|
|
#211 | |
|
.
|
Dot.: Oświadczyny trochę inaczej :)
Cytat:
![]() najpierw nie załapałam, po dwóch łykasz kawy dotarło! autorko, czego tu zazdrościć? faceta cipki, tego, że nie potraficie rozmawiać o swojej przyszłości czy tego, że on nie chce (przynajmniej jak na razie) brać z tobą ślubu?
|
|
|
#212 |
|
BAN stały
|
nie widzę związku z równouprawnieniem, to tak jakby uważać, że w ramach równouprawnienia 20letnia dziewczyna powinna siedzieć podczas gdy obok stoi 80letnia kobieta albo kobieta w ciąży.
![]() Są normy kulturowe, których wg mnie nie warto odwracać na silę i wg mnie klękanie dziewczyny przed chlopakiem to po prostu idiotyzm, szczególnie w kontekście tego, że przyjęło się, że to dziewczyny zazwyczaj mają większą potrzebę stabilizacji i ślubu i jak dla mnie takie oświadczynki o zachodzie słońca na kolanku chłopakowi wieją desperacją laski na kilometr. Nie mówiąc o tym, że totalnie bym się nie spodziewała takiego numeru (gdybym była facetem ) ze strony dziewczyny, bo jednak rzadko pewnie się to zdarza, i odczułabym takie coś raczej jak kubeł zimnej wody i stawianie w sytuacji, na którą totalnie mogłabym nie mieć ochoty.Jesli rzeczywiście Twój chłopak jest taki równouprawniony i chce się żenić to może czemu nie. Ale wg mnie dziewczyna jak się oświadcza to lepiej, żeby to wyniknęło z jakiejś luźnej sytuacji, rzuca np. coś w stylu, że powinniśmy się pobrać i tak dalej, a nie oprawa zachód słońca romantyczna kolacja i zegareczek. Matko, zegarek taki totalnie niezaręczynowy symbol wg mnie.
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#215 |
|
.
|
Hultaj, sygnet byłby bardziej niezręczny. Ale bardziej pasujący do obrazka
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
I ktoś wyżej pisał, żebyś tż przez próg przeniosła - w sumie czemu nie, skoro równouprawnienie Aurotko ile jesteście razem bo kilka razy padło takie pytanie a ty unikasz odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#219 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
BAN stały
|
o, i jeszcze kwiaty do tego.
![]() sygnet nie jest taki głupi , od razu mi się przypomniała moja ulubiona reklama z Adamczykiem udającym 2 szachistów i kesz bek kesz bek ; tam ten z czarnymi włosami stuka o blat paluszkami obutymi w pierścień z czerwonym oczkiem, zdaje się. ![]() Zresztą tak bardziej serio to kiedyś w tradycji zaręczynowej w ogóle było wymienianie się pierścionkami, a nie tylko dawanie pierścionka pannie. Można by się tylko chwilę zastanowić, że jakoś ten zwyczaj nie przetrwał. ![]() Ogólnie dla mnie kompletna kicha. ![]() Chłopak chce slubu ale się nie oświadcza. ''Jest nieśmialy''. Dziewczyna chce ślubu i się oświadcza. I wykupuje w tym celu wycieczkę do Paryża. ![]() Od razu widać, kto ma parcie na ślubik ![]() Ja bym się lekutaśnie zlękła ;-) na miejscu faceta - wzięta z takiego zaskoczenia pod wieżą ejfla, co będzie następne ? Pudełko w złotym celofanie z koronkową koszulką do łózka i stringami w hotelowym pokoju? Kąpiel w płatkach róż? No przecież jest równouprawnienie, dlaczego facet miałby nie ubrać zmysłowej koszulki dla swojej narzeczonej. ![]() Mam chyba bujną wyobraźnie i widziałabym już to, że mi każe nogi depilować, ale chyba nie na tyle bujną, by wizualizować w konteście własnych zrękowin wdzięczność przyszlych pokoleń, że kobieta też może klęknąć przed mężczyzną i podarować mu pierścień.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-12-14 o 10:50 |
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym próbowała cokolwiek przyspieszyć czułabym jakbym TŻtowi coś odebrała....
|
|
|
#222 | |
|
.
|
Cytat:
![]() laska 21 lat, parcie na ślub, dziecko, facet po więzieniu, a do tego ją zdradzał. tyle wygrać. prawie jak moda na sukces
-27,9 kg Edytowane przez skazana_na_bluesa Czas edycji: 2013-12-14 o 11:00 |
|
|
|
|
|
#223 |
|
BAN stały
|
a propos skojarzeń (bo mnie się przypomniała reklama pewnego gadżetu reklamowana w scence przez parę na kolacji zaręczynowej
) - dziewczyny ta reklama popularnej marki cukierków z dzieleniem się tęczą przez ślubną parę to jest prawdziwa?
|
|
|
|
|
#224 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Dla mnie trochę chora;p---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
W Polsce jestem!
|
||
|
|
|
|
#225 | |
|
.
|
Cytat:
nie wiem, o jakiej reklamie mowa
|
|
|
#226 |
|
Wredny kotecek
|
Dobra znalazłam na innej stronie
Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2013-12-14 o 11:17 |
|
|
|
|
#227 |
|
BAN stały
|
ja tą reklamę znalazłam przed chwilą i obejrzałam ją na chyba najpopularniejszym na świecie kanale filmowym dostępnym dla użytkowników ogólnie bez ograniczeń wiekowych ;-) i mnie z lekka przytkało. :P
Całkiem fajna wg mnie :P:P, wolę ją niż tą z tą żyrafą ;-), która mnie osobiście kojarzy się bardzo niesmacznie, ale nie wiem, czy ktokolwiek odważył się gdzieś to puścić i czy to nie jest fejk :P, stąd byłam ciekawa.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-12-14 o 11:31 |
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, nie mogę się powstrzymać i muszę się pochwalić
! Kupiłam TŻtowi szwajcarski zegarek. Jestem PRZEszczęśliwa, ale jednocześnie lekko zestresowana. Tutaj na dowód http://imgur.com/1kKSzUi. Zegarka na razie nie będę wklejała, żeby nie zapeszyć, a po drugie może TŻ natrafi jakimś cudem na temat . Poczekam do oświadczyń. Co do oświadczyn to nie mam jeszcze zielonego pojęcia, gdzie i w jakiej scenerii. Myślę nad jakąś wycieczką do jakiegoś fajnego miasta europejskiego. Może Rzym? Jeszczę się nie spieszę dopóki nie zrobi się cieplej. Wiosna byłaby idealna. Może macie jakieś pomysły? No i co do tego klękania jeszcze też nie wiem, ale raczej jestem na tak.
|
|
|
|
|
#229 |
|
Wredny kotecek
|
Hahahaha
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Matko świata...
![]() Autorko, miałam taką cichą nadzieję, że po przeczytaniu tych 8 stron wątku, jednak stwierdzisz, że może faktycznie coś jest na rzeczy, bo prawie KAŻDA osoba, która wypowiadała się w temacie ODRADZAŁA tego kroku. Nie będę, pisać dlaczego. Przyłączam się do ich twierdzeń, argumentacja została wyczerpana. Oby przyjął ten zegarek.. Swoją drogą, chyba nie mogłabym mieć takiego faceta, co to wstydzi się oświadczyć swojej "przyszłej żonie"
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niespodzianki nie zepsujesz, a chociaż upewnisz się, że taka sytuacja nie jest dla niego zdecydowanie nie do przyjęcia. |
|
|
|
|
|
#232 | |
|
.
|
Cytat:
myślałam, że je.ne.
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Ja też myślałam, że sobie odpuściłaś, ale jeżeli dalej się trzymasz tego pomysłu to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Tobie powodzenia
![]() Napisz koniecznie nam po oświadczynach jak się udały ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
No skoro zegarek kupiony to trzymam kciuki. Daj znać konieczne jak poszło.
I może ktoś jednak pomysł podchwyci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam czekam na relację z oświadczyn
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałam o tym TŻtowi, podsumował jednym słowem: "Biedak..."
A druga reakcja po chwili namysłu - "sytuacja ta idiotyczna, że nawet nie wiadomo jak odrzucić takie oświadczyny"....
|
|
#237 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem skąd u Was tak wredność, złośliwość
. Nie musicie się oświadczać Waszym TŻtom. My jesteśmy otwarci, nowocześni. Pytałam o jakieś rady dot. samych oświadczyń, a Wy dalej swoje prześmiewczo, nie na temat. Żal...
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wredny kotecek
|
Nie jestes nowoczesna tylko zdesperowana
a po drugie pytalas co o tym myślimy wiec teraz nie wymagaj przyklasku :p
|
|
|
|
|
#239 | |
|
.
|
fotorelację?
Cytat:
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
via tapatalk
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

).

W Polsce jestem!