|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
Nasturcja super bodziaki. Ja kupiłam małej w pepco jak Ryba napisała że są, takie z reniferem i tanie były a jakość fajna
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień myślę że coś miałam zrobić tylko nie mam pojęcia co to miało być... już teraz wiem
Kyte wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, pociechy z córeczki i męża |
|
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
domi,paulinaizbea,maomani dzięki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
paulinaizabela powoli tracę nadzieję i na dziś ... achhh a myślałam że się nie przeterminuje...
sorento też tak myślę... narazie jest dobrze bo ich nie ma, ale jak przyjdą paseczki to cóż nie koniec świata myśle że istenieją jakieś sposoby na pozbycie się ich ![]() ![]() No dzięki za wiarę ale czuje się strasznie podłamana ! Mam wrażenie że dziś dalej nic z tego nie będzie... i że nigdy się nie doczekam ![]() ![]() Trele_Morele te rzeczy z sówkami są boskie !!! ![]() ![]() lineczka1989 też zastanawiam się co kupić TŻtowi i muszę sie chyba pośpieszyć bo gdybym miała leciec do szpitaala to później raczej nie będzie czasu na takie zakupy ![]() metkaa podobno pół roku przed porodem my spóźniliśmy się o tydzień !!!! |
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte wszystkiego najlepszego!!!!
wszystkiego dobrego dla dzieciaczków z okazji pełnych miesiecy dzieciaczki na zdjeciach u nas te problemy brzuszkowe zaczeły sie wczoraj, tak sie jakos zdarzyło, ze dzien po podaniu wit k+d. i sie zastanawiam czy to czasem nie ma czegos wspolnego z brzuszkiem. Dzidzia jakie Ty wit podajesz Witkowi?? w sensie w kroplach czy tabletkach? |
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Gabrysiaczek doczekasz się na pewno, nikt za Ciebie nie urodzi
Na święta pewnie już będziesz z malutką w domku Jakieś głosy mnie dochodzą, budzi się mały głodomorek to lecę zanim się syrena uruchomi |
|
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() najpóźniej będziemy czekać do 20 bo pani doktor mówiła że ma wtedy dyżur i wtedy się spotakamy na wywoływanie jakby nic do tego czasu nie ruszyło
|
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
modela mam fajnego, ale reke do aparatu żadną...cora- slicznosci domii- ja w ub miesiacu z domowego wydzwoniłam za113zł...... mam szlaban na 3 miesiace 'Kacper płakał przez bitą godzinę i padł jak mucha. Ja nie wiem, prawie nic dzisiaj nie spał tylko taki maruda, pewnie przez tą chorobę ![]() Wg. jacy ludzie są dziwni. Siedze sobie w poczekalni i czekam na lekarza, i wchodzi matka z dzieckiem ok 8 letnim i mówi do tej córki- nie rozbieraj sie bo pod spodem masz krótki rękawek to z dzieckiem przyszła chorym a ubrała je tak cienko? kto na tą pore roku ubiera kurtkę a pod spodem bluzkę z krótkim rekawem? nic nie skomentowałam... tylko wymieniłam spojrzenia z siostrą. aaa no i dowiedziałam sie ze bede miec gości na 5 dni, po wigilii... czyli musze wieksze ilości żarła zrobić...bo umyśliłąm sobie małe porcyjki, żeby sie nie zmarnowało... i kolejny problem co kupić na URODZINY 7letniej dziewczynce... bo na święta pod choinkę dostanie 5xpuzzle MH[ tyle było w op. ], a tej młodszej kupiłam ten zestawik do rysowania co do kik- u mnie jak otworzyli to było MULTUM ludzi. mało tego, sama nakupowałam tam Kacperkowi pajaców, bo tych ma zawsze najmniej a na noc zakładam zawsze pajaca.. i teraz lipa, bo kurde one fajne są, ale sie przestraszyłam co napisała DE.. a dostałam bon na 40 zł..... ale nie bede tam kupować, pójdę do pepco- jest obok, albo do tesco też obok. W ogóle u mnie w tesco jakieś mega wyprze znów... czekam na kase z mopsu i idę bo są super spiochy i body z tygryskiem, prosiaczkiem albo kłapouchym i są jeszcze takie fajne trampeczki przecenione i spodnie czarne- akurat do tego body z muchą i jak znalazł na chrzest albo inna okazje![]() Domii- TY brałas ten komplet z H@M czy spodnie osobno kupiłaś i body osobno??
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiem że w porę sobie przypomniałam ale oglądam właśnie zdjęcia i rzuciła mi się w oczy moja firanka w tle i sobie przypomniałam że wieki temu miałam Wam ją pokazać
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-15 o 09:26 |
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte, spełnienia marzeń!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się ta część z prawej strony
|
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż za "odpowiedzialna" matka skoro tak ubrała chore dziecko ![]() Mi się tak marzy żeby zrobić zakupy dla Jasieńka ale moja mama bez przerwy coś kupuje i bez sensu byłoby kupić tego jeszcze więcej Tak brałam komplet ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Właśnie mi też się to spodobało bo reszta taka zwykła, choć lewa strona trochę jak flaga Polski |
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale był krótkie, a reszta to lekarze i do siostry bo mi sie nei chciało sms pisać zreszta odpokutowałam, bo miałam sobiek upić spodnie dwie pary a nie kupiłam zadnych ![]() a powiedz mi jakie sa te spodnie? fajne czy jakaś lipa? ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- zapomniałam zapytać pediatry- można kąpać dziecko jak jest chore? i jaka jest Wg Was najlepsza pozycja jak maluch ma okropny katar? i ile razy mogę sciągać gilki? bo ja ściągam a on za 5 minut znów ma.. i przez to nie moze spać spokojnie, tylko sie przebudza..
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-13 o 18:06 |
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z takiego fajnego, ciepłego materiału (ciężko mi opisać jakie one są ) mają na tyłku 2 malutkie kieszoneczki
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
A co do h&m wypatrzyłam tam pajacora http://www.hm.com/pl/product/14673?article=14673-G Jaśko ma podobnego i mamcia zapłaciła za niego 8 zł w ciuchlandzie
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-15 o 09:26 |
|
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
HEJ LASKI jejku jaki mialam dzien...mlodsza od poludnia nie spi cos ja chyba boli a starsza chce bawic...masakra jeszcze dupa odparzona wam tez idzie tyle pamperow co mi? oo juz placze...ide...a te gluty w nosie przeszly chociaz tyle
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkońcu nadrobiłam, dziś mieliśmy bardzo zajęty dzień. Na 9 do okulisty, gdzie mieliśmy iść na wizytę prywatną a byliśmy na NFZ, nie wiem jak to sie stało ale portfel nie ucierpiał
Pani doktor z okazji tego ropiejącego oczka dała nam skierowanie na wymaz bakreriologiczny i pojechaliśmy na 2 koniec miasta,czekaliśmy w kolejce z 40 minut,za tydzien wyniki i mamy podejść po recepte, bo pokaże na jaki antybiotyk bakteria jest wrażliwa.Poza tym wielka afera z chrzcinami, teściowa dalej twierdzi że nie przyjdzie.Nawet do kościoła. A mąż dalej jej broni. Powiedziałam mu że ma Popier.... rodzinę. Newtrend Jest i Zosieńka i widzisz jaka duża![]() Domi JAsko i firanka![]() Miki oby humor sie poprawił, a Amekla śliczna ![]() za miesieczniceDizi Adaśko za miesiecznice
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
De28 ja po urodzeniu szymka mialam raz ten zastrzyk i wiecej go nie wezme, masakra co sie dzieje w organizmie, do tego praktycznie caly czas mialam plamienia, jak dla mnie to sie nie sprawdza, Lilith zdrówka,
u nas powiedzmy ze ok, mlody ma troche problemy z brzuszkiem a ja chyba z karmieniem piersia, tzn mleko mam ale dobija mnie (mozecie sobie myslec co chcecie) to ciagle karmienie, mlody jakby mogl to by caly czas na cycu wisial, a do tego mam wyrzuty ze zaniedbuje starszego syna ![]() jak zgram zdjecia na komputer to oczywiscie pokaze Wam Mateusza, Cytat:
coralady piekne zdjecia,
|
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
spróbowałam dzisiaj swoich sił z aparatem a nie telefonem no i wyszło tak, chociaż modelka troche marudna popołudniu
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
malinka mój starszak też cały czas chce się bawić... w uszach mi brzmi "mamuśka chodź do mojego pokoju, troszkę sie pobawimy"
|
|
|
|
#1071 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja
Miłoszek ślicznyLineczka hmm co do szwagierki, może to szok poporodowy jakiś. No ale jak mówisz że dawno teściowej powiedziała ze ma wychować jej dziecko Lilith zdrowiej szybko dla TŻTrele Rybka oby Kacperek był szybko zdrowy, oi fajnie że masz tak syzbko wizytę u neuro. De chciałabym widziec mine tego faceta Maomami dla Zuzi za 2 miesiecznice, a jaka Zuzia ![]() Domi a jak ta twoja koleżanka co w ciązy była? nie pamietam dokładnie o co chodziło, cos tam ze nie wie z kim w ciąży jest czy co... przypomniałam sobie ![]() Kyte spełnienia marzeń, beztroskiego i słodkiego życia z mężem i dzieckiem( nie wiem czy teraz ci życzyć kolejnego ) i stabilizacji finansowej i wycieczko dookoła śwata![]() Cora Idę czytac teraz opisy porodów
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-12-13 o 18:51 |
|
|
|
#1072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja poród straszny i to przeszłaś to straszne poprostu, a na sam koniec twojego postu o mężu sie popłakałam
Eluvtus fajnie że miło poród wspominasz ![]() Kociak pytanie o następne dziecko najlepsze, ja bym chyba w tym momencie padła prezent tez niezłyA my juz po kąpieli w rumianku oby dziś nie płakała, zreszta ostatnio sporadycznie sie to zdarza
|
#1074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() metka- a jak zareagowalas na zastrzyk? Moja szwagierka bierze to od 12 lat...tragedia. Nie chce wiedziec jak wygladaja jej kosci. Ja zle zareagowalam na sporale, natomiast kolezanka sobie chwali. |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy organizm inaczej reaguje, ja mialam mdlosci, bole głowy i te plamienia,
|
#1076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja własnie takie ale z kubusia puchatka widziałam w tesco ale drozsze, bodajże 12zł Cytat:
a pieluch też nam tak dużo idzie Domii- dzięki Kacper robi jakieś wodne kupki mam nadzieje ze nic go nie bierze złego...
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
może od antybiotyku, podajesz mu coś osłonowego np dicoflor???
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
mam lakcid ... ale tylko 1raz dziennie 1/2 'kapsułki"..
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
kurde był jakiś skurcz i odszedła reszta czopa
![]() az do domu musialam wrocic sie przebrac hehehe ... może po schodach pochodzę to będzie co z tego
|
|
|
|
#1080 | |
|
Rozeznanie
|
niunia32
żeby mężowi się udało załatwić duplikat i za mały brzuszek Z tego co pamiętam, Dzidzia przerzuciła się na witaminki w tabletkach. De28 za wagę ![]() Ale fajne te spodnie, nie wiesz, czy w Polsce można takie dorwać?? maomami Mao, ciesz się, że Zuzik tak spać lubi i nie potrzebuje, żeby z nią jeździć Super zdjęcia zrobiłaś dizi Adaś coralady super, że z małym lepiej Fifik cudny ![]() paulinaizabela zmieniłaś avatarek, fajny domi fajna firanka i smerfik Beatka fajnie, że się udało na nfz, zawsze coś w kieszeni zostanie Co do chrzcin metkaa Oby wszystko się unormowało -i brzuszek i maluszkowe jedzenie, żeby więcej czasu dla starszego synka było ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Jak nie dziś to jutro maluch się zdecyduje, podejrzewam, że 20.12 to już będziecie się do domu ze szpitala zwijać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Na święta pewnie już będziesz z malutką w domku 

modela mam fajnego, ale reke do aparatu żadną...
to z dzieckiem przyszła chorym a ubrała je tak cienko? kto na tą pore roku ubiera kurtkę a pod spodem bluzkę z krótkim rekawem?
nic nie skomentowałam... tylko wymieniłam spojrzenia z siostrą. 
i przez to nie moze spać spokojnie, tylko sie przebudza..

żeby mężowi się udało załatwić duplikat i za mały brzuszek