Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 20:47   #871
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Trele Jak chcesz to moge Ci kupic i wysłac miska Ja poluje na antka -babccia zasponsorowała

Lilith Fajnie że juz w domku jesteście i oby rota szybko przeszedł

Kociak No co Ty-az sie zaczerwieniałam.Mam az taka moc?????,może jestem pozytywną czarownicą jak w ogóle takie istnieją
a tak w ogóle myslałam swojego czasu że Twoja córa to Inga

Anulka My nieraz i na 3 godziny wychodzimy,ale rzadko bo wiadomo i obiad trzeba zrobic i to i tamto.Ale jak mi się nie chce na spacer to wystawiam na balkon.

Hej Marta

Kacperek i Amelka

Czytam dalej

A dzisiaj byłma u położnej w przychodni o wypełnienie wniosku do becikowego i sie okazało że tam musi byc pieczątka lekarza i jutro musze isc i odebrac ,na szczescie nie musze czekac w kolejce tylko przekaze lekarzowi.Chociaz tyle ze od strzała dostane.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:51   #872
rinco
Wtajemniczenie

Nemosek wszyscy ortopedzi standardowo zalecają szerokie pieluszkowanie U nas też było podejrzenie dysplazji, narobili nam stracha, jeździliśmy po lekarzach, a w końcu okazało się, że Seba ma mocno zbudowane kości i dlatego nóżki słabo odwodziły. I na usg też się przez to nie zgadzały normy, dopiero wyszło na rtg, że wszystko jest ok.

My mieliśmy taką specjalną pieluszkę do szerokiego pieluszkowania, kupiłam na Allegro, coś takiego:
http://allegro.pl/szerokie-pieluszko...766794011.html
Ale nie pamiętam od jakiego sprzedawcy. Tylko że my to zaczęliśmy stosowac jak Seba miał ok. 2,5 miesiąca i wtedy nam ortopedka powiedziała, że ta pieluszka jest dla niego za mała (za wąska) i nic nie daje i kazała jeszcze zakładac pod nią zwykłą pieluchę tetrową, tak, żeby nóżki w biodrach były odwiedzione pod kątem 90 stopni. tzn. żeby razem tworzyły linię prostą i dopiero w kolanach się zginały (nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam). Dobre jest też chustowanie, bo wtedy nóżki są szeroko.

O na przykład w tym linku jest zdjęcie dziecka w tej pieluszce i wg naszej ortopedki to by było złe ułożenie, bo dziecko jest w stanie wyprostowac nogi, a ta pieluszka ma mu blokowac, żeby uda cały czas tworzyły linię prostą.

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2013-12-12 o 20:54
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:53   #873
ola_k11
Zadomowienie

dzidzia brawa dla Witka!!!

rusalkaa jak robisz ten krem???

jutro mam plan wyjsc na pierwszy spacer ale na chwile przed dom. chyba ze pogoda edzie lipna.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:54   #874
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Miałam Wam pokazać kiecke na chrzciny, no więc taka jest. Mam nadzieję że będzie się podobała. Serduszka i dół jest taki delikatnie różowy a całość kremowa
podoba mi się!
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Zosia jest na świecie!!! o 5:50 sama zdecydowała sie wyjść było ok, nie ma szwów aZosieńka ma 3450g i 55cm. DOSTAŁA 10PKT I jest czarna kudłata

GRATULACJE!!!
gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Domi, wybacz że zapytam, ale...

Co Ty robisz z takim niedorajdą?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a to że mój TŻ nie zaściela łóżka, zostawia skarpetki i ubrania gdzie popadnie, zdarzy się że nie posprząta po sobie to też jest niedorajdą?
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
powoli wracam...ale nie wiem na jak dlugo....Mały na razie buja sie w hustawce tylko nie wiem jak długo
na razie nic sie nie zmieniło ciagle kolki gazy i tak codziennie od 15-16 sie zaczyna

Ja przezyłam rozstroj nerwowy bo wyszły mi rozstępy!!!i to teraz i to z dnia na dzień...oczywiście od razu poleciałam wykupilam pół apteki i namietnie smaruje sie mam nadzieje ze troche zbledna....
TŻ na szczescie od wtorku jest na ojcowskim to mi pomaga choć Mały jakos nie chce z nim siedzieć ale zawsze przewinie czy do odbicia ponosi...noi Marysia z niego taka że hoho sprzata gotuje....niemusze nic robic tylko Małym sie zajmowac...az mi sie paznokcie na dloniach odnic nie robienia polepszyły hehe

NO I GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ
a tu macie dawkę Patryczka I TŻ orli nos heheh
co kupiłaś na rozstępy?
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Newtrend Gratulacje!!!!!!!!!!!
ale Zosia podrosła

My jesteśmy po wizycie u ortopedy,niestety czeka nas szerokie pieluchowanie
Ortopeda stwierdził że jest niewielki przykurcz nóżek i jedno bioderko słabiej się odwodzi i dał nam skierowanie na usg.Tymka nawet nie ogladnął dokładnie,nie sprawdził fałdek czy symetryczne,posladków a bioderka badał przez pieluchę nawet nie oglądnał tylko na dotyk
Dobrze że idziemy na usg do babeczki która jest bardzo dobra i chwalona wiec mam nadzieje że ona mi więcej rozjaśni.
Muze sie nauczyc tego pieluchowania chociaz czytałam że podobno teraz sie odchodzi od tej metody
No i mamy robic podczas kapieli ćwiczenia- bioderkami zataczac kóleczka.
wyczytałam tez że dobrze jest kłasc na brzuszku żeby nóżki były w pozycji na żabkę.
Mam nadzieje że będzie ok.

Ide poczytać co tam słychać...
będzie dobrze z bioderkami Tymusia!
Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
Widzę że dużo tygrysków
Nawet nie wiedziałam że mam takie szczęście .... bo u mnie brak ...
nie chcę Cię straszyć, ale ja w ciąży tygrysa na brzuchu nie miałam a po porodzie mi wyskoczyły :P no ale może będziesz należała do grona szczęśliwych bez rozstępów :P
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Też mam problem z zaakceptowaniem własnego ciała ale po prostu staram się na nie nie patrzeć
też mam z tym problem ale cóż, trzeba się nauczyć z nim żyć a w jakiś sposb wziąć się za siebie :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:57   #875
nemosek
Zakorzenienie

Ktosiula Witamy witamy i na powrót na wątek czekamy
Super że jestes w lepszej formie i że cycolenie i spanie jakos idzie
Najzwyczajniej w swiecie ciekawa jestem opisu Twojego porodu ale jak nie dasz rady to zrozumiem.
domi za piękna wage i szczepienie!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-12, 21:00   #876
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Mam chwilkę bo o dziwo mały zasnął. Czy Wasze dzieciaczki też nie spąły dzień jak miały dwa tygodnie. Mój ostatnie dwa dni śpi tylko przy cycu i jak tylko go odłoże lub zostawie to zaraz płacz.
Nie mogę go uśpic na rękach, o bujaczku już nie mówię bo go chyba nienawidzi. Smoka wypluwa, jedynie co mu smakuje i pasuje to cycuch bądź rączki.

Jestem nim wykończona bo nie moge nic zrobić.
O juz sie budzi.

Zamówiłam sobie cos takiego
http://olmik.pl/pl/p/Caboo-Ekologicz...se-Parent/7105
tylko nie za taka cenę. Co o tym myślicie?

A i pępuszek dzis w nocy nam odpadł. Ale nie wiem czy się do tego nie przyczyniłam bo już wczoraj był jakiś poluzowany, przemyłam go octaniseptem, a dziś w nocy jak go przebierałam to chyba zachaczyłam ręga o odpadł. Mam teraz stresa, że to przeze mnie.

Przemywacie jeszcze czyms pępek czy tylko wodą podczas kąpili?
Witam w klubie mamus charakternych dzieciaczków...

ja pepek przemywam dopoki bedzie leciao z niego

jestem zalamana... byłam u dentysty i ten zab wyrwie mi dopiero w styczniu, bo bedzie czekac mna inf od gin czy nie dostane wiecej zastrzyków na rozrzedzenie krwi dala mi jakis bardzo silny antybiotyk i co na bank nie przestanie mnie bolec jem ciastka aby usmierzyc bol, bo tylko to pomaga...

do tego Ulce sie odbija na lezaco i mi sie zawsze zachlysnie serce mi staje...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 21:02   #877
rusalka12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
dzidzia brawa dla Witka!!!

rusalkaa jak robisz ten krem???

jutro mam plan wyjsc na pierwszy spacer ale na chwile przed dom. chyba ze pogoda edzie lipna.
Podgrzewam dwie lyzki stolowe mleka i rozpuszczam w nich 75g bialej czekolady. Ucieram 150g miekkiego masla z 125g cukru pudru. Dodaje dwie lyzki likieru pomaranczowego. Powoli wlewam roztopiona czekolade caly czas ucierajac mikserem. I voila.
W poniedzialek zamiast mleka uzylam dwoch lyzek okropnie micnego espresso i dodalam dwie lyzki likieru z kawy (mojej roboty), do biszkoptu dodalam lyzke kakao a na wierzch wylalam ganache z bialej czekolady. Dzis do biszkoptu dodalam wode rozana i krem zamiast na mleku zrobilam na dwoch lyzkach wody rozanej abiszkopt posypalam cukrem pudrem.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 21:07   #878
babku
Zadomowienie

Newtrend gratulacje!
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 21:09   #879
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
asistnalezy psikac octeniseptem i gazikiem wycierac.ze.srodka.ta maz

uwaga uwaga! moj maly przytyl od wyjscia ze szpitala 700gr polozna kazala.obowiazkowo dawac smoczka bo bedzie mial wzdecia, brzuszek za pelny...do tej pory karmilam na.zadanie ale widac za czesto

aaa i oderwala nam ten kikut z pepka. on co prawda wisial juz na kawaleczku ale ja sie balam. na buzi ma potowki al ja go nie przegrzewam tylko raczej od.mleka mu sie pory zapychaja i mam mu po kazdym karmie.iu myc buzie i codziennie przemywac octeniseptem poliki. a ja do tej pory mylam mu buzie tylkorano i wieczorem a w dzien wycieralam tetra.

mya pytalam o plesniawki. powiedziala ze mozna aphtin w razie potrzeby do 3 dni uzyc. powiedziala tez ze.przy karmieniu porsia plesniawki sa zadkoscia a czesto zdarzaja sie przy butli. a no i myc swoje brodawki.
Moja powiedziała, że mam przemywać szłwią i potem aphtinem. I że tydzień mam tak robić,a jak nie przejdzie to do lekarza. Ale już się jej cofa, bo ma tylko z tyłu i o wiele mniej z przodu.

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Załącznik 5508261 i fotka mojej kruszynki

Newtrend gratulacje!!!!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 21:15   #880
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
czy Wasze bobasy przy kp też bawią się sutkami? ciągną, szarpią, liżą itd?
wyciagaja na maksa,ciagnie ciagnie i głowe do tyłu odchyla
A dzisiaj zostałam po piersiach pobita tymi małymi łapkami
Ale zaraz potem zaciskał i rosprostowywał paluszki.
Ma coś z kota ale to normalne w końcu matka to kociara

Cytat:
Moja jeszcze mnie lapkami zlapie za sutka czego nie uwielbiam bo mnie boli
Nie wspomne o szczypaniu

dostalam pierwszy przelew z mopsu
Jak załatwiałaś ten MOPS?Miałas jakąs wizyte w domu?
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza i ta jak myślałam- zapalenie zatok i kurna dostałam Duomox i nie wiem co robić, bo ból jest książkowo, ale wydzieliny jakby mniej i nos już odetkany w sumie, kolor ciągle ropny. no i jak tak jęczłam, że nie wiem i w ogóle to lekarka dała receptę i mi zostwiła do decyzji czy wykupię cz jeszcze ze 2-3 dni poczekam i teraz nie wiem co rtobić oczywiśćie
O żesz auć....brrr zatoki paskudna sprawa.
Mi nigdy bez antybiotyku nie przechodziło a średnio 2 razy do roku łapałam infekcję.
Zdrowiczka!!!może akurta obejdzie sie bez anty.

Cytat:
Tak mi szkoda mojego dziecka. Jas od godziny 16 tak bardzo placze ze az sie zapowietrza. Dostal paracetamol i jest odrobinke lepiej... Siedze z moim tata i na zmiane go nosimy, glaszczemy, zagadujemy itd

Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app
Bidulek

Cytat:
Mały bidulek, pewnie po szczepieniu tak zareagował

Miałam Wam pokazać kiecke na chrzciny, no więc taka jest. Mam nadzieję że będzie się podobała. Serduszka i dół jest taki delikatnie różowy a całość kremowa
No w końcu sie doczekałam fotki
Śliczna
Dziewczynki to mozna w piekne ubranka przyodziać

Cytat:
powoli wracam...ale nie wiem na jak dlugo....Mały na razie buja sie w hustawce tylko nie wiem jak długo
na razie nic sie nie zmieniło ciagle kolki gazy i tak codziennie od 15-16 sie zaczyna

Ja przezyłam rozstroj nerwowy bo wyszły mi rozstępy!!!i to teraz i to z dnia na dzień...oczywiście od razu poleciałam wykupilam pół apteki i namietnie smaruje sie mam nadzieje ze troche zbledna....
TŻ na szczescie od wtorku jest na ojcowskim to mi pomaga choć Mały jakos nie chce z nim siedzieć ale zawsze przewinie czy do odbicia ponosi...noi Marysia z niego taka że hoho sprzata gotuje....niemusze nic robic tylko Małym sie zajmowac...az mi sie paznokcie na dloniach odnic nie robienia polepszyły hehe

NO I GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ
Rozstrój z powodu rozstepów-daj spokój

Cytat:
sorento hej późno odpisuje bo jakoś nie było czasu wcześniej nadganiać no na wizycie ok , ktg też ok jakies skurcze ale nic poważniejszego... Dzis tez mnie tak krzyze bolały i promieniowało na nogi, ale nic z tego
A dziś termin ! Liczyłam że jutro się urodzi bo nasz ślub też był 13 w piątek, aeheheh
Może jeszcze nic straconego

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-12, 21:26   #881
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No i nie rodzę jutro Lekarz stwierdził, że szyjka zamknięta i trzyma, młody się nie spieszy, ja czuję się dobrze, więc nie ma co robic cięcia jutro. Czekamy do środy. Akurat trochę jeszcze podrośnie, bo na razie ma niecałe 3200g.

No i odetchnęłam, jeszcze kilka dni spokoju i przespanych nocy

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Newtrend gratulacje!!!
Jeszcze tylko 6 dni

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Tak na marginesie mamy małe święto. Witek jest o 1 Dzień swojego życia więcej w domu niż w szpitalu

Jest co świętować

Cytat:

brawo dla męża

moja siostra nie wkladała pieluchytylko taka poduche i po 4 tyg. mała miała już wszystko ok. u Tymka będzie wszystk ok zobaczysz! ćwiczcie i będzie ok
my na razie próbujemy z pieluchami dwoma,mam nadzieję ze obędzie bez frejek itp... cudów
A myslałam że zazwyczaj dziewczynki maja z tym problem,tak było u mojej siostry i szwagierki.

Cytat:

uwaga uwaga! moj maly przytyl od wyjscia ze szpitala 700gr polozna kazala.obowiazkowo dawac smoczka bo bedzie mial wzdecia, brzuszek za pelny...do tej pory karmilam na.zadanie ale widac za czesto

aaa i oderwala nam ten kikut z pepka. on co prawda wisial juz na kawaleczku ale ja sie balam. na buzi ma potowki al ja go nie przegrzewam tylko raczej od.mleka mu sie pory zapychaja i mam mu po kazdym karmie.iu myc buzie i codziennie przemywac octeniseptem poliki. a ja do tej pory mylam mu buzie tylkorano i wieczorem a w dzien wycieralam tetra.

mya pytalam o plesniawki. powiedziala ze mozna aphtin w razie potrzeby do 3 dni uzyc. powiedziala tez ze.przy karmieniu porsia plesniawki sa zadkoscia a czesto zdarzaja sie przy butli. a no i myc swoje brodawki.
za wagę-nieźle przybiera
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja przemywam jeszcze Octinoseptem i później do sucha, póki tam jest ta wydzielina jeszcze.
I dzisiaj była położna i powiedziała, żeby faktycznie tak właśnie robić.

Położna była i siedziała 2 godziny. Jutro borę za telefon i umawiam wizyty do lekarzy (oprócz tego neurologa mam zalecenie też na profilaktyczne wizyty do kardiologa, okulisty i ortopedy). Babka bardzo fajna i dużo rozjaśniła. Następna wizyta w przyszłym tygodniu.

A ja zamówiłam dzisiaj kolejne staniki do karmienia. Mam nadzieję, że przyjdą dobre.
Tak czytam i naprawde jestem w szoku,do tylu lekarzy masz skierowanie i to w ramach profilaktyki.Tak powinno byc wszędzie!

Mi dzisiaj przyszedl taki zwykły bawełniany,z odpinaną miseczka ale nie w całości żeby całego cyca nie wywalać ale i tak ostatecznie jest prawie cały na wierzchu

Cytat:
Sliczna blondyneczka

Muszę zmienic suwaczek b0 jestem w 44 tygodniu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 21:28   #882
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
wyciagaja na maksa,ciagnie ciagnie i głowe do tyłu odchyla
A dzisiaj zostałam po piersiach pobita tymi małymi łapkami
Ale zaraz potem zaciskał i rosprostowywał paluszki.
Ma coś z kota ale to normalne w końcu matka to kociara

Jak załatwiałaś ten MOPS?Miałas jakąs wizyte w domu?
No moja dokladnie tak robi ;D
Poszlam do mopsu pani dala mi spis dokumentow jakie musze zalatwic, do wypelniena druczki dala potem zlozylam, zobaczyla ze nalezy nam sie rodzinne i ten drugi zasilek dala kolejny druk do wypelnienia ktory mial z 6 stron pewnie i tyle
Zadnych wizyt w domu nie mialam

Ostatnio pisalam Wam ze kolezanka ze studiow w ciazy jest i lezala w szpitalu bo krwawila... Niestety poronila

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 21:39   #883
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosek wszyscy ortopedzi standardowo zalecają szerokie pieluszkowanie U nas też było podejrzenie dysplazji, narobili nam stracha, jeździliśmy po lekarzach, a w końcu okazało się, że Seba ma mocno zbudowane kości i dlatego nóżki słabo odwodziły. I na usg też się przez to nie zgadzały normy, dopiero wyszło na rtg, że wszystko jest ok.

My mieliśmy taką specjalną pieluszkę do szerokiego pieluszkowania, kupiłam na Allegro, coś takiego:
Ale nie pamiętam od jakiego sprzedawcy. Tylko że my to zaczęliśmy stosowac jak Seba miał ok. 2,5 miesiąca i wtedy nam ortopedka powiedziała, że ta pieluszka jest dla niego za mała (za wąska) i nic nie daje i kazała jeszcze zakładac pod nią zwykłą pieluchę tetrową, tak, żeby nóżki w biodrach były odwiedzione pod kątem 90 stopni. tzn. żeby razem tworzyły linię prostą i dopiero w kolanach się zginały (nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam). Dobre jest też chustowanie, bo wtedy nóżki są szeroko.

O na przykład w tym linku jest zdjęcie dziecka w tej pieluszce i wg naszej ortopedki to by było złe ułożenie, bo dziecko jest w stanie wyprostowac nogi, a ta pieluszka ma mu blokowac, żeby uda cały czas tworzyły linię prostą.
Dzieki nawet nie wiedziałam że cos takiego istnieje.Fajne to bo ma z boku rzep do przytrzymania.
Na razie zakładam podwójna pieluche tetrowa i zapinam bodami żeby sie trzymała.Zobaczymy co nam powie ta lekarka na usg.
Wiem o co chodzi z tym katem prostym

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Witam w klubie mamus charakternych dzieciaczków...

ja pepek przemywam dopoki bedzie leciao z niego

jestem zalamana... byłam u dentysty i ten zab wyrwie mi dopiero w styczniu, bo bedzie czekac mna inf od gin czy nie dostane wiecej zastrzyków na rozrzedzenie krwi dala mi jakis bardzo silny antybiotyk i co na bank nie przestanie mnie bolec jem ciastka aby usmierzyc bol, bo tylko to pomaga...

Spróbuj żuć goździki-chyba to nie wpływa na karmienie
A na zeba pomaga przynajmniej mi

Kładź ja tak żeby głowę miała wyżej,pod kątem i żeby leżała na boczku.My mamy taki klin i chwalę go sobie.Tymek tez często ulewa i sia zakrztusza nawet podczas przebierania.Wtedy go podnoszę do góry i daje na bok klepiac lekko po pleckach.
A nie chce sie jej odbić jak ja podnosisz?
https://www.google.pl/search?q=klin+...ml%3B592%3B400

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-12, 22:08   #884
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

Wlasnie siedzi mi na kolanach i liczę ze zaraz zasnie.
Ja jestem juz glodna, maz byl w sklepie teraz. Anie miałam kiedy zrobic kolacji.
Z mloda przy piersi siedziałam a Malwina wola siku. I szybko dziecko odstawić i lecieć posadzić druga na nocnik... Oj jak maz pójdzie do pracy, to malwina z golfa dupka bedzie latać.

W ogole przyszedł nam pesel. Same 0,1,2,3
to fajny pesel

Ja wtedy wstaje z Lenką przy cycu, i jedną ręką trzymam Lenke a drugą pomagam Natalce chociaż ona już za bardzo nie chce żeby jej pomagać, nie chce na nocnik tylko na "duzią bikacje", ściąga wszystko co ma na sobie od pasa w dół siada i robi co ma zrobić, spuszcza woda z 3 razy a potem myje ręce a raczej moczy az przyjde i ją wyciągne z łazienki
Cytat:

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja też nie jestem Małgorzata Rozenek i ostatnio nawet rzadko łóżko ścielę. Wolę ten czas spędzić z synem. Z kurodomowych rzeczy to lubię jedynie gotować. Prasowania nienawidzę. Rzeczy Miłka nie prasuję. Chyba, że są bardzo pomięte. Czasem mam dni [jak dziś], kiedy wpadam w szał sprzątania, ale zdecydowanie za rzadko.

Co na to mój mąż? Ano jak zobaczył, że sprzątam kurze, podszedł do mnie, zabrał szmatkę i powiedział: "Zgłupiałaś do reszty? Marsz odpoczywać!".

Tak, jestem niedorajdą. Ale kochaną przez męża z całym dobrem inwentarza
no dla męża
Cytat:

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Byla polozna. Katar prawdopodobnie z suchego powietrza. Mamy obserwować.

może warto kupić nawilżacz? I wietrz mieszkanie jak nawjięcej to też bardzo nawilża powietrze

Cytat:
Wróciłam od lekarza i ta jak myślałam- zapalenie zatok i kurna dostałam Duomox i nie wiem co robić, bo ból jest książkowo, ale wydzieliny jakby mniej i nos już odetkany w sumie, kolor ciągle ropny. no i jak tak jęczłam, że nie wiem i w ogóle to lekarka dała receptę i mi zostwiła do decyzji czy wykupię cz jeszcze ze 2-3 dni poczekam i teraz nie wiem co rtobić oczywiśćie

Cytat:
Mały bidulek, pewnie po szczepieniu tak zareagował

ślicznoooości!

my mamy robioną na szydełku kkiedyś fotke wkleje na pewno
Cytat:
Mialam Wam pokazac jakim moj maz jest panem domu prosilam go dzisiaj rano zeby poscielil lozko i oto co zastalam po wejsciu do pokoju
Prawie mu to wyszlo, musze z nim to jeszcze przecwiczyc
mistrzunio
Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Domi, wybacz że zapytam, ale...

Co Ty robisz z takim niedorajdą?

tworzą wspólnotę małżenską

Mój mąż ścieli łóżko po żółnierksu na gładziutko, jestem niedorajda bo tak nie potrafie choćbym na rzęsach stanęła, co on ze mną robi?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja przemywam jeszcze Octinoseptem i później do sucha, póki tam jest ta wydzielina jeszcze.
I dzisiaj była położna i powiedziała, żeby faktycznie tak właśnie robić.

Położna była i siedziała 2 godziny. Jutro borę za telefon i umawiam wizyty do lekarzy (oprócz tego neurologa mam zalecenie też na profilaktyczne wizyty do kardiologa, okulisty i ortopedy). Babka bardzo fajna i dużo rozjaśniła. Następna wizyta w przyszłym tygodniu.

A ja zamówiłam dzisiaj kolejne staniki do karmienia. Mam nadzieję, że przyjdą dobre.
pierwszy raz słysze żeby połozna była tak długo na wizycie, super, widac że jej zależy a nie tylko żeby odbębnić

kciuki za wszystkie badania
Cytat:

łakomczuszek
Cytat:

pyszności ten tort!
Cytat:

nam przy natalce też kazali profilaktycznie pieluchować szeroko, też właśnie miałam tą nakładke do tego
Cytat:

a to że mój TŻ nie zaściela łóżka, zostawia skarpetki i ubrania gdzie popadnie, zdarzy się że nie posprząta po sobie to też jest niedorajdą?
pewnie tak

widzis zjakie my obie głupie jesteśmy, żyjemy z niedorajdami, oj biedne my
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Ide spaaaaać dobranoc pchełki na noc
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 22:16   #885
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
No moja dokladnie tak robi ;D
Poszlam do mopsu pani dala mi spis dokumentow jakie musze zalatwic, do wypelniena druczki dala potem zlozylam, zobaczyla ze nalezy nam sie rodzinne i ten drugi zasilek dala kolejny druk do wypelnienia ktory mial z 6 stron pewnie i tyle
Zadnych wizyt w domu nie mialam

Ostatnio pisalam Wam ze kolezanka ze studiow w ciazy jest i lezala w szpitalu bo krwawila... Niestety poronila

Dzięki
Myslałam że to nie chodzi o rodzinne tylko jeszcze jakis inny dodatek.
W takim razie juz wszystko wiem

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Pierwszy raz nie zdązylam sie wykapac przed karmieniem
Teraz pewnie jakas godzinka z glowy
Mezul przebiera aja sie szykuję

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-12, 22:17   #886
lusesita23
Zakorzenienie

Hej kochane! tak myslalam,ze po urodzeniu Marysi nie bede miec czasu na wizaz...
Gratuluje nowym Mamusiom!!!
U nas ok - mala,mam nadzieje,przybiera na wadze.wciaz ja dokarmiamy mm, bo zarlok z,niej niezly,pokarm moj jej nie wystarcza!
Zoltaczka chyba sie cofa wiec obejdzie sie bez szpitala,mam nadzieje
Martwi mnie tylko jej charczacy oddech...ale ponoc to czeste u noworodkow.
Jutro moze pierwsze balkonowanie
Buziaki dla wszystkich!!!!
Stary 2013-12-12, 22:19   #887
anulka2205
Wtajemniczenie

Newtrend wielkie gratulacje. Witaj Zosiu

Nemosek u nas stwierdził na usg, że wszystko super a i tak do 3miesiąca mamy się szeroko pieluchować. Będzie dobrze. Ty też zatokowa? U mnie nie ma jesieni czy zimy żebym nie żałowała, żekiedyś czapkę w kieszeni nosiłam

Lineczk a wspołczuję koleżance

Mao śliczna ta sukienusia. A Ty Acelinka pokaż swoją i to już musi być piękna

Trele coś chyba dziś nie było. Mam nadzieję, że Majka mamusi nie zajechała

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 22:27   #888
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam tylko taką fotke, na zdjęciach z samych chrzcin Natalki nie bardzo ją widać.Sukienke moja mama robiła, jest jeszcze płaszczyk do tego, opaska albo czapeczka do wyboru i bamboszki

edit: znalażłam jakąs tam fotke ze chrzcin
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0338.jpg (97,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6304132.jpg (124,2 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-12-12 o 22:31
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 22:29   #889
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
znalazłam tylko taką fotke, na zdjęciach z samych chrzcin Natalki nie bardzo ją widać.Sukienke moja mama robiła, jest jeszcze płaszczyk do tego, opaska albo czapeczka do wyboru i bamboszki
kochana sukieneczka !
BOoożee mam już dość chce już moją dzidzię
gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 22:36   #890
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Newtrend wielkie gratulacje. Witaj Zosiu

Nemosek u nas stwierdził na usg, że wszystko super a i tak do 3miesiąca mamy się szeroko pieluchować. Będzie dobrze. Ty też zatokowa? U mnie nie ma jesieni czy zimy żebym nie żałowała, żekiedyś czapkę w kieszeni nosiłam

Lineczk a wspołczuję koleżance

Trele coś chyba dziś nie było. Mam nadzieję, że Majka mamusi nie zajechała
u mnie jeszcze na wiosne sie zdarza
ale odkad wybralam szczepionke doustna to jest znaczna poprawa chociaz w ciazy nie obylo sie bez anty

zakladasz 2 tetry?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:

super

jak kiedys bede miec dziewczynke to ja tak ubiore
taka babcia to skarb

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-12, 23:13   #891
domii29
Zakorzenienie

Mierzylam Jasiowi temperature. 37.3 mam nadzieje ze nie bedzie rosla...w ogole to moj maz poszedl spac a ja czuwam bo Jas nie chce spac

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 23:35   #892
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Podałam małej rano trochę tej wody koperkowej i szły bąkale, że ho ho... ale nie wiem czy to zbieg okoliczności, bo po południu już się mocno prężyła, trochę płakała i nie mogła sobie puścić...chciałam jej podawać rano i wieczorem, żeby te kupki ładnie szły ale zwątpiłam i chyba nic nie będę dawać
Poszłyśmy się zważyć ale nie było pielęgniarki a urzędują w każdy cswartek między 14 a 16... no nic za tydzień się wybierzemy chyba, że na poniedziałkowej wizycie ją zważą.

Ktosiula - super, że już w domku jesteście, czekam na fotkę Mikusia

Domi - bidulek Jaś u nas było tak samo, na szczęście jedna dawka Calpolu pomogła

Cytat:
Śliczna, będzie Zuzka pięknie wyglądać

Cytat:
[SIZE=5]Zosia jest na świecie!!! o 5:50 sama zdecydowała sie wyjść było ok, nie ma szwów aZosieńka ma 3450g i 55cm. DOSTAŁA 10PKT I jest czarna kudłata
Gratulacje Newtrend!!! Witamy Zosieńkę

Cytat:

A właśnie miałam sie o Ciebie upominać, bo zaginęłaś w akcji, ale rozumiek i współczuję kolek
Jak pół apteki kupiłaś to na pewno wstręciuchy znikną
Patryczek

Cytat:
Tak na marginesie mamy małe święto. Witek jest o 1 Dzień swojego życia więcej w domu niż w szpitalu

niedługo zapomnisz, że wogóle tam był...ja tak mam, wydaje mi się że to było dawno temu i nieprawda W poniedziałek jednak sobie przypomnę, bo mamy wizytę tam w szpitalu u lekarza prowadzącego Maję.

Cytat:
Noi znow się coś rozkręca .... teraz w krzyżu pachwinie i podbrzuszu .. ale sama nie wiem czy się przejmować bo u mnie to było dużo tych przepowiadających
To może się załapiesz na ten piątek 13 tak jak chciałaś

Cytat:
sama słodycz

Cytat:

piękna sukienusia i Natalcia w niej

Nemosku - pewnie ortopeda przesadza...a z bioderkami Tymcia na pewno wszystko w porządku

Zmykam spać

Jutro piątek 13 a ostatnio źle mi się kojarzy....wtedy we wrześniu był pechowy dla kilku z nas - oby jutro było odwrotnie

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-12-12 o 23:39
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 23:43   #893
sorento
Rozeznanie

Mąż mnie zagadał i teraz dopiero doczytałam wszystko

kyte mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie spokojniejsza Przespałaś się coś w dzień??

anka_85
Nie daj się depresji ani złym myślom, masz dwóch wspaniałych mężczyzn, dla których warto żyć, choć na pewno ciężko w domu, gdzie ktoś Ci kłody pod nogi stawia cały czas
A skąd wiesz, że to partnerka taty doniosła??
Dobrze, że zaczęłaś jeść!
dla Gabrysia za wagę

89Beatka za pieniążków załatwienie

acelinka to brat dał popalić Sama bym mu podziękowała, choć może jak emocje opadną to się dogadacie jeszcze
sukieneczka z chrzcin przepiękna

dzidziadziumdzia "cuski" boskie!! Gdzie widziałaś tańsze? Bo na tej oficjalnej stronce to maskara cenowa
A co studiowałaś, że taki temat mgr miałaś??

Kociak85 super pomysł, z tym wrzucaniem na 1 stronę
za opis porodu Fajnie się czytało, łezka pod koniec uroniona

ryba91 nie wyrzucaj sobie, że Kacperek chory Choćbyś na rzęsach stawała, to prędzej czy później by coś złapał Najważniejsze, że szybko zareagowałaś i teraz będzie lepiej
Kacperek cały tata
Co zrobiłaś na poczcie?

domiTy też sobie wyrzutów nie czyń, jesteś dobrą mamą a każdy z nas błędy popełnia
za wagę Jasia
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Oby kolejne były coraz lepsze
Bidulek po szczepieniu spać nie może Oby temeperatura nie wzrosła!!!

Lilith super, że wychodzicie i że mleczko płynie!!
Dla lekarzy , oby maluch lekko przeszedł tego rotawirusa!

xxxMikixxx Amelcia słodzinka

anulka zdrówka!!

Ktosiula wróciłaś Pokaż Mikusia
za szybkie zorganizowanie się w domku !

nasturcja a ja sobie umyślałam, że Wy gdzieś niedaleko Królewskiej mieszkacie
za załatwienie sprawy z telefonem

Babku wiedziałam, że Twoje chłopaki sobie poradzą
za egzaminy!! Kiedy Ty się zdążyłaś nauczyć???

mao piękna sukienusia!

Antibia86 Patryczek
żeby rozstępy uciekły

U mnie też "tygrysków" na razie nie ma, a jak wyjdą to trudno-będziemy je zwalczać
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 00:09   #894
sorento
Rozeznanie

Asist
za pępuszek, pewnie wisiał na ostatniej nitce i nawet jakbys mu nie pomogła to by dziś odpadł!
Nosidełko fajne, oby maluch go polubił, wtedy będziesz miała wolne ręce

rinco czyli jednak 18.12 Pewnie, niech maluszek podrośnie jeszcze

Cytat:

Cytat:
Muszę zmienic suwaczek b0 jestem w 44 tygodniu

się świątecznie u Was zrobiło po tych zakupach
Wszystko będzie dobrze z Tymciem Troszkę ćwiczeń, pieluszkowanie szerokie i poprawa gotowa.
A Wy nie macie chusty do noszenia??

ola_k11 za wagę Marcinka!!

rusalka12 Oleńka A jak tam te odparzenia? Zeszły kruszynce małej??
Ale jesteś szalona z tymi przepisami, kupiłabym Twoja książkę kucharską, nie wydajesz czasem??
Torcik super

Mya o rany, masakra, że tyle będziesz musiała czekać
A kiedy masz wizytę u gina?? Może dostaniesz zaświadczenie wcześniej i dentysta też wcześniej zadziała?? Czemu miałaś te zastrzyki w ogóle? Bo nie pamiętam
A Uleńce coś podłóż pod materacyk od strony główki- o taki klinek jak ma Nemosek, a jak nie masz to na szybko jakąś grubszą książkę/segregator-zawsze łepek wyżej będzie

gabrysiaczek a 13.12 dopiero się zaczął
zaciśnięte w razie czego

lusesita23 Zaglądaj częściej!

paulina coś ostatnio macie pecha z tymi lekarzami, wszystko na 2 razy musicie jeździć załatwiać

Ja też idę spać, dobranoc

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 01:01   #895
Trele_Morele
Zakorzenienie

A ja sobie ponadrabiam a co ..
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Dzis wychodzimy do domu. Infekcja wyleczona, niestety przez brak odpowiedzialnosci lekarzy maly zlapal rotawirusa ale przechodzi bardzo lagodnie ma tylko ciut bardzien wodniste kupki ale poza tym ok wiec nas puszczaja. Ja jestem na nich wsciekla i mam nadzieje ze mu sie to nie rozkreci. A z dobrych wiadomosci to mam wiecej mleka
Czyli same dobre wiesci
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam
U nas nocka znowu ładnie przespana, zresztą mała dalej śpi
Ja też się wyspałam, bo tatuś karmił w nocy. Pospałam od 23.30 do 8 Dzisiaj pójdziemy na ważenie, ciekawe ile przybrała po 2 tygodniach?

Cora, Rybka zdróweczka dla chłopaków

Maomami moja też po odłożeniu do łóżeczka w dzień od razu się budzi...jak jej nie wsadzę do bujaczka to nie ma spania...

Trele a przypomnij jak podawałaś Mai tą gripe water, bo mi przyszła i chyba spróbujemy na kupki...jak często i długo ją stosowałaś?

Kociak ekspresowy porodzik

Sorento super, że nie ma paciora A Tomuś grzeczny i czeka spokojnie do terminu tak jak chce mamusia

Kyte jak nocka minęła??

Mya oby Luleczce szybko te pleśniawki zniknęły

Domi za szczepienie

Newtrend Czekamy na wieści!! żeby szybko poszło

Lilith super wieści i oby się nic więcej nie rozkręciło.
Ja podawalam 2 razy dziennie przed karmieniem jedna mala lyzeczke .
Majka praktycznie automatycznie robila po tym kupola. Stosowalam jeden tydzien kazdego dnia, a w kolejnym tygodniu co drugi dzien I przestalam bo zauwazylam że juz jest okey .

---------- Dopisano o 02:46 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Cześć mamusie i dwupaczki!!!!!! WITAM SIĘ JAKO MAMUSIA Udało mi się urodzić w poprzedni wątku szkoda tylko, że nie miałam porodu jak Nemosek

Gratulacje dla nowych mam! Widzę, że dwupaczki też jeszcze są

Rybko wysyłałam Ci MMS'a ale chyba nie doszedł bo dostałam wiadomośc, że nie dostarczono.
Jak znajdę czas zgrać zdjęcia to Wam przedstawię moje cudo.

Żyjemy! I mamy się dobrze Jestem przeszczęśliwa! Jakie to cudowne móc tulić swojego synka w ramionach
Karmimy się przez kapturki, ładnie śpimy, czasem mamy problemy z brzuszkiem i bącurami. Wtedy jest krzyk, a ja wyję razem z nim.

Byłam w szpitalu 7 dni więc staram się ciągle ogarniać dom. Wczoraj odrazu zostałam w domu sama... mąż wyszedł o 9 i wrócił na 19.... strasznie się wymęczyłam i na wieczór jak mały ciągle płakał ja też wyłam z niemocy. Nockę za to mieliśmy ładną i mąż mi dużo pomagał.
Rano była u nas położna, także też jestem spokojniejsza że ktoś nas dogląda.

Nie nadrobiłam NIC - wybaczcie! Mam nadzieję, że uda mi się trochę poczytać.

Pozdrawiam Was wszystkie, wysyłam buziaki dla maluszków i dla brzuszków

Tęsknie za Wami, muszę się na nowo wdrożyć
Witamy z powrotem.
Taka radosc bije z Twoich postow !

---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ----------

Cytat:
Dziękuję uspokoiłyście mnie dziewczyny

już kawał chłopaka

Ja mam całe uda w prążki i cycki, a brzuch tak samo nie tknięty

Hej witaj spowrotem!! Organizujcie sobie czas w domku, a jak będziesz miała wolne chwilki to wpadaj do nas

Mała śpi w zózku na tarasie, ja przygotowuje obiad, a mąż gdzieś pojechał po 12 powiedział że ie może mi zdradzić gdzie jedzie. Ogólnie jakiś taki inny jest od kilku dni, opiekuńczy aż za bardzo, ciągle chce buziaki i sie przytulać- a mój mąż z tych co z uczuciami nie są jakoś bardzo wylewni, aż się boje co to za zmiana. Ale nie narzekam bo bardzo mi się to podoba a na bunga bunga ma ochote w dzień i w nocy, miła odmiana po ciąży kiedy się bał
Moze chce Ci sie kolejny raz oswiadczyc mam nadzieje że zaraz doczytam ..

---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
właśnie małe i ciężko się to prasuje. chciałabym takie maleńkie żelazko dla niego :P
ubranka na kaloryferze susze, kaloryfer gorący jak cholera, jak je ściągam to wszystkie fałdki są wygładzone i ide na łatwiznę

no a w ciąży to wszystko tak starannie prasowałam, że chyba te ubranka zrobiły się jałowe

plamy po kupie ciężko schodzą. zawsze wszystko namaczam w persilu na całą noc, a rano wrzucam i wszystko białe jak śnieg

szukam takiej silikonowej nakładki na palec, do czyszczenia buzi i języka. widział ktoś? jak się to "fachowo" zwie?
mały mlekopijca ma biały języczek i chce mu go wyczyścić. help!
Ebay : baby toothbrush.
Wczoraj kupowałam ..

Cytat:
Majka ostatnio wyczaiła lizanie , I jak juz jest najedzona to mnie lize, a mnie to smieszy

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 01:05   #896
domii29
Zakorzenienie

Temperatura u Jasia 38.1 podalam paracetamol i mam tak po prostu czekac ?

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 01:33   #897
Trele_Morele
Zakorzenienie

ANULKA - jestem! Majka grzeczna , jeszcze matki nie dobiła jezdzilysmy za prezentami dzis ..
NASTURCJA - ciesze sie że to TYLKO suche powietrze
DOMI - ale Jasio juz duzy facet !!
RYBA - Kacperek pieknie trzyma głowke!
Tamta neurolog miała kuku!
MYA - ciastka na bol zęba ?
ACELINKA , NEMOSEK - dziewczyny dziekuje za chec wyslania nam Misia. Dam znac pod koniec przyszlego tygodnia. Wtedy powinnam juz wiedziec czy bedzie paszport dla Majki I czy uda nam sie poleciec w styczniu , wtedy bysmy Od kogos odebrali )

Aha .. Ja mam pojemnosc pralki 4kg I piore Majkowych ciuszkow praktycznie pelna pralke .
Macie wiekszee pojemnosciowo pralki tak?

Kupilam mlodej za 3£ idealna czapke. Nie ma wiazania, szybko sie zaklada, uszy non stop zakryte a do tego sówka :P Załącznik 5508419

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2014-03-14 o 21:27
Stary 2013-12-13, 01:33   #898
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Temperatura u Jasia 38.1 podalam paracetamol i mam tak po prostu czekac ?

Zmierz za pol godziny czy spada

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-13, 03:18   #899
nemosek
Zakorzenienie

Witam sie na porannym karmieniu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-13, 03:23   #900
Kociak85
Zadomowienie

Co do prania to ja,bede prala nasze rzeczy razem z Igowymi. Mam pralke 6 kg wsadu. Szkoda mi prac osobno wszystko jeszcze w podziale na,biale,i kolor. Tylko na,razie po prostu wszystko w proszku dzieciowym.

Po poprzednim karmieniu mialysmy chyba bol brzuulszka pierwszy bo mloda zasnac nie mogla. A byla najedzona w pieluszce sucho. Oj dlugo musialam jej spiewac zeby zasnela. Zobaczymy jak teraz bedzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości