Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-14, 05:59   #571
Limonka1987
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
O ciąży
wyprawki, dolegliwości, marudzenie, cieszenie

"Bla bla bla" też było niezłe

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
a psa w zależności od wagi i wielkości od 40 do 60 stopni jak duży to nie wirować bo pralkę zepsujesz

Aaaa i mój mąż mówi że najlepiej psa dwukrotnie wypłukać

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Bylam na zakupach, mialam zamiar coś kupić synkowi i nie wiem jak to się stało ale zamiast tego kupiłam sukienkę, o taką: http://www.happymum.pl/sklep3/d406,s...lle_dress.html przyda się na wesele na 28 grudnia
Bardzo ładna sukienka! Są już wyprzedaże w Happy Mum?

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no wiec tak kobitki jestem po wizycie młoda obróciła sie znów głową w doł ostatnio miała 500 gram a dzis juz 836 gram wiec do porodu powinna byc jak 1 córcia 3220 a moze wiecej nikt tego nie wie

dostałam tez przekaz na nastepne badania
zółtaczka hiv i mocz ... która robiła hiv ?
Córeczka rośnie jak na drożdżach Gratuluję
Badania na HIV miałam robione na samym początku ciąży, razem z pierwszymi badaniami krwi.

Świetne wieści z tymi wyprzedażami w Smyku. Podjadę po niedzieli, może mi jeszcze wszystkiego nie wykupią. Chętnie upolowałabym jakieś body z długim rękawkiem, kaftaniki/bluzeczki rozpinane i kocyk.

Za to koszty wyprawki robią wrażenie... Ja chyba naszej nie będę sumować... W naszym stanie niewskazane jest przecież, żeby się stresować
Stary 2013-12-14, 06:38   #572
kate1623
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Ja już na nogach ale zaraz poloze sie jeszcze bo miałam niezłe rewelacje w nocy. Jak tylko sie położyłam zlapaly mnie skurcze w podbrzuszu srednio przyjemne wzięłam nospe i postaralam sie zasnąć. Później o 1 w nocy obudzilam się cała spocona z bólem brzucha z prawej strony. Bałam sie brać kolejną nospe wiec trochę to rozmasowalam. Mała cały czas sie wiercila więc byłam w miarę spokojna, ale naszly mnie myśli co będzie jak zaczne rodzic nawet nie mam torby w którą mogę sie spakować, rzeczy małej nie uprane. Przestraszylam sie nie na żarty i chyba trochę sie streszcze z wyprawka tak na wszelki wypadek

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:01   #573
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dziekuje Wam bardzo za troske
milo mi ogromnie, ze o mnie pamietacie i myslicie.

U mnie niestety nie jest dobrze, mam PIH (gestoze, zatrucie ciazowe lub jak to tam jeszcze nazywacie), wiec wiecej czasu spedzam w szpitalu niz w domu.
Nie odzywalam sie, bo musialam sie pozbierac i poczynic pewne przygotowania siebie, ew wyprawki itp. Plan byl taki, ze jesli moje cisnienie bedzie roslo, a wyniki jeszze sie pogorsza, to mnie przetransportuja z mojej wyspy do Southampton, gdzie dziecko bedzie mialo wieksze szanse przezyc. Obecnie jestem w 26tc +2d. Plan jest taki, aby dotrwac do Swiat, czyli 28tc, a pozniej ewentualnie dalej do 31-32tc. Wtedy mnie nigdzie nie odesla, a ja nie bede odseparowana od meza i synka na Swieta. Mam zalecone lezec itd, akurat mam przerwe od szpitala do czwartku. Wysokie cisnienie to nie jedyny problem, bo przeplywy maciczno-lozyskowe nie sa za dobre i na razie co tydzien mam robiony doppler. Mam nadzieje, ze sie nie pogorsza, bo na to, zeby moje cisnienie wyniki i przeplywy mialy sie polepszyc nie ma szans.

Odezwalabym sie kilka dni wczesniej, ale moj Antos jest taki chory miew skoki temperatury do 40.0 −40.4 i nie mam po prostu glowy do niczego.

Odezwe sie jak bede mogla. Na razie przygotowan do Swiat u mnie nie ma , wszystko lezy i kwiczy.
Trzymamy kciuki. Sercem jesteśmy z Tobą <3

Wszystkim mamuśkom miłego dnia życzę.

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-12-14, 08:04   #574
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Trzymaj się Mariola!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:07   #575
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Limonko, tak się zastanawiałam, czy nadal wstajesz o bladym świcie i widzę, że nie zmieniłaś nawyków!

Kate wykazałaś się niezwykłą odwagą cywilną sumując koszty wyprawki! Ja wolę o tym nie myśleć, zwłaszcza, że najdroższe zakupy (jak wózek) wciąż przede mną.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
w I trymestrze narzekałam na kiepski stan cery, w II się wszystko ładnie unormowało, a teraz znów katastrofa bez tapety wyglądam jakbym ospę miała tez macie kłopoty z cerą?
Nie, raczej odwrotnie. Stąd moje wcześniejsze przypuszczenia, że będzie chłopak...

Cytat:
no wiec tak kobitki jestem po wizycie młoda obróciła sie znów głową w doł ostatnio miała 500 gram a dzis juz 836 gram wiec do porodu powinna byc jak 1 córcia 3220 a moze wiecej nikt tego nie wie ..
waze juz 65 kg lekarz nic nie mówił o wadze powiedział tylko zebym omijała to co tuczy

Edziu, za udaną wizytę! Kochane, a jak Wy wyliczacie to, ile dzieciątko będzie ważyć po porodzie?
Badania na HIV robiłam w pierwszym trymestrze, były to zresztą pierwsze badania jakie robiłam w ciąży (w połączeniu z innymi oczywiście).

Wszem i wobec ogłaszam, że pojawił się u mnie nowy objaw ciążowy a mianowicie zwiększył mi się apetyt (a niech to!). Wczoraj wieczorem byłam tak głodna, że 2 godz. po kanapce musiałam, po prostu musiałam zjeść 2pomarańcze (dobrze, że nic bardziej treściwego!). A dziś, godzinę po tym jak wstałam niemal rzuciłam się na śniadanie. Też tak macie?
Dziś miałam nie jeden sen ale co najmniej 3. Min. śnił mi się poród. Pamiętam, że w śnie przebiegał dość gładko i bezproblemowo ale i tak po przebudzeniu stwierdziłam, że sen nie należał do przyjemnych. A jak Wasze nastawienie do zbliżającego się nieuchronnie porodu?

Uciekam bo za chwilę spóźnię się do pracy. Co ten wizaż robi z człowiekiem....

Miłej soboty,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:19   #576
Ela87
Zakorzenienie

Moja wyprawka jak narazie to 533 zł, a wydam jeszcze ok 740zł, czyli zmieszczę się w 1300zł
Nie liczyłam wizyt, bo to dla mnie nie jest wyprawka, mogłam chodzić do lekarza na nfz, a prywatnie to tylko moje widzimisie wózek dostaniemy, ale i tak chciałam kupić za 500zł na allegro, łóżeczko kupiliśmy za 50zł, ale chcieliśmy za 230zł, więc w najgorszym wypadku wyszłoby ok 2000 zł, nie wiem na co Wy tą kasę wydajecie
Pościeli nie liczę, tylko prześcieradło, ochraniacz, bo przez pierwszy rok nie będę używała pościeli ręczników specjalnych nie kupuję. Mam jeden z prezentu urodzinowego, a później będę brała i tak nasze. Z resztą ręcznik to koszt 30zł...

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje Wam raz jeszcze.
Ide spac, bo niewiadomo o ktorej Antonio mnie dzisiaj obudzi
Ja wysyłam pozytywne bakterie dla Antka.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Coś mi mówi, że mój syn i synowa (Twoja córka) będą zahartowani
Ja tylko piorę w płatkach mydlanych te ciuszki co mam, reszty nie zamierzam prac a później i tak tylko będę prała w naszym proszku, chyba, że będzie alergia.

Cytat:
no wiec tak kobitki jestem po wizycie młoda obróciła sie znów głową w doł ostatnio miała 500 gram a dzis juz 836 gram wiec do porodu powinna byc jak 1 córcia 3220 a moze wiecej nikt tego nie wie ..
waze juz 65 kg lekarz nic nie mówił o wadze powiedział tylko zebym omijała to co tuczy

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wszem i wobec ogłaszam, że pojawił się u mnie nowy objaw ciążowy a mianowicie zwiększył mi się apetyt (a niech to!). Wczoraj wieczorem byłam tak głodna, że 2 godz. po kanapce musiałam, po prostu musiałam zjeść 2pomarańcze (dobrze, że nic bardziej treściwego!). A dziś, godzinę po tym jak wstałam niemal rzuciłam się na śniadanie. Też tak macie?
Dziś miałam nie jeden sen ale co najmniej 3. Min. śnił mi się poród. Pamiętam, że w śnie przebiegał dość gładko i bezproblemowo ale i tak po przebudzeniu stwierdziłam, że sen nie należał do przyjemnych. A jak Wasze nastawienie do zbliżającego się nieuchronnie porodu?

Uciekam bo za chwilę spóźnię się do pracy. Co ten wizaż robi z człowiekiem....

Miłej soboty,
Kanapka? Ja po kanapce to po pół godziny jestem głodna, a pomarańcze tylko muskają mój żołądek
Ale ja tak jadłam przed ciążą, więc to co piszesz wydaje mi się jak jedzenie dla wróbelka

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:24   #577
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
wróciłam Glukoza w normie!!!Mogę jeść słodkie) Tylko hemoglobina na granicy.. Spada.. w 21tc byo 12,20 a teraz 11,30. Zakupiłam w aptece jakieś tabl z buraka.. Brala może któraś? Poza tym wszystko ok. Usg nie miałam wiec nie wiem jaka dzidzia duża Nastepna wizyta 10 stycznie)
Biore się za nadrabianie.
Gratulacje za wyniki! Mam taką samą hemoglobinę jak ty i jem żelazo dwa razy dziennie. Buraka na pewno polecała mi myhmm więc możesz jej spytać.

Cytat:
side jade mam nadzieję że coś będzie
narobiłaś mi stracha bo musiałabym ci zwrócić koszty paliwa

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Side –wszedzie dobrze ale w domu najlepiej. A mąż pewnie z radości, że wróciłas spiewał
z tej okazji przyszli nasi znajomi i zrobiliśmy bal. Piotruś nawet dostał od mamy w pępowince dwa cukierki i szklankę coli- chyba pierwszy raz tak zaszalałam żeby wypić sobie całą szklanicę coli od kiedy jestem w ciąży Niech dziecko wie że jest weekend

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a do kiedy te wyprzedaze ehh pewnie jak ja przyjade to juz nic nie bedzie
niestety nie widziałam dat...ale na pewno wiem jedno że wyprzedaże i promocje sklepu internetowego a nawet asortyment nie pokrywają się wcale ze sklepami stacjonarnymi- pani mi tłumaczyła że to jak osobne sklepy działa.

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
side85 Już są te wyprzedaże w Smyku? Czekam na nie cały rok... Tylko kto ze mną pojedze? Muszę tam jutro być

Jeszcze nie mam prawie nic dla dzidzusia i kompetnie nic dla siebie, a wy już macie prawe wszystko

Na razie na szczęsie grypa żołądkowa szybko mi przeszła, ale teraz zaczyna boleć mnie gardło Znowu coś... (ponarzekam wam trochę )
Mam nadzieję, że znajdę więcej czasu, żeby być na bieżąco, ale jeszcze odkładam L4 do stycznia. Tymczasem idę już do łóżeczka, może miód i cytryna pomoże
o mamuniu....z deszczu pod rynnę Jedź dużo czosnku! żebyś miała siłę polatać jeszcze po sklepach

Cytat:
Byłam w Smyku wyprzedaże są nie na wszystko, ale da się coś wybrać kupiłam półśpiochy za 12zł i komplecik za 30zł chciałam kupić bodziaki na długi rękaw bo były 3szt za 30zł ,ale na złość już nie było rozmiarów więc trzeba się śpieszyć
dwie strony wizażu żyłam w niepewności Dobrze że zakupy udane! Zawsze malutkie rozmiarki najszybciej schodzą, mam wrażenie że najlepiej schodzą bo rodzice chcą mieć na start te nowe ciuszki i polują na promocje najczęściej, jak dziecię rośnie to już inaczej się na to patrzy...w Tesco zawsze to samo

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Hej dziewczyny
Ja już na nogach ale zaraz poloze sie jeszcze bo miałam niezłe rewelacje w nocy. Jak tylko sie położyłam zlapaly mnie skurcze w podbrzuszu srednio przyjemne wzięłam nospe i postaralam sie zasnąć. Później o 1 w nocy obudzilam się cała spocona z bólem brzucha z prawej strony. Bałam sie brać kolejną nospe wiec trochę to rozmasowalam. Mała cały czas sie wiercila więc byłam w miarę spokojna, ale naszly mnie myśli co będzie jak zaczne rodzic nawet nie mam torby w którą mogę sie spakować, rzeczy małej nie uprane. Przestraszylam sie nie na żarty i chyba trochę sie streszcze z wyprawka tak na wszelki wypadek
nie bój sie nospy, gdybym się nie bała nie zostawiliby mnie w szpitalu ostatnio. Wydawało mi się żę druga tabletka to już zbrodnia a lekarz im wyjaśnił żę to na prawdę nie szkodzi małemu. Oczywiście teraz nie przesadzam przy okazji tych moich bóli ale dostałam 3 razy nospa forte czyli to jest jak 6 zwykłych! I to nie jest szkodliwe (oczywiście i tak nie biorę tyle bo biorę co najwyżej dwie forte, a dziś postanowiłam tylko po południu jedną brać bo wtedy boli najmocniej).
Co dziwne w nocy złapał mnie straszny skurcz w łydce aż podspoczyłam z łózka na równe nogi i potem jeszcze kilka razy. Biorę magnez dwa razy dziennie, więc jestem trochę zdziwiona że aż taki atak. Może to jednak to że wczioraj zaszalałam z kofeinką bo wypiłam tę szklankę coli o której wyżej wspominałam

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

no i zapomniałam- zaczynamy dziś 29 tydzień HURRRAAA!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 08:27   #578
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Zawsze malutkie rozmiarki najszybciej schodzą, mam wrażenie że najlepiej schodzą bo rodzice chcą mieć na start te nowe ciuszki i polują na promocje najczęściej, jak dziecię rośnie to już inaczej się na to patrzy...w Tesco zawsze to samo
To ja odwrotnie myślę. Kupuję z lumpa na start, bo wtedy dziecko najszybciej rośnie i szkoda mi dużo kasy dawać na nowe
Ja to w ogóle taki żydek jestem

Stary 2013-12-14, 08:28   #579
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na ile wstawić do prania pościel dla dziecka, chodzi mi o wypełnienie - kołdra i poduszka?

Bo szukam w necie ale tam jakieś nowości na temat wielkiej szkodliwości prania w 30 stopniach, bo pozostają śmiercionośne zarazki tak jakby nie było ich gdzie indziej tylko na wypranych rzeczach... to już lepiej trzymajmy dziecko w inkubatorze przez cały pierwszy rok życia i jak tu nie zwariować i zachować resztki rozsądku. Przy okazji w ilu stopniach wyprać psa, żeby nie przenosił zarazków w pobliżu mojego dziecka?
Psa to oczywiście w 90
Witam się z łóżka z kawą w ręku
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 08:34   #580
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Psa to oczywiście w 90
Ja fretki wypiorę w 90ciu i wirowanie na 1300 ustawię oczywiście proszek na bazie wybielacza jakiegoś

Stary 2013-12-14, 08:48   #581
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Witam się na naowym wątku (w końu)! Nadrobiłam wszytskie strony od początku
cayenneOna Wspaniały szpital, aż chce się rodzić
No nie wiem

Zreszta wciąż nie wiem sn czy cc, no ale może wyjdzie w praniu. Mam termin w tym szpitalu z ordynatorem jeszcze raz w 37.tc, jak się dziec nie odwróci, to co prawda akurat w tym szpitalu jest możliwość podjecia proby sn, ale raczej się nie zdecyduje. Podobnie jak z wagą, jak mi będzie oscylowal młody w granicach 4 kg, to mi położna powiedziała, że jeśli przez całą ciążę była tendencja na większe dziecko, to można oszacować, że do tych 4 kg jeszcze dodać jakieś 10%, czyli dziecko może być w granicach 4400
Wtedy raczej sugerują cc, ale też nie zeby mnie zmuszali.
Zobaczymy jak sie wszystko rozwinie.

A koleżanka , która miała termin na 6.12., cała ciążę była przekonana, że chce cc (pierwordka, potwornie się bała). Pod komieć ciąży zmieniła zdanie i zdecydowała się na sn. Okazalo się jednak, że do 38 tc dziecko się nie odwrocilo i jednak cc., ucieszyła się, że nie musi podejmować decyzji W 39.! tc, dwa dni przed terminem cc młody się jednak odwrócił
Przenosila dziecko do wczoraj (tydzień prawie). 12.12 podali jej jakiś koktajl na skorcze ok godz 18. Skorcze dostała ok 24, o 2.02 młody był już na świecie, nawet nie zdażyli jej podać znieczulenia. Szok, ciekawe co to za koktajl tak dziala, niezle turbo jak na pierworodnego, 2,5 h...

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Tequilla, ja tam wiem jak się z tą kiecka stało
Ale bardzo, ale to bardzo dobrze zrobiłaś kiecka zarabista!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 08:53   #582
side85
Zakorzenienie

Pochwalę się wczorajszymi łupami oraz zamowionym na allegro konikiem dla chrześniaka zapłaciłam z przesyłką tylko 74zł - konik rży, wydaje odłosy galopowania

[IMG][/IMG]
pierwsze buciki Piotrusia, półśpioszki rozm. 56, piżamka i bluza z tygryskiem rozm. 62:

http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2009.40.59.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2009.41.35.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2009.42.12.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2009.42.32.jpg
Stary 2013-12-14, 09:00   #583
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
w I trymestrze narzekałam na kiepski stan cery, w II się wszystko ładnie unormowało, a teraz znów katastrofa bez tapety wyglądam jakbym ospę miała tez macie kłopoty z cerą?
Ja nie mam, ale to co ja w ciąży wyprawiam z pielęgnacją, to lepiej....Nie podliczac
Do tego stopnia, że w końcu stosuje krem na noc (wcześniej, mimo, że stał na polce, nie używałam), a nawet nabyłam serum estee lauder i powiem wam, że efekty powalily mnie na podloge (w pozytywnym znaczeniu) i czasem walne go na dziem też, wtedy aż mi milo na siebie patrzeć
Podkład też nabyłam pielegnujacy, ponoć jedyny taki na rynku i powiem Wam , że często słyszę, że ładnie wyglądam
Ale może to dlatego, że mam chłopaka w brzuchu, z Kajetanem też tak słyszałam, ale chyba nie tak często, a byłam ok 19 lat młodsza
Tak sobie pomyślałam, że jak mi tak dobrze z tymi kosmetykami idzie, to chyba sobie jeszcze puder transparentny kupię od la prairie, też pielęgnuje

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Ja fretki wypiorę w 90ciu i wirowanie na 1300 ustawię oczywiście proszek na bazie wybielacza jakiegoś
Najwyższe masz wirowanie na 1300? Bo może lepiej na 1600 walnij, fajnie będą się poruszały po wyjściu z pralki (jeśli w ogóle się porusza )

Stary 2013-12-14, 09:18   #584
margo80
Zakorzenienie

Czytalam Was wczoraj do pozna, ale mocy mi nie starczylo, zeby odpisac. Poprawiam sie w tej chwili.

Mariola - za Was trzymam kciuki najmocniej, za kazdy kolejny dzien w dwupaku. I zdrowka dla Antosia!

Limonka - witaj u nas

Gratuluje udanych wizyt.

Edziu - Twoja Ami jest udana

Buraka szczerze polecam, teraz biore tylko raz dziennie i trzymam sie w normie, a na poczatku bylo 10.4, wiec dno.

Mam chorego malza, od miesiaca cos go meczylo, a nie mial kiedy tego wylezec. Zmusilam go wczoraj, zeby w pierwszym wolnym dniu od dawna poszedl do lekarza. Dostal antybiotyk.
Ewa tez wczoraj z katarem wstala. Wyprobowalismy katarek. Podobalo jej sie.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 09:20   #585
teQiba
Moderator

Dzien dobry
Witam sie w 28 tygodniu - czyli 7 miesiacu i III trymestrze

Od razu jakis spokoj mnie ogarnia na mysl ze to juz III trymestr - w razie (tfu,tfu) cos to juz lekarze beda w stanie cos zrobic...

Ale z drugiej strony nieuchronnie zbliza sie porod (ała! ) i wielkie zmiany zyciu egoistki teQiby - miejmy nadzieje ze da rade...

To takie moje przemyslenia poranne w ten pierwszy dzien kolejnego miesiaca ciazy

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Za to koszty wyprawki robią wrażenie... Ja chyba naszej nie będę sumować... W naszym stanie niewskazane jest przecież, żeby się stresować
Ja tez nie bede sumowac - wole nie wiedziec

Cytat:
Hej dziewczyny

Chyba macica sobie trenuje...

Cytat:

W przyszlym tygodniu juz 3 z przodu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 09:26   #586
111kicia111
Raczkowanie

Hej!

Mariola trzymam za Was kciuki i jestem myslami z Tobą, bedzie dobrze!

Cytat:
Żartujesz sobie? to ile chciałabyś ważyć przy takim wzroście
to ja wg twoich standardów grubas byłam, a nigdy nie wyglądałam[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Kicia - no w Twojej sytuacji to wydaje mi sie ze na prawde przesada z ta waga.
No i 64 kg przy 170 cm wzrostu to jak najbardziej prawidlowo - prosze mi tu anoreksji nie promowac
[QUOTE=asienka213;44148697

no prosze Cie ja przy tym samym wzroscie startowalam z waga 67 i wcale sie nie uwazalam za gruba, ani nie wygladalam

[/QUOTE]

Nie czułam się nigdy gruba przy moim wzroście. Mam tylko taką okropna figure gruszki - biodra bardzo szerokie i masywne uda i teraz w ciązy wszystko mi poszła znowu w biodra i uda, a brzuch mam mały.
Ja sie nie przejmuje swoja waga i nie mam zamiaru jesc mniej, zrzuce po porodzie.

Cytat:
A poza tym to dzisiaj 29t1d więc zaczynam 30 tydzień
Ale jaja!!
Gratuuje! Jesteśmy na tym samym etapie.

Cytat:
Co dziwne w nocy złapał mnie straszny skurcz w łydce aż podspoczyłam z łózka na równe nogi i potem jeszcze kilka razy. Biorę magnez dwa razy dziennie, więc jestem trochę zdziwiona że aż taki atak. Może to jednak to że wczioraj zaszalałam z kofeinką bo wypiłam tę szklankę coli o której wyżej wspominałam

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

za 29 tc
Co do skurczu łydek to mnie ostatnio coraz cześciej łapia w nocy. Jest to taki mocny ból i musze szybko masować nogę. Ostatnio nawet na drugi dzień czułam ból tak jakbym miała zakwasy w nodze. Wczoraj połozna mi mówiła żebym sobie kupiła magnez i potas. Jaki ty bierzesz magnez, taki zwykły czy musi być dla cięzarnych?
Kurcze szkoda że Ci nie przechodzi po nim. Zastanawiam się czy go w ogóle brać.

teQiba Gratuluje III trymestru
Poród tuż, tuż. Ja codziennie mysle jak mało czasu juz zostało. Ja juz za 8 tygodni moge rodzić!!!!!!

Edytowane przez 111kicia111
Czas edycji: 2013-12-14 o 09:29
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 09:30   #587
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Najwyższe masz wirowanie na 1300? Bo może lepiej na 1600 walnij, fajnie będą się poruszały po wyjściu z pralki (jeśli w ogóle się porusza )

Niestety tylko 1300

Cytat:
Dzien dobry

Od razu jakis spokoj mnie ogarnia na mysl ze to juz III trymestr - w razie (tfu,tfu) cos to juz lekarze beda w stanie cos zrobic...

Ale z drugiej strony nieuchronnie zbliza sie porod (ała! ) i wielkie zmiany zyciu egoistki teQiby - miejmy nadzieje ze da rade...

To takie moje przemyslenia poranne w ten pierwszy dzien kolejnego miesiaca ciazy
gratulacje. Też sobie pomyślałam, że to ostatnia prosta, że w razie "W" to da się dziecia uratować, ale niech sobie jeszcze tam siedzą

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Nie czułam się nigdy gruba przy moim wzroście. Mam tylko taką okropna figure gruszki - biodra bardzo szerokie i masywne uda i teraz w ciązy wszystko mi poszła znowu w biodra i uda, a brzuch mam mały.
Ja sie nie przejmuje swoja waga i nie mam zamiaru jesc mniej, zrzuce po porodzie.
No właśnie gruszki mają szersze biodra, stworzone specjalnie do rodzenia, bedziesz miała łatwiejszy poród

Stary 2013-12-14, 09:37   #588
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

za 29 tc
Co do skurczu łydek to mnie ostatnio coraz cześciej łapia w nocy. Jest to taki mocny ból i musze szybko masować nogę. Ostatnio nawet na drugi dzień czułam ból tak jakbym miała zakwasy w nodze. Wczoraj połozna mi mówiła żebym sobie kupiła magnez i potas. Jaki ty bierzesz magnez, taki zwykły czy musi być dla cięzarnych?
Kurcze szkoda że Ci nie przechodzi po nim. Zastanawiam się czy go w ogóle brać.
pierwszy raz dostałam taki skurcz więc jestem zdziwiona bo nie miałam z tym problemu myślę że to kwestia kawy i coli wczoraj czego nigdy wcześniej nie robiłam. Lekarz zapisał mi magnez plus B6, ale ja wogóle już dochodzę do rekodu bo poza Febionem który składa się z 2 tab. biorę 2 tabl. żelaza, 2 tab.wit. c i 2 tab.magnezu jeszcze do tej pory urosept brałam 2tab a teraz po szpitalu mam brać 6 razy furaginum i nospę więc czuję się jak na oddziale geriatrycznym.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

TeQiba - też coraz częsciej myślę o tym co będzie jak będę się darła jak ta dziewczyna którą przyjmowali na izbie ze mną i zaczynała rodzić:
"Błagam wyciągnijcie ją ze mnie, mamo powiedź im!" przyznam że zaczęły mi lecieć łzy ze strachu....
a pokrzywiona była tak, że myśleliśmy z tż w pierwszej chwili że to jakaś niepełnosprawna osoba, bo normalnie ręce powykrzywiane z bólu :/
Stary 2013-12-14, 09:44   #589
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
pierwszy raz dostałam taki skurcz więc jestem zdziwiona bo nie miałam z tym problemu myślę że to kwestia kawy i coli wczoraj czego nigdy wcześniej nie robiłam. Lekarz zapisał mi magnez plus B6, ale ja wogóle już dochodzę do rekodu bo poza Febionem który składa się z 2 tab. biorę 2 tabl. żelaza, 2 tab.wit. c i 2 tab.magnezu jeszcze do tej pory urosept brałam 2tab a teraz po szpitalu mam brać 6 razy furaginum i nospę więc czuję się jak na oddziale geriatrycznym.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

TeQiba - też coraz częsciej myślę o tym co będzie jak będę się darła jak ta dziewczyna którą przyjmowali na izbie ze mną i zaczynała rodzić:
"Błagam wyciągnijcie ją ze mnie, mamo powiedź im!" przyznam że zaczęły mi lecieć łzy ze strachu....
a pokrzywiona była tak, że myśleliśmy z tż w pierwszej chwili że to jakaś niepełnosprawna osoba, bo normalnie ręce powykrzywiane z bólu :/
Looo Jezusiu,no właśnie dlatego zastanawiam się nad cc

I ta koleżanka, ktora wczoraj w nocy urodziła, wysłała mi zdjęcie dzieciatka, właściwie sama twarz....takie ma krwiaki i wybroczyny na twarzy, że szok
Nieźle się musiał nameczyc przy wchodzeniu,przecież to było tylko 2,5 h..
Mój pierwszy synuś był ślicznie brzoskwiniowy,bo miał zoltaczke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 09:54   #590
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
a psa w zależności od wagi i wielkości od 40 do 60 stopni jak duży to nie wirować bo pralkę zepsujesz

Aaaa i mój mąż mówi że najlepiej psa dwukrotnie wypłukać
Pewnie pokusze się nawet o pranie wstępne

Cytat:
O tak, tak! Psa koniecznie!
A cycki? zapomnialas o cyckach, trzeba je wyparzać we wrzątku przed każdym karmieniem, bo to na pewno siedlisko bakterii jest
dzięki, nie pomyślałam o tym

Cytat:
Psa to oczywiście w 90
ale ja jaki program? ni to bawełna ni len? a na delikatne nie pójdzie w 90

Cytat:
Do płukania fretek dodajesz płynu do płukania? na moim Dzidziusiu jest napisane że od 1 miesiąca, fretki chyba starsze są, to możesz

Kurde moja pralka najszybsze wirowanie ma tylko na 1200 to może psa przekręcę przez wyżymaczkę jak we Frani
boję się że od wybielacza sierść straci połysk, to może odplamiacz wystarczy?

Cytat:
Dzien dobry

A ja od poniedziałku wejdę w 6 miesiąc

Od rana prania ciąg dalszy. A w planach dalsze poszukiwania Zaginionej W Tajemniczych Okolicznościach Budki. I zero pomysłów na obiad

Do mojej wyprawki na dobrą sprawę brakuje tylko smoczka, żelu do mycia dzieciaka i karuzeli do łóżeczka.
Po wczorajszej wnikliwej obserwacji naliczyłam:
3 komplety pościeli,
3 prześcieradła,
całe oprzyrządowanie do łóżeczka,
2 rożki (jeden z usztywnieniem),
5 kocyków (1 nowy),
4 pieluchy flanelowe,
10 tetrowych,
2 ręczniki z kapturkiem + jedno okrycie kąpielowe,
śpiworek, folia i moskitiera do wózka
oraz zestaw butelek, sterylizator, podgrzewacz, laktator, wanienka, przewijak na łóżeczko - wszystko po synku. No i 4 siaty ubranek, z tym, że część po Marcelu, a resztę kupiłam lub dostałam.
Ale... marzy mi się nowy rożek i zapasowy ochraniacz do pościeli w żyrafki ecru no i jeszcze trochę ciuszków
A i pampersy oczywiście!

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-12-14 o 10:10
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 10:03   #591
amelka2006
Raczkowanie

Mariola trzymam za Was kciuki. Obyście jak najdłużej w dwupaku wytrzymali. No i dla syneczka dużo zdrowka.

Dziewczyny ale zakupów narobilyście. Super!!!
Mnie dzisiaj przywieźli szafę. Już oprozniliśmy naszą sypialnię. Teraz rzeczy Amelki do pokoju dziennego przenosimy. Tż u dentysty. A jak wroci to bedzie malował te pokoje. Dobrze, ze potrafi się uwinąć szybko z malowaniem. Jeszcze kolega przyjedzie do pomocy. Myślę, że wieczorem szafę będą skręcać. Także nie wiem czy dziś pójdziemy spać. Boję się, że nie będzie gdzie Uciekam do roboty.

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 10:09   #592
mona1
Zadomowienie

Cytat:

za dzidzię, piknie rośnie badanie na HIV robiłam na samym początku ciąży, mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać, bo jeśli się nie mylę to dosyć drogie to badanie było

Cytat:
przeciwnie, takiej gładkiej cery nie miałam od... 4 klasy podstawówki
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja też
zazdroszczę w takim razie

Cytat:
Hej dziewczyny
kurde kate strasznie Cię męczy w tym III trymestrze rozumiem, że już przeszło, to najważniejsze, ale tak sobie myślę ze przy kolejnym ataku chyba lepiej więcej tej Nospy wziąć, niż masować, bo masowanie może tylko pobudzić jeszcze bardziej macicę, a dobrze by było jakby Majka jeszcze kilka tygodni w brzuszku posiedziała

koleżanka, która jest w ciąży i miała przedwczesne skurcze, a jest na podobnym etapie ciąży jak Ty, ma od lekarza zakaz masowania brzucha, przy balsamowaniu ma tylko szybko posmarować i koniec, a w razie bolesności brzuszka powiedział jej że lepiej w ogóle brzucha nie dotykać

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Nie, raczej odwrotnie. Stąd moje wcześniejsze przypuszczenia, że będzie chłopak...
to chyba tak nie działa niestety

Cytat:
ale Ci dobrze
Cytat:
No nie wiem

Zreszta wciąż nie wiem sn czy cc, no ale może wyjdzie w praniu. Mam termin w tym szpitalu z ordynatorem jeszcze raz w 37.tc, jak się dziec nie odwróci, to co prawda akurat w tym szpitalu jest możliwość podjecia proby sn, ale raczej się nie zdecyduje. Podobnie jak z wagą, jak mi będzie oscylowal młody w granicach 4 kg, to mi położna powiedziała, że jeśli przez całą ciążę była tendencja na większe dziecko, to można oszacować, że do tych 4 kg jeszcze dodać jakieś 10%, czyli dziecko może być w granicach 4400
Wtedy raczej sugerują cc, ale też nie zeby mnie zmuszali.
Zobaczymy jak sie wszystko rozwinie.

A koleżanka , która miała termin na 6.12., cała ciążę była przekonana, że chce cc (pierwordka, potwornie się bała). Pod komieć ciąży zmieniła zdanie i zdecydowała się na sn. Okazalo się jednak, że do 38 tc dziecko się nie odwrocilo i jednak cc., ucieszyła się, że nie musi podejmować decyzji W 39.! tc, dwa dni przed terminem cc młody się jednak odwrócił
Przenosila dziecko do wczoraj (tydzień prawie). 12.12 podali jej jakiś koktajl na skorcze ok godz 18. Skorcze dostała ok 24, o 2.02 młody był już na świecie, nawet nie zdażyli jej podać znieczulenia. Szok, ciekawe co to za koktajl tak dziala, niezle turbo jak na pierworodnego, 2,5 h...
Kurde dobrze zrozumiałam, że w ty szpitalu można podjąć próbę porodu SN przy ułożeniu pośladkowym wow na to bym się nigdy, przenigdy nie zdecydowała
Zapytaj koleżanki o ten turbo koktajl, jak się toto nazywa dokładnie, może w Pl też takie cudo mają

Cytat:
Ja nie mam, ale to co ja w ciąży wyprawiam z pielęgnacją, to lepiej....Nie podliczac
Do tego stopnia, że w końcu stosuje krem na noc (wcześniej, mimo, że stał na polce, nie używałam), a nawet nabyłam serum estee lauder i powiem wam, że efekty powalily mnie na podloge (w pozytywnym znaczeniu) i czasem walne go na dziem też, wtedy aż mi milo na siebie patrzeć
możesz napisać dokładną nazwę tego serum
Stary 2013-12-14, 10:30   #593
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

tak jak dziewczyny, zaraz na poczatku ciazy w I trymestrze

Cytat:

Cytat:
Dzien dobry
gratuluje dziewczyny

witam sie w ten sobotni, ulewny poranek

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 10:32   #594
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
za dzidzię, piknie rośnie badanie na HIV robiłam na samym początku ciąży, mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać, bo jeśli się nie mylę to dosyć drogie to badanie było

zazdroszczę w takim razie

kurde kate strasznie Cię męczy w tym III trymestrze rozumiem, że już przeszło, to najważniejsze, ale tak sobie myślę ze przy kolejnym ataku chyba lepiej więcej tej Nospy wziąć, niż masować, bo masowanie może tylko pobudzić jeszcze bardziej macicę, a dobrze by było jakby Majka jeszcze kilka tygodni w brzuszku posiedziała

koleżanka, która jest w ciąży i miała przedwczesne skurcze, a jest na podobnym etapie ciąży jak Ty, ma od lekarza zakaz masowania brzucha, przy balsamowaniu ma tylko szybko posmarować i koniec, a w razie bolesności brzuszka powiedział jej że lepiej w ogóle brzucha nie dotykać

to chyba tak nie działa niestety

ale Ci dobrze

Kurde dobrze zrozumiałam, że w ty szpitalu można podjąć próbę porodu SN przy ułożeniu pośladkowym wow na to bym się nigdy, przenigdy nie zdecydowała
Zapytaj koleżanki o ten turbo koktajl, jak się toto nazywa dokładnie, może w Pl też takie cudo mają

możesz napisać dokładną nazwę tego serum
No właśnie ja też bym się przy ułożeniu posladkowym nie zdecydowała, ale są laski , które mają ciśnienie na sn, to im się daje, oczywiście pod kontrola lekarza, taka możliwość.
Co do koktajlu, to na pewno nie ma nazwy, bo tu jest to powszechne, nazywa się po prostu koktajl na skurcze (wehenkoktail). Może Trisdom będzie coś więcej wiedziała?
A to serum to najzwyklejsze advanced night repair, tak zarabiscie ujednolica cerę, że aż miło, ma też dobre recenzje na wizazu. na pewno bym go ot tak nie kupiła, bo miałam kiedyś próbkę kremu na noc i pod oczy, d...mi nie urwało. Ale W szale zakupów perfumeryjnych dostaje wciąż probki, dostałam to serum i tym razem d...mi urwało. Podzieliłam się z mężem, ktory jest ode mnie 12 lat starszy, podejrzalam na drugi dzień, jak mi podbiera (znaczy też chyba mu się efekt podobał ).

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Edit: tak już gwoli ścisłości mówimy o A NR Complex II, to jest nowa wersja

Stary 2013-12-14, 10:34   #595
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co z łóżeczkiem i wózkiem?
to ciąg dalszy do Twoich pytań do kate ale już odpisała

Edzia400

side85 fajny ten konik

teQiba

Cytat:

Cytat:
Mój pierwszy synuś był ślicznie brzoskwiniowy,bo miał zoltaczke
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 10:38   #596
Limonka1987
Zakorzenienie

Virginia- w I trymestrze zaczęłam spać jak człowiek, ale teraz już wszystko wróciło do normy Co więcej, nasza Smerfetka najwyraźniej wdała się we mnie, bo z reguły ok. 4.00-5.00 rano tak harcuje w brzuchu, że aż mnie budzi!
Odnośnie apetytu to mi w ciąży dopisuje (aż za) bardzo. Jednak staram się tylko jeść w miarę zdrowo i się nie ograniczam. Dwie dodatkowe pomarańcze to dla mnie tyle co nic

Mona- u mnie cera w ciąży bardzo się poprawiła, podobnie jak włosy i paznokcie.

Side85- fajny ten konik. Myślę, że chrześniak będzie zadowolony
Ile ma lat?

Błagam! Tylko nie historie z porodów! Od kiedy tylko zaszłam w ciążę wszystkie koleżanki raczą mnie takimi opowieściami. Oczywiście im więcej krwawych szczegółów i komplikacji tym lepiej
Ja na razie stosuję technikę wyparcia i udaję, że ten temat mnie nie dotyczy
Stary 2013-12-14, 10:43   #597
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
może psa przekręcę przez wyżymaczkę jak we Frani

Potem dziecko będzie trzeba wyparzać też jak przez przypadek dotknie psa

Stary 2013-12-14, 11:00   #598
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Side85- fajny ten konik. Myślę, że chrześniak będzie zadowolony
Ile ma lat?
ma roczek i cztery miesiące i na placu zabaw najbardziej lubi właśnie takie konia na sprężynach więc myślę że będzie mu się podobał
Stary 2013-12-14, 11:01   #599
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

Czekaj na mnie!

Ale cesarki tez maja swoje krwawe historie
Stary 2013-12-14, 11:11   #600
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry

To tak jak ja , aż ciężko w to uwierzyć, że to już III trymestr...
Czas się zabrać za resztę zakupów, bo zatrzymałam się na wózku i jakoś nie mam weny dalej.

Miałam fatalną noc, prawie nie spałam, nie mogłam usnąć, w każdej pozycji mi było niewygodnie, masakra...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości