|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Tak tak, 9 małych, jeden wielki i 5 średnich
nie wiem jak po dodaniu tego otrzymałam 14 ![]() Wyższa matematyka
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
Sorry, ale widzę jak na dloni 16, 1 duży, 9 maleńkich i 6 średnich. Tylko chyba musiało mi coś na oczy paść, bo zauważyłam dopiero po powiększeniu obrazka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1923 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas kąpiel jest między 18 a 20.30. Wszystko zależy od tego jak się Dorotce dzień ułoży. W miarę ma już unormowane pory jedzenia, ale zdarza się, że coś ją wyprowadzi z tego rytmu (np czyjaś wizyta, pojechanie do lekarza). No i pogoda też robi swoje, bo jednak zauważyłam, że jak dzień jest mega senny to ona znacznie więcej wtedy śpi. Nie ma też jeszcze stałych pór aktywności-troszkę na to za mała jest chyba po prostu.Cytat:
Ja wiem po swojej, że wcześniaki bardzo lubią ciepło, ale jednak mała ma już miesiąc więc myślę, że nie marznie. Ja też
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Kwadrat dzieli się na 4 a w środku widzę 1 to jest 5.....gdzie szukać 6???
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
4 po bokach, jeden na srodku i ?Nie lubię takich zagadek, bo to jak z tymi z zapałek i działań matematycznych - nie odpuszcze, póki nic nie zobacze, albo wymysle ![]() W ogóle 35tydzien zaczęty. Jak to leci
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Możecie mnie zlinczowac, jeden górny po prawej policzylam podwójnie
![]() Wychodzi, że 15 ![]() Przepraszam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba takie uroki naszych żelków
|
|
#1929 |
|
Konto usunięte
|
Ja widzę 16 - 1 duży, 1 3x3, 5 2x2 i 9 małych 1x1
|
|
|
|
#1930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- 1 duży (obwód), - 4 równe w obwodzie, - 1 centralnie w środku, - 9 małych, - 1 średni w lewym dolnym rogu na 3 zapałki po krawędzi. 1+4+1+9+1=16 Nie zdziwię się jak coś przegapiłam
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1932 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
O faktycznie, jeden 3x3
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1934 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tym przywrotniku, cynku i chromie Ale jutro kupię i zabieram się do piciaod tygodnia wcinam błonnik wychodzi średnio regularnie![]() Cytat:
czyli prałaś w samym płynie do prania, nie dawałaś już do płukania? Cytat:
Cytat:
![]() hmm emma a jak to było w szpitalu? Dostawała jedzenie regularnie czy na żądanie? a kąpiel? |
||||
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wczoraj naliczylam od 9 do 12.30 dziesiec ruchow. dzis od 9 do 13 tylko 5 ;/no i wczoraj wieczorem nie kopał tylko był leniwy,ja bylan strasznie zmeczona
nie chce robic rabanu na oddziale jak histeryczka.... nie iem czy przez to ze ciagle leze i zmienilam swoja aktywnosc dzienna,on tez mogl mienic??? |
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Le la źle mi posiew wyszedl więc stwierdzilam , że poscic nie muszę ![]() Ja miałam koszmarna noc, nie spalam do 2 , bo mój syn się wierzgal , a dodatkowo po fasolce bretonskiej mnie wydelo ...a on 6 mnie nogi bolały... Choinkę ubralismy z mężem dziś bo na tyg pewnie nie będzie miał czasu...teraz odpoczywam po obiedzie...musze jeszcze podłogi i łazienkę umyć, a i trochę prasowania mam. Demony śliczny pokoik, klimatyczny ![]() Też dolaczam się do pytania co to za koszyczki na lozeczko?? |
|
|
|
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
Dziś odrobinę lepiej się czuję, poczekam do wieczora...Jestem jak słoń, tak się czuję..wielka i obolała, choć wszyscy mi mówią, że pięknie wyglądam...
Mam w 35 tygodniu na plusie jakieś 10kg, więc nie wiem czemu taka jestem zwielorybiała Próbuję popakować prezenty świąteczne, boję się, że nie zdążę...i wypisuję kartki świąteczne... Babcia ze szpitala do mnie wydzwania, że pić jej się chce...ech...powiedziałam , żeby się napiła...nie mam już cierpliwości...Bardzo ją kocham, ale nie pojade 60km zeby jej dać pić(ma wodę mineralną, ale bezsmakową, której nie lubi)....asertywność przede wszystkim. Mój ojciec nawet do niej nie zadzwonił jeszcze. A teściowej nie widziałam już chyba ponad tydzień. Tylko ją słyszę...robi pranie i takie tam...nie będę tam szła, do tej pory to ona przychodziła do mnie "zebym nie musiała schodzić po stromych schodachc z poddasza"...i tak się utarło....chyba dobrze rozumiem, że nie muszę się tam kulać? Musimy stworzyć rubrykę "opisy porodów"...która na ochotnika do porodu SN? )) Oprócz Perfuzji, która już gotowa I Migotki, która uprawia już porodowy jogging na schodach? Podziwiam Was dziewczyny, ja się boję wszystkiego io grzecznie poleguję
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
O rany 40 min czesałam moją spanielkę, kłaków cała kupa, drugiego psa bym poskładała z tego
![]() W ogóle to mam z nią ostatnio problem, zawsze jak zaczyna się sezon grzewczy to ona ma strasznie przesuszoną skórę, często się drapie i zgryza sobie włosy, tym samym hoduje sobie dredy, czeszę ją co tydz i nigdy tak żle jak teraz nie było....może powinnam poradzić się weta co z tym zrobić, bo nie chcę mieć psa w dredach.....może jeszcze zacznie mi dragi brać
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz w powtórce programu Zwykły Bohater na TVN będzie mówić babka o tym autyźmie - że co 50 dziewczynka i co 30 któryś chłopiec go ma..... Padnie takie zdanie w jej wypowiedzi/przemówieniu.
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44156387]Ja widzę 16 - 1 duży, 1 3x3, 5 2x2 i 9 małych 1x1[/QUOTE]
Dokladnie, tak naliczylam za drugim podejsciem ![]() Próba wstania nr 4
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
A mąż dziś wraca, będzie ok 18 więc na obiad zaserwuje mu dużego schabowego, buraczki i ziemniaki żeby miał siłę na jutrzejszą galerię
![]() W H&M dziś na stronie widziałam ze mają takie zwykłe spódniczki na gumce z dżerseju za 19,90 zł ![]() Za takie śmieszne pieniądze mogę sobie kupić na święta do tego jakąś bluzeczkę i tunikę i jakoś się ubiorę ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla pocieszenia dodam, że ja spędzam KAŻDY wieczór i KAŻDĄ noc sama, bo TŻ pracuje na noce. Dnie odsypia do około godziny 13. Niedługo urodzi się Twój ukochany synek i już nie będziesz sama. Zresztą i teraz żadna z Nas nie jest sama ![]() Twój syn wynagrodzi Ci każde załamanie, które przechodzisz, a Ty już niebawem będziesz wdzięczna losowi, że pokazał Ci w miarę szybko z kim miałaś do czynienia. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-14 o 14:40 |
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1950 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zgadza sie,dobrze jest wprowadzić stałe pory,ale niemowlę potrzebuje ok 6 tygodni na "uregulowanie sie" ![]() Cytat:
Edit: z olejem norkowym
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-12-14 o 14:59 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

nie wiem jak po dodaniu tego otrzymałam 14

bo z moją "organizacją"..)
u nas kąpiel jest między 18 a 20.30. Wszystko zależy od tego jak się Dorotce dzień ułoży. W miarę ma już unormowane pory jedzenia, ale zdarza się, że coś ją wyprowadzi z tego rytmu (np czyjaś wizyta, pojechanie do lekarza). No i pogoda też robi swoje, bo jednak zauważyłam, że jak dzień jest mega senny to ona znacznie więcej wtedy śpi. Nie ma też jeszcze stałych pór aktywności-troszkę na to za mała jest chyba po prostu.
4 po bokach, jeden na srodku i ?

mnie akcja porodowa zlapala w nocy a cc mialam ok 9 rano wiec nie ma co sie bac ze nie zdazy sie na cc, ja przed cc w szpitalu to jeszcze mialam tone formalnosci do wypelnienia itd. Itp. Brzuch bolal coraz bardziej z godziny na godzine ale to tak jak na mocniejszy okres Tak pilam ziele przywrotnika a cynk mg i chrom bralam cala ciaze tylko gin zalecil miesiac przed cc brac wieksza dawke zebym szybciej doszla do siebie po zabiegu.... nie wiem czy to pomoglo czy chec opieki nad malenstwem ale po 12 godz jak juz moglam wstac to bylo calkiem ok
Ale jutro kupię i zabieram się do picia
nie chce robic rabanu na oddziale jak histeryczka.... nie iem czy przez to ze ciagle leze i zmienilam swoja aktywnosc dzienna,on tez mogl mienic???