Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 21:39   #4411
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wpadaj do mnie z CeDekiem!!!! ja nie mam

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

lepiej wcześniej niż za późno
heheheh no i prawidłowo już niedługo sasasasasasa
przeca chomik ma
filmow na cede nie posiadam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 21:39   #4412
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Hejo

Ale mnie długo nie było... Chyba nie nadrobie 40 stron, chociaż sie postaram,bo jestem ciekawa co u Was U nas już lepiej, TZ dziś ze szpitala wyszedl Był też dziś facet z likwidacji szkód i bedziemy teraz czeka na kase z odszkodowania i sie za remont zabieramy tzn. ktoś za nas, bo TZ ma zakaz pracy z tą poparzoną reką narazie. Mam nadzieje że dadzą nam niewiele mniej niż chcemy, bo w sumie tyle nas remont kosztował po kupnie mieszkania.

Byłam z Zuzią już na 3 rehabilitacjach, wiem jak ją nosic i kłaśc. Od nastepnego razu już zaczynamy normalne cwiczenia. Jak na razie jest tam strasznie grzeczna, chociaż jej sie raczej zmieni, bo wiem, że niektóre cwiczenia dla dzieci są nieprzyjemne (rozciąganie, jak dziecko ma krecz) Na 1 rehabilitacji nasza rehabilitantka myślała że Zuzia ma bardzo słabe napiecie, bo nic nie robiła, ale już mała współpracuje Ma tak zawsze jak kogoś 1 raz widzi I mi powiedziala że nie jest tak źle z Nią, jak myślała na początku.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 22:46   #4413
papuga_69
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Jutro postaram się was jakoś ponadrabiać z grubsza jak znajdę chwilę.

Dziś Antoś pierwszy raz zaczął podnosić główkę i patrzeć przy tym w obie strony jestem bardzo szczęśliwa bo być może nie bedzie potrzebował rehabilitacji
Ten tydzień był wyjątkowo przyjemny, odwiedzili mnie znajomi, codziennie wychodziłam z Antkiem na spacer i jakoś szybciej mijały dni.
Antoś chyba dorasta nie drze się już o byle co, potrafi grzecznie leżeć i się bawić, prawie w ogole nie płacze, mam nadzieje że już tak zostanie
Wczoraj zaczęłam wprowadzać soczek jabłkowy bobofruta dostał 3 łyżeczki, dzisiaj 4 o dziwo nie krzywi się i połyka ze smakiem
Z butelki niestety dalej nie je więc sylwestra pewnie spędzę w domu bo muszę go karmić z cyca :| no ale cóż poradzić

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 00:02   #4414
Madziuchna27
Zakorzenienie

Zarzucam focha, bo żadna nawet nie zatęskniła
Zamiast spać, Magda nadrabia wizaż Nie miałam wcześniej jak, bo chatę trzea było ogarnąć jako tako

A dziś me dziecko zaśmiało się w głos

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
MADZIUCHNA widze ze tesknilas za.mna pochwale.ci.sie ze doradva laktacyjna mnie skutecznie wyedukowala bo wczoraj caly dzien mlody na.piersi poza wieczornym papu z butli a dzis wieczorem.odciagnelam 285ml

Super! Bardzo się cieszę Tassia, a Ty ściągasz po KAŻDYM karmieniu? Systemem 7-5-3? Z obu piersi? I karmisz z obu za jednym razem?

Ja po trzech dniach, gdzie mały nie wariował i mleko było, znowu schizuję, że mam mało mleka Muszę wrócić do ściągania.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a! ile ściągacie mleczka po karmieniu?
Jeśli Julek je z obu piersi to 50-60 ml. A jak z jednej, a ściągam z dwóch to 110-120 ml.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Zjadłam wczoraj łyżeczkę nutelli, którą kupiłam przed porodem, musiałam wyskrobywać, bo w wielkim słoiku prawie nic nie zostało moje 2 łakomczuchy wszystko zeżarły
Zobaczymy czy Emilka dobrze to przyjmie
Ja podjadam Milkę Julkowi kilka krostek wyskoczyło

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny zażywa któraś minipigułkę?Jest ona tak samo skuteczna jak normalne anty?Ja mam je juz w domu i od niedzieli chce zaczac brac.Czy maja one jakis wplyw na maluszka?Pytalam lekarza i mowil,ze niby nie

Można stosować przy KP.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 05:44   #4415
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Tak Natalo.I juz się tego boję..Jestem taka zielona jesli chodzi o rozszerzenie diety ..Ciągle się głowie co wpierw podac,czy jabłko,kartofelka czy tez marchewke,Moja pediatra cos wpomniała ze wpierw wprowadzic gluten..jestem juz po prostu głupia z tego wszystkiego..

gorgulku serio tak się mówi?kurcze a ja myslałam ze agnieszka po polu(takim co sie rózne róznosci uprawia) z dzieciatkiem spaceruje

fryzjer nie boli ale obawiam sie tego, ze znów bede po wizycie wygladała jak nie powiem co..obym sie pozytywnie zaskoczyła
My na dniach zaczynamy sok jablkowy (10-15ml), potem jabluszko i marchewka (1/2-1 lyzeczka). O powodach pisalam wczesniej.

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Tsh = 1,26. Zobaczymy, co endo mi powie w srode.
Stary 2013-12-14, 06:09   #4416
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja już się nie mogę doczekać aż zaczniemy dietę rozszerzać ale czekamy aż skończone będą te 4 miesiące.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 07:23   #4417
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy wy w kasciele podczas mszy chrzcielnej trzymalyscie dziecko w czapce?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tak, odsuwalam tylko na sam chrzest

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 07:28   #4418
agaabuu
Raczkowanie

Wczoraj byłyśmy z Antosią na wizycie w poradni chirurgicznej..lekarka stwierdziła, że nie jest konieczne usunięcie tej zmiany w pępku...powiedziała, że ona się już przysuszyła i nie ma sensu usypiać dziecka aby to usuwać. Odetchnęłam z ulgą bo nie wyobrażam sobie usypiania mojej kruszynki.

Dziewczyny czy Wasze dzieci w ciągu dnia śpią? Moja normalnie jak przyśnie na 15 min to jest cud.....a ziewa cały czas. Jakiś tydzień temu potrafiła przesypiać po 2 godziny budziła się na jedzonko i znowu w kime a teraz jej się tak zmienilo. Jak jest u Was?
Stary 2013-12-14, 07:33   #4419
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
My na dniach zaczynamy sok jablkowy (10-15ml), potem jabluszko i marchewka (1/2-1 lyzeczka). O powodach pisalam wczesniej.

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Snow wies co u nas pomoglo na brak kupki - odstawienie bioga. Teraz sa codziennie tyle ze ' brzydkie' mozliwe ze maly brzuszek tak sie przyzwyczail?
Z soczkami i innymi ziemniaczkami czekam do ustabilizowania/ wyjasnienia kupki.

Na dniach mam zamiar zaopatrzyc sie w ta kszke holle przy okazji ze bede kolo piotra i pawla bo generalnie mam daleko. Tak jak patrzylam na te slouczki to sie zastanowilam ktore sa najlepsze, zdrowsze?
Papuga po co tak wczesnie ten soczek na cycusiu. ?
Jak sie robi ta ' ekspozycje na gluten'?? Czy kaszki holle sa bez smaku?
Stary 2013-12-14, 07:39   #4420
jo_asiek
Zadomowienie

cześć! Na wstępie, żebym nie zapomniała

ladan - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Kahunia ale nie wolno kłaść dziecka na boku jak ma te pieluchy bo zgniata sie bioderko i nici z leczenia. Ortopeda nas przestrzegał. U nas jeszcze tydzień (oby)pieluchowania. Ciężko się karmi w takiej pozycji.

Jo_asiek bo dzieci się nie chwali bo się psują trzymaj się
coś w tym jest Przetrwałam noc, w tym 2 godzinną zabawę przerywaną krzykami i płaczem (od 2 do 4). Teraz Szymonek śpi, a chciałam żeby TŻ przed pracą nas zawiózł do moich rodziców, bo nie chce mi się samej siedzieć w domu.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Dziś Antoś pierwszy raz zaczął podnosić główkę i patrzeć przy tym w obie strony jestem bardzo szczęśliwa bo być może nie bedzie potrzebował rehabilitacji
Ten tydzień był wyjątkowo przyjemny, odwiedzili mnie znajomi, codziennie wychodziłam z Antkiem na spacer i jakoś szybciej mijały dni.
Antoś chyba dorasta nie drze się już o byle co, potrafi grzecznie leżeć i się bawić, prawie w ogole nie płacze, mam nadzieje że już tak zostanie
Wczoraj zaczęłam wprowadzać soczek jabłkowy bobofruta dostał 3 łyżeczki, dzisiaj 4 o dziwo nie krzywi się i połyka ze smakiem
Z butelki niestety dalej nie je więc sylwestra pewnie spędzę w domu bo muszę go karmić z cyca :| no ale cóż poradzić

hej fajnie, że u Was pozytywnie. Oby więcej takich dni i tygodni

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Wczoraj byłyśmy z Antosią na wizycie w poradni chirurgicznej..lekarka stwierdziła, że nie jest konieczne usunięcie tej zmiany w pępku...powiedziała, że ona się już przysuszyła i nie ma sensu usypiać dziecka aby to usuwać. Odetchnęłam z ulgą bo nie wyobrażam sobie usypiania mojej kruszynki.

Dziewczyny czy Wasze dzieci w ciągu dnia śpią? Moja normalnie jak przyśnie na 15 min to jest cud.....a ziewa cały czas. Jakiś tydzień temu potrafiła przesypiać po 2 godziny budziła się na jedzonko i znowu w kime a teraz jej się tak zmienilo. Jak jest u Was?
super, że nie ma konieczności usuwania tej zmiany, bo po co męczyć dziecko jeśli nie jest to niezbędne. Co do snu, to w ciągu dnia Szymek śpi tylko na spacerze i ewentualnie chwilę po nim. Naprawdę bardzo rzadko się zdarza, żeby spał poza spacerem.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:05   #4421
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
\

a gosciu z tablicy w sprawie hustawki nie odpisał-szkoda.no nic jutro zamówie jakas z Allegro..tyle ze tam 80 zł drozsze
zadzwon!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:12   #4422
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
ale dzis mielismy kiepska noc. Jasio cały czas marudził i nie wiem o co do konca chodzi, nie było widac zeby go ewidentnie cos bolało, był bardzo niespokojny

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
na allegro zamawialam kromopan, to stomatologiczna masa wyciskowa do odlewow szczekowych a w leroy'u kupowalam gips

dzieki

Cytat:

jutro jeszcze tylko jakieś małe zakupy, zrobienie kremu i udekorowanie tortu, poza tym mam zamiar leżeć i pachnieć i się dobrze bawić, bo w końcu jutro urodzinowe "oczko"
wszystkiego naj naj lepszego z okazji oczka
dużo radości i pociechy z Julki i Tżta

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wejdz do K. napisałam jak to wyszło z tymi kupkami u Miłosza, bo powtarzalismy to badanie znów

powiem tyle, gorsze kupki bobasa i krew utajona nie świadczą tylko o skazie, to może być wszystko- infekcja wirusowa, pasożyty w kale, bakterie, jakieś inne wady układu pokarmowego

ktoś na forum gazety.pl pisał mi o czymś takim jak panel pediatryczny i że to polega na tym, że bada się krew malucha na różne alergeny
ale nie znam szczegółów, jak to się robi, gdzie to się robi, czy to jest na NFZ czy prywatnie i jeśli prywatnie to za ile
ja tez słyszałam o tym panelu.
chciałam sie dostac do poradni alergologicznej z Jasiem i tam to zrobic ale w tym roku juz miejsc nie maja, wiec bede dzwoic dopiero w styczniu.

a własnie czy wiecie ile jest wazne skierowanie do specjalisty???

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hejo

Ale mnie długo nie było... Chyba nie nadrobie 40 stron, chociaż sie postaram,bo jestem ciekawa co u Was U nas już lepiej, TZ dziś ze szpitala wyszedl Był też dziś facet z likwidacji szkód i bedziemy teraz czeka na kase z odszkodowania i sie za remont zabieramy tzn. ktoś za nas, bo TZ ma zakaz pracy z tą poparzoną reką narazie. Mam nadzieje że dadzą nam niewiele mniej niż chcemy, bo w sumie tyle nas remont kosztował po kupnie mieszkania.

Byłam z Zuzią już na 3 rehabilitacjach, wiem jak ją nosic i kłaśc. Od nastepnego razu już zaczynamy normalne cwiczenia. Jak na razie jest tam strasznie grzeczna, chociaż jej sie raczej zmieni, bo wiem, że niektóre cwiczenia dla dzieci są nieprzyjemne (rozciąganie, jak dziecko ma krecz) Na 1 rehabilitacji nasza rehabilitantka myślała że Zuzia ma bardzo słabe napiecie, bo nic nie robiła, ale już mała współpracuje Ma tak zawsze jak kogoś 1 raz widzi I mi powiedziala że nie jest tak źle z Nią, jak myślała na początku.
super, ze z Tz lepiej

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

hej
fajnie ze sie odzywasz i ze czujesz sie lepiej

dzis mam zamiar wyskoczyc na zakupy, mam nadzieje ze tym razem nie wróce z niczym i bede miała w koncu co na siebie ubrac

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:23   #4423
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Witamy!u nas noc minęła spokojnie chociaż poszedł spać po 18.3 razy wstawałam ale tylko poprawić go a o 5 to jedzenie i do naszego łóżeczka wzięłam mateusza i dalej sobie spał.wstaliśmy o 7.30 toaleta poranna wykonana jedzenie troszkę hustanie i dalej spanie.
Kasia ja też zamówiłam taki śpiworek we wtorek i jeszcze nie doszedł
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:32   #4424
kahunia
Zadomowienie

Hej

Cytat:

A robilas malemu wyniki na tarczyce czy tylko te przesiewowe w szpitalu jeszcze?

Bo mi endo kiedys mowila zeby malej powtorzyc tsh, mowilam pediatrze i kazala o tym przypomniec, ale nie mam zielonego pojecia kiedy to zrobic?

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:32   #4425
kaska87
Zakorzenienie

hej

Ladan wszystkiego najlepszego z okazji oczka

dziewczyny widziałam wczoraj pięknego kota rasa ragdoll biały z niebieskimi oczkami stary już na necie patrzy na nie tylko ja się boję, że Oli go nie zaakceptuje bo ona strasznie zazdrosna

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 09:24   #4426
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak Natalo.I juz się tego boję..Jestem taka zielona jesli chodzi o rozszerzenie diety ..Ciągle się głowie co wpierw podac,czy jabłko,kartofelka czy tez marchewke,Moja pediatra cos wpomniała ze wpierw wprowadzic gluten..jestem juz po prostu głupia z tego wszystkiego..
moja sis podała na początku gotowaną marchewkę i Sinlac

Cytat:

NATALA, skąd masz te próbki i słoiczki z Hippa czy Bobovity?? jak się na to załapać? Coś kiedyś o tym pisałaś...
Bajka pisała ze wypełniała ankietę w szpitalu...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 09:34   #4427
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

Ladan wszystkiego najlepszego z okazji oczka

dziewczyny widziałam wczoraj pięknego kota rasa ragdoll biały z niebieskimi oczkami stary już na necie patrzy na nie tylko ja się boję, że Oli go nie zaakceptuje bo ona strasznie zazdrosna
Nie jestem pewna ale chyba z dwoma kotkami tej rasy mieszkałam przez rokKoty te są naprawde kochane!Chętnie się łaszą(a przynajmniej te z ktorymi miałam stycznosc) no i sa naprawde piękne a futerko takie delikatne,milusie.Niestet y jeden kotek w trakcie mojego pobytu odszedł.Miał kocie Aids..włascicielka strasznie to przezyła..Udało mi się znalezc dwa zdjecia tych kotów.Jednak ich pięknych niebieskich oczów nie udało się uchwycic.Miałam beznadziejny aparat i przez jego flesz oczy tych kotow swieciły.
Oprócz kotków w tamtejszym domu miałam istny zwierzyniec-zobaczcie sami.Na zdjęciu Tz ktory akurat przyjechał wtedy do mnie na święta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg asslar 2007.12 157.jpg (112,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg asslar 2007.12 212.jpg (132,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg asslar 2007.12 131.jpg (146,8 KB, 27 załadowań)
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 09:39   #4428
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Nie jestem pewna ale chyba z dwoma kotkami tej rasy mieszkałam przez rokKoty te są naprawde kochane!Chętnie się łaszą(a przynajmniej te z ktorymi miałam stycznosc) no i sa naprawde piękne a futerko takie delikatne,milusie.Niestet y jeden kotek w trakcie mojego pobytu odszedł.Miał kocie Aids..włascicielka strasznie to przezyła..Udało mi się znalezc dwa zdjecia tych kotów.Jednak ich pięknych niebieskich oczów nie udało się uchwycic.Miałam beznadziejny aparat i przez jego flesz oczy tych kotow swieciły.
Oprócz kotków w tamtejszym domu miałam istny zwierzyniec-zobaczcie sami.Na zdjęciu Tz ktory akurat przyjechał wtedy do mnie na święta.

śliczne są twoje zwierzaczki.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 09:40   #4429
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść
Mamy pracowity weekend, trzeba porozdawać zaproszenia.

Moje dziecko chyba faktycznie przeszło delikatnie skok rozwojowy, ma tyle nowych umiejętności. Chyba wie już jak wykorzystywać swój głos i oprócz śmiania na głos i głużenia jeszcze piszczy z zadowolenia. Nawet tak jakby "śpiewa" Fajnie tak Strasznie mnie to bawi.

Cytat:
swego czasu znajomy zaczął się śmiać jak mu wspominałam o tym, że Miłosz dużo je i stwierdził, że może odżywkę dla pakerów powinniśmy mu serwować

teraz z kolei chciałabym żeby jadł jak kiedyś. w nocy w miare ok, a w dzień, to do połowy butli spoko, a potem wszystko inne ciekawsze niż jedzenie

raczej jedziemy do teściów,więc pewnie odwiedzimy znajomych. posiedzimy, pogadamy o głupotach. ja pić nie moge, koleżanka wciąż karmi, więc też nie pije także będziemy gadać, gadać, gadać...
ja mam jak Kaśka, że sztywniak jestem, nie chodzę na imrezy, bo nie lubię

gdyby nie wyjazd do teściów, to pewnie zamulalibyśmy w domu

ja miałam 8mcy, a syn mojej chrzestnej był chrzczony w ferie przed Komunią
a dodam, że z niego taki jest na prawdę mega katolik, co niedzielę do kościoła, wszystkie roraty obskoczy i w ogóle. a rodzice wcale nie chodzą.
ma teraz 16 lat.

wczoraj mieliśmy kontrolę u naszej mądrej pani dr
i tak a propos skórnych zmian u dzieci alergicznych powiedziała, że pewnych spraw się nie przeskoczy i nie uniknie, tzn. że można robić totalnie wszystko żeby dzieci ich nie miały a i ta z tego będzie. u Miłosza dalej coś czasem na buzi wyskakuje, trzeba smarować maścią cholesterolową i tyle.
mówiła, że są dzieci z ciężkimi alergiami, piją najlepsze mm dla alergików, smarują cud maściami, a i tak mają wysypki i świąd skóry
no i druga sprawa jest taka, że jeśli rodzice alergicy, to jak to wspomniała, "niestety,ale on ma takie geny, a z genami się nie wygra"
najważniejsze jest to zeby dziecko chciało jeść, przybierało na wadze, żeby nie było ostrych bólów brzuszka, i żeby nie pojawiały się takie suche i swędzące placki, bo to może świadczyć już o tym typowym Atopowym Zapaleniu Skóry, a to już choroba

ahh, i AZS to nie jest to samo co skaza białkowa

oj łączę się w bólu, Miłosz tak miał
niestety nic nie da się zrobić, tylko przeczekać...
my braliśmy go do siebie do łóżka, jak był między nami, czuł ciepło i był spokojny. po jakimś czasie zasypiał z nami, a dzięki temu my coś też sypialiśmy w nocy.

powiem więcej, bywa, że jeśli maluch już się przestawi, to w czasie skoków znów może mu się trochę pokićkać
na szczęście jak skok minie wszystko wraca do normy

Ladan, jako atrakcje zakupiłam na alledrogo strój Mikołaja. Za rok przed Świętami sprzedam, więc nie zbiednieje.
A tak to specjalne nic nie kupowaliśmy. Miłosz dostał od sąsiadki na Mikołajki body z muchą z 5 10 15, na all dokupiłam takie ciemno brązowe/czekoladowe rajtuzki do tego, tak żeby móc wykorzystać je jeszcze na co dzień.

Monia, dla mnie jest b. ważne żeby się wyspać i wypocząć. Niewypoczęta mam zawroty głowy i mdleję, a i mój stan psychiczny podupada. W sumie nie wie czemu tak jest, bo przed ciążą spałam dużo mniej niż teraz i tak nie miałam. Także zależy jak to reaguje.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Motylku, które łóżeczko turystyczne kupiliście? Bo też musimy kupić coś "na szybko" jak mamy wyjeżdzać do t.
Materac to chyba zwykły piankowy kupie, bo i tak nie będziemy z tego korzystać w mieszkaniu, a do transportu taki chyba najmniej miejsca zajmuje...

I ponawiam pytanie, bo ktos tu już je zadał co trzeba zrobić żeby zostać te próbki i zniżki czy kupony na słoiczki?? wspominałyście chyba o Hipp i Bobovicie

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

i też dostałam tysiaka za urodzenie syncia.
za pobyty w szpitalu też kaska była
Łóżeczko takie http://allegro.pl/maxx-wyposazone-so...760109726.html a przecież one mają materacyki, chociaż oczywiście nie takie jak zwykłe.Ja na to jeszcze kładę rozłożony rożek i nie jest twardo.

Cytat:
Madziu nie wiem czy słyszałas ale te tanie maty np z supermaketu zawieraja formamid który jest toksyczny.W Polsce nie ma jeszcze zakazu ale w innych krajach juz je się powoli wycofuje.Ta z linku który Ci podałam jest z tych bezpiecznychJak cos to szukaj mat które są zrobione z pianki Eva.Wyglądem się nie różnią od tych tańszych.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

[B][/B]Bajko super sa te odlewy.Świetna pamiątka.A ja ciągle szukam hustawki dla Lilki.Juz niby znalazłam ale Pani przez telefon powiedziała ze syn miał wycofac ogłoszenie ..napisałam mu wiadomosc ale się nie odzywa..Byłam tez w tutejszym komisie.Jest jedna ale tak do☠☠☠ana ze masakra..

Zamówiłam własnie mleczka Liluni.Szkoda ze wczesniej nie zauwazyłam ze są tez 1200gr-je się bardziej opłaca brac.Za 6 opakown płace 299 czyli jedno opakowanie 800jakby gratisa Nutrition 7zł taniej jak u mnie apteceza miesiąc zaczne chyba zamawiac od nich dodatkowo słoiczki.
A które to są droższe maty?Ja kupiłam taką za jakieś 60 zł i jest z ceryfikatem. Tańsze to chyba takie do 20 zł?

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Wypralam interaktywna zabawke z fisher pricea i nie dziala ;(

Ale to chyba było oczywiste?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A wiesz, że gdybyś kiedyś potrzebowała kasy z tego konta a Tusia nie mogła jeszcze sama podjąć gotówki to nie weźmiesz ot tak sobie?
Ja dlatego założyłam na siebie.

Możesz opłacić reklamę i mieć w podpisie

Przypuszczam, że chodziło po prostu o podwórko nie pole
W Krakowie i okolicach na podwórko mówią pole

Że niby lovela bez zapachu?

Konto jest podpięte do naszego i to jest tak uregulowane,że spokojnie możemy wypłacić. Miałam wątpliwości czy faktycznie, bo słyszałam o takich sytuacjach,że rodzice nie mogli wypłacać z kont dzieci
Ale moja Mama tam pracuje więc na pewno wszystko jest ok

Cytat:
passion my też mamy ubezpieczone mieszkanko ale to był wymóg przy braniu kredytu

bajka świetna stopa!

dziś zalatany dzień najpierw skarbówka, później zakupy (prezenty świąteczne), później 2 sałatki, 3 blaty (ciasta czekoladowe do tortu szwarcwaldzkiego), kąpiel Julii i upragniony Zmierzch

jutro jeszcze tylko jakieś małe zakupy, zrobienie kremu i udekorowanie tortu, poza tym mam zamiar leżeć i pachnieć i się dobrze bawić, bo w końcu jutro urodzinowe "oczko"

NAJLEPSZOŚCI Z OKAZJI URODZIN!!!

Cytat:
Lilek mój zasnęła z nóżką Sofijki w buzi-cudny widok!
Masz Żyrafkę Sopfie?Też muszę w końcu kupić.

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość

Moja śpi w ciągu dnia z 5-6 godzin, natomiast zawsze po 17stej ma czas czuwania i nie śpi aż do czasu aż ją wykąpiemy i nakarmimy W tym czasie ciągle się z nią bawimy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 09:43   #4430
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

To twoje wyniki? Jak tak to koniecznie daj znac co ci endo powiedzial bo man idenyyczne wyniki a nie mam kiedy isc do lekarza

Witam sie po super nocy. Mloda spala do 6:30 zjadla i spala do 10. Za to Blanka jak sie przebudzila po tej 6 na siusiu to juz co 30 mib wyciągala mnie do wc na dwójkę heh cwaniara nie da mi pospac bo tak jest codziennie a oczywiscie procz siusiu to nic wtedy nie robi heh.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Snow wies co u nas pomoglo na brak kupki - odstawienie bioga. Teraz sa codziennie tyle ze ' brzydkie' mozliwe ze maly brzuszek tak sie przyzwyczail?
Z soczkami i innymi ziemniaczkami czekam do ustabilizowania/ wyjasnienia kupki.

Na dniach mam zamiar zaopatrzyc sie w ta kszke holle przy okazji ze bede kolo piotra i pawla bo generalnie mam daleko. Tak jak patrzylam na te slouczki to sie zastanowilam ktore sa najlepsze, zdrowsze?
Papuga po co tak wczesnie ten soczek na cycusiu. ?
Jak sie robi ta ' ekspozycje na gluten'?? Czy kaszki holle sa bez smaku?
Ja wczoraj kupilam kaszke z bobovity w kartonowym pudelku. Ryzowo kukurydziano bananowa. Ona bez cukru jest.

Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-12-14 o 09:45
Stary 2013-12-14, 09:45   #4431
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjaciel mojego męża ma tego kota już starszego i jest strasznie głupiutki, taki świr totalny I jak myśleliśmy nad tą rasą to mówił,że niestety większość tych kotów umiera na jakieś choroby genetyczne, szczególnie na serce.
Z kolei moja sąsiadka z naprzeciwka kupiła takiego jakieś 2 miesiące temu i jest agresywny, drapie, nie daje się wziąć na ręce, ucieka, wszędzie sika. Ale nie wiem, może dlatego,że młody?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 09:50   #4432
Asiek84
Wtajemniczenie

Ladan samych wspaniałości, spełnienia marzeń

mój młody już po skoku rozwojowym... wczoraj wieczorem przez pół godziny zacieszał do tż i zaczyna gugać
Stary 2013-12-14, 10:04   #4433
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
śliczne są twoje zwierzaczki.
nie ,nie-to nie mojePrzez rok tylko z nimi mieszkałam

Motylku
tak mamy zyrafke i jest najlepszym z gryzaczków
U mnie w miescie sprzedają maty bez certyfikatu po 30zł-takim bym nie ufała.
Lece do fryza.trzymajcie kciuki zebym wyglądała po wyjsciu jak człowiek
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 10:42   #4434
Asiek84
Wtajemniczenie

laski, mam zagwozdkę...
mam jeszcze kilka pieluch Pampers w rozmiarze 2 i 120 szt 3 i dumam czy kupić jeszcze 2 np z Dady czy już 3 zakładać, tym bardziej ze jakieś duże są... młody waży ponad 5 kg...
Stary 2013-12-14, 10:46   #4435
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
laski, mam zagwozdkę...
mam jeszcze kilka pieluch Pampers w rozmiarze 2 i 120 szt 3 i dumam czy kupić jeszcze 2 np z Dady czy już 3 zakładać, tym bardziej ze jakieś duże są... młody waży ponad 5 kg...
Moja na tez ponad 5 i nosimy pampki 2 ale dady sa juz za male wiec na twoim miejscu nie kupowalabym.

Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-14, 10:47   #4436
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Bajka pisała ze wypełniała ankietę w szpitalu...
to dziwne, rodziłyśmy w tym samym szpitalu z Natalą i żadnej ankiety nie dostałam od nich

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Łóżeczko takie http://allegro.pl/maxx-wyposazone-so...760109726.html a przecież one mają materacyki, chociaż oczywiście nie takie jak zwykłe.Ja na to jeszcze kładę rozłożony rożek i nie jest twardo.
dzięki
no własnie wyczytałam w jednej aukcji, że są
a jakiej grubości są te materace?

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...759643279.html
to mi się podoba,ale jak stary zobaczy cenę to mnie prześwięci
Stary 2013-12-14, 10:48   #4437
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Moja na tez ponad 5 i nosimy pampki 2 ale dady sa juz za male wiec na twoim miejscu nie kupowalabym.

Dady 2 miałam teraz na trówni z Pampami aby sprawdzić jak zareaguje mała chuda dupka i były ok, fakt że takie w sam raz...
Stary 2013-12-14, 11:33   #4438
inezka92
Raczkowanie

Inwersja : jesli chcesz otrzymac darmowe sloiczki wystarczy, ze zarejestrujesz sie na stronie bobovity, czytaj uwaznie bo musisz zaznaczyc, ze chcesz dostac taka przesylke.
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 11:38   #4439
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
Inwersja : jesli chcesz otrzymac darmowe sloiczki wystarczy, ze zarejestrujesz sie na stronie bobovity, czytaj uwaznie bo musisz zaznaczyc, ze chcesz dostac taka przesylke.
dzięki
Stary 2013-12-14, 11:51   #4440
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Chyba nie wolno tak robić, bo można doprowadzic do zaparć,jak za mało wody w mleku
No ja tez sie tego balam, ale sprobowalam i zaparc nie ma.Herbatki wiecej pije.Kupa normalna
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości