![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Grudzień-najgorszy czas na zrywanie...
Jestem z TŻ od 1,5 roku. W sumie w związku było ok, ale ma charakter buntownika i marudera, a w dodatku czasem wydawało mi się, że sprawdził by się jako mąż kobiety muzułmanki [zły na moją pracę, zły że wychodzę bez niego z koleżankami w spódnicy i w szpilkach, zły że chodzę na pole dance, bla bla bla].
W dodatku jadę na erasmusa za rok, i jest bardzo na to zły. Nienawidzi Erasmusów - twierdzi, że przyjeżdżają do Polski po łatwą zdobycz a ja jak pojadę to będę miała romans z Francuzem. No ale dużo podróżowaliśmy, dużo mi pomagał w problemach, mieliśmy wspólne plany. W czerwcu zataiłam przed nim pewną rzecz. Ostatnio - w poniedziałek - przeglądał moją pocztę elektroniczną i znalazł pewne wiadomości z czerwca, no i wydało się, że go oszukałam... Rozmawialiśmy przez telefon. Był wściekły. W sumie mu się nie dziwię, też bym była, nie ważne jaką prawdę by przede mną zataił - klamstwo to kłamstwo. Wiem, głupio zrobiłam. Powiedział coś takiego, że "on już tak dalej nie może". Tłumaczyłam, przepraszałam, chciałam się spotkać. Nigdy nie miał czasu. Teraz pojechał do domu, nie wiem kiedy wróci. Czuję, że chce ze mną zerwać. Na początku płacz i lament... Potem-w sumie nie wyobrażam sobie NAS razem. Nie wyobrażam sobie tego, jak np. jadę gdzieś z pracy na delegacje w parze z kolegą, osobne pokoje w hotelu itp, a on będzie mi wmawiał że na pewno z nim spałam... Poza tym Erasmus jest moim marzeniem. Od kilku lat....! Ja bym przetrwała te pół roku-z kolei wiem, że on byłby wiecznie zazdrosny, a widząc zdjęcia z imprez już w ogóle... Nie wiem, co robić. Wydaje mi się, że go kocham. Poza tym grudzień... Miałam jechać do niego na święta [mój 'dom' będzie pusty, siostra jedzie do swojego lubego, mama jedzie do swojego lubego], wyobraźcie sobie święta w pustym domu... Sylwester-też będzie nieciekawie, ale zawsze się gdzieś pójdzie. No i NAJGORSZE -bal inżyniera. Huczna imrpeza całego roku pod koniec stycznia. Trochę druga studniówka. Wszyscy idą parami. Ja...? Sama? Brrrr! Dziewczyny pomóżcie, gubię się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudzień-najgorszy czas na zrywanie...
Kojarzę Twoje wątki.
Któryś z kolei w ciągu niedługiego czasu i w każdym o problemach z facetem. Nie wiem co tam takiego nakłamałaś mu, ale to nieważne. Nie zatrzymuj go, bardzo dobrze się stało. Jeśli Twoja rodzina dowie się, że się rozstaliście to chyba mogą nieco zmodyfikować plany, żebyś nie została na wigilię sama? A bal inżyniera...proszę Cię, czy to jest powód, żeby być z kimkolwiek?? Skończ to wreszcie raz na zawsze. Zajmij się sobą, swoimi zainteresowaniami, przygotuj się do erasmusa i odetchnij głęboko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bal? Wiesz, wyobrażam to sobie, wszyscy parami, [eks?]TŻ sam/z jakąś dziunią - studiujemy razem - i kurczę z kim bym tańczyła? Głupio tak podejśc do kolegi który jest ze swoją dziewczyną/narzeczoną i zabrać go do tańca. I te słodkie wspólne zdjęcia... Przejmuję się tym. Koleżanki już zapowiedziały że mi znajdą przystojnego tancerza, ale z drugiej storny jak przyjdę z kimś takim to straszne plotki na roku będą... że ledwo zerwali już kogoś ma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
w drodze do...Ciebie...
|
Cytat:
to Ty opinią ludzi się przejmujesz? a czy to nie można przyjść z kolegą? już do ołtarza musisz z nim iść? ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
|
Tia, cudowny facet. Uwaza cie za puszczalska ******, komplement jak nic. Do tego grzebie w twoich mejkach- tez pieknie; zaufanie i te sprawy... Cycki opadaja, ze nie wyobrazasz sobie swiat bez niego i "co ludzie powiedzo jak przyjdziesz z kims obcym na bal" i chcesz trwac w tak beznadziejnym zwiazku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#10 | |
w drodze do...Ciebie...
|
Cytat:
jesteś w związku 1,5 roku i nie wiesz co to znaczy miłość, troska itp? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
potem zaczęłam mówic o Erasmusie. O pole dance. Poszłam do pracy... ale myśl o zerwaniu jest tak przerażąjąca.... tyle czasu z kimś być, TŻ jest mi naprawdę bliski. Nie wiem czy jestem na tyle silna żeby mu to powiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to o balu to w ogóle mnie zaskoczyło...przecież to jeden wieczór, fajna impreza, bardziej elegancka i z lepszą oprawą niż te weekendowe, pewnie jakoś tam symboliczna itd. Ale błagam, przypisujesz jej takie znaczenie, jakby to był najważniejszy dzień w Twoim życiu. Ponadto nawet nie musisz rezygnować z pójścia tam! Masz fajne koleżanki, które Cię wspierają, jeszcze Ci pomogą znaleźć towarzystwo do zabawy i tańca. Jak tam się panicznie boisz plotek, to raczej się zacznij bać, co pomyślą te koleżanki, jak się okaże, że nie zerwałaś ze swoim (na którego pewnie nie raz się skarżyłaś i opowiadałaś o problemach) bo nie miałabyś z kim iść na bal. Szczerze to po wcześniejszych twoich wypowiedziach miałam Cię za rozgarniętą dziewczynę, inteligentną. A teraz z takim czymś wylatujesz. Choćbyś miała ostatecznie nie iść w ogóle na ten bal, czy to jest naprawdę takie ważne w obliczu Twojej codzienności z nim? (albo bez niego?) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Koleżanka jeździ dużo na delegacje, także z kolegami z pracy - tutaj trzeba dużo zaufania, bo jak wiadomo większość romansów jest w pracy. Wspólnie spędzony czas, poznawanie się, kolacja, trochę alkoholu - to wszystko pomaga, bez zaufania tu się nie obejdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Moim zdaniem Ty chcesz z tym facetem zerwać, bo nie pasuje Ci życie z nim, ale bardzo przejmujesz się opinią otoczenia, które mogłoby skrytykować, że np. pojawisz się na imprezie sama. Przemyśl dobrze sprawę i zastanów się, czy nie lepiej zrezygnować ze związku, który Cię ogranicza, a na Wigilię pojechać do koleżanki.
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jeżdżę na delegacje, ale przypuszczam że kiedyś w przyszłości będę. Nie mam zamiaru z nikim romansować, nie jestem taką osobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie rozśmieszaj nie "tyle czasu" ciekawe co by Ci powiedziały kobiety, które układają sobie życie na nowo, rozstając się po 20 albo więcej latach małżeństwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Oj uwierz mi, wiadomo gdy się kogoś kocha
![]() ![]() Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2013-12-13 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
wrzuć sondę, może łatwiej będzie Ci ogarnąć wypowiedzi. Ja jestem na TAK.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;44149782]Oj uwierz mi, wiadomo gdy się kogoś kocha
![]() ![]() ja kiedyś zerwałam z gościem w swoje urodziny ![]() ech a my jesteśmy parą na roku, parą we wspólnej paczce przyjaciół, wszyscy o nas mowią o jaka słodka para... a tu nagle trach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Uważasz, że ten związek ma szansę? Jesteś gotowa być przez resztę życia z kimś, kto nie potrafi znieść tego, że pracujesz, że ubierasz szpilki i spódnice, że jeździsz na wyjazdy bez niego? Będziesz umiała znieść to? Mówić mu wprost, że wyjeżdżasz? Nie okłamywać go?
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
.
|
1,5 roku to nie jest nie wiadomo jak duzo czasu, bez przesady.
Nie pisalam nigdzie, zeby budowac zwiazek na klamstwie, ale szperanie w cudzych mejlach jest dla mnie niedopuszczalne. Zeby byl zwiazek to musi byc zaufanie. Jak mozna funkcjonowac relacji, gdzie regularnie jest sie nazywana puszczalska, bo sie wychodzi z kolezankami czy zalozy szpilki?! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy on trochę sfochowany, Ty przepraszasz, a i tak oboje wiecie, że nic się nie zmieni, bo oboje boicie się być sami? Co to znaczy, że wyjechał, a wcześniej nie miał czasu sie spotkać? 3 min nie miał dla Ciebie żadnego dnia? Najpierw to Ty się zdecyduj, czego chcesz. Jeśli postanowisz, że najlepszą decyzją będzie zerwanie, to nie oglądaj sie na niego, kiedy on coś z tym zrobi, nie planuj odpowiedniej daty i nie rozmyślaj sentymentalnie o Was, i jaki to żal, i co ludzie powiedzą. ZRÓB TO po prostu. Potem sobie popłaczesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
.
|
Duzo jeszcze watkow zalozysz, zeby uslyszec, ze masz beznadziejnego faceta?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#30 |
ma zielone pojęcie
|
A nie sądzisz, że bliskie Ci osoby chcą dla Ciebie dobrze i dobrze Ci radzą?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.