|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cześć dziewczyny!
Marzy mi się tablet z klawiaturą, nie idzie mi siedzenie przy komputerze za długo a tyle do czytania i odpisać by się chciało
|
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam mega stracha jakoś z miesiąc temu, ale po SR i zwiedzaniu porodówki jest lepiej. Ciekawe jaka bedzie panika jak sie zacznie...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Ja dzisiaj miałam przespana nockę, sikanie oczywiście było, ale od razu zasypiałam, więc spoko. Wczoraj , pierwszy raz przez całą ciąże załapałam lekkiego doła, chyba mi się wszystko skumulowało, aż się rozpłakałam przy mężu. Biedny strasznie się przejął, bo widział mnie płaczącą może ze 4, 5 razy w życiu, bo ja raczej z tych "twardych" kobitek i nie wiedział, co ma zrobić , czy powiedzieć, żeby mi było lepiej ![]() Ale dzisiaj jest nowy dzień i już lepiej. dagmara trzymaj się w tym szpitalu, pewnie Cię niedługo wypuszczą. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#1597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Le La, mój maź nigdy chyba sie nie naoglądal tyle mnie płaczącej co na początku ciąży po kilka razy na tydzien prawie był bek. Teraz już na razie spokój. Moze Ty teraz nadrabiasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2013-12-13 o 10:28 |
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym padła słuchając czegoś takiego
|
|
#1599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te pluszaki są megaśne! Takie dopracowane, ładne, oryginalne. Jak z jakiegoś filmu. Ceny też ładne... ![]() No ale to najbardziej dopracowane pluszaki jakie do tej pory widziałam.
|
|
#1601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem nastawiona na sn, choć kwalifikacja dopiero przede mną. No ale gdyby sie w trakcie okazało, ze musi byc cc, to sie opierac nie bede. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1602 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się skusiłam wczoraj na 1 kosteczkę ptasiego mleczka <grzech> ![]() A jeszcze wcześniej na 1 śliwkę w czekoladzie <grzech2> ![]() A jeszcze wcześniej na 2 kawałki pizzy przed snem <grzech3> ![]() cukru po tym grzeszeniu nie mierzyłam... bałam się ![]() A jak nie grzeszę to jem serek homogenizowany o smaku brzoskwiniowym lub truskawkowym i po nim cukier jest ok. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() No i dobrze, graj póki masz na to czas ![]() Podejrzewam, że jak się wszystkie rozpakujemy to nawet na forum już nie będzie tyle czasu... - a raczej na pewno nie będzie.---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
#1603 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
. Współczuję bezsennych nocy Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę. A co sobie zafundujesz? . A strach przed porodem to chyba jeden z nieodłącznych elementów ciąży. Będzie bolało, ale minie!Cytat:
![]() . Żartuję, masz rację ile ludzi, tyle opinii i trzeba to uszanować.Dziewczyny, mam nakaz leżenia, ale wstaję do toalety, kąpieli, czy do zrobienia sobie posiłku. Bywa, że robię szybki obiad. Marzę o zafarbowaniu włosów, bo mam okropne odrosty. Myślicie, że to dobry pomysł? Wszystko czego potrzebuję mam pod ręką. Poza tym mam już dość remontów. Marzę o porządku w domu i dekoracjach świątecznych.Ale muszę jeszcze kilka dni wytrzymać. Kacper chce chyba wystawić nogę przez mój prawy bok, ale to dobrze, bo przynajmniej nie naciska w bolący punkt. Gosia, mam nadzieję, że mój Kacper nie wynurzy się przed imieninami 6 stycznia. Planuję urządzać mu imieniny latem - w maju lub czerwcu, tak, by w przyszłości mógł świętować w plenerze. Sama jestem styczniowa, imieniny obchodziłam w lutym, ale jak dorosłam, przesunęłam sobie je na czerwiec. Lubię zrobić dla znajomych grilla, czy ognicho. Może syn też polubi?
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-13 o 10:55 |
|||||||
|
|
|
#1604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Otóż to. A jest przecież cały czas w bezpośrednim kontakcie z mamą, zwłaszcza, jeśli mama karmi cycem.
|
|
#1605 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Moje dziecię miało dziś inne plany w nocy niż spanie
za to teraz jak najbardziej smacznie śpi![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a po 3 Dorotka urodziła się w 33 tygodniu i ważyła 2300![]() Cytat:
a więcej ubranek o tyle mieć lepiej bo nie trzeba prac wtedy codziennie a maluch potrafi nam różne niespodzianki zapodać i trzeba go czasem często przebierać![]() Cytat:
Dziewczyny patrząc na moje doświadczenia z kombinezonami to gdybym miała kupować kupiłabym teraz taki śpiworkowaty. Wciśnięcie dziecięcych nóżek i rączek w te otworki graniczy z cudem Tym sposobem w wózku mamy kombinezon rozmiar 68 w który po prostu wkładam małą i zapinam a ona może sobie sama ułożyć ręce i nogi jak się jej podoba.
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A wychodzicie już z Dorotką na spacery?
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
heheehhh ... no ja jak sobie wybrałam szpital to mi go zamknęli ... teraz to po prostu mam nadzieję że będę miała gdzie rodzić po nowym roku ...
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Póki co na takie 15-20 minutowe, ale jak najbardziej się jej podobają
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba zaraz sie przejde do SH bo musze sobie kurtke kupic i mam nadzieje ze cos znajde. niestety moja kurtka już stawia opor przy zapinaniu ...
|
|
#1610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do kombinezonow to ja tez uważam ze te raczkowo nozkowe sa do kitu na takie maluchy. No a na Dominika to juz wogole. A ja wczoraj po łapkach oberwalam od neonatologa ze Domi kawał smoka a mama go na dwór wystawia tylko na chwile i tym sposobem wczoraj zaliczylismy dłuższy spacer. Em ma , ile wazy Dorotka ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuję Imie dla naszego malca było dla nas ważne |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ Ci zazdroszczę
![]() Cytat:
Wróciła mi faza z początku ciąży na sok pomidorowy . A Wy co dziś gotujecie? |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś fajna data na narodziny nie? 13.12.2013 Szczęśliwy dzień!!
Czy wam wczoraj też tak wizaż działał? Ja nie mogłam nic zacytować ani odpisać. Wczoraj cukru nie zmierzyłam wieczorem polałam sprawę, nie chce mi się denerwować. Perfuzja, czy pracowałaś w laboratorium?? Mój wynik GBS dalej pozostaje zagadką, ten z odbytu przynajmniej, z pochwy ok. Pani z laboratorium powiedziała, że jest dużo proteusów (eeeee ) i znów ma problem odczytać wynik, a co to znaczy... ja oczywiście zapomniałam zapytać Dziękuję wam za wczorajsze słowa wsparcia (wcinało mi wczoraj wszystko i nie dało się cytować zakichany wizaż) dziś mi lepiej zdecydowanie.
|
#1614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Gratki za spacer! A jakże, też zazdroszczę
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() perfuzja, u Ciebie świruje pies, u mnie kot. Od jakiś trzech dni kot zachowuje się dość dziwnie jak na niego. Zazwyczaj przychodził rano (jest wychodzący), jadł i kładł się na kanapie w bezpiecznej odległości ode mnie (on nie przepada za kobietami, woli facetów ) i spał do następnego posiłku. A teraz wpada do domu, je i z kur**kami w oczach zaczyna szaleć, drapać meble. Wczoraj narobił na pod łóżkiem, zawsze jak chce się załatwić to siada pod drzwiami, żeby go wypuścić a wczoraj tylko poszedł za mną do łazienki, zakręcił się i poszedł do sypialni nakupkać pod łóżkiem, centralnie na środku. Dziś znowu szaleństwo aż w końcu położył się koło mnie i śpi. Ma jakiś dziwny wzrok, taki wystraszony jak na mnie patrzy.. Nie wiem czemu, bo ja mu krzywdy nie zrobiłam nigdy.. Moja mama mówi, że może kot czuje się zazdrosny (ale o kogo? mały jeszcze w brzuchu) albo przeczuwa moje rozpakowanie Bo w sumie wczoraj przed akcją z kupą widział, że ja ledwo chodzę i widział jak się popłakałam z bólu.
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
Witam w piątek 13 ...
Miałam dziś umówiona wizytę kontrolną ale nie na konkretną godzinę bo już miejsc nie było kazali przyjść na 14 ale dzwonie aby się upewnić i od 10 rano nikt nie odbiera zadzwoniłam do dyrekcji zapytać o co chodzi bo nikt nie odbiera to mnie przełączyła na rejestracje ginekologiczna gdzie dzwonie od 10 rano :/ Jeszcze się z teściem pokłóciłam przed chwilą za dużo emocji jak na ranek :P ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- nooo kurde w końcu się dodzwoniłam i przyjmuję moja doktorka teraz muszę szybko se ogarniać i zrobić sobie spacerek w taki mróz. Chyba krowy piły kawę 2h
|
|
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
Nagle mnie `naszło` , wyjęłam ozdoby świąteczne i porozstawiałam/porozwieszałam/poustawiałam je po domu
CHoinki w tym roku nie ubieramy, bo nie mamy miejsca żeby ją gdziekolwiek postawić ale zamiennie wybiorę się dzisiaj i kupię wieeeelką gwiazdę betlejemską w doniczce A w pokoiku małej przykleiłam na okno takiego "glutkowego" (z takiego tworzywa jest zrobiony ) renifera z Biedronki ![]() Są też bałwanki - jednego umieściłam też na oknie w kuchi ![]() Wesolutko, że ho ho ho ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Piątek 13 ???
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w laboratorium mikrobiologicznym nigdy nie pracowałam, wiec tylko zgaduje.
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś za mną chodzi.. od rana wcinam kinderki i małe snickersiki mimo, że w ramach ograniczenia śmieciowego jedzenia przerzuciłam się na suszone figi, morele, śliwki i rodzynki dalej mam smaki..Tak w ogóle to dzień dobry wstałam koło 8, ale komputer dopiero teraz włączyłam. TV jeszcze dziś nie chodziła. Chciałabym pokorzystać jeszcze z czasu wolnego i jakąś fajną książkę poczytać na tablecie, ale co zaczynam to mnie nie wciąga... Kto by pomyślał, że rok temu symulowałam chorobę, żeby w spokoju w domu przeczytać trylogię Greya
|
|
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Migotko miałas rację!
Po 2 jajcach z pomidorem na śniadanie - cukier (jak nigdy) 88 <szok> W nagrodę czas na cynamonowo-kakowego pierniczka ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Zwierzaki czują takie rzeczy i wiedzą co jest grane. Tak więc napewno czuje i wie, że w brzuszku masz maleństwo i niebawem będzie musiał z nim dzielić Waszą miłość
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

16.06.2012 

Od jutra znów ścisła dieta bez żadnych urozmaiceń 
Stworzyłam sobie naszą rodzinkę z Blanką na czele