Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-14, 14:46   #4471
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
Inwersja : jesli chcesz otrzymac darmowe sloiczki wystarczy, ze zarejestrujesz sie na stronie bobovity, czytaj uwaznie bo musisz zaznaczyc, ze chcesz dostac taka przesylke.
Czy mozna zamowic te probki po zarejestrowaniu?W tym klubie jest taka opcja,ale nie moge na nia kliknac

Juz znalazlam,napisali,ze moge zamowic poradnik i produkty dla dziecka od 3 do 12 miesiecy,wiec musze poczekac

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2013-12-14 o 14:53
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 15:08   #4472
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Hej

Ja już po zakupach - mam w końcu sukienkę na święta i spódniczkę, tylko bluzki żadnej nie dorwałam

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

My się wczoraj tak z mamą pokłóciliśmy o tą glukozę, że zwyzywała mnie, że nie dbam o dziecko itd. itp. Gosia płakała, ja się popłakałam bo jednak nie mam oparcia we własnej mamie i jeszcze dziś słyszałam jak mnie obgadywała z kimś przez telefon (" debilizm postępujący z każdą godziną///"... TŻ pierwszy raz się za mną stawił <wow !!!>. Dzisiaj jest gęsto...

Jutro przyjeżdżają teściowie pierwszy raz... przyjmiemy ich po cichu w naszym niedokończonym mieszkaniu bo nie wyobrażam sobie, żeby mieli tu gdzie teraz jesteśmy przyjechać....

Tak bardzo mi przykro....
to smutne że nie masz oparcia w swojej mamie.
ale jesteś cudowną mamą dla Małgosi i wiesz co dla niej najlepsze!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 15:10   #4473
Agnieszka257
Raczkowanie

hej!ja dostałam bezbolesny okres.nawet niepoczułam.dziwne to.mateusz dzisiaj po spacerze jeszcze 2h spal w domu.ja dopajam herbatką ale tylko dlatego ze nie kp.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 15:28   #4474
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zadzwon!

zadzwoniłam i jutro jedziemy obejzec hustawke
jesli bedzie w dobrym stanie to biore bo za 150 nigdzie takiej nie dostane

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Miałam sobie nic nie kupywac na swięta bo byłam pewna ze wcisne się w koszule z przed ciązy i co?i dooopa.Byłam dzis w tutejszym sklepie z ciuchami i ani spodni ani bluzki dla siebie nie znalazłam..wszystko takie małe..miałam cichą nadzieje ze skoro schudłam juz te 7 kilo i waze zaledwie o 1 kg wiecej jak przed ciążą to problemu z ciuchami nie bedzie..jakas taka nie proporcjonalna się stałam..jutro musze odwiedzic chyba hm plus size.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 15:30   #4475
kropla_deszczu
Zadomowienie

A teraz się ładnie witam z Wami

dawno mnie nie było, ale chOroba zmogla cała moja rodzinkę. W czwartek byliśmy na kontroli u lekarza i już wszystko ok młoda wreszcie zdrowa! Już miałam dość tej przychodni bo co 2 dni chodziliśmy, bo się pani doktor bała żeby na płuca nie zeszło. I tak na oskrzelach były zmiany, ale na szczęście niezbyt duże

A tak poza tym to moje dziecko ma już 4 miesiące - 7go skończyła i już prawie 6 kg waży i nosi rozmiar 62 więc jest dobrze gryga, guga i zaczyna marudzic - co jest dla mnie przezabawne

Zaczęłam już swiateczne porzadki - i nie cierpię tego

Muszę poczytać trochę co u Was, choć na pewno nie dam rady nadrobić całego prawie wątku

Co tam u Was ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 16:14   #4476
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Jakie mam nerwy!!! Po sukience! Nowa sukienka i dziura wypalona żelazkiem! ;/

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 16:17   #4477
t_89
Zakorzenienie

Hej ja tez bylam dzisiaj na zakupcahc kupilam sukienke, 2 bluzki, spodnie i 2 pary leggisnow a malej legginsy z brokatem w pepco, zabawki do kapania i ksiazeczke.
P.S w lidlu byly dresy i bluzeczki po 9,99 ale 62/68 nie bralam bo mam duzo malych ubranek, szkoda ze na 74 nie bylo juz;(
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 16:53   #4478
badzia987
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny !!!

Właśnie tak myślałam z ta glukozą, że po co- no ale moja mama to taki typ, że wie wszystko najlepiej a jak nie jest po jej myśli to się wyżywa.
Wiecie co- Gosia to taka płaczka jest no i moja mama ciągle mi gada, że to przez to, że mam mało pokarmu i koniecznie dokarmiać mm...i poszła ze mną specjalnie we wtorek do gabinetu pediatry, żeby być przy ważeniu (gdyby Mała mało przybrała to wyszło by na jej i jeszcze by mi zrobiła scenę przy lekarzu)...

Co do stylówy na święta- właśnie wysłałam TŻ-ta do marketu, żeby mi kupił jakąś ładną bluzkę na poprawę humoru. Ciekawe z czym przyjdzie.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 17:00   #4479
Madzia000
Zadomowienie

Wygralam kombinezon na chrzest http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3785231607

Dokupie tylko wloczkowa czapeczke... Nie wiem co z butkami, czy moga byc takie bawelniane z h&m, czy bedzie malemu zimno...

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 17:31   #4480
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Marta właśnie o Tobie myślałam co tam u Was?

może na śpiocha ten odcisk zrobić?
Próbowaliśmy na śpiocha,ale się Tusia budziła-stopa czy ręka w czymś mokrym i zimnym więc nic dziwnego

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
My kupilismy własnie w takim pudełku i na allegro.Lilcia uwielbia gryzc jej kopytkazałączam zdjecie z wczoraj jak zasnęła z nogą w buzisłaba jakosc bo z telefonu.

No i po fryzjerze.Nie potrzebnie się tak stresowałam.Duzej roznicy nie ma bo tylko delikatne sciecie ale wazne ze nadal wyglądam jak człowiek
Heheh super
Cieszę się,że nie jesteś zawiedziona

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Na studiach miałam koleżankę, która kiedyś jak byłyśmy po wykładach i chciałyśmy sobie wyjść na powietrze, powiedziała "chodźmy na pole". Nigdy nie zapomnę jak z drugą dziewczyną popatrzyłyśmy na siebie o co chodzi, przecież dookoła są osiedla, ruchliwe ulice, park, ciężko w centrum Wrocławia o pole . Później nam wytłumaczyła o co kaman.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Malutka skończyła w dzień Mikołaja 3 miesiące. Byliśmy teraz 12.12 na szczepieniach to ważyła jakoś 5650 g. Babka jak ją zbadała powiedziała, że mała ma miękką potylice i musi przyjmować wapno w syropie. Kupiliśmy jej o smaku bananowym, pyszny . Musiałam sobie dziabnąć . A tak wszystko ok. Wczoraj zrobiłam ciasto z jabłkami i bananami, ale że już znikło to dzisiaj powtórzyłam dodając tylko mandarynki. Wycięłam z papieru mini choinkę, położyłam wielokrotnie na ciasto i posypałam cukier puder. Zrobił się fajny wzorek.

Co do Amelki rozwija się dobrze, gaworzy dużo (układa zdania), ślini strasznie łapki, śmieje się, bije maskotki, przewraca nieświadomie kartki w swojej kontrastowej książeczce. Lubi w nocy patrzeć na sufit przy włączonym projektorze (obrazki się przesuwają)

A u Ciebie?
Też go mamy na przeziębienie,mniam

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kromopan kupilam na allegro za jakies 24 zl juz z przesylka, to jest stomatologiczna masa do robieniw wyciskow szczekowych wiec bardzo dokladnie wszystko odzwierciedla. robilam mase, przelalam do pudeleczka i wsadzilam nozke Amelki i po 30 sek masa zastygla, wyjelam nozke i zalalam gipsem ktory kupilam w leroymerlin za 2,40 zl kromopanu jest 450 g w opakowaniu wiec wystarcza na wielokrotne robienie masy, jesli cos nie wyjdzie. mysle ze lepsza alternatywa do sklepowych odciskow bobasa ale to najlepiej dwie osoby zeby byly i wlasnie jak dziecko spi komus na rekach chociaz dzieci w naszym wieku to juz chyba przy takich zabiegach sie budza bo masa jest zimna. no nic, ja ze swojej strony polecam, ja dzis bede powtarzac druga nozke, bo wczoraj nie wyszla na wysokosci paluszkow bo Amelka dotknela nimi spod pudelka i zle sie odlalo.
Jak robiliśmy ten odlew to doszliśmy do wniosku,że mieliśmy z tym styczność i to chyba faktycznie bylo u ortodonty Także się nie pomyliliśmy

Cytat:
Hej.
Jestem na bieżąco.

Mam pytanie: dopajacie swoje pociechy wodą z glukozą?

U mnie sajgon przez tą glukozę. Ja nie chcę podawać- wczoraj mama się śmiertelnie obraziła bo stwierdziła, że Małej chce się pić. We wtorek, środe podałam butlę z glukozą i zrobiły się problemy bo Mała nie chciała do cyca ( do smoka z butli tak !!!) i po tym stwierdziłam, że nie będę dawać. U mnie kp.
Ja kp i nie dopajam,ale pediatra mówiła,że przy temperaturze 37-38 można dopajać wodą, powyżej 38 już paracetamol

Cytat:
zadzwoniłam i jutro jedziemy obejzec hustawke
jesli bedzie w dobrym stanie to biore bo za 150 nigdzie takiej nie dostane

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Miałam sobie nic nie kupywac na swięta bo byłam pewna ze wcisne się w koszule z przed ciązy i co?i dooopa.Byłam dzis w tutejszym sklepie z ciuchami i ani spodni ani bluzki dla siebie nie znalazłam..wszystko takie małe..miałam cichą nadzieje ze skoro schudłam juz te 7 kilo i waze zaledwie o 1 kg wiecej jak przed ciążą to problemu z ciuchami nie bedzie..jakas taka nie proporcjonalna się stałam..jutro musze odwiedzic chyba hm plus size.
Ja też nieproporcjonalna jestem, najpierw idą cycki, a potem ja...a buzia taka nalana...bleeeeeeee

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny !!!

Właśnie tak myślałam z ta glukozą, że po co- no ale moja mama to taki typ, że wie wszystko najlepiej a jak nie jest po jej myśli to się wyżywa.
Wiecie co- Gosia to taka płaczka jest no i moja mama ciągle mi gada, że to przez to, że mam mało pokarmu i koniecznie dokarmiać mm...i poszła ze mną specjalnie we wtorek do gabinetu pediatry, żeby być przy ważeniu (gdyby Mała mało przybrała to wyszło by na jej i jeszcze by mi zrobiła scenę przy lekarzu)...

Co do stylówy na święta- właśnie wysłałam TŻ-ta do marketu, żeby mi kupił jakąś ładną bluzkę na poprawę humoru. Ciekawe z czym przyjdzie.

Współczuję Ci! mi się nikt nie miesza, ani Mama, ani Teściowa, ani bratowa czy szwagierka.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 18:41   #4481
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Ja też nieproporcjonalna jestem, najpierw idą cycki, a potem ja...a buzia taka nalana...bleeeeeeee[COLOR="Silver"]

O to chyba dobrze jak ida wpierw cycki
u mnie idzie wpierw brzuch..

Cytat:
Współczuję Ci! mi się nikt nie miesza, ani Mama, ani Teściowa, ani bratowa czy szwagierka.
U mnie tez się nie mieszają.No jedynie moja mama ma bzika na punkcie Lilkowego ucha.Za kazdym razem jak przychodzi to dobre kilka razy mowi mi ze mam pilnowac uszka bo Lilcia jest dziewczynką i nie moze miec odstających(z tym ze Lilka juz ma jedno mocno odstające ale to bardziej w genach po mężu odziedziczyła nizeli z mojej winy i ciężko to mojej mamie przetłumaczyc..)
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 18:54   #4482
ja :)
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Nie mam czasu ostatnio na wizaż - mój porządek dnia się nieco zaburzył, bo w czwatek przyjechał mój tata, którego nie widziałam 5 miesięcy Jest zachwycony Polą i spędzamy razem dużo czasu. Wczoraj byliśmy nad oceanem cały dzień, po przyjeździe siedzimy i gadamy, więc czas jakoś ucieka.
Pole dopadł chyba skok - 2 noce z rzędu budzi sie co 2h na jedzenie, a mnie cycki już chcą odpaść Jest też trochę bardziej marudna niż zwykle, no i to własnie końcówka 8smego tygodnia więc myślę (i mam nadzieję) że to własnie skok.
Mam nadzieję, że uda mi się Was trochę podczytywać mimo napiętego grafiku
Udanego weekendu mamuśki!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 18:55   #4483
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
O to chyba dobrze jak ida wpierw cycki
u mnie idzie wpierw brzuch..

U mnie tez się nie mieszają.No jedynie moja mama ma bzika na punkcie Lilkowego ucha.Za kazdym razem jak przychodzi to dobre kilka razy mowi mi ze mam pilnowac uszka bo Lilcia jest dziewczynką i nie moze miec odstających(z tym ze Lilka juz ma jedno mocno odstające ale to bardziej w genach po mężu odziedziczyła nizeli z mojej winy i ciężko to mojej mamie przetłumaczyc..)
ale jak masz pilnować?jak tusia nie śpi to opaska na uszach ją wnerwia,a na sen się boję,że zleci i coś się stanie.Tusia moim zdaniem ma już lekko odstające,ale to po mnie bo ja też mam.mama mi do tej pory proponuje,że mi zasponsoruje operację. byłyśmy nawet u chirurga jak miałam 14 lat,ale jak usłyszałam na czym to polega to zrezygnowałam.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 19:27   #4484
MsLullaby
Zakorzenienie

Jak zawsze w weekend na wątku cisza miłej soboty

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 19:39   #4485
Madzia000
Zadomowienie

Zabawka z fishera ktora wczoraj wypralam cudownym sposobem zaczela dzialac jak sie dobrze wysuszyla

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2013-12-14, 19:49   #4486
83monia
Zakorzenienie

zamowilak konika fp dla natalii ale chyba jej nei dam bo przegiela polzylam ja na pampersie, odpielam i fikala sobie nogami jak to zwykle lubi. w tym czasie bylam w lazience. i nagle glosne pffffffffffffff z pokoju dobiega. ide sprawdziec co to... i tym oto sposobem piore wlasnie koc z kanapy i mam do wyprania tez posciel ktora pod nim byla przykryta moje kochane usmiechniete od ucha do ucha dziecko zrobilo mamie niespodzianke

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 19:52   #4487
matallewar
Zakorzenienie

Nie mam siły doczytać, ale sonda jest i przemeblowanie prawie skończone...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 19:53   #4488
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zamowilak konika fp dla natalii ale chyba jej nei dam bo przegiela polzylam ja na pampersie, odpielam i fikala sobie nogami jak to zwykle lubi. w tym czasie bylam w lazience. i nagle glosne pffffffffffffff z pokoju dobiega. ide sprawdziec co to... i tym oto sposobem piore wlasnie koc z kanapy i mam do wyprania tez posciel ktora pod nim byla przykryta moje kochane usmiechniete od ucha do ucha dziecko zrobilo mamie niespodzianke
ja tez piore tak ja przebieralam ze mi zabrudzila bo cala byla umazana ;/
Stary 2013-12-14, 19:56   #4489
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Snow wies co u nas pomoglo na brak kupki - odstawienie bioga. Teraz sa codziennie tyle ze ' brzydkie' mozliwe ze maly brzuszek tak sie przyzwyczail?
Z soczkami i innymi ziemniaczkami czekam do ustabilizowania/ wyjasnienia kupki.

Na dniach mam zamiar zaopatrzyc sie w ta kszke holle przy okazji ze bede kolo piotra i pawla bo generalnie mam daleko. Tak jak patrzylam na te slouczki to sie zastanowilam ktore sa najlepsze, zdrowsze?
Papuga po co tak wczesnie ten soczek na cycusiu. ?
Jak sie robi ta ' ekspozycje na gluten'?? Czy kaszki holle sa bez smaku?
Odstawilismy ze 2 tyg.temu.
Stary 2013-12-14, 19:58   #4490
t_89
Zakorzenienie

mam pytanko apropo tego glutenu
mam dodac lyzeczke ugotowanej kaszki do mleka? nie wiem gdzie sie kupuje taka zeby dosypac surowa do mleka?

Ja dostalam z bobovity sloiczek pierwsza marchewka,,,,,,,
Stary 2013-12-14, 19:59   #4491
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Hej

A robilas malemu wyniki na tarczyce czy tylko te przesiewowe w szpitalu jeszcze?

Bo mi endo kiedys mowila zeby malej powtorzyc tsh, mowilam pediatrze i kazala o tym przypomniec, ale nie mam zielonego pojecia kiedy to zrobic?
To sa moje wyniki nabawilam sie ciazowych problemow z tarczyca.
Stary 2013-12-14, 20:03   #4492
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
do zabawy takie brzydkie ustrojstwo,ale już od kilku osób( w tym Matal) słyszałam,że to dziecięcy hit

http://zyrafa-sophie.pl/zyrafa-sophi...w-pudelku.html

właśnie kupuję

widzę,zxe na all są podróbki...

http://allegro.pl/vulli-oryginalna-z...788874756.html uwaga
Moja nie chciała w ogóle tym się bawić

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nie jestem pewna jak przy mm, ale generalnie w 6 chyba miesiącu (czyli po 5) dajesz codziennie 1 łyżeczkę kaszki glutenowej do mleka, obiadku czy deserku i tak przez 2 miesiące
A przy kp po 4 mscu gluten i tez przez 2 miesiące?

Cytat:
Hej.
Jestem na bieżąco.

U mnie sajgon przez tą glukozę. Ja nie chcę podawać- wczoraj mama się śmiertelnie obraziła bo stwierdziła, że Małej chce się pić. We wtorek, środe podałam butlę z glukozą i zrobiły się problemy bo Mała nie chciała do cyca ( do smoka z butli tak !!!) i po tym stwierdziłam, że nie będę dawać. U mnie kp.
Ja też tylko kp i nie dopajam niczym.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

My się wczoraj tak z mamą pokłóciliśmy o tą glukozę, że zwyzywała mnie, że nie dbam o dziecko itd. itp. Gosia płakała, ja się popłakałam bo jednak nie mam oparcia we własnej mamie i jeszcze dziś słyszałam jak mnie obgadywała z kimś przez telefon (" debilizm postępujący z każdą godziną///"... TŻ pierwszy raz się za mną stawił <wow !!!>. Dzisiaj jest gęsto...

Jutro przyjeżdżają teściowie pierwszy raz... przyjmiemy ich po cichu w naszym niedokończonym mieszkaniu bo nie wyobrażam sobie, żeby mieli tu gdzie teraz jesteśmy przyjechać....

Tak bardzo mi przykro....

Cytat:
Dzięki dziewczyny !!!

Cytat:
Już kiedyś pisałam. Nic nie da zakładanie opasek czy czapek. Zuzię "męczyłam" tym i nic to nie dało. Ale teraz wcale nie ma takich odstających.

Moje niepłaczące dziecko wypłakało się dziś za całe 3 miesiące. Do godz 11 tylko płacz i przysypianie, tak żałośnie. Nigdy taki nie był. Zero kontaktu z nim. Po południu okazało się, że jest temp Furczy mu w nosku. Mam nadzieję, że na katarku się skończy a temp już jutro nie będzie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 20:03   #4493
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

Ladan wszystkiego najlepszego z okazji oczka

dziewczyny widziałam wczoraj pięknego kota rasa ragdoll biały z niebieskimi oczkami stary już na necie patrzy na nie tylko ja się boję, że Oli go nie zaakceptuje bo ona strasznie zazdrosna
Wlasnie taki kotek od nas odszedl ponad 2 tyg.temu....niestety, rasowe zwierzeta miewaja wady genetyczne. Co do rasy - bardzo przyjacielska, lagodna, nigdy nie drapal, nie fukal. Ufny, przyjacielski, po prostu kochany. Byl czlonkiem rodziny. Niestety, tylko 3,5 roku. Nadal nie mozemy sie z tz ogarnac...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 20:34   #4494
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jakie mam nerwy!!! Po sukience! Nowa sukienka i dziura wypalona żelazkiem! ;/
bo prasowac trzeba umić
a poważnie, to się nie przejmuj
Cytat:
ale jak masz pilnować?jak tusia nie śpi to opaska na uszach ją wnerwia,a na sen się boję,że zleci i coś się stanie.Tusia moim zdaniem ma już lekko odstające,ale to po mnie bo ja też mam.mama mi do tej pory proponuje,że mi zasponsoruje operację. byłyśmy nawet u chirurga jak miałam 14 lat,ale jak usłyszałam na czym to polega to zrezygnowałam.
uszka można przyklejać plasterkiem przećwiczyliśmy na ance, nie wiem czy pomoglo czy nie, ale bardzo odstających nie ma

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

matal, czy elence przeszly zielone kupy jak podałaś mieszankę?
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 20:35   #4495
Madzia000
Zadomowienie

Widze ze mowa o zyrafce zosi :P zastanawiam sie zawsze czemu takie brzydkie piszczadelko kosztuje ponad 5dych

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2013-12-14, 20:57   #4496
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Widze ze mowa o zyrafce zosi :P zastanawiam sie zawsze czemu takie brzydkie piszczadelko kosztuje ponad 5dych

Ja bym nigdy nie dała tyle za małą ☠☠☠☠☠☠☠e :P

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 21:16   #4497
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
genialne zdjęcie, urocza

za fryzjera

Misia, gdzie jesteś?! jak zdrowie?!

Teacherki dawno nei było, ciekawe jak z maluszkiem

Boja, jak mąż?
Tutaj !
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 21:16   #4498
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A przy kp po 4 mscu gluten i tez przez 2 miesiące?
tak, mozna już po 4 miesiącu, choc ja zaczne po 5 i przez 2 miesiące.

zdrówka dla Małego Od Zuzi złapał?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 21:22   #4499
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
tak, mozna już po 4 miesiącu, choc ja zaczne po 5 i przez 2 miesiące.

zdrówka dla Małego Od Zuzi złapał?

To ja czekam na Ciebie i będę zgapiać bo ja już nic nie pamiętam

Nie wiem skąd Zuzia ma niby katar ale tylko katar.

Dobrej nocki
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 21:24   #4500
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Hej.
Jestem na bieżąco.

Nie, jak jej sie pic chce to cyca dostaje

A moze delikatnie powiedz mamie ze czasy sie zmienily i to co sie kiedys stosowalo teraz juz jest zle.

Swoja droga w pielegnacji dziecka co chwile sie cos zmienia. Jednego roku cos jest dobre, na nastepny juz zle i nie wolno tak robic. Pewnie po czesci jest to efekt roznych badan, a po czesc (pewnie tej wiekszej niestety) marketing.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
To sa moje wyniki nabawilam sie ciazowych problemow z tarczyca.
Wiem ze Twoje Tak pytalam, bo ja mam chora tarczyce od wielu lat no i jesli tfu tfu Amelka by cos po mnie odziedziczyla to wolalabym wczesniej wiedziec. Ale jak Tobie w ciazy wyskoczylo to pewnie inna sprawa

To moze ktos inny z przewlekle chora tarczyca cos wie o badaniu maluchow pod tym katem?

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości