|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
) oczywiście wszystko zależy od wychowania, ale znaczna część rodzicow rzuca dzieci samym sobie. Ja też myślę, że z dziewczynka łatwiej nawet nad nią zapanować może dlatego że sama po babsku jestem wychowywana i widzę, że problemy z nami żadne ![]() Ale dobry rodzic i z chłopca zrobi porządnego faceta (w końcu mamy na ten przykład naszych TŻtów )
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
No ale to wybiegając daleko w przyszłość, na takie zmartwienia mamy jakieś 13 lat, no ja może 10
|
|
|
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
Amber spokojnie możesz farbować ja robię co 4 tygodnie sobie odrosty i nie zauważyłam, po sobie czy wizytach u gina, żeby cos było nie tak, nawet wdałam się chyba w 5 miesiącu w polemikę z ginem na ten temat i opowiadał mi różne zabobony odnośnie farbowania i inne śmieszne rzeczy. Nawet farbą z amoniakiem - to jest na głowie za mała powierzchnia i za małe stężenie, żeby coś się zadziało. A otych bez amoniaku co mają większy syf w składzie od niego nie będę pisała bo temat mnie drażni jak nie wiem, a uparły się babki, że to takie eko i trendy teraz a tak na prawdę powierzchniowo amoniak się ulatnia i znika z włosa a MEA znacznie dłużej penetruje nam włos.
Abstrahując od kłaków idę na wizytę zaraz i pierwsze KTG oficjalnie 37 tydzień kończymy z Rózią
|
|
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niezależnie od tego czy chłopiec czy dziewczynka: mądrzy i właściwie postępująy rodzice = mądre, właściwie postępujące dziecko.
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dwa przykłady bo mój mąż ma siostre i ta siostra patologia, od dziecka były z nią problemy, a mąż wyszedł na ludzi.
A dodatkowo miałam takiego fajnego klienta który miał córke i syna. Zawsze dumny strasznie był ze swoich dzieci, mam wrażenie że fajnie ich wychowywał, ale mówi ze wychowanie syna to był pikuś w porównaniu do córki. Że z synem największy problem to jak zdarzyło sie za nastolatka że wrócił na gazie i raz po "maryśce". Za to z córką przerabiał juz wszelkie atrakcje: od anoreksji, po nieszczęśliwą miłość. A że dziewczyna wrażliwa to wszystko przeżywa i potem jakieś kłopoty. Kiedys przy mnie dzwonili do niego ze szkoły że córka zasłabła i jechał, ale juz sie martwił ze może znów się odchudza. |
|
|
|
#1687 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Nikt nic nie widział
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Więc nawet jakby TŻ z małym zostawał, to i tak jestem uziemiona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz nic tylko rozpakować ![]() Cytat:
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wypijmy więc za to aby nasze dzieci miały mądrych rodziców
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj upiekłam tartę cytrynową z moichwypieków.com, którą któraś z Was (przepraszam, nie pamiętam która..) polecała- faktycznie, bardzo dobra. Choć jak dla mnie to smakuje jak cytrynowy sernik. ![]() I jeszcze po wczorajszych rozmowach o ślubie i weselu Lusso w pizzy hut jak wrócił mój mąż do domu i zapytał, czy mam na coś ochotę (dostaliśmy na szczęście samochód zastępczy pizzę hut na starówce. Była pyyycha. A Starówka prześliczna i malutko ludzi w porównaniu do piątku.
|
|
|
#1690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe
|
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Agoola trzymaj się i nie dawaj złu tego świata. Mam nadzieję, że dadzą Ci teraz odetchnąć. Bądź dzielna
![]() Co do wychowania córki, to ja jestem porażona dzisiejszymi nastolatkami, serio- porażona! Nie dość, że w dużej mierze ich wygląd nie odpowiada metryce, to na dodatek zachowują się znacznie bardziej agresywnie niż chłopcy. Mam nadzieję, że uda mi się wyprowadzić moje dziecko na ludzi ![]() W ogóle mój mąż ostatnio dowiedział się co to są lalki monster high i do dziś jest oburzony. |
|
|
|
#1692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiele zależy od tego, na jakich znajomych trafi nasze dziecko, a niestety o wielu znajomościach rodzice nie mają zielonego pojęcia (wiem z autopsji). Dziecko w pewnym wieku więcej czasu spędza w szkole, na zajęciach dodatkowych, u znajomych, niż z rodzicem w domu. Rodzice też, nie ukrywajmy, mają swoje życie zawodowe, towarzyskie, prywatne... W początkowym etapie życia - zgodzę się z tym równaniem. Kiedy dziecko staje się coraz bardziej samodzielne i coraz mniej czasu spędza z rodzicem, wiele zależy od tego, w jakim gronie się obraca, a towarzystwa mu nie wybierzesz stąd największa trudność z nastolatkami - w głowie jeszcze pstro, ale już się czują jak dorośli, bo mleka pod nosem nie mają.Otóż to, ci sami rodzice, to samo chowanie - skutki różne. Więc nie do końca jest tak, że to rodzic odpowiada za to, kim jest jego dorosłe dziecię.
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Otóż to! Czasami znajomi potrafią zrobić sieczkę z mózgu i nie ważne czy dzieciak był super wychowany.
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1695 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja w tym starym powiedzieniu, że jak masz syna to jego jednego musisz pilnować, a jak masz córkę to całego osiedla musisz pilnować ![]() Cytat:
Mnie się ta estetyka przesadnie nie podoba, ale nie widzę w nich nic złego. W zeszłym roku TŻa córka chciała taką lalkę, więc miałam okazję ją obejrzeć i nic wybitnie zdrożnego w niej nie widziałam, lalka jak lalka. W sumie nawet wolę lalki wilkołaki niż barbie
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem tak samo z chłopcem jak i z dziewczynką mogą się pojawić większe lub mniejsze problemy.
Można by przytaczać wiele różnych sytuacji problemowych z faktu posiadania syna jak i córki.
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz muszę sie zbierać do lekarza, a straasznie mi sie nie chce
Najchętniej poszlabym spać
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tej pory ją mam.W ogóle ja do końca podstawówki co najmniej siedzialam w lalkach wszelkich i zabawach. Jakiś tam chłopaków od pierścionków z gum miałam, ale to pikuś w 2kl gimnazjum sprawdzałam na co mogę sobie pozwolić - jakiś alkohol, wagary. Ale szybko mi się znudziło, chyba reakcja moich rodzicow była dobra. Za karę zabierali mi np. telefon (a ja już wtedy klepałam sms z mężem ), ale już np jak chcialam spac u koleżanki pozwalali . Moja mama po obejrzeniu nigdy w życiu zapamiętała jedno - jeśli Twoje dziecko chce coś zrobić, zgódź się. To jedyna możliwość żeby wyjść z sytuacji z zachowując twarz. I opłaciło jej się, bo bunt miną mi szybko, wagary odpuściłam, a alkohol przestał smakować.Dużo w tym też zasługi podwórka i tego, że znajomi woleli się bawić w dom i grać w piłkę a nie pod blokiem siedziec. A teraz jak patrze na te dzieci to zabawy mają super - rzucanie kostka brukowa w samochody na ulicy. O zabawkach niektórych nie wspomnę, zresztą była rozmowa o tym przy okazji kosztów takich zabawek ![]() I w ogóle wydaje mi się, że ta cała ciąża i dolegliwości to pikuś w porównaniu do tego co nas za parę lat czeka
|
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1701 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Ale ja się nie gniewam absolutnie, wcinaj się kiedy tylko przyjdzie Ci ochota
Cytat:
![]() Cytat:
dla tż ![]() Cytat:
Kobieta jest jakaś powalona, bardzo mi przykro, że musicie z nią na co dzień obcować. Kochana, musisz leżeć i oszczędzać się i myśleć o Malutkiej! Następnym razem jak będą wydzwanniać to im powiedz, żeby sami zaczęli się babcią interesować i zajmować bo Ty najzwyczajniej w świecie nie możesz, masz nakaz leżenia bo grozi Ci poród przedwczesny. Ściskam mocno! ![]() ![]() Cytat:
Ale.. jeszcze dwa dni do donoszenia i tż będzie molestowany ![]() Cytat:
![]() Otóż to! Ja dodatkowo marzę o tym,żeby smarując nogi balsamem dosięgnąć normalnie do stóp ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dzisiaj ten sam stan.
Nic mi się nie chce. Jedynie spać. Ale nie chce mi się wstać i iść do sypialni walnąć się na łózko bo jest za daleko... Ogólnie poczułam, że od 33 tc jest jakiś przełom w ciąży w nagłym spadku sił kobiety ciężarnej, wzroście lenistwa, uderzeniach senności, chodzeniu okrakiem i powooolnym krokiem jak stara babuszka..... no i przełom w czuciu dziecka - bo najpierw było ono trzepotaniem skrzydeł motylka, później plumkającym glutkiem, potem pukającą galaretką, a teraz czuć ewidentnie chrząstki i kostki malucha gdy się porusza. W znaczeniu, że jest twardszy. Kosmos
|
|
#1704 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[QUOTE=lolita25;44144284] Cytat:
Cytat:
Cytat:
A faktycznie z sernikiem ma cos wspolnego!
|
||||
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie strasznie wkurzają matki które tłumaczą swoje dzieci jak są nie grzeczne " bo co ja mogę zrobić....jak ona\on taki jest, taki ma charakter" za przeproszeniem g..no prawda....jest taka\taki na jakiego się wychowało...i tu nie ma żadnych tłumaczeń....
|
|
#1706 | |
|
Gang Iren
|
Ej no,przestańcie mi o tym seksie nieletnich itd,bo już zaczynam mieć wizje,że niedługo babcią zostanę.
Przypominam że mam CÓRKĘ,lat 10,5. Nie chcę być babcią przed 40-stką! Cytat:
Był,był Mam zdjęcie gdzie Eryk ma 4 miesiące i widać na nim dobrze,że maminego mleczka sobie nie żałuje Fajny miał biceps wtedy
|
|
#1707 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mnie herbata wcześniej wypita podniosła podniosła, ale normalnie mam ochotę dalej się walnąć spać, albo chociaż poleżeć, bo chodzę dziś i smarkam ciągle, oby to żadne przeziębienie, bo od jutra zaczynamy własną część remontu i chciałabym chociaż trochę pomóc mężowi. Jedyne co mi bruździ z położeniem się to brak książki - ani poczytać, ani zasnąć nad czym. Jakbyście jednak miały coś do polecenia to nie będę wybrzydzać ![]() agoola83 nie daj się, pomyśl że przecież chodzi o malucha, żeby ten 1cm jak najdłużej go oddzielał od świata i dał się przygotować na to co na zewnątrz Zresztą po narodzinach to na maluchu będziesz musiała się skupić, więc nie miej wyrzutów sumienia żeby już teraz inni członkowie rodziny przejmowali obowiązki związane z opieką nad babcią, inaczej wszystkich czeka zimny prysznic jak nagle znikniesz na porodówce, lepiej niech już może sobie to zaczną uświadamiać.
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie łudzę się, że moje dziecko ominie całe zło tego świata i okazja, żeby zejść na "smutną" drogę. Pozostaje mieć nadzieję, że ów "kręgosłup moralny" będzie się odbijał echem w głowie dziecka i w decydującym momencie pozwoli mu się"ogarnąć".
|
|
#1710 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba że następna ciąża
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

) oczywiście wszystko zależy od wychowania, ale znaczna część rodzicow rzuca dzieci samym sobie. 
)

A jak patrze na osiedlowe nastolatki to ciesze się że będę miała dwóch synów.

dla tż
Kobieta jest jakaś powalona, bardzo mi przykro, że musicie z nią na co dzień obcować.