|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
![]() "Bla bla bla" też było niezłe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Badania na HIV miałam robione na samym początku ciąży, razem z pierwszymi badaniami krwi. Świetne wieści z tymi wyprzedażami w Smyku. Podjadę po niedzieli, może mi jeszcze wszystkiego nie wykupią. Chętnie upolowałabym jakieś body z długim rękawkiem, kaftaniki/bluzeczki rozpinane i kocyk. Za to koszty wyprawki robią wrażenie... Ja chyba naszej nie będę sumować... W naszym stanie niewskazane jest przecież, żeby się stresować ![]()
![]() |
#572 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja już na nogach ale zaraz poloze sie jeszcze bo miałam niezłe rewelacje w nocy. Jak tylko sie położyłam zlapaly mnie skurcze w podbrzuszu srednio przyjemne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkim mamuśkom miłego dnia życzę. Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Wtajemniczenie
|
Trzymaj się Mariola!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#575 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Limonko, tak się zastanawiałam, czy nadal wstajesz o bladym świcie i widzę, że nie zmieniłaś nawyków! ![]() Kate wykazałaś się niezwykłą odwagą cywilną sumując koszty wyprawki! Ja wolę o tym nie myśleć, zwłaszcza, że najdroższe zakupy (jak wózek) wciąż przede mną. Cytat:
Cytat:
![]() Badania na HIV robiłam w pierwszym trymestrze, były to zresztą pierwsze badania jakie robiłam w ciąży (w połączeniu z innymi oczywiście). Wszem i wobec ogłaszam, że pojawił się u mnie nowy objaw ciążowy a mianowicie zwiększył mi się apetyt (a niech to!). Wczoraj wieczorem byłam tak głodna, że 2 godz. po kanapce musiałam, po prostu musiałam zjeść 2pomarańcze (dobrze, że nic bardziej treściwego!). A dziś, godzinę po tym jak wstałam niemal rzuciłam się na śniadanie. Też tak macie? Dziś miałam nie jeden sen ale co najmniej 3. Min. śnił mi się poród. Pamiętam, że w śnie przebiegał dość gładko i bezproblemowo ale i tak po przebudzeniu stwierdziłam, że sen nie należał do przyjemnych. A jak Wasze nastawienie do zbliżającego się nieuchronnie porodu? Uciekam bo za chwilę spóźnię się do pracy. Co ten wizaż robi z człowiekiem.... ![]() Miłej soboty, ![]()
![]() |
#576 | |||
Zakorzenienie
|
Moja wyprawka jak narazie to 533 zł, a wydam jeszcze ok 740zł, czyli zmieszczę się w 1300zł
![]() Nie liczyłam wizyt, bo to dla mnie nie jest wyprawka, mogłam chodzić do lekarza na nfz, a prywatnie to tylko moje widzimisie ![]() ![]() Pościeli nie liczę, tylko prześcieradło, ochraniacz, bo przez pierwszy rok nie będę używała pościeli ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tylko piorę w płatkach mydlanych te ciuszki co mam, reszty nie zamierzam prac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja tak jadłam przed ciążą, więc to co piszesz wydaje mi się jak jedzenie dla wróbelka ![]()
![]() |
#577 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
narobiłaś mi stracha bo musiałabym ci zwrócić koszty paliwa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co dziwne w nocy złapał mnie straszny skurcz w łydce aż podspoczyłam z łózka na równe nogi i potem jeszcze kilka razy. Biorę magnez dwa razy dziennie, więc jestem trochę zdziwiona że aż taki atak. Może to jednak to że wczioraj zaszalałam z kofeinką bo wypiłam tę szklankę coli o której wyżej wspominałam ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- no i zapomniałam- zaczynamy dziś 29 tydzień HURRRAAA! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to w ogóle taki żydek jestem ![]()
![]() |
#579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się z łóżka z kawą w ręku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zreszta wciąż nie wiem sn czy cc, no ale może wyjdzie w praniu. Mam termin w tym szpitalu z ordynatorem jeszcze raz w 37.tc, jak się dziec nie odwróci, to co prawda akurat w tym szpitalu jest możliwość podjecia proby sn, ale raczej się nie zdecyduje. Podobnie jak z wagą, jak mi będzie oscylowal młody w granicach 4 kg, to mi położna powiedziała, że jeśli przez całą ciążę była tendencja na większe dziecko, to można oszacować, że do tych 4 kg jeszcze dodać jakieś 10%, czyli dziecko może być w granicach 4400 ![]() Wtedy raczej sugerują cc, ale też nie zeby mnie zmuszali. Zobaczymy jak sie wszystko rozwinie. A koleżanka , która miała termin na 6.12., cała ciążę była przekonana, że chce cc (pierwordka, potwornie się bała). Pod komieć ciąży zmieniła zdanie i zdecydowała się na sn. Okazalo się jednak, że do 38 tc dziecko się nie odwrocilo i jednak cc., ucieszyła się, że nie musi podejmować decyzji ![]() ![]() Przenosila dziecko do wczoraj (tydzień prawie). 12.12 podali jej jakiś koktajl na skorcze ok godz 18. Skorcze dostała ok 24, o 2.02 młody był już na świecie, nawet nie zdażyli jej podać znieczulenia. Szok, ciekawe co to za koktajl tak dziala, niezle turbo jak na pierworodnego, 2,5 h... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Tequilla, ja tam wiem jak się z tą kiecka stało ![]() Ale bardzo, ale to bardzo dobrze zrobiłaś kiecka zarabista!!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się wczorajszymi łupami oraz zamowionym na allegro konikiem dla chrześniaka zapłaciłam z przesyłką tylko 74zł - konik rży, wydaje odłosy galopowania
![]() [IMG] ![]() pierwsze buciki Piotrusia, półśpioszki rozm. 56, piżamka i bluza z tygryskiem rozm. 62: http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2009.40.59.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2009.41.35.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2009.42.12.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2009.42.32.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do tego stopnia, że w końcu stosuje krem na noc (wcześniej, mimo, że stał na polce, nie używałam), a nawet nabyłam serum estee lauder i powiem wam, że efekty powalily mnie na podloge (w pozytywnym znaczeniu) i czasem walne go na dziem też, wtedy aż mi milo na siebie patrzeć ![]() Podkład też nabyłam pielegnujacy, ponoć jedyny taki na rynku i powiem Wam , że często słyszę, że ładnie wyglądam ![]() Ale może to dlatego, że mam chłopaka w brzuchu, z Kajetanem też tak słyszałam, ale chyba nie tak często, a byłam ok 19 lat młodsza ![]() Tak sobie pomyślałam, że jak mi tak dobrze z tymi kosmetykami idzie, to chyba sobie jeszcze puder transparentny kupię od la prairie, też pielęgnuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
Czytalam Was wczoraj do pozna, ale mocy mi nie starczylo, zeby odpisac. Poprawiam sie w tej chwili.
Mariola - za Was trzymam kciuki najmocniej, za kazdy kolejny dzien w dwupaku. I zdrowka dla Antosia! Limonka - witaj u nas ![]() Gratuluje udanych wizyt. Edziu - Twoja Ami jest udana ![]() Buraka szczerze polecam, teraz biore tylko raz dziennie i trzymam sie w normie, a na poczatku bylo 10.4, wiec dno. Mam chorego malza, od miesiaca cos go meczylo, a nie mial kiedy tego wylezec. Zmusilam go wczoraj, zeby w pierwszym wolnym dniu od dawna poszedl do lekarza. Dostal antybiotyk. Ewa tez wczoraj z katarem wstala. Wyprobowalismy katarek. Podobalo jej sie. |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | ||
Moderator
|
Dzien dobry
![]() Witam sie w 28 tygodniu - czyli 7 miesiacu i III trymestrze ![]() ![]() Od razu jakis spokoj mnie ogarnia na mysl ze to juz III trymestr - w razie (tfu,tfu) cos to juz lekarze beda w stanie cos zrobic... Ale z drugiej strony nieuchronnie zbliza sie porod (ała! ![]() To takie moje przemyslenia poranne w ten pierwszy dzien kolejnego miesiaca ciazy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba macica sobie trenuje... ![]() W przyszlym tygodniu juz 3 z przodu ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |||
Raczkowanie
|
Hej!
Mariola trzymam za Was kciuki i jestem myslami z Tobą, bedzie dobrze! Cytat:
Cytat:
no prosze Cie ![]() ![]() [/QUOTE] Nie czułam się nigdy gruba przy moim wzroście. Mam tylko taką okropna figure gruszki - biodra bardzo szerokie i masywne uda i teraz w ciązy wszystko mi poszła znowu w biodra i uda, a brzuch mam mały. Ja sie nie przejmuje swoja waga i nie mam zamiaru jesc mniej, zrzuce po porodzie. ![]() Gratuuje! Jesteśmy na tym samym etapie. ![]() Cytat:
![]() Co do skurczu łydek to mnie ostatnio coraz cześciej łapia w nocy. Jest to taki mocny ból i musze szybko masować nogę. Ostatnio nawet na drugi dzień czułam ból tak jakbym miała zakwasy w nodze. Wczoraj połozna mi mówiła żebym sobie kupiła magnez i potas. Jaki ty bierzesz magnez, taki zwykły czy musi być dla cięzarnych? Kurcze szkoda że Ci nie przechodzi po nim. Zastanawiam się czy go w ogóle brać. teQiba Gratuluje III trymestru Poród tuż, tuż. Ja codziennie mysle jak mało czasu juz zostało. Ja juz za 8 tygodni moge rodzić!!!!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/c55fe6hh32kl9p8j.png Edytowane przez 111kicia111 Czas edycji: 2013-12-14 o 09:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- TeQiba - też coraz częsciej myślę o tym co będzie jak będę się darła jak ta dziewczyna którą przyjmowali na izbie ze mną i zaczynała rodzić: "Błagam wyciągnijcie ją ze mnie, mamo powiedź im!" ![]() a pokrzywiona była tak, że myśleliśmy z tż w pierwszej chwili że to jakaś niepełnosprawna osoba, bo normalnie ręce powykrzywiane z bólu :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ta koleżanka, ktora wczoraj w nocy urodziła, wysłała mi zdjęcie dzieciatka, właściwie sama twarz....takie ma krwiaki i wybroczyny na twarzy, że szok ![]() Nieźle się musiał nameczyc przy wchodzeniu,przecież to było tylko 2,5 h.. Mój pierwszy synuś był ślicznie brzoskwiniowy,bo miał zoltaczke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#590 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale ja jaki program? ni to bawełna ni len? a na delikatne nie pójdzie w 90 ![]() Cytat:
![]() Kurde moja pralka najszybsze wirowanie ma tylko na 1200 ![]() ![]() boję się że od wybielacza sierść straci połysk, to może odplamiacz wystarczy? Cytat:
![]() A ja od poniedziałku wejdę w 6 miesiąc ![]() Od rana prania ciąg dalszy. A w planach dalsze poszukiwania Zaginionej W Tajemniczych Okolicznościach Budki. I zero pomysłów na obiad Do mojej wyprawki na dobrą sprawę brakuje tylko smoczka, żelu do mycia dzieciaka i karuzeli do łóżeczka. Po wczorajszej wnikliwej obserwacji naliczyłam: 3 komplety pościeli, 3 prześcieradła, całe oprzyrządowanie do łóżeczka, 2 rożki (jeden z usztywnieniem), 5 kocyków (1 nowy), 4 pieluchy flanelowe, 10 tetrowych, 2 ręczniki z kapturkiem + jedno okrycie kąpielowe, śpiworek, folia i moskitiera do wózka oraz zestaw butelek, sterylizator, podgrzewacz, laktator, wanienka, przewijak na łóżeczko - wszystko po synku. No i 4 siaty ubranek, z tym, że część po Marcelu, a resztę kupiłam lub dostałam. Ale... marzy mi się nowy rożek i zapasowy ochraniacz do pościeli w żyrafki ecru ![]() ![]() A i pampersy oczywiście! Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-14 o 10:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Raczkowanie
|
Mariola trzymam za Was kciuki. Obyście jak najdłużej w dwupaku wytrzymali. No i dla syneczka dużo zdrowka.
Dziewczyny ale zakupów narobilyście. Super!!! Mnie dzisiaj przywieźli szafę. Już oprozniliśmy naszą sypialnię. Teraz rzeczy Amelki do pokoju dziennego przenosimy. Tż u dentysty. A jak wroci to bedzie malował te pokoje. Dobrze, ze potrafi się uwinąć szybko z malowaniem. Jeszcze kolega przyjedzie do pomocy. Myślę, że wieczorem szafę będą skręcać. Także nie wiem czy dziś pójdziemy spać. Boję się, że nie będzie gdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#592 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() koleżanka, która jest w ciąży i miała przedwczesne skurcze, a jest na podobnym etapie ciąży jak Ty, ma od lekarza zakaz masowania brzucha, przy balsamowaniu ma tylko szybko posmarować i koniec, a w razie bolesności brzuszka powiedział jej że lepiej w ogóle brzucha nie dotykać ![]() Cytat:
![]() ale Ci dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapytaj koleżanki o ten turbo koktajl, jak się toto nazywa dokładnie, może w Pl też takie cudo mają ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#593 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam sie w ten sobotni, ulewny poranek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do koktajlu, to na pewno nie ma nazwy, bo tu jest to powszechne, nazywa się po prostu koktajl na skurcze (wehenkoktail). Może Trisdom będzie coś więcej wiedziała? ![]() A to serum to najzwyklejsze advanced night repair, tak zarabiscie ujednolica cerę, że aż miło, ma też dobre recenzje na wizazu. na pewno bym go ot tak nie kupiła, bo miałam kiedyś próbkę kremu na noc i pod oczy, d...mi nie urwało. Ale W szale zakupów perfumeryjnych dostaje wciąż probki, dostałam to serum i tym razem d...mi urwało. Podzieliłam się z mężem, ktory jest ode mnie 12 lat starszy, podejrzalam na drugi dzień, jak mi podbiera (znaczy też chyba mu się efekt podobał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Edit: tak już gwoli ścisłości mówimy o A NR Complex II, to jest nowa wersja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
to ciąg dalszy do Twoich pytań do kate
![]() Edzia400 ![]() side85 fajny ten konik ![]() teQiba ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Virginia- w I trymestrze zaczęłam spać jak człowiek, ale teraz już wszystko wróciło do normy
![]() ![]() Odnośnie apetytu to mi w ciąży dopisuje (aż za) bardzo. Jednak staram się tylko jeść w miarę zdrowo i się nie ograniczam. Dwie dodatkowe pomarańcze to dla mnie tyle co nic ![]() Mona- u mnie cera w ciąży bardzo się poprawiła, podobnie jak włosy i paznokcie. Side85- fajny ten konik. Myślę, że chrześniak będzie zadowolony ![]() Ile ma lat? Błagam! Tylko nie historie z porodów! Od kiedy tylko zaszłam w ciążę wszystkie koleżanki raczą mnie takimi opowieściami. Oczywiście im więcej krwawych szczegółów i komplikacji tym lepiej ![]() Ja na razie stosuję technikę wyparcia i udaję, że ten temat mnie nie dotyczy ![]()
#597 |
Zakorzenienie
|
![]() Potem dziecko będzie trzeba wyparzać też jak przez przypadek dotknie psa ![]()
#598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak jak ja , aż ciężko w to uwierzyć, że to już III trymestr... Czas się zabrać za resztę zakupów, bo zatrzymałam się na wózku i jakoś nie mam weny dalej. Miałam fatalną noc, prawie nie spałam, nie mogłam usnąć, w każdej pozycji mi było niewygodnie, masakra...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.