|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
dziewczyny współczuje Wam z tymi problemami hormonalnymi
![]() ja jednak poćwiczyłam i od razu mi lepiej ![]() teraz skończę jeść pomidora z jogurtem greckim ![]() ![]() jutro cały dzień w pracy więc pewnie pojawię się wieczorem ![]()
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grapefrutka a powiedz jaki serialm oglądasz? ja uwielbiam gotowe na wszystko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ćwiczenia, to staram się 5 x w tygodniu chodzić na zumbę, przed zumbą robię sobie rozgrzewkę 10-15 minut na orbitreku i po zumbie wibruję się na vibro plate ok 10- 15 minut . Czasem robie w domu przysiady okolo 100 i brzuszki . Wydaje mi się ,że robię coś źle. Waga mi nie spada. Poradźcie coś. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Gotowe na wszystko to też mój ulubiony. Przeorałam wszystkie serie, ale na ostatniej najwięcej popłakałam się ze wzruszenia. Ostatni odcinek był bez sensu, wszystkie rozjechały się w inne strony świata. Spodziewałam się innego zakończenia serialu... ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
5 razy w tygodniu zumba?
![]() ![]() ![]() ![]() ja jak chodziłam na takie godzinne zajęcia 5 razy w tygodniu to nie dość, że waga mi nie spadała to jeszcze szła do góry, ale wtedy tak nie dbałam o dietę jak teraz, a teraz ćwiczę mniej, ale nie przekraczam 1200 kcal i teraz szybciej chudnę ![]() ![]() ja też się spodziewałam innego zakończenia, a w ogóle to strasznie mi było,że już nie będzie następnego odcinka ![]() właśnie zastanawiam się czemu tylko dwie, za tydzień mam wziąć drugą i zrobić badania następne...jestem zielona w tym temacie, nie byłam u ginekologa 10 lat ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-12-14 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj menu niezdrowe potwornie, ale tak wyszło - dojadanie z wczorajszego obiadu i pizza w promocji, bo sklepy zamknięte naokoło, a znowu za późno się zorientowałam, żeby zrobić jakieś zakupy jedzeniowe normalne (mam tylko małą turystyczną lodóweczkę, toteż nie kupujemy na zapas niczego).
Na śniadanie 2,5 naleśnika na sucho Na obiad 2 kawałki pizzy.
#846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja im więcej ćwiczę, tym mniej chudnę na wadze. Jak już wcześniej mówiłam, jak jeździłam sporo na rowerze to mnie przybierało co miesiąc po 1 kg ![]() ![]() Teraz zauważyłam, że jak mniej ćwiczę to robię ćwiczenia znacznie lepiej i dokładniej. Więc mi się wydaje, że nie ma się co przemęczać, co parę dni, dzień przerwy ![]() Cytat:
![]() Dziś 13 piątek, więc uznajmy że wszystkie dietetyczne niepowodzenia są tym spowodowane ![]()
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pizzoholiczką nie jestem, szczerze mówiąc nawet za nią nie przepadam - ale mamy pizzerię tuż obok, tanią, a sklep nam zlikwidowali i żeby kupić cokolwiek to trzeba drałować daleko strasznie - a na to ostatnio trochę brakuje czasu. Dlatego tak wyszło z tą pizzą ![]()
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() W taki sposób na pewno nie schudniesz, nie wymodelujesz ciała (i do tego jeszcze bez ćwiczeń) ![]() Jedz normalne I i II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacje. A nie rano bezwartościowe naleśniki, potem pizza i koniec, bo pewnie miałaś wyrzuty sumienia, że za dużo? ![]()
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
a mi TZ dzis powiedzial ze schudlam
![]() ![]() Niestety jeszcze daleko mi do ciala modelki ![]()
#851 | |
Zadomowienie
|
Nie no, po prostu już nie byłam głodna.
Obrażać się nie mam o co, wiem doskonale. Zazwyczaj jem mięso, warzywka, ryż, tego typu rzeczy, no i faktycznie staram się częściej a mniej. Tylko ostatnie dni są szalone, bo się uczę do egzaminów (już jutro, trzymajcie kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja powiem Wam, że biore tabletki anty od hmm pewnie już ze 2 lat? i kurde świetnie się czuję, to moje pierwsze i nie miałam z nimi nigdy żadnych problemów, ani bóli głowy, złych nastrojów, plamień na prawdę dobrze trafiłam ![]() ![]() Kocie gratulację! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#853 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie chyba też się skończy tabletkami, ale słyszała, takie złe opinie, że się boję-trzeba naprawdę dobrze trafić ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- zaczęłam dziś sobotę od omletu ze szpinakiem i czekam aż koleżanka wstanie, żeby śmignąć na siłownię ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Konto usunięte
|
Ja te plamienia mam od 1,5 roku jak odstawiłam tabletki anty. Najpierw staraliśmy się o dzidzię, więc mocno pilnowałam tematu, chodziłam co miesiąc do gina, wydawałam kupę kasy, robiłam badania i na chwilę się wyrównało jak brałam duphaston (syntetyczny progesteron). Jak odstawiłam lek to wszystko wróciło do "normy". Poza tym zastanawiam się nad zmianą lekarza, bo mam niejasne wyniki toksoplazmozy a mój gin nic z tym nie robi. Ale tym się zajmę po ślubie, bo teraz nie czas na dzidziusia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2013-12-14 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pochwalę się Wam, że jak dzisiaj rano się obejrzałam w lustrze to czułam się zachwycona.
![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się, do jakiej wagi powinnam schodzić? Mam 1,67 wzrostu. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-12-14 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Konto usunięte
|
No no syklamen to wielkie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja sie czuje ciągle jakaś spuchnięta. Uzywalam kiedys baniek chinskich, ale mialam posiniaczone nogi i zaczely pojawiac sie pajączki. Tak pomyslałam, że zacznę sobie robić peelingi z kawy. Kiedyś pomagały ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44154840]No no syklamen to wielkie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Też się ważę co tydzień i teraz u mnie prawie nic. Waga stanęła jak zaklęta, a do @ daleko.
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44154079]Ja te plamienia mam od 1,5 roku jak odstawiłam tabletki anty. Najpierw staraliśmy się o dzidzię, więc mocno pilnowałam tematu, chodziłam co miesiąc do gina, wydawałam kupę kasy, robiłam badania i na chwilę się wyrównało jak brałam duphaston (syntetyczny progesteron). Jak odstawiłam lek to wszystko wróciło do "normy". Poza tym zastanawiam się nad zmianą lekarza, bo mam niejasne wyniki toksoplazmozy a mój gin nic z tym nie robi. Ale tym się zajmę po ślubie, bo teraz nie czas na dzidziusia
![]() [/QUOTE] ja właśnie zawsze miałam takie podejście, ale teraz jak widzę ile moich koleżanek próbuje zajść w ciąże i nie może, to się przeraziłam, ja tak chciałabym być w ciąży końcem roku przyszłego, ale się boję, że jak teraz nie zadbam to potem się okaże,m że nie mogę i będę musiała długo czekać ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja mam 170 i teraz ważę jakieś 53-53,5 (tak mi się zdaje bo ważyłam się trzy tygodnie temu a następne za tydzień) i powiem ci, że wszyscy mówią, że to niedowaga aja się nie czuję jakoś chudo.. wydaje mi się, że to jest indywidualna sprawa-po prostu kto w jakiej wadze najlepiej wygląda ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Kocie może masz teraz ten przestój w wadze? ja już jestem po siłowni, zrobiłam obiad-chilli ![]() ![]() chyba skoczę na zakupy, u mnie pięęękna pogoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Konto usunięte
|
No z jednej strony jest tak jak piszesz... A z drugiej to przecież niedługo Nasze śluby i wolałybyśmy wyglądać jak 1.000.000 $ niż jak mały słonik w 6-7 miesiącu ciąży. No i to też prawda, ja przez ponad rok starań nie zaszłam w ciążę, więc nie rozumiem jak można zaliczyć "wpadkę". Teraz mam nadzieję, że mi się nie uda przed ślubem, za to liczę na to, że po ślubie pójdzie szybko. Ale liczę się z tym, że trzeba będzie zmienić lekarza i zrobić mega dużo badań... Niestety w dzisiejszych czasach zajście w ciążę to nie jest taka sprawa hop-siup...
Hehe, ale w sumie to dobrze wiedzieć, że ktoś ma podobny plan jak ja co do dzidzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też ostatnio zobaczyłam, że boczków prawie już nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44155957]Niestety w dzisiejszych czasach zajście w ciążę to nie jest taka sprawa hop-siup... [/QUOTE] nie wiem ile masz lat ![]() ![]() ![]() a jeśli chodzi o tabletki anty, to ja idąc do ginekologa wcale nie myślałam o tym, żeby zacząć je brać, sama Pani doktor mi je 'poleciła' powiedziała, że chroni to przed rakiem piersi i szyjki macicy, bo są to jakieś tam hormony bla bla bla, nie znam się więc nie chce ściemniać, ale przedstawiła mi same plusy tej metody i powiedziała, że teraz tabletki są tak produkowane, mają małe dawki tych hormonów, że jak się kończy je brać to nie ma strachu, że później ciężej zajść w ciąże, niż gdyby się stosowało prezerwatywy, mam nadzieję, że nigdy nie będę miała prblemu z zajściem w ciąże, mój brat cioteczny miał zostać ojcem, ale w 5 miesiącu trzeba było przerwać ciąże, bo dziecko byłoby bardzo chore gdyby się urodziło od tamtej pory 2 lata się starają o kolejne, ale nie wychodzi... coś strasznego jak chcę się mieć swoje dziecko, a nie może, a tu taka 15 latka zachodzi w ciąże i chce usunąć i płacze, że go nie chce ![]()
![]() |
#861 |
Konto usunięte
|
Babeczki ja mam lat 25, Narzeczony 26, razem jesteśmy 6,5 roku, jestem po studiach, obydwoje mamy stałą pracę i w miarę przyzwoicie zarabiamy, mieszkamy z Teściową w 4-pokojowym mieszkaniu więc warunki idealne. A jednak nie zaskoczyło nic od maja 2011 roku jak odstawiłam tabletki. I nie mogę dojść do ładu ze swoimi cyklami, bo cały czas jest coś nie tak. Oddałabym na prawdę dużo, żeby zaliczyć "wpadkę" a tu nic...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam, że po tabletkach anty łatwiej jest zajść w ciążę, ale przepraszam, co ma stosowanie prezerwatyw do tego, że niektóre kobiety mają problem z zajściem w ciążę? Jeszcze takich rzeczy to nie słyszałam. W ogóle brzmi jakby jakaś firma produkująca tabletki anty zapłaciła tej Twojej ginekolog za reklamę, że tak je wychwala. ![]() Ja z kolei znam wiele przypadków, gdzie dziewczyny rezygnowały, bo miały masę skutków ubocznych, plamienia, zerowe libido i dosyć wypróbowywania kolejnych tabletek. ![]() Moja ginekolog nie namawiała, wręcz powiedziała, że dobrze robię, bo jestem jeszcze młoda i nie ma potrzeby ingerować w organizm. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-12-14 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44155957]No z jednej strony jest tak jak piszesz... A z drugiej to przecież niedługo Nasze śluby i wolałybyśmy wyglądać jak 1.000.000 $ niż jak mały słonik w 6-7 miesiącu ciąży. No i to też prawda, ja przez ponad rok starań nie zaszłam w ciążę, więc nie rozumiem jak można zaliczyć "wpadkę". Teraz mam nadzieję, że mi się nie uda przed ślubem, za to liczę na to, że po ślubie pójdzie szybko. Ale liczę się z tym, że trzeba będzie zmienić lekarza i zrobić mega dużo badań... Niestety w dzisiejszych czasach zajście w ciążę to nie jest taka sprawa hop-siup...
Hehe, ale w sumie to dobrze wiedzieć, że ktoś ma podobny plan jak ja co do dzidzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no właśnie, jakbym teraz wpadła to nie weszłabym w moją sukienkę za Chiny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Babeczki ja te z o tym myślałam ostatnio, że już prawie doszłam do celu i co będzie jak dojdę... z kalkulatora wyszło mi, że żeby utrzymać wagę będę musiała jeść 2000kcal-a to jest okropnie dużo, jakoś sobie tego nie wyobrażam, a po drugie przecież na pewno bym przytyła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj jak na razie mało jem (2 dzień @ i jakoś słabo odczuwam głód), miałam sprzątać, ale od 4 godzin siedzę i zajmuję się naprawianiem kompa mojego Narzeczonego - w sumie wreszcie działa, ale nie umiem go połączyć z internetem... Macie jakiegoś informatyka pod ręką, który mógłby pomóc na odległość? :P (żart - spróbuję mu zainstalować inny system...) Więc na 1ś były 2 parówki drobiowe z musztardą, kromka chleba razowego z żółtym serem (2 plasterki) i kawałek pomidora. 2ś - 4 mandarynki. Obiad - zupa krem z kalafiora z żółtym groszkiem (zobaczę co mi z tego wyjdzie) na piersi z kurczaka z kostką rosołową. Kolacji jeszcze w planie nie mam, może chleb pełnoziarnisty z jakimś serkiem i pomidorem. No i trzeba się ruszyć, bo przeginam w tym tygodniu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki problem, że moje masywne łydki uniemożliwiają kupienie mi spodni rurek, które byłyby na mnie dobre w pasie.
![]() ![]() ![]() A nie sądzę, żeby to się dało jakoś bardzo zmniejszyć, bo to genetycznie już jest, mama ma tak samo. ![]() No tragedia. Nie cierpię kupować spodni, bo się tylko zdenerwuję zawsze ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-12-14 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zaczęłam się odchudzać 29. 11, tak na serio, wcześniej po prostu uważałam co jadłam i w jakich ilościach. Ciekawe co będzie u mnie po miesiącu, skoro za długo ostre wyzwanie dla każdej dietującej - ŚWIĘTA ! Co do dzieci... ja póki co czuję, że kiedyś chcę, ale teraz jeszcze mam inne rzeczy do zrobienia. Z moim TŻ-tem też jestem dopiero 3 miesiące. ![]() Od niedawna też chodzi za mną myśl, że chyba nie można niż piękniejszego zrobić w życiu niż zdecydować się adopcja ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje menu z dziś: 7:2 jajka sadzone, pół kromki grahama 10:jakieś ciasto pseudo FIT na uczelni ![]() 13:chudy twaróg, odrobina jogurtu, pół jabłka, cynamon 15:z 9 rzodkiewiek 16: chili con carne później zobaczymy ![]()
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już pisałam, że mam tak, że z nóg mi nie chce spadać za bardzo ten tłuszczyk. Najbardziej z bioder mi schodzi, już kości biodrowe czuć, ostatnio miałam tam 87 podczas pomiarów. Myślę, że jak zejdę do 55, maks 54 kg to dam sobie spokój, bo niżej to już będzie przegięcie. ![]() U mnie dzisiaj na razie: I śniadanie: tradycyjnie owsianka na mleku z bananem, kawa z mlekiem II śniadanie: dwie kromki chleba ciemnego (spore) z jajkiem i pomidorem Przekąska: dwie kostki czekolady gorzkiej, trochę soku pomarańczowego Obiad: makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym i kurczakiem, kawa zbożowa A właśnie dziewczyny, zmieniałam w tabelce wagę, bo ostatnio podałam na oko, bo nie miałam się jak zważyć, potem zważyłam się dwa dni później i zapomniałam podać. Okazało się, że mam 58,7, a nie 58,5. Dzisiaj to wpisałam i coś zepsułam - w BMI i w ilości kg, które spadły błąd mi wyskakuje. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-12-14 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisząc 'że jak się kończy je brać to nie ma strachu, że później ciężej zajść w ciąże, niż gdyby się stosowało prezerwatywy," nie chodziło mi o to, że łatwiej zajść w ciąże biorąc tabletki niż stosując prezerwatywy, ani odwrotnie. Powiedziała, że zależy to wszystko od organizmu (co jest logiczne ![]() ![]() i chyba mojej ginekolożce ![]() ![]()
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no żartuje ![]()
![]() |
#870 |
Konto usunięte
|
Babeczki, syklamen w sumie ja trochę czytałam na ten temat... I jest tak, że czasem, kiedy kobieta ma jakieś kłopoty z cyklem to specjalnie podaje jej się tabletki anty, żeby uregulować cykl na 2-3 m-ce i po tym czasie po odstawieniu od razu zachodzi w ciążę. Także to jest bardzo indywidualna sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.