|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Trele Jak chcesz to moge Ci kupic i wysłac miska
![]() ![]() Lilith Fajnie że juz w domku jesteście ![]() ![]() Kociak No co Ty-az sie zaczerwieniałam.Mam az taka moc?????,może jestem pozytywną czarownicą jak w ogóle takie istnieją ![]() ![]() a tak w ogóle myslałam swojego czasu że Twoja córa to Inga ![]() Anulka My nieraz i na 3 godziny wychodzimy,ale rzadko bo wiadomo i obiad trzeba zrobic i to i tamto.Ale jak mi się nie chce na spacer to wystawiam na balkon. Hej Marta ![]() ![]() Kacperek i Amelka ![]() Czytam dalej A dzisiaj byłma u położnej w przychodni o wypełnienie wniosku do becikowego i sie okazało że tam musi byc pieczątka lekarza i jutro musze isc i odebrac ,na szczescie nie musze czekac w kolejce tylko przekaze lekarzowi.Chociaz tyle ze od strzała dostane. |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Wtajemniczenie
|
Nemosek wszyscy ortopedzi standardowo zalecają szerokie pieluszkowanie
![]() My mieliśmy taką specjalną pieluszkę do szerokiego pieluszkowania, kupiłam na Allegro, coś takiego: http://allegro.pl/szerokie-pieluszko...766794011.html Ale nie pamiętam od jakiego sprzedawcy. Tylko że my to zaczęliśmy stosowac jak Seba miał ok. 2,5 miesiąca i wtedy nam ortopedka powiedziała, że ta pieluszka jest dla niego za mała (za wąska) i nic nie daje i kazała jeszcze zakładac pod nią zwykłą pieluchę tetrową, tak, żeby nóżki w biodrach były odwiedzione pod kątem 90 stopni. tzn. żeby razem tworzyły linię prostą i dopiero w kolanach się zginały (nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam). Dobre jest też chustowanie, bo wtedy nóżki są szeroko. O na przykład w tym linku jest zdjęcie dziecka w tej pieluszce i wg naszej ortopedki to by było złe ułożenie, bo dziecko jest w stanie wyprostowac nogi, a ta pieluszka ma mu blokowac, żeby uda cały czas tworzyły linię prostą. Edytowane przez rinco Czas edycji: 2013-12-12 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zadomowienie
|
dzidzia brawa dla Witka!!!
rusalkaa jak robisz ten krem??? jutro mam plan wyjsc na pierwszy spacer ale na chwile przed dom. chyba ze pogoda edzie lipna. |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Ktosiula Witamy witamy i na powrót na wątek czekamy
![]() Super że jestes w lepszej formie ![]() ![]() Najzwyczajniej w swiecie ciekawa jestem opisu Twojego porodu ale jak nie dasz rady to zrozumiem. domi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pepek przemywam dopoki bedzie leciao z niego ![]() jestem zalamana... byłam u dentysty i ten zab wyrwie mi dopiero w styczniu, bo bedzie czekac mna inf od gin czy nie dostane wiecej zastrzyków na rozrzedzenie krwi ![]() ![]() ![]() do tego Ulce sie odbija na lezaco i mi sie zawsze zachlysnie serce mi staje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W poniedzialek zamiast mleka uzylam dwoch lyzek okropnie micnego espresso i dodalam dwie lyzki likieru z kawy (mojej roboty), do biszkoptu dodalam lyzke kakao a na wierzch wylalam ganache z bialej czekolady. Dzis do biszkoptu dodalam wode rozana i krem zamiast na mleku zrobilam na dwoch lyzkach wody rozanej abiszkopt posypalam cukrem pudrem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
Newtrend gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Newtrend gratulacje!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dzisiaj zostałam po piersiach pobita tymi małymi łapkami ![]() Ale zaraz potem zaciskał i rosprostowywał paluszki. Ma coś z kota ale to normalne w końcu matka to kociara ![]() Cytat:
Cytat:
Mi nigdy bez antybiotyku nie przechodziło ![]() Zdrowiczka!!!może akurta obejdzie sie bez anty. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna ![]() Dziewczynki to mozna w piekne ubranka przyodziać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#881 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A myslałam że zazwyczaj dziewczynki maja z tym problem,tak było u mojej siostry i szwagierki. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi dzisiaj przyszedl taki zwykły bawełniany,z odpinaną miseczka ale nie w całości żeby całego cyca nie wywalać ale i tak ostatecznie jest prawie cały na wierzchu ![]() Cytat:
![]() Muszę zmienic suwaczek b0 jestem w 44 tygodniu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszlam do mopsu pani dala mi spis dokumentow jakie musze zalatwic, do wypelniena druczki dala potem zlozylam, zobaczyla ze nalezy nam sie rodzinne i ten drugi zasilek dala kolejny druk do wypelnienia ktory mial z 6 stron pewnie i tyle ![]() Zadnych wizyt w domu nie mialam ![]() Ostatnio pisalam Wam ze kolezanka ze studiow w ciazy jest i lezala w szpitalu bo krwawila... Niestety poronila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie zakładam podwójna pieluche tetrowa i zapinam bodami żeby sie trzymała.Zobaczymy co nam powie ta lekarka na usg. Wiem o co chodzi z tym katem prostym ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() A na zeba pomaga ![]() Kładź ja tak żeby głowę miała wyżej,pod kątem i żeby leżała na boczku.My mamy taki klin i chwalę go sobie.Tymek tez często ulewa i sia zakrztusza nawet podczas przebierania.Wtedy go podnoszę do góry i daje na bok klepiac lekko po pleckach. A nie chce sie jej odbić jak ja podnosisz? https://www.google.pl/search?q=klin+...ml%3B592%3B400 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#884 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wtedy wstaje z Lenką przy cycu, i jedną ręką trzymam Lenke a drugą pomagam Natalce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my mamy robioną na szydełku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż ścieli łóżko po żółnierksu na gładziutko, jestem niedorajda bo tak nie potrafie choćbym na rzęsach stanęła, co on ze mną robi? ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() kciuki za wszystkie badania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pyszności ten tort! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzis zjakie my obie głupie jesteśmy, żyjemy z niedorajdami, oj biedne my ![]() Cytat:
![]() Ide spaaaaać ![]() ![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myslałam że to nie chodzi o rodzinne tylko jeszcze jakis inny dodatek. W takim razie juz wszystko wiem ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Pierwszy raz nie zdązylam sie wykapac przed karmieniem ![]() Teraz pewnie jakas godzinka z glowy ![]() Mezul przebiera aja sie szykuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane! tak myslalam,ze po urodzeniu Marysi nie bede miec czasu na wizaz...
Gratuluje nowym Mamusiom!!! U nas ok - mala,mam nadzieje,przybiera na wadze.wciaz ja dokarmiamy mm, bo zarlok z,niej niezly,pokarm moj jej nie wystarcza! Zoltaczka chyba sie cofa wiec obejdzie sie bez szpitala,mam nadzieje Martwi mnie tylko jej charczacy oddech...ale ponoc to czeste u noworodkow. Jutro moze pierwsze balkonowanie ![]() Buziaki dla wszystkich!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Wtajemniczenie
|
Newtrend wielkie gratulacje. Witaj Zosiu
![]() Nemosek u nas stwierdził na usg, że wszystko super a i tak do 3miesiąca mamy się szeroko pieluchować. Będzie dobrze. Ty też zatokowa? U mnie nie ma jesieni czy zimy żebym nie żałowała, żekiedyś czapkę w kieszeni nosiłam ![]() Lineczk a wspołczuję koleżance ![]() Mao śliczna ta sukienusia. A Ty Acelinka pokaż swoją i to już ![]() ![]() Trele coś chyba dziś nie było. Mam nadzieję, że Majka mamusi nie zajechała |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: znalażłam jakąs tam fotke ze chrzcin ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-12-12 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale odkad wybralam szczepionke doustna to jest znaczna poprawa chociaz w ciazy nie obylo sie bez anty zakladasz 2 tetry? ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() jak kiedys bede miec dziewczynke to ja tak ubiore ![]() taka babcia to skarb ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Mierzylam Jasiowi temperature. 37.3 mam nadzieje ze nie bedzie rosla...w ogole to moj maz poszedl spac a ja czuwam bo Jas nie chce spac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Podałam małej rano trochę tej wody koperkowej i szły bąkale, że ho ho... ale nie wiem czy to zbieg okoliczności, bo po południu już się mocno prężyła, trochę płakała i nie mogła sobie puścić...chciałam jej podawać rano i wieczorem, żeby te kupki ładnie szły ale zwątpiłam i chyba nic nie będę dawać ![]() Poszłyśmy się zważyć ale nie było pielęgniarki ![]() Ktosiula - super, że już w domku jesteście, czekam na fotkę Mikusia ![]() Domi - bidulek Jaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak pół apteki kupiłaś to na pewno wstręciuchy znikną ![]() Patryczek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() piękna sukienusia i Natalcia w niej ![]() Nemosku - pewnie ortopeda przesadza...a z bioderkami Tymcia na pewno wszystko w porządku ![]() Zmykam spać ![]() Jutro piątek 13 a ostatnio źle mi się kojarzy....wtedy we wrześniu był pechowy dla kilku z nas - oby jutro było odwrotnie ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-12-12 o 23:39 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Rozeznanie
|
Mąż mnie zagadał i teraz dopiero doczytałam wszystko
![]() kyte ![]() ![]() anka_85 ![]() Nie daj się depresji ani złym myślom, masz dwóch wspaniałych mężczyzn, dla których warto żyć, choć na pewno ciężko w domu, gdzie ktoś Ci kłody pod nogi stawia cały czas ![]() A skąd wiesz, że to partnerka taty doniosła?? Dobrze, że zaczęłaś jeść! dla Gabrysia za wagę ![]() 89Beatka za pieniążków załatwienie ![]() acelinka to brat dał popalić ![]() ![]() sukieneczka z chrzcin przepiękna ![]() dzidziadziumdzia "cuski" boskie!! Gdzie widziałaś tańsze? Bo na tej oficjalnej stronce to maskara cenowa ![]() A co studiowałaś, że taki temat mgr miałaś?? Kociak85 super pomysł, z tym wrzucaniem na 1 stronę ![]() za opis porodu ![]() ![]() ryba91 nie wyrzucaj sobie, że Kacperek chory ![]() ![]() ![]() Kacperek cały tata ![]() Co zrobiłaś na poczcie? ![]() domiTy też sobie wyrzutów nie czyń, jesteś dobrą mamą ![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() ![]() Bidulek po szczepieniu spać nie może ![]() Lilith super, że wychodzicie i że mleczko płynie!! Dla lekarzy ![]() xxxMikixxx Amelcia słodzinka ![]() anulka zdrówka!! Ktosiula wróciłaś ![]() ![]() ![]() ![]() nasturcja a ja sobie umyślałam, że Wy gdzieś niedaleko Królewskiej mieszkacie ![]() ![]() Babku wiedziałam, że Twoje chłopaki sobie poradzą ![]() ![]() mao piękna sukienusia! Antibia86 Patryczek ![]() ![]() żeby rozstępy uciekły ![]() U mnie też "tygrysków" na razie nie ma, a jak wyjdą to trudno-będziemy je zwalczać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Rozeznanie
|
Asist
![]() Nosidełko fajne, oby maluch go polubił, wtedy będziesz miała wolne ręce ![]() rinco czyli jednak 18.12 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() się świątecznie u Was zrobiło po tych zakupach ![]() Wszystko będzie dobrze z Tymciem ![]() ![]() A Wy nie macie chusty do noszenia?? ola_k11 ![]() rusalka12 Oleńka ![]() Ale jesteś szalona z tymi przepisami, kupiłabym Twoja książkę kucharską, nie wydajesz czasem?? ![]() Torcik super ![]() Mya o rany, masakra, że tyle będziesz musiała czekać ![]() A kiedy masz wizytę u gina?? Może dostaniesz zaświadczenie wcześniej i dentysta też wcześniej zadziała?? Czemu miałaś te zastrzyki w ogóle? Bo nie pamiętam ![]() A Uleńce coś podłóż pod materacyk od strony główki- o taki klinek jak ma Nemosek, a jak nie masz to na szybko jakąś grubszą książkę/segregator-zawsze łepek wyżej będzie ![]() gabrysiaczek a 13.12 dopiero się zaczął ![]() ![]() ![]() lusesita23 ![]() paulina coś ostatnio macie pecha z tymi lekarzami, wszystko na 2 razy musicie jeździć załatwiać ![]() ![]() Ja też idę spać, dobranoc ![]()
![]() |
#895 | ||||||
Zakorzenienie
|
A ja sobie ponadrabiam a co ..
Cytat:
![]() Cytat:
Majka praktycznie automatycznie robila po tym kupola. Stosowalam jeden tydzien kazdego dnia, a w kolejnym tygodniu co drugi dzien I przestalam bo zauwazylam że juz jest okey . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:46 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Cytat:
![]() Taka radosc bije z Twoich postow ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ---------- Cytat:
Wczoraj kupowałam .. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Temperatura u Jasia 38.1 podalam paracetamol i mam tak po prostu czekac ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
ANULKA - jestem! Majka grzeczna , jeszcze matki nie dobiła
![]() NASTURCJA - ciesze sie że to TYLKO suche powietrze ![]() DOMI - ale Jasio juz duzy facet !! RYBA - Kacperek pieknie trzyma głowke! Tamta neurolog miała kuku! MYA - ciastka na bol zęba ? ![]() ACELINKA , NEMOSEK - dziewczyny dziekuje za chec wyslania nam Misia. Dam znac pod koniec przyszlego tygodnia. Wtedy powinnam juz wiedziec czy bedzie paszport dla Majki I czy uda nam sie poleciec w styczniu , wtedy bysmy Od kogos odebrali ![]() Aha .. Ja mam pojemnosc pralki 4kg I piore Majkowych ciuszkow praktycznie pelna pralke . Macie wiekszee pojemnosciowo pralki tak? Kupilam mlodej za 3£ idealna czapke. Nie ma wiazania, szybko sie zaklada, uszy non stop zakryte a do tego sówka :P Załącznik 5508419 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2014-03-14 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Witam sie na porannym karmieniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
Co do prania to ja,bede prala nasze rzeczy razem z Igowymi. Mam pralke 6 kg wsadu. Szkoda mi prac osobno wszystko jeszcze w podziale na,biale,i kolor. Tylko na,razie po prostu wszystko w proszku dzieciowym.
Po poprzednim karmieniu mialysmy chyba bol brzuulszka pierwszy bo mloda zasnac nie mogla. A byla najedzona w pieluszce sucho. Oj dlugo musialam jej spiewac zeby zasnela. Zobaczymy jak teraz bedzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.