|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
I do łóżka możesz 2 wziąć
Cytat:
Hahaha dobre- ciekawe, że to Twój pierwszy post... Ojcem dziecka Jest Twój chłopak ![]() Gratulację |
|
|
|
|
#3212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
cześć!!!!!!!!!!!
![]() Buziaki dla Marcelka! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie umiem bez niego spać, to mój prywatny termofor.
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Ano, dobrze ze mam duze łoze
![]() Zmieszczą sie oba i jeszcze nawet TZ na dokladke
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
leżaczek dla bliźniaczków jest przesłodki
![]() kocurku- rozczulił mnie wpis Marcelka measia- niepokojące to, że wysoka temp wraca ciągle- - ja bym gdzieś pojechała albo wezwała lekarza do domu.... odkryłam pomelo
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Measia - daj znać co na IP
![]() Cytat:
Cytat:
moje okna wołały już o mycie ![]() no przestań ![]() dopiero ?!?! - kochana ja uwieeeeelbiam ![]() ========================= ======= okna pomyte - poszło mi bardzo szybko - woda i magiczna ściereczka z mikrofibry działają cuda muffiny już zjedzone, pranie się suszy no i nic więcej nie zrobiłam, bo przyjechał brat z rodzinką a teraz już mi się nie chce ![]() zdecydowaliśmy, że jak w pt i sb zrobimy generalne porządki w domu, to wtedy wypiorę firanki i powiesimy żeby pachniało w całym domu uwielbiam to w sobotę też ubieranie choinki i stojenie domu, w niedzielę będę już piekła ciasta i przygotuję część rzeczy do sałatek itp. (to co się da), poniedziałek to już gotowanie i przygotowanie stołu wigilijnego w tym roku święta u nas - na Wigilię będzie nas 10 lub 12 osób więc szykowania jest dużo
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-12-14 o 17:13 |
||
|
|
|
#3218 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tak brudne okna, że nigdy nie wiem, czy to mgła, czy moje okna. Wiem, wiem, jest się czym chwalić. Ale TŻ ma urlop w tym tygodniu to umyję.
U nas bosko wręcz. Artusiowa wysypka ma się całkiem dobrze, zwłaszcza rano i po południu, gdy jest ciepło lub gdy ją pociera rączką, lub gdy szoruje buźką po pieluszce. Płakać mi się chce, jak na niego patrzę. Za to na spacerze - jak ręką odjął. No zdrowe dziecko. W poniedziałek chcę nas umówić do dermatologa, prywatnie ofkorz. Modlę się, żeby wizyta nie była zbyt droga, bo bardzo mi zależy. A u mnie - niespodzianka - kolejny cios, kolejny kryzys laktacyjny i odciąganie co karmienie. Szkoda gadać. A teraz, przy okrojonej diecie to już widzę, jak z tego wychodzę. Kupiłam sobie gorzką czekoladę, po kostce na smuteczek... |
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- kryzys masz bo się stresujesz....
czy Ty dostałaś dla Artusia jakieś maści czy cuś na te wysypkę? ja bym spróbowała np czoło na noc przetrzeć płatkiem kosmetycznym z mąką ziemniaczaną albo wykąpać w krochmalu takie babcine- ale zaszkodzić nie powinno a czasem pomaga a Artuś poci się? Jak napisałaś o tym, że na spacerze nie przeszkadzało mu nic to pomyślałam, że w domu mu za ciepło i niezaleznie id czego ta wysypka to jak mu ciało bardziej ogrzeje to dokucza mocniej Kasia miała we wrześniu całe łydki w kaszcze ale pediatra powiedziała żeby tylko pielęgnować ato.peralem, teraz widzę, że i po pleckach się pojawiła jakaś kaszka - między świętami lub w styczniu musimy przejść się do pediatry bo to pojawia się i znika - na szczęście widzę, że nie swędzi tylko, że zawsze jak idę ze "zdrowym" dzieckiem to przynoszę coś z przychodni i potem za kilka dni idziemy z gorączką ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Matko, ciągle włączam to zdjęcie z bliźniakami co kocurek wstawił ![]() a dzisiaj wypiłam sok z kiszonej kapusty i tak mi jelitami rzucało, że miałam wrażenie, że ruchy dziecka czuję
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Perse- u nas tez "bosko". Kupa oprócz tego ze ze służenia, to jeszcze na dodatek zrobila sie 'sttrzelajaca' i mały znow ma mega wzdęcie (a juz po modyfikacji karmienia (pod górkę, solidne odbicie) nie było tych durnych wzdęc).
A z cyckami mam odwrotny problem, rozsadza mi je juz po godzinie od karmienia. Ide go kąpać. Moze to ulży brzuszkowi :/ Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-14 o 19:05 |
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
obserwując nasz doświadczenia z forum myślę, że potwierdza się że chłopaki bardziej narażeni na kolki....
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko na progu izby przyjec doznalo cudownego ozdrowienia
nie odwodniona, saturacja dobra, wszystko pieknie temp....... 36.5
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
problemy adekwatne do wątku...........
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44159557]U nas bosko wręcz. Artusiowa wysypka ma się całkiem dobrze, zwłaszcza rano i po południu, gdy jest ciepło lub gdy ją pociera rączką, lub gdy szoruje buźką po pieluszce. Płakać mi się chce, jak na niego patrzę. Za to na spacerze - jak ręką odjął. No zdrowe dziecko. W poniedziałek chcę nas umówić do dermatologa, prywatnie ofkorz. Modlę się, żeby wizyta nie była zbyt droga, bo bardzo mi zależy.[/QUOTE] doczytałam już rady Zeberki i zgadzam się z nimi. smarujesz czymś? nie przegrzewasz? pisałaś kiedyś że ubierasz Artka w kilka warstw bo lubi ciepło, może za dużo, może przynajmniej na teraz, przy tej wysypce ubierz go lżej i zobacz czy coś się nie zmieni? no i ta kąpiel w krochmalu. ja mąką ziemniaczaną "leczyłam" do tej pory Jakubowi tylko zaczerwienienia na pupie, ale może akurat mu pomoże trochę? w końcu mąka dobra na wiele skórnych zmian
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
stwierdzam jednak, że niektóre baby to są durne
w tym ja od 17:30 do teraz szorowałam kuchnię a propos kuchenek - kochane doradźcie - kupiliśmy jakieś 3-4 mce temu srebną niezabudowaną kuchenkę i chyba już ją zniszczyłam tylko wiem, że pewnie po następnym myciu będzie to samo
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam, ale dawno nie widziałam w sklepie w dobrej cenie
Cytat:
Cytat:
![]() poszlałaś ze sprzątaniem, dobry sposób na zajęcie głowy. szykuje ci się duża Wigilia. u nas bedzie pierwsza bez babć... szczerze najchętniej zrezygnowałabym w tym roku z tej tradycji...
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ale super ten leżaczek dla bliźniakow. Zeberko I jak smakowalo pomelo ja sobie kiedys tez kupilam chyba z trzy dni je jadlam. Tż sie ze mnie smiał jak robilam obiad że przeciesz już mam I kładł mi je na talerz. Chcialam cos jeszcze napisac I zapomnialam. Normalnie supełki na skarpetkach. Rena ja tez mam taka kuchenke I tylko plynem do mycia naczyn myje. Moja siostra do swojej używa Cif spray nie zawiera tych drobinek rysujacych.
|
#3227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia jak w nocy czasami spi z nami to ma 2 pozycje - albo w poprzek lóżka (łózko szerokie na 140 ona 80 cm wzrostu więc na nas dwoje zostaje 60 cm wiec bardziej wiszenia na jednym boku niż lezenie- choć ja się czasami wtedy trochę na skos kłade ) albo spi w naszych nogach- i jak ja ruszysz to się budzi wiec spi jak piesek. Normalnie jakby ktoś to zzobaczył to by stwierdził z ebez serca jesteśmy!ja lubie ale dawno nie jadłam. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44159557] U nas bosko wręcz. Artusiowa wysypka ma się całkiem dobrze, zwłaszcza rano i po południu, gdy jest ciepło lub gdy ją pociera rączką, lub gdy szoruje buźką po pieluszce. [/QUOTE]PERSE! a może to suche powietrze. Zosia ma znowu suchą skóre (ani przez myśl mi nie przeszło ze to uczulenie ), w tamtym roku tez miała- i wtedy dostała maśc robioną. Lekarka nie wspomniała nawet ze to może być alergia. a kryzys może być ze stresu i zmiany diety. pamiętaj ze masz jesc i pić!Cytat:
MEASIA! a to gwiazda z Marysi ale wreszcie jest jakas diagnoza. Spokojnej nocki! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
eseska- nie wiem jakbym ogarnęła się przy Kasi i bliźniakach
ale jakby dali to chętnie przyjmę (jak słyszę komentarze o braciszku dla Kasi to mówię, że to nie sklep- brać co dają i dziękować, że się dostało )ciociami- smakowało bardzo u mnie leżała połówka przez kilka dni w lodówce, najpierw myślałam żeby ją z innymi owocami do sokowirówki wrzucić ale zasmakowało w całości ![]() zamiast pisać pracę to fruwam po necie zrobiłam na alle.groo zakupy prezentowe /część ![]() teraz cały wieczór oglądam wózki dla lalek ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- zamówiłam Siostrze piżamę ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3794191317 mam podobną od Tz-eta - ogromnie ciepła - uwielbiam ją, niestety nie jest z zeberką ![]() zresztą z tej firmy mam kilka piżam różnego kroju i grubości (siostra też) i obie bardzo sobie je chwalimymam nadzieję, że Siostra ucieszy się
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-14 o 21:49 |
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne! przywłaszczam
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez przywłaszczam!!
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
rena- szalejesz
nie napisałabyś mi pracy między myciem okien oknem a wyrabianiem ciasta?![]() mam nadzieję, że będę mieć zaszczyt w przyszłym roku zrobić taką dużą Wigilię jak Ty (w zeszłym roku też tak myślałam, zakładałam, że o tej porze roku będziemy już po przeprowadzce) ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- BERBIE, eseska- jak słyszę, że jakaś ciężarna lub staraczka mówi że chciałaby córkę albo syna, albo, że syna ma to teraz chce córkę - mam ochotę ją wtedy zapytać czy się do sklepu na zakupy wybiera powybierać co jej pasuje
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? to jeszcze nie jest duża Wigilia u nas to taka normalna mam dużą rodzinę kilka razy udało się zrobić taką na ponad 30 osób
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio od znajomej, która była w drugiej ciąży, a z pierwszej miała synka, usłyszałam że załamie się jak znów będzie chłopiec. wtedy to nasze drogi się rozeszły...
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
rena- u mnie też duża rodzina ale na Wigilii widzimy się w mniejszym gronie, za to w święta jest nas sporo przy stole
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- nie mam pomysłu na prezent dla Mamy... pewnie kupię coś do ubrania z możliwością wymiany...
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem co kupić dla 4,5 letniego chrześniaka i 2,5 rocznej chrześniaczki
|
|
#3236 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie dostałam żadnych maści. Lekarka powiedziała, że mogłaby przepisać steryd, zniknęłoby raz dwa, ale po co... Ja bym zresztą tym nie posmarowała. A poza tym lepiej chyba wyeliminować przyczynę ![]() Artuś średnio się poci, nie ubieram go inaczej niż zwykle.. Cytat:
Pewnie to wiesz, komu ja to piszę, ale kładź go jak najwięcej na brzuszku, Artusiowi zawsze idą wtedy bączki i beczki. Cytat:
W każdym razie dziękuję za rady ![]() Cytat:
Wiem, że mam jeść, ale co tu jeść, jak na przygotowanie posiłku - jak w każdej diecie - trzeba czasu, a ja go nie mam. Tak to złapałam jogurt czy ciastko, a teraz bieda taka z tym jedzeniem, że szkoda gadać. Przygotowuj cuda, czytaj składy, bo jakiś ukryty składnik na pewno się znajdzie, ech... Cytat:
Znam takie (osobiście), które rozpaczały (płakały, itd.) bo np. miała być córka, a okazał się siusiaczek. Na szczęście po porodzie im przeszło. |
|||||
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
iza- u Ciebie cisza?
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Co do płci to ja też znam osoby, które są niezadowolone. Ale wiecie dziewczyny jak to jest. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy jakie to szczęście mieć zdrowe dziecko, często docenia się coś dopiero jak się to straci
Olek dostał wysypke na brzuszku. Jeszcze takiej nie miał. Jakaś kaszka. I teraz dochodzę od czego to
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem skurcze się nasiliły,miałam nadzieje że to już ale ucichły
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

)

pranie się kisi tylko bo na polko nie ma kto wynieść, tz pojechał na zakupy. 

Powodzenia 

świetne! przywłaszczam