu się w nowej piżamce do męża mojego Po porodzie....oczywiście
Już widzę minę lekarzy i położnych jak bym miała w takich szortach do szpitala wyskoczyć
Do szpitala to ja mam gustowne, bawełniane, ekologiczne koszule do kolan
to dokonałam małej nadinterpretacji, przepraszam
Po tym co napisałaś nie widzę nic złego w połączeniu piżama + perfum

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:05   #1652
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
sprawdź czy masz ustawienia aktualne w telefonie i czy masz dobrze wpisane bo to w 99% przypadków jest powód.
a na stronie www operatora powinny być podane ustawienia dla internetu i mms
Właśnie sprawdzaliśmy z tż czy wszystkie te ustawienia mmsów są niby ok, poszliśmy do punku sprawdzić, spróbowaliśmy i tak i dalej lipa. Powiedział, że czasem się tak zdarza (zmienialiśmy soft) i najlepiej zadzwonić i oni to jakoś mają zrobić. MMsy mi przychodzą, ale nie chcą się wysyłać kurde. Jak tż wróci pogrzebię w telefonie jeszcze i jak nie to zadzwonię do play.
Stary 2013-12-13, 14:06   #1653
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Trzymaj się Kochana!

Dziewczyny, proszę o kciuki Wasze... Jadę na usg, zobaczyć jak tam moja Mała. Lekarkę ostatnio zaniepokoiło, że mam taki mały brzuch, mam wielką nadzieję, że najwyżej Dzieciątko nie jest za duże, a że ilość wód itd jest ok...
Wlasnie doczytalam, ze wszystko jest dobrze!!!!

[QUOTE=lolita25;44139324]No bez przesady
Przecież nie wyleje na siebie całego flakonu na porodówce, poród porodem ale trzeba wrócić do normalności, przynajmniej mi bardzo zależy, nie mówcie mi że to nie możliwe bo mam styczność z zadbanymi mamusiami które 3-4 tyg temu urodziły

Ja sie Lolita nie moge doczekac normalnosci. Juz szukam silowni blisko domu, zeby TZ zostawic z malym i wyskoczyc na 2 h . I mimo, ze ciaza obchodzi sie z moim cialem bardzo lagodnie, to najchetniej przytulalabym sie z TZem w piwnicy, albo gdzies, gdzie swiatlo nie dochodzi

Ufffff nadrobilam Was od wczoraj
Dziekuje za rady odnosnie rozkow i spiwora
Ja wlasnie postanowilam cos radykalnie zmienic w swoim wygladzie i jutro ide do fryzjera obciac moje dlugie wlosy na krotko i szukam inspiracji.
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:12   #1654
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Jej...ale wstyd...jestem w mamusiach ledwo się odzywających;( Aż się zaczerwieniłam ze wstydu Powinna być jeszcze rubryka: Mamusi nocami podczytujące (...) A teraz biorę się za podczytywanie...komórkę wyciszyłąm, bo wyłączyć nie mam odwagi:P
ale skoro Twoja babcia jest w domu seniora to oni mają obowiązek zapewnić jej odpowiednią opiekę medyczną tak samo jak i miejsce w szpitalu, badania kontrolne co 6 miesięcy itp. więc domagaj się tego od Domu Seniora.
A teściowej ja bym powiedziała wprost że mam większe problemu na głowie niż jej gadanie i żeby mi dooopy nie truła.
no ale ja to taka pyskata jestem

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Właśnie sprawdzaliśmy z tż czy wszystkie te ustawienia mmsów są niby ok, poszliśmy do punku sprawdzić, spróbowaliśmy i tak i dalej lipa. Powiedział, że czasem się tak zdarza (zmienialiśmy soft) i najlepiej zadzwonić i oni to jakoś mają zrobić. MMsy mi przychodzą, ale nie chcą się wysyłać kurde. Jak tż wróci pogrzebię w telefonie jeszcze i jak nie to zadzwonię do play.
hmm to powiem Ci że dziwne no ale Play często ma jakieś takie właśnie akcje i min dlatego przeniosłam numer.
Stary 2013-12-13, 14:13   #1655
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Jej...ale wstyd...jestem w mamusiach ledwo się odzywających;( Aż się zaczerwieniłam ze wstydu Powinna być jeszcze rubryka: Mamusi nocami podczytujące Staram się faktycznie podczytywać, tęsknię za byciem na b ieżąco, ba, nawet czuję się wyrodną mamą, że nie zgłębiam swojej wiedzy i w ogóle, ale co zrobić? Mam na serio ciężką sytuację rodzinna, nawet pisać nie mam już o tym sił...wszystko kręci się wokół mojej babci...
Sytuacja nie do pozazdroszczenia 3maj się dzielnie w tym wszystkim, dobrze, że masz wsparcie tża, to najważniejsze. A z teściową... kolejny przypadek potwierdzający tezę, że lepiej na kupie nie mieszkać...

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-12-13, 14:16   #1656
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Wszystko jest ok, Emilka waży 2430 g (34t0d) wód jest wystarczająco, łożysko działa sprawnie. Doktor powiedział, że jest na 40 centylu, według tabelki, którą wstawiła Senira na pierwszej stronie, trochę powyżej 50c.
No to super!
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Spakowałam torbę, tak, że mogę zamknąc na zamek. Jestem z siebie dumna!!

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Tak, ale ja się go boje chwalić, bo zawsze jak tu o nim coś pozytywnego napisze, to później daje z czymś du.py na całej linii
My tu nic nie wiemy...
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Już druga moja ciężarna znajoma zdzwiwiła się, zawiodła a w konsekwencji przejęła, że będzie miała córeczkę a nie synka.
Jakas moda na chłopców chyba się zrobiła, że kobiety przeważnie liczą na syna

Biedne dziewczynki...
Dziewczynek jakoś mało się rodzi. Jak leżałam w szpitalu położne śmiały się, że chyba się wojna jakaś zdarzyć musi, bo same chłopy się rodzą.
Cytat:
Jej...ale wstyd...jestem w mamusiach ledwo się odzywających;( Aż się zaczerwieniłam ze wstydu Powinna być jeszcze rubryka: Mamusi nocami podczytujące Staram się faktycznie podczytywać, tęsknię za byciem na b ieżąco, ba, nawet czuję się wyrodną mamą, że nie zgłębiam swojej wiedzy i w ogóle, ale co zrobić? Mam na serio ciężką sytuację rodzinna, nawet pisać nie mam już o tym sił...
nawet nie wiem, co Ci napisać... bardzo, bardzo Ci współczuję i życzę dużo sił i zasłużonego odpoczynku
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:16   #1657
niebieska2323
Raczkowanie

mala098 gratuluję udanej wizyty

Właściwie to witam Was dziewczyny w to piękne i słoneczne piątkowe popołudnie przynajmniej u mnie takie ono właśnie jest Wczoraj nic nie pisałam i po jednym nawet dniu nadrobić Wasze posty trochę schodzi ale teraz już na bieżąco postaram się wrzucić efekty mojej wczorajszej popołudniowej pracy, ale jestem jeszcze nowa więc nie do końca obeznana z wizażem może się nie udać U mnie dziś na obiadek rybka z suróweczką która tak posmakowałą Kajtkowi że chciał wyjść moim lewym bokiem ale zawsze to lepsze niż żebrem

Ogólnie to współczuję Wam dziewczyny cukrzycy ciążowej w mojej rodzinie jest kilku chorych na cukrzycę i wiem co to znaczy ( w tym niestety jedno dziecko). Zgagi też współczuję. Jakoś tak sobie uświadamiam żę do tej pory moja ciąża jest bez dolegliwości.

Zaraz zabieram się za robienie pierożków na wigilię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC13696.jpg (78,9 KB, 50 załadowań)
niebieska2323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:18   #1658
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość

Ja sie Lolita nie moge doczekac normalnosci. Juz szukam silowni blisko domu, zeby TZ zostawic z malym i wyskoczyc na 2 h . I mimo, ze ciaza obchodzi sie z moim cialem bardzo lagodnie, to najchetniej przytulalabym sie z TZem w piwnicy, albo gdzies, gdzie swiatlo nie dochodzi

Ja wlasnie postanowilam cos radykalnie zmienic w swoim wygladzie i jutro ide do fryzjera obciac moje dlugie wlosy na krotko i szukam inspiracji.
Siłownię, fitness i cardio mam 2min od domu tak więc nawet w dresie mogę iść na razie jestem na negocjowaniu czasu. Ale z mężem sobie mogę, ciekawe co moja córka na ten pomysł powie
Mi etap zmian pojawił się jakiś czas temu - włosy też poleciały po długości i w kolorze. Teraz po cichu przyznam, że tęsknię za długimi i końskim ogonem

Agoola bardzo Ci współczuję. Tyle na glowie kiedy powinnas wypoczywać.
A teściowa to potwór. Taka typowa baba z kawałów o tesciowych. A ile krwi potrafi napsuć. Nie wiem jaka jest wasza sytuacja, ale jak bedziecie mieli możliwość uciekajcie od niej jak najdalej.

Tak w ogóle dzień dobry po 9 zrobilam sobie drzemkę i jakoś się udało trochę dospać. Mam nadzieję, że dzisiaj jednak w nocy nie będę musiała wizażu śledzić
Stary 2013-12-13, 14:21   #1659
magnusia
Zakorzenienie

AGOOLA--- jeju ale Ci się podziało, współczuję musisz to przeczekać bo nerwy nie pomogą. Życzę Ci dużo wytrwałości i spokoju i mam nadzieję że te złe dni szybko miną
Stary 2013-12-13, 14:22   #1660
lidkaa82
Zadomowienie

Agoola biedaku z 1 cm szyjką to ty na serio dupcia w góre i odpoczywać!!! A teściowej pod choinkę kup miotłe, jest duża szansa ze do Sylwestra odleci na Łysą Górę
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:23   #1661
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
ostatnio też jakoś mam problemy żeby skupić się na książkach ... jakoś mi nie idzie.
Pożyczyłam ostatnio dwie książki z biblioteki i mąż mnie pogania, żebym czytała, bo do porodu nie zdążę.

Cytat:
Napisane przez niebieska2323 Pokaż wiadomość
Zaraz zabieram się za robienie pierożków na wigilię
O, to mamy takie same plany na dziś.

Agoola, trzymaj się, a teściową olej, masz teraz większe problemy. Selekcja odbieranych połączeń to bardzo dobry pomysł.

Edytowane przez Sheperdess
Czas edycji: 2013-12-13 o 14:27
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:26   #1662
Akkma
Zadomowienie

Dziewczyny ja się zastanawiam czy my też będziemy takimi teściowymi z kawałów ? Teraz najeżdżamy, a jak nam jakaś lafirynda przyjdzie odebrać synka, czy wypacykowany guguś córkę to dopiero pokażemy pazurki

Ja niestety mojej teściowej nie poznałam, bo zmarła przed tym jak poznałam mojego tżta więc nie będę miała żadnych wzorców
Stary 2013-12-13, 14:27   #1663
perfuzja
Zakorzenienie

Oficjalnie dzisiaj zamknęłam wszystkie sprawy w pracy i posprzatalam swoje rzeczy. Jeszcze tylko przyjdę w środę oficjalnie się pożegnać i do maja/czerwca KONIEC.
Stary 2013-12-13, 14:29   #1664
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się zastanawiam czy my też będziemy takimi teściowymi z kawałów ? Teraz najeżdżamy, a jak nam jakaś lafirynda przyjdzie odebrać synka, czy wypacykowany guguś córkę to dopiero pokażemy pazurki

Ja niestety mojej teściowej nie poznałam, bo zmarła przed tym jak poznałam mojego tżta więc nie będę miała żadnych wzorców
Zabije każdą małpe któa sie zblizy do mojego synusia Sama mu żonę znajdę ale to dopiero najwcześniej za jakieś 30 lat
W żłobku już druga dziewczynka zastawiła na niego sidła, na razie obserwuje i jestem czujna
Stary 2013-12-13, 14:29   #1665
gosia261282
Gang Iren

Byliśmy w przychodni z Wiki.
Kobieta w rejestracji mówi,że niedługo,jeszcze przed południem zadzwoni do nas pielęgniarka i powie czy mamy przyjść. To to myślę,że bez sensu iść do domu,bo to pół godziny drogi,więc połaziliśmy po sklepach,po czym już ledwo się kulałam,a moje spojenie to osobny rozdział,a pod wózkiem i na wózku pełno zakupów (bo przecież chodzić a nie kupić nie idzie ).
Poszliśmy więc na kawę i ciacho (tzn kawę ja,a dzieciaki soki). No i nikt nie zadzwonił,więc po 12 wróciłam do przychodni i mówię,że jeszcze nikt nie dzwonił i czy będziemy dziś przyjęte. Mam czekać na telefon pielęgniarki i ona oceni czy to do przyjęcia na dziś czy może poczekać do przyszłego tyg. No jak oceni przez telefon? Skąd będzie wiedziała czy to jakaś choroba czy alergia,czy co.
No i jeszcze telefonu nie było.

Cytat:
a ja chyba zaraz sie przejde do SH bo musze sobie kurtke kupic i mam nadzieje ze cos znajde. niestety moja kurtka już stawia opor przy zapinaniu ...
Moja też... Dzisiaj szłam w rozpiętej,bo u mnie na dworze jest... +12,5 stopnia. Chyba wiosna idzie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ale co Ty mówisz!! Jak sie rozpakujecie to mam nadzieje ze forum wcale niezmniejszy swojej aktywności myśle nawet ze zwiększy zwłaszcza w nocy

Też tak myślę.

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Chciałabym pokorzystać jeszcze z czasu wolnego i jakąś fajną książkę poczytać na tablecie, ale co zaczynam to mnie nie wciąga... Kto by pomyślał, że rok temu symulowałam chorobę, żeby w spokoju w domu przeczytać trylogię Greya tak więc, czytacie coś fajnego? i nie jest to fantastyka?
Czytamy Wizaż

A serio to fantastyką skończyłam,bo przeczytałam wszystkie tomy "Pieśni lodu i ognia".
Teraz czytam "Cień wiatru" Zafona. Nawet niezłe.

Cytat:
Tak sobie myślę że przez pierwsze tygodnie będę musiała wywiesić kartkę na drzwiach dla wszystkich gości którzy będą chcieli poznać Lenkę " nie używać perfum, ostrych balsamów i intensywnych antyperspirantów" no chyba lekka przesada
Trzeba żyć normalnie i przyzwyczajać dziecko do wszystkiego

Nie bardzo chyba rozumiesz o co chodzi.
Ale to oczywiście twoja sprawa czy się będziesz perfumować czy nie.
Co innego rodzina,osoby które odwiedzają dziecko,a co innego matka,która ma dziecku pachnieć... właśnie matką a nie drogerią.
Takie jest moje zdanie.
A żeby nie było to starałam się zawsze po porodzie dbać o siebie. Mam ładne koszulki do spania,ładne staniki do karmienia,nie chodzę w rozciągniętych dresach. Poza tym dbam o higienę,staram się pachnieć świeżością. Ale lanie na siebie perfum podaruję sobie w tych pierwszych miesiącach.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Chyba prosto po operacji nie powinno się dziecka podnosić, i dlatego zabierają?
U nas podają dziecko do łóżka i odkładają do tego czegoś (nie wiem jak to się nazywa) w czym dziecko śpi koło łóżka mamy. Mi też musiały podawać,bo byłam znieczulona do cesarki,więc nie dałabym rady wyjąć Eryka. Ale jako że on cycka nie chciał puścić od 2 w nocy do 7 rano to tak sobie był przy mnie cały czas.

Cytat:
Tak, ale ja się go boje chwalić, bo zawsze jak tu o nim coś pozytywnego napisze, to później daje z czymś du.py na całej linii
To tak po cichu dla tż. Oby tak dalej!!
Stary 2013-12-13, 14:31   #1666
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Zabije każdą małpe któa sie zblizy do mojego synusia Sama mu żonę znajdę ale to dopiero najwcześniej za jakieś 30 lat
W żłobku już druga dziewczynka zastawiła na niego sidła, na razie obserwuje i jestem czujna
Haha mój tż już zapowiedział, że do 21 roku życia Blanka nie ujrzy szpilek ani szminki
Stary 2013-12-13, 14:31   #1667
niebieska2323
Raczkowanie

Sheperdess to miło będzie mi raźniej

Akkma właśnie ostatnio mówiłam do męża że ja mojego synusia żadnej nie oddam chociaż wiem żę nie będę miała nic do powiedzenia

Agoola podziwiam za wytrwałość i współczuję jędzy teściowej moim zdaniem one wszystkie mają w sobie coś z czarownic
niebieska2323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:32   #1668
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

[QUOTE=guapissima;44143871]
Cytat:
No bez przesady
Przecież nie wyleje na siebie całego flakonu na porodówce, poród porodem ale trzeba wrócić do normalności, przynajmniej mi bardzo zależy, nie mówcie mi że to nie możliwe bo mam styczność z zadbanymi mamusiami które 3-4 tyg temu urodziły

Ja tez tak mam, on co prawda mówi mi że pięknie wyglądam, że jestem sexi i takie tam, ale ja widzę że nie jestem sexi, mam 9 kresek na pośladku, nie mogę patrzeć na swoją pupę, on twierdzi że mu to nie przeszkadza, ale ja wiem że mi to przeszkadza a on na to patrzy, chcę ubrać coś sexownego, poczuć się kobieco, chce żeby mój mąż patrzył na mnie z takim samym pożądaniem jak przez 10 lat przed ciążą, i ja nie chcę unikać jego wzroku, chcę czuć ze jestem kobieca i muszę jak najszybciej dojść do siebie po porodzie, bo inaczej wyląduje u psychiatry...taki mam problem z sobą....dosyć poważny...mam na + 14 kg jestem w 33 tyg,może wyda Wam się to śmieszne ale chce mieć znowu jędrną pupę, sterczące cycki, płaski brzuch i pachnieć tak jak zawsze, przez połowe ciąży mnie odrzucało od wszelakich perfum, zaraz mnie mdliło, już mam dosyć chcę tak jak zawsze

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-12-13 o 14:36
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:33   #1669
selena85
Wtajemniczenie

Ja córce pomogę jeszcze wybrać kandydata jeśli już przyjdzie na to czas (a pewnie uznam, że nie będzie to prędko)

Jednak do tego czasu, chciałabym aby wynaleźli jakieś żelazne majty dla nastolatków, bo ten próg inicjacji seksualnej dzieci się obniża aż strach....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:34   #1670
gosia261282
Gang Iren

Własnie dzwoniła pielęgniarka,ze to raczej nic takiego z Wiki,ale jak chcemy sprawdzić to mamy przyjść o 4.
I znowu ta trasa do pokonania
Ale dobrze,że jest z górki,to może się skulam jakoś. A w drodze powrotnej to już Radek będzie wracał z pracy i nas odbierze.
Stary 2013-12-13, 14:36   #1671
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Haha mój tż już zapowiedział, że do 21 roku życia Blanka nie ujrzy szpilek ani szminki
Powiem ci że zgodnie z meżem uważamy że wychować dziewczynkę w dzisiejszych czasach na porządną kobietę jest zdecydowanie trudniej niż wychować porządnego chłopaka A jak patrze na osiedlowe nastolatki to ciesze się że będę miała dwóch synów.
Stary 2013-12-13, 14:39   #1672
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że teściowe dla facetów są na pewno lepsze niż te dla kobiet. Chyba zabrać synka a córkę to jest różnica w takim razie tylko nie wiem czemu właśnie w tych kawałach jest odwrotnie.
Ja sama wiem, że oddam córkę dobremu facetowi (gorzej z mężem), a jeśli pojawi się syn mogę mieć problemy nawet jeżeli znajdzie sobie miss świata połączoną z wzorową panią domu

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Oficjalnie dzisiaj zamknęłam wszystkie sprawy w pracy i posprzatalam swoje rzeczy. Jeszcze tylko przyjdę w środę oficjalnie się pożegnać i do maja/czerwca KONIEC.
No nareszcie pora odpocząć- chyba, że już nie zdążysz- w końcu wszystkie na Ciebie czekamy

Cytat:
Do tego nigdzie nie wyjdzie, a tata bedzie musial zaopatrzyć się w broń
Tak, tak znam to
Stary 2013-12-13, 14:41   #1673
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Własnie dzwoniła pielęgniarka,ze to raczej nic takiego z Wiki,ale jak chcemy sprawdzić to mamy przyjść o 4.
I znowu ta trasa do pokonania
Ale dobrze,że jest z górki,to może się skulam jakoś. A w drodze powrotnej to już Radek będzie wracał z pracy i nas odbierze.
Dobrze, że ktoś córę obejrzy dziś...

Cytat:
Ja córce pomogę jeszcze wybrać kandydata jeśli już przyjdzie na to czas (a pewnie uznam, że nie będzie to prędko)

Jednak do tego czasu, chciałabym aby wynaleźli jakieś żelazne majty dla nastolatków, bo ten próg inicjacji seksualnej dzieci się obniża aż strach....
Wczoraj moja przyjaciółka dowiedziała się, że jej 16letni braciszek zapłodnił 18 letnią koleżankę... jego mama jest w czarnej rozpaczy.

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-12-13, 14:41   #1674
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci że zgodnie z meżem uważamy że wychować dziewczynkę w dzisiejszych czasach na porządną kobietę jest zdecydowanie trudniej niż wychować porządnego chłopaka A jak patrze na osiedlowe nastolatki to ciesze się że będę miała dwóch synów.
A mnie się szczerze mówiąc wydaje, ze jednak z dziewczynka jest prościej
Stary 2013-12-13, 14:41   #1675
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Tylko niech do rękoczynu nie dojdzie
Stary 2013-12-13, 14:41   #1676
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Fajny

a ja mam kolejne pytanko ...
czy któraś z Was ma może tą książkę ?? opłaca się to kupować czy nie bardzo ??
Ja mam Póki co tylko wertowałam, ale z tego co widzę trzyma poziom pierwszej części
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:42   #1677
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Huraaa!!

Jako ze jestem maniaczka kroliczkow i sama od pierwszych dni zycia byłam szczęśliwa posiadaczka pluszowego królika który pózniej okazał sie towarzyszem zycia i do teraz jest ze mną postanowiłam mojemu synowi tez kupic coś Uszatego i pluszowego. Niestety nic niespelnialo moich oczekiwań i nie budziło we mnie fali uczuć. Do teraz :
http://www.coocoo.pl/product-pol-538...wny-18-cm.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Swietny ten króliczek! Zapisane w zakładkach do ulubionych w kategorii "Dziecko"

Cytat:
Fajny

Może poszukaj w bibliotece?
Mi właśnie tę książkę koleżanka polecała i u mnie pod bokiem była wypożyczona, ale zamówiłam i teraz ja w posiadaniu mam.

Cytat:
Nagle mnie `naszło` , wyjęłam ozdoby świąteczne i porozstawiałam/porozwieszałam/poustawiałam je po domu

CHoinki w tym roku nie ubieramy, bo nie mamy miejsca żeby ją gdziekolwiek postawić ale zamiennie wybiorę się dzisiaj i kupię wieeeelką gwiazdę betlejemską w doniczce
:[COLOR="Silver"]
Ja też bym już chętnie wszystko przyozdobiła, ale że planujemy się przeprowadzić na początku stycznia, to chyba nie ma sensu.
A teraz na naszych 26 metrach jest taki pierdzielnik przez te wszystkie wanienki srenki, że choinka by zaginęła w gąszczu innych rzeczy.

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

Zgadzam się. Co prawda dla mnie siódmy miesiąc był jednym z najlepszych w ciąży (pomijając zgagę, ale odeszły bóle spojenia i w końcu poruszam się w miarę normalnie, nic mnie nie ciągnie), ale brakuje mi normalności - możliwości zadbania o siebie tak jak przed ciążą. Brakuje mi ćwiczeń, ciężko pomalować paznokcie u stóp, a w seksownej bieliźnie wcale nie czuję się seksownie, tylko groteskowo
Ja mam to samo. Powtarzam sobie, że teraz jest czas na bycie kobiecą, a nie seksowną, ale kto by pomyślał, by spać w t-shircie męża przez 3 miesiące. :/

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
No ja mam ten język niemowląt jedynie, jeśli chcesz to wyślę.

Też mam ochotę pójść do kina, ale nie wyobrażam sobie wysiedzieć tyle w fotelu... No i dla mnie zawsze w kinach jest za głośno, a Zuzka kopie jak szalona słysząc nawet kościelne ograny, więc pewnie byłoby ciężko
Cytat:

też mam ochotę iść do kina na mroźną krainę ale właśnie nie wiem czy wysiedzę tyle w fotelu... jak na kanapie co chwilę muszę zmieniać pozycję bo mnie plecy bolą ...
Dziewczyny, my chodzimy do kina prawie co środę na środy z orange i powiem Wam, że fotel w kinie jest super wygodny i nigdy mnie kręgosłup nie boli. Nie wiem, czy to o bólu się nie myśli, czy są przystosowane dla ciężarnych..
Emi jak są wybuchy też się kotłuje bardzo, tak więc z filmów akcji zrezygnowałam, reszta jest ok.

Też czekam na mroźną krainę.

Cytat:
Trzymam kciuki bardzo mocno by już tak zostało..

Agoola, dużo spraw na Twojej głowie. Dbaj o Maluszka, on teraz najważniejszy.

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość

Ja też już obczaiłam gdzie będę miała najbliżej z nowego miejsca zamieszkania- 700 metrów, da radę, przebiegnę się na rozgrzewkę.
A jak bardzo krótko chcesz obciąć?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 14:44   #1678
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Dobrze, że ktoś córę obejrzy dziś...

Wczoraj moja przyjaciółka dowiedziała się, że jej 16letni braciszek zapłodnił 18 letnią koleżankę... jego mama jest w czarnej rozpaczy.
O kurcze.... niezły lovelas musi być jak o 2 lata starszą zapłodnił
Stary 2013-12-13, 14:44   #1679
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny

Ja ja mam i moim zdaniem jest duzo słabsza niz w Oczekiwaniu na dziecko.
Stary 2013-12-13, 14:45   #1680
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A mnie się szczerze mówiąc wydaje, ze jednak z dziewczynka jest prościej
Moja teściowa mówi że faceci mają lżej w życiu i trudno nie przyznać jej racji. W ogóle chłopcom wiecej się wybacza, wiecej im wypada. Np jak 16 letni chłopak przyjdzie pijany do domu to rodzice szybciej przeboleją niż 16-letnią pijaną córke. Tak samo z uprawianiem seksu czy w drastycznych przypadkach zapłodnieniem. Nastoletnia ciąża zawsze bedzie większym problemem dla dziewczyny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości