|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Wogole w smyku sa wyprzedaże kupiłam bluzę i pajaca ale większość rzeczy niestety dziewczynska
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My dopiero co kupilismy zelazko, zeby rzeczy malego poprasowac ![]() Ja wczesniej bylam zwolennikiem niemnacych sie rzeczy Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2013-12-14 o 21:57 |
|
|
|
|
#2043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już nie dużo Ci zostało, trzymaj się. Taaa tylko trzeba uważać coby na dziecko kartofli nie narzucać. |
|
|
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
A co do cukrzycy to słuchajcie mam koleżankę z cukrzyca ale nie ciążowa tylko ta I stopnia ( tak to sie nazywa?) no i zaszła w ciąże z blizniakami wszystko super. Trafiła do szpitala bo niestety wdało sie jakies zakażenie musieli robic cc (. 35tc wiec juz prawie bezpiecznie) dzieci niestety w kiepskim stanie - oboje 2ap w 1 i 5 minucie. Leżały po porodzie na intensywnej no i ta moja kumpelka błagała polozne zeby ja zawiozly na chwile do dzieci i żadna nie chciała i tylko dlatego ze jedna z nich popełniła błąd który mógł zabić moja koleżankę to zeby to zatuszować wywiozło ja do dzieci. A co zrobiła? Podała jej glukozę dożylnie bez insuliny i zeby koleżanka nie była na pobieraniu cukru to powiedziała ze jednak ja zawiezie. No dramat poprostu,
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2045 |
|
Gang Iren
|
Co do fb to ja nie zdecydowana na razie jestem.
Na fb jestem już w jednej grupie i fakt jest spoko,ale teraz obawiam się,że będzie pisanie i na wizażu i na fb,więc jeszcze więcej czasu będzie schodzić na tą "aktywność"
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
deskę i żelazko kupiłam juz po porodzie. Ma milion funkcji ale ja używam tylko jednej - on/off A czy woda destylowana to nie to samo co demineralizowana ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(Tylko taką miałam na szybko pod ręką, sądziłam, że jak zjem połowę to nic strasznego się nie stanie ) posmarowana masłem. Zauważyłam, że od środy cały czas mam takie wysokie wyniki. 170, 137, 149, 94, 126, 150, 109, 165, 99, 97, 124, 71, 145 Na czczo: 102, 98, 93, 103. Szlag mnie trafi
|
|
|
#2049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zauwazylam że wyprzedaże dziecięce to w większości właśnie róż dookoła. A potem się dziwię, że w szafce Małej różowo mam
|
|
#2051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mama kupuje ja w kanistrze i w sumie jest bez zapachu. Podobno nie zakamienia zelazka
|
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo chciałam zauważyć ze ostatnio rodzi sie wiecej chłopców Widzieliście te śniegi e edżajpcie?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2053 |
|
Rozeznanie
|
Dziś się dowiedziałam, że moja dalsza znajoma urodziła na początku grudnia. Przez całą ciążę lekarz "diagnozował" jej dziewczynkę, miała ze 3 razy usg 3d i w ogóle mnóstwo kasy wydała na te usg (chyba do LuxMedu chodziła). Urodziła, jak się domyślacie, chłopca. Mały śpi w różowym pokoiku
|
|
#2054 |
|
Gang Iren
|
A ja nie zauważyłam,żeby dla chłopców było mniej ubrań w sklepach. Po równo mniej więcej mi się wydaje...
|
#2055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kiedy masz wizytę u lekarza żeby się skonsultowac z tym cukrem? ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
To musiał być szok dla znajomej i reszty! ![]() Ciekawe jak u nas wszystkich będzie, czy 100% trafności co do płci. Chyba lepiej jak nie będzie `niespodzianek` ...
|
|
#2056 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2057 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o tych śniegach slyszalam coś. Koniec świata normalnie :p Cytat:
![]() Mam nadzieje, że u mnie nie bedzie pomyłek, bo o ile córka wybaczyłaby niebieskie body, to syn jak zobaczy się w różu za jakiś czas na zdjęciach taki szczęśliwy nie bedzie ![]() ![]() W przyszłym tyg mam usg - nie odpuszcze póki lekarz mi dokladnie nie wypatrzy co między nogami ![]() Zebym miała czas zmienić kolorystykę- bo chociaż fanka typowych kolorów nie jestem, to właśnie w takich dostawaliśmy ciuszki (na prawdę mam różowo w szafce :p)
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzieli mi tam tylko, że mam pokazywać wyniki mojej gince. Ale jak tak dalej pójdzie to pójdę na kontrolę i niech mi dadzą tą cholerną insulinę ![]() Od jutra zrobię taką ścisłą dietę, maksymalnie ograniczę węglowodany i zobaczymy jakie będą wyniki..
|
|
|
#2059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem co czujesz.... oj wiem.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
masz najgorszy okres, to minie. Nie patrz nawet na białe pieczywo. W każdym posiłku znajdź warzywo, choćby wepchany pomidor! Masło ok, ale malutko, jedz chleb a nie bułki. Chleb można cienko pokroić i trochę się oszukać. Ja kroję czasem tak cienko, że nie da się chwycić, ale daje radę. Rano może omlet smażony na kapce oliwy (lub na suchej patelni) z pomidorami, bazylią, dużą ilością przypraw z dwóch jaj. Na serio działa!!, czasem zmieniam na jakąś szynkę + paprykę. Dawałam też kiełki na patelnię i przyprawę do ziemniaków. Rano lepiej zjeść 1 jajko na twardo, pomidor pół ogórka. Drugie śniadanie może być 1kromka i dużo warzyw!! każdy posiłek dużo warzyw, mało pieczywa! na obiad u mnie najlepiej sprawdzała się kasza, warzywa na patelnię ryba/ kurczak na parze. Zupy z gotowanym mięsem. U mnie sam serek wiejski z pomidorami, ogórkiem był ok, ale nie każdy dobrze znosi nabiał rano - u mnie bywało różnie. Pamiętam ten okres jak patrzę na swój dzienniczek, to był obłęd. Pisałam to mamom słodkim już kilka razy, lekarka poradziła mi po każdym większym posiłku wypić szklankę wody z łyżeczką octu jabłkowego (jedna uwaga, lepiej kupić go w sklepie ze zdrową żywnością i chyba w rossmanie jest "prawdziwy"). Trzymaj się Akkma i pomyśl, że ten okres nie trwa wiecznie i już niedługo znów będzie lepiej. Na pewno! Ja już ochłonęłam, za szybko się cieszyłam, ze cukry zluzowały, owszem trochę zluzowały, ale dalej sobie nie mogę pozwolić. Musiałam się "oswoić".... zluzować. Za szybko się ucieszyłam. Kupiłam dziś wielkieeeego Kubusia Puchatka naklejkę na ścianęza całe 5 zł. Jest suuuuuuuuper!!!!!!!!!! jak nakleję to cyknę wam zdjęcie pokoju małego ![]() ![]() ![]()
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Głodna się zrobiłam
Trzymajcie kciuki żebym jutro kupiła wszystko co chcę, bo za tydz to raczej do galerii już się nie wybiorę
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja a'propo przewijaka usłyszałam od koleżanki inną "cenną wskazówkę". Że przewijak jest niewygodny, jej było źle przewijać. Ona przewijała dzieci na .... podłodze lub łóżku swoim.
Już sobie wyobrażam jak układam dziecko na podłodze lub łóżku, gdzie śpi TŻ po nocce i gdzieś machnie ręką lub nogą wprost na dziecko ![]() Jak mam prawie 5 letniego brata przyrodniego i od początku razem z macochą przewijałyśmy go na przewijaku. I nie to, że przewinęłam go raz, czy dwa dla frajdy. Zajmowałam się nim na pół z macochą i dla mnie taki przewijak na łóżeczko to super sprawa. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-14 o 22:33 |
|
|
|
#2062 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że jutro już do domku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję jednak, że córa pozostanie córą ![]() Dziewczyny, fajny pomysł z tym Fb ![]() Kurcze, nigdzie stacjonarnie nie mogę dostać tego kremu Hipp na niepogodę od 1 dnia życia Patrzyłam w Rossmanie, aptekach, Tesco i nie ma
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Milka moja lekarka jest teraz na Starynkiewicza, wiec dramat troche. Solec jest kameralny bardzo - mam 3 koleżanki, ktore rodziły tam w miarę niedawno i wszystkie są bardzo zadowolone z opieki (o dziwo nawet ta, ktora miała komplikacje po znieczuleniu do nagłego cc).
Dagmara super, ze Cię wypuszczają. Ja mam dzisiaj mega spadek formy, i fizycznie, i psychicznie. Mam nadzieje, ze przejdzie...
|
#2064 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
Migotko, czekam na zdjęcie z naklejką, bo nie mam pomysłu na ścianę przy łóżeczku. Podobają mi się takie drewniane literki i ozdoby, ale to coś drogo wychodzi. Muszę coś pokombinować, bo tak mdło i nijako jest
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Insulina ponoć wtedy jest zalecana, gdy wyniki są naprawdę kosmiczne (bardziej niż Twoje/nasze) i gdy ciężarna miała cukrzycę ciążową już przed 28 tc - co wychodzi z tego badania hemoglobiny glikozy...coś tam
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Cherubinka, bardzo drogo, bo ok 15 zl za literke.... jak zmibilizuje tz zeby nakleil to wam pokaze. Nie chce mi sie wstawac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Iwontyou ja dzis dopiero skumalam wypowiedz o kolezance z cukrzyca.... rany, przerazajace. Uaktywnil sie zelek,,. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
Hej coś wczoraj str się chyba zawieszala , bo mój post zniknął...
Nawet się wyspalam idę zaraz zrobić sniadanko sobie i mężowi, pamiętając że od dziś mam MŻ czyli mniej żreć!!!
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Leze jrszcze w lozeczku i czekam na sniadanie taka nirspodzianka od meza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie znów kijowa noc, budziłam sie co chwile. Zaczynam sie juz przyzwyczajać co myśli, ze wyspie sie najwcześniej za parę lat
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

(Tylko taką miałam na szybko pod ręką, sądziłam, że jak zjem połowę to nic strasznego się nie stanie
) posmarowana masłem.

To musiał być szok dla znajomej i reszty! 

mąż wczoraj wpadł niezapowiedziany i dostałąm spóźniony prezent imieninowy
Patrzyłam w Rossmanie, aptekach, Tesco i nie ma