|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Jestem pod ogromnym wrażeniem, bo jej życie pomimo tego iż jest sama jest cudowne
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pokoik na spokojnie dokończysz. Woskowanie hmm... no lepiej wcześniej. A jakby co to na szybko zapalniczką się wypali włosie jak przy opalaniu kurczaka hehehehhee ![]() Ojjj nikt nie mówił, że będzie łatwo pod koniec - to fakt. Za to prawie wszyscy kłamali, że ogólnie w ciąży będzie bezproblemowo, bezboleśnie i błogo ...
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pokoik jest cudownie przytulny!
|
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam jak cytowac na telefonie
mnie akcja porodowa zlapala w nocy a cc mialam ok 9 rano wiec nie ma co sie bac ze nie zdazy sie na cc, ja przed cc w szpitalu to jeszcze mialam tone formalnosci do wypelnienia itd. Itp. Brzuch bolal coraz bardziej z godziny na godzine ale to tak jak na mocniejszy okres Tak pilam ziele przywrotnika a cynk mg i chrom bralam cala ciaze tylko gin zalecil miesiac przed cc brac wieksza dawke zebym szybciej doszla do siebie po zabiegu.... nie wiem czy to pomoglo czy chec opieki nad malenstwem ale po 12 godz jak juz moglam wstac to bylo calkiem ok
|
|
|
|
#1896 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szyja jak u gęsi albo łabędzia <moje głupie skojarzenia ciążowe... > hehehe---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() Również polecam jak któraś jeszcze nie widziała ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
I dlatego:
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny kącik- taki nastrojowy i uspokajający przytulam mocno z powodu Twoich smutków
|
|
|
#1898 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do drugiego- własna działalność to masa wyrzeczeń, ale też ogrom satysfakcji. Owszem trzeba się narobić, ale zysk jest Twój i o tym trzeba pamiętać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie martw się, będzie Wam we dwoje na prawdę dobrze, nawet na tych 6mkw![]() ja miała noc przespaną idealnie, nawet na siku nie wstawałam, chyba pierwszy raz w ciąży a potem jeszcze zalegałam w łóżku do 10:30, czytając książkę. A teraz zabieram się za sprzątanie.
|
|||||
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po przespanej i wyspanej nocy
![]() Messsuah dopisałam Cię na pierwszej stronie, jakbyś chciała jakieś zmiany/coś uzupełnić/itp. to proszę o PW ![]() Cytat:
za wizytę i dobre wieściCytat:
Cytat:
wczoraj na SR pani mówiła że nie wolno wybudzać na siłę niemowlaków bo to dla nich bardzo nie dobre. w czasie snu tworzą jakieś połączenia w mózgu i takie wybudzanie przerywa ten proces.
|
|
|
#1902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Messsuah wielkie gratulacje!!!!!!!!!! Ja dopiero wstalam. Wczoraj o 1 w nocy wrocilismy z Hobbita i nie pamietam, kiedy ostatnio bylam o tej godzinie na nogach. Chyba tylko na siku Film bardzo polecam, szczegolnie jezeli komus podobala sie pierwsza czesc. Jednak poduszka pod plecy niezbedna!!! Leon w kinie oszalal..Dawno nie widzialam u niego takiej aktywnosci, wiec zastanawiam sie, czy przypadkiem nie wystraszyla go glosna muzyka....U nas dzisiaj bedzie leniwie...Pojdziemy tylko po prezenty, bo w przyszla sobote mamy juz 1 kolacje swiateczna.... Milego dnia |
|
|
|
|
#1903 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, możesz spokojnie czekać na swój czas.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kącik jest śliczny i bardzo przytulny. Światełka robią nastrój i poczucie bezpieczeństwa. Zobaczysz, będziecie z Mikusiem szczęśliwi. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie mamy: 1 kromka chleba żytniego z twarożkiem wiejskim i pomidorem - 137
Cudownie zaczyna się ten dzień...
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Kolejna noc do doopy, ale chyba juz sie przyzwyczailam, bo nawet mnie to nie denerwuje ![]() demony nie smutaj, juz niedlugo nie bedziesz sama, tylko z malym, kochanym czlowieczkiem, szkoda czasu na doly. A pokoik piekny, taki przytulny, uwielbiam takie selena szyjka labedzia mnie rozwalila hahahahaha ![]() ![]() A ja dzisiaj z rana mialam bardzo mila niespodzianke, przyszedl kurier i przyniosl mi przesylke z pracy, przedplacona karte na swieta. Jak to milo z ich strony moglby codziennie z takimi prezentami przychodzic A w ogole moja przyjaciolka caly czas mi kracze, ze urodze 20.12, bo tak jej sie snilo i ma takie przeczucie, na co moj maz, ze najlepiej jakby to byl 19.12 , fajne, ze mam cos do powiedzenia heheh Dobra, biore sie za ogarnianie siebie a potem idziemy na parapetowke do znajomych. Milego dnia Wam zycze, bez dolow i smutkow |
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja Wam współczuje
|
|
#1907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Em ma , nie wiem czy jestem dobra osoba do przekazywania takich informacji bo czasem mam wrazenie , ze przeginam. Ale dzisiaj np idziemy na spacer ubrani w : pampers szt 1 , body krotki rekaw w owieczki szt 1 , kaftanik z cienkiego materialu w konia na biegunach szt 1 , spodenki cienkie w lewki szt 1 , na to zakladam takiego spiocha calosciowego na zameczku z weluru i kombinezon. Do tego czapaeczka biala cienka ( bo ta pasuje idealnie na nasza mala glowke) oraz czapeczka ciut grubsza w tygryska. Myskisz ze przesadzam? Mi sie wydaje ze jest ok zle jak wiadomo jestem panikara. Choc nie zdarzylo mi sie zeby Dominik byl zbyt cieply albo czerwony albo spocony. A dodam jeszcze ze dzisiaj u nas zero stopni i nie ma slonca bo to tez wazne Nie mam czasu teraz odpisywac , zrobie to wieczorem ale Bardzo Wam wszystkim dziekuje za dobre slowa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Lubicie zagadki?
![]() Poranny trening na "żelka" ![]() Ile kwadratów widzicie na tym obrazku?
|
#1909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Dobrej zabawy życzę |
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze co do Tesko wchodzę to szukam kartonów z cukierkami....jak jakaś nie normalna
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ☠☠☠☠☠☠☠o** pralka znów się zepsuła właśnie teraz kiedy wstawiłam pierwsze pranie małego!!!!! oszaleję zaraz chyba.
Dostałam napadu histerii z tego powodu nie mogę normalnie powstrzymac płaczu ☠☠☠☠a wszystko przeciwko mnie, wszystko pod górę mam juz tego dosyć
|
|
#1913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czesc dziewczyny, Witam sie sobotnie, wstaje juz dzisiaj 3 raz i za kazdym razem stwierdzam, ze to chyba jeszcze nie ten moment. Wiec wracam do łóżka... A plan na dzis był ambitny - mialam pojechac do reala na zakupy wigilijno swiateczne... Rano, poki czesc ludzi jeszcze w pracy
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mężowi że przytulanki będzie trzeba znowu odłożyć bo znowu się pralka zepsuła i znowu pranie nie zrobione....myślę że jakoś pomoże
|
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień Dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba powoli wstaje, może jak niewyspana będę to uda się w nocy jak człowiek pospać. Kurcze narobiłyście mi ochoty na michalki zaraz chyba męża do sklepu wyśle ![]() Magnusia spokojnie, szkoda nerwów. To się nazywa złośliwość rzeczy martwych i nic na to nie poradzisz. Może spróbuj komuś podrzucic te ciuszki co by już je mieć.Poza tym dziec nie lubi nerwow i jak nie chcesz po zebrach dostac to spokojnie ![]() I skorzystaj z porannej propozycji męża na odstresowanie - może nie wylądujesz na porodówce - a nawet jeśli to pkt wyżej - podrzucicie komuś pranie ![]() Okej, ja już widzę 15 tzn cały czas je widziałam tylko mam sobotnie problemy z liczeniem chyba
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-14 o 12:15 |
|
|
|
|
#1918 |
|
Rozeznanie
|
Po ponownym przyjrzeniu sie konstrukcji, doszlam do 16
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Oczoplonsu dostaje a 16 nie widzę, ide sobie zrobić cappuccino to może przejrzę na oczy bo coś ostatnio mam problem
|
#1920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

lekow tez zadnych w ciazy nie bralam.... najwazniejsze ze maluch juz na swiecie i zdrowy Trzymam za was kciuki dziewczyny!!! Kto nastepny rodzi?

mnie akcja porodowa zlapala w nocy a cc mialam ok 9 rano wiec nie ma co sie bac ze nie zdazy sie na cc, ja przed cc w szpitalu to jeszcze mialam tone formalnosci do wypelnienia itd. Itp. Brzuch bolal coraz bardziej z godziny na godzine ale to tak jak na mocniejszy okres Tak pilam ziele przywrotnika a cynk mg i chrom bralam cala ciaze tylko gin zalecil miesiac przed cc brac wieksza dawke zebym szybciej doszla do siebie po zabiegu.... nie wiem czy to pomoglo czy chec opieki nad malenstwem ale po 12 godz jak juz moglam wstac to bylo calkiem ok
(((
16.06.2012 

mąż wczoraj wpadł niezapowiedziany i dostałąm spóźniony prezent imieninowy