|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Magnusia Bastian to Bastian, nie ma wspólnego z sebastianem.
Malgos - nie wiem czy ginka do której chodzę ma 3d albo 4d. Chyba nie mam takiej potrzeby żeby było w 3 lub 4 d. Chce się jutro dowiedzieć że jest zdrowe i to że nie czuje ruchuów nie wróży niczego złego
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o.... to ja nawet nie wiedziałam, że takie imię jak Bastian istnieje (z jakiego to języka??) |
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo oryginalnie ![]() Na pewno wszystko jest dobrze! Nie stresuj się ! Jak ten czas szybko leci, już 21 tc ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Ja dziś spakowałam sobie kosmetyczkę do szpitala, muszę jeszcze spakować ręczniki i resztę gadżetów i wziąć się za pakowanie torby dla małego, coraz mniej mam siły, wieczorami puchną mi stopy i dłonie, a do tego bolą mnie pachwiny od dołu |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ruchów to się nie stresuj bo każda czuje kiedy indziej a dzidziuś zdrowy jest na pewno bo innej możliwości nie ma. W 3D chyba lepiej przepływy widac ale pewna nie jestem więc się nie upieram. Bastian- ciekawe imię nie słyszałam o takim no chyba że jako zagraniczny odpowiednik Sebastiana ale fajne
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myslalam ze to zdrobnienie od Sebastiana bo na mojego kolege o takim imieniu wolali Bastek, jak dla mnie to zupelnie nie moj gust imienny ale to nie mi ma sie podobac, a co maz mowi na taki typ?
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Stara, 17-letnia jeszcze chodzi, ale jest mocno niedoskonała mam wrażenie że już nie dopiera ciuchów... I ze 2 razy zniszczyła mi ubrania, coś w bębnie się odgięło i poszarpało mi bluzki Zostawiamy ją do prania roboczych ciuchów taty (ma zakład wulkanizacyjny - kurz, pył, smar itp.), resztę będziemy prać w nowej.
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Rozeznanie
|
My za to z pralkami mamy ostatnio tak że psują się nam jakiś miesiąc po gwarancji, zwyczajnie się wyłączają i nic nie działa , a jak spytaliśmy o naprawę to wchodziła w grę wymiana programatora około 600 zł , dlatego nauczeni doświadczeniem kupujemy teraz te najtańsze pralki w granicach 1000 i cieszymy się nimi do póki nie padną
![]() Mnie się jakoś pechowo grudzień zaczął od czwartku miałam mega katar, przeszło mi w poniedziałek, a wczoraj wieczorem zaczął boleć migdał i gardło i dzisiaj znowu samopoczucie fatalne. Powtórka z I trymestru :/ |
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to cud mechaniki zostawcie ją bo jeszcze nie raz ją przeprosicie i będziesz w niej prała jak nowa dla du...Teraz nowy sprzęt działa tylko o czasu gwarancji, później już nadaje się do wyrzucenia bo naprawa to 3/4 kosztów nowego sprzętu. |
|
|
|
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje Mam nadzieję, że tuż po I rocznicy ślubu i ja będę mogła się tym pochwalić ![]() My też słyszeliśmy, że nie warto inwestować w te droższe modele - wzięliśmy Beko ładowną na 8 kg za 1150 zł uważam, że niczego jej nie brakuje, więc tym bardziej nie widzę sensu, żeby płacić za pralkę 2 czy 3 tysiące.Cytat:
no i w razie "W". Nam też mówiono, że teraz sprzęty są krótkowieczne, bo to lepszy biznes dla producenta. Przed ślubem też kupowaliśmy z TŻ względnie niedrogie sprzęty do kuchni, bo wiemy, że pewnie padną za 4-5 lat.
|
||
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
tak to właśnie jest w tymi "nowymi" sprzętami
ale z drugiej strony chyba żadna z nas nie chciałaby pojawić się w czasach kiedy prało się w rzece heheh
|
|
|
|
#1991 |
|
Rozeznanie
|
My jak urządzaliśmy mieszkanie to najpierw pytaliśmy o rady sprzedawców w różnych sklepach aż w końcu trafiliśmy na jakiegoś szczerego który powiedział żeby kupować te sprzętu które nam do wnętrza pasują bo wszystko to jest to samo " przez te same ręce" robione. No i to była jedyna słuszna rada bo szło zwariować. Najbardziej mnie cieszy fakt że nie dałam się naciągnąć na jaką wypasioną indukcje i kupiłam na allegro najtańsza firmy amica , bo po jakimś miesiącu spadł mi garnek z szafki i pękła na pół ( o dziwo działa do dzisiaj) no ale wymienić będzie trzeba.
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
My akurat na kuchni i piekarniku nie oszczędzaliśmy ( ale też nie przesadzaliśmy nie wiadomo jak) , kuchnię mamy gazową i widać było różnicę w wykonaniu palników, jedne były masywne i te nadstawki nie latały, a drugie latały jak chorągiewka na wietrze, a jednak to jest niebezpieczne bo garnek może spaść i był by problem.
Pralki szukaliśmy małej bo mamy małą łazienkę i chcieliśmy, żeby się zmieściła i to było główne kryterium wyboru. |
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Witam jestem po wizycie
Wizyta super... Dzidek zdrowy, ma jądra więc to raczej chłop Usg połówkowe, także zobaczyliśmy serduszko, mózg, nóżki, kregosłup... no wszystko Ruchy mogę poczuc dopiero za 2 tyg, tak jak mówiłyście... One może już są a ja nie mam pewności że to to. Dostałam skierowanie na badania, mocz, morfologia no i glukoza planuje je zrobić w czasie kiedy mam wolne czyli między świętami a sylwkiem. W ogóle to jestem mega szczęśliwa... Cudny prezent mi dzidzia zrobiła na urodzinki - niczego mi już nie potrzeba ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Jeśli chodzi o sprzęt agd to ja zazwyczaj na tym nie oszczędzam. Kupiliśmy jakiś czas temu pralkę bosh - i jak na razie 2 lata śmiga tfuf tfu
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - świetne wieści, bardzo się cieszę, że z dzidziusiem wszystko OK, ale przecież nie mogło być inaczej
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna-- bardzo się cieszę, że wszystko OK no ale nie było przecież innej możliwości
![]()
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam nasza Katie??? może urodziła??
A jak czuje się reszta?? ![]() Ja oczekuję na paczkę z PL bo Kacperka wózek jedzie do nas dziś poprałam jego rzeczy, ale nie wszystkie bo brakło mi miejsca na suszarce
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-12-12 o 21:28 |
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Też dziś myślałam o Katie
może już cyca daje małej ![]() Ja z dnia na dzień coraz gorzej się czuję Justyna - dla maluszka za sprzęt między nogami ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny ile kompletów ubranek pakujecie do szpitala?? |
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
U nas szybko wypuszczają, jak wszystko jest OK, więc myślałam o 2 kompletach, a w domu przygotować jeszcze ze 2 w razie czego -tak żeby tż wiedział które dokładnie wziąć...
Ja muszę jeszcze uprać wszystkie mocno kolorowe rzeczy, a potem przyjdzie pościel i reszta od mamy to znów pralka pójdzie w ruch ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- tak sobie pomyślałam, że 2 to mało... pewnie trzeba przynajmniej ze 3 body, 3 pajace, no i coś na wyjście, plus kombinezonik.... dobre pytanie zadałaś Justii |
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc trochę się zadziwiłam.
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-12-13 o 09:23 |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - ja oczywiście mówiłam o sytuacji, gdzie wszystko jest ok, czyli nie brałam pod uwagę sytuacji cc (która jednak wymaga dodatkowych dni w szpitalu)... u nas często wypuszczają już na drugi dzień, nawet przy pierwszym dziecku, a ile trzymają w PL?
hmm pewnie przygotuję kilka kompletów więcej i trochę więcej w domu.... |
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że spakuje ok 6-7 kompletów, na każdy dzień po dwa komplety, w razie jakiegoś ulania no i po kąpieli obowiązkowo, a reszta będzie w domu. Z domu do szpitala mam max 10 min drogi, więc zawsze ktoś mi dowiezie jak będzie potrzeba. |
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Właśnie coraz częściej mi się wydaje że coś mi się rusza w brzuszku może w końcu dzidek się ujawnia mocniej No właśnie gdzie ta katie??? Ja się nie wypowiem na temat kompletów do szpitala bo w tym temacie jestem zielona... jeszcze ![]() No i jak ma się nasza Niki???
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - aż zapytam na wizycie ile trzymają w szpitalu, oczywiście jak nie zapomnę heheh
i zerknę na stronę szpitala co tam proponują u mnie też niedaleko do szpitala, więc wpakuję zapasowe rzeczy do szuflady, tak żeby tż wiedział co przywieźć gdyby trzeba było dłużej zostać Justyna - na początku te ruchy to jakby motyl cię skrzydełkiem muskał - przynajmniej ja tak to odczuwałam, więc łatwo to przegapić No właśnie gdzie te nasze dziewczyny? |
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
ze 3 komplety pewnie bo nie wiem czy się nie osra po pachy albo nie obrzyga po pas w razie czego mąż w domu przyniesie- poza tym na stronie szpitala jest taka lista co dla maluszka zabrać:
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - dzięki za listę
tylko zastanawiam się po co 10 pieluch tetrowych??
|
|
|
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
Chyba na ulewanie sie po karmieniu, na nocne ślinienie i ogólnie do wszystkiego
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na stronce szpitala nic nie piszą o tetrowych pieluszkach ... ale pewnie na wszelki wypadek kilka spakuję
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spakuje 6 kompletów (6 pajaców, 6 body i kilka kaftaników) do tego 3-4 pieluchy tetrowe, ręcznik, śpiworek, czapeczki 2 sztuki, 2 pary łapek, 3-4 pary skarpeteczki, pampersy, kosmetyki i wyprawkę na wyjście kombinezon czapka, szalik.
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkałam się z opinią, że zakładanie łapek zaburza dziecku odbiór świata zewnętrznego, bo ono poznaje go najpierw przez dotyk. Z drugiej strony jeśli urodzi się z długimi paznokciami, to wiadomo, lepiej żeby się nie podrapało... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

16.06.2012 
Stara, 17-letnia jeszcze chodzi, ale jest mocno niedoskonała
mam wrażenie że już nie dopiera ciuchów... I ze 2 razy zniszczyła mi ubrania, coś w bębnie się odgięło i poszarpało mi bluzki
klik!

planuje je zrobić w czasie kiedy mam wolne czyli między świętami a sylwkiem.
więc trochę się zadziwiłam.