Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-14, 20:15   #2011
Sheperdess
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Właśnie był obchód i jutro około 9-10 mnie wypuszczą do domku juhuuuuuuu
Super wiadomość, gratuluję.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Na FB będzie łatwiej, szybciej i wygodniej - szczególnie później jak już będziemy zakopane w pieluchach
O, to może nawet założę konto na FB.

Roane, gratuluję świetnego interesu.
Ja dzisiaj, zamiast coś zarobić, to mogłam przepuścić niezłą kasę.Ciążowe bezmózgowie mnie złapało i zostawiłam kartę płatniczą w terminalu w supermakecie. Dobrze, że byliśmy jeszcz potem na innych zakupach i się zorientowałam. Musieliśmy wrócić do marketu, ale na szczęście karta na mnie czekała. Żebym kiedyś syna nie zgubiła.

Mojego męża coś dziś naszło i ubrał choinkę. Mamy taką małą, sztuczną, ale nastrój już jest.
Stary 2013-12-14, 20:19   #2012
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja nie ma FB[COLOR="Silver"]
Szkoooooda

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Impreza na forum

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 20:23   #2013
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

Znowu dorwałam się do mandarynek ja ich w tej ciąży nie jem, ja je pochłaniam
Mój rekord to 1,5 kg na jedno posiedzenie

Właśnie wróciłam z wyjazdu, włażę, patrzę, a tu Messuah urodziła Gratulacje!
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 20:26   #2014
isia4891
Zadomowienie

Ja dziś kolejną 100 wydalalm na kosmetyki, polecam allegro i aptekawrynku maja lepsze ceny niż gemini przynajmiej tych kosmetyków co mnie interesowało. Oillan mydełko, emolium, dużo ziaji , polecam antyperspiranty z Ziaja dla mężczyzn, mój mąż raz przypadkiem go kupił i zachwala bardzo.

Dziewczyny jestem zalamana . Nawet nie wiem czy pisać tu o tym....

:-('
Obejrzalam się w łazience....w lustrze....masakra...w życiu tak wielkiej duuupy nie miałam i pleców...bo brzuch mogę zrozumieć...jutra dieta MŻ lepiej późno niż wcale...

A u mnie się zawsze wcześniej ubiera choinkę , w tym roku dużo wcześniej ale póki mąż miał czas to to zrobił, ja już sama nie dałbym rady schodzić kilka razy do piwnicy itd.

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-12-14 o 20:28
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 20:30   #2015
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Mój rekord to 1,5 kg na jedno posiedzenie
(...)
Oo, to byś się z moim TŻem zaprzyjaźniła, on mandarynki wciąga jak powietrze. Niedawno zaczęli w Lidlu sprzedawać je w takich kartonikach po 2,5 kg, i za każdym razem jak jesteśmy - tak około raz w tygodniu - bierzemy kartonik, a po dwóch dniach już nie ma
Stary 2013-12-14, 20:34   #2016
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
J
Obejrzalam się w łazience....w lustrze....masakra...w życiu tak wielkiej duuupy nie miałam i pleców...bo brzuch mogę zrozumieć...jutra dieta MŻ lepiej późno niż wcale...

oj wiem o czym mówisz ja tez w życiu takiego dupska nie miałam a na plecach robią mi się fałdki w miejscach gdzie były żeberka
cała moja nadzieja w karmieniu cycem
Stary 2013-12-14, 20:36   #2017
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:

Daj spokój! Dietować to się będziemy po porodzie. Mi też trochę przybyło (15kg) i odłożyło się na tyłku, biodrach i plecach. Zawsze wyglądałam smukło, teraz trochę przysadziście ale bez przesady! W ciąży jesteśmy, czyż nie?!
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 20:37   #2018
isia4891
Zadomowienie

Mam głupie pytanie chyba...
Spojrzałam w kalendarz okres miałam 7 kwietnia a dni plodne od 17 to ma znaczenie na termin porodu czy tylko ta data okresu??
Stary 2013-12-14, 20:37   #2019
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
no właśnie nie zegarek a szkoda
hmm emma a jak to było w szpitalu? Dostawała jedzenie regularnie czy na żądanie? a kąpiel?
Różnie z tym bywało. Z początku była tylko na kroplówkach, potem dostawała jedzenie sondą i tu czas zależał w sumie od kolejki...a potem powoli przystawiana była do butli i cycka i tu z regularnością też bywało różnie-jak spała mocno to nie było mowy o jedzeniu. Kąpiel w szpitalu to nie była kąpiel...
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Do wszystkich dziewczyn kupujących przewijaki drewniane, przewijaki utwardzane na łóżeczko, przewijaki z komodami w zestawie, maty miekkie na komody - nie kupujcie ! Otóż dzisiejszego dnia moja mądra, praktyczna i wszystko wiedząca teściowa uświadomiła mnie, że stawiajac przewijak drewniany obok łóżeczka WYMYŚLAM ! Bo przecież KIEDYŚ ludzie nie mieli przewijaków i było super. Dostałam instrukcje by dziecko przewijać w łóżeczko lekko się pochylając. A jak powiedzialam ze pozniej szczebelek sie obniza i jest bardzo nisko,wiec trudno bylo by przewijać, to mi powiedziala dając wskazówki werbalne wymachując rękoma że "oooo to wtedy dziecko większe to już taaaak" - zrozumiałam za pomocą jej gestòw i tego co powiedziala ze jak szczebelek sie obnizy to przewija sie w powietrzu.

Także wszystkie mające przewijaki - oj wymyślacie kobity,wymyślacie, w doopie sie przewraca
Taa...utrudnij sobie życie jeszcze bardziej cierp bo nasze matki i teściowe cierpiały
Ech, ja wiem, ze przewijak to super zakup. Moje plecy dzięki temu nie są skazane na ból.
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Powiedz tesciowej, zeby wyrzucila komórkę, kolorowy tv, odinstalowala klopa w domu i zbuduje sobie wychodek na podworku - kiedys ludzie srali w drewnianych wychodka h, podcierali sie gazeta i tez bylo super

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dobra mam chwilkę to napisze dzisiaj maluch jest spokojniejszy zrobił ładna kupkę i nie wiem czy to pomogło ale zastosowaliśmy kontrowersyjna metodę starszej neonatolog... Otóż... Domiinik lubi leżeć na brzuszku i sądziłam ze mu to pomaga na jelita i okazało sie ze owszem pomagsloby duzo bardziej gdyby leżał na twardym. Wiec dzisiaj biegusiem koc na stół na koc Dominik i 30 minut leżakowania a po kolejnych 30 kupa w pieluszke bez zadnych przykrości i bólu.

Co do tego co napisałam odnosnie bycia wyrodna matka.,. To naprawdę tak sie poczułam bo dla mnie cc to nic fajnego a macierzyństwo uważam za trudne a dodatkowo czuje sie obciążona psychicznie ale to pewnie kwestia sytuacji.
Mhm, muszę spróbować z tym leżeniem na twardym, bo nie wiedziałam o tym.
Cytat:
Dlatego Serdecznie Zapraszam! Czekam na wasze adresy e-mail na prv. Dołączajcie!
Ja fb nie mam.
Stary 2013-12-14, 20:38   #2020
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dziś kolejną 100 wydalalm na kosmetyki, polecam allegro i aptekawrynku maja lepsze ceny niż gemini przynajmiej tych kosmetyków co mnie interesowało. Oillan mydełko, emolium, dużo ziaji , polecam antyperspiranty z Ziaja dla mężczyzn, mój mąż raz przypadkiem go kupił i zachwala bardzo.

(...)
Nie wierz temu kłamliwemu lustru! Ono Cię okłamało!
I nie myśl wogóle o diecie odchudzającej, w ciąży nie wolno! W III trymestrze powinnaś przyjmować około 300 kalorii więcej niż normalnie. Może np. zacznij zapychać się jabłkami i gruszkami między posiłkami, albo przestań jeść słodycze? Wiesz, chodzi mi to takie drobne zmiany, które pod dietę odchudzającą nie podpadają, raczej pod racjonalniejsze odżywianie. Kalorii ograniczać nie wolno!
A ile Ci przybyło w ciąży?
Stary 2013-12-14, 20:39   #2021
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Daj spokój! Dietować to się będziemy po porodzie. Mi też trochę przybyło (15kg) i odłożyło się na tyłku, biodrach i plecach. Zawsze wyglądałam smukło, teraz trochę przysadziście ale bez przesady! W ciąży jesteśmy, czyż nie?!
Niby tak ale ja nigdy tak nie wygladalam , ten celulit i faldy masakra. Miałam zjeść jeszcze rybkę na kolację ale nalalam kubek wody mineralnej i musi mi to wystarczyć.

Właśnie zamierzam się zapychac woda i owocami. I te zgubne słodycze i Monte przestać kupować. Tydzień temu +15.

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-12-14 o 20:42

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 20:43   #2022
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
oj wiem o czym mówisz ja tez w życiu takiego dupska nie miałam a na plecach robią mi się fałdki w miejscach gdzie były żeberka
cała moja nadzieja w karmieniu cycem
Też mi się robią takie dwie fałdki na żebrach, których wcześniej ni cholery tam nie było. Tak rozkminiałam na "po ciąży" jak się o robi żeby schudnąć z pleców Doszłam do wniosku że rozpaczać zacznę jak połóg się skończy, bo dopiero wtedy tak naprawdę będzie wiadomo co zbytecznego po ciąży zostało, no nie?

Cytat:
Mam głupie pytanie chyba...
Spojrzałam w kalendarz okres miałam 7 kwietnia a dni plodne od 17 to ma znaczenie na termin porodu czy tylko ta data okresu??
Jak Ci lekarz wyliczał termin to pytał nie tylko o termin ostatniej miesiączki, ale i o przeciętną długość cyklu, nie? Dlatego pytał że to się bierze pod uwagę w wyliczeniach - w sensie że uwzględnia to dni płodne. Dlatego wiek płodu zwykle jest o 2 tygodnie młodszy niż wiek ciąży, bo to te dwa tygodnie różnicy między datą ostatniej miesiączki a dniami płodnymi.

Edit: Isia doczytałam. 15 kg to jeszcze się w normie mieścisz, no nie? Tobie już niedużo czasu do rozpakowania zostało, lepiej się nie stresuj Po połogu weźmiesz się za siebie i zgubisz to czego dziecie nie wyssie

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-12-14 o 20:51
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 20:54   #2023
isia4891
Zadomowienie

Roane mówiłam że głupie pytanie dzięki za odp
Stary 2013-12-14, 20:56   #2024
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Do wszystkich dziewczyn kupujących przewijaki drewniane, przewijaki utwardzane na łóżeczko, przewijaki z komodami w zestawie, maty miekkie na komody - nie kupujcie ! Otóż dzisiejszego dnia moja mądra, praktyczna i wszystko wiedząca teściowa uświadomiła mnie, że stawiajac przewijak drewniany obok łóżeczka WYMYŚLAM ! Bo przecież KIEDYŚ ludzie nie mieli przewijaków i było super. Dostałam instrukcje by dziecko przewijać w łóżeczko lekko się pochylając. A jak powiedzialam ze pozniej szczebelek sie obniza i jest bardzo nisko,wiec trudno bylo by przewijać, to mi powiedziala dając wskazówki werbalne wymachując rękoma że "oooo to wtedy dziecko większe to już taaaak" - zrozumiałam za pomocą jej gestòw i tego co powiedziala ze jak szczebelek sie obnizy to przewija sie w powietrzu.

Także wszystkie mające przewijaki - oj wymyślacie kobity,wymyślacie, w doopie sie przewraca

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Buahahaha to ja chyba mój wywalę bo przecież łóżeczko wystarczy

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Powiedz tesciowej, zeby wyrzucila komórkę, kolorowy tv, odinstalowala klopa w domu i zbuduje sobie wychodek na podworku - kiedys ludzie srali w drewnianych wychodka h, podcierali sie gazeta i tez bylo super

Cytat:
gdybym tak powiedziala byłabym skazana na jej focha do końca życia

Acha, no i teściowa popiera zdrowe jedzenie. Nie zje ciasta z proszkiem do pieczenia, ciasta z margaryną. Jak kiedyś zrobiłam ciasto z dodatkiem 1/3 szkl.oleju to skrzywiła sie jak srający kot. A tak na marginesie jej ulubioną przekąską są papieroski LD lub "inne" okazyjnie kupowane ;] - paczuszka dziennie...
Grunt to zdrowo się odżywiać a papieroski to nie jedzenie przecież, więc nie szkodzą.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Mojego męża coś dziś naszło i ubrał choinkę. Mamy taką małą, sztuczną, ale nastrój już jest.
Mój też przytargał z piwnicy choinkę i ozdoby i już stoi i się świeci

Cytat:
Szkoooooda

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Właśnie wznoszę toast bezalkoholowym grzańcem z Ikei

W ogóle witam się dzisiaj

Jeszcze pochwalę się, że w czwartek Zuzia wg USG ważyła już 2800g, ciekawe jaka wielka wyjdzie na świat
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 21:03   #2025
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Roane mówiłam że głupie pytanie dzięki za odp
Żadne głupie, ja też dopiero niedawno to rozkminiłam, a zastanawiałam się od dawna

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Buahahaha to ja chyba mój wywalę bo przecież łóżeczko wystarczy
(...)
Jeszcze pochwalę się, że w czwartek Zuzia wg USG ważyła już 2800g, ciekawe jaka wielka wyjdzie na świat
A łóżeczko po co? Przecież to na maks 3 lata, bez sensu cały mebel kupować. Z rodzicami może spać. Kiedyś ludzie łóżeczek niemowlęcych nie mieli i żyli
A Zuzia duża dziewczyna, super
Stary 2013-12-14, 21:06   #2026
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
A łóżeczko po co? Przecież to na maks 3 lata, bez sensu cały mebel kupować. Z rodzicami może spać. Kiedyś ludzie łóżeczek niemowlęcych nie mieli i żyli

Faktycznie, może trzeba było tylko siennik na klepisku położyć i wystarczyłoby
Stary 2013-12-14, 21:08   #2027
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
super

Cytat:
Faktycznie, może trzeba było tylko siennik na klepisku położyć i wystarczyłoby
e tam sennik ... trochę siana/słomy na podłogę i starczy
Stary 2013-12-14, 21:09   #2028
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Mamusie (zaznaczę - tylko udzielające się) na forum, które wysłały i wysyłają mi maile na prv. w celu dołaczenia do grupy FB: Zaproszenie wysłane przeze mnie do Was na maila musicie potwierdzić klikając w otrzymanym mailu "Dołącz do grupy".
Świetny pomysł
Stary 2013-12-14, 21:11   #2029
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
A i sie pochwale mąż wczoraj wpadł niezapowiedziany i dostałąm spóźniony prezent imieninowy http://www.yes.pl/51073-yes-forgetme...07-N19-XDA8978 (nota bene trafiałam tu z powodu mojej nadgorliwosci imieninowej-ciasta ciasteczka i latanie po miescie za zakupami światecznymi )
Śliczny prezent od męża!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam noc do kitu. Budziłam się bez przerwy, a jak spalam, to śniły mi się głupoty - głownie porod oczywiscie

Jednak chyba mocno ruszyło mnie to, ze moja lekarka zmieniła szpital, do tego na taki, w którym absolutnie nie chce rodzic. Niby to nic, ale jakos czułam się bezpieczniej wczesniej. Zaczęłam żałować, ze nie podpisałam umowy z polozna

Milka u nas tez polozna radziła zabrać ze sobą chustę - do masażu i ewentualnego zawieszania się na niej podczas skurczow. Ja jako plan b cały czas się trzymam Solca.
No to dokładnie takie samo użycie chusty miałam na myśli
Niefajnie, że Twoja prowadząca zmieniła tak nagle szpital A w jakim teraz pracuje?
Co fajnego jest na Solcu? Ja tego szpitala nie znam dobrze (nie znam tam porodówki, bo inne oddziały tak - odwiedzałam tam codziennie babcię mojego ex )

Mi z kolei śnił się dzisiaj poród, ale przez cc - to chyba przez te ostatnie opisy i porównania sn do cc. Zaczęłam się bać, że coś stanie się dziecku podczas sn...

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Masz moje kciuki . Prezent od męża śliczny .
A co do leżenia i pilnowania przez TŻ, przeżywam to już ponad miesiąc. Z jednej strony to miłe, że się tak troszczy o rodzinkę, z drugiej nie wiem jak później ogarnę bałagan w domu. Mąż ma wiele dobrych chęci i sprząta, ale robi to bardzo po swojemu. Z praniem tez spamiętać nie może, gdzie co lać/ sypać należy. Pyta za każdym razem . Muszę jednak przyznać, że jest niesamowity i cieszę się, że to właśnie jego wybrałam na ojca swojego dziecka .
Piękne słowa

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ja też nie jestem i miałam tego przykład przedwczoraj, nieźle się przestraszyłam. Miałam zawieść sprzęt do naprawy i oczywiście zapomniałam suszarki Przypomniałam sobie zakładając buty na dole. Wróciłam się i potknęłam się o własną lewą stopę i pantofla tzn zaplątała mi się . Runęłam na prawy bok i lewą ręką, którą podtrzymałam się z tyłu. To mnie chyba uratowało, że nie na spadłam brzuch tylko bok, obiłam prawą nogę i ramię. Tak się przestraszyłam, że bałam się wstać z parkietu. Apropo to chyba wyrzuciłam dywaniki żeby nie odkurzać a zapomniałam, że parkiet jest śliski
co do nospy to zdania lekarzy są chyba podzielone co do twardnień. Z moich doświadczeń:
-gin nr jeden: nospa pomaga na lekkie skurcze i ból brzucha, ale lepszy na skurcze jest magnez. Powoduje wzdęcia. Kazał odstawić nospe. NA twardnienia polecał dobry magnez. Brać regularnie.
-gin nr dwa na izbie przyjęć: żeby nospa działała na twardnienia, ale trzeba brać ją regularnie tzn 2-3 razy dziennie inaczej nie jest skuteczna, doraźnie nie pomaga.
-gin nr trzy nospa w ogóle prawie nie pomaga na twardnienia ani skurcze (na późnym etapie ciąży), branie jej regularnie nic nie da, można brać doraźnie większą dawkę.
co lekarz to opinia
Jejku, dobrze, że Ci się nic nie stało.
Dzięki za opisy zażywania/efektów leków. Nospy brać nie będę, bo nie zauważyłam, żeby pomagała, zwłaszcza, że drugi gin żadnych leków mi nie przepisał. A gin prowadząca rzuciła taka karteczką, że mogę to brać, ale nie była to recepta i bezwzględne przykazanie ich łykania.
Będe brać w takim razie zalecaną przez tę prowadzącą większą dawkę magnezu 3 x dziennie po 2 tabletki Chela-Mag. Zobaczę czy to coś zmieni

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Messsuah GRATULACJE
Podczytuję Was na bieżąco, ale nie mam siły nic pisać. Przechodzę lekkie załamanie z powodu tego jak potoczyło się moje życie. Nie mogę się doczekać porodu. Siedzenie samej w domu zaczyna mnie przytłaczać.
Zamieszczam fotki mojego i mikiego pokoiku (mamy dla siebie aż 6 m kwadratowych).
Dziś jadę kupić rożek w klimacie marynarskim. Miłego dnia
Piękny pokoik Klimatyczny i taki wizualnie "czysty", chyba przez tę biel mebli.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Co do pierwszego mam tak samo. Nie tęsknie za ciuchami i innymi atrybutami kobiecości, ale za tym by iść na spacer z psem do lasu i nie martwić się, że mnie pociągnie itp. Tak- ja chce już moją sprawność!
Co do drugiego- własna działalność to masa wyrzeczeń, ale też ogrom satysfakcji. Owszem trzeba się narobić, ale zysk jest Twój i o tym trzeba pamiętać.
O, dokładnie. Ja też nie tęsknię za ciuchami sprzed ciąży, ale za sprawnością, wytrzymałością fizyczną itp.
Mam nadzieję, że nam ta działalność się jakoś rozkręci, może nie od razu ale za rok. Z drugiej strony jakbym nie zaryzykowała to plułabym sobie w brodę, że mogłoby być inaczej. Bez ryzyka nie ma zysku Tak to sobie tłumaczę

Cytat:
UWAGA! Biorąc pod uwagę współczesną popularność facebooka oraz fakt, że pełni on w dzisiejszych czasach również funkcję forum, miejsce pozyskiwania informacji, wymiany zdań i doświadczeń - OGŁASZAM, że na FB powstała:
"Tajna Grupa Noworocznych Mamuś Styczeń/Luty 2014 " do przyłączenia się której serdecznie Was zapraszam!!!
Fajny pomysł ja też uważam, że potem znacznie wygodniej będzie nam się komunikować przez fb.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 21:16   #2030
milka-pilka
Zakorzenienie

Odebrałam dzisiaj wreszcie sprawną deskę do prasowania - pochwalę się
Jest ogromna i bardzo śmiesznie przy niej wyglądam, ale cóż inne były brzydkie, a ja nie mam gdzie jej schować.

I teraz pytanie w kwestii prasowania:
Czy prasując ubranka dziecięce używacie do żelazka jakiejś specjalnej wody? Ja kiedyż używałam takich gotowców do żelazek, ale one na pewno są czymś perfumowane...
Stary 2013-12-14, 21:17   #2031
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
super

e tam sennik ... trochę siana/słomy na podłogę i starczy
Kiedyś mi babcia opowiadała że małe dzieci w koszyku powinny spać, bo tak najwygodniej na pole zabierać. Chodziło jej o taki okrągły wiklinowy koszyk na kartofle, o taki.
Stary 2013-12-14, 21:23   #2032
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Czy prasując ubranka dziecięce używacie do żelazka jakiejś specjalnej wody? Ja kiedyż używałam takich gotowców do żelazek, ale one na pewno są czymś perfumowane...
Ja lałam kranówkę
Stary 2013-12-14, 21:24   #2033
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Tak myślałam, że o tesco właśnie chodzi

Jest tam coś ciekawego do kupienia teraz przed świętami?
Przepuścili Cię przy kasie w kolejce?
Kochana! Marzenie ściętej głowy Jeszcze przed nami facet płacił kartą i się system zaciął ;/ Musieliśmy czeeeekać i czeeekać. Tż podniesionym głosem powiedział do sprzedawcy, żeby otworzyli nową kasę, bo ja jestem w ciąży, a sprzedawca tylko uśmiechnął się szyderczo pod nosem

Spędziliśmy na zakupach 2 godz ;/ Ja pitole tyyyyle ludzi! A ja się wlekłam jak ślimak.
Zjadłam pół pszennej bułki ze śledziem od razu po powrocie, bo tylko to było pod ręką. Jeeejku jaka ta buła była pyszna Mam już dość pumpernikla! Zmierzę zaraz cukier i pewnie się załamię

Cytat:
Do wszystkich dziewczyn kupujących przewijaki drewniane, przewijaki utwardzane na łóżeczko, przewijaki z komodami w zestawie, maty miekkie na komody - nie kupujcie !
Ufff... dobrze, że nie kupowałam tylko dostałam - nie szkoda mi będzie teraz wyrzucić Jak mus to mus!
Stary 2013-12-14, 21:26   #2034
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ogóle żadnej wody nie używałam
a deskę wybierałam po cenie

Cytat:
Kiedyś mi babcia opowiadała że małe dzieci w koszyku powinny spać, bo tak najwygodniej na pole zabierać. Chodziło jej o taki okrągły wiklinowy koszyk na kartofle, o taki.
noooo w sumie tańszy niż jakiś tam kosz mojżesza ...
Stary 2013-12-14, 21:29   #2035
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Odebrałam dzisiaj wreszcie sprawną deskę do prasowania - pochwalę się
Jest ogromna i bardzo śmiesznie przy niej wyglądam, ale cóż inne były brzydkie, a ja nie mam gdzie jej schować.

Ja używam demineraluzowanej bo żelazko sie nie zakamienia - tak mi mama mówiła bo ja nie mam doświadczenia w prasowanie ;P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 21:34   #2036
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny

Cytat:
Ja lałam kranówkę
U mnie kranówka odpada, jest za bardzo "zakamieniona".

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja w ogóle żadnej wody nie używałam
a deskę wybierałam po cenie
Z parą chyba lepiej się prasuje
Ja wybierałam po designie

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ja używam demineraluzowanej bo żelazko sie nie zakamienia - tak mi mama mówiła bo ja nie mam doświadczenia w prasowanie ;P
U mnie kranówa jest kiepska, ale taka demineralizowana może byłaby ok. Musze poszukać w jakichś sklepach.
Moje poprzednie żelazko zakamieniało się, musiałam je co jakiś czas oczyszczać. Potem zaczęłam używać tych specjalnych, pachnących wód.
Stary 2013-12-14, 21:34   #2037
senira666
Zakorzenienie

spadam do TŻta trzeba się nim trochę nacieszyć zanim znów będzie poniedziałek i będzie w pracy siedział ...
Stary 2013-12-14, 21:40   #2038
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
w sumie to dolna buzia jest tak serio to do pupy kupiłam a do buzi PHARMACERIS baby 50+ o taki http://www.aptekagemini.pl/pharmaceris-b-bezpieczny-krem-ochronny-spf50-do-twarzy-dla-dzieci-50ml.html.
Dziekuje Ci bardzo dolna buzia tez wazna

Cytat:

A u mnie się zawsze wcześniej ubiera choinkę , w tym roku dużo wcześniej ale póki mąż miał czas to to zrobił, ja już sama nie dałbym rady schodzić kilka razy do piwnicy itd.

Ja doskonale Cie rozumiem, ale nie mysl o tym teraz, na diety przyjdzie jeszcze czas!!! Teraz trzeba myslec zeby malenstwo dostalo wszystko co potrzebuje. Po porodzie bedziemy sie wspierac w odzyskiwaniu upragnionej sylwetki!! Ja jak zaczynam marudzic TZ, ze wygladam jak kula bilardowa na krotkich nozkach, to pyta, czy zalozylam dzisiaj szkla kontaktowe
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 21:42   #2039
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
U mnie kranówa jest kiepska, ale taka demineralizowana może byłaby ok. Musze poszukać w jakichś sklepach.
Moje poprzednie żelazko zakamieniało się, musiałam je co jakiś czas oczyszczać. Potem zaczęłam używać tych specjalnych, pachnących wód.
Ja też używam demineralizowanej. Kupuję ją najczęściej na stacji paliw

Kuźwa po połowie bułki ze śledziem i mandarynce mam 145
Mam tego gówna serdecznie dość
Moje wyniki z tego tygodnia przekraczają wszelkie granice

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-12-14 o 21:45
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 21:46   #2040
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Kuźwa po połowie bułki ze śledziem mam 145
Mam tego gówna serdecznie dość
Moje wyniki z tego tygodnia przekraczają wszelkie granice
Po połowie bułki ze śledziem aż tak Ci wywaliło? :/ kurcze to co to za bułka była? Może smalcem posmarowałaś

Ja zaraz zjem kolację (jeszcze nie wiem co ugryzę) i zobaczę co u mnie się będzie działo - ale wczoraj jadłam dwie parówki z szynki + chleb żytni + pomidor a jeszcze wcześniej białe kiełbaski z chrzanem i wyniki były ok po tym. Może też sobie jutro zaserwuj coś z tego i sprawdź jak u Ciebie będzie.

No ale masakra z tą cukrzycą. Ja po śniadaniu po 1 kromce mam kosmos codziennie.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości